Stam wijst na gelijkspel naar vermoeidheid: ‘Niet fris en scherp genoeg’

Zondag, 11 augustus 2019 om

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd om te winnen op bezoek bij sc Heerenveen: 1-1. Jaap Stam zag dat er veel mis ging bij zijn ploeg in het Abe Lenstra Stadion. De trainer van de Rotterdammers merkte dat veel van zijn spelers niet het maximale konden brengen, daar afgelopen donderdag nog werd gespeeld tegen Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa Leauge. “Het was een beetje gehaast, niet fris en scherp genoeg”, aldus Stam na afloop.

Feyenoord kwam via Steven Berghuis nog wel op voorsprong. De aanvaller benutte een strafschop, daar waar Kenneth Vermeer eerder in de wedstrijd een penalty van Jens Odgaard stopte. “Het was niet goed aan de bal, de kwaliteit van de passing was ook niet goed. We leverden de ballen steeds in, waardoor je steeds in omschakelmomenten kwam. We kozen steeds voor de lange bal in plaats van balbezit te houden, waardoor je ook weer grotere afstanden moet overbruggen om de tweede bal te veroveren. Die bal verover je dan niet, waardoor je weer achteruit moet lopen. Uiteindelijk bleef je steeds in dat ritme zitten”, somde Stam na de wedstrijd op in gesprek met FOX Sports.

"We weten allemaal de situatie waarin wij verkeren, waarin we moeten spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn", aldus Stam, die zondag Leroy Fer thuis liet. Na de 4-0 overwinning op Dinamo Tbilisi kreeg de middenvelder rust. Na 64 minuten spelen was Stam al door zijn wissels heen. "Uiteindelijk moet je in je wissels ook daar rekening mee houden in plaats van dat je gericht kan wisselen en je bijvoorbeeld een extra spits in kan brengen. Daar moet je ook naar kijken. Uiteindelijk hebben we maar een puntje uit deze wedstrijd en dat is te weinig. Dat weten wij ook."

“Ik kan de jongens niet veel verwijten”, vervolgt Stam. “Het moet beter, maar ze werken allemaal hard en je zag de vermoeidheid. We kunnen de spelers niet sturen als robots. Het is vanaf de zijkant makkelijk gezegd, maar zo werkt het niet altijd.” De Feyenoord-trainer baalde van de gelijkmaker en de manier waarop deze tot stand kwam. Ibrahim Dresevic kon ongehinderd scoren vanaf 35 meter. “Je weet dat hij die kwaliteit heeft dus dan moet je eerder druk zetten op de bal. Uiteindelijk mag zo’n bal er nooit in. Dit is heel jammer. Iedereen wil resultaten, wij ook. Dat hoort bij Feyenord. Op dit moment blijft dat even uit, maar iedereen weet dat we onze wedstrijden gaan winnen.”

Ook aanvoerder Eric Botteghin merkte dat hij en zijn ploeggenoten niet fries genoeg waren. “Dan zie je slordigheid en kom je niet in balbezit”, aldus de Braziliaan, die een strafschop veroorzaakte. “Ik vond hem te makkelijk gegeven. Ik raakte hem bijna niet." Wanneer Botteghin de beelden krijgt te zien, waarop hij de knie van Sherel Floranus raakt, blijft hij bij zijn standpunt. "Ik heb hem niet vol geraakt, ik trok mijn been in. Hij sprong alsof hij het zwembad in dook. Ik vond het te makkelijk gegeven."Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door primetime)

Ik heb dit met verbazing zitten lezen. Het seizoen is net twee wedstrijden onderweg en nu is de selectie al vermoeid? Moet toch niet kunnen!

11 augustus 2019 om 17:26

@denn7nho

dat komt omdat die trainers denken dat je van hard trainen beter gaat voetballen wat imo onzin is. je put je spelers alleen maar uit. je kan beter functioneel trainen en oefeningen doen die zijn gericht op het voetballende aspect. natuurlijk moet je selectie fit zijn maar dat doe je juist voor een heel groot deel door te doseren en niet door je spelers hun benen uit hun reet te laten lopen om 6 uur s'ochtends. daar word niemand beter van

11 augustus 2019 om 18:39

Ze doen een ochtend loopje om 8 uur idd. Het is niet zoals 'vroeger waar zij het bos in moesten lopen etc etc. Daarbij blijft dat als je net uit je vakantie komt dit makkelijk moet kunnen opbrengen. Als je dit niet kan ben je misschien niet fysiek sterk genoeg voor topsport

11 augustus 2019 om 19:23

Wat versta je precies onder 'hard trainen'

11 augustus 2019 om 19:23

Wat versta je precies onder 'hard trainen'

11 augustus 2019 om 19:41

@thomas1391

als je traint om te trainen. als je traint moet er een idd zitten achter die training imo en dan voornamelijk een voetballend idee. je kan beter 2 uur intensief trainen en die tijd nuttig besteden dan 5 uur lang trainen en de helft van die tijd geen nuttige dingen doen.

bij Stam heb ik een beetje het gevoel dat hij zijn imago als ruwe bolster wil waar maken en dat dan duidelijk wil maken door extra hard te gaan trainen. zo van laat mij even laten zien dat ik het trainerschap zogenaamd intenser beleef als mijn voorganger maar wie weet zit ik er naast. ik hoop alleen wel dat er een idee achter zit en dat er ook heel veel getraind word op voetballende oefeningen met de bal

voor alsnog zie ik iig nog geen beter voetbal als onder Gio maar dat vind ik ook niet zo raar omdat Stam bijna met hetzelfde materiaal moet werken als Gio

11 augustus 2019 om 20:22

Waaruit trek jij de conclusie dat de spelers te moe waren door het harde trainen? Stam heeft het erover dat de spelers niet zo fris waren en niet zo scherp. Donderdagavond een wedstrijd gespeeld, aardig wat mutaties dit seizoen met nog niet fitte spelers, een nieuwe trainer en een nieuwe speelwijze en vooral, geen spits. Vooral dat laatste is nog we een verschil met Gio, die iig nog een vPersie op kon stellen tov Stam. En maak je geen zorgen, er wordt gewoon veel met de bal getraind, heel veel op het passwerk in de kleine ruimte.

11 augustus 2019 om 17:26

3 zware wedstrijden in een week, Zware voorbereidingen met een team dat zich wil bewijzen, is niet niks.

11 augustus 2019 om 18:39

Sparta thuis en de kampioen van Georgië met 4-0 verslaan. Ff serieus hoor: dit was geen zware, maar een doodnormale serie voor Feyenoord.

11 augustus 2019 om 20:03

Ziet er misschien als voetbalfan uit als een doodnormale serie maar kan voor de spelersgroep best begrijpen dat deze serie best veel druk en energie gekost heeft. Natuurlijk gaat het hier niet alleen om fysiek maar ook mentaal.

11 augustus 2019 om 20:21

En hoe wil Feyenoord het doen als ze verder gaan in Europa?

11 augustus 2019 om 17:28

Op zich niet zo gek toch? Donderdag nog gespeeld, en veel jeugdige spelers in de basis die niet gewend zijn 2 keer in de week op dit niveau te spelen. Daarnaast hebben Karsdorp, Narsingh en Tapia niet echt een goede voorbereiding kunnen spelen.

En ja, als Larsson linksbuiten speelt in uitwedstrijden speel je eigenlijk nog met een man minder ook!

11 augustus 2019 om 17:36

Veel jeugdige spelers? Welke dan? Alleen sinisterra, kokcu en burger waren de echte jonkies die vandaag speelden terwijl dat er donderdag ook twee a drie maar waren.

11 augustus 2019 om 17:41

Dat is een kwart van je elftal; donderdag waren het dezelfde 3.

11 augustus 2019 om 17:42

Ja precies, dus dat is dan wel je hele middenveld he. Kokcu, Burger, plus een Tapia zonder wedstrijdritme. Ik vind het daarom niet zo gek.

11 augustus 2019 om 18:16

Nou dan wordt het dus niet alleen voor de Feyenoord fans een zwaar seizoen.....

11 augustus 2019 om 18:55

Ajax vorig jaar, cl (en niet tegen die soort kut teampies), eredivisie en beker, en hoorde het hele jaar weinig over vermoeidheid, feyenoord speelt 2wedstrijdjes en tegen wat voor tegenstanders, triest gaat weer helemaal niks worden dit jaar zonde

11 augustus 2019 om 19:57

Toen Ajax eruit vloog in Europese voorrondes kwamen er ook excuses. Zoals gezegd door Stam, het is van de zijlijn makkelijk praten, alsof ze robots zijn. Je kan nu wel naar Ajax lopen wijzen, maar die hadden en hebben een bredere selectie. Dus niet zo achterlijk doen.

11 augustus 2019 om 21:52

Is er serieus iets mis met jou? Nouri’s ongeval stond centraal 2 jaar geleden en dat gebeurde vlak voor de voorrondes. Dat is geen excuses, maar begrip van de fans voor hetgeen wat de spelers meemaakten. Hoe vaak moet dit nou uitgelegd worden?

11 augustus 2019 om 22:38

Hoe vaak moet dit als excuus/smoes gebruikt worden? Het zijn topsporters die een aantal weken later echt wel anderhalf uur gefocust kunnen zijn. Als jouw ploeggenoot in de wedstrijd net een dubbele beenbreuk en open vleeswond van het veld wordt gedragen moet je ook de knop omzetten en verder voetballen. Daarvoor zijn het profs. Ja het is verschrikkelijk wat Nouri is overkomen en dat gun je niemand. En tuurlijk leven spelers mee, maar op moment dat een wedstrijd begint ben je daar echt niet mee bezig.

11 augustus 2019 om 23:34

Fijn dat je precies de spijker op z'n kop slaat. Het is idd verschrikkelijk wat er met Nouri is gebeurd, maar ga nou niet zelf lopen roeptoeteren over Ajax dit en Ajax dat. Toen Ajax faalde werd er direct naar Nouri gewezen, zo'n ongeluk gebruiken om je eigen falen te verdoezelen. Met wie is er iets mis Regulator?

12 augustus 2019 om 00:04

@Wazza waar ben je nu met jouw Feyenoord opprtunisme? Ik dacht dat het lek boven was.

1 wedstrijdje in Europa en nu al vermoeidheid. Ongelofelijk!

Ik zag de persco en vond dat Stam rustig de vragen beantwoordde, ook zo'n vraag met een flauwe ondertoon van Driessen. Hij laat zich niet gek maken, maar nu al vermoeidheid aanvoeren. Het zal wel, maar begrijpen doe ik het niet.

Tja als de competitie al zo lang bezig is krijg je inderdaad sneller last van vermoeidheid.....

11 augustus 2019 om 22:41

De eerste wedstrijden van het seizoen zijn altijd het zwaarst. Daarna kom je in een ritme, al heb je tussendoor echt wel wedstrijden met zware benen en minder focus.

we moeten ook geen wonderen verwachten. als Gio er in een of twee jaar geen aanvallend voetbal in krijgt dan gaat zijn opvolger die met bijna hetzelfde materiaal moet werken dat natuurlijk ook niet lukken, zeker niet binnen een paar weken.

tegen Tsiblisi die ons geen strobreedte in de weg legden was het idd makkelijk voetballen maar tegen Sparta en Heerenveen die wel serieus tegenstand boden zie je weer dezelfde problematiek als vorig jaar terug komen

11 augustus 2019 om 17:27

Ofwel Feyenoord mist gewoon kwaliteit.

11 augustus 2019 om 17:31

@woutersl

we hebben wel wat kwaliteit met Berghuis en Kokcu maar dat is nog te weinig imo. er moet echt nog wat creativiteit bij. je hoopt dan op een opleving van Larsson die dat wel in zijn spel heeft maar die laat het bijna altijd af weten. het is hopen dat Sinisterra wel de constante factor gaat worden.

met Tapia en Burger heb je ook te weinig voetballend vermogen op je middenveld. we zouden daar naast Fer en Kokcu een type Schone moeten hebben staan, die kan controleren maar ook voetballend het tempo kan opschroeven

ook het verdedigende centrum moet een impuls gaan krijgen want daarmee kan je nauwelijks vooruit voetballen en wat Feyenoord nog meer mist is een spits die er structureel 25 plus goals in schiet

we moeten ons zeker nog op twee of drie posities serieus versterken willen we het PSV een beetje lastig kunnen maken

11 augustus 2019 om 17:34

Je noemt nu twee spelers van een selectie van 22 man. Ik gaf eerder al aan dat er misschien 5 a 6 Feyenoord waardige spelers zijn. Dat is wel erg karig op een selectie van 22 man. Feyenoord mist gewoon kwaliteit. Accepteren en hopen op een paar goede zuid Amerikaanse aankopen.

11 augustus 2019 om 17:49

@woutersl

dat ben ik helemaal met je eens hoor maar ik denk wel dat als je nog twee goede voetballers erbij hebt en je laat de mindere voetballers in het veld keihard voor hun werken dat dat wel tot goede resultaten kan leiden

11 augustus 2019 om 18:07

Een type Schone? Je had Clasie gewoon moeten houden. Die vult die rol perfect in. Fer voor het beukwerk, kokcu voor de creativiteit, clasie voor de pasing van achteruit. Maarja helaas is Clasie verketterd door zijn eigen supporters die nu om een type Clasie komen vragen.

11 augustus 2019 om 18:31

@morodin

ik vond Clasie echt een drama afgelopen seizoen dus ik ben blij dat hij weg is. die brengt veel te weinig voetbal in je ploeg en verdedigend vond ik hem ook heel slecht afgelopen seizoen

Hoewel ik Botteghin nooit op een heel boeiend interview kan betrappen na de wedstrijd, vind ik zijn quote 'hij sprong alsof hij het zwembad in dook' wel erg geestig.

11 augustus 2019 om 17:28

Dat was inderdaad helaas het leukste van een middagje Heerenveen

11 augustus 2019 om 17:53

Hij was gelukkig wel eerlijk, Botteghin... Volgens mij moet hij zich laten nakijken bij de opticien.

Ik las op vi dat die zei: je kan niet verwachten dat we zomaar even wedstrijden winnen. Dat zei stam ook na Sparta.. Wtf is Feyenoord degradatie kandidaat ofzo, nee man is normaal verder dat Feyenoord niet kan winnen

11 augustus 2019 om 17:28

Heereveen is ook geen ploeg van niets en je kunt op dit moment niet verwachten dat we deze wedstrijden makkelijk winnen. Ploeg is nog fris bij de club en moeten nog wennen aan de speelstijl van Stam en de nieuwe spelers. Ik snap je woede niet

11 augustus 2019 om 17:47

Totaal geen woede , want ben niet voor Feyenoord. Ik vind dat stam en Feyenoord het wel heel makkelijk afwimpelen, met te roepen dat we niet kunnen verwachten dat ze even winnen van Heerenveen en Sparta. Waarom niet? Ze hebben individueel betere spelers dan 16 ploegen in de eredivisie. Spelers moe en niet fris? Zitten nog in augustus??? Er gaat daar iets drastisch fout

11 augustus 2019 om 20:01

Nu opeens wel beter dan de andere 16? Ik hoor constant niks anders als dat Feyenoord 6-8e wordt aan het einde van het seizoen. Nu is het wel opeens weer beter dan de andere 16. Wat is 't nou? Gaan we elke wedstrijd verwachten dat Feyenoord wint? Of gaan we, zoals de rest hier zo mooi kan zeggen, Feyenoord behandelen als middenmoter. Ik wil t wel eens weten, want er valt nu geen touw aan vast te knopen.

11 augustus 2019 om 20:07

Helemaal mee eens @voetballR , Feyenoord kan eventueel met de top meedoen, maar we moeten zeker niet verwachten dat t makkelijk zal gaan en als de selectie niet op hun tot presteert zullen we dit soort wedstrijden niet winnen.

11 augustus 2019 om 20:23

Dan lees je niet goed. Ik hoor juist overal dat Feyenoord wel derde gaat worden, heel misschien tweede, maar zeker niet lager.

11 augustus 2019 om 21:49

Ik lees niet goed, ik zie aan alle kanten dat AZ en zelfs Utrecht boven Feyenoord gaat eindigen. Jij leest niet goed.

11 augustus 2019 om 22:46

Je vergeet Vitesse, die waren Feyenoord ook al voorbij gestreefd.

11 augustus 2019 om 23:40

Kan je nagaan, het wordt met de dag gekker hier. Eerst wordt je maanden doodgegooid met dat Feyenoord nieteens Europees voetbal haalt, maar nu zijn ze toch weer beter dan de andere 16 ploegen. Het kan verkeren. En dan nog durven sommige te zeggen dat ze objectief zijn. Schiet mij maar lek.

Misschien traint Jaap te hard. Vroeg opstaan is voor de prima donna's misschien lastig. Buiten dat kom op Jaap. 2 wedstrijden 2 punten waarvan 1 wedstrijd tegen een promovendus in eigen huis. Als het slecht is is het slecht. Ik hoop dat het snel weer beter gaat want anders wordt het weer een lang en saai seizoen op Zuid.

Ja de selectie van Feyenoord bestaat ook uit een boel internationals. Ook moeten wij de zware Europese campagne van vorig seizoen niet vergeten, dat voel je na zo'n korte rustperiode nog steeds in de benen. Hebben toch vorig seizoen op 3 fronten gestreden, want in de beker ook ver gekomen. Vergeten wij nou ook nog even de playoffs die het seizoen nog extra gerekt hebben. Wat een lul verhaal zeg, met dat vermoeidheid.

11 augustus 2019 om 17:29

Japie is in paniek. Hij is echt in een puinhoop terecht gekomen. Zou me niets verbazen als hij er op een gegeven moment zelf mee stopt. Zo is Japie wel.

11 augustus 2019 om 17:31

En met puinhoop doel ik ook op het vertrek van van Geel en de Jong geen opvolgers. Troost die Tapia afbrand en de vvf die investeerders zoeken en de onduidelijkheid over het nieuwe stadion.

Spelers als Kökcu, Burger en Sinisterra is dit logisch Vermeer, botteghin, haps vd heijden, berghuis en Larsson moeten prima 3 wedstrijden in 1 week kunnen spelen

Tja, na een Europees avondje is Heerenveen uit een soort twee Europese wedstrijden in een week tijd natuurlijk.

11 augustus 2019 om 17:51

Daarom gingen ze ook een dag eerder naar het buitenland Friesland 😉 Konden ze zich in alle rust voorbereiden.

Ja dat krijg je ervan als je spelers om 6 uur ochtends hun bed uit laat komen voor een loopje. Belachelijk idee. Begin gewoon lekker om een uur of 11

11 augustus 2019 om 18:18

Structureel 6 uur beginnen is echt niet iets waardoor je minder fit wordt. Je lichaam past zich gewoon aan aan dat ritme en als je meer slaap nodig hebt, kan je overdag of vroeger je bed nog even opzoeken. Dit mag echt helemaal geen excuus zijn.

11 augustus 2019 om 18:31

Stam kan zelf ook wel bedenken dat die jongens niet om 10 uur in hun bed gaan liggen. Die jongens komen helemaal niet in een ritme want over het algemeen moeten ze gewoon avonds presteren. Avondwedstrijden die pas minimaal om half 11 zijn afgelopen, hoe vroeg lig je er dan in?

11 augustus 2019 om 18:43

Misschien moeten die jongens dan gewoon om 2200 naar bed. Je word goed betaald om te leven als een prof net de positieve en negatieve dingen. Een ritme kun je ook creëren om op andere momenten je rust te pakken . Dit lijkt me meer mentaal dan fysiek. Zeker als je ziet hoe traag zij in komen lopen ik de 1-1

11 augustus 2019 om 19:42

Je gaat echt niet beter presteren door eerder met de training te beginnen. Genoeg slaap pakken is idd de verantwoordelijkheid van de speler maar een trainer moet ook begrijpen dat het nutteloos is om zo vroeg een training te beginnen.

Fer, Karsdorp en Narsingh kunnen nog niet volledig spelen. Jorgensen en Toornstra geblesseerd. Verre van ideale start maar komt goed met Feyenoord.

Denk dat Jaap vooral moet kijken naar zijn bizar slechte wissels.

Het klopt. Heerenveen was Fries genoeg. Feyenoord was misschien niet Fris genoeg, maar Heerenveen heeft veel meer energie in de wedstrijd gelegd dan Feyenoord. Dat mag dat geen excuus zijn. Heerenveen had bijna elke tweede bal en dat was een van de belangrijkste punten waar het mis ging. Dan kantel je de wedstrijd niet zomaar in jouw voordeel. Heeft misschien met donderdag te maken, maar vind het een slap excuus.

11 augustus 2019 om 18:07

Leuk dat Heerenveen elke 2e bal had maar die konden verder ook echt weinig ermee hoor. De verdediging van Feyenoord had vaak genoeg gewoon een antwoord op Heerenveen. Dat die zondagsschot (wat een prima schot was) er in vliegt betekend niet dat Heerenveen nou zo geweldig was. Beide ploegen konden niet veel maar Feyenoord was beter in de tweede helft en had nou niet het idee dat Heerenveen zou scoren.

Feyenoord kan ook niet veel met deze voorhoede helaas, het spel wat ze proberen te spelen is er niet voor gemaakt. Zeker niet als Stam vast blijft houden aan Larsson. Wat is die man slecht zeg echt, die doet echt niks goed.

11 augustus 2019 om 18:10

Lees jij dat ik dat schrijf dan? Ik vind dat Heerenveen bitter weinig heeft gecreëerd. Maar dat het bij Feyenoord niet liep (waar ze donderdag nog bewierrookt werden) was de verdienste van Heerenveen...

11 augustus 2019 om 18:17

Ben ik totaal niet met je eens. Feyenoord speelde vooral tegen zichzelf dat jij dat anders ziet is prima. Maar als je nog geen bal kan vasthouden of na twee dribbels de bal van je voet weg kaatst en Heerenveen het hierdoor op pikt is niet de verdienste van Heerenveen maar het slechte van Feyenoord.

Zelfs Berghuis had moeite met een bal vasthouden, Larsson, Burger, Kokcu idem.

11 augustus 2019 om 18:25

Ze deden precies hetzelfde als vorige week in de eerste helft tegen Heracles. Vroeg storen en Feyenoord dwingen tot de lange bal. Bovendien stond het verdedigend goed met uitblinker Dresevic. Feyenoord begon daardoor inderdaad tegen zichzelf te spelen.

Dan ben je toch ongeschikt als trainer? Bewust vermoeide spelers het veld in sturen, zodat je het risico loopt op puntverlies.. Begin dan minimaal met een paar frisse spelers.. Start dan met jongens als Malacia, Geertruida, Vente, Toornstra, Ayoub, Kelly..

11 augustus 2019 om 18:28

Vente en Toornstra zijn zelf geblesseerd

11 augustus 2019 om 18:29

Toornstra geblesseerd. En van jongens als Vente en Kelly wordt je toch niet vrolijk.

?? 3 wedstrijden en al vermoeid??, misschien volgend seizoen in de voorbereiding dan maar beter geen oefenwedstrijden meer spelen ?

Feyenoord is Feyenoord . de ene keer zijn ze zwak, daarna weer redelijk,en soms erg goed. die wisselvalligheid hoort gewoon bij Feyenoord. Veel supporters kiezen juist daarom voor die club,omdat ze zichzelf er volledig in kunnen herkennen.

Heerenveen uit kun je gelijkspelen. Stam had daar genoeg mee gezegd. Het.vermoeidheids verhaal komt wat apart over.

Vermoeidheid?? Het moet niet gekker worden hor bij Feyenoord.

Feyenoord supporters werken zich de kolere doordeweeks en dan gaat de trainer over vermoeidheid beginnen na 2 competitie wedstrijdjes en een Europees potje.

Ongelooflijk toch!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
160 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren