Arsenal laat aanvoerder definitief terugkeren naar Frankrijk

Dinsdag, 6 augustus 2019 om

Laurent Koscielny ruilt Arsenal in voor Girondins Bordeaux, zo melden beide clubs dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De 33-jarige verdediger is zonder problemen door de medische keuring gekomen en heeft daarna een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen, bij de club uit de Ligue 1 getekend. Volgens de BBC is met de transfer van Koscielny naar Bordeaux een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid.

Koscielny gaf in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te kennen dat hij Arsenal ondanks een contract tot medio 2020 wilde verlaten. The Gunners wilden echter niet meewerken aan een tussentijds vertrek van de aanvoerder, wat ook werd medegedeeld in een officieel statement. De centrumverdediger had daar geen boodschap aan en zette zijn protest kracht bij door de tour van Arsenal in de Verenigde Staten te laten schieten.

Manager Unai Emery wilde Koscielny graag voor de club behouden, maar moet nu dus verder zonder de Franse captain. Arsenal speelde al in op het naderende vertrek van de Franse verdediger door William Saliba voor dertig miljoen euro over te nemen van Saint-Étienne. De miljoenenaankoop blijft in eerste instantie op huurbasis actief voor de Franse club. Daarnaast is Daniele Rugani in de Italiaanse media naar voren geschoven als mogelijke aanwinst, al wil Juventus voorlopig niet meewerken aan een deal. Volgens BILD heeft RB Leipzig een eerste bod van Arsenal van zestig miljoen euro op Dayot Upamecano van tafel geveegd.

Koscielny stond volgens berichten in de Franse media ook op de lijstjes van Olympique Lyon en Stade Rennes, maar het is dus Bordeaux dat de verdediger heeft weten vast te leggen. De 51-voudig international van Frankrijk speelde sinds 2010 voor Arsenal, dat hem oppikte bij Lorient, en kwam in de afgelopen negen seizoenen tot 353 wedstrijden namens de Londense club. Koscielny verlaat het Emirates Stadium met drie FA Cups en driemaal de Community Shield op zijn palmares.


Poll

Een goede stap voor Lauren Koscielny?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Helemaal prima. Jenkinson ook nog vandaag hopelijk en dan dat geld bij het bod van gister op Upamecano erbij doen en dan heb je hem waarschijnlijk ook binnen. Volgens L'Equipe komt Coutinho ook met een lening en dan nog Tierney en dan mag Raul Sanllehi een standbeeld krijgen van mij.

6 augustus 2019 om 15:54

Jenkinson is op dit moment de langst dienende speler bij Arsenal 😂 Coutinho zou ik echt niet op rekenen, maar na de afgelopen weken deze zomer sta ik nergens meer van te kijken.

6 augustus 2019 om 15:58

Hoeveel moet Coutinho kosten? Ik las iets van 20 a 30 M voor 1 jaar, veel te veel.

6 augustus 2019 om 16:05

Bon Jovi. Indien de geruchten waar zijn en Arsenal Coutinho echt huurt, zal er inderdaad een som van 20 miljoen betaald worden. Dat is veel. Maar wat de bedoeling dan eigenlijk is, is dat Arsenal volgend jaar Coutinho definitief haalt en 20 miljoen euro minder betaalt. Het zou dus dienen als een soort van een voorschot. Indien Barcelona 80 miljoen wilt, zou Arsenal dan volgend jaar maar 60 miljoen euro betalen. Arsenal gaat geen 20 miljoen betalen om hem enkel en alleen te huren, dat gebeurt gewoonweg niet.

Maar bon zoals Samcro zegt is de kans dat Coutinho komt, zelfs na alles wat ik gelezen heb, heel klein.

6 augustus 2019 om 17:18

Ik ben eigenlijk nooit zo gek van Coutinho geweest. Zou het niet erg vinden. Hele sierlijke speler natuurlijk, maar Arsenal kan andere spelers nu beter gebruiken. Al zijn goede spelers natuurlijk altijd welkom, maar ik krijg Wenger flashbacks. Altijd offensieve spelers kopen en achterin huilen met de pet op.

6 augustus 2019 om 19:01

Als dat inclusief salaris is, dan is t niet idioot gek. Als daar nog 20m bovenop komt dan kan je het maar beter vergeten.

6 augustus 2019 om 16:27

Je kan het Jenkinson niet echt kwalijk nemen dat hij nog bij Arsenal zit, tevens had hij potentie en is hij Engels, iets wat ook mooi zou zijn geweest. De fout is het lange en hoge contract, waar ik ook gewoon zou blijven zitten.

Btw. is Jenkinson wel echt een Arsenal fan, net zoals Wilshere bijvoorbeeld. Alleen moeten we ons daar eigenlijk niet door laten leiden, maar heb altijd liever hun twee bij de selectie dan Kos. Begrijpelijk dat hij wel wilde, maar transfervrij was echt te veel geweest. 5 miljoen is netjes en marktconform.

6 augustus 2019 om 16:28

Coutinho hoeft van mij niet te komen hoor. Upamecano uiteraard wel en Tierney schijnt nu heel dischtbij te zijn.

Opgeruimd staat netjes.. Deze man heeft wat mij betreft zijn hele legacy bij Arsenal te grabbel gegooid toen hij als een kleuter en ordinaire passant weigerde mee te doen aan de voorbereiding.

6 augustus 2019 om 15:52

mee eens, vind het heel jammer. Bedankt, maar bah wat een gedrag als een 33 jarige

6 augustus 2019 om 15:56

Inderdaad, altijd jammer als je na een lang en prachtig huwelijk zo uit elkaar gaat. Maar goed, uiteindelijk een mooie deal voor iedereen. Hopelijk raken we Mustafi en Jenkinson nog kwijt, en kunnen we nog 2 versterkingen verwelkomen.

6 augustus 2019 om 16:16

Ben je er van op de hoogte dat de transfermarkt over 2 dagen sluit? Die twee spelers verkopen en vervolgens nog 2 waardige aanwinsten binnenhalen lijkt me wel heel kort dag.

6 augustus 2019 om 17:15

Ben jij er van op de hoogte dat uitgaande transfers wel nog mogelijk zijn na de Engelse deadline? Jenkinson is op weg naar Nottingham Forest en ik vermoed dat die transfer en die van Tierney nog wel in orde komen voor de deadline. Hopelijk strikken ze voor de deadline nog een cv en dan hebben ze nog enkele weken om Mustafi te verpatsen aan Monaco of Roma.

6 augustus 2019 om 16:03

't schijnt dat hij een afspraak had hierover met het bestuur uit 't Wenger tijdperk (en waarschijnlijk met Wenger zelf).

6 augustus 2019 om 19:02

Wel zonde eigenlijk, Koscielny zou perfect dat ene jaar kunnen overbruggen totdat Saliba komt, nu moeten ze ergens een verdediger voor een jaar vandaan toveren.

Voor dat geld kan je ook de linkerschoen van Harry Maguire kopen.

6 augustus 2019 om 16:28

Sorry, in deze markt is €5 milj alleen voldoende voor de veter van de linkerschoen.

6 augustus 2019 om 16:46

Correctie, als Harry Maguire's schoen ook uit Engeland komt kost de linkerschoen minimaal 15m.

Blijf het jammer vinden. Ook wel benieuwd wie ze als vervanger gaan halen.

6 augustus 2019 om 15:53

Het wordt tussen Upamecano en Rugani. Zo lijkt het momenteel alleszins. Natuurlijk is er een kans dat we geen vervanger halen maar daar wil ik momenteel niet aan denken.

6 augustus 2019 om 15:55

Als je maar 1tje zou kunnen hebben, wie zou je dan liever krijgen? Sinds ik steeds lees dat Rugani voor 2 jaar gehuurd wordt wat heel wat geld bespaart

6 augustus 2019 om 15:57

Rugani is denk ik iets te 'lief'. Ik zou 100% voor Upamecano gaan. Hij heeft het totaal plaatje. Hij is fysiek sterk, kan goed tackelen en sterk in de lucht. Ook kan hij prima opbouwen. Indien Arsenal nog Upamecano & Tierney weet te strikken zie ik ze als favoriet voor de derde plek en als outsider voor de titel.

6 augustus 2019 om 15:57

Upa is beter en heeft een hoger plafond. Rugani is daarentegen een stuk goedkoper: 70 miljoen tegenover 35 miljoen. Heb natuurlijk liever Upamecano maar met Rugani zou ik ook tevreden zijn.

Edit: Juventus weigert om Rugani te verhuren, ze willen hem enkel verkopen.

6 augustus 2019 om 16:00

Als je leest dat Emery Koscielny wilde behouden en Mustafi het liefst morgen nog verkoopt, kun je bijna niet anders concluderen dat er een vervanger moet komen. Het blijft spannend.

6 augustus 2019 om 16:06

Orny zei dat ze Mustafi al 4 windows proberen te lozen....dat mag deze keer toch wel lukken lijkt me.

6 augustus 2019 om 16:15

Samcro, het lukt ons inderdaad al vier jaar niet. Maar Raul Sanllehi lijkt wonderen te kunnen verrichten en als iemand hem kan verkopen, is het Raul wel. Ik ben echt van mening dat we als supporters onvoorwaardelijk alle spelers van de ploeg moeten steunen, maar Mustafi is echt... Hopelijk lukt het ons deze keer wel inderdaad.

7 augustus 2019 om 05:00

Duidelijke antwoorden. Thanks!

Ze gaan upamecano ophalen als vervanger, 100%. Ze wilden kos eerst niet laten gaan, maar nu die toch weg is komt er een sws een vervanger.

Jammer hoe het allemaal is afgelopen. Heb een deel van mijn respect voor hem verloren maar wens hem nog altijd veel succes in Bordeaux!

PS: Ja we zijn nog altijd geã£â£ã¢â¯nteresseerd in Tierney (lb) en Upamecano/rugani (cv) maar heb net gelezen dat Arsenal Coutinho zou huren voor een jaar. Zowel BBC als L'equipe melden het. 'As per reliable Bilel Ghazi, Coutinho's next destination is Arsenal'. Ik wou het even meedelen. Zou compleet gefabriceerd kunnen zijn maar Bilel Ghazi zou toch wel een betrouwbare journalist zijn.

Jammer dat het verhaal zo eindigd. Arsenal is hem, ondanks zijn zware blessure, toch blijven steunen. Het zou mooi zijn als Arsenal nu Upamecano of Konate weet te strikken, want dan ik zie ik ze nog wel gaan stunten. Koscienly is toch wel op en vers bloed achterin is zeker nodig. In die jongens zit echt enorm veel potentie en heb je samen met Holding de komende 7/8 jaar ene sterk duo achterin staan.

6 augustus 2019 om 15:55

Saliba ook nog.

6 augustus 2019 om 15:59

Ohja! Ik weet alleen niet hoe goed die Saliba nou daadwerkelijk is. Zou hij beter zijn dan Upamecano & Holding? Je zou eventueel ook nog met 3 verdedigers kunnen gaan spelen...

6 augustus 2019 om 16:05

Nooit meer met 3 verdedigers! Maar als je voor beide posities Upa, Holding en Saliba hebt zit je wel goed de komende tijd

6 augustus 2019 om 15:55

En dan ook nog Saliba die er volgend jaar bijkomt. Als Arsenal een van die twee kan halen dan hebben ze in potentie inderdaad een hele goede verdediging.

Ja, was echt een goede verdediger voor Arsenal (nog steeds) maar na zijn actie om maar de tour te skippen omdat hij een transfer wou forceren maakte hij zichzelf lichtelijk onmogelijk, zeker als Captain. Hopelijk ga je veel plezier beleven weer in France

Mooi, jammer dat hij het zo afsluit. Vind het totaal niet erg dat hij weg is maar als aanvoerder had hij dit op een andere manier aan moeten pakken. Nu vertrekt hij door de achterdeur. Als we nog Upamecano kunnen halen samen met Tierney dan is dit echt echt een hele goede transferperiode geweest. Las net ook weer iets over Coutinho maar lijkt me vrij onnodig. Fantastische speler maar prioriteit moet echt bij de defensie liggen op dit moment.

6 augustus 2019 om 15:56

Hele goede? Als Tierney en Upa er nog bij komen is dit al de beste window in jaren.

6 augustus 2019 om 16:04

Ja inderdaad nog zacht uitgedrukt. Misschien wel de beste periode in 10+ jaar..

6 augustus 2019 om 16:30

Is ook niet zo moeilijk eerlijk gezegd, de lat ligt zo laag dat het bijna ondergronds is.

6 augustus 2019 om 17:15

Bedankt voor deze zwartgallige opmerking weer zonnestraaltje ❤️

Vond het altijd een verdediger die heel erg overschat is... Denk dat dit beter is voor arsenal. Nu kunne ze eventueel een echte verdediger halen.

6 augustus 2019 om 18:42

Overschat? Kos is jaren lang de beste verdediger van Arsenal geweest en misschien wel een van de beste in de premier league. Zeker voor zijn blessure razendsnel voor een verdediger en heeft met allemaal prutsers naast zich gespeeld waarvan hij alle fouten kon herstellen. Nu is die 34 en redelijk op dus niet erg dat die gaat, maar Kos overschat noemen? Kwam voor 8 miljoen pond over van lorient in 2010 en heeft 8 jaar Arsenal goed gediend. Dus overschat? Absoluut niet.

Zeer jammer maar i.p.v. uitjouwen wil ik hem toch bedanken voor de 9 jaar bij Arsenal waar hij zich altijd zijn best deed voor de club. Het is hem gegund op zijn oude dag terug naar Frankrijk ( voetbalterm oud ). Coutinho echt als die komt WAUW !! Hoop ook op Upamecano zou gewoon geweldig zijn. COYG

Toch zonde dat zo iemand op een dergelijke manier de club moet verlaten. Ik begrijp werkelijk niet waarom zoiets na 8 seizoenen niet op een normale manier kan verlopen. Wel prima deal voor Bordeaux, kan daar nog wel wat jaartjes mee.

Vijf miljoen is een meer dan prima bedrag voor Koscielny. Hij kon het toch al niet meer aan dus Arsenal zal hem niet missen. Na jaren lang voor de club gespeeld te hebben, vertrekt hij via de achterdeur en hij heeft het er zelf naar gemaakt.

6 augustus 2019 om 16:21

Het doet pijn om te zeggen maar een Koscielny op zijn retour is nog steeds beter dan de meeste centrale verdedigers bij Arsenal momenteel. Alleen Holding en Sokratis heb ik hoger zitten.

Met nog 2 dagen voor het sluiten van de transferwindow in Engeland wordt het toch billenknijpen voor Arsenal fans.

L'equipe maakt zojuist een melding dat Coutinho rond is met Arsenal, ik zie al gelijk meme's verschijnen met 'voortaan zullen we alle wedstrijden met 9-7 winnen'. Kan ik wel om lachen, maar we moeten nu serieus snel handelen om een CV voor de basis binnen te hengelen en ook de transfer van Tierney af te ronden. Ondanks dat we een hele goede transferwindow hebben tot nu toe moeten we de verdediging voorzien van een kwaliteitsinjectie, anders zijn alle aanvallende versterkingen echt voor niets geweest.

Leno

Bellerin-Sokratis-Upamecano-Tierney
Torreira- Ceballos
Pepe Ozil Coutinho
Lacazette/Aubameyang

6 augustus 2019 om 16:24

Laca en Auba zijn ten alle tijde basis hoor. Als dit al doorgaat van Coutinho dan bankt Ozil maar.

Dit is dus de manier hoe je met Arsenal na al je jaren omgaat.
Onbeschoft en weigeren mee op tour te gaan.

De verdiensten zijn dan 5 miljoen, waarbij dat vermoedelijk zal gaan om een afkoop van zijn salaris.

Hij had wij betreft op de tribune kunnen plaats nemen en kunnen verrekken.
Die 5 miljoen en wat salaris was voor mij TD een signaal geweest naar de rest van de spelers dat je niet moet denken een vertrek te kunnen forceren door te weigeren om te werken.
Of je nu 1 jaar of 10 jaar bij de club bent.
Dan ga je maar een heel jaar op de tribune zitten zonder een wedstrijd en ga je maar op 34 jarige leeftijd gratis zonder ook een heel jaar gevoetbald te hebben op reis naar je nieuwe club

Nu lijkt het mij ook wel dat Arsenal al langer bezig is met een vervanger te halen.
het kan niet zo zijn dat je geen scoutingslijst achter de hand hebt voor een 33 jarige speler...

Voor Koscielny een goede stap. Zeer blessuregevoelig, zijn achillespees is dunner dan een flosdraadje en hij kan op hoge leeftijd een meerjarig contract ondertekenen in zijn thuisland.

Voor Arsenal is het indrukwekkend dat het haar stempel drukt en krijgt wat het eiste: een transfersom. Jammer dat een zeer positieve samenwerking zo rommelig eindigt.

Maar wat nu? Koscielny was nog steeds de beste verdediger van Arsenal. Holding heeft die titel overgenomen, maar is letterlijk net pas terug. Die gaat niet per direct volle bak Premier League-voetbal spelen. En dat is je enige fatsoenlijke verdediger op dit moment. Sokratis is een slungel die veel te veel gele kaarten pakt en het spel niet kan lezen, Chambers heeft bij lange na het niveau niet en Mustafi verdedigt alsof hij hersenschade heeft.

We worden gelinkt met Upamecano, maar ondanks zijn reputatie hoor ik niet per se goede dingen over hem, namelijk dat hij ook kampt met enorme concentratieproblemen en schuldig is aan inschattingsfouten. Dus dat zou een dure grap zijn. Kan er ook naast zitten hoor, maar dat is wat ik hoorde. Heb hem zelf niet genoeg zien spelen om een eerlijk oordeel te geven.

Ben zelf fan van Diop en Rice (allebei West Ham), maar dat gaat niet gebeuren op de vooravond van het nieuwe PL-seizoen. Voor PL-clubs sluit de transfermarkt dan ook gelijk, een domme regel, maar West Ham wilt niet verkopen en kan ook niet een vervanger regelen.

We worden wel gelinkt met Coutinho. L'Equipe zegt zelfs dat het waarschijnlijk gaat gebeuren. Ook niet echt een fan van eerlijk gezegd. In Mesut Özil heb je al een enorm wisselvallige grote naam op het middenveld. Coutinho kan ook op linksbuiten, maar is ook wisselvallig en de laatste paar seizoenen, net als Özil, gewoon slecht. Dan zou je een probleem kunnen repliceren. Klinkt als iets wat makkelijk zou kunnen tegenvallen.

En een nieuwe linksback, wat we nu harder nodig hebben dan andere posities, gaat niet komen, want Tierney is geblesseerd.

De Pepe-aankoop was top, maar helemaal tevreden over de transferperiode ben ik niet. Het is niet af en dat is het nooit bij Arsenal.

6 augustus 2019 om 17:31

Grotendeels met je eens TheRoscoe. Ik snap alleen niet waarom de blessure van Tierney een transfer zou blokkeren? Hij is bij mijn weten niet langdurig geblesseerd (niet meerdere maanden), dus dan zou hij toch prima gehaald kunnen worden? Op dit moment zitten zowel Kolasinac als Monreal nog in de selectie. Dan kom je dus de periode van de blessure van Tierney wel door. Coutinho zie ik zelf ook niet zo zitten om precies dezelfde redenen. Het enige wat Coutinho op Ozil voor heeft is zijn afstandsschot, oftewel doelpunten. Qua CV lijkt mij Upamecano wel een echt goede aankoop, heb hem wel vaker zien spelen (heb dit jaar meer BL gekeken vanwege een aantal talentvolle spelers) en was juist wel onder de indruk.

6 augustus 2019 om 17:59

Wat ik had gelezen is dat Arsenal in de winter terug wilt komen voor Tierney en dat die tot oktober out is. Daar ga ik vanuit, geen idee of het klopt eerlijk gezegd. Zelf vind ik Kolasinac en Monreal dusdanig slechte opties dat het ons flink wat punten kost. Monreal is te oud, Kolasinac te dom om te weten wat hij met een bal moet doen in goede posities. Je had in de Europa League 3 doelpunten gemaakt als je een goede linksback had met genoeg voetballend vermogen om een bal breed te leggen.

Over Upamecano, tsja, zelf ken ik hem gewoon niet. Dus ik moet ervan uit gaan van de meningen van anderen nu. Ik hoop overigens dat hij het fout heeft en dat jij gelijk hebt natuurlijk.

Mooi dat hij weg is! Natuurlijk heel erg jammer hoe het gelopen is...heeft toch ruim 300 wedstrijden gespeeld voor ons en helaas verpest hij het zo bij de fans. Waarom ik het mooi vind dat hij vertrokken is; Arsenal had hem echt niet laten gaan als zij geen vervanger ervoor klaar hadden liggen. Ik verwacht dus echt minimaal 1 cv, wie het zal zijn weet ik helaas niet, maar nog genoeg tijd!

Bedankt voor alles Bosscielny, helaas dat het zo kinderachtig eindigt. Maar goed, jarenlang een prima verdediger voor ons geweest.

Toch een grote speler geworden voor Arsenal, lange tijd een stabiele factor in een vrij zwakke verdediging. Erg jammer dat het hier eindigt, ik heb het idee dat privé omstandigheden meespeelden, want hij wou plotsklaps terug naar Frankrijk. Misschien jaartje te vroeg voor Arsenal, maar Koscielny verdient een transfer als hij dit wenst. Ik wens hem het allerbeste!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Girondins Bordeaux

Stand
Actuele wedstrijden

119 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren