Mundo Deportivo: Donny van de Beek pas in 2020 naar Real Madrid

Zaterdag, 10 augustus 2019 om

Donny van de Beek stelt zijn vertrek naar Real Madrid uit, zo schrijft Mundo Deportivo zaterdag. Volgens de Spaanse krant blijft de Ajax-middenvelder dit seizoen in Amsterdam en maakt hij pas in de zomer van 2020 de overstap naar het Santiago Bernabéu. De Koninklijke wacht met het aantrekken van de middenvelder, daar er eerst ruimte moet worden gemaakt in de kleedkamer, zo klinkt het.

Van de Beek zou al een persoonlijk akkoord hebben met de Spaanse grootmacht en daar ziet de club niet van af. Mundo Deportivo meldt dat de onderhandelingen met Ajax op de goede weg zijn en een transfersom van 55 miljoen euro wordt genoemd. Een transfer vóór 2 september is volgens dag het dagblad niet helemaal uitgesloten. Wanneer er tijdig afscheid wordt genomen van meerdere spelers uit de huidige Real Madrid-selectie, dan bestaat de kans alsnog dat hij deze zomer wordt aangetrokken. Ook een transfer in de winterse transferperiode behoort voor de Spaanse grootmacht tot de mogelijkheden, al zal een eventuele transfer in januari afhankelijk zijn van de prestaties van de ploeg van trainer Zinédine Zidane.

Zidane ziet Van de Beek graag naar Madrid komen, maar hij blijft hopen op de komst van Paul Pogba. De middenvelder van Manchester United staat bovenaan het wensenlijstje van de trainer. Nu de Engelse transfermarkt is gesloten en Premier League-clubs derhalve deze maand geen nieuwe spelers meer mogen aantrekken, is de kans op een overstap van Pogba naar Real Madrid afgenomen. Toch wil Zidane niet opgeven en houdt hij hoop op de komst van zijn landgenoot.

Ten Hag over Van de Beek: 'Ik weet niet of je ervoor kunt gaan liggen'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Donny van de Beek het seizoen bij Ajax afmaakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door marchello020)

Zou lekker zijn als DVB nog een jaartje blijft. Zou niet zo een twee drie een vervanger weten. Daarbij kan hij zich bij Ajax nog prima ontwikkelen. Na Neres en Hakim zou dit het derde stuntje van Overmars kunnen worden. Contract opwaarderen en Donny nog een jaar in Ajax 1

10 augustus 2019 om 09:16

Vijfde, je vergeet Onana en Tagliafico.

10 augustus 2019 om 09:39

@araman tadic?

10 augustus 2019 om 09:56

Varela?

10 augustus 2019 om 10:35

Ten Hag?

10 augustus 2019 om 11:54

Mazraoui, the Hunter?

10 augustus 2019 om 18:12

Kristensen? Oh nee, die heeft Mark niet kunnen behouden helaas.

10 augustus 2019 om 18:12

Kristensen? Oh nee, die heeft Mark niet kunnen behouden helaas.

10 augustus 2019 om 18:12

Kristensen? Oh nee, die heeft Mark niet kunnen behouden helaas.

10 augustus 2019 om 18:12

Kristensen? Oh nee, die heeft Mark niet kunnen behouden helaas.

Het is wel goed voor Ajax dat van de Beek nog een jaartje behouden blijft maar ik weet ook niet hoe het contact verloopt tussen Real en team van de Beek en wat je van al die berichten moet geloven maar als de berichtgeving toch klopt zou ik zelf ondertussen zoiets hebben van Real laat maar lekker. Voor Ajax is het natuurlijk wel zaak om nu tijdens het lopende seizoen echt te gaan scouten/nieuw talent klaar te stomen je weet dus nu dat er volgend jaar echt een leegloop aan zit te komen. Daarom zou ik nu juist opteren om Neres nog voor de hoofdprijs te verkopen en die alvast te vervangen dan kan je het verlies van spelers toch een beetje spreiden over dit jaar en volgend jaar en toch beter je niveau op pijl houden.

10 augustus 2019 om 08:10

Eens Sebasjuh. Wat betreft dat scouten hoop ik vooral dat gekeken wordt naar het laten bestaan van een herkenbaar Ajax. Daarbij vergeet niet wat het 'project Jong Ajax' kan opleveren. Jeugdspelers krijgen een perfecte opstap richting het eerste, veel beter dan voorheen bij de beloften. Ze komen langzamer, maar met een beter niveau. Ik volg de jeugd van Ajax redelijk intensief en er komt wel wat aan hoor. Jongens als Taylor, Salah-Edinne, Rensch, Llasana en Unuvar gaan we snel in jong zien en ik heb veel vertrouwen in hen. Dan vergeet ik nog namen als Lang, Brobbey en Jensen. Ik zou het tof vinden als aankopen als Magallan niet meer hoeven en alleen directe versterkingen voor de basiself worden gehaald. Een directe opvolger voor Van de Beek loopt er overigens nog niet rond.

10 augustus 2019 om 08:33

Gravenech? Is degene waarvan ik verwacht dat t de eerste zal zijn met n basis plek op t middenveld

10 augustus 2019 om 09:21

Eens, alleen wilde ik even ingaan op wat namen die minder bekend zijn. Persoonlik verwacht ik meer van Taylor dan van Gravenberch.

10 augustus 2019 om 10:11

Taylor wat in de voorbereiding inderdaad een stuk lekkerder bezig dan gravenberch.

10 augustus 2019 om 11:12

Gravenberch is meer een spits maar kan prima op de plek van Donny verwacht ik. Is een geweldenaar in de jeugd. Nu nog bij de echte mannen.

10 augustus 2019 om 11:12

Gravenberch is meer een spits maar kan prima op de plek van Donny verwacht ik. Is een geweldenaar in de jeugd. Nu nog bij de echte mannen.

10 augustus 2019 om 12:24

Gravenberch een spits? Pardon? Die jongen speelt al járen op het middenveld. Ik zie meer een 8 in hem dan een 10. Taylor overigens ook, maar die heeft meer diepgang zonder bal en scorend vermogen dan Gravenberch.

10 augustus 2019 om 11:10

Daarom ging Donny even vissen gisteren. Even bijkomen van al het gedraai

10 augustus 2019 om 11:41

Ik zou van de Beek toch echt voor meer dan de hoofdprijs naar real laten gaan, ik verwacht dat hij volgend jaar niet meer dit bedrag zal opleveren. Mocht er überhaupt iets van waar zijn

Nou van het is rond in een paar uur op zondag naar Donny komt in 2020 op zaterdag. Het is wat als je de kranten moet vullen

Eigenlijk weten ze dus helemaal niks en verzinnen ze iedere dag weer een ander verhaal. Eerst zou ie zeker gaan en binnen enkele dagen tekenen, toen zou het over het tweeluik met Paok worden heengetild, toen zou hij tweede keuze zijn achter Pogba, gisteren zou hij derde keuze zijn achter Neymar en vandaag wordt het uitgesteld naar de zomer van 2020. Ik ben benieuwd wat ze morgen weer gaan verzinnen.

10 augustus 2019 om 08:19

Precies gaat weer nergens over. Dan de titel weer Donny stelt helemaal niks uit

10 augustus 2019 om 08:21

Idd MasterD/ niet geloven deze onzin! Zodra het vertrek van James wordt aangekondigd komt VdBeek over.. Real probeert een goede som aan James over te houden, en als dat niet lukt zal Napoli hem een jaar huren met een verplichte optie tot koop!

10 augustus 2019 om 09:27

Ruilen met donny plus 15 miljoen

10 augustus 2019 om 09:27

Ruilen met donny plus 15 miljoen

10 augustus 2019 om 14:48

Grapjas

10 augustus 2019 om 08:49

@master D

"eigenlijk weten ze dus helemaal niks en verzinnen ze iedere dag weer een ander verhaal. Eerst zou ie zeker gaan en binnen enkele dagen tekenen, toen zou het over het tweeluik met Paok worden heengetild, toen zou hij tweede keuze zijn achter Pogba, gisteren zou hij derde keuze zijn achter Neymar en vandaag wordt het uitgesteld naar de zomer van 2020. Ik ben benieuwd wat ze morgen weer gaan verzinnen. "

Het niveau van de journalistiek is er met de komst van de sociale media niet op vooruit gegaan om het maar voorzichtig uit te drukken. Daarvoor werd een bericht gecheckt en gedubbelcheckt voor het werd geplaatst, nu is het zo dat als de kantine juffrouw van Sparta zegt dat Lars Veldwijk op punt staat om naar Real Madrid te verkassen, dat morgen breed uitgemeten in de media staat. De media plaatsen zonder enige vorm van schaamte berichten die haaks staan op de berichten die ze een dag eerder geplaatst hebben, alles voor de oplage. En nemen alles van andere media klakkeloos over zonder te checken of er een kern van waarheid in zit. Ik denk dat het nieuws van menig lokale schoolkrant betrouwbaarder is.

10 augustus 2019 om 10:18

Morgen pakt ie de fiets en komt hij over 5 dagen aan in Madrid. Dit zijn gewoon de Spaanse kranten die iedere dag iets moeten schrijven over Real Madrid. Dan krijg je inderdaad dit soort onzin.

10 augustus 2019 om 10:27

Dit is Donny van de Beek, niet Mathieu van der Poel.

10 augustus 2019 om 10:50

Op de Veluwe leer je ook goed fietsen;-)

10 augustus 2019 om 17:05

Bij elkaar niet geheel onlogisch ..

Zou verstandig zijn, nog een jaartje bij Ajax, maar, zoals vele hier zeggen, zou Donny van den Beek nog niet klaar zijn voor een stap hogerop. Ik betwijfel dit. Ik denk dat Donny zeker wel een toekomstig top speler is én dat hij zelfs daarom, met zijn voetballende kwaliteiten, een niveau hoger al aan kan, maargoed als er geen deal komt vóór 2 september, is een jaartje extra bij Ajax ook zeker geen ramp.

Dit zou geweldig zijn voor het voetbal in NL! Zo kan Ajax dit jaar misschien weer wat klaarspelen in Europa voor de coefficient, evenals de andere Nederlandse clubs.

En zo komt mijn club nog niet tegen hem te spelen, wat wel lekker is. Zo'n speler is moeilijk in toom te houden.

10 augustus 2019 om 16:33

Precies, geweldig nieuws, en een jaartje nog bij Ajax is ideaal om zijn kwaliteiten nog verder uit te bouwen

En dan moten we nog maar zien of hij nog naar Real wil

Dus er word geschakeld naar Neymar en daardoor is er geen ruimte meer door de FFP om transfers te doen.

10 augustus 2019 om 08:36

TheEdge
Neymar gaat niet naar Real.

Kranten schrijven zoveel. Na Ajax-PAOK is er van alles mogelijk. Hij kan weggaan maar ook gwn blijven. Dat Zidane telkens maar zit te opperen over Pogba zegt denk ik wel dat Zidane Van de Beek niet heel erg interessant voor hem is, maar meer als alternatiefje. Daarom ben ik wel bang dat vn de Beek het lastig krijgt daar bij Madrid, maarja zeg maar eens nee tegen Madrid. Vd Beek zou ook zomaar eens een speeltje kunnen zijn in de transfersoap tussen Madrid en Pogba. Ik heb al zoiets van als het definitieve bericht er is dan geloof ik pas dat hij weg gaat (al hou ik er wel rekening mee dat hij weg kan gaan) hetzelfde had ik overigens ook met De Ligt en Frenkie. Er wordt door de pers veel te veel een soap rondom de transfers gemaakt. Maarja daar verdiend de pers natuurlijk goud geld mee

Dit zou heerlijk nieuws zijn!! Maar overmars koopt dus tijd voor de renovatie van Ajax en daar waar voorheen gekozen werd voor een tussenjaar is Ajax nu financiel sterk genoeg om een jaar heel veel salarissen te betalen en een nieuw team te scouten en klaar te stomen zal in dit kader promes “alvast” zijn aangetrokken?

En Donny kan zn basisplek in oranje voor de ek veilig stellen!

Lijkt me ideaal dat hij nog een jaartje mag blijven. Prima om nog door te groeien! Kan je nog zien in de zomer..

Donny komt of dit seizoen of het volgende. In de winter komt hij niet. Perez ziet een aankoop doen voor de selectie dan als zwakte.

Zou het toe juichen als hij nog een jaartje blijft bij Ajax. Denk zelf dat als hij gaat nu of volgend jaar dat hij meer op de bank zit dan speelt omdat Zidane hem niet wil en omdat het te hoog gegrepen is voor hem

Dan gaat ie nooit naar Real Madrid. Zo'n jaar als vorig seizoen waarin als team alles goed viel zal hij nooit meer hebben bij Ajax en de interesse van een club als Real zal dan ook eenmalig zijn.

Met een ek titel kom je ook op een goede manier binnen. Van dijck, de ligt, frenkie, wijnaldum, hopelijk depay. Bergwijn en malen als ze een goed jaar hebben. Het zou mogelijk zijn.

10 augustus 2019 om 09:58

Zoals het er nu voor staat wordt plaatsing voor het EK nog een hele klus, laat staan winnen...

10 augustus 2019 om 10:01

Alles winnen op Duitsland na, moet mogelijk zijn.

Het beste is als hij nog 1 jaar blijft, daarna kan hij nog beter een tussenstap maken en wie weet daarna naar Real Madrid.

Ik snap niet dat Donny er zo lang over na moet denken, Real is sowieso geen sportieve verbetering, vorig jaar hebben we ze helemaal weggespeeld in hun eigen stadion. Marc, doe hem gewoon een paar miljoen er bij geven, dan is deze soap afgelopen.

10 augustus 2019 om 13:56

Grote mond hé na 1x winnen van de beste voetbalclub ter wereld. En hoezo is Real geen sportieve verbetering? De club waar bijna de beste van de wereld spelen. Die Donny is Real niet eens waard. Onbegrijpelijk dat Real interesse heeft. Je lult maar onzin

De geschiedenis bij Real met Nederlandse spelers is niet al te best gebleken tot nu toe. Sneijder, Van der Vaart, Huntelaar en met als dieptepunt Royston Drenthe. Na 1 jaar succes met een gewonnen Jeugd EK is het daarna niet meer goed gekomen. Real is de club die voornamelijk grote namen op het veld wil hebben staan en Donny is (nog) niet zover. Als zelfs Sneijder en Van der Vaart het niet kunnen maken (die waren echt verder destijds dan Donny nu) dan zie ik voor hem geen grote toekomst daar op dit moment. Ik zeg nog een jaar bij Ajax, zeker als ze weer CL gaan spelen. Dan komen de aanbiedingen echt nog wel voor een mooie(re) club.

Ik word een beetje moe van dat gesol

Het lijkt alsof ze hem niet echt willen hebben

Als je vanuit technisch oogpunt zou denken, zou je denken: Real heeft een scorende, diepgaande middenvelder nodig, en daar lopen er niet zoveel van rond in Europa

Maar nee, Real denkt: zullen we nog een poppetje toevoegen aan de selectie of niet...

En we kijken wel, misschien halen we hem in de winter wel als we hem dan nodig hebben

Ik zou als van de Beek zeggen: bekijk het maar

Je hebt een duidelijk plan met mij, je laat mij een plaatje zien waar ik in een bepaalde periode een belangrijke speler kan worden

Niets van dat, en het is een belediging voor zowel Ajax als van de Beek om te denken dat hij dan wel in de winter zou kunnen aansluiten

Strooien met miljoenen zonder een goed plan erachter: kom op, voor Real is van de Beek misschien een poppetje, maar ik zou me niet zo laten behandelen

Nog een jaar Ajax, en van de Beek heeft de clubs voor het uitzoeken die hem wel echt graag willen hebben, en waar hij belangrijk kan worden in het elftal

En als van de Beek zijn naam verder maakt in Europa mag Madrid zijn contract volgend jaar nog wel eens bijstellen

Die 55 miljoen geldt voor nu, stelletje aasgieren!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Actuele wedstrijden

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 3 2 1 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren