Feyenoord verkoopt St. Juste en kan miljoenen herinvesteren

Woensdag, 7 augustus 2019 om

Jeremiah St. Juste is vertrokken bij Feyenoord. De club meldt woensdag via de officiële kanalen dat de verdediger is verkast naar FSV Mainz 05, waar hij een vierjarig contract heeft ondertekend. Het is niet bekend voor hoeveel geld St. Juste exact van club is gewisseld, maar volgens Voetbal International gaat het om negen miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen kan oplopen tot twaalf miljoen.

Dinsdag kwamen de eerste verhalen naar buiten dat St. Juste op het punt stond om zich aan te sluiten bij de Bundesliga-club. Feyenoord stond open voor een vertrek van de 22-jarige verdediger, die nog tot medio 2021 vastlag in De Kuip. Met het geïncasseerde geld gaat Feyenoord naar verwachting nog meerdere spelers naar Rotterdam halen.

De Duitse club, die onder anderen voormalig Feyenoorder Jean-Paul Boëtius op de loonlijst heeft staan, had veel concurrentie inzake St. Juste. Diverse clubs uit de Bundesliga en de Ligue 1 hadden naar verluidt belangstelling voor de stopper, die uiteindelijk heeft gekozen voor Mainz. St. Juste was sinds medio 2017 actief voor Feyenoord, nadat de club bijna vijf miljoen euro betaalde aan sc Heerenveen.

St. Juste won met de Rotterdamse club drie prijzen, namelijk de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De centrale verdediger annex rechtsback kwam tot vijftig duels in dienst van Feyenoord. De club nam deze zomer afscheid van onder anderen Tonny Vilhena, Robin van Persie en Jordy Clasie, terwijl Nick Marsman, Leroy Fer, Liam Kelly en Luciano Narsingh zich eerder aan hebben gesloten bij de club. De Rotterdammers verzekerden zich eerder op de woensdag bovendien al van de komst van Liverpool-talent George Johnston.


Poll

Een goede zet van Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door daveydaaf)

Ok ben benieuwd welke spelers ze dan nog meer willen halen. Misschien ook nog Elia, Van Wolfswinkel en die afrikaanse verdediger Edgar Ié? Dan lijkt me de selectie wel rond.

7 augustus 2019 om 18:08

Karsdorp, Ie, Johnston en bezig met van Wolfswinkel

7 augustus 2019 om 18:10

Karsdorp en Johnston zijn al binnen, vraag me af of ze Ie nog willen nu Johnston en Karsdorp al binnen zijn (hoop het wel). Van Wolfswinkel moet nu nummer 1 prioriteit worden imo

7 augustus 2019 om 18:09

Elia had zichzelf al eerder aangeboden maar Feyenoord heeft hem afgewezen

7 augustus 2019 om 18:10

Elia is allang een streep doorheen gegaan. En volgens de media zijn ze over Le aan het onderhandelen.

7 augustus 2019 om 18:10

Elia lijkt me sterk, versterking op de vleugel is niet bepaald prioriteit. Karsdorp komt sowieso en Ie lijkt ook te komen, en dan nog vol voor een spits.

7 augustus 2019 om 18:26

Elia wil volgens mij zelfs kruipend terugkomen. Ik zou hem direct laten tekenen. Fantastische voetballer en mijn favoriet in het Feyenoord shirt van de afgelopen 5 jaar (samen met Robin, maar dat was sentiment)

7 augustus 2019 om 18:34

@wazza

en hoe gaat Feyenoord dan ooit weer enigszins aanhaken bij PSV en Feyenoord als we nu met Elia de zoveelste speler zonder restwaarde halen?

zo fenomenaal vond ik Elia nou ook weer niet bij Feyenoord. volgens mij is die bekerfinale goal waar de keeper van de tegenstander zwaar de fout in is gegaan erg lang blijven hangen bij mensen want ik vond Elia erg wisselvallig destijds. hij deed het zeker niet slecht maar ook niet heel geweldig

7 augustus 2019 om 19:24

Japie_krekel

"en hoe gaat Feyenoord dan ooit weer enigszins aanhaken bij PSV en Feyenoord als we nu met Elia de zoveelste speler zonder restwaarde halen?"

Ik denk dat aanhaken bij Feyenoord ook zonder Elia wel moet lukken. Beetje flauw, maar ik kon het niet nalaten.

7 augustus 2019 om 19:34

@scepticus38

Ajax bedoelde ik inderdaad

7 augustus 2019 om 21:59

Japie, we hebben momenteel veel jeugd met restwaarde lopen dus daar moet je je niet druk over maken. Die jongens hebben wel leiders nodig. Jongens die voetballend zoveel toevoegen dat je restwaarde voor lief neemt omdat ze gewoon zo belangrijk zijn voor een team. Elia presteert altijd. Mensen komen voor hem naar het stadion. Elia was wel degelijk een motor in het succes, net als El Ahmadi. Fantastische aankoop toendertijd (El Ahmadi), ook zonder restwaarde. Levert je na een tijdje wel de titel op. Toch?

7 augustus 2019 om 18:13

Er zou ook in Argentinië gekeken worden naar versterkingen en ene Barreal (een achttienjarige winger) zou zelfs al zo goed als binnengehaald zijn. Even afwachten dus.

7 augustus 2019 om 18:16

Die zou alleen komen als Berghuis verkocht zou worden toch? Aangezien hij erg duur werd ingeschat.

7 augustus 2019 om 18:24

Barreal was de backup voor Berghuis, al zou hij nu misschien wel gehaald kunnen worden. Is international van Argentinië onder 21.

7 augustus 2019 om 19:26

Hoop het niet. Als je koopt, haal dan iemand die er al een jaar of 3 meeloopt. 18 jarige jongens halen we wel uit de jeugd

Jammer dat hij weg gaat op dit moment en bedankt voor de inzet en de opbrengst. Helaas vaak geblesseerd en waarschijnlijk meer in zijn mars dan wat we hebben mogen zien. Het beste in de toekomst!

Prima bedrag voor hem, had hem alleen een paar dagen later verkocht. Zitten morgen met probleem

ik ben nog niet enthousiast over de nieuwe aankopen maar hopelijk weet Feyenoord me dan dit jaar eindelijk wel een keer de mond te snoeren want ik heb niet weer zin in zo een rampseizoen

7 augustus 2019 om 18:14

Hoezo niet? Met Kelly en Johnston hebben we toch eindelijk de onbekende buitenlanders waar je al zo lang om vraagt?

7 augustus 2019 om 18:16

@HijNiet!, volgens mij vroeg Japie nooit om onbekende buitenlanders. Hij vroeg om creatieve scouting met een kans op financieel en sportief succes bij de verkoop van die spelers.

7 augustus 2019 om 18:20

@hijniet!

ik wil spelers met restwaarde en van een bepaald niveau zien maar jij geeft hier graag je eigen interpretatie aan. niet alles wat uit het buitenland gehaald word is automatisch goed. ik roep al jaren om een capabele scouting die kan inschatten wat Feyenoord sportief en financieel beter maakt maar jij leest wat jij graag wil lezen.

als iets bv uit de Eredivisie komt wat je echt beter kan maken zoals een Ziyech dan snap ik dat je zo iemand haalt maar niet middelmaat als Larsson, Amrabat, St.juste en noem het allemaal maar op. die staken niet er met kop en schouders wekelijks bovenuit in de Eredivisie en als je dan ziet dat het al jaren misgaat met die Eredivisie aankopen bij Feyenoord is het idd misschien handiger om uit een andere vijver te vissen

of een speler die Reading gratis en voor niks laat vertrekken en een afdankertje van Liverpool dan die buitenlandse spelers zijn met restwaarde en die Feyenoord sportief beter gaan maken daar heb ik zware twijfels bij

wat ik wil zien bij Feyenoord is een beleid dat je op de lange termijn verder brengt. dat lijkt niet veel gevraagd bij de meeste andere clubs maar bij Feyenoord lijkt een logisch en doordacht beleid voeren een groot probleem

7 augustus 2019 om 18:21

@Kyle Daar valt dit toch onder? Niet met bord op schoot gescout en kans op restwaarde. Dat zijn toch de buzzwords van het moment?

7 augustus 2019 om 18:30

@Dante

Dit is zelfs geen bord op schoot of scouting. Dit is enkel een simpel telefoontje geweest richting de LFC, en Stam wist Kelly en et voila

7 augustus 2019 om 18:43

Kelly. Die kan er helemaal niks van.

7 augustus 2019 om 18:47

@Japie_Krekel Larsson en st. Juste zat veel potentie in helaas hebben ze er niet alles uit kunnen halen. Ziyech had volgens van Geel hetzelfde niveau als Immers, dit was gewoon amateuristisch. Ik hoop dat Johnsten niet een “van der vaartje” word en wel gescout is. Karsdorp is een prima vervanger voor st Juste met een beetje geluk is die volgend jaar voor een prikkie te kopen zoals Berghuis bij Watford. Dit seizoen word cruciaal voor de selectiewaarde van Feyenoord, als we 3de worden met wat spelers die doorgroeien (burger en kokcu) kunnen we volgend seizoen weer verder kijken.

7 augustus 2019 om 18:48

Elphenomeno

Dat is inderdaad een inschatting. Laten we het een maand of 2 aankijken voordat we hard gaan oordelen.

7 augustus 2019 om 18:57

@Dante, ik hoop samen met jou dat deze speler daadwerkelijk voor sportief en financieel succes zal zorgen.

7 augustus 2019 om 21:31

Japie reageert juist altijd heel reeel. Z’n club is Feyenoord en hij is kritisch maar wel op een genuanceerde manier met argumenten. Kritische supporters heb je ook nodig. Zeker bij het management dat Feyenoord heeft. Feyenoord is nu sinds 5x kampioen geworden sinds 1974... Daarvoor is de club toch echt te groot eigenlijk en Nederland te klein

7 augustus 2019 om 22:05

@chris; en als je, ongeacht het onderwerp, 99 van de 100x hetzelfde kritische punt aansnijdt... is dat dan ook nog genuanceerd? Dat lijkt me juist niet. Zeker wanneer iemand er niet voor open staat ook de positieve zaken te willen benoemen, maar structureel bewust alleen het negatieve.

7 augustus 2019 om 18:14

Wat zie jij als een rampseizoen? Feyenoord heeft in mijn ogen een iets betere selectie dan AZ en Utrecht. Als ze de EL halen en 3e worden doen ze in mijn ogen het maximale.

7 augustus 2019 om 18:22

@messibazoer

helaas is dat de situatie idd maar als ik spelers op het veld zie die veel geld waard worden zodat we in de toekomst weer vooruit kunnen kijken ben ik al blij

7 augustus 2019 om 19:58

Achteraf geef je wel toe dat St Juste voor 5 miljoen een goede aankoop van Van Geel was? Moet je nagaan als hij minder geblesseerd was geweest en meer had kunnen laten zien, had er wellicht nog meer winst in gezeten. Als ik Haps weer op het veld zie, heb ik hem ook nog niet opgegeven, daar gaan we wellicht ook nog wel een keer winst op maken.

7 augustus 2019 om 21:09

@berserko

ik vind St.juste nog steeds geen goede aankoop voor die 5 miljoen. hij heeft ons sportief niet verder gebracht en een paar miljoen winst is niet echt heel denderend als je ziet dat zelfs een club als AZ bv soms meer als 20 miljoen winst op hun aankopen pakt (vincent Janssen, Jahanbaksch). een Davinson Sanchez voor 5 miljoen halen die je echt beter maakt om er vervolgens 35 miljoen winst op te maken, dat vind ik knap

ik ben wel blij dat we iig geen verlies op St.juste lijden

8 augustus 2019 om 00:31

@berserko...welke winst? Speler kostte 5mln en is voor 9mln verkocht. Van die 9mln gaat 4mln naar Heerenveen, speler en spelersmakelaar. Daarnaast heb je hem nog salaris betaald, wat dan minimaal gecompenseerd moet zijn met een 'multiplier effect' die hij op de selectie en club heeft gehad (lees: anderen beter maken of bijdragen aan andere inkomsten van de club). Ik ben benieuwd...

9 mil en dan spelers daarvan halen. Dat is allemaal net niet materiaal. Want het scoutingsapparaat/td heeft nu in de afgelopen jaren niet aangetoond ook maar enig kwaliteit binnen te halen voor een zacht prijsje.. Alleen als ze can Wolfswinkel halen denk ik dat ze een echte versterking hebben

Toch wel pijnlijk. Dan lees je hier dat een speler van Feyenoord voor 9m weggaat. Lees je hierboven dat Ajax 60m afwijst voor neres en hij zijn contract verlengt ondanks interesse van clubs als Man u. Jammer dat st. Juste weggaat. Had hem best willen zien in het centrum met karsdorp op de vleugel. Met bottegin of wellicht johnsen

7 augustus 2019 om 18:23

Voor het centrum is ie veel te onrustig helaas. Hij is zo druistig als wat en dat kan alleen op de flank. Hij ging altijd goed mee naar voren. Overigens wil ik hem niet vergelijken met Neres. Tttaal andere speler. Als St Juste de Copa America had gespeeld leverde hij ook meer op.

Had Feyenoord niet meer kunnen krijgen? Deel gaat nog naar Heerenveen en dan blijft er weinig geld over als je kijkt hoe duur die was.

7 augustus 2019 om 18:59

Al met al blijft er (minimaal) 7,5 miljoen over van het bedrag, plus meer ruimte in het salarishuis. Eventuele bonussen komen daar dus nog bovenop. Denk niet dat het reeel is om te verwachten dat hij 15mln+ op zou kunnen leveren.

Als ie weg moet gaan, dan maar naar Mainz Goed nieuws voor mij. Al met al een nette prijs voor zowel Feyenoord als Mainz. Genoeg uitdaging voor Jerry in de Bundesliga en ik hoop dat ie de concurrentiestrijd gaat winnen van Brosinski, dat is toch een publiekslieveling. Zal wel veel gerouleerd worden neem ik aan. Echt een heerlijk team krijgt Mainz zeg! Alles op eigen kracht ook, fantastisch. Feyenoord kan zich ook weer versterken wat broodnodig is natuurlijk. Karsdorp terug voor een jaar en daarna waarschijnlijk tijd voor Janmaat (volgens mij einde contract dan bij Watford).

7 augustus 2019 om 18:30

Wat wordt de opstelling denk je? Gbamin is vertrokken maar volgens mij zijn er wel aardige spelers voor teruggekomen. Alleen zonder dat Mateta er waarschijnlijk nog tijdje uitligt.

7 augustus 2019 om 22:14

Gbamin is inderdaad vertrokken (was eigenlijk vorig jaar al verwacht maar toen werd de interesse van BVB en Gladbach niet concreet). Kunde hadden ze vorig seizoen eigenlijk al als opvolger aangetrokken, wat best een slimme zet was. Kon ook prima met Gbamin spelen. Edimilson Fernandes is erbij gekomen en Aaron Martin is definitief overgenomen voor een prikkie. Wat ik wel bijzonder vind is dat Mainz net ook Pierre-Gabriel heeft overgenomen uit de Ligue 1, ook een rechtsback en Frans jeugdinternational. Ik doe alles op mn telefoon dus ik kan geen mooi lijstje maken maar ik denk dat Muller op doel staat, de verdediging met Brosinski/St Juste, Bell, Niakhate en Aaron Martin. Middenveld met Kunde, Latza/Fernandes/Baku en Quaison/Maxim. Aanval met Oztunali, Mateta (indien fit, ligt er inderdaad lang uit, verwacht nog wel een aankoop, anders Ji Dong-Won of het talent Burkhardt) en Boetius. Dit team heeft echt breedte, iets wat veel teams niet hebben. Ook veel talent met Eyibil (cam) als soort van wonderkind, Gurleyen (cb), Kolle (lb), Baku (cm) en Burkhardt (sp). Allemaal jongens die het ver kunnen schoppen.

Kortom, Heerenveen ontvangt in totaal 7 mio. Feyenoord maakt dus 5 mio echte winst. Imo voor een jonge verdediger met potentie (zeker ivm andere verdedigers van Feyenoord) is dit vrij matig. Hoofdprijs vind ik het zeker niet. Had 15 mio gegarandeerd of 13 met doorverkoop moeten zijn.

7 augustus 2019 om 18:31

@spydik

ze hebben dan in totaal twee ton winst gemaakt op St.juste want ze hebben 4,8 miljoen voor hem betaald. dat is niet echt een noemenswaardige winst maar goed, je lijd er iig geen verlies op dus dat is al mooi gezien het aankoopbeleid bij ons

7 augustus 2019 om 18:47

Japie, waar haal je twee ton vandaan? Feyenoord verkoopt hem voor negen, wat op kan lopen tot 12. Worst case scenario is er, na percentage voor Heerenveen, ongeveer 2,5 miljoen winst

7 augustus 2019 om 19:35

@bobiku29

je hebt gelijk inderdaad. ook al krijgt Feyenoord bv maar 9 miljoen en Heerenveen zou 2 miljoen krijgen dan nog heb je 2 miljoen winst gemaakt. niet heel veel maar beter als niks iig

7 augustus 2019 om 18:41

Wat ik begrepen heb, ontvangt Heerenveen om en nabij 2 mln euro. Inclusief opleidingsvergoeding en doorverkooppercentage. Dit is volgens mij in het geval de transfersom door bonussen op 12 mln komt. Het is dus, volgens mij, zo zwart niet als jij schetst.

7 augustus 2019 om 18:49

Eens Spydix. Ik vind dit niet de hoofdprijs voor een moderne verdediger als St. Juste. Ik hoop dat Feyenoord iets bij doorverkoop heeft bedongen

7 augustus 2019 om 18:53

Spydix

Hoezo krijgt Heerenveen 7 miljoen?

Heerenveen krijgt bijna 2 miljoen.
Feyenoord maakt 2.2 miljoen winst.

7 augustus 2019 om 19:01

Oorspronkelijke aanschafbedrag van Feyenoord + doorverkoop percentage (15%) + opleidingsvergoeding. Denk dat dit de rekensom zo ongeveer was. Ken de bedragen alleen niet.

7 augustus 2019 om 19:42

Ahhh op zo'n manier klopt het inderdaad. Ik meende te lezen dat Feyenoord er nu 7 af moest staan. Begon al te zweten .

Thanks Tukkertje91

Deze jongen is bij Feyenoord nooit goed gebruikt, is geen rb maar een centrale verdediger. Persoonlijk had ik hem nooit laten gaan maar nu komt er financiële ruimte los om eindelijk de broodnodige aankopen te doen. Renato Tapia in genade nemen en op 6 opstellen in een 442 formatie nu Nicolai geblesseerd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren