Eerste doelpunt van Hazard spaarzaam hoogtepunt bij Madrileense oefenzege

Woensdag, 7 augustus 2019 om

Real Madrid heeft woensdagavond in een oefenwedstrijd nipt gewonnen van Red Bull Salzburg. De Koninklijke had tegen de Oostenrijks kampioen genoeg aan een vroeg doelpunt van Eden Hazard, die voor het eerst scoorde in Madrileense dienst: 0-1.

Real Madrid schoot uit de startblokken in de Red Bull Arena en kwam al vroeg op voorsprong. Hazard werd vanaf eigen helft gelanceerd door Karim Benzema, zette een dribbel in en rondde met een hard schot prachtig af. Het was het eerste doelpunt van de Belgische aanvaller voor Real; in zijn eerste vier oefenduels kwam Hazard niet tot scoren.

De ploeg van trainer Zinédine Zidane bleef ook na het openingsdoelpunt dominant spelen en had zeven minuten voor rust zijn tweede treffer kunnen maken. Hazard speelde verdediger Jerome Onguene moeiteloos uit, maar werd één-op-één met Cican Stankovic gestuit door de goalie. Een poging van Isco luttele minuten later ging over.

In de tweede helft, die mede door de vele wissels weinig spectaculair was, kreeg Salzburg de eerste grote kans. Patson Daka haalde van afstand uit en zag zijn schot rakelings over het doel suizen. Invaller Luka Jovic dacht de 2-0 te maken, maar rekende buiten doelman Carlos en zag zijn schot gekeerd worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door joshuak_)

Dit 343 systeem is inderdaad een goed systeem want dan tijdens balverlies zijn er minimaal 4 man achter de bal en dan kan je niet overlopen worden tijdens de counter. Het mag dus niet dat er als nog er op de een of ander manier toch steken laten vallen wanneer je denkt dat dat niet kan is. Ook komt het doordat bij balverlies alle 11 spelers bij de transactie weer liepen te wandelen want tegen een subtopper word je dan kansloos afgestraft. Hazard heeft een lekkere doelpunt op ze naam, moest er eigenlijk 2 hebben maar het vizier was niet op scherp en jovic speelde ook lekker maar de verwachting is ook dat marcelo en benzema gaan banken voor mendy en jovic ergens in november. Niet vergeten dat 1-0 wel een zwakke overwinning is als je beseft dat chelsea 5 doelpunten maakte.

7 augustus 2019 om 21:02

Marcelo speelde ijzersterk, zelfde geldt voor Benzema, ik snap mijn God niet waarom jij beweert dat Benzema én Marcelo gaan banken voor een Jovic?

7 augustus 2019 om 21:06

2e seizoenshelft gaan ze meer minuten maken want zidan werkt vaak met 2 elftallen zodat er voldoende rotatie en rust in de ploeg is.

7 augustus 2019 om 21:06

*dan worden de prijzen ook uitgedeeld en hun ervaring is hard nodig.

7 augustus 2019 om 21:09

Ah. Nu snap ik wat je bedoeld. Zoiets dacht ik namelijk ook: Benzema was vorig seizoen geblesseerd en ze hadden geen waardige invaller, dus daarom dacht Zizou waarschijnlijk, we hebben een stand in nodig (Jovic) Ten tweede: als Real met 4-0 voor staat tegen FC Paella in de 50e minuut, kan hij Benz en Marcelo lekker naar de bank halen voor wat rust en Jovic laten invallen met het oog op de volgende wedstrijd.

Goh, we houden eindelijk de nul. Feest compleet.

352 opstelling van Zizou. Interessant, want blijkbaar is een zekerheidje achterin nodig gezien al die tegendoelpunten in de vorige wedstrijden. Militao was solide. Was wel 1 keer zijn man kwijt waar overigens heel Real er slecht uit zag bij die grote kans van Salzburg in de eerste helft. Ook zie je hoe belangrijk Casemiro voor dit team is. De beste man mag dan wel veel kritiek krijgen, maar als hij er niet is, dan wandelen veel teams door het middenveld heen.

Blij voor Hazard dat die eindelijk zijn goaltje heeft gemaakt. Had daarna ook ze tweede moeten maken en had ook een assist achter ze naam moeten hebben bij die grote kans van Benzema.

Tweede helft sloeg nergens op in mijn ogen. Het werd opeens te fysiek aan beide kanten. Zegt genoeg ook al die gele kaarten in de tweede helft.

Ook heel irritant om te zien hoeveel verkeerde keuze's Vinicius JR wel niet maakte in de laatste 10 minuten. Blijkbaar heeft die nog geen idee wat die moet doen als die in de zestien komt. Heleitjd voor dat eigen succes, en balletje had twee keer gemoeten naar Marcelo die vrij stond, maar dat weigerde die. Zo irritant. Vazquez liet ook weer zien in de laatste kwartiertje dat er ook niks van, maar dat is geen nieuws meer.

Die aanname overigens van Marcelo op het eind. Hou ff op joh. Te mooi. Ben benieuwd of Zidane met dat 352 opstelling verder gaat.

7 augustus 2019 om 21:01

Het enige waar ik nag voor ben als case geblesseerd is want dan is er geen back-up nu llorente verkocht is.

7 augustus 2019 om 21:09

Dat wordt inderdaad een probleem dan. Ik snap ook niet wat waarom Llorente is verkocht. Notabene aan een concurrent. Mag hopen dat daar wel iets bij komt want met Kroos op de plek van Casemiro, ga je zwaar overlopen worden op het middenvd tegen goede teams.

7 augustus 2019 om 21:22

In dit systeem kan Kroos wel spelen op de Cvm positie. Er is dan genoeg defensieve zekerheid.

7 augustus 2019 om 21:03

Als die japanner in de eerste helft de juiste schoenen had aangetrokken, was het gewoon 1-1 geworden. Real speelde tegen een leuk teampje, maar dat zich duidelijk niet mag meten met de subtop. Deze opstelling tegen een degelijke ploeg en real krijgt er een paar om de oren. Hele zwakke prestatie hoor.

7 augustus 2019 om 21:14

Ja, en als Hazard en Benzema scherper waren voor het doel was het 1-3 geworden. Zwakke prestatie? Dat is dan jouw mening. Ik vond het allemaal wel meevallen. Eerste helft prima, tweede helft wat minder mede ook door wissels. Er wordt temniste gewonnen en wordt de nul ook eindelijk gehouden. Tegen Roma zondag, zullen we zien of Zidane verder gaat met 352 opstelling.

7 augustus 2019 om 21:15

Real speelde toch eerder 5-3-2? Met Marcelo en Carvajal als wingbacks.

7 augustus 2019 om 21:19

Um niet dat ik me kan herinneren. Ik weet wel dat er 1 keer zo gespeeld werd onder Solari uit tegen Betis, toen er met 1-2 werd gewonnen. Daarom wordt het interessant of Zizou hier verder gaat of dat dit ze plan B opstelling wordt. Kan zomaar zijn dat die zondag tegen Roma weer 433 gaat spelen.

7 augustus 2019 om 21:23

Komt op het zelfde neer. Bij balbezit is het 3-5-2 en bij balverlies 5-3-2.

Mooie goal, maar 1 op 1 met de keeper was dat toch wel een 100% kans die er, zeker van zo dichtbij, had ingemoeten voor Hazard. (Terwijl naast hem iemand totaal vrij stond)
Vond Kroos, Marcelo en Benzema trouwens zeer goed en effectief spelen qua passing, techniek en inzicht.
Ben ik de enige die niet snapt wtf er met Varane aan de hand is?

7 augustus 2019 om 21:40

Varane haf duidelijk gewoon verkocht moeten worden. Heb het idee dat die jonge geen honger meer heeft en aan een nieuwe hoofdstuk bezig wilt zijn. Hij lijkt totaal niet op de varane die we kennen...

7 augustus 2019 om 21:55

Maar dit was om eerlijk te zijn wel bar slecht qua balverlies (7/8x?) en ingeleverde passes. Met als dieptepunt proberen een aanvaller uit te kappen, falen en dan bijna een penalty weggeven.
Denk dat Zidane hem flink heeft gemept met een slipper achteraf...

Meer dan tevreden over de 3-5-2, het heeft onze defensieve problemen redelijk kunnen coveren vandaag. Een pijnpunt was toch wel de passing moet ik zeggen, zeer onzuiver en moeite met de pressing van Salzburg in de opbouw. Met Neymar als 10 in plaats van Isco heeft deze formatie heel veel potentie, dus ik hoop dat het Perez na al die jaren eindelijk lukt om hem binnen te halen.

Normaal gesproken doe ik dit niet maar vond Salzburg toch behoorlijk hard spelen voor een oefenduel, zelfs Atletico pakte ons niet zo hard aan. Heb een paar idiote tackles gezien die totaal onnodig zijn in een nietszeggende wedstrijd.

7 augustus 2019 om 21:17

Het begon al met Ramos na 2 minuten. Zo vreselijk onnodig. Dan kan je natuurlijk verwachten dat Salzburg ook de beuk erin gaan gooien. Maar goed. Zie jij Neymar graag komen? Perez is wel obssesed met Neymar, en de geruchten zijn logisch dat die hem wilt halen. Weet alleen niet of het wel handig is. Dan wacht ik liever nog een jaar voor Mbappe. Maar oke, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren.

7 augustus 2019 om 21:42

Ik zie Neymar graag komen, in vorm blijft die jongen de beste speler ter wereld na Messi en Ronaldo. Als 10 heeft hij het ook geweldig gedaan bij PSG en Brazilie, al vergeet men dat door z'n maniertjes. Ik vind een heel seizoen met alleen Isco op 10 een tikkeltje te mager eerlijk gezegd, al zou je ook Benz op 10 kunnen zetten wat een plekje vrijmaakt voor Jovic.

Moet trouwens zeggen dat de andere jongens Jovic wel wat vaker mogen zoeken hoor, in de wedstrijden die hij tot nu toe speelde heeft hij letterlijk 1 goede bal gekregen en dat was vandaag.

Red Bull Salzburg verdiend hier wel een pluim vind ik. Speelden redelijk georganiseerd en aanvallend voetbal, speelden goede kansen uit maar mistte precisie in de afronding.

Real Madrid moest duidelijk wennen aan de nieuwe formatie, maar stond redelijk stabiel. Verdedigend toch een aantal flinke steken laten vallen (ramos), maar dat zal ook wennen zijn, met 3 (of 5) verdedigers. Aanvallend werd er weinig gecreëerd, maar ik vond wel dat Isco het op 10 best leuk deed, net als Hazard. Benzema mistte de scherpte weer eens in afronding, maar verder wel een goed aanspeelpunt in de aanval. We missen wel wat stootkracht naar voren, in die zin begrijp ik de interesse voor Pogba of DVB wel.

Valverde viel me in positieve zin op, lekkere bijter en erg actief op het veld. \

Al met al weinig spektakel.

7 augustus 2019 om 21:05

Huh? Benzema slechts 1 kans van dichtbij (moeilijke hoek, en kon niet aannemen dus direct op de slof) en Hazard 1 op 1 met de keeper met alle tijd/ruimte en mist pijnlijk, maar je gaat serieus alleen weer op Benz zeiken? 🤔🤔(Hazard schoot trouwens ook nog een bal bijna over de zijlijn)

7 augustus 2019 om 22:14

Met dit Systeem heb je niks aan vd Beek. Want voetballen komt hij veel te kort. In dit systeem moet je kunnen voetballen en waar moet hij staan en voor wie? Vd moet Het alleen doen met zijn diepgang en af en toe goals. Verder zie ik niet veel. Drm denk ik dat hij zwaar te kort komt voor real.

Ondertussen lees ik uit Spanje berichten dat Kubo zou uitgeleend worden aan Valladolid. Er gaan er steeds meer weg, of moeten zelfs weg, en er komt niks bij...

Interessante formatie die nog best aardig leek te werken. We krijgen zoveel tegendoelpunten om de oren dat dit nog best potentie kan hebben. De goal van Hazard was een fraaie en ik zag een aantal mooie counters in de eerste helft. We hadden er zomaar wat meer kunnen scoren. Salzburg heeft zich staande kunnen houden maar man man, wat een overtredingen over en weer. Tweede helft was mwah, maar ik hoop dat Zidane deze formatie vaker een kans gaat geven. Marcelo speelde trouwens erg lekker! Hoop dat hij deze lijn kan doortrekken.

7 augustus 2019 om 21:22

Ja Marcelo was eindelijk weer Marcelo!
Uitzonderlijk goed,hakjes, perfecte passen, sierlijk en de hele Braziliaanse samba trukendoos.
Vond Kroos en Benz er trouwens ook uitspringen qua passing, reactie en inzicht.
Ben ik echt de enige die met stomme verbazing naar het gepruts van Varane zat te kijken?

7 augustus 2019 om 21:26

Was goed om te zien, ik hoop echt dat hij weer constant kan gaan presteren, want een Marcelo in vorm is genieten geblazen. Varane zag er op sommige momenten niet al te best uit, maar Militao, die overigens echt decent speelde, kan hem vervangen als hij in een (langdurige) vormdip terecht komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1411
L. JovićAanvaller91
T. CourtoisKeeper120
CarvajalVerdediger121
G. BaleAanvaller82
E. HazardAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

762 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 8 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Paul Pogba wil transfer doordrukken en hoopt op deal voor 12 juni’

Paul Pogba heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Manchester United, zo schrijft L’Équipe. De Franse middenvelder hoopt nog altijd te vertrekken naar Real Madrid en is vastbesloten om die...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren