FC Twente is zomeraanwinst lang kwijt: ‘Dit komt heel hard aan’

Maandag, 12 augustus 2019 om 16:09Robin Bruggeman

FC Twente maakte onlangs melding van de komst van José Matos, die een seizoen lang wordt gehuurd van het Spaanse Cádiz. Het is echter de vraag of de Spaanse linksback nog in actie zal komen namens de Tukkers, aangezien hij zaterdag een zware knieblessure heeft opgelopen in de wedstrijd tegen FC Groningen.

“José heeft vanmiddag in een emotioneel betoog afscheid genomen van de spelers”, reageert technisch directeur Ted van Leeuwen via de officiële kanalen van zijn club. “José heeft in de paar weken dat hij bij de club was een fantastische indruk gemaakt op de groep. Zowel binnen als buiten het veld is het een geweldige jongen, hij is graag gezien in de groep. Dat hem dit overkomt komt heel hard aan. Ook bij de spelersgroep heeft zijn blessure een grote indruk achtergelaten.”

Matos maakte in de in 1-1 geëindigde seizoensopener van FC Twente tegen PSV een prima indruk en afgelopen weekend werd er ook met 1-3 gewonnen van FC Groningen. De zware blessure van de verdediger in een duel met Ritsu Doan is echter een flinke domper op die overwinning. Matos is inmiddels teruggereisd naar Spanje, waar hij bij Real Madrid zal gaan revalideren.


Poll

Denk jij dat FC Twente het wegvallen van José Matos op weet te vangen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door mljmlj)

Dit is echt heel erg balen! Wat een verademing is hij t.o.v. de backs die wij de laatste jaren hebben gehad aan de linkerkant. Echt balen! Nu gauw op zoek naar een nieuwe back Ted. Want Lely kan natuurlijk niet.

12 augustus 2019 om 16:47

Schenk eerst maar linksback? En dan Pleggy centraal met Bijen lijkt mij de beste optie. Schenk vind ik voor de back te traag maar alles beter dan Lely inderdaad.

12 augustus 2019 om 18:21

Schenk is geen back. Geen snelheid, geen diepgang.. zal Plezgo worden.

12 augustus 2019 om 18:47

Tja mee eens. Alleen in de voorbereiding stond Schenk er wel regelmatig.

Tweede slachtoffer van die lompe boer Doan, Brama heeft vandaag nog steeds pijntjes door die idiote overtreding van vorig jaar (waar Doan alleen maar een gele! kaart voor kreeg).

Heeft in de voorbereiding en onze eerste twee wedstrijden laten zien dat hij een van onze belangrijkste spelers is, heel erg voor hem.

12 augustus 2019 om 21:02

https://www.youtube.com/watch?v=xvloihig39o Kijk eens op 6:55 op 0.25 snelheid.

Doan heeft in een half jaar tijd twee belangrijke spelers van ons er afgeschopt, twee maal belachelijk doorgaan op de knie. Brama had een scheurtje in de kruisband, bij matos is hij nu afgescheurd. Onvoorstelbaar dat ie voor beide overtredingen in totaal slechts 1 gele kaart heeft gekregen.

Het is gewoon, in ieder geval tegen ons, een ontzettende smerige rotspeler geweest en het zal me helemaal niks verbazen als hij in de return een aardige dosis karma terug gaat krijgen. Reken maar dat ze bij twente beide momenten nog wel beter herinneren dan wij als supporters. Die gaat gewoon een doodschop krijgen, en terecht.

Nee! Na jaren weer eens een goede linksback, krijg je dit. Bedankt he Groningen, stelletje idiote slagers. Vorig jaar Brama al het hele seizoen kwijt na een aanraking met Doan, en volgens mij is hij ook nu weer de dader. En maar klagen over de arbitrage, man man man...

Ontzettend zuur dit en ook echt niet op te vangen in de huidige selectie.

12 augustus 2019 om 17:06

Hoe kan het wezen dat de rode kaart van Lundqvist wordt geseponeerd en Te Wierik maar 1 wedstrijd krijgt? Ik bedoel dan zien wij het toch niet zo verkeerd en dan heeft Bax toch gewoon gefaald? Overigens kan iedereen geblesseerd raken in een duel met iemand anders, Dat het nu 2x met Doan het geval is ongelukkig. Alsof hij dat expres doet

12 augustus 2019 om 17:13

Kerel wat zeg jij allemaal. Te wierik heeft 2 wedstrijden gekregen en heb je bovendien die overtredingen van Doan gezien? Belachelijk man! Alleen maar intentie z’n tegenstander te raken.

12 augustus 2019 om 17:17

Te Wierik heeft 1 wedstrijd plus 1 voorwaardelijk gekregen, Dus bij goed gedrag op de training en buiten het veld hoeft hij er 1 uit te zitten. Hieronder zeg ik ook dat ik de overtreding of wat er dan ook gebeurd is heb gemist. Maar blijkbaar was dat ook niks aangezien niemand er aandacht aan heeft besteedt (zelfs de VAR niet)

12 augustus 2019 om 17:24

Ik snap eerlijk gezegd totaal niet waarom de Knvb scheidsrechter Bax plus complete VAR hier zo voor schut zet. Je kan het overdreven vinden of niet, maar volgens mij kunnen die kaarten gewoon gegeven worden.

Onze net ingevallen rechtsback had overigens dit hele seizoen ook zomaar op zijn buik kunnen schrijven na die aanslag van die Absalon, die daarna alleen maar heel smerig lachte. Dit moment van Doan zou ik eerst even terug moeten kijken, maar vorig jaar was dit ook gewoon een gemene trap op het been van Brama, en zeker niet gewoon 'ongelukkig'.

12 augustus 2019 om 17:27

Dus je hebt de actie van Doan helemaal niet gezien. Was zeker geen vuil spel.

12 augustus 2019 om 17:27

Ik kan beide momenten van Doan niet terughalen in mijn geheugen helaas, Absalem had van mij 20 wedstrijden mogen krijgen, Voor de overtreding en voor zijn prestaties op het veld.. Maar die krijgt hem vreemd genoeg niet inderdaad.

Tuurlijk heb je gelijk, Je kan ze geven. Maar als je ze nu geeft moet je ze volgende week en die week daarop ook geven, en dat doen we niet. Als ze vorige week Chacon voor hetzelfde rood hadden gegeven hoorde je mij niet klagen over deze rode kaart.

12 augustus 2019 om 17:36

Absalem zijn lachje na die overtreding vond ik nog wel het ergste van allemaal. Alleen daarom al de rest van het seizoen. Te Wierik kun je nog ongelukkig noemen maar Absalem was zo bewust om zijn tegenstander te bladeren. Onbegrijpelijk dat VAR daar niet heeft ingegrepen. Denk dat ze niet meer durfden na die 2 eerdere rode kaarten.

12 augustus 2019 om 17:39

Kijk het maar even terug. Die Doan gaat er behoorlijk in.. geen ingezoomde beelden, helaas, maar het heeft alles weg van zeer onbesuisd en potentieel een tegenstander blesseren. Ongeleid projectiel.

12 augustus 2019 om 17:42

Mee eens, Dit was inderdaad om iemand te blesseren, Ronduit belachelijk.

13 augustus 2019 om 12:12

Waar heb je het terug gezien?

12 augustus 2019 om 17:15

En maar klagen over dat heel Nederland tegen Twente is terwijl Twente het verdiende om failliet te gaan. Lekker zwart wit stigmatiseren.

12 augustus 2019 om 17:20

Waarom zou Twente failliet moeten gaan?

12 augustus 2019 om 17:23

Ik zou het jammer vinden als Twente failliet zou gaan. Blijft een mooie traditionele club, Het heeft geboet voor haar fouten zoals iedere club zou moeten boeten. Twente heeft de kracht gevonden om zich te herstellen en dat zij zo. Straalt alleen maar karakter uit.

12 augustus 2019 om 17:26

Ik heb niet het gevoel dat heel Nederland tegen Twente is hoor, snap ook niet dat onze supporters dit nog steeds zingen. Ik hoop dat ze daar snel mee ophouden.

12 augustus 2019 om 17:46

Inderdaad. En al zou dit zo zijn, dan helpt het zeuren hierover al helemaal niet. We noemen onze buren Calimero's, maar sommige Twentefans doen niet anders dan de Calimero uithangen. Snel stoppen met dat gehuil en je club positief zeuren, zonder over anderen te beginnen. Houd het lekker bij jezelf!

12 augustus 2019 om 18:08

Een sterk Twente Europees zien is beter dan Heracles of PEC weer Europa in te sturen. En ondanks dat ik ze moet missen, hoop ik dat de broodjes beenham in de Eredivisie blijven. Een Twente wat weer op krachten is (subtop) is leuk om naar te kijken! Niks failliet, daar wordt uiteindelijk niemand beter van.

12 augustus 2019 om 20:24

Man wat klets je....

Wat een domper zeg! Matos was 1 van de betere spelers in het elftal de afgelopen 2 wedstrijden. De enige speler die snelheid in het spel van Twente bracht. Vervelende is dat we geen serieuse backup hebben voor hem. Hoop dat hij een spoedig herstel heeft, al denk ik dat het seizoen voor hem erop zit. Beterschap!

Zo'n te Wierik is dan van mening dat het geen rood zou moeten zijn om dat hij Vuckic slechts schrampt. Maar goed dat hij hem niet vol raakt anders waren we dankzij die houthakker naast Brama, Matos ook Vuckic nog kwijt!

Twente heeft geluk gehad met de scheids toch? bla bla bla.

Spelen als een stelletje idioten, maar gaan klagen wanneer de kaarten vallen. Schaam je.

12 augustus 2019 om 17:09

Twente geen geluk gehad met de scheids dan? Het zegt toch genoeg dat de rode kaart van Lundqvist geseponeerd is, Dat houdt in dat de scheidsrechter van dienst een fout heeft gemaakt. Maakte hij die fout niet werd Te Wierik er ook niet uitgestuurd en was het een hele andere wedstrijd.

12 augustus 2019 om 17:13

Een vrijbrief om vanaf nu voor slechts een gele kaart iemand van achteren neer te trappen.. lekker gewerkt, tuchtcommissie. Zucht.

12 augustus 2019 om 17:16

Hoe is dit iemand neer trappen? kom op zeg, Dit is gewoon iemand een tikje geven. Ik heb 3 verschillende filmpjes gezien van de overtreding, 3x zijn de commentatoren stom verbaasd dat hij rood krijgt. Analisten beschouwen dit als een gele kaart en blijkbaar de tuchtcommissie nu ook.

12 augustus 2019 om 17:22

Dit was toch wel iets meer dan een tikje.. Oprechte vraag: hoe hard moet je trappen dat niet geel maar rood op zijn plaats is?

12 augustus 2019 om 17:24

De overtreding van Ninaj (fortuna sittard) waar hij geel voor kreeg. De overtreding van die speler van De Graafschap waar hij geel voor kreeg. Dat zijn 2 voorbeelden in 1 weekend..

12 augustus 2019 om 17:27

Waarom zou te Wierik er niet uitgestuurd zijn dan? De overtreding van te Wierik zie je elke wedstrijd terug en is rood... Niks met frustratie te maken maar wel met slechte timing!

12 augustus 2019 om 17:32

Omdat wanneer Lundqvist geel had gekregen, Te Wierik niet gefrustreerd zou zijn. Al kun je dit natuurlijk nooit met 100% zeggen.

12 augustus 2019 om 17:42

Wat wil je nou? Als Lundqvist hem twee keer zo hard had geraakt, was het dan rood? Nee, misschien 3 keer zo hard? Nee, 10 keer zo hard? Nee? Wanneer wel? Hij trapt hem neer vanachter, dat de rode kaart geseponeerd is zegt alleen maar dat de Knvb geen idee heeft wat ze aan het doen zijn. Grote rommel daar.

12 augustus 2019 om 17:42

Ik heb al in een ander topic hierover meerdere voorbeelden aangehaald. Wanneer je intentie de man met je voeten trappen is, is het rood. Zeker op snelheid, zeker wanneer de bal in geen velden of wegen te bereiken is. Kun je er niet meer bij? Dan laat je het lopen.. zoals het spelletje bedoeld is.

12 augustus 2019 om 17:53

Volgens mij geeft de scheids een signaal af als hij een rode prent uit deeld. Of dat nu terecht is ja of nee. Hoe dom ben je dan als Te Wierik zijnde om dan alsnog zo in te komen.

12 augustus 2019 om 20:54

Zit niet zo te janken man.. Lundqvist probeert de aanval eruit te halen en in plaats van dat hij aan iemand zijn shirt gaat hangen geeft hij een tikje. Geen trap, gewoon een tikje. Wat een drama zeg

12 augustus 2019 om 21:46

Piekenhagen gaf Toivonen ook een tikje.. douglas idem dito.. wat is het verschil?

Verschrikkelijk dit. Was echt fantastisch in de korte periode dat hij er was. Voor linksback staat ook geen vervanger klaar. Als Vd Lely er in komt kunnen we het wel schudden. Als Ted opnieuw een goede linksback kan vinden is hij fantastisch, 2 goede linksbacks in een seizoen zoeken is schiet onmogelijk. Matos was echt geweldig na de backs van afgelopen jaren.

Dit is echt een dikke domper.
Speler met drive en power, gaan we zeker missen!

Echt jammer, kreeg van hem hetzelfde indruk als toentertijd met Rosales. Een erg goede back voor de eredivisie, echt triest hoe dit nu is gelopen. Hoop voor hem dat dit niet bepalend zal zijn voor zijn loopbaan.

Die Doan weet ze wel te reken. Eerst Brama vorig seizoen langere tijd. Nu Matos. Naja, we zullen zien wat we ervoor terug krijgen.

12 augustus 2019 om 17:21

@remy, ik ga er van uit dat er bij Ritsu Doan geen sprake is van voorbedachte rade. Maar mij bekruipt wel het gevoel dat de onbehouwen middenvelder nadrukkelijk solliciteert naar het erelidmaatschap van het Japanse klaverjasgenootschap 'schoppen is troef'.

Khammas van KRC Genk is wel een goede, 20 jaar en moet maar 750k kosten. Daarnaast kent Ted Van Leeuwen hem nog van bij FC Den Bosch vorig seizoen.

12 augustus 2019 om 17:48

Transfersommen zitten er niet in. Uitsluitend huur of transfervrij.

Weer die smerige Doan. Ik ben niet van het trappen en blessures gunnen, maar die kwal kan ik echt niet uitstaan. Verdedigers in Nederlandse competities, doe aub even goed je werk. Brama vorig jaar ook al, enkel wegens frustratie.

12 augustus 2019 om 17:24

Neem bovenstaande terug. Liet me iets te ver meesleuren in emotie. Neemt niet weg dat ik het zo'n gigantische kwal vind en ik hem niets gun.

Zeer triest voor FC Twente. Hadden er nog wel meer de benen kunnen verbrijzelen na al dat geschop van FC Groningen.

Jammer voor hem maar die eerste swalbe die hij van het weekend maakte was walgelijk. Verder kijkt er nooit iemand Engels voetbal ?? Dat geschopt viel echt reuze mee, het theater daar in tegen verdient echt geen schoonheidsprijs.

12 augustus 2019 om 20:34

In Engeland is het tempo hoger, maar zijn de overtredingen niet per se harder. Dat is een algemene misvatting. Wel knap overigens hoe je het te agressieve spel van je club wijt aan zogenaamd theater. Vooral niet in de spiegel willen kijken.

12 augustus 2019 om 21:51

Ik heb maar 1 echt vuile overtreding gezien, en die was van absalem. Te wierik ziet er misschien onbesuisd uit, maar daar voel je amper wat van, hij schampte slechts zn scheenbeen

Wat is dit zonde zeg. Eindelijk een goede linksback, krijg je dit. Hopelijk kan Ted van Leeuwen ons nog een keer verrassen met een goede linksback. En anders is Alexander Buttner transfervrij (1 jarig contract met optie voor als hij het heel goed zou doen). Verder is Cristian Cuevas ook weer transfervrij terug te halen. Allles beter dan Jeroen vd Lely op stellen. En hoe goed is de linksback van Jong FC Twente, daar ben ik ook wel beniewd naar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-3
13.PEC Zwolle35-10
14.RKC Waalwijk30-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper330
DaniloAanvaller3317
T. EbuehiVerdediger321
J. BoschMiddenvelder312
Q. MenigAanvaller318
R. ZerroukiMiddenvelder300
D. DumićVerdediger231
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren