Schöne gaat in op onderonsje met Ten Hag: ‘Ik zei: geef me tien minuten’

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

Lasse Schöne blikt rond zijn overstap naar Genoa terug op zijn tijd bij Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt hij terug op verschillende momenten uit zijn tijd in Amsterdam, waaronder zijn doelpunt tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Hij bepaalde met een prachtige vrije trap de eindstand op 1-4.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door gryudo)

Wij Feyenoorders gaan jouw vrije trappen niet missen hoor Lasse

Het ga je goed!

10 augustus 2019 om 15:52

Staat het gelijk, Feyenoord meer balbezit, paar kleine kansjes en dan een onnodige vrije trap en ging die man erachter staan. Verschrikkelijk. En dan te bedenken dat we Goossens hadden gehaald ipv Schone.

Van harte gegund, alleen begrijp Ajax/ten hag niet! Na alle kritiek op schone ben ik op hem gaan letten... waar schone mega goed in is, is verdedigend op de juiste plek staan. Hij rende nooit (zoals blind dat wel doet) ineens de 16 in of liet zich nooit ver naar de zijkant lokken zonder te kijken wat achter blijft. Er viel nooit een gat tussen verdediging en middenveld. Waardoor het spel van de tegenstander vaak opgehouden werd.. en het klinkt als een simpel dingetje, maar daar moet je op dat niveau zoveel voetbalinzicht voor hebben!! .... En dat zie je juist bij Blind helemaal fout gaan. Bij de 2-1 van Vitesse gaat hij de fout in doordat bazoer hem simpel uitkapt. Bij de 1-1 van paok staat biseswar helemaal vrij in de zone waar de cvm hoort te zijn. Blind moet heel gauw naar de 4 positie en hopelijk is alvarez op de 6 positie een versterking, anders is de transfer van schone echt een enorm verlies.

10 augustus 2019 om 08:55

Vorig jaar had je naast Schone natuurlijk ook Frenkie staan. Die heeft mi wel heel veel belangrijke verdedigende acties gemaakt. Naast Blind stond Maza...en dat duo mag je niet vergelijken met Frenkie, Schone. Mi is Daley echt wel goed de VM positie invullen maar je hebt het nu wel 2 andere CV-ers en 2 andere VM’s. Dan is het wel begrijpelijk dat daar nog e.e.a. Afgestemd moet worden!

10 augustus 2019 om 09:04

Hij hoefde ook niet weg van Ajax. Sluit ook zeker niet uit dat als hij gebleven was, hij zich weer terug in de basis had geknokt. Dat deed ie namelijk altijd. Echter als een Schone die zoveel voor je club betekend heeft de afgelopen 7 jaar aangeeft dat hij op zijn leeftijd nog 1x de stap naar het buitenland wil maken, dan ga je daar als club niet voor liggen. Natuurlijk een flinke aderlating gezien de kwaliteiten die Schone nog steeds had qua positionering en vrije trappen maar Schone had wel de status verworven dat hij over zijn eigen carriere kon beslissen om nog een stap te maken.

10 augustus 2019 om 15:45

Bij de goal van Biseswar is het vooral Mazraoui die helemaal uit positie is met als de hele wedstrijd tegen Paok

Het is hem gegund maar ik ben er nog altijd niet aan gewend dat hij weg is.... Ik miste hem vooral bij de vrijetrappen vd week. Maar goed, dingen veranderen. Hoop dat Genua voor hem wordt wat hij er van hoopt!

10 augustus 2019 om 14:56

Die Marin raakte hem anders aardig afgelopen week. Ik zal hem ook zeker missen.. Gewoon echt een geweldige vent. Een echte voorbeeld prof en geen broodvoetballer, maar een speler met passie.

Lasse Schöne, je deed je naam de afgelopen jaren letterlijk alle eer aan. Prachtig mooie voetballer, prachtig mooie trap, prachtig mooi mens, prachtig mooie voetbalmomenten.

Met je gogme, creativiteit, inzet, onverzettelijkheid en leiderschap was je jarenlang een waar Ajax-sieraad voor ons allen op de tribunes. We zullen je missen het komende seizoen.

Lasse, bedankt voor al die Schöne jaren, hopelijk keer je nog ooit terug op het oude nest als jeugdtrainer of dergelijk. Wat mij als supporter betreft, staat de deur voor je altijd weer open.

Het gaat je goed in Italië, ook voor je familie!

Leuk interview. Hier hoor je niet alleen een technisch begaafde voetballer maar vooral ook een liefhebber. "misschien wel als supporter" mooi dat er liefde voor het spelletje is.

Wacht even, ik dacht dat hij na die wedstrijd had gezegd dat die vrije trap een ongelukje was en dat het als voorzet was bedoeld en nu is het plots een perfecte vrijetrap? Bijzonder maar goed.

Begrijp me niet verkeerd is vond Schone altijd een waanzinnige aankoop. Die is voor een fooi bij NEC opgehaald en is zo vaak belangrijk geweest.

10 augustus 2019 om 09:57

Niet voor een fooi, voor niets. Hij was transfervrij.

10 augustus 2019 om 10:04

Heeft ie dat echt gezegd?

10 augustus 2019 om 10:08

Haha een vrije trap die er zo in vliegt met zijn kwaliteiten is zeker geen ongelukje. Je bent ook de eerste die het aanhaalt. Waar heb je dat gehoord? Heb het hem nog nooit horen zeggen namelijk.

10 augustus 2019 om 10:55

klopt hij zei zelf na de wedstrijd dat het niet de bedoeling was om hem erin te schieten maar voor te geven, maar nam het een dag later weer terug. Lekker belangrijk, het was een prachtgoal en ik kon op dat moment mijn geluk niet op .

10 augustus 2019 om 11:14

Hij heeft gezegd dat hij hem scherp aan wilde snijden en dat de bal, mocht hij niet aangeraakt worden, wel op doel zou zijn. Nu was deze bal zo hoog dat hij nooit aangeraakt zou kunnen worden dus ja; tuurlijk heb je wel iets van mazzel als een vrije trap zo in de kruising vliegt. Dit geldt overigens voor elke vrije trap die zó leip is denk ik.

prachtige en zeer bruikzame speler, een echte prof

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

279 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Genoa 0 0 0 0
2019/2020 Genoa 32 2 5 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 30 5 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
Laatste voetbalnieuws

Genoa zwaar getroffen door coronavirus: veertien besmettingen

De A-selectie van Genoa is zwaar getroffen door het coronavirus. Liefst veertien leden van de selectie, onder wie Lasse Schöne, hebben positief getest op het coronavirus, zo laat de club uit...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Bayer Leverkusen heeft Sead Kolasinac zo goed als binnen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren