Cody Gakpo: ‘Het was een belangrijke goal, de wedstrijd ging op slot’

Maandag, 12 augustus 2019 om

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Verwacht jij dat Cody Gakpo op termijn uit zal groeien tot vaste basisspeler bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door rossumpsv)

Wat een groot talent dit. PSV heeft echt een paar pareltjes in huis. Veel aandacht voor de jeugdopleiding en de talenten kunnen zich prima ontwikkelen in de KKD dat is pas goed beleid. Hier kan Feyenoord een voorbeeld aan nemen. Want waar zijn de talenten uit de zo geprezen Feyenoord opleiding? Buiten Kokcu zie ik er geen een. Een slechte ontwikkeling. Met een Amerikaanse investeerder kom je er niet. Feyenoord moet ook de KKD in. Dan maar drie bobo's lager instappen en over drie jaar toegang hebben. Door al dat gezeur en wanbeleid zijn we alweer twee jaar verder. Indië in gestapt had Feyenoord over een jaar al het team kunnen inschrijven. Nu plukken PSV AZ en Ajax alleen de vruchten van de KKD en dat zullen de toekomstige miljoenen transfers van deze jongens bevestigen. Frenkie was een van de eerste die zich daar zo goed heeft ontwikkeld. Dus kom op Feyenoord stap er ook in. We kunnen de talenten uit zuid die zich nu niet verder kunnen ontwikkelen niet missen in dit kleine land.

12 augustus 2019 om 03:09

Voor het grootste gedeelte eens met je reactie, echter niet met jet stukje waarin je stelt dat Frenkie 1 van de eerste was die zich daar goed heeft ontwikkeld. Er zijn heel veel spelers voor Frenkie geweest die zich erg goed ontwikkeld hebben in jong Ajax. Wat te denken van Klaassen, vd Beek, de Ligt, Nouri, maar ook Bazoer, Kishna, Kluivert, Dolberg etc. Er zitten spelers bij die zich later misschien niet doorontwikkeld hebben, maar het zijn allemaal spelers waarbij het spelen in jong Ajax een grote (of wat kleinere) bijdrage geleverd heeft aan hun ontwikkeling en allemaal spelers die het eerste van Ajax gehaald hebben. Dat zegt natuurlijk ook heel wat. Dus de strekking van je verhaal wordt hiermee ook bevestigd. Echter vind ik niet dat Frenkie de eerste was die zich daar goed heeft ontwikkeld. ;-)

12 augustus 2019 om 04:25

Ik bedoelde specifiek in jong Ajax in de KKD. Dolberg en de Ligt hadden die stap eigenlijk overgeslagen. Kisnha Klaassen en Bazoer waren wel actief in jong Ajax maar kort en volgens mij niet in de KKD. Het verhaal Nouri is bekend en van de Beek speelt nog bij Ajax. Ik ben vooral fan van Jong teams in de KKD. Zo goed voor hun ontwikkeling. De teams die niet meedoen zoals Feyenoord spelen in een veel mindere competitie met hun talenten en mijns inziens is dat de reden dat alleen Kokcu heeft overleefd. Het zou voor Burger, Bannis en Vente veel beter geweest zijn als ze jaartje KKD hadden gespeeld in het systeem van Feyenoord en niet uitgeleend aan bijvoorbeeld Dordrecht.

12 augustus 2019 om 09:40

Ik snap wel wat je zegt, maar niet wat je bedoelt. Jong Ajax, Psv zitten sinds 2013 (7 seizoenen) in de "eerste divisie" destijds gesponsord door Jupiler (league). Pas sinds 2018 is het KKD geworden, dus gaat het jou dan puur om de sponsornaam of het niveau?

12 augustus 2019 om 09:46

Monda ik zie dat je gelijk hebt. Maar dan toch een aantal spelers waren wel direct naar Ajax 1 gegaan. En een paar konden rijpen in de eerste divisie. Maar goed je begrijpt wat ik bedoel. PSV is goed bezig in iedergeval

12 augustus 2019 om 14:06

@woutersl
Ik heb Nouri even buiten de beschouwing gelaten, maar gemiddeld genomen hebben de door jou genoemde spelers nog geen 16 wedstrijden (per persoon) in Jong Ajax gespeeld. Heeft deze 16 wedstrijden dan zo veel bijgedragen in hun ontwikkeling ?

12 augustus 2019 om 09:13

Het gaat om Gakpo, jij krijgt het voor elkaar om Feyenoord eruit te halen. Vind ik knap.

Fantastische buitenspeler is Gakpo zeg. Kan een actie maken, heeft een prima schot en fantastische voorzetten. Eigenlijk zou Psv nog een spits als Luuk de Jong moeten hebben als plan B die wel raad weet met die voorzetten.

12 augustus 2019 om 08:38

Zou die (nu geblesseerde) van Wolfswinkel misschien zin hebben in de stormram positie bij PSV. Schijnt voor een laag bedrag op te halen te zijn, heeft ervaring en een neusje voor de goal.

12 augustus 2019 om 13:52

Enig idee hoe lang van Wolfswinkel nog geblesseerd is? (Oprechte vraag) Aangezien PSV natuurlijk al een redelijk kopsterke spits heeft in de vorm van Lammers, die helaas ook geblesseerd is.

12 augustus 2019 om 14:07

Ik vind zowel Lammers als van Wolfswinkel beide niet echt een kopsterke spits.

13 augustus 2019 om 09:37

Hij heeft een hersenschudding, ze hebben het over meerdere weken. Lees net ook dat hij dichtbij een contract met Feyenoord was maar dat dit nu ook op losse schroeven staat door die blessure...

12 augustus 2019 om 14:13

Fernando Llorente. Een dure optie die transfervrij is. Aangezien die al even geen club heeft kan die misschien water bij de wijn doen. Koppend echt net zo sterk als de Jong. En een hele hoop ervaring. Je kunt het op zijn minst proberen

Gakpo vind ik echt een geweldige speler. Zoveel gevoel in zijn passen mooie acties en scorend vermogen. Heeft meestal oog voor medespelers en hij komt echt uit Eindhoven. Een jonge uit de buurt. Niet jong gekocht nee gewoon Eindhovense jongen. En hij oog zo vriendelijk en correct, beetje Frenkie de Jong (qua persoon/houding)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren