Erik ten Hag countert kritische vraag: ‘Weet jij hoe groot Sergio Ramos is?’

Zondag, 11 augustus 2019 om

Daley Blind lijkt open te staan voor een nieuw contract bij Ajax. De verdediger ligt weliswaar nog drie jaar vast in de Johan Cruijff ArenA, maar Ajax waardeerde recentelijk meerdere contracten op om de waardering van de club te laten blijken aan de spelers. Als men in gesprek wil met Blind, dan is de reserveaanvoerder bereid om te luisteren.

"Het ligt aan Ajax, dus dat moet je aan anderen vragen, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin en als Ajax daarmee komt, gaan we in gesprek", maakt Blind na de 5-0 zege op FC Emmen duidelijk in gesprek met FOX Sports. Afgelopen week slaagde Ajax erin om David Neres en Hakim Ziyech langer aan de club te binden. Daarmee lijken de verhalen over een zomerse transfer van het tweetal verleden tijd. "Het zijn allebei fantastische spelers. Een goed signaal naar de groep toe dat ze blijven", aldus Blind.

Hij zegt verder met een 'lekker gevoel' voor de camera te staan na de eerste Eredivisie-zege van Ajax. Wel waren er volgens Blind 'genoeg verbeterpunten' voor zijn ploeg. "5-0 is een goede uitslag, maar met name in de eerste helft waren we te vaak gehaast. We wilden vaak te snel de beslissende pass geven", vindt Blind. "Soms is het beter om de bal wat langer in de ploeg te houden. In de tweede helft deden we dat wel."

Noussair Mazraoui praat over zijn favoriete positie in het elftal van Ajax.

Blind speelde tijdens het laatste deel van de tweede helft achterin, terwijl Lisandro Martínez naar het middenveld ging. De gedachte daarachter weet Blind zelf niet. "Misschien was het wat rustiger voor mij of wilde hij Lisandro daar even zien", geeft hij aan. Trainer Erik ten Hag wilde vooral zien hoe het zou gaan. "We zitten eigenlijk nog in de voorbereiding, dan wil je wat dingen uitproberen", legt hij uit. "Maar we moeten er ook gelijk staan."

Het grootste gedeelte van de wedstrijd vormden Joël Veltman en Martínez het centrale duo van Ajax. Ten Hag is blij met de komst van de Argentijn, zegt hij op de persconferentie. "Hij voegt gif en duelkracht toe. Dat moet natuurlijk wel onder controle blijven, maar hij brengt het zeker met zich mee. Ik verwacht dat dat alleen maar gaat groeien." De trainer kan weinig met de vraag of het duo Veltman-Martínez geen lengte tekort komt voor Europese duels. "Het zijn beide uitstekende koppers. Weet jij hoe groot Sergio Ramos is? 1 meter 83. Volgens mij is dat ook niet zo'n verkeerde."


Poll

Moet Ajax vasthouden aan het centrumduo Joël Veltman - Lisandro Martínez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Haha die EtH heeft werkelijk alles voorbereid. Hij wist dat hij na de wedstrijd opmerkingen zou krijgen over de lengte van Veltman en Martinez. Doodleuk ff de lengte van Ramos opgezocht op antwoord te hebben

11 augustus 2019 om 09:14

Hij heeft toch tegen hem gespeeld vorig jaar ? Dus kon hij zelf met zijn eigen ogen zien hoelang hij was

11 augustus 2019 om 09:16

ohja natuurlijk , toen heeft hij natuurlijk met een rolmaat snel opgemeten. hoe kon ik dat nou niet weten

11 augustus 2019 om 09:24

Het is 1.84 trouwens, en dat lijkt me wel ongeveer het minimum

11 augustus 2019 om 09:24

Le Papillon

Je ziet genoeg met een ervaren oog als dat van Ten Hag, je kan prima inschatten hoe groot zo'n speler ongeveer is, bovendien is het net vrij onbetrouwbaar om lengtes op te zoeken op het internet, de ene zegt dat Ramos 1,83 is, de andere site 1,85.

Verder zou lengte nooit een issue moeten zijn voor een cv, er moet primair naar andere zaken gekeken worden zoals afzetkracht, timing etc etc, Baresi, Cannavaro waren zelfs maar 1meter76, dat zijn twee van de allerbeste ooit, en zo zijn er nog, Puyol, 1,78meter, Vermaelen is ook maar 1,82 meter, timing, sprongkracht en hoelang een speler kan blijven hangen zijn veel belangrijker. Vaak vind ik erg grote spelers matige Koppers, zoals bv Pique, lengte zegt niet zo veel.

11 augustus 2019 om 09:28

Dat het centrum groot genoeg is tegen Emmen dat klopt wel, maar die Martinez is 1.78 en Veltman 1.82 als je die samen laat spelen in de CL wens ik je veel succes. Zie je ze al lopen tegen Kane , Lewandowski of Lukaku....

11 augustus 2019 om 09:32

Baradona Ik ken die jongens nu niet goed, maar als ze beiden veel hoger springen dan Kane, Lewa of wie dan ook, kunnen ze best samen. Ramos verliest ook zelden een kopduel, Cannavaro destijds ook, en die was nog kleiner.

11 augustus 2019 om 09:48

Het gaat om sprong en duelkacht. Martinez is daar gewoon goed in. Veltman centraal heb ik weinig vertrouwen in.

11 augustus 2019 om 10:21

@alexdelpiero010

lengte voor een CV vind ik net zo belangrijk als lengte voor een keeper. Campos was ook een kleine keeper die weg kwam met een lengtegebrek, maar dat was een zeldzame uitzondering net zoals verdedigers als Cannavaro, Ramos en Puyol de zeldzame uitzonderingen zijn die ondanks een lengtegebrek de Europese top hebben gehaald.

lengte is imo wel degelijk essentieel voor een verdediger want hoe goed je ook kan springen verlies je toch gewoon elk kopduel van een spits die langer is en ook goed kan springen. je moet er toch niet aan denken dat Ajax met dit centrum straks kopduels moet gaan winnen van Llorente of Ronaldo. dan ben je voordat de wedstrijd is gespeeld al uitgeschakeld

11 augustus 2019 om 10:23

@baradona

dan moet je idd echt hopen dat zo een Lewandowski of Kane de verkeerde gel in hun haar hebben gesmeerd want anders word het prijs schieten, of in dit geval prijs koppen

11 augustus 2019 om 10:28

Eerst maar ff die Grieken?

11 augustus 2019 om 10:30

Coenkuipers

Nee joh, 🐈 in het bakkie.

😉

11 augustus 2019 om 09:29

Sorry maar het is toch een dom antwoord? Ramos is een CV van wereldklasse. Dat die niet de grootste is wil niet zeggen dat het dus niet nodig is om een lange CV te hebben. Dat is hetzelfde als zeggen dat een keeper niet lang moet zijn omdat Keylor Navas ook niet zo groot is.

11 augustus 2019 om 09:33

Skede Als een keeper enorme reflexen heeft en enorm veel sprongkracht, maakt het ook geen reet uit.

11 augustus 2019 om 09:35

Nee, natuurlijk. Dan hoeft het niet uit te maken. Met de nadruk op 'hoeft'. Maar alsnog heb ik dan liever een langere keeper met diezelfde reflexen. Blind en Martinez zijn alleen niet zo goed als Ramos in de lucht en dus kun je ze natuurlijk niet met elkaar vergelijken qua lengte.

11 augustus 2019 om 09:36

Wat is daar nu dom aan? Ligt meer aan jouw interpretatie. Hij haalt de lengte aan on te zeggen dat er geen absolute voorwaarde hoeft te zijn om centraal te kunnen spelen. Gaat helemaal niet om de speler maar om de lengte.

11 augustus 2019 om 09:43

Dom is een groot woord inderdaad maar bijster slim is het niet vind ik. Ramos is een verdediger van wereldniveau, ook in de lucht. Blind en Martinez zijn dat niet, zeker niet in de lucht. En dus kun je nooit zeggen: hun lengte als CV maakt niet uit, want Ramos is ook niet groot. Lamprou wordt in Nederland gezien als een slechte keeper omdat hij te klein is, zeker na Ajax - Heerenveen vorig jaar. Toen zeiden we toch ook niet: ja maar Casillas is ook vrij klein, dus maakt het bij Lamprou niet uit.

11 augustus 2019 om 10:12

De vraag van de journalist gaat toch over een vermeend gebrek aan lengte in het centrum, er wordt toch geen vraag gesteld over een vermeend gebrek aan aan kwaliteit? Ik ga er vanuit dat de vraagsteller dan ook doelt op kopkracht als hij vraagt naar lengte. Het antwoord van Ten Hag is daarom ook weinig dom, maar eerder logisch.

Overigens stonden Veltman en Martinez het grootste deel van de wedstrijd centraal achterin en niet Blind.

Over Veltman zei Frank de Boer als trainer ooit, dat Veltman één van de beste koppers in zijn selectie was. Gisteren liet hij ook zien gewoon zijn mannetje te staan met zijn lengte.

Martinez viel in de kopduels ook niet tegen. Die sprong hoog, won geregeld kopduels en bracht vooral zijn tegenstanders in luchtduels constant fysiek uit balans.

Met andere woorden: je hoeft je directe tegenstander koppend niet de baas te zijn om een duel in de lucht te winnen. Als je de tegenstander weet te beletten te koppen, dan win je ook gewoon een ‘potentieel’ kopduel. Lengte is dus niet altijd bepalend of doorslaggevend voor een cv.

11 augustus 2019 om 10:37

Dat snap ik, maar dan had ten Hag dat toch moeten zeggen? Persoonlijk is mij die kopkracht bij Veltman/Blind/Martinez nooit of nog niet opgevallen eerlijk gezegd. Bij Tagliafico bijvoorbeeld wel. Maar als ten Hag vindt dat zijn CV's dus inderdaad goed genoeg zijn in de lucht om het 'gebrek' aan lengte te compenseren moet hij dat zeggen en niet naar een Ramos wijzen die toevallig ook niet de langste is. Dat zegt namelijk niks over andere kleinere verdedigers.

11 augustus 2019 om 12:03

@skede, je weet toch wel dat alles wat eth zegt goed is en alles wat van Bommel zegt dom is Ramos vergelijken met een verdediger uit de eredivisie is sowieso niet echt relevant.

11 augustus 2019 om 09:37

Als antwoord op de lengte van lamprou gaf hij aan dat Peter shilton en Stanley menzo ook niet zo groot waren. Tsja, beetje appels met peren vergelijken als je ramos met veltman vergelijkt...niveau verschil is duidelijk. Lengte etc. Maakt wel degelijk uit, als je het niet hebt moet je het kunnen compenseren met andere kwaliteiten. Zie messi, xavi, modric,... By the way, zo'n goede kopper is veltman niet.

Wat een dom antwoord ....eigenlijk kan ik er meer over zeggen...als we ramos gaan vergelijken met veltman...moet ten hag zichzelf niet aan doen....veltman en martinez is zwaar kwetsbaar...

11 augustus 2019 om 09:20

Het is geen dom antwoord. Simpel omdat journalisten het alleen over de lengte hebben. Ten Hag countert dit prima.

11 augustus 2019 om 09:25

Ten Hag countert het door te zeggen dat Ramos ook niet heel lang is. Maar hij vergeet even dat Ramos veel beter is.

11 augustus 2019 om 09:36

Waarom moet hij dat zeggen? Dat is de vraag toch niet. Ze hebben het over lengte tekort, en ten hag stipt even perfect aan dat de beste verdediger ter wereld ook geen 2 meter is. Hij zegt niet dat veltman net zo goed is, enkel dus dat kwaliteit niet gekoppeld is aan lengte en ramos lijkt me daar een ideaal voorbeeld voor.

11 augustus 2019 om 09:43

Wat heb je liever, een heel goede vc die niet heel lang is, of een matige die heel lang is? Die eerste verliest misschien soms een luchtduel, maar die andere verliest elk ander duel, én waarschijnlijk ook de luchtduels door slechte timing ed.

11 augustus 2019 om 09:25

Hij vergelijkt ze op basis van lengte, toch niet op enig ander punt? Begrijpend lezen is moeilijk.. weet een jaartje kampioen! Zelfs met veltman en martinez achterin.

Weet jij hoe goed Sergio Ramos is? Nou maakt die lengte in de Eredivisie niet veel uit maar Europees kan dat best problemen opleveren.

11 augustus 2019 om 09:27

Benzema

Hij is goed ja, maar doe mij maar Van dijk, die is beter. En kan zich wel inhouden zonder zich als een emotionele meid te gedragen.

11 augustus 2019 om 09:43

Precies wat AlexDelPiero zegt van Dijk heeft dat theatrale gedrag niet nodig.

11 augustus 2019 om 10:12

Wat heeft dat met dit artikel te maken? Het gaat hier over Ramos, Veltman en Martinez

11 augustus 2019 om 10:15

Niks, is gewoon een mening. Jij zegt weet je hoe goed Ramos is? Ik zeg dat er betere zijn.

Ik zei het eerder, toen werd m'n reactie zonder reden verwijderd: goed genoeg is lang genoeg.

11 augustus 2019 om 10:28

Je moet je uitspraken in minimaal 2000 woorden onderbouwen anders snappen n aantal moderators het niet, hoe duidelijk het ook is en wordt het verwijderd wegens gebrek aan onderbouwing

Beetje raar om te vergelijken. Niet vanwege Ramos of vanwege Veltman, maar de achterste linie bestaat uit 2 centrale verdedigers. Ramos is dan misschien 1.83, maar Varane is dan weer 1.91. Het gaat om erom dat je achterin niemand hebt die kan dueleren met een kopsterke spits als de tegenstander die heeft. Neem aan dat EtH de uitwedstrijd tegen Psv nog niet is vergeten toch?

11 augustus 2019 om 09:28

Ramos is een veel betere kopper dan Varane, daar gaat je verhaal.

Mascherano was 1,70 als cv en won de champions league. Lengte zegt niet alles. Timing wel.

11 augustus 2019 om 09:48

👏 exact, en zo zijn er nog voorbeelden. Net als met Vermaelen, die speelde goed bij Ajax maar veel topclubs haakten af vanwege zijn lengte, Wenger daarentegen liet hem testen afleggen en constateerde dat Vermaelen veel hoger opsprong dan alle andere spelers onder Wenger destijds, de rest is geschiedenis.

11 augustus 2019 om 09:56

Ja, maar nu pik je de absolute uitzonderingen eruit. Deze 2 zijn Europees kwalitatief niet goed genoeg om hun gebrek aan lengte te compenseren. Veltman heeft geen sprongkracht en van Martinez moet nog blijken hoe sterk hij in de lucht is.

11 augustus 2019 om 09:58

Je hebt natuurlijk 100% gelijk, maar dat jongens als Ramos, Mascherano en Cannavaro ook niet de grootste waren is natuurlijk geen staand argument tegen deze vraag. Die jongens waren absolute wereldtop (Ramos en zeker Cannavaro zijn zelfs legendarische verdedigers) dus die kan je moeilijk vergelijken met Veltman en Martinez. Blind is ook niet veel kleiner dan Ramos maar hij verloor wel zo wat elk duel tegen Llorrente, daar kun je dan toch ook niet op zeggen “maar Ramos is amper groter en die kan wel koppen”. Dat is dan totaal niet relevant.

11 augustus 2019 om 10:02

Er zijn er toch nog veel meer? Zo uitzonderlijk is een goede kleinere cv niet, en dan heb ik het over spelers van 1,76-1,85.

Puyol, Baresi, Cannavaro, Koeman, Berkenbauer, De Boer, Cordoba, Moore, Mascherano, Thiago Silva, en ga zo maar door, zoveel kleine goede cv's.

Ik zeg ook nergens dat deze twee van Ajax zo goed zijn dat hun lengte niet uitmaakt, ik ken die jongens amper, mij gaat het er puur om dat je nooit een cv mag afschrijven op voorhand op basis van lengte.

11 augustus 2019 om 10:03

Lierse

Lees mijn reactie op Juventurin.

11 augustus 2019 om 10:07

Ramos verliest ook wel eens kopduels tegen lange spitsen. Sowieso moet je als team slimmer zijn als je cv's niet zo lang zijn. Door bijvoorbeeld al de voorzetten er vroeg uit te halen.

11 augustus 2019 om 10:18

Melvin

Maar elke cv verliest wel eens kopduels, elke cv groot of klein die ooit tegen bv Radamel Falcao heeft gevoetbald heeft wel eens een kopbalduel verloren, Niemand is perfect.

11 augustus 2019 om 10:50

De helft van je rijtje is al decennia geleden gestopt met voetballen, dat an dicht geeft al aan hoe bijzonder het is. In het huidige voetbal zie je namelijk nauwelijks cv''s kleiner dan 1.85.

Uiteindelijk moet dit het gewoon worden lijkt me: Onana Martinez/Mazraoui - Alvarez - Blind - Tagliafico Mazraoui/Eiting - Marin - van de Beek Ziyech - Tadic - Neres In eerste bekerwedstrijden kan je dan spelen met: Varela Veltman - Maggalan - Schuurs - Dest Ekkelenkamp - Lang - Jensen Bande - Dolberg/Huntelaar - Promes Dit laat nogmaals zien dat er echt een middenvelder bij moet komen...

11 augustus 2019 om 10:05

Martinez is links. Dus die gaat nooit rechtsback spelen

De poll is gewoon nee. Het centrum zal Martinez-Alvarez worden met Blind als cvm, of Blind-Alvarez met Martinez cvm. Veltman zal back-up worden, lijkt mij het meest logische.

goed voorbeeld ook van Ten Hag, een van de beste verdedigers ter wereld en zeldzame uitzondering die weg komt met een lengtegebrek noemen als vergelijking.

1 kleinere CV is op zich niet zo erg zo lang er maar een lange vent naast staat om dat lengtegebrek te compenseren maar dat is niet Veltman, want die is ook niet lang

En ook Ramos zou vermoedelijk nog beter zijn wanneer hij 5 centimeter langer zou zijn geweest. Hoe je het wendt of keert, een gebrek aan lengte is gewoon (letterlijk) een tekortkoming voor met name centrale verdedigers. Je kan aankomen met Ramos en Cannavaro (die overigens al zo'n 10 jaar gestopt is, kan je nagaan hoe uitzonderlijk het is), maar zij zijn/waren topverdedigers ondanks hun lengte, en zeker niet dankzij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

334 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 0 1 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren