Derksen niet onder de indruk van PSV'er: 'Met zijn bejaardentempo'

Donderdag, 8 augustus 2019 om

Johan Derksen is bepaald niet onder de indruk van de prestaties van Érick Gutiérrez bij PSV. De analist van Veronica Inside is van mening dat de Mexicaans international weinig laat zien bij de Eindhovenaren. Verder begrijpt de oud-voetballer niet dat Bruma een basisplaats krijgt ten faveure van Hirving Lozano.

"Die Mexicaan (Gutiérrez, red.) begint me nu toch wel een beetje tegen te staan, met dat bejaardentempo", aldus Derksen op SBS 9 in de rust van de Europa League-voorrondewedstrijd tussen PSV en FK Haugesund. "Dan denk ik van: Mark van Bommel heeft hem er niet voor niets buiten gelaten het hele vorige seizoen. Hij voegt niks toe."

Derksen werd verder gevraagd naar zijn mening over de aanvallers van PSV. "Je kunt niet zeggen dat Gastón Pereiro geen goede technisch begaafde speler is, maar het is niet echt een winnaar die de genadeklap uitdeelt", vindt Derksen. "En ze hebben natuurlijk drie geweldige talenten in de voorhoede, al vraag ik me af of die Bruma beter is dan ons lastige Mexicaantje (Lozano, red.), ik denk het niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door burdym)

Ik vind Lozano geen templayer, maar ik vind het wel een betere voetballer dan bruma (wat ik ervan gezien heb tot nu toe). Maarja die heeft een flinke duit gekost

8 augustus 2019 om 21:01

Ik vind Bruma toch echt wel een klasse beter dan Lozano hoor. Heeft een fatsoenlijke (steek)pass in zijn voeten, meer ervaring en is meer een teamspeler. Het ontloopt elkaar niet veel maar ik zou ook gewoon Lozano op de bank deponeren.

8 augustus 2019 om 21:23

Bruma heeft een minder sterke aanname. Ik heb hem gezien tegen Basel en hij heeft moeite met harde inspeelballen. Eenmaal de bal aangenomen kan hij wel sterk dribbelen. Qua klasse zit er niet significant verschil tussen Lozano en Bruma.

8 augustus 2019 om 21:30

Ik vind het onzinnig om nu al Bruma een klasse beter te noemen. Daar hebben we hem echt gewoon te weinig voor gezien.lozano was het laatste half jaar matig, maar de anderhalf jaar ervoor was ie prima en haalde hij gewoon een hoog niveau. Dat niveau heb ik nog niet van Bruma gezien. Vindt hem nog te vaak onzichtbaar. Maar dat kan ook gewenning zijn. Echter laten we niet doen alsof Lozano niks kan en deze Bruma al heeft laten zien veel meer in huis te hebben.

8 augustus 2019 om 21:15

Lozano is gewoon een uitstekende voetballer. Maar ja, het is op dit moment erg hip om hem af te maken op 2 slechte wedstrijden net na zijn blessure. PSV zal hem nog erg gaan missen als hij nog verkocht wordt deze periode. En Guti moeten we niet beoordelen op 1 zo'n potje tegen die Noren. Deze jongen is echt wel een prima speler en mist vooral nog wat vertrouwen doordat hij vorige seizoen door MVB steenvast werd genegeerd. Prima spelverdeler.

8 augustus 2019 om 21:34

Waar moeten we Guti dan wel op beoordelen? Tegen FC Twente was hij namelijk ook niks. Tegen FC Basel was hij zowel uit als thuis nu ook niet heel bijzonder. Laatste deel van vorig seizoen kwam ie er op het eind wel in en merkten we het verschil ook niet. Vast een nuttige speler voor de Eredivisie, maar veel bijzonders zie ik er niet in.

8 augustus 2019 om 21:47

Klopt dat het deze eerste wedstrijden nog niet bijzonder was. Komt vanzelf de komende wedstrijden, want hij krijgt nu gelukkig het vertrouwen en hij heeft het in zich. Dat heeft hij bij Pachuca wel laten zien en zit ook niet voor niks bij het Nationale team. Dat zijn geen koekenbakkers die Mexicanen. Ook bij PSV in zijn allereerste wedstrijden heb ik dat hoge niveau van hem gezien. Hij moet het nu wel gaan laten zien.

Bruma is een blind paard. Rosario komt tekort en Gutierrez heeft inderdaad een veel te laag tempo. Bergwijn en Malen hebben een topniveau en Pereiro kan dat halen bij vlagen maar is te wisselvallig daarin. Blijft eeuwig zonde dat Lammers zo geblesseerd is geraakt, met hem zou PSV zoveel beter zijn. Hopen dat het achterin nu beter gaat met Baumgartner erin.

Ach ja je zou toch zeggen dat je dit met scouting ook al had moeten kunnen achterhalen. Hij zal in mexico vast ook wel over het veld hebben gesjokt en slap zijn geweest in de duels. Verder wel aardige pass, maar voozie niet veel hoger dan psv

Was er geen andere titel te bedenken? Dat hij altijd geniet van de aanvallende talenten? Of heeft dat niet genoeg clicks?

Guti vind ik tot nu toe teleurstellend ja, maar schrijf hem nog niet af. Wat betreft Lozano en Bruma, over het algemeen is Lozano beter maar Bruma heeft een betere dribbel en is denk ik ook sneller op de eerste meters kan ook op snelheid echt spelers passeren dat heeft Lozano veel minder maar die is weer veel meer doelgericht imo. Hoop dat Lozano wordt verkocht iig, kunnen we mooi Bergwijn behouden.

Daarom snap ik ook niet dat mensen deden alsof van bommel achterlijk was. Die ziet die jongen elke dag voetballen. Als hij beduidend beter was dan hendrix had hij er 100 procent ingestaan.

Bruma is in potentie veel beter als Lozano. Bruma is technisch veel vaardiger, in de kleine ruimte kan hij de bal beter vasthouden, kan zijn tegenstander op techniek en snelheid voorbij en kan voorzetten afleveren. Lozano doet alles op snelheid en kan wel goed afmaken. Meer is het niet. Als Bruma is gewend bij PSV zal hij het laten zien. Derksen zit er weer eens naast en moet echt tot de orde worden geroepen....

8 augustus 2019 om 22:50

Voor iemand die volgens jou alleen goed kan afmaken geeft Lozano aardig wat assists. Bruma heeft een paar leuke acties gemaakt in een aantal wedstrijden maar telkens in de 1ste helft en daarna was de tank leeg, eerst maar eens wat meer wedstrijden spelen om te oordelen.

8 augustus 2019 om 23:14

Je kan dit toch niet serieus nemen. Lozano is een geweldige voetballer en 2 klasse beter dan Bruma, dat mensen dat niet willen zien vanwege zijn onsportiefe gedrag. Als Bergwijn verkocht wordt en Lozano op rechts word gezet en zijn normale niveau kan halen, zal die de hele eredivisie weg spelen.

Derksen heeft hier volledig gelijk. Guti lijkt meer een bescheiden softie die een leuke pass kan geven maar er schijnt niet bijzonder veel meer in te zitten. Wat Lozano betreft.. Ja dat is een irritant mannetje, ja het ziet er niet verzorgd uit, ja hij lijdt balverlies en verdedigd niet veel mee. Maar laat Lozano een heel seizoen staan en hij zal weer direct betrokken zijn bij circa 30 goals. Onze vriend Bergwijn laat mooiere dingen zien maar faalt structureel voor de keeper. Daar hoor je dan nauwelijks iemand over. Daarnaast speelt Lozano niet op zijn natuurlijke positie (linksbuiten) en hoort hij dichter bij de goal te spelen als je hem maximaal wil benutten. Hoop wel alsnog dat hij verkocht word.

Heel psv is teleurstellend nu... Ze delen allemaal in de missere. Toen Guti afgelopen seizoen in het begin van het seizoen speelde had hij prachtige passes in huis waarmee hij de aanvallers, en dan voornamelijk Lozano, vrij speelde. Dat het nu niet gebeurt ligt denk ik meer aan het collectieve gevoel van onkunde/onmacht dan aan de speler zelf. Als van Bommel bij PSV weer het gevoel kan creeren dat de ploeg tot wat moois in staat is, dan denk ik dat Guti echt wel weer mooie dingen kan laten zien. De hele tendens rondom het team is nu negatief dus is het spel en zijn de resultaten negatief..

Derksen overdreef vanavond. Heeft een nieuwe speler gevonden om elke keer als hij op tv is negatief over te zijn. Zo slecht was Guti vanavond niet. Meer passes naar voren dan bijvoorbeeld Rosario. Derksen had vandaag zijn pijlen op hem moeten richten. Dat was terecht geweest, Dit niet!

8 augustus 2019 om 22:44

Derksen heeft volkomen gelijk. Rosario was ook niet best maar is de controleur die de ballen moet inleveren. Dat doet hij dan ook bij Guti maar die hanteert een dusdanig laag tempo dat er nooit snelheid in de aanval komt. Zijn passes zijn veel te slap en moeten strakker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 11 1 2 0
2018/2019 PSV 16 3 1 0
2018/2019 Pachuca 6 2 1 0
2017/2018 Pachuca 30 5 3 0
2016/2017 Pachuca 29 1 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren