Italiaanse media sparen De Ligt niet en delen onvoldoendes uit

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

Juventus leed zaterdagavond in het Zweedse Solna een oefennederlaag tegen Atlético Madrid (2-1). João Félix ontpopte zich tot plaaggeest van la Vecchia Signora, door al in de eerste helft tweemaal te scoren. Matthijs de Ligt speelde 71 minuten mee bij Juventus, maar de Nederlandse centrumverdediger kon geen onuitwisbare indruk achterlaten op de Italiaanse media.

De Ligt vormde samen met Giorgio Chiellini het hart van de defensie bij Juventus en de twee moesten duidelijk nog wennen aan elkaar, merkt Sport Mediaset op. De Ligt krijgt als rapportcijfer een 5,5, terwijl Chiellini er met een 6 nog genadig van afkomt. "De Ligt speelde voor het eerst met Chiellini samen, maar bewees dat hij nog tijd nodig heeft om te wennen aan zijn partner en het spel van trainer Maurizio Sarri", stelt de scribent. Met name het tweede doelpunt van João Félix wordt De Ligt aangerekend: de Oranje-international liet het Portugese wonderkind weglopen uit zijn rug, waarna een doelpunt voor Atlético Madrid volgde. "Hij had een aantal goede intercepties in huis, maar zijn fout bij het tweede doelpunt van João Félix blijft staan en is onvergefelijk."

Ook andere media zijn kritisch op het optreden van De Ligt en met name op diens aandeel bij de 2-1 van João Félix. "Hij liet zich uit positie spelen door een lange pass van Thomas Lemar. Hij herstelde zich in de tweede helft enigszins, maar de fout uit de eerste helft blijft", schrijft Il Bianco Nero, dat een onvoldoende uitdeelt aan De Ligt: een 5. Datzelfde cijfer krijgt de deze zomer van Ajax overgekomen stopper van Calciomercato. 'Flop De Ligt', zo kopt men. "We wachten nog steeds op zijn doorbraak. Samen met Mattia De Sciglio ligt hij zich verrassen door João Félix."

De gerespecteerde Italiaanse journalist Romeo Agresti van Goal deelt een 5,5 uit aan De Ligt, zonder verdere toelichting. Hij licht João Félix met een 8 uit als uitblinker van de avond, terwijl Douglas Costa en Adrian Rabiot met beiden een 7 de best gewaardeerde Juventus-spelers zijn. "Het is duidelijk dat hij fris is en dit jaar zijn stempel wil drukken. Hij maakte direct duidelijk hij dit seizoen doorslaggevend wil zijn voor Juventus", schrijft Agresti over Douglas Costa. Rabiot wordt met name geprezen vanwege zijn uitstekende passing. "En het beste van hem moet waarschijnlijk nog komen."


Poll

Vind jij de kritiek op Matthijs de Ligt terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door murki)

Een voetballende verdediger als De Ligt had gewoon niet naar Italië moeten gaan, maar liet zich te veel leiden door de geld hebzuchtige Miino Raiola.

10 augustus 2019 om 22:11

Voetballende verdediger? En ik vorig seizoen maar vaak lezen dat De Ligt de sloper is en Blind de voetballende verdediger was. Overigens vind ik De Ligt niet echt een voetballende verdediger hoor, daarvoor bemoeit hij zich voetballend te weinig met het spelletje. Ik betrap hem vrij weinig op een crossbal of een bepalende inspeelpass naar het middenveld. Is vaak toch wel een balletje breed. Zag je zowel bij Ajax als bij het Nederland elftal. Vooral bij het Nederlands elftal is het vaak op safe en is het vaak een balletje op Van Dijk of Dumfries.

10 augustus 2019 om 23:21

Het eerste wat hij doet bij het Nederlandse elftal is een tikkie breed naar big boy Van Dijk.

11 augustus 2019 om 07:51

"Voetballen" is toch aanvallen én verdedigen? Vreemd dat we in Nederland alleen het spelen mét de bal "voetballen" noemen

10 augustus 2019 om 22:13

Lekker weer, conclusies zijn al getrokken voor het seizoen begonnen is.

Klasse hoor.

11 augustus 2019 om 01:51

Was dit niet een Ajacied dan had je anders gereageerd...

11 augustus 2019 om 09:04

Ja, want jij weet dat.

11 augustus 2019 om 12:07

Als hij slecht speelt mag dat gezegd worden. Krijgen ook 6 artikelen over hoe geweldig Frenkie het heeft gedaan. Beide zijn nog niet begonnen aan de competitie dus laten we gewoon afwachten.

11 augustus 2019 om 12:07

dubbel post verwijderen svp

12 augustus 2019 om 10:00

Natuurlijk mag je best zeggen dat iemand slecht gespeeld heeft, maar hier worden meteen verregaande conclusies getrokken, zoals dat hij niet naar Juve moest gaan. Dat is allemaal te vroeg.

10 augustus 2019 om 22:21

Het is bizar hoe vroeg die Raiola al is begonnen. Hij heeft De Ligt op zijn zesde al bewust gefotografeerd in een Juventus shirt en nu heeft hij hem nog een dik contract bij die club geleverd ook. Voetballers moeten echt zelf veel meer inspraak krijgen.

10 augustus 2019 om 22:34

Ja want in spanje lopen ze niet uit je rug weg?!? Is gewoon een fout van hem had niet uitgemaakt waar hij speelde! Wat een kul argument! Heeft niks met voetballende verdediger te maken dit

10 augustus 2019 om 23:37

Volgens mij is De Ligt een grote jongen die prima zijn eigen beslissingen kan nemen. Als hij tegen Raiola had gezegd dat hij absoluut niet naar Juventus wilde, dan had Raiola gewoon pech gehad. Blijkbaar vond hij zelf deze stap wel interessant genoeg. Overigens vind ik hem niet echt een voetballende verdediger.

11 augustus 2019 om 00:14

@wagwan

wat heeft dat hij volgens jou kan mee voetballen ermee te maken dat hij verdedigend de fout in gaat vandaag? een man uitschakelen is een man uitschakelen, bij welke club je ook speelt

11 augustus 2019 om 01:30

Raiola wilt gewoon de beste deals voor hemzelf en zijn cliënt, kan hem denk ik niks schelen of een cliënt wel of niet past bij een club.

11 augustus 2019 om 01:57

Dat kan De Ligt toch zelf ook inschatten? Hij weet hoe Juventus speelt, dus dan kan hij zelf wel inzien of hij daar goed tussen zou passen of niet.

Duidelijk, terecht. Hij zit nu bij de grote jongens en als je door de mand valt, hoort daar een onvoldoende bij. Het is overigens nog maar te zien of de versterkingen die Juve op het middenveld heeft gehaald, de ploeg ook daadwerkelijk naar een hoger niveau tillen. Ik heb zowel Ramsey als Rabiot nooit wereldtop gevonden. Felix had van mij een 9 mogen hebben overigens.

10 augustus 2019 om 22:10

Aan je laatste zin te zien heb je vandaag gekeken naar de wedstrijd; dan snap ik niet zo goed hoe je kan zeggen dat Rabiot naar jouw inziens het middenveld niet naar een hoger niveau tilt. Rabiot speelde namelijk geweldig op het middenveld vandaag en domineerde (net als tegen Spurs in China). Sowieso was het veldspel van Juventus vandaag echt een verademing, t.o.v. de laatste jaren onder Allegri. Atelti maakt hun 2 kansen gewoon geweldig af, door een zeer efficiã«nte Felix.

Overigens vind ik de kritiek op De Ligt zwaar overtrokken, er gaat veel te weinig lof uit naar die geweldige pass van Lemar en de heerlijke aanname, plus loopactie, van Felix. Ook gaat De Sciglio - evenals bij de 1e goal van Atleti - absoluut niet vrijuit bij de 2e goal waar hoofdzakelijk op De Ligt wordt gebashed.

10 augustus 2019 om 23:08

Rabiot heeft een paar goede wedstrijden gespeeld, zodat hij dat bij PSG ook deed. Maar op basis van een heel seizoen ben ik heel benieuwd, ik geef aan dat ik hem nooit wereldtop heb gevonden, dat bedoel ik in de zin van ‘heb hem nooit een heel seizoen consistent een hoog niveau zien halen’. Lukt dat hem, zeker een aanwinst en hij beschikt wel degelijk over voetballende kwaliteiten.

De goal bekeken en er is geen schuldige, ja degene die die gruwelijke pas gaf. Een keer applaudisseren voor een mooie goal dat kunnen de vele (kenners) niet.

11 augustus 2019 om 00:17

precies..valt er perfect tussen in..keeper had kunnen roepen misschien

Had hij maar naar Barcelona moeten gaan. Ik denk echt dat zijn avontuur bij Juventus teleurstellend zal worden. Alle door Ajax opgeleide talenten die Raiola naar Italie brengt floppen.

10 augustus 2019 om 23:40

Alsof hij daar wel een garantie zou hebben op een basisplaats, met spelers als Pique, Umtiti en Lenglet.

11 augustus 2019 om 00:32

Umtiti speelt hij er echt wel uit hoor, enige verdediger die beter is dan De Ligt is Van Dijk. Dus ja.

11 augustus 2019 om 01:19

Maar als hij de op twee na beste verdediger ter wereld is, dan zou hij überhaupt toch niet kunnen floppen bij Juventus?

11 augustus 2019 om 01:53

Dus De Ligt is beter dan Sergio Ramos, Chiellini en Pique? Sorry, maar mensen slaan echt door wanneer het over De Ligt gaat. Hij is een enorm talent, maar hij is er nog lang niet. Daar maakt hij nog teveel belangrijke fouten voor. Bij de laatste goal van Lucas Moura in de CL greep hij niet goed in bijvoorbeeld (kost je gewoon de finale) en in Oranje is hij ook nog niet stabiel genoeg.

11 augustus 2019 om 07:41

Tijdens de Nations League ging de Ligt ook in de fout, hij maakt inderdaad nog teveel fouten. Hij is nog jong dus het zal waarschijnlijk wel goed gaan komen maar hij wordt nu teveel opgehemeld. Hij is nu een goede verdediger maar meer nog niet.

11 augustus 2019 om 14:01

[email protected] je overdrijft wel heel erg. Alleen in italie kan ik al 5/6 verdedigers noemen die beter zijn.

Haha Flop de Ligt, hoe verzin je het. Dat hij vandaag niet goed genoeg was moge duidelijk zijn, maar om iemand een flop te noemen voor het seizoen überhaupt begonnen is, getuigt ook van een gebrek aan perspectief. Maar goed, kranten moeten ook verkocht worden, zullen we maar zeggen.

"we wachten nog steeds op zijn doorbraak" haha waar hebben die het over.

Alsof we zoveel waarde moeten hechten aan een paar oefenpotjes. Zo lang hij er maar klaar voor is als de competitie straks begint.

Ajax verloor vorig seizoen ook vrijwel alles in de voorbereiding. Als nog haal je gewoon halve finale Cl.
Dus ja, zegt imo niet zoveel.

10 augustus 2019 om 22:31

"Gewoon" halve finale CL ...

Een 5, nu was ik geen kanon op school, maar 5 op 10 is er toch door, althans, dat hebben ze mij daar altijd wijsgemaakt....Vandaar dat ik bleef hangen, damn.

10 augustus 2019 om 22:20

Haha je klinkt wel erg oud dan. Een 5.0 is gewoon een onvoldoende. Een 5.5 (of 5.45) en hoger wordt gerekend tot een voldoende. Althans, in Nederland is dat zo.

10 augustus 2019 om 22:22

Oke in België is 5 voldoende haha, althans dat was bij toch altijd het geval 😉

10 augustus 2019 om 22:37

Klopt,is nog steeds,in Belgie is 5 voldoende,in NL een 5,5

10 augustus 2019 om 23:04

Hierop ben ik ooit blijven zitten in 4 havo.. ben het in dit geval met de Belgen eens😂 Maar in België had De Ligt dan een 4.5 gekregen lijkt me.

11 augustus 2019 om 01:23

Dan moet ik je even verbeteren, officieel is een 5,45 een onvoldoende. Vraag me niet waarom maar is echt zo

Achja dat hij nu al wordt afgeschreven is net zo dom als de mensen die vooraf roepen dat hij zeker gaat slagen. Of de allerbeste verdediger ter wereld gaat worden.

Begint de fout niet op het middenveld field pass wordt wel erg makkelijk gegeve n

10 augustus 2019 om 23:36

Plus de sciglio staat m aan de verkeerde kant te dekken en dat kan de ligt niet meer oplossen maar die goal gaat al fout op 2 plekken voordat de ligt überhaupt aan de beurt komt.

Grappig hoe van dijk wel een fout wordt toegeschreven toen Barça thuis in halve finale CL scoorde, en bij de ligt er gezegd wordt dat het niet ze fout is.

2 weken training paar wedstrijdjes nog niet top en iedereen heeft zijn mening klaar gastje is 19! Komt er wel Haters

2 weken training paar wedstrijdjes nog niet top en iedereen heeft zijn mening klaar gastje is 19! Komt er wel Haters

Iedereen kan fouten maken en de ligt is nieuw en kan zeker fouten maken in het begin en zo gaat I van zijn fouten leren maar tot nu vind ik dat merih demiral beter speelt dan de ligt en ja het zijn nog jonge spelers ze gaan leren van hen fouten !!

Iedereen weet dat ook De Ligt tijd nodig heeft. Maar als je een jaar lang zo enorm geprezen wordt en dan voor een hoog bedrag overgenomen wordt na een lange soap, dan is het heel normaal dat je onder een vergrootglas ligt. Dit is eenmaal hoe de wereld in elkaar zit. Felix is trouwens net zo jong als De Ligt en die werd al voordat hij uberhaupt een wedstrijd speelde bekritiseert door zijn hoge transfersom. Echter maakt hij het momenteel wel waar, in tegenstelling tot De Ligt. Dus het kritiek is gewoon terecht. Het is nu aan De Ligt om hier mee om te gaan en het tegendeel te bewijzen. Gelukkig heeft hij met Ronaldo wel iemand die hem wat bij kan leren op gebied van mentaliteit.

Ik heb de wedstrijd persoonlijk niet gezien, dus kan wellicht niet echt oordelen. Maar ik zie vaak op voetbalzone mensen die zich irriteren aan het feit dat spelers na een paar goede wedstrijden gehyped worden. Ben ik dan de enige die het raar vindt dat er gesproken wordt over ‘flop De ligt’? Geef deze jongen de tijd, is nog jong, heeft net een transfer en moet nog wennen. Talent en potentie heeft hij zeker. Laten we nou met zijn allen eens een aantal wedstrijd wachten voor we een oordeel vellen.

Dit bewijst gewoon dat de ligt nog niet uitgeleerd was bij Ajax zoals de experts lopen te roeptoeteren deze jongen is 19 en had gewoon nog 2 jaar bij ons moeten blijven dan was hij als een hele grote complete verdediger weggegaan! Ben heel benieuwd wat juve doet bij de volgende teleurstelling met Mathijs... Felix was trouwens zijn mannetje niet maar dat is een kleinigheidje😉

11 augustus 2019 om 07:44

De Ligt was bij Ajax wel uitgeleerd. Hij heeft een sterkere competitie nodig om een volgende stap te maken, om de grote fouten die hij nog weleens heeft eruit te halen.

11 augustus 2019 om 10:29

En Italië is die sterkere voetballende competitie waar de ligt onder druk komt te staan zodat hij zich ontwikkeld? Engeland of Duitsland daar had hij naar toe gemoeten of barca vanwege het echte voetbal! Juve speelt in een competitie waarin ze je in januari al mag feliciteren met het kampioenschap terwijl zelfs in de eredivisie het duurt tot de laatste rondes dus daar leert hij werkelijk voetballend niks staat tegen een halve spits te spelen samen met chielini die dat ook in zn eentje kan dus Italië is voor zn ontwikkeling zelfs minder dan de eredivisie hoe gek dat ook klinkt!

De ligt was ongelukkig in de voorbereiding op het seizoen, was veels te slap. Maar goed, de bedoeling van zulke wedstrijden is om de spelers scherp te stellen. En dat heeft een 20 jarige nodig denk ik. Zolang dit straks niet in de cl gebeurt ( en competitie), is het geen probleem, deze wedstrijden tellen nergens voor mee gelukkig.

De Ligt viel in de nations league ook een paar keer akelig door de man, het is een prima talent hoor maar in mijn optiek een beetje overhyped.

Die Joao Felix draait een uitstekende voorbereiding. De Ligt is pas een paar weken bij Juve geef hem de thuis

Altijd dat negatieve gezeik. Wat denk je van die pass, veel beter kan die niet.maar nee de Ligt wordt meteen “ geslacht “ nog wel.

dan is die Joao Felix echt een koopje

Ik heb geen idee dat hij hieraan had moeten doen. Het enige wat je kunt zeggen is dat hij iets te ver naar links loopt als hij terugloopt volgens mij.
Verder staat hij gewoon prima op lijn en anticipeert hij op de komende Felix.
Dat de Sciglio Felix laat lopen i.c.m. een gruwelijk fijne bal van Lemar lijkt me het grootste probleem.

Ik vind De Ligt kwetsbaar bij ruimte in zijn rug, zoals ook destijds tegen Bulgarije. Dan is hij niet super snel en wendbaar, en dat is wel nodig als je tegen iemand als Felix speelt, want die is supersnel en aalglad. Verder heeft De Ligt natuurlijk alleen maar sterke punten.

Al zou hij een jaar het moeten doen met invalbeurten, ongetwijfeld dat hij een hoop kan leren daar. Hij zal uiteindelijk eerder beter worden dan slechter. Degene die hem nu al afkraken zij types die afgunst hebben naar hem toe. Geen zorgen die komt er toch wel

Waarom moet de hele wereld bij Barcelona spelen? Het Nederlands volk is decenias lang geindoctrineerd door Cruijff en consorten.

Juve heeft dringend een fatsoenlijke spits nodig

Ja Mathijs... Zeg maar " Dankje Mino!"

11 augustus 2019 om 20:02

Waar slaat dat op?

Dit was ergens toch te verwachten in zo'n oefencampagne tegen verschillende soorten teams van dat kaliber? Sorry dat ik Frenkie hierbij betrek maar het was voor hun allebei bijna 50/50 of het positief zou uitvallen in de eerste periode/maanden van acclimatisering. Wij bekijken elke wedstrijd afzonderlijk maar de projecten Frenkie en Matthijs krijgen natuurlijk nog genoeg kansen om zich te ontwikkelen. Laat het afkraken lekker bij de kranten. Het is voor die jonge spelers al lastig genoeg om dat op de voorpagina te zien ergens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1054 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli62
Voor de complete stand: Serie A

178 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 1 1 0 0
2018/2019 Juventus 25 1 3 0
2017/2018 Juventus 26 0 2 0
2016/2017 Juventus 21 2 4 0
2015/2016 Juventus 24 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Matthijs de Ligt en ik moeten tegenovergestelde doen van wat we gewend zijn’

Juventus neemt het woensdagavond op tegen Atlético Madrid en voor de twee clubs wordt het het tweede Champions League-seizoen op rij dat zij tegenover elkaar staan. De twee grootmachten troffen elkaar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren