Watford wilde ‘heel ver gaan en records breken’ in deal met PSV

Donderdag, 8 augustus 2019 om 10:15Tim Siekman • Laatste update: 10:34

Watford was in gesprek met PSV over een eventuele overgang van Steven Bergwijn, zo weten The Athletic en het Eindhovens Dagblad donderdag te melden. Volgens laatstgenoemde medium wilde de Premier League-club op de slotdag van de Engelse transfermarkt ‘heel ver gaan en records breken en tientallen miljoenen betalen’, maar moet nu op zoek naar een alternatief. Sevilla blijft wel vol inzetten op de komst van Bergwijn, zo klinkt het.

The Athletic meldt dat Watford zich in aanvallend opzicht nog wil versterken deze donderdag. The Hornets zitten al een tijdlang achter buitenspeler Ismaïla Sarr van Stade Rennes aan, maar vooralsnog zonder succes. Bergwijn gold naar verluidt als het alternatief voor de Senegalees, maar uiteindelijk is het niet tot een deal gekomen met PSV, zo stelt men.

Ondertussen blijft Sevilla wél nog volop jagen op Bergwijn, aldus het Eindhovens Dagblad. Sevilla is bereid miljoenen euro's meer te betalen dan het eerdere bod van 25 miljoen, maar PSV is nog altijd niet akkoord. Bergwijn is naar verluidt gecharmeerd van de belangstelling. De club uit Andalusië nam eerder deze zomer Luuk de Jong al over van PSV.

Estadio Deportivo meldde onlangs dat Monchi, technisch directeur bij los Rojiblancos, zich opnieuw had gemeld bij PSV voor de 21-jarige vleugelaanvaller. Sevilla had een bod van dertig miljoen euro uitgebracht in Eindhoven en wil naar verluidt 'alles uit de kast halen' om Bergwijn naar Spanje te halen. PSV verlangt echter veertig miljoen euro voor de Oranje-international.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door constant kante)

Watford lijkt me nou ook niet van het kaliber waar je als Bergwijn op zit te wachten. Dan heb je namelijk de garantie dat je geen Europees voetbal speelt. Daarbij lijkt Bergwijn me geen speler voor Engeland. Spanje, Duitsland en Italië zijn geschikter want powervoetbal is niet z'n sterkste kant.

8 augustus 2019 om 10:20

Tis best een kast inmiddels hoor

8 augustus 2019 om 10:25

Nou heb je Bergwijn zijn lichaam gezien? Die kan wel tegen een stootje hoor! Ik zie hem prima passen in de Premier League. Elke week een top wedstrijd en op het scherpst van de snede. Bovendien vind ik dit misschien wel de perfecte tussenstap richting een absolute top club mits hij zich daar goed weet te ontwikkelen.

8 augustus 2019 om 10:37

Een groot fysiek hebben is niet hetzelfde als powervoetbal kunnen spelen! In spanje zou hij zeker het beste tot zijn recht komen denk ik, eerst een tussenstap en dan naar een topclub

8 augustus 2019 om 10:47

Klopt maar ik heb mij verbaasd afgelopen wedstrijden (ik ben vorig seizoen ruim een half jaar in het buitenland geweest waarbij ik helaas geen PSV wedstrijden kon zien) hoe moeilijk Bergwijn van de bal te zetten is. Daarbij is hij ook conditioneel top. Ook in Engeland wordt (m.n in de top) wel echt een stuk minder kick en rush gevoetbald en Watford is een goede middenmoter die met vlagen best leuk voetbal lieten zien vond ik. Of het een stap omhoog is, met uitzondering van salaris, is te betwisten dan kan je denk ik beter naar Sevilla die ook europees spelen en in een leuke competitie.

8 augustus 2019 om 11:36

Voor zijn ontwikkeling zou ik hem het liefst in de Premier league zien, puur voor de wedstrijden die je daar speelt. Elke week een top wedstrijd, bij Sevilla is dat toch minder. Ik vind het ook geen stap vooruit maar wel 1 die goed voor zijn ontwikkeling kan zijn.

8 augustus 2019 om 10:25

Heb je beste man zijn fysiek gezien? Die heeft echt geen moeite met powervoetbal hoor. Vind het juist een van zijn kwaliteiten, moeilijk van de bal te krijgen.

8 augustus 2019 om 10:34

ik denk dat het beste is dat bergwijn gewoon nog een top rijpt bij Ajax leert van tadic en ziyechh en dat hij dan de stap moet maken. nu is het nog te vroeg voor dit jong

8 augustus 2019 om 10:40

Die gaat niet naar Ajax. Ajax wilt hem helemaal niet. Laten we gewoon stoppen met die onzin te verkondigen dat het wel zo is. Gewoon een goede speler die zich bij psv ook prima ontwikkelt.

8 augustus 2019 om 10:43

@fc madrilona gaat niet gebeuren want neres heeft zijn contract verlengd tadic ook en ziyech bijna volgens de geruchten en dan hebben wij nog dolberg promes hunterlaar op de bank dus waar zie je bergwijn eigenlijk komen dan?

8 augustus 2019 om 10:49

Ik vind het interessant dat mensen dit nog roepen, veel vrienden van mij die Ajacieden zijn willen Bergwijn helemaal niet. Vooral niet voor de prijs die Ajax er dan waarschijnlijk voor moet betalen. Of is dit gewoon ter provocatie?

8 augustus 2019 om 11:29

@fc madrilona
ik ben het met je eens, Bergwijn kan bij Ajax nog veel leren en CL spelen om vervolgens over een jaar of 2 de stap te maken naar het buitenland. Dan is hij nog steeds pas 23.

8 augustus 2019 om 13:24

Zullen we eerst even afwachten of we ons uberhaupt plaatsen voor de CL? We moeten namelijk Paok nog uitschakelen en daarna waarschijnlijk Qarabag. En dan zien we wel of Bergwijn komt, van mij hoeft het met de huidige bezetting zeker niet.

8 augustus 2019 om 10:26

Ik denk dat hij ook in Engeland prima tot zijn recht komt hoor. Hij is snel en bovendien verschrikkelijk sterk... Dat Watford een slechte keuze zou zijn, daar ben ik het helemaal mee eens. Naast het gemis van Europees voetbal lijkt mij ook een voetballend team dat doorgaans de overhand heeft beter bij hem passen. Hij lijkt mij niet zozeer een type Wijnaldum dat zich door te ploeteren ook bij een laagvlieger komt bovendrijven. Eigenlijk is Sevilla perfect voor hem... ware het niet dat hun schatkist niet goed genoeg gevuld is om hem te kunnen halen. Zelfs promovendi in de PL zouden Bergwijn kunnen betalen.


NB: ben ik nou blind of staat er in het minuscule artikel hierboven überhaupt geen reden waar de interesse op is afgeketst? Het enige wat ik me kan bedenken is dat Bergwijn zelf bedankt heeft. Het zal PSV toch een zorg zijn waar bv. die 40mln vandaan komt?

8 augustus 2019 om 12:32

@masterapie: Hoeveel onzin kun je in 1 bericht verkopen. Bergwijn kan fysiek makkelijk mee in Engeland en Duitsland waar het spel fysieker wordt gespeeld. Powervoetbal in Italie en Spanje? Dan heb je er weinig van begrepen sorry

8 augustus 2019 om 13:55

Begrijpend lezen, ik schrijf dat powervoetbal uit Engeland niet bij 'm past. In Duitsland is het ook al een stuk technischer dan in Engeland.

Tsja, wat is dit dan voot nietszeggend bericht. Is het stuk gelopen? Komt Watford nog terug? Te duur? Wil PSV hem niet verkopen? Dit artikel roept enkel vragen op.

8 augustus 2019 om 10:40

Bergwijn was niet geïnteresseerd in Watford staat in het artikel van ED.

8 augustus 2019 om 10:42

Het staat niet in dit artikel, maar volgens het Eindhovens Dagblad was Bergwijn vereerd door de belangstellig, maar had hij zelf geen interesse in een overstap naar Watford.

8 augustus 2019 om 11:37

Schijnt dat Everton nu ook interesse heeft. Spannende tijden!

Snap dat PSV van een club als Ajax 40 Mil vraagt om hem niet zomaar naar de concurrent te laten gaan maar zo'n zelfde soort bedrag krijgen van een club uit Engeland? Als ze het krijgen is het mooi maar ze zijn echt gek daar als ze zulke bedragen voor Bergwijn neertellen.

8 augustus 2019 om 10:38

Tja er zijn genoeg gestoorde bedragen al betaald deze window, en kijk naar bijvoorbeeld van de Beek, speelt een half jaar heel sterk en gaat dalijk voor 50/60m naar Madrid.

8 augustus 2019 om 10:43

Dat moet ik nog zien. Denk nog altijd dat hij door Madrid wordt gebruikt in het spel met Pogba.

8 augustus 2019 om 11:03

Vind 50/60 Miljoen voor een speler als van de Beek wel logisch als je kijkt naar vorig seizoen. Als je het goed doet in de CL gaan nou eenmaal de prijzen hard omhoog. Bergwijn daarentegen heeft op een paar momenten na op mij geen grote indruk achter gelaten. Bij van de Beek zullen clubs wel zien hoe hij bijvoorbeeld in de kwartfinale en halve finale + zijn uitstekende statistieken in de Eredivisie.

8 augustus 2019 om 11:40

De een staat wel basis bij oranje de ander niet. Aanvallers wordt meer voor betaald dan middenvelders. Zo kun je alles wel pro en con verklaren. Bergwijn gaat niet voor een appel en een ei weg. In de huidige transfermarkt ligt zijn waarde gewoon tussen de 35 en 40 miljoen verwacht ik. Dat is echt geen gekkenwerk. En als psv dat er niet voor krijgt, prima toch. Behouden we een goede speler nog een jaar. Die dan met nog steeds een lang contract voor een paar miljoen meer of minder te verkopen is komende zomer.

8 augustus 2019 om 12:07

TimothyAyouba. Moeilijk om objectief te oordelen blijkbaar. Bergwijn is in deze markt gewoon 40 miljoen waard. Hij is op zijn 21e al erg ver en heeft nog veel potentie.

8 augustus 2019 om 20:00

Timothy

"bij van de Beek zullen clubs wel zien hoe hij bijvoorbeeld in de kwartfinale en halve finale + zijn uitstekende statistieken in de Eredivisie."

De statistieken van Bergwijn zijn beter dan die van Van de Beek...

Ook je opmerking dat Bergwijn 'op jou geen grote indruk' heeft achtergelaten vind ik wel geestig. Zouden clubs als Watford, Sevilla en Bayern daar rekening mee houden denk jij? Wat jouw indruk is??

8 augustus 2019 om 11:03

Ik denk dat PSV Bergwijn gewoon wilt behouden om na een goed seizoen meer te kunnen vragen.

8 augustus 2019 om 11:35

Niet zo kleinscheterig. Elke dag zie je transfers van 50 miljoen voorbij komen van spelers die echt niet beter zijn dan Bergwijn . Bergwijn is echt wel een bijzondere speler hoor en nog jong met veel rek. 40 miljoen is dus een heel reëele prijs in de huidige markt . Wat aan de bescheiden kant zelfs.

8 augustus 2019 om 11:57

@pprins niet helemaal waar. Bergwijn heeft nou niet bepaald de pannen van het dak gespeeld in de ED en speelt niet bij de beste club. In Europa ook nog weinig gepresteerd dus op basis waarvan zou hij 40 mil, laat staan meer, waard zijn? Snap dat PSV hem aan een contract heeft en dus zo lang mogelijk wil houden maar dat maakt hem niet zoveel waard. En andere spelers van die prijs spelen meestal in één van de top vijf competities waardoor de waarde automatisch hoger wordt.

8 augustus 2019 om 12:10

@timothy : “pannen van het dak spelen is subjectief”. Ik vind in 1 seizoen 14 doelpunten en 12 assists als 22 jarige buitenspeler behoorlijk goed. Maar zijn spel is ook gewoon goed , maar dat is subjectief . International bij Oranje. Je moet de eredivisie niet zo omlaagpraten . Spelers met net 20 wedstrijden PL zie ik ook voor 50 miljoen gaan. Of uit de Portugese competitie gaan ze met gemak van 50 tot zelfs 120. Zat spelers hebben aangetoond de stap van een ED naar een PL zo te maken. Vind maar eens zo een buitensoeler die in een seizoen bij 25 goals betrokken is. Gewoon vasthouden aan die 40 miljoen.

8 augustus 2019 om 12:11

Zet je Ajax bril eens af en probeer eens objectief te oordelen en te reageren. Bergwijn is jong, erg snel, fysiek erg gegroeid en heeft veel potentie nog. En verder zit er ook een goede kop op.

Ik snap nooit echt dat de Engelse clubs het altijd maar weer op de laatste transferdag laten komen. Die paniek kan je voor zijn door je gewoon op tijd je selectie op orde te krijgen lijkt me. Ontopic: laat Stevie maar lekker in Eindhoven. Waarschijnlijk gaat Lozano naar Napoli dus we kunnen Bergwijn er dan nog goed bij hebben. Daarnaast wordt hij door zijn speeltijd bij PSV wel geselecteerd voor het NL-elftal en kan daardoor het EK spelen. Hier kan hij zich in de kijker spelen van nog grotere clubs.

Leuk voor Watford, maar dit moet Bergwijn natuurlijk niet doen. Het salaris zal prima zijn en je staat natuurlijk wel in de Premier League te spelen waar je kunt laten zien dat je op dat niveau ook mee kunt. Hij zal daar ook spelen wat belangrijk is met het oog op het EK. Maar, je staat in meer dan de helft van de wedstrijden met de rug tegen de muur, komt niet veel aan voetballen toe. Hij zal weinig bruikbare ballen krijgen en wel veel schoppen. Daarbij speel je nergens om bij Watford. Niet doen dus!

Wat moet je nu bij een club als Watford als huidige topspeler van Ajax of PSV?

8 augustus 2019 om 10:41

Betere salaris, sterkere competitie.

8 augustus 2019 om 11:37

3 keer zo veel verdienen. Ervaring opdoen op het hoogste niveau tegen betere verdedigers . Je in de kijker spelen (hoop je natuurlijk) bij grotere clubs

Bergwijn, de beste aanvaller van PSV op dit moment, kunnen we niet missen dit seizoen. Daarentegen zou ik wel blij zijn met de 40 milj voor Lozano.

8 augustus 2019 om 10:41

Stel Lozano blijft. Bizarre situatie krijg je dan. Heb het idee dat MVB de spelers en zelfs de supporters het diva gedrag van hem een beetje zat zijn.

8 augustus 2019 om 10:55

Idd ja. Ik zie ook liever Gakpo ipv Lozano. Hele nuttige speler, zie assist tegen Twente, maar dan moet er wel een kopsterke spits staan...

Volgens geruchten in Engeland zou Marcel Brands ook interesse hebben om hem naar Everton te halen, mocht men niet tot een deal komen met Crystal Palace over Wilfried Zaha.

8 augustus 2019 om 10:40

Dat lijkt me sterk de transfer markt is daar al bijna dicht.

8 augustus 2019 om 10:47

Mwah, op tdd gebeuren vaak de meest vreemde dingen. Als er iets van waarheid in schuilt, zal er waarschijnlijk al voor vandaag contact zijn geweest.

8 augustus 2019 om 10:48

Zo sterk lijkt me dat niet Brands kent hem natuurlijk. De markt is daar bijna dicht maar er gaat nog genoeg gebeuren daar vandaag.

Zou me niks verbazen als we Lozano Bergwijn en Hakim volgend jaar gewoon weer in de eredivisie mogen aanschouwen. AJAX en zo zie ik nu laten hun spelers niet meer voor een habbekrats gaan. Een goede ontwikkeling. Overigens gok ik dat Watford ook niet de club is die Bergwijn ambieert.

Watford.....???
Dat is totaal niet van het niveau waar je als talent van PSV op zit te wachten.
Als dat soort clubs je bellen, zou ik wachten en blijven bij Psv.

Volgens de Daily mail zou Everton nog een poging willen doen om Bergwijn te halen...

hij kan beter naar everton gaan, watford niks voor hem

Sevilla wil "alles uit de kast halen om Bergwijn te contracteren ? "
En dan bieden ze 30 miljoen op een vraagprijs van 40.
Is dat "alles uit de kast halen "?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren