Erik ten Hag: ‘Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag bij Ajax’

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

Joël Veltman zal deze maand niet vertrekken bij Ajax. De verdediger beschikt over een aflopend contract en sprak meermaals uit dat hij welwillend staat tegenover een avontuur in het buitenland. Hoewel de club graag met Veltman wil meedenken over zijn toekomst, is een zomerse transfer geen optie.

“Ajax is in gesprek met Veltman over verlenging van zijn na dit seizoen aflopende contract”, vertelde Erik ten Hag na de 5-0 overwinning van Ajax op FC Emmen, in gesprek met FOX Sports. “Ik heb hem gezegd dat hij niet weg mag. Augustus is een belangrijke maand en daarin hebben we Veltman hard nodig.”

“Met Matthijs de Ligt zijn we een belangrijke kracht kwijtgeraakt. Hij kent de speelwijze en daarin hebben we Veltman nodig”, benadrukte Ten Hag, die zeker niet uitsloot dat Veltman een nieuw contract ondertekent. “Daar zijn we over in gesprek, maar dat is aan hem. Ik snap hem heel goed, maar we moeten in het belang van Ajax denken.”

Veltman stond FC Emmen centraal in de verdediging. “We zijn nog zoekende naar de ideale formatie en Joël is een goede centrale verdediger. Daar heeft hij alle kwaliteiten voor. Natuurlijk kan hij ook goed op rechts uit de voeten, maar in mijn ogen is hij een centrale verdediger die lang rechtsback heeft gespeeld.’’Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ben ik de enigste die Ten Hag in zijn wisselbeleid en opstellingen een hele matige coach vind die vooral veel te eigenwijs is.

10 augustus 2019 om 23:06

Ik vind hem ook altijd maar zeer matig in zijn wissels. Vorige seizoen snapte ik ook nooit waarom hij nooit jeugsspelers (het paradepaardje van Ajax) inbracht. In plaats daarvan kwam weer een Schone en KJH (met heel veel respect natuurlijk) erin. Nu ook weer, KJH erin terwijl je echt bij een 3-0 prima jeugsspelers of een Lang erin kan brengen. Hele rare wissels heeft hij altijd. Na een 3-0 wissel je gewoon gelijk 3 spelers en zorg je ervoor dat je belangrijkste spelers gewoon rust krijgen.

10 augustus 2019 om 23:12

'Na een 3-0 wissel je gelijk 3 spelers' en als iemand geblesseerd raakt? Goed dat jij de coach niet bent

10 augustus 2019 om 23:17

Ah man kom op joh. Ga je nou moeilijk tegen Emmen? Daar moet je ook met 8 man tegen kunnen, bij wijze van

10 augustus 2019 om 23:23

Hij brengt Dest toch in. Jeugdspelers brengen moet je doen als ze goed genoeg zijn, niet alleen maar omdat het jeugdspelers zijn.

11 augustus 2019 om 00:12

Ik kan me een aantal kampioenschappen herinneren waarbij doelsaldo de doorslaggevende factor was. KJH heeft toch weer een extra +2 op het doelsaldo weten te bewerkstelligen. Ben het met je eens dat de jeugd ook kansen moet krijgen, wellicht is Ten Hag daar niet de juiste trainer voor. Werd tijd dat we eens een coach kregen die winnen op 1,2 en 3 heeft en de ontwikkeling van spelers op 4.

11 augustus 2019 om 00:13

Van KJH ben je bijna verzekerd van doelpunten. Vorig seizoen hebben we kunnen zien hoe belangrijk het kan zijn om zo veel mogelijk doelpunten te hebben.

11 augustus 2019 om 00:43

Ik vindt Veltman ook een waardeloze speler mag zo weg van mij. En laat peter bosz dolberg maar oppikken. Wel ff goeie doorverkoop percentage regelen want stel hij ziet het licht en voetbalt de sterren van de hemel

11 augustus 2019 om 09:22

maradungatje

"ik vind hem ook altijd maar zeer matig in zijn wissels. Vorige seizoen snapte ik ook nooit waarom hij nooit jeugsspelers (het paradepaardje van Ajax) inbracht. In plaats daarvan kwam weer een Schone en KJH (met heel veel respect natuurlijk) erin. Nu ook weer, KJH erin terwijl je echt bij een 3-0 prima jeugsspelers of een Lang erin kan brengen. Hele rare wissels heeft hij altijd. Na een 3-0 wissel je gewoon gelijk 3 spelers en zorg je ervoor dat je belangrijkste spelers gewoon rust krijgen. "

Ten Hag heeft geen rare wissels, maar jij snapt zijn denkwijze niet omdat je niet de moeite neemt om naar hem te luisteren. Als je dat wel had gedaan, had je kunnen weten dat hij bezig is om zijn sleutelspelers wedstrijdfit te krijgen en de automatismen er weer in te slijpen. Het is natuurlijk complete onzin dat spelers die net twee weken terug zijn van vakantie, rust zouden moeten krijgen. Het omgekeerde is juist het geval, ze hebben de hele voorbereiding of het grootste deel daarvan gemist en moeten dus juist zoveel mogelijk spelen om weer wedstrijdfit te worden. Jij kan je het bovendien veroorloven om niet verder te kijken dan je neus lang is, een coach zal er rekening mee moeten houden dat zijn spelers nog niet topfit zijn en mogelijk nog geen hele wedstrijd aankunnen. Dan wissel je niet 3 spelers als het 3 - 0 staat, maar hou je er 1 of 2 achter de hand om niet met 10 man te komen te staan. Zoals Van Bommel onlangs overkwam in de JC Schaal.

11 augustus 2019 om 10:27

Hunter de man die 2x scoort nadat die erin komt. Promes en Dest die ijzersterk invielen. En dan praten over slecht wisselen. Bijzonder!

10 augustus 2019 om 23:00

Lijkt me niet het moment om na een 5-0 overwinning te zeggen dat de coach niet goed wisselt...

10 augustus 2019 om 23:01

Want? Heb je daar onderbouwing in? Ik had het namelijk precies zo opgesteld vandaag en met mij denk ik vele anderen. Typisch weer iets anti erik proberen neer te zetten

11 augustus 2019 om 01:18

Afgelopen jaar hebben de supporters tot aan de winterstop moeten zeuren en eisen dat een donny en neres gewoon basis stonden. Ik heb altijd het gevoel dat hij z'n idee altijd wilt doordringen tot het werkt. Net als Nous opeens weer op het middeveld er is een reden waarom die op die plek niet doorbrak heeft werkelijk geen goede wedstrijd gespeeld op die positie maar das mijn mening.

10 augustus 2019 om 23:01

Dat vind ik toch wel een vrij raar oordeel, nadat zijn wijzigingen in de opstelling toch tot aardige successen hebben geleid. Althans, de dubbel en halve finale CL vind ik toch wel vrij aardig. En daar had het idee met Tadic in de spits toch wel veel aan bijgedragen.

10 augustus 2019 om 23:04

Je zal vast niet de enige zijn, maar ik ben het er niet mee eens. Ik vind het niet meer dan logisch dat hij nog zoekende is in zijn opstellingen. Veel spelers die er laat bij zijn gekomen, en ook niet elke speler is nog even fit. Zijn wissels vandaag waren volgens mij ook prima.

Daarnaast, hij heeft toch een paar uitstekende dingen bedacht zoals Tadic in de punt, Mazraoui op rechtsback etc.

10 augustus 2019 om 23:18

Zou jij mazaroui op een andere plek in het elftal willen? Daar hoef je toch geen trainer voor te zijn om te zien dat hij een back is en met een beetje pech is hij over een maand zijn plaats al kwijt. Wat een uitstekende uitvinding poehpoeh.

10 augustus 2019 om 23:26

Mazraoui was altijd middenvelder bij Ajax ten Hag heeft hem met zijn staf op rechtsback gezet. Andere coaches waren daar tot dan toe niet opgekomen.

10 augustus 2019 om 23:04

EtH blinkt in veel dingen uit maar idd niet in z’n wisselbeleid. Dat vind ik ook wel. Dat deed Frank de boer of bosz bijv beter. Maar vandaag was z’n wisselbeleid oké hoor.

10 augustus 2019 om 23:07

Mwa ik vind eth beter dan bosz met wisselbeleid. Bosz heeft 1 plan en dat is het plan, eth durfde een 451 met offensieve gedachtes toe te passen bijvoordbeeld.

10 augustus 2019 om 23:08

Eindelijk ook iemand gevonden die het eens is mij. Ik vind zijn wisselbeleid echt verschrikkelijk. Na een midweeks potje wissel je toch gewoon direct als je in de competitie ruim voorstaat je belangrijkste spelers?

10 augustus 2019 om 23:24

Ja en toen Bosz trainer was kreeg hij bijv commentaar op het niet opstellen van bijv Tete en Riedewald. Zo is er op elke trainer standaar gezeik eigenlijk.

10 augustus 2019 om 23:50

@Maradungatje wat was er vandaag niet goed aan zijn wissels? Maz was licht geblesseerd, Huntelaar wat speeltijd geven met oog op PAOK lijkt mij logisch en Promes wat speeltijd geven en Neres wat rust is ook logisch. En voor Maz laat hij Dest invallen i.p.v. Veltman op RB. Snap het probleem niet zi.

10 augustus 2019 om 23:53

Ja vandaag was het niet slecht maar er zijn genoeg voorbeelden vorige seizoen te benoemen. Vorige seizoen snapte ik ook nooit waarom hij nooit jeugsspelers (het paradepaardje van Ajax) inbracht. In plaats daarvan kwam weer een Schone en KJH (met heel veel respect natuurlijk) erin. Echt totaal geen meerwaarde terwijl de jeugd de toekomst heeft.

11 augustus 2019 om 00:09

Ik snap dat je graag jeugdspelers ziet en hopelijk groeien maar TH wilde presteren en vergeet niet dat hij al jonge jongens inde basis had met De Ligt en Frenkie. Heeft Ekkelenkamp en de Wit laten invallen maar er stond veel op het spel om te rouleren met grillige jongens die er nog niet klaar voor zijn. Je kunt toch niet ontkennen dat het goed heeft uitgepakt? Heeft ook nu Dest en Lang bij de selectie gehaald.

11 augustus 2019 om 10:44

‘Snapte ik ook nooit waarom hij nooit jeugdspelers inbracht’. Hij heeft lang, de wit en ekkelenkamp (nota bene in de kwartfinale CL) gebracht. Daarbij komt dat ie dit seizoen al met schuurs en dest heeft gespeeld (die gister ook gewoon inviel). Je kan zij wisselbeleid niks vinden, maar je argumenten kloppen simpelweg niet. Hij brengt regelmatig jeugdspelers, voorwaarde is wel dat ze goed genoeg zijn.

10 augustus 2019 om 23:15

Hij vindt Veltman gewoon een back alleen daar heeft hij op het moment 2 mensen voor zich op die positie (Destijds en Mazaroui) dan wordt het maar een centrale verdediger. Ten Hag komt er nog steeds mee weg maar het kan niet lang meer duren en dan krijgt hij problemen met zijn spelers.

10 augustus 2019 om 23:35

Nee, hij vindt Veltman een CV die als RB speelt. Dat heeft hij letterlijk zo gezegd. Jij verzint nu dingen.

11 augustus 2019 om 00:25

Ik denk dat ten Hag ook met andere dingen bezig moet zijn, namelijk zijn team vormen en fit krijgen voor de voorrondes van de Champions League. Je ziet dat het een aantal spelers nog aan wedstrijdritme ontbreekt....
Jonge spelers zullen later wel een kans krijgen...

11 augustus 2019 om 09:28

Headinguphigh

"ben ik de enigste die Ten Hag in zijn wisselbeleid en opstellingen een hele matige coach vind die vooral veel te eigenwijs is. "

Waarom is hij eigenwijs? Omdat hij niet naar jou luistert? Omdat hij er een andere mening op na houdt dan jij? Natuurlijk mag jij vinden dat Ten Hag een hele matige coach is, maar ik vraag me wel af op basis waarvan jij denkt dat te kunnen beoordelen. Een dergelijk oordeel is als het oordeel van een blinde over de kleuren.

Ben ik de enige die niet gecharmeerd is van Veltman. Centraal vind ik het echt helemaal niks he. Ik kan me nog al die velmannetjes herinneren waardoor hij naar de back ging en nu staat hij weer in de CV. Vind het maar niets en op de back hebben we ook betere. Vond Dest in die minuten al best goed spelen, al was het maar tegen Emmen. Maar he, je moet ergens beginnen he

10 augustus 2019 om 23:33

Gezien Veltman al 7 seizoenen bij Ajax 1 speelt en een 200+ wedstrijden op zijn naam heeft staan is het niet zo raar dat je er weleens een Veltmannetje herinnerd. Alleen vind ik het niet eerlijk om hem af te rekenen op iets wat hij de laatste tijd veel minder vaak heeft, die foutjes. Hij is juist zeer constant en betrouwbaar. Hij is onderhand ook 27, de leeftijdscategorie waar Ajax in tijde van De Boer een gebrek aan had. Ajax heeft Blind daarom teruggehaald, spelers als Tadic aangetrokken en spelers als Schone leken eeuwig voor Ajax te blijven spelen. Nu vind ik Veltman op zijn positie te vergelijken met Schone. Schurkend tegen de basis, maar in zijn vak professioneel en betrouwbaar. Veltman kan de nieuwe Schone worden.

10 augustus 2019 om 23:47

Nou naast die Velmannetjes vind ik ook zijn trekjes echt verschrikkelijk. Wie herinnerd zich niet het aannaaien van de gele kaarten of die actie (ik hoef verder helemaal niets te benoemen, iedereen weet waar ik het over heb). Die ging zelfs de wereld over en was groot nieuws bij in oa Engeland. Dat soort dingen zullen dus nooit weggaan. Ik vind hem gewoon een en al onsympathiek uitstralen. Alles bijelkaar mag hij van mij weg.

11 augustus 2019 om 00:18

Je bedoelt die actie in 2017? Waarvoor hij zijn excuses heeft aangeboden? Newsflash: het is 2019. Hij is fanatiek en wil altijd winnen. Bovendien is hij een uitstekende verdediger. Ik ben wel blij met hem.

11 augustus 2019 om 00:29

Ja en daarom vind ik hem nog steeds niet sympathiek overkomen. Hij bood zijn excuses pas aan nadat hij de hele Vaderlandse pers over zich heen had gekregen. Lees anders even zijn initiele reactie na die actie. Dat zijn acties die te lang blijven hangen. Als je aan Suarez denkt denk je ook bijtincidenten.
Het is nou ook niet zo dat Veltman geweldig staat te voetballen, uitblinkt elke week en dat hij niet vervangbaar is. Mocht dat wel zo zijn geweest had ik misschien anders gepiept. Maar dat is dus niet zo. Op elke van de 3 posities die heeft bespeeld zijn er betere.
En daarnaast, hij wil toch ook zelf niet verlengen? Waar maken we ons druk over? Ajax heeft de kans geboden om hem bij de club te laten herstellen en verlengde tussentijds zijn contract. En nu wilt hij zijn contract niet verlengen...
Voor nu vind ik het zonde dat hij in de weg staat van onder andere Dest en op de CV Schuurs.

11 augustus 2019 om 09:48

maradungatje

"ja en daarom vind ik hem nog steeds niet sympathiek overkomen. Hij bood zijn excuses pas aan nadat hij de hele Vaderlandse pers over zich heen had gekregen. Lees anders even zijn initiele reactie na die actie. Dat zijn acties die te lang blijven hangen. Als je aan Suarez denkt denk je ook bijtincidenten. "

Niet voor iedereen is het glas half of helemaal leeg zoals bij jou. Zonder het bijtincident, dat natuurlijk niet thuis hoort op een voetbalveld en terecht zwaar is bestraft, te bagatelliseren, denk ik bij Suarez vooral aan de vele doelpunten die hij voor Ajax heeft gemaakt, zijn ongeevenaarde arbeidsethos en enthousiasme en de vele wedstrijden die hij voor de club heeft gewonnen. Dat jij je van spelers die in de fout zijn gegaan of fouten hebben gemaakt, vooral die fouten herinnert terwijl ze natuurlijk overwegend goede dingen hebben gedaan, zegt volgens mij meer over jou dan over die spelers. Een bekende voetballer uit Betondorp zei ooit over fouten: "voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint."

10 augustus 2019 om 23:34

Al een hele tijd geen Veltmannetjes gezien. Veltman heeft hetzelfde als Blind. Altijd de lul bij een bepaald gedeelte van de supporters die niet inzien hoe nuttig deze spelers zijn. Als Tagliafico een domme gele kaart pakt is het een strijder met het mes tussen de tanden. Krijgt Veltman een gele kaart dan is het een Veltmannetje en wordt hij verguisd. Toen Masraoui vorig seizoen geblesseerd was in de CL nam Veltman het zonder problemen over. Stond verdedigend écht zijn mannetje. Dan zie je hoe belangrijk ervaring is.

11 augustus 2019 om 00:33

Je zal vast niet de enige zijn nee, maar "Veltmannetje" is gewoon goud waard (geweest) voor Ajax. Heeft zijn foutjes gemaakt, maar knokt altijd en dan maar soms wat minder sympathiek. Heerlijk om in je team te hebben en het lijkt mij naar om tegen te spelen 😂.
Veltman mag van mij een contract voor het leven krijgen, al wel voor de bank als Ajax zich zo door mag ontwikkelen.😁

11 augustus 2019 om 01:55

Sorry hoor, maar Veltman begon juist als rechtsback. Heeft het echt naar behoren gedaan.

Van mij mag Veltman weg. Hij had al weg moeten zijn.
Totaal niet het niveau dat Ajax nastreeft en heeft al meermaals laten zien het niveau bij lange na ook niet aan te kunnen tikken. Vooral Europees is het veruit dramatisch.
Komt bij dat Ajax ruim in de verdedigers zit en een vertrek van Veltman makkelijk op te vangen is.

Off. Heb Magallan nou eigenlijk nog toekomst bij Ajax ? Ze hebben veel moeite voor hem gedaan en aardig wat betaald nog maar krijg nauwelijks minuten. Nou was het geen uitblinker in de minuten dat die speelde maar er moet toch wel een oplossing komen voor zijn situatie.

10 augustus 2019 om 23:37

Ik ben blij dat hij er nog is. Zeker in de CL is hij fantastisch ingevallen. Verdedigend is hij ook veel beter dan Mazraoui.

10 augustus 2019 om 23:39

Veltman heeft belangrijke potten gespeeld in de knockoutfase CL afgelopen seizoen. Was erg blij dat hij er toen bij was. Gelukkig schat ten Hag hem wel op waarde.

10 augustus 2019 om 23:48

Nou moet je niet doen alsof Ajax opeens top Europa is. Leuk team in Nederland, Europees moeten we het allemaal nog maar zien dit jaar.

11 augustus 2019 om 00:43

Dat was het een 3 maandjes geleden nog wel he. Het ene seizoen is het andere niet, maar Ajax heeft wel naam gemaakt in Europa en dat valt niet zomaar weg bij vertrek van twee basisspelers.

Ik snap Ter Hag wel KJH heeft veel merr ervaring in de spits en kan iets openbreken. Jammer dat hij geen 90 m. meer kan maken Alhoewel ik daar ook aan twijfel, volgens mij kan hij het verschil gaan maken. Met respect voor de jeugdigen die krijgen hun speel min.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 14 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kraay jr. ziet uitblinker bij Ajax - Willem II: ‘Jezus, wat was hij goed, zeg’

Ajax ging vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA verrassend onderuit tegen Willem II. De Tilburgers wonnen in Amsterdam met 0-2, mede dankzij een rake strafschop van Mike Trésor Ndayishimiye. Hans Kraay...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren