Heracles Almelo krijgt veel te weinig na duel met veel VAR-ergenissen

Zondag, 11 augustus 2019 om

Het duel tussen Fortuna Sittard en Heracles Almelo heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Een zeer pover Fortuna mocht zich de morele winnaar noemen: 1-1. De wedstrijd zal ongetwijfeld stof tot nadenken geven. Een doelpunt van Heracles werd door de VAR ogenschijnlijk onterecht afgekeurd, een rode kaart voor Branislav Ninaj was op zijn plaats geweest en ook de strafschop voor Fortuna in de extra tijd was controversieel.

Fortuna en Heracles zochten in de rust de kleedkamers op met een doelpuntloze stand. Daar was vooral de thuisploeg van Sjors Ultee over te spreken. Heracles speelde vrijwel uitsluitend op de helft van de Limburgers, die in aanvallend opzicht weinig voor elkaar kregen. In de veertiende minuut leek Heracles op voorsprong te komen, toen Mauro Júnior van dichtbij een handige pass van Cyriel Dessers verzilverde.

Het feest van Heracles ging echter niet door. De VAR was van mening dat Dessers een overtreding op zijn bewaker had gemaakt toen hij de steekpass van Alexander Merkel ontving en Kevin Blom keurde de goal niet goed. Na de ongeldige treffer vonden er tot aan de rust amper spannende momenten meer plaats. De VAR greep vlak voor rust echter niet in toen Branislav Ninaj met een gestrekt been een zware overtreding op Merkel beging en Blom slechts geel trok.

Fortuna ontsnapte in de eerste minuten na rust weer aan een achterstand. In een scrimmage kregen Dessers en Mauro Júnior de bal er niet in. Heracles nam na een uur spelen alsnog de leiding. Na een werkelijk schitterende pass van Mo Osman bleef Van der Water koel en passeerde hij Alexei Koselev met een subtiel tikje. Het was ook meteen zijn eerste doelpunt ooit in de Eredivisie.

Koselev en het aluminium hielden Fortuna in leven. De doelman tikte een inzet van Dessers tegen de paal, waarna Merkel de rebound niet kon benutten. Niet veel later doorzag de doelman een stiftje van Mauro Júnior. De thuisploeg zocht op zijn beurt met meer overtuiging naar de gelijkmaker. Een schot van Felix Passlack eindigde op de lat en uiteindelijk viel de 1-1 vanaf elf meter. Mauro Júnior kreeg op ongelukkige wijze de bal tegen zijn hand, de VAR kwam er niet aan te pas en Mark Diemers faalde niet: 1-1.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door meneer daniel)

Heracles is hier gewoonweg bestolen. Doelpunt onterecht afgekeurd, Ninaj had rood moeten krijgen en die penalty sloeg nergens op. Ik ben vaak wel meer van het hand in eigen boezem steken dan naar de arbitrage wijzen, maar hier is niet tegen op te voetballen voor Heracles. En dan te bedenken dat mensen dachten dat het ouderwets gezeur op de arbitrage afgelopen zou zijn bij invoering van de Var. Loopt nog niet helemaal geolied, zeker deze speelronde niet.

Speelronde 2 en de conclusie kan nu al zijn dat de VAR meer kapot maakt dan je lief is ....

11 augustus 2019 om 14:24

Nou de VAR niet in het algemeen, maar die 3 pannenkoeken die erachter zaten. Mag toch hopen dat zij even een 'vakantie' krijgen, want dit kan echt niet.

11 augustus 2019 om 14:30

Dan kunnen er deze ronde nog wat meer op vakantie, de heer Nijhuijs maakte er ook weer een potje van.

Een woord: schande. Steek die hele VAR maar in je reet wanneer je er clowns achter hebt zitten wie totaal geen verstand van voetbal hebben. Echt schandalig deze wedstrijd, heracles word keihard bestolen van 3 punten hier. Wanneer grijpt de KNVB in? Mensen wie achter de VAR zitten moeten wel mensen zijn wie verstand hebben, kom op zeg. En ik ben niet eens een heracles supporter.

11 augustus 2019 om 18:44

Met de VAR is in principe niks mis, laat gewoon het beeld zien wat er afspeelt, de mensen die erachter zitten.... Tjah, ik denk dat wij er voor het eerst met heel Voetbalzone over eens zijn dat dit niet een goede match is.

Mocht er ooit iemand twijfelen voor welke club Blom is? Fortuna!

geen kaart in de 30ste minuut voor Smeet, geen rood voor Ninaj, afgekeurde goal van Junior en een pingel in de laatste minuut zonder te kijken bij de Var?

Ik ben woest!
Ik was een voorstander van de Var, maar na vandaag niet meer. Direct afschaffen!
Onterecht een doelpunt afkeuren en die penalty was belachelijk!
Wij zijn bestolen vandaag!

11 augustus 2019 om 14:25

Jullie zijn inderdaad bestolen maar met dit team gaan jullie wel een leuk seizoen tegemoet hoor. En met dit VAR-niveau zullen jullie ook nog weleens flink geholpen gaan worden. Gewoon snel vergeten.

11 augustus 2019 om 14:26

De VAR is gewoon echt een goede toevoeging hoor, maar het gaat erom wie hem bedient.

11 augustus 2019 om 14:38

Var is niets mis mee, de personen die erachter zitten moeten ontslagen worden.

11 augustus 2019 om 20:47

Direct de hele var afschaffen? Lijkt me een beetje rigoureus. Ik snap de frustratie wel!

Wij hadden een Bax en ik had het niet kunnen geloven maar Blom doet het gewoon net zo slecht, Ongelooflijk dat Heracles hier niet de 3 punten pakt. Mede door Dessels en door de VAR. Echt 3 beslissingen die allemaal verkeerd waren - goal had goed gekeurd moeten worden - penalty was geen penalty - gele kaart moest rood worden - En dan ben ik helemaal objectief in deze. Daarnaast had Heracles gewoon met 3 a 4-0 winnen. En dat zeg ik als neutrale toeschouwer

11 augustus 2019 om 14:32

Dat bashen op Bax. Zijn beslissingen waren allemaal te begrijpen, hoewel het onduidelijk wordt door het lange checken. Dit is volkomen onvergelijkbaar met hoe Heracles hier benadeeld wordt. Blom en zijn VAR kunnen dit heel moeilijk uitleggen, in tegenstelling tot de wedstrijd van gisteren.

11 augustus 2019 om 14:40

Hahah hoe kun je dat nou zeggen? 3 penaltys wat alle 3 te licht is. De ergste overtreding bestraffen met geel (Absalem) en de andere kaarten zijn hele grote twijfels. Het was gewoon de Bax show. Ook hoe die bij de camera stond klein kwalletje.

11 augustus 2019 om 14:54

Probeer het eens objectief te zien (en ik snap dat ik als Twente supporter gemakkelijk praten heb). Bij elke penalty was er sprake van een overtreding.. licht, maar dat is geen criterium. De gemiste rode kaart was inderdaad bijzonder, maar bij de andere twee heeft ie zeker wel een punt. Vooropgesteld: ik hou ook niet van de arbiter Bax. Maar de vergelijking met de fouten van Blom gaan niet op (behalve bij de niet gegeven rode kaart).

11 augustus 2019 om 14:55

Het was inderdaad de Bax show en het was ontzettend irritant doordat het zo lang duurde, het verschil is dat gisteren voor de meeste beslissingen wat te zeggen viel met het spelregelboekje er naast (al was het allemaal wel erg licht inderdaad), terwijl er bij deze wedstrijd precies het tegenovergestelde werd gedaan van wat er in het boekje staat. Gisteren was discutabel maar er was wat voor te zeggen, vandaag was regelrecht schandalig. Inderdaad niet te vergelijken

11 augustus 2019 om 16:09

Die laatste penalty is toch niks man. Hij haakt zichzelf in de benen van de tegenstander omdat hij nul perspectief meer heeft. Slim van die Aitor, maar natuurlijk veel te licht voor een penalty. En het geval lundqvist is bij 9 van de 10 scheidsrechters ook geel, maar bij meneer Bax ineens rood. Heracles vandaag trouwens enorm genaaid. De VAR wordt te schande gemaakt door de prutsers die erachter zitten

11 augustus 2019 om 17:14

Die laatste penalty was exact hetzelfde verhaal als bij de penal van Groningen. Licht en ongelukkig, maar wel een overtreding.

Die beslissingen slaan echt helemaal nergens op! Die VAR krijgt toch dezelfde beelden als wij te zien? Echt ongelofelijk dat Heracles zo bestolen is..

De VAR is ziek. Echt een schande! We zijn deze speelronde 4 wedstrijden onderweg. En in 3 worden fouten gemaakt, die de wedstrijd beã¯nvloed en misschien wel in alle 4.

* De 2-1 van Sparta slaat nergens op
* De rode kaarten van Groningen
* Vandaag de goal van Heracles en deze penalty
* En misschien had Daley Blind wel rood moeten hebben voor natrappen.

Maar goed….met betrekking tot wat ik deze wedstrijd gezien heb… Ik geef op een briefje dat Fortuna degradeerd. Dit is namelijk een gekopieerd beleid van Nec, Roda JC en NAC Breda.

Een vreemdelingenlegioen samenstellen en hopen dat je hiermee Emmen en RKC voor blijft. Waarom denken de bepalers van Fortuna dat dit bij hen wel gaat lukken en bij bovengenoemde clubs niet gelukt is?

Fortuna is de enige club in zuid-limburg op het hoogste niveau, dus je hebt alle ruimte om een voorbeeld aan Heracles en PEC Zwolle te nemen. Kam de hele regio uit, inclusief net over de Belgische grens en haal er een aantal. Kans is groot dat het stadion dan ook wat voller zit als er mensen uit de regio voetballen! Daarnaast was/is er voldoende (nederlands) talent in de KKD die beter zijn dan dit stel.

El Jebli, Owusu, Vermeij, van der Venne, Veltmate, Navratil, Beltrame (2 jaar al op huurbasis in Nl).
Tot slot; Alle clubs huren/kopen van Ajax en PSV behalve Fortuna. Botman (heerenveen), Matusiwa en Sierhuis (groningen), Dankerlui (willem 2), Doekhi en Obispo (vitesse), Bakboord en Mauro Junior (heracles).

11 augustus 2019 om 14:29

Om nog even toe te voegen op de VAR beslissingen van gister, 2 van de 3 penalty's zijn zeer discutabel, Absalem moet direct rood krijgen.

11 augustus 2019 om 14:33

MVV fan?

11 augustus 2019 om 14:43

houtapp

Nee, absoluut niet. Ajacied (dat had je vast niet verwacht nadat ik durf te zeggen dat Blind best rood had kunnen krijgen)... met aardig veel sympathie voor Go Ahead Eagles.

Wederom een wanvertoning van de arbitrage. Hoe kan je nou in vredesnaam die eerste goal afkeuren, Ninaj en Bakboord geen rood geven en die penalty in de laatste seconde toekennen.
Fortuna puntje cadeau gedaan door onze kansen niet af te maken, maar wat een schande deze arbitrage

Wat een kutsysteem die var, zelfs als het goed uitpakt voor je

Dit is het slechtste scheidsrechters optreden wat ik in lange tijd heb gezien. Waarom gaat Blom niet bij de VAR kijken bij de laatste penalty?

Blom en de VAR (welke idioot zat daar vandaag?) hebben gewoon twee punten afgepakt van Heracles. Natuurlijk had Dessers het gewoon af moeten maken maar ik hoop dat iedereen van Heracles de arbitrage goed aanpakt in de media.

Een schande hoe de arbitrage hier heeft gedisfunctioneerd. Dat je die treffer van Heracles afkeurt is tot daar aan toe. Het was per ongeluk een tikje dat Dessers uitdeelde. Echter had Ninaj rood moeten krijgen, maar zowel Blom als de VAR liggen te slapen. Die penalty was helemaal lachwekkend. De arm waar de bal tegenaan komt is gewoon langs het lichaam. Ja een andere arm was wel wat uitgestoken, maar daar kwam de bal niet tegenaan. Juist door dit soort penalty's gaat men als pinguins met armen op de rug verdedigen.

Ik neem aan dat de persoon achter de var op staande voet ontslagen wordt? Ik kan me hier zo boos om maken! Je hebt alle middelen tot je beschikking en dan maak je overduidelijk kapitale blunders. Geen reclame voor de var en als het zo wisselvallig blijft schaf het dan af

Ik heb niet de hele wedstrijd gezien, maar wat een aanfluiting weer die Var.
Kan me nog voorstellen dat de grens of Blom dacht dat de bal tegen zijn linkerarm kwam, die was namelijk niet tegen zijn lichaam aan.

Als VAR grijp je dan toch in als je die herhaling ziet?
Arm strak tegen het lijf, ik volg het niet meer....

Als dit geen matchfixing is, dan weet ik het ook niet meer.
Ik hoop dat fraude instanties meekijken en deze schande van een scheidsrechter meneer Blom aan de schaanpaal nagelen.
Wat een blamage. Dit is toch ongeloofelijk? Heracles wordt gewoon keihard bestolen.

11 augustus 2019 om 14:27

En er is niets wat je er tegen kunt doen.
Die 2 punten kunnen aan het einde van het seizoen wel eens beslissend zijn.
De bedoeling van de VAR was dat het eerlijker zou worden, maar als de VAR geen flauw idee heeft wat hij aan het doen is, dan is het einde zoek

Gelijk een einde maken aan de VAR. Lachwekkend dit.

Jeetje, wat is Heracles hier bestolen. Die penalty vond ik nog het ergste van meerdere discutabele beslissingen. Aan de andere kant, als Dessers gewoon 2 ballen er in schiet was er helemaal niks aan de hand geweest

man man wat is dit toch met die var stop er maar mee

Probleem is niet de VAR opzich, maar de personen die in het hokje zitten

De VAR moet je ook alleen gebruiken voor situaties in nood en niet bij twijfelgevallen. Het is bijzonder hoe slecht de var word gebruikt in Nederland.

11 augustus 2019 om 17:16

Wel of geen strafschop lijkt me wel degelijk een twijfelgeval. Beter even dubbel checken. Helaas was de beoordelaar in dit geval een beetje in de war.

Wat is die Blom een verschrikkelijk slechte arbiter. Hij maakt er echt te vaak een puinhoop van. Het ergste is dat hij ook nog denkt goed te hebben gehandeld. Die Var mag zich kapot gaan schamen. Van de week zei Bas Nijhuis dat ze de alle clubs instructies hadden gegeven over de nieuwe spelregels! Hoe dan als je er zelf helemaal niets van snapt? Dat wil niet zeggen dat Heracles het allang af had moeten maken.

Ik ben weliswaar blij dat ik mijn bet heb gewonnen door die penalty, maar wat wordt Heracles hier bestolen zeg. Hoeveel beslissingen kan een ploeg in hun nadeel krijgen in een wedstrijd. Ik snap ook niet waarom de VAR niet meer tijd neemt om de penalty te bestuderen.

De VAR is toch niet meer serieus te nemen? VAR is een goede toevoeging voor het voetbal, maar dan moeten de mensen die het bedienen en de beelden terug kunnen kijken wel capabel zijn. Het moet wedstrijden eerlijker maken en makkelijker voor arbiters die de wedstrijden fluiten.

Echter gaat er nog steeds zo ongelofelijk veel fout. Tweede weekend pas van de Eredivisie dit seizoen en echt al zeker 5 tot 10 fouten gezien.

Afgelopen vrijdagavond de overduidelijke duw in de rug bij de Janssen van Vvv, met 2 handen. Nijhuis laat doorspelen, de VAR grijpt niet in, terwijl er een doelpunt uit voorkomt en dit altijd een overtreding is.

Gisteren Groningen die 2 rode kaarten krijgt gisteren waarvan ze beide twijfelachtig zijn en waar geel genoeg was geweest. Het is een contactsport, beetje minder snel rood trekken mag gerust.
3 penalties in diezelfde wedstrijd, waarvan er maximaal 2 terecht waren.
Ajax waar één goal buitenspel is, wordt goedgekeurd. Je ziet de beelden van de VAR dat ze hun schouders ophalen omdat ze het niet lijken te weten.

Vandaag bij Fortuna - Heracles een zuiver doelpunt van Heracles afkeuren, is niks aan de hand maar de VAR en Blom hebben een overtreding gezien. Iedereen die ooit zelf heeft gevoetbald vindt dat niks.
Bij dezelfde wedstrijd wordt Fortuna speler Ninaj een gele kaart toegewezen terwijl hij met gestrekt been inkomt en te laat is. VAR doet niks, terwijl dit 100% rood is.
Heracles lijkt toch te gaan winnen en leiden dus geen puntverlies ondanks gestuntel van de Var. Komt minuut 94, geeft die Blom een penalty voor een handsbal. Mauro heeft zijn linkerhand in de lucht maar die hand raakt de bal niet, zijn rechterarm wordt geraakt door de bal, echter zit deze tegen zijn borst aan en dit is een natuurlijke positie. Het voorkomt ook geen doelpunt en als die arm daar niet zat kwam de bal op zijn borst. Dus zou je verwachten dat de VAR Blom dit terug laat kijken, maar nee hoor, de VAR doet weer helemaal niks en laat de penalty staan.

Gaat nergens meer over hoe slecht de VAR en de scheidsrechters in de Eredivisie zijn. Verziekt de sport en zorgt voor puntverlies bij vele clubs die ze niet verdienen. Hoe moeilijk kan het zijn.

Nou heeft de Knvb de hele zomer de tijd gehad om de VAR te evalueren en te verbeteren, en dan gaat het binnen de eerste 2 speelrondes alweer faliekant mis. Werkelijk onbegrijpelijk wat ik heb gezien, niet alleen vandaag. Alsof er een stelletje amateurs aan het werk is.

Ik hoop trouwens dat Fortuna dit bijeengeraapt zooitje nog aan het voetballen krijgt, want het ziet er niet goed uit. Wat een verschil met vorig seizoen.

Mensen lees de spelregels eens. Iemand per ongeluk haken is ook een overtreding. En een sliding met je handen naar voren ja dan kun je hands maken moet je niet doen.

11 augustus 2019 om 14:34

De eerste die wel de regels gelezen heeft. Men laat zich leiden door gevoel en niet door regels. Zelfs Voetbalzone laat zich hierdoor leiden. Jammer. Desondanks had Heracles natuurlijk wel gewoon moeten winnen.

11 augustus 2019 om 14:35

Handen naar voren? Kijk de beelden eens terug, waar anders moet hij z'n arm laten? in z'n reet steken? Kom op man, je kunt ook te ver gaan

11 augustus 2019 om 14:42

Langs het lichaam. Dus niet voor je buik uit laten steken

11 augustus 2019 om 15:40

Heb jij toevallig aandelen in de var?

11 augustus 2019 om 16:04

Langs het lichaam terwijl hij een sliding inzet, volgens mij heb jij nog nooit gevoetbald en een sliding ingezet.

11 augustus 2019 om 14:41

Sliding met handen naar voren. Op dat moment weet je dat de schrijver geen beelden heeft gezien...

Mijn toto naar de kloten door de laatste minuut penalty... niet te geloven...en dat gaat niet on een heel klein bedrag... #itritant

Dit Fortuna was zo ongelofelijk slecht dat t een wonder is dat ze 1 punt pakken. Var vandaag volledig gefaald ook overigens wel erg zuur voor Heracles.

11 augustus 2019 om 14:47

Dit is het slechtste Fortuna van de laatste drie / vier seizoenen.. waar spelers als Karjalainen, Damascan en Carbonell vandaan komen is mij een raadsel, maar dat hoort gewoon niet in de Eredivisie thuis. Geen enkele dreiging vanaf de flanken.. Veel werk de komende twee weken anders spelen we komend jaar weer tegen Roda.

Ik vind het bijzonder hoe iedereen hier vrij snel tot de conclusie kwam dat de VAR het fout heeft en dat 3 daarop getrainde arbiters in een hokje dat dan niet zien. Er is wat mij betreft niks met met het systeem maar blijkbaar zetten we in Nederland de verkeerde mensen in dat hokje. Vorig jaar was de VAR over het algemeen best prima maar het begin van dit seizoen is echt een drama. Zou dat toeval zijn of doet de Knvb opeens iets heel anders?

Tjongejonge wat hebben wij momenteel een slecht elftal zeg... Wat is die Karjalainen slecht zeg..! Damascan, ongelooflijk zwak.. Hoe kun je dat soort troep in godsnaam aantrekken? Die Sambou wordt wel wat en Paslack is een geweldige back in wording. Maar met deze groep gaat Fortuna regelrecht naar de 18e plaats. Er moeten twee wingers en een middenvelder bij want dit was echt hopeloos. Heracles moet naar zichzelf kijken en had er drie of vier moeten maken.

Wat een aanfluiting. 90 minuten lang in het stadion gezeten en me afgevraagd waar ik in godsnaam naar zat te kijken! De arbitrage een drama , het veldspel was verschrikkelijk . En we mogen dessers bedanken dat hij niet durfde te scoren.. er moet snel iets veranderen in Sittard want zo ga je het niet overleven....

Ninaj geel en lundqvist en te wierik beiden gister rood. Ongelofelijk wat een amateurs die scheidsrechters

Dus dit weekend:

Sparta: onterechte goal, VAR grijpt niet in.
Groningen: 1 vd meest debiele rode kaart die ik ooit heb gezien.
Ajax: Duidelijk buitenspel bij de laatste goal.
Heracles: Belachelijke pingel tegen en geen rode kaart voor Fortuna.

Knvb, Jullie zijn geen clowns, maar het hele circus.

12 augustus 2019 om 00:57

Groningen: Hoe kan je die rode kaart van Groningen nu debiel vinden (neem aan dat je de eerste bedoeld). Hij heeft geen enkele mogelijkheid om de bal te spelen (die rolt al 2 meter verderop op het moment dat hij zijn actie inzet), heeft maar 1 doel voor ogen en dat is zijn tegenstander raken, dit valt gewoon onder natrappen.

Heracles: je vergeet die eerste goal, die in mijn ogen onterecht afgekeurd word wegens een "overtreding" waarbij de verdediger 1-2 seconde later valt, en lijkt te struikelen over zijn eigen benen.

Ajax: Op moment dat de VAR niet met 100% zekerheid kan zeggen dat een doelpunt buitenspel is, dan is hij niet in positie om te overrulen. Hoe raar het ook is..

Groningen: Ik blijf erbij dat ik dit een vreemde rode kaart blijf vinden, ik vind dit absoluut geen natrappen. Speler wilt een veelbelovende aanval eruit halen waar jaar en dag een gele kaart voor wordt gegeven, hij trapt hem niet doormidden, hij haakt hem een beetje. Hoort het? Nee! Rood, naar mijn mening overtrokken. Ik vond de gooi van Ekkelenkamp tegen Ronaldo erger, kreeg geel.

Heracles: Idd vergeten, ben ik met je eens. Dessers probeert er langs te gaan heeft absoluut niet de intentie om de verdediger neer te halen, dit leek gewoon zoeken naar een rede om de goal af te keuren.

Ajax: Ziet er op de herhaling toch sterk naar uit dat Huntelaar buitenspel staat. Ze lijken de voeten op een lijn te hebben waar de Emmen verdediger met de voet naar de zijlijn staat en die van Huntelaar richting goal. Ook zijn linkerknie staat voor die voet. Dat de VAR in Nederland niet in staat is om een lijntje te trekken is ook zeer beschamend. Aan de ene kant vind ik het natuurlijk niet erg dat deze telt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Mauro JúniorMiddenvelder166
A. MerkelMiddenvelder162
J. BlaswichKeeper160
C. DessersAanvaller1611
O. KiomourtzoglouMiddenvelder151
D. dos SantosAanvaller150
S. van der WaterAanvaller145
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

4 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren