‘Arsenal vraagt geïnteresseerd Everton om meer dan 43 miljoen euro’

Woensdag, 7 augustus 2019 om

Everton wordt de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Wilfried Zaha, maar the Toffees hebben meer ijzers in het vuur. Onder meer de BBC maakt woensdagmiddag melding van een bod van director of football Marcel Brands op Arsenal-aanvaller Alex Iwobi.

Everton zou een eerste bod van 32,5 miljoen euro uitgebracht hebben op de 23-jarige Iwobi. Die aanbieding is door the Gunners echter meteen naar de prullenbak verwezen, aangezien zij meer dan 40 miljoen pond, omgerekend 43 miljoen euro, wensen te incasseren voor de Nigeriaans international.

Iwobi zelf is naar verluidt niet per se op uit op een vertrek bij Arsenal, al is hij wel bereid om de gang naar Everton te maken als de twee clubs tot een akkoord weten te komen. De kans is aanwezig dat hij dan samen zal gaan spelen met Zaha, die volgens de BBC ook nog altijd in beeld is op Goodison Park.

De aanvaller, die eerder ook werd genoemd bij Arsenal, zou zelfs een transferverzoek ingediend hebben bij Crystal Palace om een vertrek te forceren. De tijd begint echter te dringen voor Brands, daar de Engelse transfermarkt donderdag al op slot gaat.


Poll

Vind jij dat Everton meer dan veertig miljoen euro moet betalen voor Alex Iwobi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door gunnero)

Ik vind 32miljoen al veel, is voor Arsenal niet een hele bijzondere speler terwijl als hij voor de nationale ploeg speelt het talent eraf spat, een stapje omlaag zou hem denk ik goed doen

Als ik Arsenal was, dan had ik er direct een strik omgedaan en richting everton gestuurd.. Hij kan mij totaal niet bekoren.

7 augustus 2019 om 17:58

Gelukkig ben jij Arsenal niet

7 augustus 2019 om 18:02

Hoi, je hebt jammer genoeg verkeerd gespeld.

7 augustus 2019 om 18:50

Dekoninklijke heeft toch gewoon gelijk? Er is niet echt iets bijzonder aan Iwobi: komt bijna nooit iemand voorbij, geen geweldig schot en totaal geen overzicht.

Met de nieuwe spelers die zijn gekomen en met talenten die er aankomen, mag Iwobi voor die 40 mil. echt wel vertrekken. Zelfs bij 15 mil. zou ik hem al wegdoen.

7 augustus 2019 om 19:50

Maar hij is wel erg nuttig als wissel. Hij heeft een actie, snelheid, en kan een bal voor geven (al is het blind).

7 augustus 2019 om 20:47

Overdrijven is ook een vak. €43 mil vragen voor Iwobi is nog niet eens zo gek in een wereld waarin Zaha op €80? Mil wordt geschat. 23 jaar met de potentie om een belangrijke speler te worden voor een club als Everton

8 augustus 2019 om 11:24

Totaal geen overzicht? 15 miljoen? Heb je hem wel in actie gezien vorig seizoen? Hij was in meerdere wedstrijden de beste man van het veld. Juist degene met enig overzicht en dreigende acties.

Zaha voor 80 miljoen vindt iedereen prima een prima bedrag, maar het is absurd. Het is een leuke voetballer, maar heeft totaal niks bewezen op een hoger niveau en wisselt zijn goede acties af met mindere. En dan is Iwobi nog niet eens de helft waard. Ik ben het spoor bijster.

Dit zou je alleen moeten doen als je voor hetzelfde geld een betere vervanger kan halen. Iwobi is momenteel een nuttige wisselspeler voor het team.

7 augustus 2019 om 17:52

Ze hebben Pepe gekocht, dat is een directe concurrent.

7 augustus 2019 om 17:56

Je vergeet dan alleen dat Iwobi 1 van de weinigen was die bij Arsenal op de flank kon spelen. Auba is eigenlijk een spits en ook een Mkhi vind ik geen flankspeler. Allang blij dat ze Nelson terug hebben gehaald

7 augustus 2019 om 17:56

Niet echt. Iwobi is een linksvoor/aanvallende middenvelder, Pepe daarentegen rechtsvoor.

7 augustus 2019 om 17:56

Pepe en Nelson. Lekker laten gaan voor zo'n bedrag en herinvesteren in de verdediging. Of Zaha.

7 augustus 2019 om 17:58

Is wel natuurlijk van nature een aanvallende middenvelder. Die pakt sowieso veel minuten maar niet als basisspeler. Is ook een kind van de club dus denk hij dat hij het liefst voor zijn kansen gaat bij Arsenal.

7 augustus 2019 om 17:58

Dubbelpost, kan weg.

7 augustus 2019 om 19:53

@hangover96

Correct, maar als je top 4 wil halen ben je ook wisselspelers nodig.

7 augustus 2019 om 23:55

Iwobi kan op de flank spelen, maar is geen echte vleugelspeler. Deze jongen zou een kans moeten krijgen op het middenveld. In eenzelfde rol als Bv een Wijnaldum.

7 augustus 2019 om 18:13

Snap sws niet waarom Arsenal hem zou laten gaan? Dan zou ik eerder Mkhitaryan proberen te lozen want die laat helemaal niks zien. Iwobi brengt met zijn snelheid tenminste wat gevaar en de rest van de vleugelspelers zijn nog te jong.

7 augustus 2019 om 18:53

Waarom wordt Iwobi zo overschat? Als ik na vorige seizoenen kijk waren Miki en Iwobi vrijwel gelijk aan elkaar. Beide zijn ook flink wisselvallig en beide kan je daarom dus ook prima wegdoen in mijn ogen.

Ook de snelheid van Iwobi is de laatste jaren erg achteruit gegaan hoor, denk dat komt doordat hij meer body heeft gekregen.

7 augustus 2019 om 19:53

Het verschil is dat Iwobi nog relatief jong is en beter kan worden. Mkhi is over zijn top. Iwobi heeft wel een sterker seizoen gespeeld dan Mkhi.

7 augustus 2019 om 19:28

Zo nuttig is hij ook nou weer niet! Je heb achter de drie eerste keus aanvallers Aubamayang, Lacazette, Pepe genoeg opties aangezien je met Reis Nelson, Martinelli, Mchitarjan en Eddie Nketiah al een uitstekende vervangers heb. Iwobi is dan extra luxe, en met een bedrag van 50M kan je alsnog melden bij Zaha of je verdediging nog meer versterken waar de prioriteit ligt. Papastathopoulos en Mustafi zijn gewoon drama. Met een centraal duo als Rugani en Upamecano maak je pas echt stappen om de top uit te dagen

Leno
Maitland Nil
Rugani
Upamacano
Tierney
Torreira
Guendouzi
Pepe
Ceballos
Aubamayang
Lacazette
7 augustus 2019 om 19:57

Sorry, maar wat een hoop onkunde.

De verwachte basiself met betrekking tot aanvallers is: Auba - Laca - Pepe. Dat is helemaal waar. Wie zijn je vleugel-backups? Martinelli is meer een spits en Nketiah is een 100% spits. Wie ga je dan als vleugelspeler op de bank zetten? Juist. Iwobi.

Zaha ga je niet krijgen met die '50' miljoen. Het is zoals te tekst aangeeft hooguit 43. Daarnaast: Je gaat geen hoge ogen gooien zonder acceptabele wisselspelers. Wat als Pepe geblesseerd raakt? Ga je dan de onervaren Martinelli daar maar neergooien of Mkhi, die al over zijn top is?

Twee centrale verdedigers gaan er toch niet komen. Mustafi is inderdaad drama, maar Arsenal heeft nog altijd Holding in de selectie, basisspeler maar helaas geblesseerd. Sokratis is belangrijk omdat hij samen met Monreal de ervaren krachten zijn. Upa kost 70-90 mil en is dus onrealistisch.

7 augustus 2019 om 22:18

@arsenallz

Ooit gehoord van systeem verandering bij blessures. Emery staat erom bekend kan hij ook gewoon 5-3-2 kan spelen.
Martinelli kan makkelijk met zijn snelheid en technisch vermogen vanaf de zijkant kan spelen. Nketiah is een pure spits die heb je dan achter de hand achter Laca en Auba.

In de tekst staat dat Arsenal meer verlangd dan 43 Miljoen. Dus dan ga ik er logisch vanuit dat een verhoging richting de 50 a 55 genoeg zal zijn om het te accepteren. Als je zo'n bedrag ontvangt kan je geld bij betalen of een in termijnen clausule hanteren om het gevraagde bedrag te betalen.
Mkhi is in mijn ogen gewoon bruikbaar als back up.

Monreal en Sokratis zijn misschien ervaren maar komen kwaliteit tekort en vooral Monreal is gewoon te oud.
Holding komt net terug van een lange blessure en het is nog maar de vraag of hij het niveau gaat halen wat gevraagd wordt.
Upa is duur ja maar sinds de komst van Pepe is niet onmogelijk en sta zal niet verbaast zijn als ze het gevraagde bedrag van 70M op tafel leggen

Als Everton 43 miljoen betaald voor Iwobi, waardoor Arsenal er vervolgens met Zaha vandoor gaat, kun je ze nooit meer serieus nemen ben ik bang

7 augustus 2019 om 18:08

Lijkt erop dat Silva Iwobi wil halen als een nummer 8. Wilden Doucouré van Watford, maar die weigerden mee te werken. Op de flanken lijken er, als Zaha komt, met Richarlison, Bernard en Walcott genoeg opties voorhanden.

7 augustus 2019 om 18:10

Nummer 8? Dat wordt een drama. Ik denk niet dat ze Zaha èn iwobi halen.

7 augustus 2019 om 18:14

Wordt door heel wat bronnen bevestigd, dat ze zowel Zaha als Iwobi willen hebben. Niet dat ik Iwobi ooit op de nummer 8 positie heb zien spelen, maar begreep dat hij dat voor nationale ploeg wel vaker heeft gedaan.

7 augustus 2019 om 18:28

Ohh, Zaha zal 90 miljoen kosten denk ik? En Arsenal wil nog meer voor iwobi dus ongeveer 50 miljoen. Zie jij Everton dat allebei betalen? Als je ook meerekent dat ze sibibe halen voor 15 miljoen.

7 augustus 2019 om 18:33

Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat dat precies is wat ze willen doen. Hoe men dat tracht te verkopen met het oog op FFP, geen flauw idee. Zijn ook nog in de markt voor een centrale verdediger.

7 augustus 2019 om 18:48

Efc_1878, je hebt het verkeerd. Iwobi's beste positie is de nummer 10. Daarnaast kan hij ook spelen op de linksvoor. Als 8 heb ik hem nog nooit zien spelen. Ook niet bij Nigeria.

7 augustus 2019 om 18:50

Ik vraag me oprecht af hoe Everton dat zou willen doen. Verkopen doen ze ook amper.

7 augustus 2019 om 18:53

Oh, zou best kunnen hoor, ga alleen af op informatie die ik gelezen heb. Ben geen Iwobi of Arsenal expert. En interlandvoetbal kijk ik sowieso heel zelden.

7 augustus 2019 om 18:58

Geld is geen probleem, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Nogmaals, vraag me alleen af, hoe men die uitgaven denkt te kunnen verantwoorden met het oog op Fifa Fair Play.

8 augustus 2019 om 02:47

Klopt hij is een nr 10. Nooit op 8 gespeeld. In de jeugd spits.

Ik vind hem een prima speler. Liever behouden als back up. Hij is alleen heel wisselvallig.

7 augustus 2019 om 18:14

Vergeet niet dat we voor 30/40 miljoen Ziyech kunnen halen. Wie verkies je dan Ziyech of Iwobinho?

7 augustus 2019 om 18:55

Ziyech gaat echt niet naar Arsenal, tevens hebben we al genoeg spelers als hem in de selectie. Het gaat juist om een winger die we gelukkig nu wel hebben gehaald.

Vergeet ook niet dat Ziyech wisselvallig is, dan kan je net zo goed die Iwobi behouden.

7 augustus 2019 om 19:59

Waarom een creatieve middenvelder halen als je al genoeg spelers hebt voor zijn positie? Ziyech op de vleugel is geen realistische optie en op '10' heb je Özil of zelfs no Mkhi.

7 augustus 2019 om 20:05

Ook een speler met een wereldklasse potentie genaamd ceballos.

8 augustus 2019 om 03:01

Uh overmars zei , zijn woorden: "Ik bood ze ziyech aan maar ze hebben ozil" . Ik geloof wel dat hij in contact is geweest met ze toen ze nog een TD zochten(meerdere bronnen) en ze zullen vast wel erover gehad hebben. Ik zie Ozil, micky liever gaan, want die wages killen het salarishuis. Iwobi speelde laatste maanden van het seizoen veel beter. Het probleem is zijn rendement op goal maar gezien zijn leeftijd zie ik toch die andere 2 gaan.

Dank u Voetbalzone om toch een artikel hierover te schrijven!

Wat doet Arsenal nu? Waarom aanvaarden ze dit niet. Eerst dacht ik nog dat Everton met een verbeterd bod zou terugkeren, maar door Zaha's transferverzoek zie ik dat dus niet meer gebeuren. Echt jammer. Ziet er mij een heel leuke kerel uit en hij is natuurlijk jeugdproduct van Arsenal maar hij is gewoon niet goed genoeg. Het geld dat we met zijn verkoop zouden krijgen, zouden we goed kunnen investeren in de verdediging. Leuke bankzitter, maar met Saka, Nelson en Mkhi zitten we al goed.

7 augustus 2019 om 18:03

Tja aan de andere kant is Iwobi samen met Pepe en Nelson de enigen die fatsoenlijk op de flanken kunnen spelen. Mikhi moet je gewoon op de tribune zetten en Saka is 17 ik denk niet dat Emery op hem gaat bouwen. Speelde wel aardig in de pre-season dat dan weer wel.

Als Arsenal voor hetzelfde geld iemand beter kan halen dan Iwobi natuurlijk doen maar anders houden.

Auba speelt geregeld op linksvoor maar dat is een pure spits voor mij. Speelt daar alleen omdat hij snel is.

7 augustus 2019 om 18:08

Arsenal-Gunner, in een perfecte wereld halen we Upamecano en Tierney en houden we Iwobi gewoon op de bank. Maar in deze wereld, waar Arsenal geen verdediger lijkt te halen omdat we geen genoeg geld hebben, zou ik Iwobi onmiddellijk verkopen voor 30 miljoen euro en met dat geld een verdediger halen.

We hebben inderdaad, zelfs na Pepe, nood aan goeie flankspelers. Maar onze verdediging is o zo zwak dat ik zonder twijfel Iwobi inwissel voor een (goeie) verdediger. Het kan bij mij er echt niet in dat we Tierney nog steeds niet gehaald hebben.

7 augustus 2019 om 18:18

Arsenal heeft geld zat. Leipzig heeft nog een bod van 60/70 miljoen op Upa afgewezen. Arsenal moet nu gewoon doorschakelen en een andere CV vinden. En tja Tierney gaat wel erg moeilijk. Die transfer speelt al de hele zomer. Als dat niet doorgaat is dat gewoon omdat Arsenal niet hoger wilt bieden.

7 augustus 2019 om 18:43

Ja maar je spreekt jezelf nu tegen. Arsenal heeft aan de ene kant genoeg geld maar aan de andere kant willen ze niet het gewenste bieden aan Leipzig en ook niet aan Celtic. Indien Iwobi verkocht wordt kunnen we in plaats van 25, 30 miljoen bieden aan Celtic (plus 5) en kunnen we in plaats van 60, 85 miljoen bieden voor Upa (plus 25).

7 augustus 2019 om 19:22

Nee dat deed ik niet. Er is een groot verschil tussen niet hoger willen bieden of niet hoger kunnen.

7 augustus 2019 om 19:33

Niet echt. Waarom denk je dat we niet hoger willen bieden? Omdat ons budget niet ongelimiteerd is. Daarom.

7 augustus 2019 om 20:00

Maar we betalen in termijnen, dus of dat nou (bijv) 14 miljoen per jaar, over 5 jaar is (70) of 16 miljoen per jaar (80). Maakt toch voor een club als Arsenal geen verschil?

7 augustus 2019 om 20:00

Ik vind Tyreece John-Jules als vleugelspeler een betere indruk maken dan Saka. John-Jules is natuurlijk meer een '9' maar kan ook goed uit de voeten op de vleugels. Martinelli lijkt ook nog hoger in de pikorde te staan dan Saka.

43 miljoen lijkt mij een goede prijs, hey geld kan je goed gebruiken voor een cv.

Direct accepteren. Zaha proberen te halen. Is hij te duur? Dan maar van dat geld een CB halen (upa/rugani of luiz, liefst 1van de eerste 2) en Tierney. Dan zou de transfermarkt, voor Arsenal, geniaal zijn! Volgend jaar heb je in aanvallend opzicht dan: Auba, Laca, Mkhi, Pepe, Nelson, Smith Rowe, Saka, Ozil en John-Jules die waarschijnlijk de rol van een Nketiah van vorig seizoen op zich neemt...

Iwobi mag van mij vertrekken, ondanks dat het een jongen van de club is. Maar hij komt gewoon tekort voor Arsenal. Hij maakt leuke acties, maar hij mist de effectiviteit van een topspeler.

Als Everton terugkeert met een verbeterd bod, wauw.... Iwobi is een van de weinige flankspelers die we hebben, maar hij komt gewoon te kort en als je er dan 43 miljoen voor zou kunnen krijgen. Succes bij Everton

7 augustus 2019 om 19:17

Weinige? Smith Rowe, Nelson, Pepe, Mkhitaryan, Saka en aangezien Kolasinac altijd wel over middencirkel staat of verder is dat ook een flanken speler.

7 augustus 2019 om 20:02

Laten we het anders stellen. 'echte' flankspelers. Smith Rowe is meer een aanvallende middenvelder. Mkhitaryan ook. Saka is 17 en heeft nog niks bewezen. Nelson heeft ook nog niks bewezen in het shirt van Arsenal.

Dan is Iwobi toch nog relatief belangrijk.

8 augustus 2019 om 08:56

Lacazette en Aubameyang kunnen ook op de flanken.

Ik wil Iwobi niet per se weg hebben, maar ik zou er niet rouwig om zijn als het bod goed is. 40 miljoen past wel in dat plaatje. Denkt niet dat top-6 Iwobi's niveau is, hoogstens als wisselspeler. Iwobi is jong, maar ik zie dit ook niet veranderen met de loop der jaren.

8 augustus 2019 om 03:03

Ze mogen micky🤣. Voor 20 miljoen

8 augustus 2019 om 07:42

Zou top zijn, geen club die gek genoeg is om 20m te betalen voor Mkhitaryan.

8 augustus 2019 om 12:20

Niemand had ook ooit verwacht dat wij 80 mil eruit zouden trekken, laten we hopen op een wonder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder60
J. RodríguezMiddenvelder63
G. SigurðssonMiddenvelder60
D. Calvert-LewinAanvaller67
J. PickfordKeeper60
A. IwobiMiddenvelder50
L. DigneVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

9 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren