Frenkie de Jong schittert in dikke zege van Barcelona op Napoli

Zondag, 11 augustus 2019 om

Barcelona en Frenkie de Jong hebben zaterdagmiddag lokale tijd een goede indruk achtergelaten richting de eerste competitiewedstrijd tegen Athletic Club. Het team van Ernesto Valverde was in het Michigan Stadium met 0-4 te sterk voor Napoli en heeft daarmee de La Liga-Serie A Cup gewonnen. Luis Suárez (twee), Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé waren trefzeker op Amerikaanse bodem. Nu de allerlaatste oefenwedstrijd achter de rug is, kan de regerend landskampioen van Spanje zich gaan focussen op het bezoek van vrijdagavond aan Baskenland.

In de eerste helft domineerde Barcelona de wedstrijd, maar echt grote kansen kon het team van Valverde niet creëeren. In de veertiende minuut liet Griezmann, die op links speelde, een aardige kans onbenut: na een bal naar achteren van Luis Suárez schoot hij net langs de verkeerde kant van de paal. Napoli kwam in de eerste twintig minuten, met slechts twintig procent balbezit, helemaal niet in het verhaal voor.

De Jong speelde ondanks het kurkdroge veld een uitstekende eerste helft, leed weinig balverlies en op sociale media waren louter positieve geluiden. Richting de onderbreking stapelden het aantal mogelijkheden voor Barcelona zich op, met name via Dembélé. De aanvaller stuitte tot tweemaal toe op Alex Meret. Op slag van rust liet Fabian Ruiz na om een misstap van de Catalanen af te straffen.

Barcelona kwam na rust binnen een mum van tijd op 0-2, al waren beide doelpunten discutabel. Griezmann stond duidelijk buitenspel toen hij de bal niet langs Meret kreeg, waarna Suárez attenter op de bal reageerde dan de verdedigers van Napoli en voor de 0-1 zorgde. Acht minuten later tekende Griezmann op aangeven van Jordi Alba simpel voor de 0-2. De linksback leek echter buitenspel te staan toen hij door Suárez werd weggestuurd.

De score liep vervolgens snel op, met uiteindelijk vier doelpunten in slechts negentien minuten tijd. De 0-3 van wederom Suárez mocht er zijn. Dembélé sneed vanaf rechts naar binnen en legde de bal af op de Uruguayaan, die het leer heerlijk met een curve hoog in de rechterhoek werkte. De Jong had een aandeel in de 0-4. De Nederlander bezorgde de bal met de buitenkant van zijn wreef op heerlijke wijze bij Dembélé, die een individuele actie afrondde met een diagonale schuiver in de verste hoek.

In het restant van het duel wijzigde Valverde zijn team op diverse posities, maar De Jong bleef negentig minuten op het veld staan. Philippe Coutinho, Arthur, Samuel Umtiti, Rafinha en Arturo Vidal stonden ruim twintig minuten op het veld. Meer doelpunten vielen er niet, al was dat wel dankzij een sublieme redding van Meret op een dito schot van Rafinha.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door remark)

Zeg maar dag tegen je basisplek Busquets ;-). Nee zonder grappen heb genoten van Frenkie, hoop dat hij samen met Busquets een middenveld mag vormen

11 augustus 2019 om 01:05

Frenkie MOTM, Griezmann ook geweldig gespeeld. Alleen die commentator was echt retevervelend, had het 90 min over Frenkie.

11 augustus 2019 om 01:08

Frenkie is al een sensatie in Barcelona en die gaat het gewoon flikken

11 augustus 2019 om 08:03

denk dat Blind daar ook elke week Motm was geweest,en zeker als je hem nu ziet spelen.
compleet andere dynamiek dan Frenkie,maar voor dit Ajax denk ik zelfs beter,directer en effectiever. Ajax zie ik gewoon winnen van Barca,aanvallend zijn ze straks superieur aan elk topteam.

11 augustus 2019 om 08:15

Trolll

11 augustus 2019 om 10:45

Nee

11 augustus 2019 om 01:13

Frenkie krijgt echt geweldige kritieken. Dit vond ik de mooiste en dat is van 1 van de grootste Barça twitteraars: Fuck it I’m saying what all of you are thinking but are too scared to say: Frenkie might just be our 2nd best player at the club already & currently . His effect on the others can’t go unnoticed, it’s a collective sport after all & that must count for something.

11 augustus 2019 om 07:47

Die is niet mals inderdaad.... Ontopic: blij dat Barça begint te draaien. Hoop op een mooi seizoen

11 augustus 2019 om 08:39

"grootste twitteraars"

11 augustus 2019 om 06:59

Busquets speelt al tijden als een dweil, dus... Best mogelijk.

11 augustus 2019 om 12:06

Busquets speelt niet veel anders dan hij altijd heeft gedaan. Probleem is echter dat hij niet meer gepaard gaat met middenvelders die zijn tekortkomingen compenseren. Frenkie doet dat echter wel. Een middenveld Frenkie-Artur-Busquets zal hemels zijn.

Wat een wedstrijd van Frenkie. Als die straks bankt en Valverde stelt Rakitic op met zn tikkies breed en terug, wordt heel Barcelona gek denk ik zo.

11 augustus 2019 om 07:43

Rakitic tikkies breed en terug? Zo beetje de middenvelder met meeste diepte in zn spel bij barca

11 augustus 2019 om 08:00

Aantal jaar geleden misschien. Rakitic is een dissonant in iedere ploeg die wil voetballen. Neemt geen risico en speelt iedere bal terug. Zou geweldig zijn als die weg ging.

11 augustus 2019 om 12:08

Daarnaast is Raki uiterst traag. Een middenveld met beiden Raki en Busquets is al wijlen een labiliteit voor Barca. Twee te trage spelers.

Laten we aub geen wedstrijden meer in Amerika spelen zolang ze daar een Amerikaanse manier van uitzenden hanteren. Ben ik de enige die zich mateloos heeft zitten irriteren aan de Amerikaanse regie? Commentaar Emile Schelvis "Ik vergelijk Frenkie absoluut niet met Johan, maar dat balletje met de buitenkant, hoge springen, de versnelling, de vrolijkheid, de lach" maar voor de rest is het absolute onzin en mag je hem nooit met Johan vergelijken… Frenkie heeft toch ondertussen al wel een basisplaats verdiend. Speelt misschien nog niet de meest geniale wedstrijden, maar hij valt altijd op. Iedere wedstrijd opnieuw valt hij wel op. Is het niet verdedigend, dan wel in aanvallend opzicht. Frenkie heeft als je het mij vraagt een basisplaats verdiend.

11 augustus 2019 om 01:06

Verdedigend was hij ook gewoon heerlijk met 2 lekkere tackles. Ik vond het persoonlijk wel belachelijk dat over johan, loopt hij frenkie te vergelijken en dan daarna zeggen "je moet hem absoluut niet vergelijken". Ik weet dat het laat is maar is toch weer niet zo laat...

11 augustus 2019 om 01:10

Haha precies dat. Je mag hem niet vergelijken volgens Schelvis en vervolgens gaat hij toch gelijkenissen trekken. Zeg dan gewoon niets!

11 augustus 2019 om 08:24

Schelvis is voor mij de grootste reden om een wedstrijd af te zetten nog voordat die begonnen is. Dit vent heeft zo'n depressieve toon in z'n commentaar, verschrikkelijk!

11 augustus 2019 om 10:00

Als hij commentaar geeft komt het bij mij altijd over alsof de echte commentator zich op het laatste moment ziek had gemeld en Schelvis toevallig op de gang rondliep.

11 augustus 2019 om 12:11

Verdient zeker een basisplek. En Frenkie hoeft ook helemaal geen geniale wedstrijden te spelen. Laat hem gewoon een stabiele factor wezen, naar behoren spelen en met een aanvallend instinct en dan komt het wel goed met de aanvalslinie die Barca heeft.

Die komt er wel genoten!!!

Ik moet even zeggen ook al heeft die een goal gescoord uit een fantastische assist van frenkie maar speelt dembele als een jeugdspeler zeg. Belachelijk toch, je dribbelt 3 man voorbij en vervolgens schiet je keihard over of geeft een slechte pass. 0.0% rendement heeft dembele zeg hopelijk gaat dat deruit als het seizoen begint. Waarschijnlijk gaat ook banken voor griezmann maar hij is alweer 22 of 23 jaar maar speelt als een 18 jarige, ik weet dat dat jong is maar je snap wat ik bedoel. Beter is het om naar psg te gaan met coutinho, lekker basisspeler in je thuisbasis en je lekker op je plek voelen.

11 augustus 2019 om 01:09

0.0% rendement maar scoort wel en geeft een assisit. Als hij dat elke wedstrijd zo doet mag hij van mij best als een 18 jarige spelen. Dembele laat nog hele leuke dingen zien ool buiten het scoren en assisit geven om. Zo'n suarez daar kan ik me matteloos aan irriteren. Geeft zelden een bal goed maar ow als hij de bal niet goed aangespeeld krijgt. Gewoon echt vervelend om zo tegen je medespelers tekeer te gaan

11 augustus 2019 om 01:17

Dus toch iets meer dan 0,0% rendement lol. Ik vond hem goed spelen alleen dat slordige balverlies moet er uit naar het talent spat er wel vanaf hoor. Vind dat mensen wel heel kritisch zijn op hem.

11 augustus 2019 om 01:10

Dembele is inderdaad slordig met makkelijke passes maar zodra hij wedstrijd ritme heeft zal dat minder zijn zo'n jongen moet aantal wedstrijden zonder blessures

11 augustus 2019 om 01:13

Hmm, je zegt na een match waar hij 1 goal en 1 assists heeft dat hij geen rendement heeft. Ondanks dat ja hij is nog slordig in de passing en soms ook bij het afwerken maar eigenlijk kan je dat bij heel barca zeggen in de oefenreeks en ook griezmann die makkelijke kansen mist. Wacht gewoon tot het seizoen begint en laat hem een reeks westrijden spelen alvorens je zo een reactie plaatst

11 augustus 2019 om 01:18

Het ding is ook we weten wat griezmann kan. Het probleem bij dembele is dat hij zich nog moet bewijzen terwijl hij bezig is met zijn 3e seizoen want moest vaak banken afgelopen seizoen en was nog niet eens bij 15 goals betrokken afgelopen seizoen.

11 augustus 2019 om 12:02

Hij heeft alleen al 14 goals gemaakt het afgelopen seizoen, daarnaast 8 assists. Ben redelijk benieuwd hoe je aan die statistieken komt. Trouwens Dembele scoort best vaak op cruciale momenten (even die kans van Liverpool niet meegerekend)

11 augustus 2019 om 12:13

Het opmerkelijke aan Dembele is, is dat hij inderdaad slordig kan zijn maar na Messi is hij nog steeds de aanvaller die voor de meeste dreiging en spektakel zorgt. Hoop echt dat hij nog een tandje bijzet dit seizoen. Want wanneer hij op dreef is met die snelheid...

Wat heb ik genoten van Frenkie, hij liet dit elftal gewoon beter voetballen. Ben benieuwd of Valverde nog om hem heen kan.

Waar ligt de grens van dit ongekend talent? Wat een jaar word dit om barca te volgen!!

Frenkie MOTM, Griezmann ook geweldig gespeeld. Alleen die commentator was echt retevervelend, had het 90 min over Frenkie.

Ik ben geen Nederlander en ook geen Ajacied, dus ik zeg dit zonder enige vooringenomenheid:

Als dit Frenkie zijn normale niveau is, is hij nu al de 2e beste speler van Barcelona. Hij heeft echt een geweldig effect op de ploeg, hij straalt rust uit, hongerigheid (net als Aleña, dit heeft Barça echt gemist), de spelers vertrouwen hem blindelings (zoals Busquets in zijn beste dagen), hij zet druk en de anderen volgen, kortom: hij doet de ploeg gewoon draaien. Eindelijk weer die snelle combinaties op het middenveld. Dit zijn allemaal dingen die we al enkele seizoenen niet meer zagen bij Busquets/rakitic (En het is zó een nuchtere jongen )

Ook Griezmann wordt een schot in de roos, dat is zo'n slimme speler.

En straks komt Messi nog terug...

Barça wordt weer Barça dit jaar, zelfs Valverde kan dit niet verknallen.

(misschien ben ik iets te enthousiast na een paar oefenwedstrijden)

11 augustus 2019 om 11:22

Maar jij bent wel Barca fan, dus wat dat betreft evengoed vooringenomen

11 augustus 2019 om 12:15

In mijn optiek kan hij Busquets overstijgen daar Busquets het altijd aan snelheid ontbrak.

Wat is die situatie met Griezzman bij Barca dat niemand hem accepteert, heb dat allemaal even gemist? Bij zijn wissel ook weer, zit hij alleen op de grond terwijl de andere allemaal naast elkaar zitten op de bank. Voor Dembele werd plaats gemaakt terwijl Griezmann alleen op de grond zit...

11 augustus 2019 om 01:08

Denk dat het allemaal wel mee valt hoor.

11 augustus 2019 om 01:12

Die Schelvis benoemde het ook al. En het viel mij ook op. Maar het is dus gewoon flauwe kul en er moet niet teveel achter worden gezocht?

11 augustus 2019 om 01:20

Er was een video op YouTube waar hij gewisseld werd en iedereen een hand gaf. Toen hij bij Messi kwam leek hij Griezmann te negeren maar als je goed kijkt tikt hij hem alsnog tegen z'n kuit aan. Je hoeft niet eens goed te kijken, was overduidelijk. Mensen zoeken gewoon sensatie.

11 augustus 2019 om 01:11

Niet te veel achter zoeken. Media blaast alles op. Griezmann is goed geaccepteerd door iedereen en op de trainingsfilmpjes zie je hem lekker lol maken met iedereen

11 augustus 2019 om 01:15

Ach. Misschien wil hij lekker op de grond zitten. Weet jij veel. Alsof alleen op de grond zitten gelijk een signaal is dat hij niet goed in de groep ligt of dat hij niet wordt geaccepteerd. Het zegt niets. Hij werd bijvoorbeeld gewoon gefeliciteerd door zijn medespelers na zijn goal en Suarez vierde zijn doelpunt met Griezmann.

11 augustus 2019 om 01:29

Denk dat je dingen ziet die er totaal niet zijn. ALs je ziet hoe blij ze voor hem zijn als die scoort of hoe blij hij is als andere scoren en ze hem overal bij betrekken binnen het veld laat niet zien dat hij buiten de groep staat. Maar denk dat vele als schapen de media geloven als er beelden te zien zijn van Griezman die op de grond zit of een Messi die hem zogenaamd negeert na zijn wissel.

De beelden worden zo gemonteerd dat het net lijkt alsof Messi hem geen tik op het dijbeen gaf na zijn wissel (waar hij hem eerst niet zag omdat hij de andere kant op keek) en nu ook weer dat hij alleen op de grond zit who cares????

11 augustus 2019 om 01:37

Dat noemen ze het Messi-effect, Messi is gewoon een vieze ..... en zijn ploeggenoten zijn schapen.

11 augustus 2019 om 02:14

Haha jij ziet echt dingen die er niet zijn. Je wilt bepaalde rare dingen van Messi zien zodat je hem kan bekritiseren op zijn gedrag.

11 augustus 2019 om 02:15

@sharafdin jij bent een tijger!!!

Dat is pech voor jou Messi. De Nederlandse voetbalfans zullen vrij weinig over je goddelijke gaan acties lezen want Frenkie de Jong.
FC Barcelona gaat de grote Frenkie show worden voor de NLse voetbalmedia.
On: wat werd Napoli weggespeeld zeg. Griezman past perfect bij dit Barca, Suarez was weer ouderwets Suarez, Dembele’s klasse toonde waarom hij niet op de bank hoort. Wat een overmacht zeg. Het had zomaar 6 of 7-0 kunnen worden. Coutinho had 2 mooie afstandpasses, maar beter koopt hij een comfortabel kussen. Anders krijg je zo’n harde bips op de bank.

11 augustus 2019 om 01:10

Nou als het niet hoeft. Ben inmiddels aardig frenkie moe aan het worden. Als meneer een windje laat wordt er al een post over gemaakt.

11 augustus 2019 om 08:19

Amen.

11 augustus 2019 om 09:55

Men is idd bizar snel lyrisch. Eerlijk gezegd, die actie en dat passje zijn prima maar het is nou ook weer niet zo dat de nieuwe voetbalgod op aarde is geland. Dan moet je toch echt nog even naar Felix gaan kijken. Doe doet hetzelfde alleen dan 30 meter hoger op het veld en legt er zo af en toe nog eens eentje in het mandje.

11 augustus 2019 om 10:47

Man man wat een zure reactie. Na jaren van droogte hebben we eindelijk weer een fantastisch Nederlands talent die moeiteloos bij een topclub kan meedraaien. Laat de mensen toch genieten.

Ik ga morgen naar een festivak dus wilde eigenlijk op tijd naar bed maar moet zeggen dat deze wedstrijd het toch waard was. Heb echt genoten van Frenkie. Lijkt alsof doe jongen er al jaren staat. Ook Alena liet leuke dingen zien. Dembele wisselt geniale momenten met hele domme momenten en dat moet er echt uit. Ben al lang blij dat jij wel super gemotiveerd is dir seizoen. Heb tich wel zin in het nieuwe seizoen ondanks dat we een matige coach hebben. Hoop verder dat couthino nof weg gaat. Leuke voetballer hoor maar dat elke keer stil staan met de bal en elke keer te lang lopen met de bal vertraagd alleen het spel. Neymar hoeft ook niet te komen. Gewoon lekker met griezmann suarez messi en dembele aan de slag gaan. Demebel wordt door iedereen afgeschreven maar ik weet zeker dat als hij fit blijft, hij het dit seizoen goed gaat doen.

11 augustus 2019 om 10:00

Je gaat lekker bouncen op de snollebollekes?

11 augustus 2019 om 13:14

Nee raven op loveland

11 augustus 2019 om 13:14

Nee raven op loveland

Leuke pot om te zien zo in de avond. Maar is het iemand ook opgevallen dat Mertens ter Stegen sloeg? Minuut 50 ongeveer na een verkeerde pass van Callejon..

11 augustus 2019 om 01:43

Ja zag het ook, rare move van mertens

11 augustus 2019 om 20:19

Blijft een vreemde vogel, met vreemde trekjes. Maar ook soms briljant.

ben een Psv'er maar heerlijke wedstrijd van Frenkie de jong heb ik genoten zeg.
als hij blessurevrij blijft en geen basisplek heeft binnen paar maanden vreet ik me schoen op

Pfoee die schijnbeweging die we kennen van Frenkie was erg gaaf om te zien zeg in minuut 14. Zulke types zijn mijn favoriete spelers zoals Modric en Iniesta in hun prime. Frenkie is echt een topaankoop zeg maar dat vond ik vorig jaar ook al . Als Real zijnde is het oppassen zeker als we weer met Casemiro, Kroos en Modric spelen. Verder speelde hij echt een goeie wedstrijd viel aanvallend maar ook verdedigend goed op.

Huh. Frenkie was toch een hype? Kon toch nooit het niveau Barcelona aan? Werd sowieso toch geen basisspeler?

11 augustus 2019 om 01:12

Piep piep hallo!

11 augustus 2019 om 01:21

Wat kinderachtig zeg. Jammer dit

11 augustus 2019 om 10:41

Dat Frenkie het toch wel erg goed doet?

11 augustus 2019 om 05:27

Nee echt een ongelofelijke hype. Hij gaat misschien een paar keer invallen en hij is echt veel te vroeg naar het buitenland gegaan. Je ziet gewoon dat hij z’n carriere op deze manier kapot maakt. Hele tijd dat tikkie terug en breed, wat een hype zeg. Niet om aan te gluren!

11 augustus 2019 om 08:11

Ach myvision kom je even je gelijk halen na 2 wedstrijden. Laten we gewoon lekker afwachten hij doet hij nu goed en hopen dat hij het vasthoudt. De ligt gaan we toch ook niet afschrijven omdat hij nu niet goed speelt. Of sta je dan vooraan om te schreeuwen dat hij nog moet wennen?

11 augustus 2019 om 10:41

De Ligt hoeft niet te wennen. Hij grijpt mis bij een fout van z'n back en er wordt online geschreeuwd dat hij wordt afgeslacht. Ik citeer alleen maar wat van die zuurpruimen die nu over De Ligt lopen te zeuren omdat Frenkie het per ongeluk toch wel weergaloos doet.

Heb overall zeker genoten van het spel van Barca. Naast Frenkie vond ik Alena ook heel sterk spelen!! En in mindere mate Dembele en Griezmann. Vond wel dat Napoli heel veel ruimte weg gaf dat zal in de competitie wel weer een stuk anders zijn. Heb me wel geïrriteerd aan het commentaar. Serieus alles wat Frenkie deed was fantastisch en Griezmann was zieltjes aan het winnen. Geniet van Frenkie en heb niks tegen hem maar draven we niet een beetje door nu?

Als een vis in het water. Frenkie speelt bij Barcelona altijd een thuiswedstrijd.

Iedereen is vol lof over hem, en dat is terecht. Samen met Aleña, Arthur, Busquets en Puig kan Barcelona weer het middenveld voetballend domineren en de glans terugpakken wat het met Iniesta en Xavi liet zien.

Valverde wordt vaak bekritiseert, wat begrijpelijk is, maar ook hij is in zijn nopjes met De Jong omdat hij zich minder zorgen hoeft te maken voor onnodig balverlies en verkeerd drukzetten.

Ik ben absoluut geen Barcelona fan, maar zie ze graag voetballen wanneer dat volgens het Cruijff principe gebeurt. Dat zit er weer aan te komen.

Ongelooflijk wat Frenkie nu al presteert, 0,0 seconde de tijd nodig gehad om zich aan te passen... Barcelona speelt weliswaar dezelfde stijl voetbal al Ajax maar het gaat toch allemaal een tandje sneller, hiërarchie is anders en je moet je medespelers nog even leren kennen. Voor Frenkie geldt dit blijkbaar niet! Ik verwacht dat hij zich, als hij uiteindelijk echt meedraaid, nog veel beter gaat ontwikkelen. En dan is de nieuwe Iniesta (of zelfs beter?) misschien wel geboren

11 augustus 2019 om 10:42

Ik vraag me af of dit Barcelona een tandje sneller gaat dat Ajax van afgelopen jaar. Ik had ze daarom ook graag tegenover elkaar gezien in de finale.

De vorige pot tegen Napoli was de Jong niet zo heel goed. Was wat traag aan de bal, wel goed in het positie spel. Vandaag vond ik hem echt heel sterk. Hij dicteerde het veld. Zijn beste wedstrijd tot nu toe en dat op het perfecte moment, met als beloning 90 minuten blijven staan. Ook liet hij was extra's zien. Een fenomenale buitenkantrechts paas, goede dribbels. Gewoon de Jong die we kennen. Wat een klasbak.
Misschien uit respect begint hij het seizoen met Raki / Bus, maar de trainer kan niet om hem heen.

Ben echt verbaasd over het feit dat er nog steeds mensen zijn die Frenkie de Jong overrated vinden of mensen die de kwaliteit die hij bezit vaak bagatelliseren zodra hij ook maar een foute pass geeft.

Hij hoort met 2 vingers in de neus in de basis ondanks dat hij nog veel verbeterpunten heeft zeker (verdedigend gezien) hij is vaak nog wat laks in het terug lopen (omschakeling) maar dit zijn slechts details die hij meer dan ooit compenseert met zijn voetbalvermogen in balbezit.

Kritisch mag je altijd zijn op Frankie en op zijn spel maar vele roepen overhyped zodra hij een bal verkeerd geeft of een mindere wedstrijd speelt. Ben benieuwd hoe hij en Messi straks elkaar aanvoelen in het veld.

Jongens, wat een Barca was dat in de tweede helft zeg! Mijn goeie god ik heb genoten.. laat La liga maar beginnen met Messi erbij

He he al mijn barca fans zijn weer terug!! Veel barca haat gelezen afgelopen tijd, het was niet meer wat het was etc ,, vandaag is bewezen dat barca nog wel degelijk de oude kan zijn zolang Valverde geen domme dingen gaat doen. Wat een selectie! Middenveld was weer als voorheen met druk zetten en positiespel om van te smullen. Ik hoop op Een middenveld met frenkie alena en Arthur

11 augustus 2019 om 07:53

Het is maar een oefenpot hè!

Nog steeds mensen die denken dat dembele het niveau van neymar gaat aantikken?

11 augustus 2019 om 02:16

Wat heb jij toch met neymar de laatste tijd man man we weten dat je een fan bent van hem maar barca heeft hem niet nodig en al helemaal niet als ze 2 spelers en geld moeten slachtofferen. Ga je mij nu wijs maken dat barca met dembele suarez messi griezmann (coutinho) aanvallend niet sterk genoeg is om op alle fronten mee te doen? Barca heeft nu gewoon samen met city de sterkste selectie en moet in staat zijn om met deze spelers mooi voetbal en prijzen te winnen.

11 augustus 2019 om 02:53

Als een objectief persoon kan kiezen tussen dembele of neymar is dembele klaar bij barca. 2 jaar lang ondermaat met hier en daar een goede wedstrijd en 1x voor een paar weken in goede vorm in 2 jaar tijd.

Dembele is gewoon geen barca speler. In de kleine ruimte komt hij balbehandeling tekort. Mist veel overzicht. En doet vaak rare dingen.

11 augustus 2019 om 10:51

Haha gaat Neymar niet 9/10 liggen in kleine ruimtes ? Geef mij maar Dembele!

11 augustus 2019 om 13:02

Kom tenminste met feiten.

Ik hoop dat valverde kiest voor een voetballend middenveld frenkie arthur en busquets. Wat was hij geweldig vandaag.

Door Griezman voetbalde Barca beter , hij zocht continue de combinaties.

Ik zag iemand op Twitter zeggen dat hok Frenkie beter vond dan Busquets. Was het echt zo goed en gaat hij Busquets uit de basis gaat spelen?

11 augustus 2019 om 08:25

Nee

Is dat tegenwoordig al een wereldpass?

11 augustus 2019 om 17:47

Neen, dat zou altijd al een wereldpass zijn geweest.

..en Messi speelt nog niet eens.

Helemaal mee eens dat die Valverde weg mag, maar hier word je toch bijna gedwongen te spelen met dynamische voetballers die het oude Barca DNA lijken te bezitten (ook al zijn ze niet opgegroeid in La Masia)?

Afscheid van enkel het tikkie-breed en welkom terug aan beweging en honger vanuit het dichte middenveld. Zelfs Suarez lijkt weer back in business!

11 augustus 2019 om 10:49

Messi + blessure + herstellende in Barcelona = lastig om op te stellen in Usa

11 augustus 2019 om 10:56

dat weet ik en dat bedoel ik er dus ook mee aan te geven. Hier nog even uitgeschreven: ik denk dat barca beter gaat voetballen met Messi erbij.

Kan het me niet heel goed herinneren maar hadden we deze lofzangen ook elke week toen Iniesta en Xavi een assist gaven ? De titel gaf mij meer het vermoeden dat hij minstens twee assists gegeven en een doelpunt had gemaakt...

11 augustus 2019 om 10:53

Op de Barca fora wel hoor toentertijd. Zaten toen hoop Spanjaarden, dat wel. Lijkt me logisch nu dat elke scheet wordt uitgemolken nu er een Nld'er zit met aardig talent.

Heel leuk en aardig allemaal, maar 2 van de 4 goals waren overduidelijk buitenspel. Ook al is dit een oefenpot, die grensrechter kan beter zijn vlag inpakken. Wat een aanfluiting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona4325
3.Sevilla387
4.Getafe3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller207
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1614
Carles PérezAanvaller101
M. ter StegenKeeper200
Jordi AlbaVerdediger121
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1009 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 17 11 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0
Laatste voetbalnieuws

Rivaldo tipt Barcelona: ‘Ze zullen heel veel voor hem moeten betalen’

Barcelona zoekt momenteel op de transfermarkt naar een tijdelijke vervanger voor Luis Suárez. De Uruguayaanse spits staat maanden aan de kant en is mogelijk tot het einde van het seizoen niet...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez is Barcelona uitgekomen bij AS Monaco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren