‘PSV ontvangt nieuw bod van dertig miljoen euro op Steven Bergwijn’

Donderdag, 8 augustus 2019 om

Sevilla is nog altijd nadrukkelijk in de markt voor Steven Bergwijn, zo schrijft het Spaanse Estadio Deportivo donderdagochtend. Monchi, technisch directeur bij los Rojiblancos, heeft zich opnieuw bij PSV gemeld voor de 21-jarige vleugelaanvaller. Sevilla heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht in Eindhoven en wil ‘alles uit de kast halen’ om Bergwijn naar Spanje te halen.

PSV veegde eerder al een bod van Sevilla van tafel, dat begon met een bedrag van 25 miljoen. De Eindhovenaren hebben naar verluidt te kennen gegeven dat er pas bij een bod van veertig miljoen gesproken wordt over een vertrek van Bergwijn. PSV en Sevilla hebben nog altijd nauw contact en nemen binnen afzienbare tijd weer plaats aan de onderhandelingstafel. Estadio Deportivo voorspelt dat Sevilla alles op alles zal zetten om Bergwijn over te nemen, maar stelt dat de door PSV gewenste veertig miljoen in ieder geval niet op tafel zal komen.

Bergwijn en Sevilla zouden reeds een persoonlijk akkoord bereikt hebben over een vijfjarig contract. Zijn vader en zaakwaarnemer brachten een aantal weken een bezoek aan de Spaanse club en raakten onder de indruk van de aanwezige faciliteiten. Het heeft eraan bijgedragen dat Bergwijn graag de overstap naar los Rojiblancos wil maken en de club heeft gevraagd of ze nog een keer alles op alles willen zetten om hem los te weken bij PSV. Monchi gebruikt de uitschakeling van de Eindhovenaren in de voorronde van de Champions League als middel om druk te zetten.

Het vertrek van Wissam Ben Yedder vormt naar verluidt de sleutel tot de komst van Bergwijn. De 28-jarige Franse spits wordt in verband gebracht met AS Monaco en moet de miljoenen opleveren waarmee een ultieme poging ondernomen kan worden om de vijfvoudig Oranje-international binnen te halen. Overigens is Sevilla deze dagen voornamelijk bezig met uitgaande transfers. Ibrahim Amadou is reeds aan Norwich City verhuurd en ook Roque Mesa, Guilherme Arana, Joris Gnagnon, Simon Kjaer, Sébastien Corchia en Carlos Fernández mogen vertrekken.


Poll

Zie jij Steven Bergwijn deze zomer bij PSV vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door dammie)

30 miljoen is nog te weinig maar hoe sterk sta je als psv zijnde wanneer Steven al een persoonlijk akkoord heeft. Het zal wel rond de 33 en een doorverkooppercentage of verschillende bonussen uitkomen.

8 augustus 2019 om 07:40

Het zal idd wel die kant op gaan en als je een mooi doorverkooppercentage bedingt is 33m niet zo slecht hoor. Kun je alsnog bij de 40m uitkomen.

8 augustus 2019 om 07:46

@corian

"30 miljoen is nog te weinig maar hoe sterk sta je als psv zijnde wanneer Steven al een persoonlijk akkoord heeft. Het zal wel rond de 33 en een doorverkooppercentage of verschillende bonussen uitkomen. "

Volgens de Spaanse media had De Ligt ook al een akkoord met Barca, terwijl achteraf is gebleken dat er zelfs niet eens echt is onderhandeld? Spaanse media moet je dan ook met een flinke korrel zout nemen. Van de Beek zou ook al rond zijn met Real, net als Ajax. Als je leest met wie Real allemaal in gesprek zou zijn en welke bedragen daar mee gemoeid zijn, is het nog maar de vraag of Van de Beek daadwerkelijk naar Real zal gaan. Van de Beek is nu niet bepaald het type van een galactico.

8 augustus 2019 om 08:28

"hoe sterk sta je als psv zijnde wanneer Steven al een persoonlijk akkoord heeft."

Heel sterk, want hij heeft gewoon nog een contract tot 2022.

8 augustus 2019 om 08:40

Niet sterk, duidelijke positie verbetering voor Bergwijn qua competitie en salaris. Daarnaast is de kans dat Lozano vertrekt kleiner en kleiner aan het worden.

8 augustus 2019 om 08:50

"niet sterk, duidelijke positie verbetering voor Bergwijn qua competitie en salaris."

Ja, en? Is daardoor zijn contract ineens ongeldig? Het is nagenoeg onmogelijk om op die gronden een vertrek te forceren. Vooral niet omdat een stap van de nummer 2 van Nederland naar de nummer 6 van Spanje juridisch geen duidelijke sportieve verbetering is.

8 augustus 2019 om 08:51

Wel sterk. Bergwijn stapt niet naar de rechter en PSVag vragen wat het wil. Sommigen doen net alsof een contract niets zegt.

8 augustus 2019 om 08:57

"sommigen doen net alsof een contract niets zegt."

Mooi is dat, inderdaad. Elke keer als er interesse is voor een Ajacied, dan regent het reacties als "80 Miljoen, anders blijft 'ie lekker in Amsterdam!". Is er belangstelling voor de sterspeler van Psv, dan is het "tja, die zal nu wel weg willen, dan kun je zo'n speler maar beter laten gaan, anders wordt hij misschien ontevreden"...

8 augustus 2019 om 09:23

Ajax heeft de Apple-Tax , dat scheelt gewoon een hele hoop

8 augustus 2019 om 09:32

@D-Bergkamp

'niet sterk, duidelijke positie verbetering voor Bergwijn qua competitie en salaris".

Dat zijn juridische argumenten die al lang zijn achterhaald. Het ontslagrecht is sinds de invoering van de Wwz in 2015 ingrijpend veranderd, waardoor iedere werknemer te allen tijden en zonder opgave van redenen zijn contract door de rechter kan laten ontbinden. Dan moet hij zijn werkgever wel schadevergoeding betalen, maar ook die is in de wet vastgelegd en bedraagt maximaal het salaris dat hij nog gedurende de resterende doorlooptijd van zijn contract zou kunnen verdienen. Omdat de wet bijzonder nadelig is voor bepaalde beroepsgroepen zoals het betaalde voetbal, is voor hen een uitzondering gemaakt in de wet waardoor de rechter nog een aanvullende schadevergoeding kan opleggen. Maar ook met die aanvullende schadevergoeding zou het bedrag dat PSV zou ontvangen als Bergwijn zijn contract zou laten ontbinden door de rechter, niet meer dan een fractie zijn van het bedrag dat de club bij verkoop via de transfermarkt zou ontvangen.

8 augustus 2019 om 09:42

Het ligt echt aan het gedrag van Steven; dat zit denk ik wel goed, want hij lijkt mij een gemanierde jongeman, maar je weet maar nooit. Sommige heren maken zichzelf onmogelijk, blijven weg of komen te laat en verpesten de sfeer in de groep.

Nogmaals, dat ligt aan de manieren van de speler. B.v. Lozano maakt het PSV al wat lastiger.

@psver4ever, naar de arbitragecommisie stappen is bij voorbaat kansloos. Daarvan is jurisprudentie te over.

8 augustus 2019 om 09:43

Leuk en aardig, ware het niet dat dit niet geldt voor het profvoetbal. (Arbeidsrecht jurist hier). Denk je echt dat dit geldend zou zijn in Nederland ? Zou dit niet leiden tot complete chaos waarbij elke profclub omvalt omdat er geen transfersommen meer binnenkomen ? Noem anders 1 voorbeeld van een speler die met aanvullende sv is weggegaan bij zijn club in de eredivisie.

8 augustus 2019 om 09:48

@cabinessence

'ja, en? Is daardoor zijn contract ineens ongeldig? Het is nagenoeg onmogelijk om op die gronden een vertrek te forceren. Vooral niet omdat een stap van de nummer 2 van Nederland naar de nummer 6 van Spanje juridisch geen duidelijke sportieve verbetering is. "

Het ontslagrecht is in 2015 ingrijpend gewijzigd waardoor iedere werknemer zonder opgave van redenen onder zijn contract uit kan. Dan moet hij zijn werkgever wel een schadevergoeding betalen, terwijl de rechter hem ook nog een aanvullende schadevergoeding kan opleggen, maar bij elkaar opgeteld, zouden die tesamen slechts een fractie zijn van het bedrag dat PSV via de transfermarkt zou kunnen ontvangen. Als Bergwijn zo graag weg wil dat hij bereid is om een vertrek via de rechter af te dwingen, is PSV volstrekt kansloos en zou een enorme schade leiden tov een verkoop van de transfermarkt.

Spelers stappen echter niet zo makkelijk naar de rechter, al helemaal niet als ze daarvoor de club moeten dagen waar ze zijn opgeleid. In Belgie bestaat al meer dan 40 jaar een wet die vergelijkbaar is met de Wwz in Nl en daar hebben in 40 jaar slechts een handjevol spelers gebruik van gemaakt om onder hun contract uit te komen, waarvan de meeste bovendien buitenlander zijn. In tegenstelling tot in NL is er in Belgie echter jurisprudentie van de wet, waardoor de zaakwaarnemer van een speler er alleen maar mee hoeft te dreigen om een club te laten inbinden als die te hoog in de bomen gaat zitten en de speler daardoor een transfer dreigt mis te lopen. Ik denk dat de gang naar de rechter in NL nog gevoeliger ligt dan in Belgie omdat wij het polderen hebben uitgevonden en er een sterke voorkeur voor hebben om onze problemen dmv overleg op te lossen. Een Nederlandse speler zal in mijn optiek dan ook alleen naar de rechter stappen als hij door de opstelling van zijn club niet weg dreigt te komen en omdat er zoveel op het spel staat, zal een club het nooit zover laten komen.

8 augustus 2019 om 10:08

Wat je zegt is onzin en niet waar. Dan waren Frenkie en De Ligt ook wel naar de rechter gegaan hoor. Als de afkoop voor Barca en Juventus dan maar een fractie was dan, laten we zeggen 10 miljoen dan hadden zij dat echt wel via de rechter geregeld en dan zelf 30 miljoen aan tekengeld ontvangen.

En als zij dat niet zouden doen dan zouden buitenlandse spelers dat wel doen die nul binding hebben met Ajax of Psv.

8 augustus 2019 om 10:12

edsock

"leuk en aardig, ware het niet dat dit niet geldt voor het profvoetbal. (arbeidsrecht jurist hier). Denk je echt dat dit geldend zou zijn in Nederland ? Zou dit niet leiden tot complete chaos waarbij elke profclub omvalt omdat er geen transfersommen meer binnenkomen ? Noem anders 1 voorbeeld van een speler die met aanvullende sv is weggegaan bij zijn club in de eredivisie. "

Als je echt arbeidsjurist bent, zou je er goed aan doen om je te laten bijscholen. Dan zou je er toch ook van op de hoogte moeten zijn dat in het recht het gelijkheidsprincipe van toepassing is, dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen toekent. De Wwz geldt dan ook voor iedere werknemer, ook voor de voetballer. Voor bepaalde beroepsgroepen zoals het voetbal is alleen een uitzondering gemaakt in de wet, omdat die schadelijk is voor de beroepsgroep. Die uitzondering voorziet er in dat de rechter in dat geval een aanvullende schadevergoeding kan toekennen als de club een aantoonbare schade leidt. Dat is bijv. zo als de transfersom van een speler nog niet geheel is afgeschreven en nog voor een bepaald bedrag op de balans staat. De inhoud van iedere wet wordt gepubliceerd in de Staatscourant voordat hij van kracht wordt. Iedere wet staat bovendien ook beschreven in het burgerlijk wetboek. Iedereen die daar interesse in heeft, kan de inhoud van de wet op het net inzien.

Ik heb in mijn vorige bijdrage al gemeld dat er nog geen jurisprudentie is van de wet omdat nog nooit iemand (een speler) gebruik van heeft gemaakt om zijn contract te laten ontbinden. Dat willen de clubs ook graag zo lang mogelijk zo houden en daarom zullen ze het niet snel zover laten komen dat de gang naar de rechter de enige overgebleven mogelijkheid is voor een speler om een transfer te maken. En de speler laten gaan. Net zoals dat in Belgie is gebleken. Daar hebben ze al 40 jaar een gelijksoortige wet, de Wet van 78, en daar hebben in die 40 jaar niet meer dan een handjevol spelers gebruik van gemaakt om onder hun contract uit te komen.

8 augustus 2019 om 10:51

Burdym

"wat je zegt is onzin en niet waar. Dan waren Frenkie en De Ligt ook wel naar de rechter gegaan hoor. Als de afkoop voor Barca en Juventus dan maar een fractie was dan, laten we zeggen 10 miljoen dan hadden zij dat echt wel via de rechter geregeld en dan zelf 30 miljoen aan tekengeld ontvangen. En als zij dat niet zouden doen dan zouden buitenlandse spelers dat wel doen die nul binding hebben met Ajax of Psv. "

Ja mag van mij rustig roepen dat het niet waar is en liever je kop in het zand stoppen dan de waarheid onder ogen zien omdat je die niet kunt verdragen, maar iedere wet staat gewoon beschreven in Burgerlijk Wetboek, deze in artikel 668a, achtste lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek.

De uitzondering voor het voetbal staat duidelijk beschreven in "regeling ketenbepaling bijzondere functies en hogere vergoeding kantonrechter"

"regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 juni 2015, 2015-0000159867, tot aanwijzing van functies waarvoor de ketenbepaling buiten toepassing wordt verklaard en functies waarbij door de kantonrechter een hogere vergoeding kan worden toegekend indien sprake is van tussentijdse opzegging of ontbinding van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die niet tussentijds opzegbaar is (regeling ketenbepaling bijzondere functies en hogere vergoeding kantonrechter)"

Via onderstaande link kan je je zelf overtuigen als je het aankunt. Je kunt natuurlijk ook gewoon blijven volhouden dat het niet waar is, als dat niet het geval is.

https://wetten.overheid.nl/BWBR0036763/2018-08-01...
https://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/2019-03-16/...

8 augustus 2019 om 10:58

Ik weet niet waar men hier over steggelt, maar men mist hier de betekenis van wat een transfersom is volledig, namelijk het afkopen van een lopend contract.

Herinneren jullie de transfer van neymar naar PSG nog? Die kreeg zogenaamd 220 miljoen betaalt voor zijn functie als ambassadeur van Qatar. Geld waarmee hij zijn contract bij Barcelona afkocht.

8 augustus 2019 om 11:59

@ Cabinessence

Een contract is tegenwoordig inderdaad vele minder waard. Een speler tekent een contract maar zodra er een drievoudig salaris klaar ligt voor Bergwijn is er wel degelijk sprake van een positie verbetering voor Bergwijn. En qua competitie is dat ook zeker. En nu met het mislopen van de CL zit daar ook de negatieve balans aan voor PSV omdat ook daar een positie verbetering in zit. Via een arbitrage commissie is PSV volledig kansloos.

Tenslotte vraagt PSV 40 miljoen, maar een arbitrage commissie zal oordelen dat dit niet volgens de markt is. Tenslotte is er geen enkele andere club die iets van dat bedrag of in de buurt bied.

Als Bergwijn het hard wilt spelen heeft PSV weinig te vertellen en zal Bergwijn gewoon gaan.

8 augustus 2019 om 12:48

@B-Bergkamp:

Zoals jij het stelt, is het toch best opmerkelijk dat Barcelona en Juventus zoveel betaald hebben voor De Jong en De Ligt. Hadden ze dus ook niet hoeven doen?

Als hij echt wilt gaan dan heeft PSV niet zoveel te willen, spelers hebben de macht. Rond ze 35 miljoen lijkt me een mooie prijs voor Bergwijn.

8 augustus 2019 om 07:48

Altijd die dooddoener. Zo zit hij niet in elkaar. Kind vd club en stelt zich loyaal op. 40mio. Graag of niet. Met bankgarantie en geen rare structuren.

8 augustus 2019 om 08:28

kind van de club? Je weet dat ze hem bij Ajax hebben gehaald?

8 augustus 2019 om 08:32

"kind van de club? Je weet dat ze hem bij Ajax hebben gehaald?"

Speelt wel al sinds z'n 13e bij Psv, 8 jaar inmiddels. En ze hebben hem ook niet echt "gehaald" bij Ajax, Ajax heeft hem weggestuurd en PSV heeft hem vervolgens opgepikt.

8 augustus 2019 om 08:36

En Ajax weer van Waterwijk. Net als jullie voormalig kind van de club 'De Ligt' van FC Abcoude komt.. Die definitie betekent dus niet 'de club voor de huidige' maar waar hij de stappen heeft gezet om prof te worden

8 augustus 2019 om 09:28

@martinarody, 20 miljoen en een hoop gezeik. let op dat gaate r gebeuren

8 augustus 2019 om 07:52

Drl80

"als hij echt wilt gaan dan heeft PSV niet zoveel te willen, spelers hebben de macht. Rond ze 35 miljoen lijkt me een mooie prijs voor Bergwijn.".

Baarlijke nonsens. PSV hoeft Bergwijn natuurlijk niet onder de prijs te verkopen. Als er echter geen clubs zijn die bereid zijn om het door PSV verlangde bedrag op tafel te leggen, gaat men dat ook niet ontvangen. PSV hoeft Bergwijn echter niet te verkopen en aangezien er volgend jaar een EK is, zou Bergwijn zich daar in theorie in de kijker kunnen spelen, waardoor er dan wellicht wel clubs zijn die dat bedrag op tafel willen leggen.

8 augustus 2019 om 09:03

Ja maar bergwijn kan ook zomaar besluiten niks bij te tekenen en dan word hij toch elk seizoen minder waard. In die zin hebben de spelers echt nog wel enige macht.

8 augustus 2019 om 09:16

Thebrightone

"ja maar bergwijn kan ook zomaar besluiten niks bij te tekenen en dan word hij toch elk seizoen minder waard. In die zin hebben de spelers echt nog wel enige macht. "

Ik zeg ook niet dat spelers niet heel veel macht hebben, daarmee zou ik mezelf in het ootje nemen, maar het is ook weer niet zo dat de clubs helemaal machteloos zijn en zich van alles aan hoeven laten te leunen.

8 augustus 2019 om 08:03

Spelers hebben niet alle macht want hebben een contract met een club. Misschien dat een speler via de rechter wel de macht naar zich toe kan trekken maar dat is natuurlijk wat anders dan tegen een club zeggen ‘ik ga daarheen dus je moet mij laten gaan’. Rond de 35 miljoen vind ik aan de lage kant voor Bergwijn als ik lees dat er voor Neres meer dan 50mln geboden is (ook al in de winter). Die twee zijn redelijk met elkaar te vergelijken dus transfersommen kun je als PSV in deze gewoon gebruiken in de onderhandeling.

8 augustus 2019 om 08:43

Neres en Bergwijn vergelijken? Iedere realist ziet dat Neree meer waarde heeft. Dat betekent niet dat hij beter is. 2017/2018 mvp van ajax, halve finale CL, kampioen, selecao.. Neres is gewoon (veel) meer waard dus 50 om 35 is een goede afspiegeling

8 augustus 2019 om 09:22

Dammie

"rond de 35 miljoen vind ik aan de lage kant voor Bergwijn als ik lees dat er voor Neres meer dan 50mln geboden is (ook al in de winter). Die twee zijn redelijk met elkaar te vergelijken dus transfersommen kun je als PSV in deze gewoon gebruiken in de onderhandeling. "

Je redenatie klopt niet omdat de transferwaarde niet wordt afgemeten aan de kwaliteiten van een speler, maar aan de hand van marktmechanismen als vraag en aanbod en belangstelling. Neres is meer waard dan Bergwijn omdat er op hem al biedingen zijn gedaan van 50 60 miljoen Euro, terwijl het hoogste bod dat er op Bergwijn is gedaan de helft bedraagt. Dat Neres meer in de belangstelling staat dan Bergwijn heeft natuurlijk te maken met de succesvolle CL campagne van Ajax, waarin hij zich goed heeft kunnen laten zien. Als John de Jong tegen zijn onderhandelingspartner van Sevilla zou zeggen, ik wil 50 miljoen voor Bergwijn omdat dat ook op Neres is geboden, zou die hem hard in zijn gezicht uitlachen. Zo werkt het natuurlijk niet.

8 augustus 2019 om 11:47

Natuurlijk spelen er meerdere zaken een rol bij een transfer en is het ook wat de gek ervoor geeft. Alleen redeneer ik hier vanuit de verkopende club en die kijkt ook om zich heen naar vergelijkbare spelers. Je (scepticus) kan wel zeggen dat het niet zo werkt naar zo werkt het natuurlijk weldegeijk. Vergeet niet dat Sevilla wil kopen en PSV hem niet te koop heeft gezet. Dan mag Sevilla lachen maar dan moeten ze misschien maar verder kijken naar alternatieven die goedkoper zijn. Het is een beetje net als huizen verkoop: ik kan jouw huis wel voor 100k willen kopen maar als jij er 500k voor wil hebben omdat twee straten verderop een vergelijkbaar (nee niet exact hetzelfde) huis voor 490k verkocht is, dan heb ik misschien pech. Net als jij geluk kan hebben als ren derde 575k neer wil tellen.

En qua kwaliteiten en prestaties heeft Neres na de winterstop veel laten zien maar in de winterstop werd er ook al een dergelijk bedrag geboden en toen moest dat allemaal nog komen.

@d-bergkamp
In de basis zijn beiden dat niet waard wat mij betreft en slaat 50mln voor een voetballer niet echt ergens op. Maar waarde is niet objectief vast te stellen en alles is wat de gek ervoor kan en wil geven

8 augustus 2019 om 12:00

@ Dammie

Neres is bij Ajax in 101 wedstrijden direct betrokken bij 61 goals. Ter vergelijking: Bergwijn is betrokken bij 54 goals in 124 wedstrijden. Daarnaast is Neres kampioen, halve finale champions league en een Selecao (waar o.a. Neymar etc zitten) die indrukwekkender zijn dan een international van Nederland waar Promes/depay je concurrent is.

Op basis van al die gegevens is een Neres simpelweg meer waard. En misschien ook wel beter. Het eerste is een feit, het tweede een logisch gevolg.

8 augustus 2019 om 13:11

D-Bergkamp, kijk eens naar het betoog van Scepticus38 hierboven; dan zie je dus al dat de meningen daarover verschillen. Verder hoef ik je toch niet uit te leggen dat transfersommen niet bepaald worden op basis van statistieken etc.? Daarnaast is het leuk dat Neres bij de selectie van Brazilie zat en dat Neymar daar ook toebehoort maar wie er nog meer in je team zitten bepaalt natuurlijk al helemaal je waarde niet. En zat hij daar niet met name bij vanwege de blessure van Neymar?

Ik ben dan ook wel benieuwd hoeveel Frenkie de Jong waard is volgens jou want die werd verkocht voordat hij een prijs binnen gehaald heeft in Nederland. Maar ja die speelt natuurlijk met Neres in het team die weer met Neymar gevoetbald heeft maar dat is natuurlijk een logisch gevolg

Het is voor PSV natuurlijk wel pijnlijk mochten zowel Lozano als Bergwijn verkassen, terwijl Ziyech en Neres juist verlengen bij Ajax. Dan is wat mij betreft toch echt sprake van een overgangsjaar bij PSV, tenzij ze nog een of ander bizar konijn uit de hoge hoed toveren met het geld dat ze gaan ontvangen.

8 augustus 2019 om 07:43

En toch kan je dat PSV wel toevertrouwen. Komen wel vaker met een speler waarvan je op voorhand denkt: die is onhaalbaar. Voorbeelden zijn Guardado, Moreno, Lozano en in mindere mate Bruma dit seizoen

8 augustus 2019 om 07:50

Nou nou, neres heeft verlengd. Puh puh. Daar moet de ed bang voor zijn. Nou, alles behalve. Speelt hanďvol goede duels per seizoen. En dat is het. Hakim idem. Fc balverlies met paar bepalende acties. Iedereen is bij psv vervangbaar. Met dat geld goed investeren en psv is gwn titelfavoriet.

8 augustus 2019 om 07:52

MartinaRody, PSV als titelfavoriet benoemen is gewoon echt onzinnig. En je kan zeggen van Neres en Ziyech wat je wilt, maar ze zijn echt wel bepalend in het aanvalsspel van Ajax.

8 augustus 2019 om 07:54

Ja idd, vind de hype rond Neres zwaar overdreven. Prima dribbelaar maar geen enorm rendement. Een voetballer zoals er nog 50 in Europa rondlopen. Wat 3-4 goede CL wedstrijden kunnen doen.. wellicht een mindere speler dan Bergwijn.

8 augustus 2019 om 08:04

Dus op basis van dat iedereen vervangbaar is maakt PSV de grote favoriet voor het kampioenschap??? Persoonlijk denk ik dat Ajax juist kampioen wordt, ben tot dusver niet te spreken over het speelstijl van PSV.

8 augustus 2019 om 08:07

Exact dezelfde cijfers als Bergwijn over 2 seizoenen gezien (zelfs iets beter qua aantal minuten per assist / goals). Vorig jaar veel minder gespeeld dan Bergwijn en alsnog prima cijfers. Aparte conclusie dus van bovenstaande heren, tenzij ze Bergwijn ook overschat vinden natuurlijk.

8 augustus 2019 om 08:12

Neres is bij Ajax in 101 wedstrijden direct betrokken bij 61 goals. Ter vergelijking: Bergwijn is betrokken bij 54 goals in 124 wedstrijden. Neres is wel een paar maandjes ouder, vooruit. Maargoed, je tekst laat weer duidelijk je antipathie jegens Ajax zien Martina, jij bent echt simpelweg niet serieus te nemen "Neres en Ziyech (samen betrokken bij 70 goals vorig jaar) spelen slechts een handjevol wedstrijden goed", koekoek....

8 augustus 2019 om 08:16

Diegelbereds, nou, ik vind het bizar dat ajax favo is terwijl ze afgelopen seizoen na meer dan 1000 dagen weer eens op 1 stonden. Door nb eigen toedoen van psv die straatlengte voor stond. Ja, psv is ook dit seizoen dé titelfavoriet. Wen er maar aan.

8 augustus 2019 om 08:34

(martinarody)
dat ze sinds 1000 weer boven aanstonden maakt toch niet uit wie is er uiteindelijk kampioen geworden ? je kunt wel krampachtig onzinnige dingen zegen als Neres is niets Ziyech FC balverlies leuk hoor die uitspraken maar ze tekenen wel bij , maar feit is dat Ajax een straatlengte voorlicht in A beleid en Wat nog belangrijker is het financieel beleid en ik zou zeggen wen daar maar aan , en dat PSV titel favoriet is zal mij een zorg zijn dat zijn ze nl altijd dus niets nieuws onder de zon .

8 augustus 2019 om 08:44

@Martina, Haha, zeg je nou tegen die gelbe dude dattie eraan moet wennen dat PSV titel favoriet is? De beste kerel is niet alleen voor Dortmund en Liverpool, maar ook voor PSV. Met je er maar aan. Reageer anders even op Sander zijn cijfertjes. Of kun je ze niet weerleggen?

8 augustus 2019 om 08:57

Ach Martina zo lust ik ze ook. Door toedoen van Ajax mochten jullie 24 x kampioen worden en stom van Ajax maar als ze gewoon hun ding hadden gedaan was afgelopen seizoen nr 58 gewonnen.

8 augustus 2019 om 09:00

Heel eerlijk Bakkert, Bergwijn is in mijn ogen ook overtrokken. Kan prima dribbelen, maar afmaken zit er nog niet in. Maar goed zeg dus vergelijkbaar, dan is 30-40 miljoen nog altijd reëler dan 50+. Dat maakt de lat voor Neres dus hoger en in mijn ogen dus nog meer overschat.

8 augustus 2019 om 09:05

Hebben we Martina bitchy weer, alles om Ajax te bashen... Ga je dit seizoen wederom in elke topic Ajax erbij halen en ze naar beneden halen?... De jaloersheid en de afgunst druipen van je posten af... Maar helaas zal ook dit jaar jij niets te juichen hebben.

8 augustus 2019 om 09:07

Echt, snap niet dat je niet elke dag in lachen uitbarst als je jezelf in de spiegel ziet. Ken weinig leden hier die zo weinig onderbouwd reageren en waar de naam AJAX zo als een rode lap werkt. Wat een joker en wat een life... Vol wrok.

8 augustus 2019 om 09:08

Volgens mij laat Bergwijn al een half jaar niets meer zien.

8 augustus 2019 om 09:13

Ik zal er aan proberen te wennen.
Maar goed Psv's Europees avontuur was van kortere duur dan mijn relaties.
Tevens vind ik Neres echt wel beter dan Bergwijn.

8 augustus 2019 om 09:15

Thebrightone:

Dit soort types hebben een grotere haat voor Ajax dan liefde voor hun eigen club.
Ga er maar niet inhoudelijk op in je voert de trol alleen maar.

8 augustus 2019 om 11:27

@diegelbereds

"het is voor PSV natuurlijk wel pijnlijk mochten zowel Lozano als Bergwijn verkassen, terwijl Ziyech en Neres juist verlengen bij Ajax. "

PSV heeft het contract van Malen verlengd en ook nog eens met 5 jaar. Aangezien Raiola zijn zaakwaarnemer is en de onderhandelingen zich al maanden voort slepen, had ik dat absoluut niet meer verwacht omdat het dezelfde kant op leek te gaan als bij Tete en Kluivert bij Ajax. De contractverlenging met Malen vind ik dan ook met afstand de beste transfer van PSV van het jaar, ook al moet je altijd een slag om de arm houden omdat je niet weet wat er in het contract staat en of er bijv. ontbindende voorwaarden in zijn opgenomen. Maar PSV loopt in ieder geval niet meer het gevaar dat hij volgend jaar gratis de deur uit loopt en daar zag het wel naar uit.

Waarom gaat PSV in gesprek over 30 miljoen? Zullen ze dan toch 33/35 accepteren? Hoop zelf op minimaal 40.

Hebben ze geen leuke aanvallende middenvelder rie ze bij die 30 miljoen kunnen bieden?

8 augustus 2019 om 07:41

Ze schijnen wel een spits te hebben die in het psv systeem past. Misschien kunnen ze die huren met optie tot koop.

8 augustus 2019 om 07:51

Hoezo zou PSV dat willen? Met Pereiro, Ihatarren, Affelay en Bergwijn (in mindere mate) heb je al 4 aanvallende middenvelders

8 augustus 2019 om 07:52

Edit: als Bergwijn vertrekt worden dat 3 spelers* Excuus

8 augustus 2019 om 08:04

2,5 speler. Affelay kun je ook niet vanuit gaan. laatste 3 seizoenen 19 wedstrijden voor stoke. Dus een aanvallende middenvelder die niet vaak geblesseerd is, en redelijk constant kan spelen (niet zoals Pereiro) zou dat denk ik wel welkom zijn voor Psv.

Goede speler, maar voor 35 verkopen. PSV heeft doelpunten nodig. Met al de aanvallende talenten is hij ook niet onmisbaar. Met Lammers, Gakpo, Bruma, Malen, Ihattaren, Pereiro en Lozano opties zat. Daarbij komt in afzienbare tijd ook Piroe. PSV moet als een gek op zoek naar 2 ervaren middenvelders met leiderschap. Dan gaan die jonge gasten ook beter voetballen en kan Rosario prima in de luwte meespelen.

8 augustus 2019 om 07:48

Overigens weet ik niet hoe jullie erover denken maar ik zie in Ihattaren eerder een Frenkie de Jong dan een echte 10. Mis doelgerichtheid bij hem, terwijl hij wel enorm goed kan dribbelen en positiespel. Zal verdedigend nog sterker moeten worden, maar dat was ook een puntje bij de Jong in het begin.

8 augustus 2019 om 08:23

PSV heeft idd talent zat om het vertrek van Bergwijn en misschien ook wel Lozano op te vangen. Ik als Ajacied ben er stiekem wel een beetje jaloers op! Als je dit op de juiste manier kan leiden dan kunnen er misschien leuke dingen ontstaan!

Laat ze Maximilian Wöber er maar bij doen

Gek genoeg denk ik dat de druk die nu meer bij Malen en co. komt te leggen hen goed zal doen. Voor alle partijen top mocht deze stap doorgang vinden.

Vind 30 miljoen wel weinig zeker als je 40miljoen + voor lozano kan krijgen... maar oké

30 miljoen is toch wel te weinig hoor. hoop eigenlijk dat hij gewoon nog een seizoen blijft en de hele ED en hopelijk ook de EL kapot speelt. Dan kan hij daarna na het EK een grote stap maken.

Zowel Lozano als Bergwijn vind ik veel te veel momentenvoetballers,spelers die de ene week een 8 zijn en de andere week onzichtbaar.
Teveel geld vind ik 30 voor Bergwijn,maar begrijp PSV wel,die moeten weer er iets voor terug zien te halen.

Hoeveel van die 30 miljoen krijgt Ajax?

8 augustus 2019 om 08:54

"hoeveel van die 30 miljoen krijgt Ajax?"

Weinig of niets. Hooguit een hele kleine opleidingsvergoeding (bergwijn was op z'n 13e al weg bij Ajax, opleidingsvergoeding moet betaald worden vanaf de 12e verjaardag van de speler). En aangezien Ajax Bergwijn zelf weggestuurd heeft, zou het best kunnen dat ze zelfs op die vergoeding geen recht meer hebben.

Heb het vermoeden dat zowel Bergwijn als Lozano vertrekken en dat PSV waarschij lijk weer niet goed genoeg inkoopt. Heb het gevoel dat PSV heel erg moet oppassen dat ze de inkomsten goed besteden want ik zie psv het nog wel financieel lastig krijgen de komende jaren...

8 augustus 2019 om 09:23

"want ik zie psv het nog wel financieel lastig krijgen de komende jaren..."

Op basis waarvan denk je dat? De club is financieel gezond, smijt niet met geld en heeft met o.a. Bergwijn, Lozano, Malen, Dumfries, Gutierrez, Rosario, Bruma en Lammers genoeg waardevolle spelers met langlopende contracten.

8 augustus 2019 om 09:48

Een paar jaar geen cl halen hakt er wel in hoor. En ga niet zeggen PSV begroot EL want linksom of rechtsom het kost je geld. Daarbij zijn er ook hoge kosten. Dus zou niet zo zeker zijn van je zaak

8 augustus 2019 om 10:03

"een paar jaar geen cl halen hakt er wel in hoor."

Vooralsnog is het één jaar geen CL. Volgend seizoen weer nieuwe kansen. En PSV heeft van 2009 tot 2015 zes seizoenen op rij geen CL gespeeld en dat hebben ze uiteindelijk ook prima overleefd.

"en ga niet zeggen PSV begroot El"

Dat ga ik wel zeggen, want PSV begroot nou eenmaal op de EL. CL halen is dus geen vereiste, maar een bonus.

8 augustus 2019 om 10:15

Moet wel zeggen dat in die periode van zes jaar ook die deal met de gemeente beklonken is. Wederom een aantal jaren die inkomsten mislopen en ze moeten weer wat bedenken.
Daarnaast heb ik de indruk dat indien PSV onder druk komt te staan ze best wel eens onverstandig met de centen om kunnen gaan. Daarnaast heb ik niet heel veel vertrouwen in de huidige leiding en trainer van PSV en ik zie ze de komende jaren wel een paar klappen oplopen... Pas maar op voor feyenoord scenarii

8 augustus 2019 om 10:35

@thebrightone:

Volgens mij is het vooral een hoop wishful thinking van jouw kant. Je kunt vinden wat je wil van Toon Gerbrands, maar op enige vorm van onverstandig beleid heb ik hem tot dusver nog niet kunnen betrappen.

En waar baseer je op dat PSV onverstandig met de centen om zou gaan? Dit lijkt me niet het lijstje van een roekeloze club:

2019-2020 gekocht voor 24 miljoen, verkocht voor 29 miljoen
2018-2019 gekocht voor 32 miljoen, verkocht voor 19 miljoen, 37 miljoen CL-inkomsten
2017-2018 gekocht voor 13 miljoen, verkocht voor 47 miljoen, 25 miljoen CL-inkomsten
2016-2017 gekocht voor 5 miljoen, verkocht voor 18 miljoen, 27 miljoen CL-inkomsten
2015-2016 gekocht voor 18 miljoen, verkocht voor 53 miljoen
2014-2015 gekocht voor 6 miljoen, verkocht voor 5 miljoen
2013-2014gekocht voor 12 miljoen, verkocht voor 45 miljoen

8 augustus 2019 om 10:55

(cabinessence)

Ja dat klopt maar ik wil je toch even herinneren aan de deal met de gemeente van 48 miljoen , want door de grond te verkopen is PSV gewoon door de gemeente geholpen hoor ze moeten dat bedrag gewoon terug betalen in 40 jaar maar feitelijk was het gewoon verkapte gemeente hulp , dus dat ze het prima hebben overleefd kom ook grotendeels daardoor , en daar is of zich niets mis mee want andere clubs zijn via gemeenten geholpen , maar ga niet vertellen dat die deal niet belangrijk was want dat was een grote opluchting hoor .

8 augustus 2019 om 11:28

"ik wil je toch even herinneren aan de deal met de gemeente van 48 miljoen"

Die gemeentedeal was noodzakelijk omdat PSV voornamelijk in het tijdperk Van Raaij op te grote voet leefde. Maar dan hebben we het over 15-20 jaar geleden. Er is geleerd van de fouten van destijds, de gemeente Eindhoven houdt tegenwoordig de boekhouding van PSV in de gaten en sowieso lijkt Gerbrands me een zeer verstandige man, dus zie ik het niet snel gebeuren dat die situatie zich herhaalt.

"ze moeten dat bedrag gewoon terug betalen in 40 jaar"

Klopt, daarvoor wordt elk jaar automatisch 2,4 miljoen overgemaakt uit de inkomsten van het verkoop van de seizoenkaarten. Daar zal de club vast niet aan onderdoor gaan.

30 miljoen is een flink bedrag voor een speler die zich enkel op Eredivisieniveau het afgelopen jaar heeft laten gelden. Met het uitblijven van Champions League zal Bergwijn niet veel meer gaan opleveren. Ook niet als hij nog een jaar bij PSV blijf spelen. Bovendien kan een minder seizoen er zelfs toe leiden dat clubs minder voor hem over hebben. Ik zou voor het geld kiezen.

8 augustus 2019 om 10:03

Hij speelde vorig seizoen gewoon goed in de champions league wedstrijden die PSV speelde anders. En daarnaast is hij ook Oranje international, dus hoezo alleen in de eredivisie bewezen. Wordt wakker.

8 augustus 2019 om 11:09

Bergwijn tot nu toe in de Champions League. 12 wedstrijden waarvan 7 als basisspeler. 2 gele kaarten. 0 doelpunten en 0 assists. Hele magere cijfers voor een voorhoede speler die dit seizoen in ieder geval niet fraaier zullen worden. Als A-international 7 wedstrijden, 0 doelpunten. Je vraagt mij wakker te worden. Ik zeg jou, droom lekker verder.

Dat is gewoon 30 miljoen te weinig in deze markt. Hij is meer waard en efficiënter dan Neres.

Poot stijf houden. Wanneer je Lozano en Bergwijn verkoopt kun je jeopmaken voor plek 4-5 dit seizoen. Daar zit toch niemand op te wachten.

Wat ben ik blij dat Berghuis onlangs heeft verlengd.. al zegt dat niet zoveel tegenwoordig in de voetbalwereld. Bergwijn zie ik namelijk nog wel vertrekken. Is het niet voor 30 miljoen, zal het vast wel iets hoger liggen. Zal wel zuur zijn als Lozano én Bergwijn vertrekken en PSV er geen waardige vervangers voor terug halen. Berghuis valt nu wel weg, tenzij PSV met een absurd bod komt, althans ik dat niet zie gebeuren.

In deze markt is dat 20 miljoen te weinig. Beter rendement als bv Neres. Dus niet laten gaan voor dat bedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 5 1 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mark van Bommel legt uit: ‘Ze hebben het in de kleedkamer opgelost’

Donyell Malen was zaterdag de grote man voor PSV in de 5-0 thuiszege op Vitesse. De aanvaller maakte er liefst vijf tegen de Arnhemmers, waarvan tweemaal vanaf elf meter. Kostas Mitroglou...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren