Twente verslaat Groningen: twee rode kaarten en zestien minuten extra tijd

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

FC Twente heeft zaterdagavond de eerste zege in de Eredivisie geboekt. Het team van Gonzalo García García boekte een 1-3 overwinning bij FC Groningen; een duel waar ongetwijfeld veel over zal worden gesproken. In de krachtmeting werden liefst drie strafschoppen gegeven, twee rode kaarten uitgedeeld en trok de scheidsrechterlijke leiding er in totaal liefst zestien minuten bij.

Doelpunten vielen er niet in de eerste helft, maar de toeschouwers kregen in de eerste 45 minuten zonder meer waar voor hun geld. De aanvallende intenties van het team van Danny Buijs waren in het eerste kwartier duidelijk zichtbaar; pogingen van Kaj Sierhuis (twee keer) en Ramon Pascal Lundqvist sorteerden geen effect. In de zestiende minuut ging de bal echter aan de andere kant van het veld op de stip, na overleg met de VAR wegens een tackle van Ko Itakura op Aitor Cantalapiedra. Laatstgenoemde nam plaats achter het leer, maar mikte zijn inzet boven Sergio Padt en op de lat. De bal stuiterde vervolgens het veld in.

FC Groningen trok het initiatief vervolgens weer naar zich toe en kreeg na nog geen half uur spelen ook een strafschop, na een charge van Paul Verhaegh op Gabriel Gudmundsson. Sierhuis schoot de bal vanaf elf meter recht door het midden en Joël Drommel bracht redding. Het venijn zat in de slotminuten voor rust. Lundqvist kreeg direct rood voor een tikje richting Javier Espinosa en in de extra tijd van de eerste helft mocht ook Mike te Wierik inrukken, toen hij niet de bal maar Haris Vuckic raakte. De ontmoeting kookte over, met enkele boze fans op het veld en uiteindelijk liefst negen minuten blessuretijd.

Amir Absalem ontsnapte vlak na rust aan een rode kaart voor een charge op Lindon Salahi; de harde overtreding van de linksback werd met slechts geel bestraft. Luttele minuten later kwam FC Groningen opnieuw goed weg, toen een inzet van Espinosa op de paal eindigde. Nakamura brak de ban na tien minuten in de tweede helft: Padt stond aan de grond genageld en had geen antwoord op de vrije trap van de Japanner.

Twintig minuten voor tijd ging de bal wederom op de stip. Na overleg met de VAR werd een tackle van Azor Matusiwa op Aitor bestraft met een strafschop: de Spanjaard faalde dit keer niet vanaf de stip en zette de 0-2 op het scorebord. Een rake uithaal van Ritsu Doan in de 84e minuut bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug. Diep in de extra tijd van zeven minuten profiteerde Twente van de grote ruimtes op de helft van FC Groningen en tekende Vuckic voor de eindstand: 1-3.

Opta Eredivisie Preview: Speelronde 2
Meer video's

Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

172 reacties (laatste reactie door dylanz)

Nou kom op zeg ik ben voor de VAR hoor, maar dan moet de VAR ook gewoon kracht krijgen om tegen de scheidsrechter in te gaan zoals bij de 1e rode kaart :" VAR Check" - " Nou scheids dit was maar een kleine overtreding maar niet geoorloofd, een gele kaart is op zijn plek.

Weetje wat er dan gebeurt? Dan gaan de Groningers ook niet extra vechten en waarschijnlijk ook geen risico nemen voor een 2e kans op een rode kaart. En was dit een normale wedstrijd gebleven.

De rookie VAR en rookie scheids hebben vandaag verloren. . ongelofelijke beslissingen die de gehele wedstrijd veranderen.

Hier moet de Knvb iets aan doen. Interpretatie en overhand van een VAR moeten worden ingezet om het voetbal te behouden. Want hier is niemand blij mee ( behalve Twente fans natuurlijk )

10 augustus 2019 om 20:40

Natrappen , terecht rood

10 augustus 2019 om 20:42

Was geen natrappen, het was een klein tikje om hem te laten vallen.. wat ook gebeurde bij die aanval van Ajax tegen Ronaldo.. en dat was ook geel.. dus kom op zeg.

10 augustus 2019 om 20:44

Natrappen, dit is gewoon een tikje om een counter eruit te halen

10 augustus 2019 om 20:45

Vorige week een overtreding van Chacon op Gudmundson. Precies hetzelfde, gele kaart. Geef hem altijd, of geef hem nooit. Maar niet ene week wel en de andere week niet.

10 augustus 2019 om 20:46

totaal geen intentie om de bal te spelen, weliswaar niet met volle kracht geraakt maar dit heeft weinig met voetbal te maken... wil je niet als voorbeeld voor de jeugd dat dit gewoon door mag.

10 augustus 2019 om 20:48

Natrappen is vaak ook maar een licht tikje, toch zegt dan niemand wat als dit in een rode kaart eindigt. Deze speler had gewoon maar één intentie en dat was de man raken. Rood is dan een optie.

10 augustus 2019 om 20:48

Ja dat is goed maar waarom is dit wel geoorloofd in de champions league? Volgens mij kijken meer kinderen dat

10 augustus 2019 om 20:50

Als je gisteren keuken kampioen divisie hebt gezien zou je hier geeneens geel voor durven te geven

10 augustus 2019 om 20:50

Klopt Groenekat, toen kreeg Chacon ook geel en gisteren kreeg Breinburg voor een nog zwaardere overtreding ook geel.

10 augustus 2019 om 20:53

Er is totaal geen intentie om de bal te spelen, dat dit nog een discussie is zeg

10 augustus 2019 om 20:55

Mwah niet mee eens, ronaldo-gooier ook rood dan? Zeer veel discutabele beslissingen vandaag van de arbitrage. Twente mag hier zeker niet over klagen.

10 augustus 2019 om 20:57

Groningen maar ook niet klagen, absalem had ook rood moeten krijgen.

10 augustus 2019 om 21:05

want trappen is hetzelfde als vasthouden? nee, zelfs in de officiele arbiter reglement wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen vasthouden en iemand trappen zonder intentie bal te spelen, dus niet in direct duel om de bal.
Snap eigenlijk totaal niet waarom hierover een discussie plaatsvind, regels worden gewoon letterlijk nageleefd.. en dan is het ook niet goed?

10 augustus 2019 om 21:06

Dit gebeurt toch elke wedstrijd JK-Ajax. Dan kunnen ze beter geen gele meer geven maar alleen maar rood.

10 augustus 2019 om 21:11

Mijn inziens, is er wel een beetje een grijs gebied. Zo kun je spreken over natrappen of een tikje geven? Het was absoluut een overtreding. Maar persoonlijk vond ik het geen vieze natrappende beweging en dus ook geen rood.

10 augustus 2019 om 21:17

@joeka, er zit ook verschil tussen vasthouden en een judoworp. Wat wil je nu precies bereiken met je reactie?

10 augustus 2019 om 21:18

@JK-Ajax, wat is definitie van natrappen? Mijn inziens kan je iemand die nog aan de bal is nooit natrappen.

10 augustus 2019 om 21:29

@joeka, vasthouden ook geen intentie om bal te spelen, rood dus?

10 augustus 2019 om 21:37

Klopt maar de discussie komt doordat er in voorgaande wedstrijden voor een zelfde maar dan zwaarder vergrijp geel wordt gegeven.

10 augustus 2019 om 21:46

In de strijd om de JC schaal deed Veltman dit op een veel hardere manier dan dat er nu gebeurde. Veltman kreeg slechts geel. Veltman schopte echt, dit was meer aan tikken om hem te laten struikelen. Rood is prima maar dan ook voor iedereen.

10 augustus 2019 om 21:57

Was shirt hangen wat ekkelenkamp deed, dacht ik...? Weet ik niet zeker meer. Maar dat is geel. Hier Kun je rood voor geven. Waren in onze voetbalapp ook aan het twijfelen of dit er eentje was hoor....

10 augustus 2019 om 22:04

Nee het gaat om het inconsequent zijn iets waar ze al jaren lang bij de KNVB een ster in zijn!

10 augustus 2019 om 22:15

Elke wedstrijd gebeurt exact zo’n geval? Wat een quatsch

10 augustus 2019 om 22:33

Dan snap je niet waar het om gaat. Als je de Graafschap gisteren had gezien hoe die een speler onderuit knalde en dan geel krijgt dan zou je begrijpen waarom het een discussie is.
Het is allemaal inconsequent, en dan het arrogante gedrag van de scheidsrechter tijdens zijn interview dat sloeg echt alles.
Hij gaf zelfs toe dat bij de tweede panel van Twente hij zag dat de speler van twente het opzocht en bezig was om een penal te versieren en daar ook een lichte overtreding bij maakte. Daarna volgd moment twee van een speler van Groningen en dat moment was toch duidelijker en zwaarder dan het eerste moment en dus een penalty. Hoe krom wil je het in godsnaam nog hebben!! Je ziet het éã©n en wacht dus net zolang tot de ander nog iets erger doet in jou ogen om toch een penalty te kunnen geven?! Deze man moet levenslang een verbod krijgen om te fluiten als je het mij vraagt!

11 augustus 2019 om 08:30

Ekkelenkamp had toch ook geen intentie om de bal te spelen toen hij Ronaldo omver judode, had hij dan ook rood moeten krijgen? Ik snap de redenatie echt niet.

10 augustus 2019 om 20:52

Als je iemand bewust trapt zonder enige intentie om de bal te spelen is het gewoon rood. Dat hoeft niet hard te zijn. En dat is heel anders dan iemand vastpakken.

10 augustus 2019 om 21:02

Het is altijd maar dan ook altijd geel. Dit gebeurt 5x per weekend en ineens geeft deze held ineens een rode kaart. Het is een counter eruit halen -》 geel

10 augustus 2019 om 21:12

nee.. op de manier van vandaag niet, dan is de bal nog enigszins in de buurt. Snap dat het heel overdreven lijkt van de arbiter, dacht ik op moment dat het gebeurde ook. Maar heb ff de regels nagelezen, en de beste man hanteert gewoon keurig de regels. Want dit is een andere speler 'trappen' zonder duel om de bal.

10 augustus 2019 om 21:19

Als de spelers aan de bal is is het toch een duel om de bal?

10 augustus 2019 om 21:48

De bal was ver buiten bereik van de Groninger

10 augustus 2019 om 21:02

Het is precies zoals de commentator al zei, de ene geeft geel en de andere geeft rood, als VAR kan je dan moeilijk de scheids overrulen als de overtreding een 'grijs gebied' is zoals deze.

Overigens vond ik de scheids niet perse pro-Twente, de andere 2 meest discutabele beslissingen naast de eerste rode kaart waren de penalty voor Groningen die in mijn ogen belachelijk was, en de gele kaart voor Groningen vlak na rust, die een donkerdere kleur rood had mogen hebben dan de 2 rode kaarten die wél gegeven werden.

Wel was de VAR ontzettend irritant deze wedstrijd, niet omdat de beslissingen slecht waren, maar omdat het veel te veel tijd kostte allemaal.

10 augustus 2019 om 21:21

De vrije bal waar Twente uit scoort was toch ook geen overtreding? Meeste nare van de VAR was dat KNVB meer duidelijkheid zou geven in het stadion, maar ik heb nog nooit zulke onduidelijk VAR momenten meegemaakt.

10 augustus 2019 om 21:28

Dat is inderdaad een goed punt, de VAR hoort er juist voor te zorgen dat het publiek rustig blijft bij discutabele beslissingen omdat hij het beter zou moeten kunnen beoordelen, vandaag bleek wel dat dat effect allesbehalve bereikt wordt.

Als beide helften meer dan 7 minuten extra tijd hebben omdat het spel zo vaak en lang stil ligt door de VAR weet je dat er iets mis is, dat is voor niemand leuk en zeker niet voor het publiek.

10 augustus 2019 om 21:33

De penalty van twente die 2e dan was ook lachwekkend. Haakt zelf in en valt vervolgens alsof door wesp gestoken. Scheids floot bijna alles in voordeel twente man. 2 blinden vandaag die scheids en var

10 augustus 2019 om 23:49

Kijk dat penaltygeval maar eens goed terug. De verdediger zet zijn voet voor de voet van Aitor, en haalt de voet dan terug. Hij haakt Aitor daarmee, dus penalty.

11 augustus 2019 om 00:08

2e penal Twente was een kopie van de penal welke Grunn kreeg... Beide (on)terecht!

10 augustus 2019 om 21:27

Haha, het was verschrikkelijk. De arbitrage voorop, maar man man.. met 2 man minder moet je er gewoon vol op. Wat een slap gepeupel was het. Ik had graag Boere nog gezien.

10 augustus 2019 om 22:07

Dat had ik ook. Boere loert altijd op ruimte achter de verdediging. Dit was een goede wedstrijd om hem te brengen. Kennelijk willen ze hem heel erg graag weg hebben

10 augustus 2019 om 22:13

Juist dan hadden ze hem m.i. moeten opstellen. Tegen 9 man zou een spits zich goed in de kijker kunnen spelen. Vuckic is gewoon geen spits. Er moet gewoon nog een echte spits bij, want Berggreen is een grote gok.

10 augustus 2019 om 22:26

Ben het met je eens. Verwacht toch wel wat van berggreen. Maar het geneuzel met vuckic in de spits...... ga toch gewoon met boere spelen. Vind ik kneiter irritant. Ben trouwens groot vuckic fan hoor maar niet in de spits

Wat een gekke wedstrijd. 3 gegeven strafschoppen (waarvan 2 onbenut) na het bekijken van de schermen. 2 rode kaarten. Vrije trap van Keito die erg goed ingeschoten was, al zette Padt de muur ook niet goed neer. En Doan die nog de 1-2 maakt waardoor het bij Twente nog behoorlijk onzeker oogde. Gelukkig scoorde Vukcic alsnog de 1-3! Voetballend gezien was het echt niet goed. Met name Roemeratoe heeft geen bal goed geraakt. Maar goed.. de eerste overwinning hebben wij binnen. Ik ben blij!

10 augustus 2019 om 20:53

Gefeliciteerd, toch zou ik een klein beetje achter de oren krabben. Meer dan 55 minuten tegen 9 gespeeld en nog steeds minder kansen en uiteindelijk zelfs met 11 man op eigen helft. Ik vond jullie vorige week best sterk en keek op naar vandaag, maar vond het vandaag heel pover en ben er van overtuigd dat als lundqvist geen rood kreeg Groningen gewoon 2-0 zou winnen. Veel succes dit seizoen overigens blij dat jullie terug zijn

10 augustus 2019 om 20:58

Sportieve reactie, dank! Het was inderdaad niet goed. Tegen 11 man was Groningen zeker de betere en creëerden zij meer dan wij. Ik denk dan ook dat Groningen ons naar huis gestuurd zou hebben met lege handen, wanneer zij met 11 op het veld zouden blijven staan. Want inderdaad, zelfs tegen 9 man zag het er niet goed uit. Weinig creativiteit, en het spel was onrustig en slordig.

10 augustus 2019 om 21:02

Nette reactie! Geloof ook niet dat wij/twente vandaag drie punten zouden hebben behaald zonder de rode kaart. Ook na de rode kaart weet Twente weinig tot niets te creeeren. Er is nog voldoende werk aan de winkel!

10 augustus 2019 om 21:16

Ben wel geïrriteerd hoor, eerste rode kaart terwijl ik gisteren eerste divisie gezien heb bij de graafschap en Roda jc, 99 van de 100 scheidsrechters zouden geel geven, vond de scheids sowieso slecht, penal van ons, de 2e van jullie, niet rood geven aan absalem, geel voor te wierik voor praten als aanvoerder, spoor bijster die man. Waarom speelt boere btw niet? Als sierhuis jullie spits was begreep ik wel dat je spits op de bank zit, maar boere is toch zo slecht niet? Anders wil ik wel ruilen

10 augustus 2019 om 21:25

Het enige dat Boere wel goed kan is een penalty benutten, wat dat betreft was hij juist vandaag wél van toegevoegde waarde geweest .

Voor de rest is het een waardeloze spits, elke bal in zijn richting is balverlies, hij heeft geen flauw idee hoe hij zijn lichaam moet gebruiken in duels en koppen kan hij ook niet.

Voor de rest helemaal met je eens, de scheids was nog irritanter dan hij slecht was. Als voor deze wedstrijd zuivere speeltijd was gebruikt waren we morgenavond nog aan het voetballen

10 augustus 2019 om 23:06

En... complimenten aan Danny Buys.
Heel slim gewacht met wisselen, goede tactiek.
Precies op het juiste moment, kon niet beter.
Dat het wat minder uitpakte is een ander verhaal.

Wat een wedstrijd, twente niet best, Groningen kon zich niet inhouden, vooral die absalom liet zich volledig gaan. Scheids drama voor beide partijen. Maar toch wel heel erg voor groningen. Maar ik vind het niet erg want wij nemen de 3 punten mee...

Twente begint goed zeg! Terecht dat beide spelers niet meer in het veld stonden overigens die rood kregen. Tweede rood is wel overdreven maar zeker geel.

10 augustus 2019 om 20:41

Dan was die alsnog vertrokken, had al geel op zak wegens protesteren

10 augustus 2019 om 20:45

Daar gaat het toch niet om? Dit levert hem waarschijnlijk weer 4 wedstrijden op omdat de KNVB achter de VAR gaat staan, terwijl 2x 1 wedstrijd kost.

10 augustus 2019 om 20:46

Nee is later teruggetrokken. Te Wierik had geen geel.

10 augustus 2019 om 20:48

Aan de andere kant. Een rode kaart kan geseponeerd worden. Een tweede gele kaart niet. Maar ik vond juist die tweede rode kaart wél terecht. Het zag er namelijk erg geniepig uit (maar ik was ook aan het kijken naar een klein aantal pixels dus ik kan het mis hebben)

10 augustus 2019 om 20:41

Dan was die alsnog vertrokken, had al geel op zak wegens protesteren

10 augustus 2019 om 20:45

Nee. Die was voor itakura, niet van die onwaarheden vertellen

10 augustus 2019 om 20:42

Ja en dan was het een 2e gele kaart geweest dus had hij er alsnog af gemoeten.

10 augustus 2019 om 20:46

Nee, heb je niet opgelet???? Die 1ste gele kaart was niet voor te wierik maar voor itakura. Oftewel ook te wierik had nog on het veld gestaan als hij geel had gekregen

10 augustus 2019 om 20:43

Die 1e vond ik juist geen geel, gebeurde vorige week ook en die kreeg een gele prent. Deze scheids heeft ons zeker benadeelt vandaag.

10 augustus 2019 om 20:44

Hier spreek je jezelf tegen..

10 augustus 2019 om 20:45

Dit meen je toch niet serieus, als dit soort overtredingen met rood worden bestraft (de eerste) is het einde zoek wat mij betreft.

10 augustus 2019 om 20:59

Tsjah hij heeft 0 intentie om de bal te spelen en trapt toch gewoon na?

10 augustus 2019 om 21:04

Dit is werkelijk waar altijd geel. En ineens niet meer en gaan we de flinke bink uithangen en roos geven

10 augustus 2019 om 21:06

Haken is wat anders dan trappen... 9 van de 10 zegt geel, lijkt mij al voldoende..

10 augustus 2019 om 21:08

Echt he. Volgens mij hebben die gasten zelf nooit gevoetbald. Dit is gewoon haken om de aanval eruit te halen.

10 augustus 2019 om 22:45

Hou toch op. Pootje haken is wat anders dan schoppen.

10 augustus 2019 om 23:05

Iedereen die zelf voetbalt of heeft gevoetbald ziet dat dit geel is en niks meer.

11 augustus 2019 om 07:45

Een overtreding vanachter kan een scheids altijd rood voor geven. Iedereen heeft het hier over natrappen en dergelijk. Maar het is gewoon een overtreding van achter. Is rood volgens de regels. Geen discussie voor nodig

10 augustus 2019 om 21:20

Ik vind die van Te Wierik niet echt discutabel, Maybe 2x geel i.p.v. direct rood, maar dit was levensgevaarlijk. De andere rode kaart kende geen gevaar en had prima met geel afgekund, ik vind een grijs gebied ook geen argument, supporters en spelers horen te weten waar ze aan toe zijn, een klein tikje van achteren is geel, maar een harde schop in Doetinchem gisteren in dezelfde situatie is geel. Dan nog die tackle bij Roda op 2 meter van de scheidsrechter ook slechts geel terwijl daar ook wel eens 5 wedstrijden voor gegeven is

Baxx heeft zichzelf ontzettend voor lul gezet. Groningen gestreden, maar ook teveel domme overtredingen gemaakt. Als de eerste rode kaart niet gegeven was, was Groningen gewoon met 11 op het veld blijven staan. VAR vreselijk inconsequent. Twee keer 7 minuten extra tijd. Daar zit ik als supporter niet op te wachten. FC Twente zichzelf nog wel een tikkeltje voor lul gezet door na de 2-1 te gaan tijdrekken tegen een 9-tal Groningers, haha. Dat was wel gênant. Succes verder Twente.

10 augustus 2019 om 20:50

Gênant is om wanneer je met 9 man op het veld staat nog zo achterlijk in te komen als die gast van Groningen met dat knotje. Dat was de smerigste van allemaal.

10 augustus 2019 om 20:55

Gênant is het dat jullie de polonaise lopen terwijl jezelf schandelijk hebt gespeeld, dat je de overwinning van Bax gekregen hebt. En dan hier de grote man uithangen? Like wtf. Eén ding weet ik zeker houdt Twente dit niveau vast dan zijn ze zeker kanshebber voor de laatste plaatsen.

10 augustus 2019 om 20:55

Dat was inderdaad (de enige) terechte rode kaart. Dat gelach daarna is ook niet goed te praten. Alles was gênant in deze wedstrijd. De arbitrage, de twee spelers van Groningen (Te Wierik en Lundqvist), de VAR, de duizelingen van Twente, het spel van Twente... Alles.

10 augustus 2019 om 20:55

Dat was dan weer een terechte rode kaart geweest. Dat ben ik met je eens. Jullie hebben, na die twee rode kaarten, terecht gewonnen. Maar om te zeggen dat de arbitrage geweldig was is onnodig provoceren en niet nodig. Geniet van je avond, drink een lekkere Grolsch en laat ons Groningers nog even terecht zeiken op Bax en zijn gebrek aan een blindegeleidehond.

Schandalig verloop van de wedstrijd. De KNVB van zijn slechtste kant gezien. Voetbal heeft verloren vandaag!

10 augustus 2019 om 20:43

Dus jij vindt dat je overtredingen moet kunnen maken? Wat een vreemde uitspraak. Het spel is eerlijker nu. De penalty's waren terecht, evenals de rode kaarten. Je kunt discussiëren over of het natrappen rood is, maar volgens de regels heeft de scheids gelijk.

10 augustus 2019 om 20:45

Schwalbes worden nog steeds niet met geel bestraft trouwens.

10 augustus 2019 om 20:47

Overtreding moet je kunnen maken, daarom heet het een "overtreding maken". Het bestraffen van de gemaakte overtreding kan op meerdere manieren, met kaarten en vrije ballen, maar onze scheids geeft graag verkeerde kaarten.

10 augustus 2019 om 20:43

De 1e rode kaart is gewoon natrappen, al is het niet hard. Maar er is gewoon totaal geen bal in de buurt dus geef je de scheidsrechter een aanleiding hem te geven. De 2e rode kaart is ook terecht, onbesuisd inkomen.

10 augustus 2019 om 20:45

Dan had Ekkelenkamp ook rood moeten hebben voor het vasthouden van Ronaldo. Ook geen bal in de buurt. Kom op zeg, dat is gewoon geel. Als je zelf voetbalt, dan weet je zoiets

10 augustus 2019 om 20:47

Vast houden is iets anders dan natrappen

10 augustus 2019 om 20:51

Zal ik jou een tikje geven of een trap, dan is er wel een verschil hoor

10 augustus 2019 om 20:52

gewoon terecht rood, totaal geen intentie om de bal überhaupt te raken. Snap de discussie, want zo hard werd niet getrapt.. maar als je zelf hebt gevoetbald, snap je dat dit weinig met voetbal te maken heeft. Zie het wekelijks hoe de jeugd dingen kopieert als het toegelaten wordt... vind het daarom gewoon een goeie beslissing van arbiter.

10 augustus 2019 om 20:57

Ik was altijd in de veronderstelling dat er sprake moet zijn van het opzettelijk klasseren van de tegenstander bij een rode kaart. Direct rood voor spelbederf is nieuw voor mij

10 augustus 2019 om 20:57

Opzettelijk willen blesseren*

10 augustus 2019 om 21:03

Hier wordt langs elkaar heen gepraat. De ene vindt het rood, omdat het natrappen is. Dat was het, dus dan zou je rood kunnen geven. De ander vindt het rood, omdat er geen enkele intentie was om de bal te spelen. Maar dan kun je shirtje trekken ook met rood gaan bestraffen en is het einde zoet. Ik vond het een veel te zware straf. Had je geel gegeven was er niemand over gestruikeld (zie overtreding Chacon vorige week). Nu geef je hem wel en heb je dus identieke situaties die verschillend worden bestraft. En beide keren in het nadeel van Groningen. Je kunt je dus voorstellen dat Groningen-supporters zich behoorlijk in de zeik genomen voelen door de KNVB en zijn scheidsrechters.

10 augustus 2019 om 22:10

Natrappen is toch wel heel wat anders dan pootje haken...ontzettend dom en naïef natuurlijk om dit te doen bij ons vreselijke scheidsrechters korps! Maar goed ga aub weg met die Boa reactie van natrappen is rood want dit is niet trappen. En zo 2de geel geef je gewoon normaal gesproken niet. En dan te bedenken dat wij vorige week een echte natrappen gehad hebben die geen rood kreeg! Echt laat ze gvd eens straffen en boetes uitdelen aan zichzel. Enge enge organisatie dat het is!

10 augustus 2019 om 22:12

Joekaa, gisteren werd exact t zelfde gedaan alleen ongeveer 73x zo hard, kleur kaart vraag je af? Geel

Schandalig verloop van de wedstrijd. De KNVB van zijn slechtste kant gezien. Voetbal heeft verloren vandaag!

Tja met 9 man toch nog geknokt voor wat je waard bent en dan ook nog scoren ook, respect voor de 9 overgebleven spelers. Ik vond de 1e rode kaart van Lunqdvist niet terecht, 9 van de 10 geven gewoon geel en dat was het in mijn ogen ook. De 2e rode kaart was nooit gebeurd als die 1e rode kaart niet gegeven was, maar Ter Wierik was te laat en raakt hem licht. Jammer , want ik had het wel willen zien met 11 tegen 11. Twente tegen 9 man vond ik allerminst geweldig.

11 augustus 2019 om 00:15

War was 2e rood niet gevallen als de 1e niet gegeven was? Lees dit argument in verschillende topics maar kan m niet plaatsen ... Je zou denken dat na 2x rood de spelers ervan leren, maar hoe die kerel met die meat in de nek inkomt begin 2e helft , die had er niks van geleerd! Komt goed weg met geel... Daarom kan ik je opmerking niet goed begijpen

Vreemde eerste rode kaart in mijn ogen, wat te Wierik daarna doet gaat helemaal nergens over en zoals gezegd komt die Absalem ook nog goed weg. Al met al blij met de winst natuurlijk, matige wedstrijd.

Dit was wel een hele slechte scheids. Lundquist er voor zo'n overtreding afsturen. Groningen stukken beter dan Twente tot de rode kaart. Twente en de knvb tja wat moeten we daar nu over zeggen, zeker na vandaag....

Groningen petje af. Scoren met 2 man minder is klasse en zorgen dat de tegenstander tijdrekt is natuurlijk te grappig. Het was een leuke pot tot aan de belachelijke rode kaart, ook de 2de rode kaart was apart, dat was in mijn ogen beide geel. De 3de gele kaart van Groningen was wel een smerige deze was zeker wel rood. Daarnaast 3 lachwekkende penaltys. Nee als ze zo de VAR erbij betrekken mag je het van mij opdoeken dit is niks aan. Hij is 3x na de zijlijn geroepen dat zegt denk ik voldoende over de beste man, die hoofdklasse onwaardig is!

Nou ja, drie vieze punten zijn ook punten, maar zo wil je eigenlijk ook niet winnen. Was ook niet bepaald onder de indruk van Twente. Groningen had met 9 genoeg man want je hoeft alleen Nakamura af te stoppen. Met name Roemeratoe vind ik niet overtuigen. Wel een groot compliment voor Groningen. Over het algemeen goed verdedigd en heel veel inzet getoond. Daar komt het ook wel goed.

10 augustus 2019 om 21:17

Vond Roemeratoe in de eerste helft tegen PSV een sterke indruk maken, maar vandaag was het helemaal niks inderdaad. In zo'n wedstrijd mis je een krachtpatser als Vuckic op het middenveld, het is hopen dan Berggreen snel fit wordt of dat er nog een fatsoenlijke spits bij komt.

10 augustus 2019 om 21:39

Vond Roemeratoe tegen PSV ook de zwakste bij Twente

Dit was wel een hele slechte scheids. Lundquist er voor zo'n overtreding afsturen. Groningen stukken beter dan Twente tot de rode kaart. Twente en de knvb tja wat moeten we daar nu over zeggen, zeker na vandaag....

Lundquist geel en te wierik geel was normaal geweest. Alleen met z on lichtgewicht als scheids die zich wil profileren worden er 3 punten door je neus geboord

10 augustus 2019 om 23:58

Kijk de laatste herhaling van de overtreding van Te Wierik maar eens terug. Hij trapt onbesuisd net gestrekt been op de knie van deTwente-speler. Gewoon duidelijk rood.

Gekke wedstrijd. Twente vond ik zeer slap en slecht spelen. Vooral op het middenveld was het om te huilen. Roemeratoe met afstand de slechtste man, te langzaam, te slap en alleen maar balletjes terug. Daarnaast ontzettend veel balverlies bij Twente. Gelukkig is daar dan Groningen die je de wedstrijd gewoon cadeau geeft. 2 penaltys en 2 rode kaarten. Allemaal terecht gegeven. Tja dan heb je geen slechte tegenstander nodig om te winnen.

Ik vond het ook teveel gedoe en teveel var. Die eerste rode kaart had misschien ook met geel afgedaan kunnen worden maar verder klopte alles. Alle penalties waren terecht hoewel die van Groningen en de 2e van Twente zwaar bestraft. Maar ja je moet dan wel consequent blijven dus Groningers niet klagen was gewoon terecht. Enige wat ik wel vreemd vond was dat de keepers blijkbaar niet op de lijn hoefden te blijven staan bij penalties

10 augustus 2019 om 20:59

Klopt helemaal, Groningen was ook niet helemaal helder en slim om hoe te vechten.. daar is de Coach ook verantwoordelijk voor. Hele vreemde wedstrijd wat uiteindelijk geen wedstrijd meer was.

Zie dit seizoen zeer positief tegemoet. Als je met 9 man tegen 12 het nog lastig kunt maken dan ben je met 11 bijna niet te kloppen. Hulde voor de spelers die wel in het veld mochten blijven staan van galbax. Heb al heel wat wedstrijden gezien, alle niveau's, maar heb zo'n leiding nog niet eerder meegemaakt. Scheidsrechters zoals deze met de VAR maken het voetbal kapot. Normale schouderduw was al een overtreding. Rood van te Wierik was terecht. Vond de 1e 2 penalty's er geen. 3e penalty wil ik het niet over hebben verder.

11 augustus 2019 om 00:00

Alleen moeten die 11 dan wel elke wedstrijd de kop erbij houden. Precies wat Lunqvist en Te Wierik niet deden.

Ik heb twee terechte rode kaarten gezjen. Drie terechte penalties. En van mijn ploeg een niet al te beste wedstrijd gezien. Wat was groningen aan het hakken terwijl ze dat niet nodig hadden. Ze hadden vanaf de eerste vijf minuten de wedstrijd in hun zak alleen gingen ze keihard elke duel in. Terechte uitslag en hopelijk flinke schorsingen aan groningse kant.

Na een lange periode van jarenlang werken in de weekenden en ver weg van het mooie Twente is het weer tijd om onze grootte liefde FcTwente te bezoeken.

Jarenterug geweest voor het laatst met een uitwedstrijd en dat proberen we weer op te pakken.

Rond 14.45uur dus vanuit de woonplaats Cuijk naar het OnwisselpuntSmalhorst om daar de wedstrijdkaart van FcGroningen - Fc Twente te bekijken.

Ruim voor aanmeldtijd van 17 00uur kom ik aan om met een mannetje of 100/200 de BP leeg te kopen.

FcTwente shirt aan en braaf via de aangegeven route naar het stadion.

Positieve spanningen overheersen en dat heerlijke wedstrijdgevoel voor de scheids op zijn fluitje blaast....samen met ruim 850 medetukkers kop der veur en vol passie en strijd de wedstrijd in gaan.

Waarbij een eerste helft mij opviel dat we veel door het midden spelen, wel willen opbouwen, maar teveel tot de 16 willen gaan. De VARpenalty van FcTwente en FcGroningen zijn iig mooie momenten hoe zo'n gevoel twee kanten op kan gaan.

De rode kaarten voor Groningen maakte het spel met 7 minuten extra tijd een 1richting waarbij er veel getik is tegen de Groningsebus.

De verdediging staat wel en dat stelt iig gerust.

Motm 1ste helft Drommel.
De tweede helft verwacht je dan dat de druk erop gaat met tikkie takkie zoek de ruimte en bam, maar dat bleef uit. Langzaam spel met 2 goals uit een standaarssituatie met 9 man.dit mag en moet zeker beter. Na de 1-2 nog even billenknijpen, maar door de open ruimte van Groningen valt de 1-3 nog.

Al met al 3 punten...hop naar volgende week!

Motm blijft: drommel

Ik dacht dat ik na een jaar Keuken kampioen divisie wel wat gewend was, maar deze wedstrijd sloeg echt alles. Het ergste was nog dat de VAR nog veel goed had ook, maar alsnog verschrikkelijk irritant was. Dat moet toch allemaal sneller en beter kunnen?

Het niveau, tja... Het was niet best. Het tempo was veel te laag, de spelers die de bal rond de 16 van de tegenstander horen te krijgen (vuckic, Nakamura, Aitor en Espinosa) kregen hem te vaak op eigen helft omdat het positiespel van de rest van het team te traag en onder de maat was. Werk aan de winkel

Allereerst gefeliciteerd Twente supporters, fijn dat jullie weer terug zijn!

1e 20 minuten dominant, 3 kansen op de 1-0 via Sierhuis en Lundqvist waarvan er minstens 1 moet hangen. Maar dat is al jaren het probleem bij ons, Verder een discutabele penalty (?) vanuit het stadion in ieder geval, Het leek op een puike tackle van Itakura maar goed, straks de herhaling maar even bekijken. Gelukkig wordt die gemist en wordt je in het zadel geholpen door zelf een penalty te krijgen. Maar wie beslist er dan dat Sierhuis die penalty neemt? Ik bedoel heel leuk hoor Sierhuis, maar scoren doet hij niet. Terwijl je Doan als penalty nemer hebt, Je hebt Lundqvist met een schitterende trap en je hebt Hrustic. Benut die verdomme Sierhuis die penalty win je met 3/4-0 want Twente had niks te vertellen en dan kantelt de wedstrijd door de "professionele overtreding" van Lundqvist, vorige week kreeg Chacon van Emmen voor een soortgelijke stevigere overtreding geel. Maar natuurlijk krijgen wij hier rood voor.. Zal verder maar niks typen over Bax...
Ach waarom typ ik uberhaupt nog.. Trots hoe we hebben gestreden.. Twente heeft tegen 9 man 1(!!!) uitgespeelde kans gecreëerd, heb i.i.g. veel vertrouwen in dit seizoen!

Toch trots dat ze met 9 man niet weggespeeld zijn. Na 34 wedstrijden eindigt Groningen ruim boven Twente. Sierhuis mag nu even zitten. Benschop verdient een kans!

10 augustus 2019 om 21:18

Sierhuis heeft alle krediet bij mij verspeeld. 2 grote kansen + de penalty missen.. Voegt aanvallend niks toe behalve de strijd die hij levert

10 augustus 2019 om 21:37

Om nog maar niet over zijn aanloop te spreken. Echt matig.

Slechte pot, geweldig resultaat! 4 punten na 2 wedstrijden dikke prima, volgende week zien te winnen van RKC!

Dit was natuurlijk geen vertoning van de arbitrage in deze wedstrijd... als de scheidsrechter en de var een vast koppeltje worden bij de wedstrijden kan dit soort chaos hopelijk wel voorkomen worden.

11 augustus 2019 om 00:03

Ik vraag mij af of je de beelden hebt teruggekeken. Mijn advies, doe dat even, en reageer dan opnieuw.

11 augustus 2019 om 00:36

Mijn advies aan jou is om ook wat meer beelden te bekijken. Vorige week doet Chacon tegen Groningen precies hetzelfde, en de scheids geeft geel. VAR grijpt niet in. Waarom is het dan nu rood? Als dat rood was doet Lunqvist het nu niet.

11 augustus 2019 om 07:36

Of draai het om: waarom was Chacon geen rood?

11 augustus 2019 om 10:32

Dit was volgens de regels rood. Chacon heeft dus mazzel gehad.

Hoe kan je dit artikel beginnen met waar voor je geld. De eerste helft zit je 20 minuten te kijken naar een wedstrijd die stilligt door VAR momenten. Ik kom naar het stadion om voetbal te zien, niet wedstrijd die grote delen stilligt. Als ik dat had gewild dan was ik wel American Football fan.

10 augustus 2019 om 22:15

Inderdaad een zeer irritante wedstrijd, zelfs voor mij als Twentefan. Meer dan 7 minuten extra tijd in beide helften zegt genoeg, de VAR duurde veel te lang. Ik zei het eerder in dit topic, als voor deze wedstrijd zuivere speeltijd was toegepast waren we morgenavond nog aan het voetballen, dat kan nooit de bedoeling zijn.

10 augustus 2019 om 22:50

Twas inderdaad gewoon triest....we zijn nog lang niet klaar met de VAR en dat gaat ben ik bang gelaas Twente ook nog wel op breken net als ieder andere club.

En wéér een wedstrijd verziekt door de waardeloze scheidsrechters en laffe VAR in de Eredivisie. Beide rode kaarten veel te zwaar gestraft. 1e is een ‘professionele’ overtreding om een aanval eruit te halen en zeker geen natrappen. Geel op zn plaats, meer niet. Rood voor Te Wierik ook overdreven, geen gestrekt been.

11 augustus 2019 om 00:04

Onbesuisd, en vol op de knie. Dus rood.

Makkie, Groningen niks te vertellen. Worden nog kampioen zo! Overigens wel degelijk rood, Twente speler is er al 4 passen voorbij voordat hij een tik van achteren krijgt. Terecht de kleedkamer in als je zo naar iemand naar de grond werkt.

4 uit 2, interesseert me niets hoe! Dikke prima begin zo!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

18 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren