‘Feyenoord denkt aan voormalig Ajacied en zet streep door Karsdorp’

Dinsdag, 6 augustus 2019 om

Feyenoord zoekt naar defensieve versterkingen, daar Jeremiah St. Juste volgens onder meer Voetbal International op het punt staat om over te stappen naar FSV Mainz 05. Kenny Tete en Daryl Janmaat staan volgens RTV Rijnmond op het lijstje van technisch directeur Sjaak Troost, terwijl Rick Kardorp niet langer een optie lijkt te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie lijkt jou de beste optie voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door janta)

Ik bedoel dit niet gemeen, maar ik denk niet dat Tete nu al terug wilt naar Nederland om voor de 3de plaats te spelen.

6 augustus 2019 om 17:05

Ik weet niet wat erger is. Dat of bankzitter bij een ploeg die om de 3de plaats speelt in de Ligue 1.
Dit zou gewoon een prima (tijdelijke) oplossing zijn voor beide partijen.

6 augustus 2019 om 17:16

Goede vraag, en logisch, alleen redeneer je niet zoals hij dat zou doen. Hij heeft 22 en 13 wedstrijden gespeeld in de ligue 1 in zijn seizoenen bij Lyon, bij een coach die nooit met dezelfde 11 speelde dus hij zal voor z'n kans gaan denk ik

6 augustus 2019 om 17:28

Ik hoop mee dat zijn speeltijd beter wordt daar, echter heeft hij met Dubois (frans) n Rafael (meer ervaren) niet de minste concurrentie.

6 augustus 2019 om 17:06

Dat is het mooie, feyenoord speelt altijd voor plek 3 volgens iedereen, praktisch elk jaar. Juist daarom kan je juist hier hoger presteren dan verwacht.

6 augustus 2019 om 17:28

Ja, of lager dan verwacht; zoals de doelstellingen bij iedere andere club dus

6 augustus 2019 om 17:07

Maar Tete heeft niet de potentie om in de eredivisie voor de 1e plaats te spelen. Leuke back die aardig kan verdedigen maar aanvallend niet slim genoeg.

6 augustus 2019 om 17:13

Hij kan niet eens zo goed verdedigen, heel goed tackelen, echt een prachtige sliding, maar positioneel is hij matig en aanvallend is hij niks.

6 augustus 2019 om 17:32

Hij kan dus eigenlijk niks wil je zeggen? En toch speelt die als prof bij Lyon. 😁

6 augustus 2019 om 17:40

Binny, het staat me nog wel bij dat Elia niets tegen hem in te brengen had. Tete zat 90 minuten kort op hem. Sindsdien ben ik erg gecharmeerd van zijn verdedigende kwaliteiten. Als hij komt, ben ik best tevreden

6 augustus 2019 om 17:55

Lichtsteiner speelde bij Juventus en Arsenal en die kon niets.

6 augustus 2019 om 18:33

El Fenomeno Lichtsteiner was in zijn Lazio en Juve tijd gewoon een topper, geen absolute wereldster a la Dani Alves, maar gewoon een erg solide goede back, enorm veel loopvermogen, inzet, degelijke techniek, zeer goede kaatser, goede voorzet, en zat als een bezetene kort op zijn tegenstander, positioneel veel beter dan sommige topbacks van vandaag. Je leutert maar wat.

6 augustus 2019 om 18:55

Komop man..Toen hij nog bij ajax stak iedereen nog loftrompet over hem. Zo ook jij, niet liegen. En nu praat je alsof hij helemaal niks meer kan. Die jongen heeft wel degelijk kwaliteiten.

6 augustus 2019 om 19:18

Bij Arsenal viel die hopeloos door de mand. Leuk bij Juve tegen matige teams maar bij een beetje tegenstand zie je hoe slecht die wel niet is.

6 augustus 2019 om 19:40

El Fenomeno Toen Licht naar Arsenal ging was hij al versleten, een 27-30 jarige Lichtsteiner zou gewoon top zijn in de PL.

6 augustus 2019 om 22:30

En neymar speeltie uit de westrijd

7 augustus 2019 om 11:42

Die mazzel heeft hij maar dat maakt hem nog niet tot een goede back , Ajax heeft hem samen met Riedewald en Bazoer niet voor niets weggedaan.

6 augustus 2019 om 17:11

Het Ek komt eraan en als Kenny basispeler wilt zijn en Nederland Dumfries wilt besparen zou dit een logische stap zijn. Probleem is wel dat Kenny een heel gezeur op zich haalt zoals Vermeer het zijn echte Ajacieden denk dat Amsterdammers de gekken dan het hem niet in dank afnemen maat dat is een kleine groep gekken dat moet niet leidend zijn natuurlijk.

6 augustus 2019 om 17:15

Ik denk niet dat veel mensen zouden klagen als Tete naar Feyenoord zou gaan. Tete heeft nooit echt een reeks wedstrijden voor Ajax gespeeld, dus de supporters zijn waarschijnlijk wat minder gehecht aan hem als vermeer.

6 augustus 2019 om 17:54

Ik kan me herinneren dat hij zich nogal laatdunkend over de ajaxfans uitliet, ik kreeg niet de indruk dat hij veel met ajax op had verder,

6 augustus 2019 om 17:13

Ik denk dat als Tete dit zou doen, hij het ook vooral ziet als een stapje terug om volgend seizoen weer twee stappen vooruit te kunnen zetten. Zou voor feyenoord een prima back zijn.

6 augustus 2019 om 17:43

Dat bedoel je wel gemeen maar dat is niet erg. We hebben het hier over Tete, een povere, middelmatige back. Beter naar de eredivisie dan de 3e of 4e back van Lyon zijn lijkt me.

6 augustus 2019 om 18:31

Lyon speelt dit decennium ook vaak genoeg voor een 3de plaats en daar speelt hij nauwelijks. Dan kun je beter basisspeler zijn bij Feyenoord en proberen de carriere weer een nieuw leven in te blazen.

6 augustus 2019 om 18:41

ik denk dat Tete zijn plaats in het Nederlands elftal terug wilt. een jaar basis bij Feyenoord en je bent weer in the picture ... vooral bij Koeman

Denk je een goede rechtsback te halen om st juste in het centrum te zetten, vertrekt hoogstwaarschijnlijk st juste. Zit je nog met hetzelfde probleem: een Heel zwak en langzaam centraal duo.

6 augustus 2019 om 21:47

Ik zou 10 miljoen willen zien en anders niet. Ze hoeven niet akkoord te gaan, lijkt me. Jan Arie moet toch ook blijven?

Tete naar Feyenoord zou wel een stunt zijn. Hij had de afgelopen jaren geen vaste basisplek, dus een vertrek bij Lyon zou ik snappen. Heeft de ervaring die Feyenoord nodig heeft.

6 augustus 2019 om 17:07

Schiet inderdaad niet op. Tete zou daarentegen wel een uitstekende aanwinst voor Feyenoord zijn. Defensief erg solide.

6 augustus 2019 om 17:33

Wie wel by Lyon? Die trainer is een rouleer gek, dat hoeft niet per se aan Tete zijn skills te liggen, goede back.

6 augustus 2019 om 18:33

Stunt is nogal overdreven. Tete speelt nauwelijks bij Lyon en clubs die interesse in hem hebben, zullen zo'n beetje van het niveau Feyenoord zijn op dit moment.

Waar rook is, is vuur. Ik denk dat er bij Feyenoord nog wel een aantal transfers gaan plaatsvinden. Als je st Juste verkoopt zou tete een perfecte vervanger zijn.

Dit is misschien wel een goede stap voor Tete. Kwam bij ajax niet aan de bak, ging vervolgens naar OL waar hij af en toe wel speelde, maar raakte geblesseerd en heeft sindsdien geloof ik niet echt meer gespeeld. Zou ook een erg goede speler zijn voor Feyenoord. Als Tete er ook voor open staat en hij niet al te duur is moet je hem als Feyenoord zijnde gewoon halen.

6 augustus 2019 om 17:51

Geloof dat Tete er wel voor open staat. Volgde bijvoorbeeld vorige week het instagram kanaal van Feyenoord (waarop die bijv geen Ajax volgt) en diverse spelers. Heeft het account wel ontvolgt na de vele reacties.

Ik zou wel chil vinden s tete na Feyenoord komt. Ik vond hem in het begin van Ajax echt een sterke verdegiger met een ijzer sterke sliding.

6 augustus 2019 om 18:00

Hij is positioneel heel slecht waardoor ie steeds achter de feiten aan loopt. Steeds herstelwerk moet verrichten en ja dat kan ie wel ja. Maar hij moet juist niet in die positie komen.

Ik denk niet dat st juste weggaat. En laten we hopen op een goeie rechtsback. Gister was bij voetbalpraat gezegd omdat tete Feyenoord ging volgen kwamen die speculties😂

6 augustus 2019 om 21:52

Ja Tete rechtsback, St Juste centraal, op zich niet gek. Als Jorgensen dan eindelijk fit is en hopelijk zn vorm herpakt, staat er een basisploeg die 'gewoon' derde moet kunnen worden. Maar goed, op de bank blijft de spoeling dan vrij dun.

Tete huren zou wel mooi zijn. Dat is iemand die vooral verdedigend denkt, waardoor Haps aan de andere kant lekker zijn gang kan gaan. Bovendien kunnen de inkomsten dan grotendeels in een centrale verdediger worden gestoken. Janmaat kun je dan na dit seizoen transfervrij ophalen

6 augustus 2019 om 17:38

Het is als tegenstander niet zo moeilijk je in te stellen op een feyenoord wanneer je weet dat alleen haps de middenlijn passeert. Dan kantel je als team gewoon wat vaker naar rechts en kan feyenoord geen kant op. Het gevaar moet ‘m juist zitten in opstomen over beide flanken vind ik.

6 augustus 2019 om 17:44

Dat is waar IJsmuts. Tete zal dan ook opbouwend moeten denken, maar voldoende oog hebben voor restverdediging. Kongolo kwam bijvoorbeeld ook af en toe op als de situatie erom vroeg, maar was ook vooral verdedigend ingesteld. Karsdorp kon daardoor zorgenloos opkomen. Er moet uiteraard wel enige balans inzitten, maar ik vind in ieder geval dat er niet twee backs moeten spelen die constant weg zijn. Zeker niet met een traag centrum

6 augustus 2019 om 19:13

Dat klopt! In het eerste jaar gio waren zowel kongolo als karsdorp vaak tegelijk vertrokken. Het centrum en vejinovic stonden in de counter tegen een overmacht aan aanvallers. In het kampioensjaar is daar duidelijk aan gesleuteld. Max 1 ging mee naar voren (vaker karsdorp dan kongolo). Ik kan me nog een paar indrukwekkende last-minute ingrepen van beide mannen herinneren om de counter eruit te halen 💪🏻

Ik zie Tete graag komen. Had liever Karsdorp gezien omdat hij aanvallend beter is en in de Eredivisie heb je daar meer aan. Als we de EL poule halen heb je liever Tete. Met onze verdediging kan je niet hoog spelen aangezien Botegin en Van Beek niet heel snel zijn. Ideaal was natuurlijk St Just als cv met Van Beek en Tete als back.

6 augustus 2019 om 17:32

Financieel is Tete toch een veel veiligere keuze dan Karsdorp, kom nou toch op.

Ik vind dit het eerste echt zinnige transfergerucht omtrend Feijenoord deze zomer. Gewoon goed voor beide partijen.

Over twee/drie jaar naar een Spaanse of Engelse club in het rechterrijtje. Je hebt een redelijke back en over 2/3 jaar met een beetje geluk 10 miljoen. Zo moet het! Niet dat gekut met Karsdorp of Janmaat of die andere stakkers die komen revalideren.

6 augustus 2019 om 17:39

‘stakker’ Janmaat zou niet komen revalideren hoor.

6 augustus 2019 om 17:44

Nah okay misschien wat overtrokken maar ook zo’n Janmaat neemt toch gewoon plek in waar grofgezegd een investering moet staan! Uit eigen jeugd of elders vandaan gehaald. Daar moet dat geld ook aan uitgegeven worden; opleiding of scouting. Niet aan een belachelijk salaris voor Berghuis

6 augustus 2019 om 17:51

Karsdorp heeft vorig jaar 12? Wedstrijden gespeeld bij roma geloof ik en Tete 13 bij Lyon geloof ik. Is er iemand die weet in hoe verre Karsdorp hersteld is van zijn knieblessure?

Janmaat zie ik graag komen, zowel Tete als Karsdorp zullen als ze komen hooguit een jaartje blijven om vervolgens weer een stap hoger op te zoeken. Nee doe dan maar Janmaat .

6 augustus 2019 om 17:20

Dat zou weer typisch Feyenoord zijn. Janmaat is een speler zonder enige restwaarde en een ex Feyenoorder. Janmaat is een aardige back, maar hij is wel al 30. Tete is nog redelijk jong en kan, mits hij het goed doet en gekocht wordt en niet gehuurd, voor een flinke som geld doorverkocht worden.

6 augustus 2019 om 17:23

Janmaat is de 30 gepasseerd en heeft totaal geen rest waarde. Daar moet je geen geld meer in willen steken.

6 augustus 2019 om 17:48

Als hij transfervrij kan komen is van harte welkom, anders idd niet.0

6 augustus 2019 om 18:58

Wrm zou je als Feyenoord zijnde nu een transfersom betalen voor janmaat? Totaal onlogisch.

6 augustus 2019 om 18:58

Wrm zou je als Feyenoord zijnde nu een transfersom betalen voor janmaat? Totaal onlogisch.

Nou tete der bij dan. Hoedt zal ook nog wel gehuurd worden en novakovic in de spits. Erg creatief is het niet, maar we zijn dan weer een jaartje uit de brand.

Tete kan toch wel wat beters krijgen dan Feyenoord met alle respect?

6 augustus 2019 om 17:25

Wat is jou voorstel? Bij ajax kan hij niet terecht en bij OL is zijn speeltijd ook gering. Bij PSV hebben ze dumfries. Iets buiten de eredivisie dan misschien?

6 augustus 2019 om 19:01

Zoals.. noem maar een club op. Kan wel denigrerend lopen doen over Feyenoord. Vergeleken met jou is Feyenoord voor een x aantal spelers vooral van Nederlande origine wel degelijk aantrekkelijk.

Zou het onverstandig vinden van Feyenoord om een transfersom voor Janmaat te betalen gezien zijn leeftijd en de situatie waarin Feyenoord verkeert. Hoe kan Tete een optie zijn? Voor wat ik weet heeft Tete een riant salaris bij Lyon en ook een doorlopend contract, dan lijkt het me dat het om een huurovereenkomst te gaan. Een andere optie: Geertruida een kans bieden! Is eigenlijk meer een centrale verdediger maar ja je moet het doen met de riemen die je hebt en ik denk dat zeker goed is voor zijn ontwikkeling of hij nu centraal of als rechtsback zou spelen.

Het begint wel op te vallen dat het blijkbaar allemaal niet zo gevoelig meer ligt als er een ex Ajacied naar Zuid komt..... lijkt utrecht wel. Ook zo anti Ajax , alles uit 020 is slecht, Ajax dit en Ajax dat maar ondertussen loopt half ex Ajax daar rond en hoor je niemand. Beetje selectief qua mening lijkt me dat? en toch jezelf serieus blijven nemen.... Sja

6 augustus 2019 om 19:03

Ja idd, de supporters contracteren ook de spelers. Man man man wat een logica. Als je niet in het stadion komt, zeg dan niks.

Waarom zou Feyenoord zo een waardeloze speler willen?? Zet dan een jeugdspeler daar neer. Heb niets tegen oud Ajacieden die komen bij Feyenoord maar dan wel enige kwaliteit.

6 augustus 2019 om 17:34

Welke jeugdspeler wil je daar dan neerzetten? Zeggen dat Tete een waardeloze speler is terwijl je daar een cv hebt staan en iemand die altijd geblesseerd is..

6 augustus 2019 om 17:41

Tsja, jij noemt zelf Karsdorp en Ja maat stakkers en nu val je over iemand die Tete waardeloos vindt?

6 augustus 2019 om 17:43

Pardon?

6 augustus 2019 om 21:11

Toelichting, Ijsmuts? Waar heb ik gezegd dat Janmaat en Karsdorp stakkers zijn?

en Krabbendam meldt dat Karsdorp nog steeds in beeld is als nr 1. Hoe dichter bij de deadline hoe haalbaarde, lijkt me.

Ik dacht dat hij een stuk ouder was dan 23. Ik zou sowieso voor Tete (23) of Karsdorp (24) gaan. Huren met optie tot koop, heb je nog restwaarde over 2 a 3 jaar. Janmaat moet je niet meer in investeren, alleen als hij gratis komt. Vermeer-Haps-Geertruida-st. Juste/aankoop-Tete/Karsdorp-Fer-burger/Toornstra-kokcu-larrson-berghuis-sinesterra/Narsingh. Berghuis in de punt tot Jorgenson fit is. Sinesterra op rechts, heeft hij vaker gespeeld.

Tete zou ik zeker toejuichen, daarmee ga je er toch een stuk op vooruit t.o.v. St Just.

Als centrale verdediger zou ik toch even kijken naar Martins Indi en/of Kanon van Den Haag. Kanon is verdedigend ijzersterk en is tevens Ivoriaans International. Plus dat die relatief goedkoop op te halen is.

6 augustus 2019 om 18:07

Er is een reden waarom Wilfried Kanon nog steeds geen transfer heeft gemaakt, dat heeft deels met een hartafwijking te maken en deels met zijn contractuele status. Ooit afgevraagd hoe Ado hem kan betalen als niet Eu speler? NRC schreef ooit een erg verhelderend stuk over Wilfried Kanon, het stuk is al ruim twee jaar oud maar nog steeds voetbalt Kanon bij Ado. Dat is geen toeval.

6 augustus 2019 om 18:36

Er zijn jaren geleden inderdaad hartafwijkingen geconstateerd, daardoor kaatste een transfer naar, ik meen, Monaco af.
Dit dateert inmiddels van zo'n 5 jaar geleden en sindsdien zijn er geen afwijkingen meer geconstateerd.
Den Haag heeft inderdaad een bepaalde constructie om zijn salaris te betalen, hoe dat in zijn werk zit moet je mij niet vragen. Maar je zou denken dat een club als Feyenoord dat salaris, ik meen 6 ton, toch ook op zou moeten kunnen brengen. Van der Heijden verdient ook geen misselijk bedrag, laat je van der Heijden vertrekken heb je weer ruimte in je salarisbudget om Kanon te kunnen betalen.

Al met al zou ik als Feyenoord zijnde deze relatief goedkope gok doen, hij is in ieder geval beter dan Botteghin en van der Heijden.

Het zou me niks verbazen als dit het scoutingslijstje is van Feyenoord:

Janmaat
Tete
Elia
De Guzman
Cabral
Castaignos
Bruno Martins Indi
Kongolo
Allemaal ex eredivisie spelers/ex feyenoorders
Hoe is het toch mogelijk dat ze steeds maar weer op dit beleid terugvallen? Het is nog steeds hetzelfde beleid als van Van Geel.

6 augustus 2019 om 18:41

Alsjeblieft geen Tete. Verkeerde roots, en niet echt te vergelijken met de keuze voor Vermeer destijds. Als we dan genoodzaakt zijn tot B keuze, dan maar een jeugdspeler die (1) veel minder kost en (2) het signaal aan de jeugd afgeeft dat de tijd van DeVrij/BMI/Karsdorp/Kongolo, toen jeugd een verplichte noodgreep was om financiële redenen, niet eenmalig was en dat de jeugdopleiding serieus genomen wordt. Waarschijnlijk schut Feyenoord pas wakker na de uitschakeling door Tiblisi en als we weer op achterstand staan in de competitie. Dan maar geen duur noodverband maar een structurele visie zonder Tete.

6 augustus 2019 om 19:09

Wat bedoel je eigenlijk met verkeerde roots? Je hebt echt geen RB uit de jeugd nodig om een signaal af te geven aan de jeugd wanneer je Burger en kokcu in de basis hebt..regelmatig Malacia. En dan heb je Bannis,Geertuida, Hall er nog bij zitten. Noem ik Vente niet op want dat is echt niks. Dus dat signaal na de jeugd is echt klinkklare onzin.

6 augustus 2019 om 19:16

@Dominique, had je verwacht dat een interim die de functie niet ambieert zonder ervaring binnen een week een succesvolle andere koers uitstippelt?

Zal wel niet kunnen maar laat dan Jan Arie gaan en haal Tete.

Misschien huren ze wel Karsdorp en Tete. St Juste na Mainz. Karsdorp terug voor RB, Tete voor RCV. Verklaar me voor gek

Tete goeie verdediger voetballend minder maar wel echt een Feyenoord speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

61 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren