‘Tottenham heeft wederom beet en beklinkt deals voor maximaal 92 miljoen’

Donderdag, 8 augustus 2019 om

Ryan Sessegnon gaat zich aansluiten bij Tottenham Hotspur, zo verzekert de BBC donderdagochtend. De vleugelverdediger annex middenvelder van Fulham werd al geruime tijd in verband gebracht met the Spurs en nu zou een transfer helemaal beklonken zijn. Tottenham betaalt naar verluidt minimaal 27 miljoen euro voor het toptalent.

Volgens de BBC zal bij de deal Josh Onomah de omgekeerde weg bewandelen. De middenvelder is overbodig bij Tottenham en gaat zich dus aansluiten bij de stadsgenoot. Sessegnon geldt al jarenlang als een van de grootste talenten uit Engeland. De negentienjarige back kost in eerste instantie 27 miljoen, maar naar verluidt kan dit bedrag oplopen tot 32 miljoen.

Naast Sessegnon gaat ook Giovani Lo Celso zich aansluiten bij Tottenham. Volgens de BBC wordt de Argentijnse middenvelder gehuurd met een verplichte optie tot koop. The Guardian meldde eerder dat het om een bedrag van zestig miljoen euro ging. Het is niet waarschijnlijk dat naast Sessegnon en Lo Celso andere spelers deze donderdag gaan tekenen bij Tottenham.

Mogelijk gaat de topclub uit Londen nog wel afscheid nemen van een belangrijke kracht deze zomer. Christian Eriksen wordt hevig gelinkt aan een uitgaande transfer, waarbij Manchester United een gegadigde zou zijn om de Deen op te pikken. De spelmaker ligt momenteel nog tot volgend jaar zomer vast en had eerder al uitgesproken toe te zijn aan een nieuw avontuur.


Poll

Ryan Sessegnon is een goede aankoop van Tottenham Hotspur


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door glennn)

Voor Eriksen wel een terugstap naar Man Utd. Ik denk dat hij een grandioos alternatief voor Real Madrid is, indien ze Pogba niet krijgen. Met alle respekt voor Donny van den Beek, maar Eriksen is naar mijn Idee wel een zekerheidje met veel europese ervaring.

8 augustus 2019 om 08:22

Ik vind het eigenlijk nergens op slaan. Pogba is een ander type middenvelder dan van de Beek, terwijl Eriksen ook weer niet te vergelijken is qua spel met eerder genoemde namen. Het kan eigenlijk niet dat als je een middenvelder zoekt je bij deze 3 spelers uitkomt. De 1 is een creatieveling, de ander een teamspeler met diepgang en de derde een beest van een speler met een zeer functionele techniek en een goed schot.

8 augustus 2019 om 08:44

Ik zie niet hoe dit een stap terug is? Ondanks de mindere jaren, is Man United nog 1 altijd van de grootste clubs in Engeland. Het is een kwestie van tijd voor ze weer terug zijn. Een man als Eriksen kan ze daar goed bij helpen.

8 augustus 2019 om 09:05

@drs.vijfje

"ik zie niet hoe dit een stap terug is? Ondanks de mindere jaren, is Man United nog 1 altijd van de grootste clubs in Engeland. Het is een kwestie van tijd voor ze weer terug zijn. Een man als Eriksen kan ze daar goed bij helpen. "

Natuurlijk is het een stap terug, Tottenham heeft vorig jaar nog de CL finale gehaald en eindigt al jaren boven Manu in de Engelse competitie. Dat het een kwestie van tijd is voordat Manu weer terug is, is niet alleen een aanname maar ook nog 1 die valt te bezien aangezien de concurrentie in Engeland moordend is. Als je ziet hoe Everton zich roert op de transfermarkt, is het niet uit te sluiten dat die Manu ook nog voorbij steekt. Ik kan me daarom ook niet voorstellen dat Eriksen zijn zinnen op een vertrek naar Manu heeft gezet.

8 augustus 2019 om 09:23

Ik weet ook niet in hoeverre het direct een stap terug is, je bent wel heel stellig in je standpunt namelijk. Daarnaast zijn enkele aannames die je maakt gewoon onjuist. Zo eindigt Spurs helemaal niet al jaren boven Man Utd in de competitie, zo recent als het seizoen 17/18 eindigde Man Utd nog boven Spurs bijvoorbeeld.

Daarnaast dateert de laatste gewonnen prijs van Spurs uit 2008, de League cup. Sinds 2008 heeft Man Utd de Champions League, WK voor Clubs, de Europa League, 3 League cups, de FA Cup en 3 Landskampioenschappen gewonnen. Qua kans op het winnen van prijzen lijkt Utd dus ook geen stap naar beneden.

Natuurlijk heeft Spurs beter voetbal gespeeld de laatste jaren, maar door het grote voordeel op financieel gebied van Man Utd tov bijvoorbeeld Spurs is het best waarschijnlijk dat ze de komende jaren de weg omhoog weer zullen inslaan in plaats van wegzakken uit de top 6.

Een beetje een overdreven conclusie dus denk ik. Ondanks het feit dat Spurs inderdaad beter voetbal speelt, meedoet aan de CL en waarschijnlijk hoger gaat eindigen komend seizoen.

8 augustus 2019 om 10:36

Helemaal eens Pablo. Valt me ook al vaker op, de stelligheid bii meneer Scepticus. Mooie nuance die je aanbrengt. Of ik het Eriksen nu aan zou raden bij Utd in te stappen is een tweede.

8 augustus 2019 om 11:04

de enige stap terug is dat United nog geen geoliede machine is. Voor de rest zijn ze in elk aspect beter en groter dan de Spurs.
Laatste 10 jaar is Spurs slechts 3x boven United gekomen. die keren vielen allemaal in de laatste 5 jaar. dus over de laatste 5 jaar gezien is de balans 3-2 in het voordeel van Spurs. Dat is niet echt 'eindigt al jaren boven Manu in de Engelse competitie'.

Kortom, erg matig en slecht betoog @scepticus38. Check eerst eens feiten in plaats van dingen roeptoeteren

8 augustus 2019 om 12:44

Ik vind het geen stap terug, maar ook zeker geen stap vooruit. Als Eriksen naar Man U gaat dan is het alleen om het geld en misschien om een nieuwe omgeving (al zou ik het zuiden nooit voor het noorden van de UK inruilen).

8 augustus 2019 om 13:19

Het verschil is of Eriksen al plannen heeft op een donderdag avond.. Spelen bij ManU betekent dat je die moet afzeggen

8 augustus 2019 om 09:00

Sportief is de stap van Spurs naar United momenteel wel een stapje achteruit. Maar United is wel een sleeping giant. Als daar de puzzelstukjes in elkaar vallen kan er zomaar iets moois ontstaan. En een creatieve middenvelder is naast een defensieve versterking net 1 van die puzzelstukjes.

8 augustus 2019 om 11:57

Eriksen gaat gewoon naar Madrid (Real of Atletico) het lijkt erop dat hij naar laatstgenoemde gaat. De topspelers hebben United vooral afgewezen als ze andere keuzes hadden.

Hehe begon het al warm te krijgen zo langzamerhand

Tottenham is goed bezig op de transfermarkt! Ik vind het genoemde bedrag in de huidige markt geeneens zo gek veel voor Sessegnon. Hij is jong, heel talentvol en Engels, meestel zorgt die laatste factor ervoor dat er extra veel voor betaald moet worden.

8 augustus 2019 om 08:23

Wat zal hebben geholpen is dat ie vorig seizoen in de Premier League niks heeft laten zien. Dat drukt de prijs natuurlijk. Niet helemaal zijn schuld natuurlijk, want hij moest vooral op de bank zitten.

Tuurlijk. En United kan Bruno en een back up spits niet binnenhalen? Wat een matige transferzomer voor United. Spurs wel top gedaan, met vooral Ndombele.

Now dybala pleaaaaase ! Sessegnon is een goede aanwinst maar wat vind ik die lo celso slecht ... :/ hopelijk kan poch er iets mee . Goed dat het huur met optie koop is .

8 augustus 2019 om 08:22

Hoezo vindt je die slecht? Gewoon benieuwd, heb alleen skills op youtube gezien en dat zit wel goed...

8 augustus 2019 om 08:35

Lo celso is verplichte optie tot koop dus eigenlijk al gekocht

8 augustus 2019 om 08:54

Daar snap ik de meerwaarde niet helemaal van

8 augustus 2019 om 09:06

Ze doen dat met een hoge huursom die van de transfersom wordt afgetrokken zodat er minder doorverkooppercentage naar PSG gaat. Is voor Betis handig

8 augustus 2019 om 11:59

Makkelijker betalen ook voor ons. Betis wilde eerst het grootste gedeelte in een keer.

8 augustus 2019 om 08:37

Zoals Coys al terecht zich afvraagt "hoezo vind je die slecht?"
Heb je Betis vorig seizoen zien spelen toevallig? Want zowel in de competitie als de Europa League was hij juist 1 van de spelers die altijd goed speelde.
Iets wat bijvoorbeeld een Eriksen niet eens lukt, een zekerheid zijn op het veld. Dat lijkt me fijner om in je team te hebben dan iemand die bij een 4-0 overwinning schittert, maar als het 1-1 staat nergens te vinden is.

8 augustus 2019 om 10:43

heb hem zeker zien spelen bij betis en ook nog bij psg waar ik toen hem toen wel nog een talentvolle speler vond maar ik vind zen "keuzes maken" en zeker in de aanval heel pover . doet me denken aan lamela in het begin . lo celso dribbelt goed maar doet dat vooral om zen lak aan passing skills verbergen . dribbelt goed , maar maakt dan vaak de verkeerde beslissing . die 2 min punten komen ook vaak te boven bij lamela en dat maakt hem IMO ons meest gefrustreerde speler . vind niet dat hij ons naar een hoger niveau tilt , van wat ik van hem gezien heb natuurlijk . poch is magic en kan genoeg spelers naar een hoger niveau tillen . hoop gewoon dat dybala ook nog komt en dan mag eriksen gaan . maar lo celso als vervanger voor eriksen is in mijn ogen geen goede deal . Coys

8 augustus 2019 om 13:08

Nu je dit zegt, twijfel ik helemaal of je hem wel hebt zien spelen afgelopen seizoen.
Zijn passing was namelijk beter dan die van Eriksen. (82,9 procent succesvol tegenover 81 procent van Eriksen)
Eriksen geeft gemiddeld per wedstrijd wel iets meer passes, (50 passes om 46 passes van Lo Celso) dus zullen ze gelijk staan wat betreft passing.
Als je dan zegt dat zijn passing-skills niet goed genoeg zijn, zouden die van Eriksen ook niet voldoende zijn.

Lo Celso is wel een iets ander type middenvelder, wat completer dan Eriksen, dus ook niet volledig te vergelijken maar Lo Celso zijn passing is juist wel goed en speelt hem zelden naar een verkeerde kleur.

8 augustus 2019 om 13:49

nee isco24 sorry maar van de keren dat ik hem zag spelen kan de bal mss wel aankomen bij de juiste speler maar op cruciale momenten is het belangrijk dat de snelheid van de bal precies is en dat de bal naar de juiste voet word gespeeld . dat doet eriksen naar mijn mening uitstekend . is hij fantastisch in . deze lo celso vind ik heel pover daarin . slordige passing en heel onbesluitvaardig in de aanval . leuke statistieken maar dat had lamela ook bij roma. zie het gewoon echt niet in hem . hoop dat ik me vergis

8 augustus 2019 om 14:32

Nou dan zal je misschien net een mindere wedstrijd hebben gezien (welke zeer sporadisch waren afgelopen seizoen), dus weet ik zeker dat hij je gaat verrassen. Puur omdat de meeste mensen wel weten wat ie kan, dus hen zal hij niet meer verrassen.
Het is overigens meer een Dembele type dan een Eriksen type dus we moeten hem echt niet meer met Eriksen vergelijken. Dat is alsof je Kane met Son gaat vergelijken.

8 augustus 2019 om 14:53

ik hoop het ! zag hem tegen barcelona wel goed spelen en een pen scoren maar toch overtuigde hij mij zelf in die wedstrijd niet . vind je niet dat hij veel gelijkenissen heeft met lamela ? als voetballer ?

8 augustus 2019 om 08:37

Huur met een verplichte optie tot koop! Hij word dus zo en zo overgenomen...

8 augustus 2019 om 12:00

Lo Celso is een goede speler met scorend vermogen. Hij was bij PSG al goed dus ik begreep niet waarom niemand hem ophaalde voor 25mil.

Als Eriksen United als enige optie heeft, blijft hij gewoon bij Tottenham. Waarom een stap achteruit doen?

Wow Spurs...topaankopen!
Sessegnon hing al heel lang in de lucht.
Lo Celso prachtige middenvelder,die viel al op bij Psg,waar hij meestal alleen mocht invallen.

Spurs is echt lekker bezig. Zowel Lo Celso als Ndombele zie ik uitgroeien tot absolute sterkhouders. Over Sessegnon kan ik niet echt een oordeel geven. Die heb ik een paar keer zien spelen in het ongeorganiseerde vreemdelingenlegioen van Fulham. Daarin vond ik hem niet echt goed maar dat kun je een jonge speler bijna niet aanrekenen.

Wat ben ik blij dat ik Fan ben van Ajax, Willem ll en Tottenham

8 augustus 2019 om 09:17

Ik ben benieuwd naar je favoriete clubs van volgend jaar...

8 augustus 2019 om 12:50

Willem II en Ajax, hmm vreemd. Maar niets mis mee. Ik woon al 20 jaar in Engeland en ik ben al heel lang voor Spurs in Engeland, maar m'n clubie zal altijd Ajax zijn. Tijdens de CL halve finale was er voor mij dan ook maar een team en met een zoon die Spurs in z'n hart heeft moest ik echt effe de kamer uitlopen om tot rust te komen...

Hoop zo dat Dybala daar nog bij komt. Nu ze een huuroptie hebben wordt het geld dit jaar bespaart wat ze dan weer in Dybala kunnen steken. Het lijkt me ook noodzakelijk om een RB aan te trekken. Met Aurier en Walkers-Peters mis je toch kwaliteit in die rechterkant. Met Sessegnon koop je echt een prima speler voor de linkerkant. Ik verwacht dat Rose dan nog verkocht wordt zodat je daar Davies en Sessegnon overhoudt. Ben heel benieuwd, maar denk dat Tottenham dit jaar hoge ogen kan gooien.

8 augustus 2019 om 10:21

Ik gaan geruchten dat Spurs bezig is met Hysaj. Dat lijkt me opzich wel goede rechtsback voor Spurs, maar het meest ideaal lijkt mij Youcef Atal. Dat is een enorm talentvolle back van Nice met veel voetballende kwaliteiten en snelheid. Dat is in mijn ogen een topper in wording.

8 augustus 2019 om 12:02

Ik ga er niet vanuit dat er nog een rechtsback komt maar die Atal is al vaker genoemd inderdaad. Dat gaat een hele goede back worden.

Sessegnon is prima. Engels, jong, Multi inzetbaar.
Echter weet ik niet zo goed wat zijn beste positie is.

Voor de Wings komt hij in mijn ogen echt een actie te kort. Goede voorzet, redelijk goede snelheid ook.
Voor de back positie vindt ik hem verdedigend nog echt te matig, maar dat zou nog kunnen komen natuurlijk.

Lo Celso is een prima aankoop. Dan heb je met een Sissoko - Ndombele en daarvoor Lo Celso toch een prima driehoek met enorm veel power, maar ook creativiteit en snelheid.

Denk (en hoop) dat Dybala niet naar Spurs gaat. Ze hebben voor dit middenveld nog spelers als Alli, Son, Lucas, Lamela en Kane lopen.

Verder is Eriksen ook nog altijd niet verkocht. Maar ik denk dat Lo Celso wel een ''downgrade'' is ten opzichte van Eriksen. Al vond ik Eriksen vaak in de toppers wegvallen (net als een Ozil vaak bij Arsenal).

8 augustus 2019 om 10:39

Eriksen t.o.v. Lo Celso is ook een lastige vergelijking, aangezien Eriksen veel meer de man van de assists is en in mijn ogen een echte AM. Als hij zou vertrekken en je hebt Lo Celso (cm) en bv. Dybala (am/fw) ervoor terug, ga je qua kwaliteit in z'n totaliteit misschien niet achteruit, maar het zijn beiden geen mannen die voornamelijk op assist leunen zoals Eriksen. Zowel Dybala als Lo Celso scoren zelf doorgaans meer dan dat ze opzetten, al kan dat ook aan de rol liggen die beide spelers hebben meegekregen. Met name achter Kane zie ik Dybala zijn assist-aantallen best opkrikken.

Stats Eriksen:
18/19: 51 wedst / 10 goals / 17 assists
17/18: 47 wedst / 14 goals / 13 assists

Stats Lo Celso:
18/19: 46 wedst / 16 goals / 6 assists
17/18: 48 wedst / 6 goals / 7 assists

Stats Dybala
18/19: 42 wedst / 10 goals / 5 assists
17/18: 46 wedst / 26 goals / 7 assists

Los van al die statistieken is met name Dybala natuurlijk van uitzonderlijke klasse. Het doet me een beetje denken aan de transfer destijds van Van der Vaart die van Real Madrid de Spurs kwam versterken.

8 augustus 2019 om 12:06

Die assist komen wel goed gezien ook ndombele ze kan geven. Ze worden nu gewoon verspreid over meerdere spelers en nu zou je spelers hebben die zelf kunnen scoren uit het niets. Er zit echt veel meer dreiging in een team met Ndombele Lo Celso en Dybala dan met Eriksen. Ik hoop dat alles lukt voor de deadline 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼

8 augustus 2019 om 12:14

Mee eens hoor. Ben overigens wel benieuwd wat Dybala dan zou gaan verdienen, want met de genoemde 350.000 GBP per week zit hij bijna op het dubbele van Kane (200.000). Zo'n nieuwe speler met dat salaris gooit de hele salarisverhoudingen in de war, want reken maar dat er meer spelers zullen aankloppen om ook in de verhoogde salarisschalen te gaan zitten. Bovendien, als dat de regione is waarin ook Spurs nu hun salarissen kan bieden, dan zou je een speler als Alderweireld niet eens meer hoeven te verkopen. Hij lijkt immers met name om het vettere contract elders te willen kijken. Veel betere Cb's vind je namelijk niet, dus dan beter behouden tegen dikke salarisverhoging.

8 augustus 2019 om 16:30

Maar hoe gaat Spurs dan spelen?
Son kan er never nooit naast worden gezet na zo'n seizoen en eigenlijk Sissoko ook niet...

Waar ga je dan Lo Celso & Dybala dan inpassen? Zo'n grote aankopen gaan niet op de bank, maar een speler als Alli, Son en Kane ook niet...

Lloris
Aurier
Toby
Jan
Rose/Sess
Sisso/Winks
Ndombele
Dybala
Alli
Son
Kane

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren