Spaanse media: ‘Frenkie de Jong is de baas op het middenveld van Barcelona’

Zondag, 11 augustus 2019 om

De media in Spanje zijn bijzonder lovend over het spel van Frenkie de Jong in het oefenduel tussen Napoli en Barcelona (0-4) in het Michigan Stadium. De algemene tendens is dat de middenvelder zeer waarschijnlijk ook vrijdag, wanneer de Catalanen in LaLiga beginnen met een uitwedstrijd tegen Athletic Club, aan het startsignaal zal verschijnen. De Jong was niet van de bal af te krijgen en verzorgde de assist bij de 0-4 van Ousmane Dembélé.

“Maestro”, zo verzekert AS zondag. “Zijn eerste half uur had veel weg van een voetbalclinic. Hij laat moeilijke dingen makkelijk lijken, hij biedt zich aan, hij heeft oplossingen als hij onder druk wordt gezet en hij verovert ballen. Een fabuleuze voetballer die telkens een grotere rol speelt in het systeem van Barcelona. Hij speelde geweldig op een positie die hij van nature eigenlijk niet inneemt.”

Sport gaat een stapje verder. “De baas op het middenveld van Barcelona”, zo claimt de meest verkochte sportkrant van Catalonië. “Soms deden zijn passes denken aan Johan Cruijff. Met dank aan zijn sublieme visie zag De Jong op elk moment welke teamgenoot er het beste voorstond en verzond hij bijzonder nauwkeurige passes. Met Gerard Piqué als bodyguard was De Jong de eerste speler die de Napolitanen tegenkwamen als een aanval werd opgezet en voorkwam hij talloze keren dat de tegenstander echt gevaarlijk kon worden.”

“Hij bewoog zich naar de zijkanten als er druk moest worden gezet en na de entree van Arthur speelde hij meer op links, maar zelfs toen verdwenen zijn briljante momenten niet.” Marca-journalist Ramiro Aldunate is nog stelliger. “Ernesto Valverde, maak het jezelf niet te moeilijk. Frenkie de Jong en nog tien anderen”, zo valt in de meest verkochte sportkrant van Spanje te lezen. “Hij is dé defensieve middenvelder van Barcelona momenteel. Hij laat al heel de voorbereiding zien dat hij in vorm is om op deze positie te spelen. De basisplaats van Sergio Busquets is niet langer heilig. Frenkie heeft onze ogen geopend.”

“Hij weet al wat hij gaat doen voordat hij de bal heeft en doet meteen wat hij in gedachten had. Op dit moment is hij de beste defensieve middenvelder van Barcelona. Als hij vrijdag niet in de basis staat, is dat sportief in ieder geval niet uit te leggen.” Mundo Deportivo omschrijft De Jong in de rol van defensieve middenvelder als ‘een verfijnde Edgar Davids’. “Hij was in aanvallend opzicht nauwkeurig op de centimeter en een verfijnde versie van Edgar Davids als hij defensief te hulp moest schieten. Met Piqué als zijn bodyguard kon hij meer aanvallend denken.”

Valverde over De Jong: 'Hij is nieuwsgierig, attent en eist veel van zichzelf'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Mooie woorden, zou mooi zijn als hij het inderdaad waarmaakt. Zeker goed ook voor het NL elftal. De Jong kan nog jaren en jaren mee.

Heel goed voor het NL voetbal, maar gaan we vrolijk door met elke scheet van de Jong (en de Ligt) aan te halen? Prima bal buitenkant voet, maar nu niet iets wat nou zo bijzonder geweldig is. Begint bijna op massahysterie te lijken zo.. Als jonge grietjes die flauw vallen bij One Direction.

11 augustus 2019 om 08:18

Nee, dit was geen scheet. Hij speelde een werkelijk fantstische wedstrijd tegen Napoli, het is doornormaal dat dit benoemd wordt op een Nederlandse voetbalsite. Als jij er geen interesse in hebt: prima, ga lekker iets anders doen.. Maar in hemelsnaam, hou gewoon je gezeur in de comments voor je, wat wordt je daar toch een partijtje moe van zeg... Er zijn duizenden mensen die dit artikel wél interessant vinden. OT: geweldig om te zien hoe Frenkie het spel van Barca direct dicteert, die tweet van een prominente Barca-volger is veelzeggend: "This might be our second-best player already", wat een compliment!

11 augustus 2019 om 08:31

“Houdt gewoon je gezeur in commentaar voor je”. Ben alleen kritisch op PSV dit jaar en haal nu de hysterie aan. Elke oefenwedstrijd van hem worden 3 berichten aan gewijd.. Ik vind dat overdreven, meer niet. Zeg nergens dat ik het geen goede voetballer vind.

11 augustus 2019 om 08:44

Sja, het is ook even geleden dat er een Nederlander het spel bepaalde bij een absolute topclub, natuurlijk wordt daar veel over geschreven. En zo lang ieder bericht karrenvrachten aan clicks en reacties (waaraan jij zelf je steentje weer hebt bijgedragen) oplevert zal dit ook niet snel veranderen. Als het niet bekeken zou worden zou het ook niet gepubliceerd worden maar blijkbaar zijn er dus erg veel mensen die het wél interessant vinden. Zo simpel is het gewoon toch?

11 augustus 2019 om 08:21

@lepenseur

niet alleen jonge grietjes. ik val ook flauw bij One Direction

11 augustus 2019 om 08:26

Als je die wedstrijd niet heb gezien moet je echt gewoon niet praten nu. Het is logisch dat je zulke berichten nou eenmaal krijgt. Een Nederlandse bij één van de elite clubs die werkelijk waar gewoon heel dat middenveld controleerde, ijzersterk gespeeld en op weinig tot geen fouten te betrekken. Waar Messi de bal moest halen op het middenveld de afgelopen jaren, beginnen aanvallen nu bij Frenkie. Zo’n pass is trouwens wel bijzonder want op zo’n niveau een speler in een 1 tegen 1 situatie zetten is gewoon geweldig, maar dat weet jij dus niets van afZ

11 augustus 2019 om 09:01

LePenseur Dit was wel een heel mooie scheet, al zeg ik het zelf

11 augustus 2019 om 10:01

De grootste Spaanse kranten zijn lyrisch over Frenkie en noemen hem nu al de beste middenvelder van Barça, maar meneer LePenseur noemt het een scheet.

11 augustus 2019 om 11:18

Mensen die roepen dat het allemaal nogal overdreven ligt met alle artikelen van onder andere Frenkie de Jong, hebben gewoon geen ruimtelijk inzicht. Zoals de mannen boven mij al aanduiden, hebben wij als Nederland, een tijdje zonder enige echte topspeler(s) het moeten doen én nu er eindelijk een variant Messi voor het Nederlandse voetbal is opgedoken, zeuren we nog steeds. Ga toch fietsen. Want je komt zachtjes uitgedrukt: niet geheel slim over.

Vond Griezman beste man op het veld gisteren , continue zocht hij de combinaties.

Frenkie De Jong, Demiral en Joao Felix zijn alle drie geweldige jonge spelers die een uitstekende oefencampagne hebben gespeeld alleen oefenwedstrijden zeggen nog niet veel. hopelijk gaan ze dit niveau ook halen in de competitie en Champions League straks, dan zijn het voor hun clubs allemaal topaanwinsten

11 augustus 2019 om 09:01

Demiral hopelijk pas over 2 jaar als chi gestopt is, das beter voor de ligt dus voor Nederland

11 augustus 2019 om 09:59

@nederland79

De Ligt gaat het sowieso redden. hij zit misschien even in een vormdip maar hij gaat imo nog steeds een van de beste verdedigers ter wereld worden. die staat daar denk ik snel in de basis

Benieuwd of er nog steeds mensen zijn die zeggen dat de Jong teveel dribbelt en alleen maar balletjes terugspeelt.

Al die lui die zeggen: “word zo moe van die frenkie hype”. Ik zeg, blijf lekker weg van deze site en andere sites. Voetbalprogrammas zou ik ook vermijden. Accepteer dat journalisten en voetbalkenners in en buiten Nederland van deze man genieten. Jaren hoopte we op zulk talent binnen Nederland en nu zijn ze er sinds Sneijder, robben, van persie en van der vaart en nu willen mensen gaan zeiken. Geef het kog zeker 12 jaar zeikerds want frenkie is een prima voetballertje.

En dan vragen mensen zich af waarom Barcelona 90 miljoen heeft betaald voor deze speler. Het is een dirigent en het hele spel verloopt vloeiender met zo'n vent in je team.

Hij dwingt het gewoon af. Hij is de regisseur en de verbindingspeler die Barça nodig heeft. Snap dat iedereen lyrisch is. De kenners zagen dit al de eerste keer dat ze Frenkie zagen voetballen. Super voor het Nederlandse voetbal. Frenkie kan zeggen dat hij met Messie heeft gevoetbald. En Messi zal straks zeggen dat hij met Frenkie heeft gevoetbald.

Zo’n goede voetballer nu al beter dan Lionel Messi als hij de Ballon d’or niet wint zou het een schande zijn

11 augustus 2019 om 09:02

Ronessi

Laat me raden, het nieuwe account van MadriLona?

En dan overdrijven wij hier in Nederland over hem.. heel Spanje is minstens net zo lovend tot nu toe. Dan zal er toch ergens een kern van waarheid in zitten, toch?

Frank staat met 5-0 voor en mathijs staat met 5-0 achter. Heeft alles te maken HOE je ergrns binnenkomt. Frenk met bescheidenheid en financieel niet het onderste uit de kan.... Mathijs met bravoure en wel financieel het onderste uit de kan. Dit kun je pas doen nadat je een tijd op topniveau speelt. Zo gaat frenk het doen...... en tegen die tijd zit Mathijs al bij zijn derde club..... Raiola bedankt!

11 augustus 2019 om 10:08

@marcelhengst

dat waren gewoon een hoop mediageruchten denk ik omdat Raiola topics het altijd heel erg goed doen. iedereen schreef De Ligt naar Barca omdat veel Nederlanders fan zijn van die club, waar De Ligt zelf liever naar Juventus wilde en zover ik weet wat hij er met Juve vrij snel uit

11 augustus 2019 om 23:45

De Ligt flirte ook nog even met PSG

11 augustus 2019 om 23:45

De Ligt flirte ook nog even met PSG

11 augustus 2019 om 23:45

De Ligt flirte ook nog even met PSG

Frank staat met 5-0 voor en mathijs staat met 5-0 achter. Heeft alles te maken HOE je ergrns binnenkomt. Frenk met bescheidenheid en financieel niet het onderste uit de kan.... Mathijs met bravoure en wel financieel het onderste uit de kan. Dit kun je pas doen nadat je een tijd op topniveau speelt. Zo gaat frenk het doen...... en tegen die tijd zit Mathijs al bij zijn derde club..... Raiola bedankt!

Frenkie speelde fantastisch. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken maar ik zie het wel weer rooskleurig in voor de toekomst. Met Frenkie en Arthur heb je de moderne Xavi en Iniesta terug op het middenveld. Al zal de Jong wel in de as moeten blijven staan met Athur voor hem. De rolverdeling tussen die 2 had omgekeerd moeten zijn. Wellicht dat Sergio samen met Frenkie de as gaat vormen waarin Frenkie dan meer door kan gaan schuiven. Griezzie en Suárez waren ook lekker bezig evenals Dembélé.

11 augustus 2019 om 13:40

Ik hoop dat valverde het aandurft met busquets frenkie en arthur. Dan heb je gewoon een middenveld die iedereen kan domineren. Ik hoop dat met de komst van frenkie messi minder in gaat zakken om het middenveld uit te helpen zoals die enorm vaak moest doen vorig jaar

Frenky heeft gekozen voor een grote club met voetbalideeen... heeft gelukkig de juiste zaakwaarnemer gehad die hem alleen begeleide in zijn belang natuurlijk heeft de beste man er ook aan verdiend maar als uitgangspunt is frenky en zn cariere gebruikt en niet frenky en vooral de zaakwaarnemer en voetbal onder geschikt... dit gaat er voor zorgen dat frenk zich doorontwikkeld en echt een hele grote wordt die ander die ook in barca had moeten zitten krijgt het zwaar zal chocken in zn ontwikkeling en verspeeld tijd zo lang hij zit waar hij zit!! Dit is nou het verschil tussen een zaakwaarnemer die handelt voor zn speler en eentje die handelt voor de zaakwaarnemer!

11 augustus 2019 om 10:27

@ramondore

en Juve hoort al jaren bij de Europese top omdat ze daar geen voetbalideeen hebben? wat een onzin zeg. alsof ze er alleen bij Barcelona wat van snappen. het voetbal bij Barca is al een paar jaar zeer matig ook

11 augustus 2019 om 13:42

Nou als barca zeer matig is dan vraag ik mij af wat de rest van de voetbal wereld is.

11 augustus 2019 om 15:16

@bf1994

ik geniet iig meer van het voetbal van clubs als Liverpool, PSG en Manchester City dan van dat van Barca de afgelopen jaren. ik vind het spel van Barca maar behoudend en saai onder Valverde

11 augustus 2019 om 15:48

De competitie Japie daar gaat het mij om daar leert hij verdedigend en omschakelend niks zijn ontwikkeling komt gewoon te stagneren hier in Nederland kreeg hij in uit wedstrijden tenminste te maken met een of twee hele spitsen... daar in Italië ontbreekt de weerstand dus puur een keuze om geld van ome mino geweest!

11 augustus 2019 om 15:55

@ramdondore

laten we niet vergeten dat Barca in 10 jaar tijd ook al weer 7 keer kampioen is geworden dus die hebben ook niet echt serieuze weerstand blijkbaar

Hoppaa! Dat wordt er eentje voor het Nederlands elftal hoor! Nu Donny nog zo goed als Frenkie straks en het middenveld is compleet. Malen in de spits als die straks constant wordt en zijn kansen af gaat maken Depay op links lekker hoor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4896 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Eibar0-1
15.Barcelona0-1
16.Getafe0-1
17.Leganés0-1
Voor de complete stand: LaLiga

163 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren