Update: Everton heeft zijn zevende zomeraanwinst op de valreep binnen

Donderdag, 8 augustus 2019 om

Het lijkt erop dat Marcel Brands op het allerlaatste moment nog een extra versterking aan de selectie van Everton gaat toevoegen. Hoewel de transfermarkt officieel donderdagavond om 18.00 uur dichtging in Engeland, verwachten de BBC en diverse andere Britse media dat the Toffees binnen enkele uren de komst van Alex Iwobi bekendmaken. De aanvaller komt naar verluidt voor een bedrag tussen de 38 en 43 miljoen euro over van Arsenal.

Woensdag meldde de Britse omroep dat een eerste bod van Everton van 32,5 miljoen euro door Arsenal naar de prullenbak werd verwezen. The Gunners lieten aan director of football Brands weten 43 miljoen euro voor de 23-jarige Nigeriaan te willen. Het nieuwe bod van Everton zou dichterbij die vraagprijs liggen en Arsenal tot tevredenheid hebben gestemd.

Hoewel de transferwindow in Engeland dus is gesloten, is er nog altijd kans dat de transfer op tijd afgerond wordt. Clubs die vóór de deadline van 18.00 uur een zogenaamde deal sheet hebben ingeleverd, krijgen nog enkele uren de tijd om hun transfer af te ronden. Nu er een akkoord ligt tussen Everton en Arsenal, is de overgang van Iwobi daardoor een kwestie van tijd.

Ook Wilfried Zaha was lange tijd in beeld bij de Premier League-club uit Liverpool, die dringend op zoek is naar aanvallende versterkingen. De aanvaller blijft echter bij Crystal Palace, zo bevestigden de Londenaren donderdagmiddag aan Sky Sports. Daardoor speelt Zaha zeker tot aan de winterse transferperiode op Selhurst Park.

Update 8 augustus 22.20 uur - Everton heeft zijn zevende zomeraanwinst op de valreep binnen
Everton kondigt de komst van Alex Iwobi aan. De Nigeriaanse aanvaller heeft een vijfjarige overeenkomst ondertekend bij the Toffees en is de zevende zomeraanwinst van technisch manager Marcel Brands. Everton doet geen mededelingen over de financiële details, maar Engelse media reppen over een bedrag van 40 miljoen pond, omgerekend een slordige 43 miljoen euro. "Alex was een van onze belangrijkste targets deze zomer en ik denk dat hij een fantastische aanwinst voor Everton is", laat manager Marco Silva weten op de website van de Premier League-club.


Poll

Is Alex Iwobi voor dit bedrag een goede aankoop van Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Ik mag Iwobi maar 40 miljoen? Geweldige prijs maar het is nu wel een beetje laat om die geld te kunnen investeren in een verdediger.

8 augustus 2019 om 18:32

Kan in januari

8 augustus 2019 om 19:02

Precies. Als Arsenal nog Mustafi verkoopt voor 30 miljoen euro (aan het buitenland nu), dan hebben ze gewoon 70 miljoen euro verdient aan beide overbodige spelers en kunnen ze dat geld mooi investeren in Upamecano plus 20 miljoen. Upamecano heeft een clausule van 90 miljoen. Weet iemand of deze clausule ook in winter transferwindow geld? Dan kan Arsenal in winter mooi toeslaan.

8 augustus 2019 om 18:43

Had Arsenal niet David Luiz en Tierney gekocht voor zo'n 40 miljoen?

8 augustus 2019 om 18:58

Van David Luiz wordt ik niet echt vrolijk, had liever nog een andere CB gezien.

8 augustus 2019 om 19:31

David Luiz voor Koscielny+3 miljoen is een uitstekende deal. Geen fan van hem maar sowieso vooruitgang voor amper geld.

8 augustus 2019 om 19:31

David Luiz voor Koscielny+3 miljoen is een uitstekende deal. Geen fan van hem maar sowieso vooruitgang voor amper geld.

8 augustus 2019 om 19:55

Arsenal heeft ook Bielik en Kos verkocht voor 15 miljoen. En ze hebben natuurlijk gewoon ieder jaar een bedrag om uit te geven. Deze 40M kan dus gewoon volledig geinvesteerd worden.

8 augustus 2019 om 22:51

Daar mag je als fan van Arsenal best blij mee zijn, vooral als je ziet wat jullie hebben rondlopen achterin

Dit klinkt bijna als pestgedrag naar Arsenal topclubs die op de laatste dag even de slechtste spelers kopen zodat arsenal het niet kan herversteren (iwobi, mustafi en koscielny die op leeftijd is).

8 augustus 2019 om 18:31

Als hij echt in de plannen van Emery was hadden ze het bod gewoon afgeslagen. Ik denk dat SmithRowe Nelson Saka Pepe Martinelli en Auba genoeg spelers zijn voor de flanken.

8 augustus 2019 om 19:57

Hoezo? Ze kunnen het herinvesteren, maar dan voor januari. En we hoeven geen back up te halen voor Iwobi. Nu kan juist Upamecano gehaald worden voor in januari.

8 augustus 2019 om 23:28

Denk je dat Upamecano nog gehaald gaat worden, nu Luiz al is gehaald? Ik mag hopen van wel, want met Luiz win je ook niet de oorlog. Upamecano is DE missing link bij Arsenal. Samen met De Ligt en Konate de meest talentvolle CV ter wereld. Arsenal zou dom zijn om hem niet te halen in januari, want als je te lang wacht, kloppen teams als Man City, Real Madrid of Barcelona aan voor deze Upamecano en dan bdn je gezien als Arsenal zijnde. Als zit niet in positie om te kunnen concurreren met de Madrid's en City's van deze wereld.

Ik begrijp dit niet helemaal als ik eerlijk ben, maar aan de andere kant is 40 miljoen voor Iwobi zeker geen verkeerd bedrag, en dit betekent dat Nelsson, Smith-Rowe en Saka kansen gaan krijgen.
Nu nog hopen dat we Mustafi en Elneny kwijt kunnen raken, en dan is het gewoon een van de beste transferzomers in jaren geweest.

8 augustus 2019 om 18:41

40 miljoen ga je nooit meer krijgen voor een speler als Iwobi, laten we hopen dat het doorgaat.

De afgelopen seizoenen mij enorm geã«rgerd aan hem: geen goede voorzet/schot, komt zijn man niet voorbij en vaak zit er te veel geluk bij dan skill.

Met die namen die je opnoemt zitten we gewoon goed, vergeet ook niet Pepe al speelt die volgens mij enkel rechts. Nelsson zal dan eerder spelen en hoop dat hij het kan maken.

Elneny gaat als het goed is weg, maar daarvoor hebben we nog deze maand. Mustafi zal waarschijnlijk wel blijven, zie niemand zijn salaris betalen.

8 augustus 2019 om 19:20

Wat dacht je ervan dat Iwobi pure middelmaat is? Dit is toch goud man, zo veel geld voor zo'n gebrekkige speler.

Tuurlijk, potentie genoeg, maar hij is op een leeftijd waar dat niet meer gaat gebeuren bij een topclub. Een eindproduct train je er niet zo maar even bij.

Voor Everton vind ik dit wel een leuke speler, net wat minder druk en wie weet. Het ga je goed Alex!

Heerlijk bedrag maar waarom als we geen vervanger hebben.... Nu is Pepe enige bewezen flankspeler. Je hebt natuurlijk ook nog Martinelli en Nelson maar die zijn allebei ontzettend jong en hebben nog helemaal niks bewezen.

8 augustus 2019 om 18:31

Precies, als je een iwobi verkoopt heb je gewoon een flankspeler nodig. Nelson verwacht ik veel van.

8 augustus 2019 om 18:37

@Arsenal-Gunner

Iwobi is bij lange na geen 40 miljoen waard en als er iemand zo gek is om het te betalen moet je dat gewoon pakken. Dan over een half jaar maar investeren. Met Auba, Lacazette en Pepe heb je drie volwaardige voorhoede spelers. Martinelli, Nelson, Smith-Rowe gaan kansen krijgen.

8 augustus 2019 om 18:45

Martinelli vergeet ik steeds! Hij speelde goed in pre-season, maar is hij niet meer een spits dan een winger?

8 augustus 2019 om 18:50

Nee Martinelli is wel meer een winger dan een spits maar hij kan ook in de spits spelen als het nodig is. Maar zover ik weet is zijn beste positie op de flanken, daar speelde hij ook de hele preseason.

8 augustus 2019 om 20:00

E Saka ook.

8 augustus 2019 om 20:00

Maar Iwobi heeft ook niks bewezen. Hij heeft ervaring, maar hij wordt echt niet gemist.

8 augustus 2019 om 22:52

Ik ben echt gecharmeerd van die Martinelli!! Dat kan een hele grote worden, goed ingekocht.

Gaat dit geld worden gebruikt voor Upamecado??? 😱

8 augustus 2019 om 18:33

Misschien in de toekomst, maar nu is het te laat voor Upamecano.

8 augustus 2019 om 18:46

Veel te laat voor, dat was afgeblazen gisteren volgens mij. Wie weet Luiz nog.

8 augustus 2019 om 18:54

Arsenal1250, Luiz heeft al getekend. Maak je maar geen zorgen.

Alex Iwobi speelde 15 jaar voor Arsenal. Hij was niet goed genoeg en 40 miljoen is heel veel geld maar zal hem zeker missen. Kind van de club. Wens hem heel veel succes!

Edit: lees nu dat we met dat bedrag Upamecano gaan halen in januari. Zou een zegen zijn voor de club.

8 augustus 2019 om 19:34

Waar lees je dat? Zou mooi zijn voor Arsenal zeg. Upamecano is een topper in wording en is qua potentie gelijk aan De Ligt. Voor Arsenal is Upamecano de missing link.

8 augustus 2019 om 20:16

Heb het hier en daar gelezen op Twitter. Nog niet gemeld door een tier 1 journalist. Had mijn reactie beter moeten verwoorden. Nu lijkt het alsof ik zeg dat we hem 100 procent zeker gaan halen in januari.

Maar we hadden wel echt een bod gebracht op Upa deze zomer. Iets rond de 50 miljoen euro. Ben zeker dat we in januari of desnoods volgend jaar gaan proberen Upa binnen te halen.

8 augustus 2019 om 19:42

Lijkt me sterk met dat bedrag, vroegen ze niet 90+ miljoen voor hem?

8 augustus 2019 om 19:59

100M afkoopclausule, echter wilden ze minimaal 80M. Deze 40 kan dus als directe afbetaling gedaan worden.

8 augustus 2019 om 20:12

Inderdaad. We hadden al iets van 50 miljoen geboden, met deze 40 miljoen extra kunnen we dus Upamecano binnenhalen. Ook niet vergeten dat zijn afkoopsom elk jaar met 10 miljoen euro verminderd, volgend jaar moeten we dus sowieso al minder betalen.

8 augustus 2019 om 23:32

Als Arsenal nog een jaar wacht, is er dikke kans dat City, Real Madrid of Barcelona komt aankloppen voor Upamecano. Dan ben je als Arsenal zijnde kansloos en gezien. Arsenal kan daarom het beste zo snel mogelijk zaken doen en in winter al de deal beklinken met Leipzig en Upamecano.

Goed nieuws. Jongen vd club, maar geen speler om Cl voetbal mee te halen. Leuke trucjes af en toe, maar waardeloos rendement. 40 mln is dikke prima. Daarnaast hebben we nu even goed genoeg opties op de flanken. Mhiki kan daar spelen en dan hebben we nog 2/3 grote talenten. Prima dus, al had ik nog liever gezien dat Mhiki degene zou zijn die zou vertrekken.

Dubio bij deze ik mag hem wel graag, maar qua rendement was het altijd net niet. Als hij voor de goal komt dan weet hij het niet meer. Jeugdspeler verkocht had liever micky wegzien gaan maar goed. Dit overstap is hem gegund, wel een gekke voorhoede hoor bij Everton pff. Bij dit transfer is er niks knaps aan van Marcel , gewoon met geld smijten voor een speler met weinig rendement bij Arsenal. Maar ik hoop heb dat hij wel een succesje wordt , hij heeft hele nare skills en liefst zie ik hem op 10. Lets see

Dan wordt de kans weer wat groter dat Bergwijn nog een jaartje in Eindhoven blijft. Top.

Ik was zeer tevreden over de aan aankopen van Everton, maar dit vind ik dan weer een matige aankoop. Vind hem nergens echt in uitblinken en rendement laat ook te wensen over. 40 miljoen vind ik dan ook een forse transfersom voor deze speler.

Ben absoluut geen Arsenal/Iwobi expert, maar zijn ook Arsenal fans die zeggen dat het jongen met potentie is. Soms is het beter voor een speler uit eigen opleiding, om de club die altijd hun 'thuis' is geweest te verlaten om zich verder te ontwikkelen. Bij Everton was Ross Barkley ook zo'n geval. Zat bij Toffees op dood spoor, maar heeft zich bij Chelsea goed ontwikkeld.

8 augustus 2019 om 19:22

Potentie heeft hij zeker, daarom heeft Everton ook 40m voor hem over.

Maar met 23 jaar hoor je gewoon wat completer te zijn als jonge aanvaller, dat gaat niet uit het niets gebeuren en dus is het heel goed om uit elkaar te gaan.

8 augustus 2019 om 19:37

Dat is toch eigenlijk precies wat ik aangeef? ;-)

Iedereen prijst Brands iedere dag de hemel in met wat hij doet bij Everton maar ik vind dat hij tot nu toe wel veel middelmaat haalt voor absurde bedragen.

9 augustus 2019 om 08:48

Ja idd, er zit niet 1 speler bij die direct interessant zou zijn voor de top 6. Maar met een team bouwen uit een hoop goede subtoppers kan je ook hoge ogen gooien, vraag maar aan Leicester.

Heel dubbel voor mij dit. Aan de ene kant een super bedrag voor Iwobi. Aan de andere kant is hij door en door Arsenal, en een nuttige selectiespeler. Ga hem wel missen, maar denk dat het op lange termijn de beste keuze is.

Onbegrijpelijke aankoop van Everton. Wordt je niet beter van en dan ook nog voor zo'n bedrag. Kan me niet voorstellen dat dit het idee van Brands was.

8 augustus 2019 om 22:53

Dit was natuurlijk plan b na Zaha.

9 augustus 2019 om 08:51

Het is geen Neymar, maar Iwobi is wel een versterking tov Lookman. Everton doet een hoop kleine verbeteringen (en 1 verzwakking, het vertrek van Gueye)

9 augustus 2019 om 12:03

Je hebt Gbamin in plaats van Gueye gehaald, dat valt nog wel mee denk ik, Gbamin is een goede speler en kan nog veel groeien. Kean vind ik een geweldige aankoop, het is goed dat ze Gomes definitief vastgelegd hebben en Sidibe lijkt me nuttig. Lössl is gewoon een reservekeeper, dus ook prima. Maar Delph en Iwobi vind ik geen versterkingen. Je hebt met Mina, Keane en Holgate ook maar drie echte centrumverdedigers, daar zal in januari nog wel wat bijkomen (zouma is natuurlijk vertrokken). Het leek er even op alsof Zaha en Rojo nog zouden komen, en als dan uiteindelijk Iwobi er alleen nog bij komt, is dat wel een beetje jammer. Verder geen slechte transferperiode, maar ook niet uitzonderlijk goed denk ik. Er is minder geinvesteerd dan ik had verwacht, ongeveer 120 miljoen, terwijl er ook voor een kleine 70 miljoen verkocht is. Ik denk dat Brandts nog wel wat had willen doen en er ook geld voor was, maar het gewoon niet gelukt is. Misschien in januari. Je moet wel flink investeren want Everton wil het gaat met de nr 5/6 en de nr 7-9 verkleinen, dat is nu vaak nog 10 punten. En Arsenal, meestal nr. 5 of 6, heeft voor het eerst in een jaar of 10 een hele goede transferperiode gehad.

Flink spenden daar zeg! Beetje overbetaald wel dit lijkt me. Jammer dat Rojo niet ook ging hoorde dat hij zelfs bij Everton was vandaag.

Jammer dat Zaha en een CV niet meer zijn gelukt. Iwobi wordt je niet significant beter van denk ik. Kean, Gomes, Sidibé en Gbamin lijken me goede aankopen.

Pfff loop niet warm van iwobi... maar goed voor everton kan hij mss wel iets betekenen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder50
J. RodríguezMiddenvelder53
G. SigurðssonMiddenvelder50
D. Calvert-LewinAanvaller57
J. PickfordKeeper50
S. ColemanVerdediger50
L. DigneVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

9 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren