Torenhoge cijfers voor Frenkie de Jong; lezers van Marca zijn lyrisch

Zondag, 11 augustus 2019 om

Zowel de kranten als voetballiefhebbers in Spanje zijn lyrisch over het optreden van Frenkie de Jong tegen Napoli. De middenvelder van Barcelona deed negentig minuten mee in de oefenwedstrijd (0-4 zege) en maakte indruk met zijn spel. De Jong was niet van de bal af te krijgen en verzorgde de assist bij de 0-4 van Ousmane Dembélé. Van de sportmedia krijgt De Jong hoge cijfers voor zijn spel.

Sport roept de van Ajax overgekomen aankoop uit tot man van de wedstrijd. Hij krijgt een negen, hoger dan iedere andere speler. "Hij doet alles goed. Met zijn visie ziet hij altijd welke teamgenoot het beste ervoor staat en als defensieve middenvelder is hij degene die ervoor zorgt dat de tegenstander tegengehouden wordt", analyseert de krant. "Hij is een geweldige balveroveraar, zo bleek voorafgaand aan de goal van Ousmane Dembélé, en had een groot aandeel in twee doelpunten."

"Enkele details verraadden zijn extreme kwaliteit. En hij verscheen zelfs aan de zijkanten. Waarom is hij niet eerder gekomen?", vraagt de krant zich tot slot af. El Desmarque deelt een acht uit aan De Jong. "De Nederlander speelde op de plek van Sergio Busquets tegen Napoli. Hij nam risico met zijn passes, zette goed druk en bracht intelligentie in de ploeg", schrijft men. Alleen Luis Suárez, die tweemaal scoorde, krijgt met een negen een hoger cijfer van de sportwebsite.

Ook de lezers van Marca zijn lyrisch over het optreden van De Jong. Op de website van de Madrileense krant hebben duizenden bezoekers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om de spelers van Barcelona een positieve of negatieve beoordeling te geven. De Jong komt bovenaan het klassement te staan, met ruim 6800 positieve beoordelingen en slechts 550 negatieve op het moment van schrijven. De redactie van Marca is eveneens positief. “In alles straalt hij kwaliteit uit. Elke minuut op het veld is het bewijs dat Barcelona voor lange tijd van een topmiddenvelder verzekerd is."

"Hij controleert de situatie, hij domineert in periodes van balbezit en zijn aanwezigheid op het middenveld gaat aan niemand voorbij", aldus het dagblad. Barcelona-volger Roger Torelló van Mundo Deportivo sluit zich er volledig bij aan. "De Jong laat er geen misverstand over bestaan waarvoor hij naar Barcelona gekomen is. Hoewel hij pas 22 jaar is, voelt hij zich vanaf dag één al klaar voor het grote werk. Hij stuurde passes van achteruit en was betrokken bij alle aanvallen die via het centrum verliepen. Hij veroverde ballen, gaf lange en korte passes, zette de aanval op waaruit Antoine Griezmann scoorde en verstuurde een fantastische, diepe pass aan Ousmane Dembélé voorafgaand aan de 0-4."

Ancelotti overtuigd: 'Frenkie de Jong wordt een succes in Barcelona'
Meer video's

Poll

Denk je dat Frenkie de Jong het hele seizoen een basisplaats heeft bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door sirius)

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar is Frenkie niet te goed voor Barcelona? Was gisteren by far de beste speler van Barcelona. Op de manier waarop Frenkie voetbalt leken de andere spelers wel amateurs als je de rest met Frenkie vergeleek.
Van Basten heeft gelijk gehad dat Ajax veel te weinig voor Frenkie heeft gekregen.

11 augustus 2019 om 10:48

Ik heb de wedstrijd tot minuut zestig gekeken en hij speelde echt heel goed maar laten we niet overdrijven. Het zijn nog steeds maar oefenduels en zeggen dat hij nu al te goed is voor Barcelona is echt een bizarre uitspraak.

11 augustus 2019 om 11:07

Ook zijn medespelers en tegenstanders speelden een oefenduel toch? Hij was veruit de beste.

11 augustus 2019 om 11:09

Tja de meesten hebben hun sporen natuurlijk al verdiend. Frenkie zet zijn beste beentje voor. Los van dat die een sws een geweldige speler is daar niet van.

11 augustus 2019 om 15:58

Als je er dan al staat zegt niet alles,maar wel VEEL!

11 augustus 2019 om 10:49

Haha...hij speelde echt heel erg goed. Heb echt van hem genoten.

11 augustus 2019 om 10:50

Aan welke club denk jij dan?

11 augustus 2019 om 11:00

Geen club, hij is te goed voor voetbal.

11 augustus 2019 om 14:49

Precies. Hij heeft voetbal uitgespeeld. Volgende stap op de agenda is tennis, Federer heeft vervanging nodig!

11 augustus 2019 om 10:50

Hij is veels te goed voor voetbal. Hij zou zijn eigen sport moeten beginnen. Frenkiebal!

11 augustus 2019 om 10:58

Haha inderdaad. Hij moet zijn eigen sport gaan verzinnen want hij is te goed voor het voetbal.

11 augustus 2019 om 11:01

Buakaw

Ik verwacht dat Frenkie door de Snow Kids voor 250 miljoen galactische munten word overgenomen deze winter, onhoudbaar voor Barcelona.

11 augustus 2019 om 11:11

Dan moeten ze wel uitkijken voor de concurrentie van The Shadows, die hebben ook wel wat duistere knaken te spenderen!

11 augustus 2019 om 11:29

Hahaha zo dan thanks voor deze injectie aan nostalgie op de zondagochtend.

11 augustus 2019 om 10:50

Overdrijf niet zo.
Maar hij is op dit moment wel hun beste middenvelder. De media prijst hem de hemel in. De fans zijn helemaal weg van hem.

Het lijkt net alsof Frenkie al jaren in het Barca shirt speelt.

Kijk nu al uit naar Frenkie vs Felix.

11 augustus 2019 om 10:50

Hij gidst ons naar de wk titel in Qatar, zoals Maradona het met Argentinië deed.

11 augustus 2019 om 10:51

Frenkie werd zelfs geïrriteerd wanneer anderen de bal kwijt raakten of niet naar hem speelde! Barca heeft wel echt een koopje gehad hoor, zou 50 miljoen duurder moeten zijn als je het vergelijkt met andere transfers. Maar om nou te zeggen dat hij al te goed is voor Barca is overdreven. Eerst maar eens in de basis komen en blijven, dan zien we wel.

11 augustus 2019 om 10:53

Te goed voor Barcelona? Waar slaat dat nou weer op, dat is een van de beste ploegen ter wereld, Messi speelt er ook. Het is onmogelijk om té goed te zijn voor de absolute top, hoe goed je ook bent.

11 augustus 2019 om 10:56

Hij heeft gewoon gelijk Barcelona is te klein voor hem. Ik kan nu al niet wachten op de dag dat Frenkie een medicijn voor k** uit gaat vinden.

11 augustus 2019 om 10:56

Sanderk

Niet zo happen, Dominique moet je nooit serieus nemen.

11 augustus 2019 om 11:57

Ja. Hij gaat daarom ws de eerste speler worden die tegelijkertijd voor 2 clubs gast uitkomen.

11 augustus 2019 om 12:01

Jonge ik zal je zeggen.ajax heeft gewoon de lat zo hoog gelegd dat andere topclubs gewoon als een amateur zijn gaan lijken. Tijdperk van Ronaldo en Messi is al beetje voorbij. Daarna valt er gewoon een enorm groot gat, wie gaat dat opvullen? Je hebt alleen Van Dijk, Frenkie en De Ligt die in aanmerking komen, voor de rest zie ik amper een speler die het team kan dragen.

11 augustus 2019 om 12:39

Wat? Ajax legt de lat niet zo hoog, Frenkie is gewoon een exceptioneel talent. En geen andere spelers die teams kunnen dragen? Dan kijk je overduidelijk geen voetbal buiten de ED en Oranje, want jongens als Joao Felix en Mbappe zijn nog jonger dan Frenkie en tikken dat niveau ook al aan. Daarnaast heb je nog jongens als Bernardo Silva, die toch ook nog vrij jong is en een absolute geweldenaar is.

11 augustus 2019 om 13:12

Voetbaltechnisch is Frenkie wel veel beter dan Mbappe die vooral heel snel is en een neusje heeft om een doelpunt te maken. Maar voetbaltechnisch kan hij niet aan Frenkie tippen.

11 augustus 2019 om 13:29

Wat een onzin. Ajax heeft het uitstekend gedaan en speelden geweldig voetbal het afgelopen jaar, maar City en Liverpool waren in mijn ogen nog een niveau beter, terwijl Barcelona Messi heeft. Als je Moura niet in bedwang kunt houden, gaat dat helemaal niet lukken met Messi.

11 augustus 2019 om 13:53

Nuance is ook niet je sterkste kant hè? Heb je het niveau wel gezien van de finale? We waren niet kansloos geweest, als we niet zo naïef waren geweest en de Ligt op die lange lul van een Llorente hadden gezet. City was beter dan Liverpool, maar wie beter is wint niet altijd dat was vorig jaar duidelijk.

11 augustus 2019 om 16:00

Helemaal juist!

11 augustus 2019 om 12:02

Als je dit ziet is het een doodzonde dat Ajax-Barcelona niet de CL finale van vorig seizoen was. Ik denk dat Ajax nooit zoveel kans heeft gehad hem te winnen. En dit jaar moeten we weer die ellendige voorrondes door 😢

11 augustus 2019 om 12:36

Over 2/3 weken komt er ook weer ene Messi aan.

11 augustus 2019 om 13:27

Je bent nooit te goed voor clubs als Barcelona en daarom konden ze hem ook kopen. Van alle topclubs is Barcelona de eerste club die is gaan verjongen en doen dat nauwkeuriger dan de andere clubs die alles zo snel mogelijk weer op de rails willen hebben. Op dat gebied doet Barcelona het uitstekend door geleidelijk nieuwe jonge(re) spelers te halen.

volgens mij moeten we langzamerhand gaan concluderen dat Frenkie de beste middenvelder is die er op dit moment op de velden rond loopt.

11 augustus 2019 om 10:53

Ach kom op zeg ik zie Silva gisteren bij City voor het echie de pannen van het dak spelen. Ik ben er van overtuigd dat Frenkie het gaat halen, absoluut. Maar vriendschappelijke wedstrijden zijn kwa intensiteit niet te vergelijken met een wedstrijd in het echt. Net zoals het niks zegt over dat De Ligt slecht speelt, zegt dit ook niet alles.

11 augustus 2019 om 12:44

Ik denk dat blitz0s dit vrij sarcastosxh bedoelt hahah

11 augustus 2019 om 13:30

Wat maakt het eigenlijk uit? Bernardo Silva is een geweldige middenvelder, De Jong is een geweldige middenvelder en zo zijn er nog wel een aantal. Stuk voor stuk hele andere spelers met hun eigen kwaliteiten.

11 augustus 2019 om 11:02

Die gast heeft nog niet eens een officieel duel gespeeld voor Barca maar is al de beste middenvelder op de wereld. Ga even fietsen man jij 😂

Wk 2022 in Qatar is voor ons...

Dus Frenkie speelde goed. Dat is mooi ik vroeg me al af hoe hij het had gedaan. Kon de wedstrijd niet zien en verder lees je er maar weinig over

11 augustus 2019 om 10:56

Yello

Inderdaad, ook ik vind één artikel om het uur maar schaars, VZ verwacht van ons dat we de hele dag hun site refreshen zeker?

11 augustus 2019 om 11:13

Barca fans zijn iig lyrisch. Zag nog een mooie tweet van een Barca fan: Very difficult to put Frenkie de Jong into words. We paid €75 million for him? Let’s go and give Ajax the other €200 million that we owe them. Hij speelde gisteren ook echt alsof hij daar al jaren speelt.

11 augustus 2019 om 11:21

Geruchten gaan dat ze Frenkie het stadion en de Sagrada familia gaan schenken

11 augustus 2019 om 11:33

Binnenkort heet het stadion
Frenkie De Jong Nou Camp

11 augustus 2019 om 12:11

En Mikky dan?

11 augustus 2019 om 12:27

Zij krijgt La Masia.

Waar ik nu aan moet denken, zijn de mensen (inclusief de analisten en trainers) die zeker wisten dat De Ligt zou slagen maar twijfels hadden over Frenkie. Nu moet De Ligt nog wennen en Frenkie speelt bij Barcelona alsof hij nooit iets anders heeft gedaan. Daarmee wil ik niet zeggen dat De Ligt niet goed is, natuurlijk wel!

11 augustus 2019 om 11:12

Ach, die komen er allebei wel. We hebben een redelijke as van het veld straks zeg, met De Ligt, Van Dijk en De Jong ervoor. Dat wordt leuk bij het EK volgend jaar.

11 augustus 2019 om 11:20

Aanval is m.i. toch te matig om een vuist te kunnen maken daar

11 augustus 2019 om 11:52

Uiteraard komen ze er allebei wel. Dat is mijn punt niet. Ik refereerde aan die mensen die het zo goed wisten. Zelfs trainers zeiden het. De meeste supporters zagen dat anders gelet op de polls hier op VZ.

11 augustus 2019 om 12:29

Denk dat een boadu en Stengs tegen die tijd er ook bij zitten. We worden er alleen maar sterker op

11 augustus 2019 om 12:31

En Malen en Bergwijn worden er ook niet minder op.

11 augustus 2019 om 13:38

Eerst maar even kwalificeren. Dat mag geen probleem worden, maar de vorige twee eindrondes hadden we ook niet verwacht er niet te staan.

Overigens komt er nu wel een enorme aanwas aan talenten aan. In die hoeveelheid heb ik het nog nooit meegemaakt. Nu zullen ze het niet allemaal gaan redden, maar er loopt wel heel erg veel rond nu.

11 augustus 2019 om 11:13

Ik heb hier al vaker gezegt (ook vorig seizoen al) Frenkie is de goede speler, de ligt is goed, maar leek beter doordat hij de Frenkie in zn team had.

11 augustus 2019 om 11:24

De Ligt, zal een geweldige Cb worden maar heeft nu hier en daar zn slordigheden. Maar tussen de Ligt en De jong is laatstgenoemde een stuk getalenteerder.

11 augustus 2019 om 12:15

Je vergeet even dat De Ligt pas 19 is, 3 jaar jonger als Frenkie en méér duels op niveau in de benen. Je doet nu De Ligt wat tekort, niet voor niets de golden boy winnaar omdat hij het grootste talent is.

11 augustus 2019 om 13:33

Beiden zijn fenomenale talenten. Door De Ligt vielen de zwakke punten van Daley Blind niet op en kon toch vooral daardoor excelleren.

Ik heb het al vaker gezegd, maar deze jongen is de reincarnatie van JC. De grote meester. In alles lijkt hij als 2 druppels water!!

Het wordt tijd dat Ajax in het vervolg de echte jackpot vraagt voor de grootste talenten. Gewoon bluf poker spelen, zoals ze dat in Portugal ook doen. Het was een mooi bedrag maar er had veel meer ingezeten. Ieder geval mooi Dat hij andere spelers doet verbleken. Positief voor oranje.

11 augustus 2019 om 11:21

Je hebt allang een jackpot gehad vriend

11 augustus 2019 om 11:53

Is allemaal relatief. Er zat meer in als je kijkt naar andere transfers. De jackpot is het hoogst haalbare en dat was dit zeker niet.

11 augustus 2019 om 11:37

Lol 86 miljoen is uitverkoop 😂😂😂

11 augustus 2019 om 11:50

Wsl zou Ajax in de zomer ook wel rond de 100 hebben gevraagd.. We kregen die 86 al in de winter, eigenlijk met het idee dat Real ons er wel uit zou knikkeren. Achteraf gezien hadden we beter kunnen wachten. Maar da's makkelijk praten.

11 augustus 2019 om 13:40

Achteraf is dat makkelijk praten, maar voor Ajax is 80-86 miljoen euro gewoon ontzettend veel geld en het is ook maar net wat de gek er op dat moment voor wil geven.

lezers van Marca zijn lyrisch, nou, ik zag Frenkie tegen Napoli echt niks bijzonders doen dan wat ordinair tiki taka ver van het doel. Of zijn die Marca lezers geobsedeerd door zn pakkende verkleinnaam Frenkie en zn reclame achtige looks ? Daley blind is nu al 100 keer effectiever.

11 augustus 2019 om 11:13

Leuk, zo sarcastisch! Gisteren nog in de JC Arena gezien, die trage Blind. Verders, ik kan me niet voorstellen dat iemand je reactie serieus neemt.

11 augustus 2019 om 11:39

Wat een onzin. Zag je Ajax gister?. Zeer goed ja, maar daar had Frenkie ook tussen kunnen staan. Middenveld Frenkie, Marin en Donny ! Blind vind ik ook goed, maar hij is geen Frenkie. Met name verdedigend niet en in de kleine ruimtes

11 augustus 2019 om 12:35

Lekker aan het trollen maat?

Frenkie is goed maar man dit is echt artikel #7262626 en ze hebben nog niet eens een officieel duel gespeeld. Men kan ook echt overdrijven zeg met die reacties en die artikels. Laat hem even een jaartje goed in de basis spelen in plaats van al het ophemelen na elke training/oefenpot die hij goed speelt.

11 augustus 2019 om 11:07

Oefenduel of niet, deze jongen presteert torenhoog. Speelt kort bij Barca maar is nu al een uitblinker. Niet veel spelers die dat doen op zo een jonge leeftijd. Meeste sterspelers hebben daar minimaal een half seizoen voor nodig bij Barca.

11 augustus 2019 om 11:07

Oefenduel of niet, deze jongen presteert torenhoog. Speelt kort bij Barca maar is nu al een uitblinker. Niet veel spelers die dat doen op zo een jonge leeftijd. Meeste sterspelers hebben daar minimaal een half seizoen voor nodig bij Barca.

11 augustus 2019 om 11:10

Niemand zegt dat Frenkie een slechte speler is maar als je elke scheet van hem gaat delen elke dag terwijl die niet eens een officieel duel heeft gespeeld dan krijgen mensen er na een tijd genoeg van. Laat hem eerst maar eens een vol seizoen in de basis spelen.

11 augustus 2019 om 11:15

Dat snap ik. Maar wat kan Frenkie daaraan doen. Zolang hij geweldig presteert en de gemiddelde kijker bewondert zullen kranten blijven schrijven.

11 augustus 2019 om 11:26

Ik blame Frenkie toch nergens? Ik heb het over sites zoals voetbalzone die zo overdreven alles gaan delen.

11 augustus 2019 om 11:29

Tja...VZ heeft nooit anders gedaan. Pakken altijd geringst relevante berichten op van andere bronnen.

11 augustus 2019 om 11:52

Het leuke is, jij stoort je aan de berichten op Voetbalzone. Alsof 'wij' onze nieuwe messias naar Barça hebben gebracht.. Maar 50% van de artikelen zijn gewoon over genomen uit buitenlandse persberichten. Zij zijn daar net zo lyrisch als wij hier.

11 augustus 2019 om 12:36

Er staat ook best wel in de titel dat dit artikel over Frenkie gaat. Zint het je niet, dan hoef je het dus niet te lezen.

Mag ik misschien even tegen de stroom in gaan en zeggen dat ik een beetje Frenkie moe ben. Overal op social media komt hij en die mokkel van hem tegen terwijl ik er niet op zit te wachten. Leuk voor hem dat hii nu bij Barca speelt maar laten we niet overdrijven. Het seizoen is nog niet eens begonnen. Daar mag hij zich gaan bewijzen dat hij het niveau aankan.

11 augustus 2019 om 11:07

Als je nu al Frenkie moe bent zal ik je willen adviseren geen voetbal meer te volgen waar Frenkie een rol in kan spelen. Want zijn voetbal avontuur is nog maar pas begonnen.

11 augustus 2019 om 11:10

Dat mag, net zoals je niet verplicht bent om dit allemaal te lezen en bekijken 👌. On: laten we even afwachten tot Barça voor het Echie moet spelen.. het ziet er vo okr hem natuurlijk hoopvol uit mbt een basisplaats

11 augustus 2019 om 11:40

Hij is al de beste middenvelder daar man. Hoe zo bewijzen lol. Frenkie gouden bal 2019!

11 augustus 2019 om 12:00

@andres13 Ja inderdaad man. Je ziet dit soort dingen ook steeds vaker.
Gisteren ging ik naar de bioscoop en daar draaide gewoon een film die ik helemaal niet interessant vind. Zo vervelend. Ik heb direct via de website mijn ongenoegen geuit.
Ook zie ik op tv al de hele week een reclame van de AH voorbijkomen voor een product waar ik helemaal geen interesse in heb. Het is net alsof ze zich bij deze bedrijven ook op andere personen richten, terwijl iedereen weet dat de wereld volledig om mij draait. Echt belachelijk. Zo vermoeiend om daar de hele tijd mee geconfronteerd te worden.

11 augustus 2019 om 12:31

Dan kijk je toch niet? Soort van je wordt onder druk gezet om de nieuwsfeiten over hem te lezen. Hij is gewoon zeer goed bezig en de meeste voetbalvolgers erkennen dat ook. Dit is echt echt een talent in de categorie van van Persie, Sneijder en Robben. En hij staat pas aan het begin van loopbaan

11 augustus 2019 om 13:07

Dat 'niet kijken' is wel lastig als er al een jaar dagelijks verschillende artikels over hem verschijnen, het maakt vz als medium gewoon een stuk saaier om te volgen na een tijdje. Ik zie hem ook graag ballen, maar de namen die jij opsomt kregen ook niet dezelfde aandacht hier, dit is daar nog een vijftal schepjes bovenop.

Frenkie gaat een van de belangrijkste spelers voor Barca ooit worden. En nee, ben hem niet aan het hypen. Zn voetbal IQ is gewoon te hoog en balcontrole is te goed. Hij is het type speler dat nooit een erbarmelijke wedstrijd zal spelen, zal Barca nooit punten kosten. Hij neemt risico waar het kan en speelt behoudend wanneer het moet. Zal de bal nooit in een cruciale situatie verliezen.

11 augustus 2019 om 11:37

Toevoeging: Ook heerlijk trouwens dat ie zn medespelers al durf te kritiseren op hun te behoudende spel met die onnodige passen achteruit. Zal ook fungeren als inspiratiebron.

11 augustus 2019 om 11:37

Toevoeging: Ook heerlijk trouwens dat ie zn medespelers al durf te kritiseren op hun te behoudende spel met die onnodige passen achteruit. Zal ook fungeren als inspiratiebron.

11 augustus 2019 om 13:44

Hij zal vast wel fouten gaan maken. Zelfs Messi maakt weleens een fout waar een tegendoelpunt uit komt. De Jong is erg goed, maar ook nog vrij jong en geen enkele speler ter wereld is vrij van een fout.

Wat Virgil voor Liverpool was, gaat Frenkie worden voor Barca. De ontbrekende speler op de cruciale plek die ervoor zorgt dat het hele team weer beter gaat lopen. Ik ben heel benieuwd naar een wedstrijd met zowel Frenkie als Messi in het team.

En ik ben onderhand al die zure reacties wel zat van degenen die 'Frenkie-moe' zijn of dat hij nog niks heeft bewezen zolang hij nog geen competitieduel heeft gespeeld. Die jongen is gewoon al 1,5 jaar wereldtop, heeft dat bewezen in de CL, bij Oranje en is als nieuwe speler bij een nieuwe club zowat door media en fans beschouwd als de beste speler van de voorbereiding. De afgelopen jaren hadden we inderdaad veel gevallen die te vroeg naar het buitenland zijn gegaan, maar hadden die al een halve finale CL gehaald, finale Nations League of een nominatie voor Fifa's Best?

11 augustus 2019 om 11:09

Frenkie is op zijn leeftijd al veel verder dan Virgil op dezelfde leeftijd. Frenkie gaat een veel grotere speler worden.

11 augustus 2019 om 11:13

Het ging mij niet om leeftijd of om potentie, maar om de impact en toegevoegde waarde van de speler aan het betreffende team.

11 augustus 2019 om 11:19

Frenkie heeft echter wel degelijk impact bij Barca. Hij laat het spel veel sneller lopen daar het middenveld van Barca vaak gekritiseerd werd op dat het allemaal te traag is. Zoals Barca vandaag speelde met die snelle circulatie en het spel vooruit zo heb ik het lange tijd niet gezien. En ben er van overtuigd dat Frenkie daar een groot aandeel in heeft.

11 augustus 2019 om 11:26

Frenkie heeft nog veel meer impact dan Virgil bij Liverpool. Frenkie is gelijk de beste speler van Barcelona. Alleen als Messi straks weer terug is kan Frenkie weer van die troon stoten.

11 augustus 2019 om 11:35

Messi is al wat ouder. Hij is goed maar het nivo van Frenkie gat hij niet meer halen

11 augustus 2019 om 13:46

We hebben het hier wel over de beste verdediger van het afgelopen jaar en is bovendien Champions League winnaar. Beiden zijn geweldige spelers op hun posities, dus wat maakt het uit wie verder was op een bepaalde leeftijd? Van Dijk is sowieso een uitzondering, want die is echt stapsgewijs een top verdediger geworden. Niemand had verwacht dat Van Dijk zo goed zou worden toen hij bij Groningen vertrok.

11 augustus 2019 om 12:03

Laat maar lullen. Dit zijn dezelfde gasten die twee jaar geleden zeiden "laat Frenkie 't maar es bewijzen in Ajax 1". Daarin slaagde hij met vlag en wimpel (ondanks een rol in de verdediging), maar toen zeiden dezelfde idioten, "ja, Mickey Mouse competitie, laat 't maar es zien op Europees niveau". Toen Frenkie vervolgens Bayern, Real en Juventus op een hoop speelde en en passant Oranje uit het dal tilde, hielden de idioten even hun muil, maar nu begint hetzelfde liedje weer bij Barca en als Frenkie ook daar slaagt verzinnen ze wel weer iets anders. Z'n vriendin ofzo. Het zijn gewoon afgunstige trolletjes die van nature alles boven het maaiveld per definitie neermaaien; de enige manier om hun onvermijdelijke lot het leven als loser te slijten enigszins dragelijk te maken.

Brabantse jongen, gewoon gebleven. Komt uit de jeugd van willem ii. Wat mag men daar in de omgeving fier op deze jongen zijn! Ging voor clubliefde ipv zakgeld en prcs gister zagen we de gevolgen. Kwestie van tijd dat hij gouden bal gaat winnen. Mits hij de versnelling ook vooruit vindt enzn assist is hoopgevend

11 augustus 2019 om 11:26

Martina, Frenkie is veen brabandse jongen komt uit Arkel. Ligt nog steeds in zuid-holland. On. Goed om te horen/lezen dat hij het goed doet.

11 augustus 2019 om 11:36

Dfcza, thanks! Maar hij heeft werkelijk niets zuid hollands

11 augustus 2019 om 11:36

Dfcza, thanks! Maar hij heeft werkelijk niets zuid hollands

Mooi hoor, maar voorlopig zijn het oefenwedstrijden. Als hij zometeen balverlies lijd in een belangrijke wedstrijd, dan is ie waarschijnlijk ineens de slechtste aankoop in tijden. Gewoon lekker zo blijven doorgaan en laten zien waarom je voor zoveel geld weg bent gegaan.

11 augustus 2019 om 11:20

Samsung D

Busquets doet niks anders, komt wel goed.

11 augustus 2019 om 12:57

Zijn hele voorbereiding is gewoon uitstekend en dat is wel erg bijzonder hoor. Zijn maar weinig spelers die van ED niveau zich zo makkelijk aanpassen aan Barca en gewoon de bal krijgen omdat je zo goed bent. Tuurlijk zal hij net zoals alle grote spelers fouten gaan maken maar als je zijn wedstrijden bij Barca hebt gezien lijkt hij gewoon een belangrijke pion te kunnen worden en dat is echt niet normaal.

11 augustus 2019 om 13:52

Zo vreemd is het eigenlijk niet. De Jong debuteerde in Oranje en was de wedstrijd daarna direct de beste speler op het veld. Sinds z'n debuut is hij niet meer uit de basis weg te denken, dus het is niet heel vreemd dat bij Barcelona hetzelfde lijkt te gebeuren.

Verder is het afwachten hoe zijn eerste jaar bij Barcelona zal zijn. Valverde blijft een onzekere factor voor de ploeg en De Jong, maar het begin is in ieder geval veelbelovend. Mits hij dit jaar veel gaat spelen, zal hij zich ook ontwikkelen.

De meerwaarde van Frenkie zit in zijn positiviteit en liefde voor het spelletje. Ook heeft hij altijd al voor Barcelona willen spelen. Tel daarbij zijn voetballende kwaliteiten op en je hebt alles wat Barca nodig heeft. Hij straalt dit af op het team en zij geen daarin mee.. Als je gisteravond zag hoe hij geliefd en geaccepteerd word door zijn ploegmaten. Alleen Messi staat boven hem.

11 augustus 2019 om 11:35

Andere meerwaarde is ook zn talent en dan heb ik het niet zozeer qua mentaliteit maar fysiek. De vedette van Barca op het middenveld is te traag. Frenkie heeft het fysieke talent om het allemaal op een hoog tempo belopen en met de juiste precisie te bedienen. Rakitic en Busquets zijn onderhand twee schildpadden.

11 augustus 2019 om 11:37

Zal ook niet meer lang duren. Frenkie gaat de beste speler ter wereld worden.

11 augustus 2019 om 11:44

Dominique, heerlijk dat sarcasme. Maar eerlijk: Liggen wel balon dor nominaties in het verschied voor Frenkie

11 augustus 2019 om 11:59

Ik ben niet sarcastisch. Hij gaat echt de beste speler ter wereld worden.
Messi en Ronaldo tijdperk is bijna voorbij. Het Frenkie De Jong tijdperk zit eraan te komen.

Messi wil graag zijn rugnummer, aanvoerdersband en vrouw afstaan na deze wereldprestatie van Frenkie ‘The Chosen One’ De Jong.

11 augustus 2019 om 12:13

Messi kan met pensioen na dit seizoen. Frenkie neemt zijn stokje over.

11 augustus 2019 om 12:16

Echt hoor. Frenkiezone is t geworden. Heeft met journalistiek niks meer te maken. Ik zou me doodschamen als ik een fan artikel over de jong zou moeten schrijven op een zgn serieus medium als vz. 10 jaar geleden werd zo'n artikel niet doorgelaten door de redactie. Gênant werkelijk

11 augustus 2019 om 12:54

Het is meer de zone van 1 niet nader te noemen club geworden. Best jammer van andere clubs zie je gewoon steeds minder mensen reageren

11 augustus 2019 om 13:14

Ze zijn gewoon minder gaan reageren omdat ze het niet kunnen hebben dat Ajax het zo enorm goed doet nu. Als Ajax weer een keer verliest zie je ze weer massaal uit hun holletjes tevoorschijn komen om hun gal te kunnen spuwen.
Zo onsportief zijn ze dus.

11 augustus 2019 om 13:54

Na jaren zonder toptalenten is het niet vreemd dat platformen lyrisch zijn. Verder is De Jong ook een exceptioneel talent. Ik zie liever dit soort berichten dan nietszeggende topics over wat spelers doen op hun vakantie.

Wordt wel een beetje moe van FrenkieZone

Heb net de samenvatting van Barca-Napoli gezien en daar kwam Frenkie 0 keer in voor. Ik moest echt naar een filmpje zoeken met alle balcontacten van Frenkie om een beetje een idee te krijgen hoe Frenkie heeft gespeeld. Dan wordt het duidelijk waarom hij in de samenvatting niet voorkomt. Hij was echt de schakel tussen de verdedigers en de aanvallers. Barca heeft met hem eigenlijk een extra verdediger erbij die net voor de verdedigende linie speelt. Zag hem ook een aantal keer aanvallers van Napoli het bos in sturen met z’n schijnbewegingen wanneer ze hem probeerden af te jagen. Dat heeft hij wel goed gedaan, maar je houd je hart vast dat hij niet de bal kwijtraakt voor zijn eigen goal. Frenkie was zeer balvast en vrijwel elke paas kwam aan. Frenkie moet nog wel oefenen met het geven van lange ballen en steekpasen. Het is leuk als je elke bal in de voeten van een medespeler weet te krijgen, maar een steekpas waarbij je de bal in de diepte speelt en medespelers vrij voor ‘t goal zet is toch ook een heel belangrijk wapen. Het spel verleggen van de ene naar de andere kant of een lange bal versturen over 30 of 40 meter heb ik hem ook nog niet zien doen. Als hij die 2 dingen leert en ook nog af en toe scoort en assist geven dan gaat Frenkie tienen oogsten met zijn spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4896 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Eibar0-1
15.Barcelona0-1
16.Getafe0-1
17.Leganés0-1
Voor de complete stand: LaLiga

147 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen ziet Ajax ‘wanprestatie’ leveren: ‘Ze stralen niks uit’

Voor Valentijn Driessen komt het 0-0 gelijkspel van Ajax dinsdagavond tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League niet als een verrassing. De chef sport van De Telegraaf is...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren