De Graafschap en NAC starten met zege; blunder Scherpen leidt nederlaag in

Vrijdag, 9 augustus 2019 om

De Graafschap en NAC Breda zijn in de Keuken Kampioen Divisie teruggekeerd met een overwinning. De Superboeren wonnen met 2-0 van het SC Cambuur van Henk de Jong, terwijl NAC FC Dordrecht met 0-2 versloegen. Jong Ajax is het seizoen begonnen met een 2-1 nederlaag tegen TOP Oss, een verliespartij die werd ingeleid door een slippertje van doelman Kjell Scherpen.

FC Dordrecht - NAC Breda 0-2
Het publiek aan De Krommedijk veerde voor het eerst op toen FC Dordrecht-doelman Ramón ten Hove onder een uittrap van zijn collega Nick Olij door ging. Ten Hove moest na 23 minuten wel vissen, toen Arno Verschueren een vrije trap van Andrija Filipovic met het hoofd promoveerde tot doelpunt. Voor rust kregen Jeremy Cijntje namens de thuisploeg en Finn Stokkers namens NAC nog grote kansen om verandering in de score te brengen. Twintig minuten voor tijd leek Luka Ilic het treffen te beslissen, door Ten Hove kansloos te laten met een fraaie uithaal. Pedro Marques kreeg in de slotfase nog een dubbele mogelijkheid om de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar NAC behield uiteindelijk tot het eindsignaal de veilige marge van twee.

De Graafschap - SC Cambuur 2-0
Voor Henk de Jong vormde de uitwedstrijd tegen De Graafschap een bijzondere opening van de competitie, daar hij vorig seizoen nog op De Vijverberg werkzaam was. De Superboeren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen al snel mogelijkheden via Daryl van Mieghem en later Mohamed Hamdaoui. Op slag van rust kwam De Graafschap op voorsprong. Youssef El Jebli schoot raak vanaf elf meter, nadat hij mocht aanleggen wegens een overtreding van Calvin Mac-Intosch op Ralf Seuntjens. Al snel in de tweede helft wist De Graafschap de marge te verdubbelen. Jesse Schuurman kwam vrij in het strafschopgebied, waarna het leer via Mac-Intosch achter Cambuur-doelman Sonny Stevens belandde. In het restant van de tweede helft kwam Cambuur vervolgens nauwelijks dicht bij een aansluitingstreffer, waardoor De Graafschap betrekkelijk gemakkelijk de 2-0 overwinning over de streep trok.

Go Ahead Eagles - MVV Maastricht 3-2
In de beginfase op De Adelaarshorst waren de bezoekers uit Limburg direct gevaarlijk. Na een tweetal kansen voor Joshua Holtby leek Koen Kostons de openingstreffer op het scorebord te brengen, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Na zeventien minuten kwam MVV wél op voorsprong, toen Anthony van den Hurk het eindpunt was van een snelle counter. Ondanks de kansen voor MVV, had Go Ahead Eagles het overwicht en dat resulteerde na 26 minuten in de gelijkmaker van Jaroslav Navrátil. Nadat Mael Corboz nog de lat had geraakt, bracht de Franse aanwinst Antoine Rabillard de thuisploeg nog voor rust op voorsprong. Negen minuten na rust maakte Rabillard ook direct zijn tweede treffer in dienst van Go Ahead Eagles. Met de 3-1 was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want Van den Hurk bracht de achterstand een kwartier voor tijd nog terug. Na een spannende slotfase bleef de 3-2 stand uiteindelijk op het scorebord.

Helmond Sport - FC Volendam 1-1
Wim Jonk maakte zijn debuut als trainer bij FC Volendam in het SolarUnie Stadion in Helmond. De nieuwe oefenmeester zag dat Mike Eerdhuijzen al snel een kans kreeg om de bezoekers op voorsprong te zetten. In een eerste helft zonder verder al teveel hoogtepunten had Zakaria El Azzouzi een mogelijkheid, maar hij treuzelde te lang in een kansrijke positie. Kort na rust had Helmond Sport direct een grote kans om te scoren, maar Givan Werkhoven kopte naast. Enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg, die via Dean Koolhof op voorsprong kwam. Na twee mogelijkheden voor Derry John Murkin kwam FC Volendam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Na een handsbal legde scheidsrechter Jannick van der Laan de bal op de stip, waarna El Azzouzi in eerste instantie faalde. Jari Vlak was er echter als de kippen bij om de rebound te benutten. In de slotfase kwam Helmond Sport nog met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Guus Joppen, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer.

NEC - FC Eindhoven 1-2
Na vijf minuten spelen bracht Anthony Musaba NEC al op voorsprong. De Nijmegenaren begonnen goed aan het treffen met FC Eindhoven en hadden al snel via Jonathan Okita al snel op een grotere voorsprong kunnen staan. In plaats van 2-0 werd het na een klein halfuur spelen 1-1, door een treffer van Branco van den Boomen. De eerste fase van de tweede helft kende weinig hoogtepunten, tot FC Eindhoven een strafschop kreeg na een overtreding van doelman Mattijs Branderhorst op Marcelo Lopes. Van den Boomen maakte vanaf elf meter zijn tweede van de avond. Okita en Jellert van Landschoot kregen nog mogelijkheden om de gelijkmaker aan te tekenen, maar FC Eindhoven wist stand te houden.

TOP Oss - Jong Ajax 2-1
Enzo Stroo was in de beginfase tot twee keer toe gevaarlijk, maar het was Cihat Çelik die TOP Oss na twintig minuten spelen op voorsprong bracht. Kjell Scherpen, die het doel van Jong Ajax verdedigde, kwam zijn doel uit, verloor de bal aan Stroo en zag Çelik uiteindelijk de openingstreffer tegen de touwen werken. Pas na rust kregen de bezoekers uit Amsterdam de eerste kans, toen een schot van Jurgen Ekkelenkamp gekeerd werd door TOP Oss-doelman Ronald Koeman. De thuisploeg wist echter niet snel daarna de marge te verdubbelen. Dean Solomons vloerde Stroo in het strafschopgebied, waarna Philippe Rommens vanaf elf meter de 2-0 tegen de touwen schoot. Dankzij de aansluitingstreffer van Victor Jensen werd het in de slotfase nog zeer spannend, maar tot de gelijkmaker kwam het niet meer.

Roda JC Kerkrade - Almere City 1-1
Na zes minuten spelen had Roda JC Kerkrade eigenlijk al met tien man moeten staan. Stan Teuben liet Mart Remans echter ontsnappen na een snoeiharde charge. Halverwege de eerste helft Youri Loen Almere City met een bijzonder fraaie vrije trap op voorsprong. Kort na rust wisten de Limburgers de score weer gelijk te trekken. Jordy Croux bereikte Mitchel Keulen met een fraaie pass en hij liet Almere City-doelman Joshua Smits kansloos. De lat stond voorkwam kort daarna dat Croux Roda direct ook op voorsprong zou brengen. In het vervolg van de tweede helft zette Almere City de thuisploeg onder druk, wat resulteerde in een kans voor Damon Mirani. In het laatste kwartier kwam Roda met tien man te staan, door een rode kaart voor Darryl Werker. Desondanks kwam er in de gelijke stand geen verandering meer.


Poll

Promoveert NAC Breda dit seizoen direct weer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door janssen)

Beginnersfoutje van Scherpen, verdedigend stond t sowiezo wat onwennig bij JAjax

9 augustus 2019 om 22:45

Tja, dat deed hij afgelopen seizoen ook een keer of 10, dus daar zullen ze toch wel rekening mee gehouden hebben bij zijn aankoop?

9 augustus 2019 om 23:40

Ja Kjell Scherpen. I see what you did there. Stiekem gewoon echt nog een Feyenoorder. Wel lekker cashen, contract is getekend. Slim bekeken

10 augustus 2019 om 00:00

Maar jong Feyenoord speelt toch niet in de keuken kampioen divisie?

Wat een scheidsrechters weer, die gaan ook dit jaar weer gewoon met het niveau op het veld mee.

9 augustus 2019 om 23:12

Ruperti was vorig jaar al een drama maar wat er vanavond is gebeurd kan echt niet fluit afpakken en nooit meer terug geven

10 augustus 2019 om 01:15

Echt hoor. Bij de Eagles werden ook 2 (minimaal 1!) penalty onthouden vanwege duidelijk hands in de 16..

Sparta verdiend gewonnen. Maar wat doet de scheids en de VAR bij de 2-1? Die had toch nooit mogen tellen?

Ik hoop echt dat scherpen onana 2.0 word want anders kan dit echt niet.

9 augustus 2019 om 22:39

Onana blunderde er ook op los dus dat kan nog goed komen.

9 augustus 2019 om 23:58

@pro2312 ja dat bedoelde ik ook dat onana fouten maakte maar uiteindelijk wel een goed niveau haalde/haalt hoop dat dit ook met scherpen gebeurt.

Ondanks alle nieuwelingen zag het er bij vlagen redelijk/goed uit. Werker speelt zich uit de basis.

Go Ahead verdiend gewonnen, wel zonde dat de 3-2 nog viel, brengt toch de nodige druk terwijl MVV er eigenlijk niet echt aan te pas kwam. Die Dieperink moeten ze trouwens ook zn fluitje afnemen. Die man maakt keer op keer blunders (ook bij andere wedstrijden die ik gezien heb). 2 keer overduidelijk hands en 2 keer wordt het weggewuifd. 1 situatie was arm langs het lichaam maar volgens de nieuwe regels is hands altijd hands. (tijdens een aanval). Jammer dat er geen VAR is in de Kkd. Ja, het zal duur zijn maar het moet toch mogelijk zijn dat elke club een beetje geld in een gezamenlijke pot doet? Ik snap dat het 2e niveau is, maar ook daar moet het zo eerlijk mogelijk verlopen.

9 augustus 2019 om 22:35

Hands is tegenwoordig altijd hands voor de aanvallende partij, niet voor de verdedigende partij

9 augustus 2019 om 22:51

Je hebt de nieuwe regels niet helemaal goed gelezen. Uitgangspunt blijft dat het pas hands is als er sprake is van (voorwaardelijke) opzet. Dus: had de speler die de bal met de arm aanraakt dit redelijkerwijs kunnen voorkomen? Echter, in aanvallende situaties geldt vanaf dit seizoen dat als een speler voordeel haalt uit het onopzettelijk de bal aanraken met de arm en hier uiteindelijk een goal uit voorkomt, dat de goal dan afgekeurd moet worden. Voor verdedigende situaties is er echter niets veranderd. Daarom kom ik (als kowet-supporter) tot de conclusie dat de scheidsrechter twee keer geheel terecht niet floot voor hands.

9 augustus 2019 om 23:17

Volgens mij is het verdedigend ook veranderd hoor. Arm langs het lichaam is geen hands, maar als je je arm niet langs het lichaam hebt en hij komt er tegen aan van welke afstand dan ook dan is het een penaltie. Voorheen speelde afstand ook nog een rol in het wel of niet geven van een penaltie

9 augustus 2019 om 22:58

Een stuk meer inzet dan vorig seizoen, duidelijk meer eenheid in de ploeg gekomen en vooral een betere doelman. De vleugelverdedigers nog wel wat wisselvallig, maar één van hen is net doorgebroken (mashart) en we hebben de nul weten te houden, dus ik ben gematigd positief over deze start.

10 augustus 2019 om 00:01

Daarbij is het met alle respect FC Dodrecht'90...

Nou nou Henk de Jong. De BT verwoordde het netjes. Je bent een mooi mens maar een slechte trainer. Maar gelukkig moet jij van jezelf weer zeggen hoe goed je bent. Henk is in de tijd van de graafschap meer bezig geweest zichzelf op de kaart te zetten dan het team beter te laten spelen. Deze graafschap supporter is blij dat je weg bent.

9 augustus 2019 om 22:44

Echt he. Ben het helemaal met je eens. Kijk met wat voor tactiek je verloor van Sparta. Dat had nooit gehoeven je had makkelijk kunnen winnen maar De Jong was meer bezig met zichzelf.

9 augustus 2019 om 22:53

Ik vond het ook een beetje een rare reactie van Henk vond het netjes verwoord en ze bedanken hem ook nog.. Rare reactie van HDJ

9 augustus 2019 om 22:59

Henk verteld het mooi dat hij het allemaal voor de club doet, maar Henk doet het vooral voor zichzelf. Hij valt steeds meer door de mand.

9 augustus 2019 om 23:21

1 hiervoor. Weet zeker dat als we vorig jaar een trainer hadden wie tactisch sterker was, waren we niet gedegradeerd. Steeds maar weer die Bahoui opstellen in die play-offs .. om moe van de worden.

Heb de wedstrijd trouwens gemist, hoe speelde de Graafschap? Ben blij dat Hamdoui eindelijk de kans krijgt. Hoe was de verdediging?

10 augustus 2019 om 00:03

Bahoui scoorde wel in de play-offs op het kasteel.

10 augustus 2019 om 14:53

Dat was ook zijn enige goede actie bij de Graafschap.

NAC fans, hoe speelde Nacho?

9 augustus 2019 om 23:38

Hij speelde goed net als in de voorbereiding. Hij is degelijk en kopsterk en ook onze nieuwe aanvoerder. Het helpt ook dat hij met een andere Spanjaard (riera) centraal achterin staat. Ik begreep dat hij vorig seizoen noodgedwongen rechtsback stond bij FC Twente en dat Twente nu betere centrale verdedigers heeft maar ik ben ontzettend blij met hem.

10 augustus 2019 om 03:17

Goed om te horen, heeft vorig jaar wel laten zien dat het een echte vechter en leider is, hopelijk vecht hij jullie terug naar de Eredivisie.

Leuke wedstrijd gezien van Roda waar zeker meer in had gezeten. In de eerste helft 2 of 3 ballen die er wonderwel niet ingaan en ook die pegel van Croux op de lat in de tweede helft was een beetje pech. Uiteindelijk ook jammer dat Werker een domme rode kaart moet pakken, maar deze wedstrijd stemt me zeker positief.

De nieuwkomers konden mij overigens prima bekoren, met Croux en Cotan als uitblinkers. Aan Cotan konden we wel eens veel plezier gaan beleven.

Ik heb me uitstekend vermaakt met het schakelprogamma van Fox.
Zodra er naar een ander veld wordt geschakeld gebeurt daar iets spectaculairs, of in de buurt ervan..
Go Ahead en NAC vond ik een ruime voldoende halen.
Roda JC en NEC moeten nog een tandje bijschakelen, verplicht aan hun status vind ik.
Verder enigszinds jammer dat deze site zeer weinig aandacht schenkt aan de eerste divisie.
Dat was vorig seizoen ook, op vrijdagavond werden alle wedstrijden, net als nu, op een a4tje afgewerkt.
Volgens mij kan dat veel beter.

10 augustus 2019 om 12:31

Dat is inderdaad jammer en ik meen ook dat dit vroeger meer was. Tegenwoordig gaat het overgrote deel van de (Nederlandse) artikelen over Ajax, PSV en Feyenoord. De rest lijkt nauwelijks nog een woord waard te zijn. De wedstrijden van de Kkd doen ze inderdaad op 1 pagina terwijl sommige interviews in 5 artikels worden uitgemolken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

33 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren