Overmars verraste met appje: ‘Ik moest nog een keer goed kijken’

Maandag, 12 augustus 2019 om 12:30Rian Rosendaal • Laatste update: 13:53

Mitchell van der Gaag zat na zijn voortijdige vertrek bij NAC Breda in maart niet lang zonder werkgever, want de oud-verdediger werd twee maanden later aangesteld als trainer van Jong Ajax. Directeur spelerszaken Marc Overmars legde de eerste contacten, al twijfelde Van der Gaag in eerste instantie aan de betrouwbaarheid van de interesse vanuit Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Mitchell van der Gaag de juiste trainer voor Jong Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door wanny)

"Je ziet het aan alles wat voorhanden is. De randvoorwaarden hier zijn top, omdat ook het maximale gevraagd wordt. Voor jonge jongens is dat weleens lastig, want bijvoorbeeld bij Excelsior zijn die faciliteiten niet aanwezig." Wat heeft het er precies mee te maken dat het voor jonge jongens lastig is, omdat het maximale wordt gevraagd bij Ajax (neem aan dat dit bij de zin hoort, anders is het helemaal een raar verhaal) en het ontbreken van faciliteiten bij Excelsior? Ik kan deze uitspreken niet echt rijmen.

12 augustus 2019 om 13:20

Ik denk dat hij doelt op dat bij Ajax alles aanwezig is, om het maximale eruit te halen. Bij kleinere clubs is dat niet aanwezig en is het lastig voor jonge spelers er dan alles uit te halen.

Vind het echt een hele goede keuze van Ajax om van der Gaag aan te stellen als coach van Jong Ajax, want ik heb van der Gaag de afgelopen seizoenen gevolgd bij zijn clubs en daar heeft hij het (op zijn periode bij NAC Breda na) gewoon altijd goed gedaan met prima resultaten en prima voetbal.

Destijds vond ik het eigenlijk een aparte keuze van van der Gaag dat hij naar NAC Breda vertrok. Dat was in mijn ogen al een 'huwelijk' dat zou mislukken en een soort 'wespennest' waar hij instapte, want bij NAC is het al jaren een drama op alle gebieden: bestuurlijk, voetballend, qua resultaten, qua selectie en weet ik veel wat allemaal.

Toen hij bij Excelsior vertrok leek het mij dat hij naar een club als FC Groningen (kozen uiteindelijk voor Danny Buijs) of SC Heerenveen (kozen voor Jan Olde Riederink) zou vertrekken, maar uiteindelijk koos van der Gaag dus zelf voor Nac.

Ik volg van der Gaag sinds zijn periode bij FC Eindhoven en hij heeft gewoon goed gedaan sindsdien: 4de geworden met Eindhoven in de Jupiler League in het seizoen 15-16, 12de geworden met Excelsior in het seizoen 16-17, 11de geworden met Excelsior in het seizoen 17-18 in de Eredivisie en helaas werd zijn periode bij NAC dus niks.

Misschien dat van der Gaag in de toekomst trainer van Ajax 1 wordt? Aangezien Ajax eigenlijk al jaren schijnbaar loert op kale trainers of trainers met weinig haar aangezien vanaf 2009 Jol, de Boer, Bosz, Keizer en nu ten Hag trainer van Ajax zijn (geweest).

12 augustus 2019 om 13:15

Ik was persoonlijk erg blij toen hij naar NAC kwam, aangezien ik hem ook hoog had staan als trainer. Vooral tactisch leek het mij een goede trainer. Ik denk dat ik hem de degradatie niet kwalijk kan nemen, zoals je zegt, het is best een grote chaos binnen de club.

Toch denk ik ook dat een belangrijk aspect van het trainersvak is om om te gaan met tegenslagen, en het beheersen van het groepsgevoel binnen de spelersgroep. Vooral dat laatste heb ik bij hem wel gemist. Hij heeft zelf ook aangegeven spelers veel vrijheid te geven, maar het was mijn inziens al vrij snel duidelijk dat absoluut niet was wat deze spelersgroep nodig had. Daarnaast heeft hij niet echt keuzes durven maken. Hij switchte naar 5 verdedigers, en toen dat toevallig 1 wedstrijd goed ging heeft hij daar aan vast gehouden, ook toen dat niet de oplossing bleef. Ook wisselde hij steevast pas rond de 75/80ste minuut, terwijl spelers al vanaf de 1e minuut de kantjes ervan af liepen.

Ik denk wel dat dit aspecten zijn waar hij bij Jong Ajax minder mee te maken krijgt. Ik gun hem het beste.

12 augustus 2019 om 15:11

Leek mij ook een goede trainer, maar bleek niet geschikt om onder grote druk en in moeilijke omstandigheden te functioneren. Je zag ook gewoon fysiek aan hem dat ie er doorheen zat.

Dat is het verschil tussen een kleine club waar niets moet en alles mag. En grote clubs waar altijd reuring en druk is en veel mensen zich ermee willen bemoeien.

Jong Ajax is dan wel weer een mooie baan voor hem. Geen druk op de resultaten en werken met goede, jonge voetballers die allemaal gemotiveerd zijn.

Past perfect in het Ajax plaatje, kaal met baard. Kan ook geen andere reden bedenken waarom ze anders bij hem uitgekomen zijn

12 augustus 2019 om 14:09

Kunnen ze in ieder geen grijze haren krijgen😉 Inderdaad lijkt ajax vooral op uiterlijke kenmerken te selecteren een soort positieve discriminatie.. On topic: deed het op zijn periode bij nac na uitstekend, lijkt mij een goede keuze, gaat voor technisch verzorgd voetbal zonder naïef te blijven aanvallen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. MarthaAanvaller293
N. ÜnüvarAanvaller297
D. KotarskiKeeper130
C. RaatsieKeeper10
D. ReizigerKeeper90
K. ScherpenKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren