‘Cristiano Ronaldo hoopt op deal tussen Juventus en competitiegenoot’

Dinsdag, 6 augustus 2019 om

Juventus is al geruime tijd op zoek naar een aanvalspartner voor Cristiano Ronaldo en nadat een potentiële deal voor Romelu Lukaku ogenschijnlijk is geklapt, komt Mauro Icardi mogelijk weer in beeld bij de beleidsbepalers in Turijn. La Gazzetta dello Sport weet dinsdag te melden dat Cristiano Ronaldo een samenwerking met de Argentijn in ieder geval wel ziet zitten.

De kampioen van Italië leek eerder nog dicht bij de komst van Lukaku, maar Paulo Dybala zag een gang naar Manchester United in ruil voor de Belg niet zitten, waardoor de komst van de Belg niet doorging. Hoewel Ronaldo volgens eerdere berichten uit Engeland graag met Lukaku had samengewerkt, zou hij een partnerschap met Icardi volgens de roze sportkrant ook ‘ideaal’ vinden.

De Portugese sterspeler heeft naar verluidt aan de directie van Juventus laten weten graag samen te willen spelen met Icardi. De spits staat nu nog onder contract bij Internazionale, maar heeft na een bewogen seizoen van de nieuwe trainer Antonio Conte te horen gekregen dat hij niet meer in de plannen voorkomt. Inter lijkt daarom van zins om mee te werken aan een deal, hoewel Napoli ook nog altijd wordt genoemd als mogelijke bestemming van de aanvaller.

Juventus is na het vertrek van Moise Kean naar Everton en mogelijke transfers van Mario Mandzukic en Gonzalo Higuaín in ieder geval op zoek naar offensieve stootkracht. Mandzukic is naar verluidt dicht bij een vertrek naar Manchester United, terwijl Higuaín wordt genoemd bij onder meer AS Roma. Dybala lijkt op zijn beurt wel in Turijn te blijven en zou het nieuwe aanvalsduo van Ronaldo en Icardi aankomend seizoen kunnen gaan ondersteunen.


Poll

Zou jij Mauro Icardi een goede aanwinst vinden voor Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door real-zaragoza-)

De combinatie Ronaldo / Icardi lijkt mij een interessante, maar niet direct succesvolle combi. Beide spelers hebben namelijk een natuurlijk instict om Zelf het doelpunt te willen maken. Icardi is geen Benzema...

6 augustus 2019 om 14:31

Ronaldo heeft bij Real toch best wat te danken aan Benzema. Dat vergeten mensen nog wel eens.

Ronaldo @Real 17/18: 44 goals
Ronaldo @Juve 18/19: 28 goals
Oftewel 16 (!) goals minder zonder zijn trouwe dienaar Benzema (die ironisch genoeg met 30 goals vaker als Ronaldo scoorde dit seizoen)
Benzema: 124 assists voor Real Madrid, 3x raden wie daar het meeste van heeft geprofiteerd. Juist.
Reken maar gerust dat daar rond de 100 assists richting Ronaldo tussen zitten. En dan hebben we het nog geen eens gehad over Benzema die gaten liep en daardoor BEWUST verdedigers de 16 uitlokte waardoor Ronaldo kon scoren.

6 augustus 2019 om 14:42

Ja klopt. Maar dat geldt ook de andere kant op: De onzelfzuchtige Benzema heeft ook enorm veel te danken gehad aan Ronaldo. Gewoon een gouden duo. Nee, Icardi wordt een ander verhaal. Dat is een poacher eerste klas, een fox in the box. Geweldige spits hoor, maar die twee lopen mekaar straks in de weg.

6 augustus 2019 om 14:46

Deze vergelijking slaat echt nergens op. Er zijn zoveel factoren die het aantal doelpunten van Ronaldo beïnvloeden:

- Net nieuw bij een club (juve) terwijl die 9 jaar bij madrid speelde.
- Lag al vroeg uit de CL met Juve
- Italiaanse competitie staat bekend als een verdedigend sterke competitie, dus moeilijker goals maken
- Aanvoer vanuit het middenveld is zoveel minder dan bij Real (vind ik zelf een van de grootste redenen, Juve kwam best moeilijk tot kansen afgelopen seizoen).
- Ronaldo wordt weer een jaartje ouder.

Natuurlijk was de combinatie Ronaldo/benzema goed, maar om te zeggen dat Ronaldo nu zoveel aan Benzema te danken heeft gaat me te ver.

6 augustus 2019 om 15:09

Je zit er toch echt behoorlijk naast:
Jij beweert als grootste reden dat de “aanvoer vanuit het middenveld, Juve kwam moeilijk tot kansen”
- Juve: 70 goals
- Real: 63 goals
- En tòch heeft ondanks dat Real moeilijk tot scoren kwam, Benzema vaker gescoord dan Ronaldo. Dus je excuus gaat gewoon niet op.
- En die onzin reden van net nieuw bij een club? Salah, maakt de overstap naar de moeilijkste competitie ter wereld en scoort dik 2 x(!) zoveel als bij zijn vorige club.
- Je beweert dat het moeilijker is om goals te maken in serie A dan in La Liga....
Pijnlijk voor jou dat er wel degelijk VAKER wordt gescoord dan in Spanje:👇
“This season’s tally of 3.18 is even more impressive, meaning that the Bundesliga comfortably beat the Premier League (2.82), Serie A (2.68), La Liga (2.59) and Ligue 1 (2.56) in the ranking of Europe’s top-five leagues.”
😬😬🤭🤭🤫 Factcheck: ❌ ONJUIST
- “Lag al vroeg uit de CL”
Gast, kwartfinales, scheelt slechts 3 wedstrijden tot en met de finale.🤦‍♂️
- En ja hoor, geef zijn leeftijd maar de schuld, op zijn 33/34e is Ronaldo plotseling het scoren verleerd😂
- Kortom; al je 5 argumenten zijn gewoon bullshit. Try again. Next!

6 augustus 2019 om 15:23

Het is ook gewoon een aparte vergelijking, bestornothing1. Het is niet raar dat spelers anders of minder presteren als zij bij een ander team spelen met andere spelers om zich heen en een andere tactiek (laat staan een andere competitie).

Je doet alsof het verschil van 16 doelpunten ligt aan het feit dat hij niet meer met Benzema speelt. Ik zal niet beweren dat het iets van effect heeft gehad, want Benzema was inderdaad een goede aanvulling op Ronaldo, maar je moet ook kijken haar het Juventus van Allegri. Er zat zo goed als 0 creativiteit in dat elftal. Je had een middenveld met (bijna) alleen maar lopers. Ronaldo had geen Modric of Kroos achter hem die hem geweldige steekballen gaven.

Dan vind ik het niet gek dat hij minder scoort (maar als nog 28 doelpunten scoort). Ronaldo is geweldig, maar geen één voetballer kan het allemaal alleen. Je bent als aanvaller nou eenmaal afhankelijk van de aanvoer en dat was matig bij Juventus.we gaan zien hoe hij het dit jaar gaat doen onder Sarri.

6 augustus 2019 om 15:28

@AmazingNinja

Wordt inderdaad nog altijd gezegd dat de Italiaanse competitie de meest verdedigende is maar die tijden zijn wel al voorbij er wordt niet meer verdedigend dan in andere competities. Ik denk zelf dat in de Serie A afgelopen seizoen de meeste goals zijn gemaakt van de 5 grote competities.

En inderdaad Ronaldo wordt een jaartje ouder maar wat dan gezegd over fabio quagliarella die is 36 jaar oud , knalt er 26 in het mandje bij een ploeg dat 9de is geëindigd.

6 augustus 2019 om 15:33

Nogmaals in een ploeg waar in 1 seizoen 70x werd gescoord, kun je niet praten over “matige aanvoer” dit terwijl degene van de ploeg waar slechts 63x werd gescoord vaker heeft gescoord dan in die van de 70. Is wel een heel erg vreemd bruggetje wat jullie proberen te leggen, terwijl de FEITEN jullie overduidelijk tegenspreken. Lekker makkelijk: iemand scoort minder/weinig we geven de aanvoer/middenveld de schuld.

6 augustus 2019 om 16:15

'reken maar gerust dat daar rond de 100 assists richting Ronaldo tussen zitten.'

Dat lijkt me wel erg veel.. Benzema had Ronaldo 23 assists gegeven in La Liga op 03 Maart 2018 (optajose). Er zullen er nog wel wat bijkomen in de andere competities, maar de honderd gaat hij never nooit halen.
Ook vind ik 23 assist in 10 jaar tijd ook geen geweldige prestatie, begrijp me niet verkeerd ik vind Benzema een heel goede voetballer, maar om nou te zeggen dat Ronaldo zijn stats compleet afhankelijk zijn van Benzema is niet waar.
Ronaldo heeft meer gescoord en meer assists gegeven dan Benzema in zijn tijd bij Real.

6 augustus 2019 om 17:23

Benzema trok dan wel weer vaker uit het centrum weg, zodat Ronaldo daar in kon duiken. Dat heeft Ronaldo ook een partij doelpunten opgeleverd.

Ontopic: Icardi past totaal niet bij Ronaldo, dan kun je beter gebruik maken van Mandzukic. Higuain verkopen en Kean bombarderen tot tweede spits.

6 augustus 2019 om 19:08

Helaas is keane weg. Ik denk ook dat icardi en ronaldo elkaar tegen gaan lopen.

Juve wil van Dybala af en Inter wil van Icardi af, ruilen maar. Met Ronaldo en Icardi heb je wel een voorhoede die makkelijk kan scoren.

6 augustus 2019 om 14:26

Dybala wil alleen niet weg bij Juventus, en als zijn salaris eisen te hoog zijn voor United, dan zal dat voor Inter al helemaal niet betaalbaar zijn.

Maar goed, welke spits blijft er dan over voor Juve? Ik zie ze gewoon nog wel een jaartje met Mandzukic en Higuain doorgaan, die zijn nog prima en volgende zomer is alles weer anders. Of ze wagen een poging voor Suarez, als die onzeker is over zijn status na de komst van Griezmann.

6 augustus 2019 om 14:43

Haha, mss bijt die dan nog is in de schouder van Chiellini... 🤣

6 augustus 2019 om 16:02

Het is niet perse dat Dybala niet bij Juve weg wilt. Hij wil alleen niet naar United - althans dat is wat men zegt. Inter zou hij schijnbaar wel voor open staan (ik zelf hoop het heel erg). Dybala naar Inter en Icardi naar Juve. Daarnaast zal mandzukic vertrekken naar United - volgens de Italiaanse kranten. Off topic; naast mandzukic nog meer transfernieuws voor Juve. Cancelo naar man City en Danilo naar Juve.

6 augustus 2019 om 14:36

Dat is wel heel kort door de bocht. Het is niet omdat Ronaldo het wilt dat men naar zijn pijpen moet dansen. En kom niet af met het onderonsje De Ligt en CR. Hij kan zijn zegje wel doen en mag dat ook, maar de beslissing wordt niet door één persoon genomen.

Akkoord, Dybala heeft nu wel relatieschade met Juve, maar het is niet geweten hoe het nu zit. Ik ga ook niet altijd uit van die roddelkranten die oo zo graag met spek willen schieten. Het kan goed zijn dat Sarri in Dybala gelooft en luistert naar hoe Dybala erover denkt (vandaar ook hun ‘gesprekje’. Vandaar ook dat hij niet naar Man U zal gaan omdat Dybala graag in Turijn blijft en wil vechten voor zijn kansen bij Juve. Zeker gezien de aanvallende tactiek die Sarri wil, zal Dybala goed van pas komen.

Icardi heeft daarentegen ruzie met Inter, daar kan men niet meer omheen. Hij kan mss wel passen bij Juve, maar zeker niet geruild worden met een Dybala.

6 augustus 2019 om 14:47

Waar zeg ik precies dat Juve Icardi moet halen omdat Ronaldo dat wil? Verder snap ik al helemaal niet wat de Ligt hiermee te maken heeft, leuk stukje maar heeft niks met mijn reactie te maken.

Je kan wel zeggen dat Sarri misschien in Dybala gelooft en luistert naar Dybala, maar feit blijft dat ze hem weg wilden doen om Lukaku te halen. Nu de kans op Lukaku kleiner is geworden zou ik het niet gek vinden als Juve overschakelt naar bijv. Icardi en dan mag Dybala weer uitkijken naar een andere club.

6 augustus 2019 om 17:21

Dat zeg je inderdaad niet, maar je trekt wel snel je conclusies door te zeggen : ‘ruilen maar’, wat eigenlijk op dit artikel betrekking heeft. Maar goed, never mind, heeft niet veel belang.

Ik zei het almaar vast over De Ligt omdat vele doen uitschijnen dat het onderonsje dat ze hadden na de wedstrijd Nederland - Portgual (of andersom) te maken had met de vraag van Ronaldo naar De Ligt of hij wilt komen naar Juve.

Dat ter zijde, waarom zou je Dybala ruilen voor Icardi?

Icardi wilt weg, huwelijk met inter is toch voorbij. Dybala daarentegen wilt niet weg, dat getuigt denk ik dat hij de relatie met Juve wilt behouden. Het zou logischer zijn dat Lukaku alsnog naar Inter trekt, punt.

Het kan goed zijn dat Sarri verder wil met Ronaldo, Higuaìn, Dybala Bernardeschi (dybala dan op 10) en Douglas Costa. De voorhoede lijkt mij wel ok momenteel dus Icardi hoeft niet te komen voor mijn part.

Icardi is een hele goede spits en ondanks dat ik hem graag bij Juventus zie, denk ik dat het toch lastig zal worden voor Icardi bij Juventus.

Icardi is (net als Lukaku) iemand die aanvoer nodig heeft en van Ronaldo zal hij die niet krijgen. Misschien dan een idee om met Dybala op de 10-positie te spelen? Want ik denk wel dat Dybala goed in het spel past dat Sarri graag met zijn teams wilt spelen.

Szczesny
Danilo
de Ligt
Chiellini
Alex Sandro
Pjanic
Matuidi
Rabiot
Dybala
Icardi
Ronaldo
6 augustus 2019 om 14:30

Als dat zo was dan zou Dybala niet wegmogen. Sarri zou zelfs Dybala meegedeeld hebben dat hij niet in zijn plannen zou voorkomen. Ik zie geen andere verklaring waarom Juve hem van de hand wil doen.

6 augustus 2019 om 14:49

Denk dat Pjanic sowieso op 6 gaat spelen, zoals Jorginho dat bij Chelsea en Napoli deed. Zie Ramsey trouwens ook wel als basisspeler. Is een heel ander type middenvelder dan Rabiot en Matuidi en voegt daarom veel toe met zijn diepgang.

Icardi lijkt mij een goede optie voor de spitspositie. Beter dan Higuain en Mandzukic in mijn ogen.

6 augustus 2019 om 19:10

Maar niet in combinatie met ronaldo

Juve wilt van dybala af. Inter wilt van icardi af. Dybala wilt niet naar engeland. Icardi ook niet. Willen beiden in italie blijven dus zou zeggen ruilen zonder huilen en klaar probleem opgelost.

6 augustus 2019 om 14:32

Nene, kom maar Lukaku halen. Hij was al niet populair maar door zich af te zonderen van United en vervolgens met de U18 van Anderlecht te gaan trainen, in full Anderlecht outfit dan nog wel, zie ik geen terugweg voor hem.

6 augustus 2019 om 14:37

Hij had een dag vrijaf. Hij is gewoon naar Brussel gereisd en heeft een dag meegetraind..

6 augustus 2019 om 14:57

Vandaag was hij daar weer hoor. Zelfs al is het met toestemming van United, dit wordt hem niet in dank aangenomen. Hopelijk krijgt hij zijn transfer rond anders ziet er somber in voor hem.

Kan aan mij liggen, maar Dybala lijkt me juist de perfecte spits om in het systeem van Sarri in de spits te spelen. Is een meevoetballende, niet zelfzuchtige spits die een beetje kan zwerven en zo ruimte kan creeren voor Ronaldo. Ronaldo en Icardi lijkt mij een veel minder goed duo

6 augustus 2019 om 14:31

Je bent dan wel heel erg afhankelijk van Ronaldo voor de goals.

6 augustus 2019 om 14:40

Dybala heeft bewezen toch ook wel te kunnen scoren. Misschien een minder jaar gehad, maar het seizoen ervoor op 22 goals geeindigd in de competitie, niet bepaald onaardig. Verder heb je wel wat scorend vermogen op het middenveld met Ramsey en in iets mindere mate Can, Bentancur en Matuidi. Verder nog Douglos Costa en Bernardeschi op de flanken en Mandzukic achter de hand om iets te forceren

6 augustus 2019 om 15:24

Beetje idem dito als waarom Pogba floreerde bij Juventus en niet bij United, ik denk dat wanneer je weer een middenveld neerzet dat kan stofzuigen (Vidal & Marchisio maakte de vuile meters voor Pogba en Dybala) dan kan een valse spits als Dybala nieuwe hoogtes ingaan. Heeft een heerlijk gevoel in zijn linkervoet die Ronaldo of Costa kan wegsteken met een scherpe pass of hem zelf de kruising inbuigen.

Laten we hopen dat deze blaaskaak zo ver mogelijk uit het truitje van Juve blijft. Echt een speler die ik daar niet zou willen zien spelen. Iemand die eigenlijk alleen maar doelpunten maakt als hij op de goede manier bedient wordt. En dat moeten spelers zijn die hem als eindstation zien. Het probleem is dan dat Cristiano net dezelfde speler is en dat dat sowieso niet gaat kunnen werken.

Laat Paulo maar gewoon in Turijn blijven wat mij betreft en verkoop Matuidi & Mandzukic. Rugani mag verhuurt worden tegen een leuke vergoeding en Khedira tsja.. Vraag daar een paar kamelen voor want veel zal die niet meer opbrengen.

6 augustus 2019 om 15:26

Hoezo zouden zij Matuidi willen verkopen? Toch wel 1 van de stille krachten van dit Juventus en het Frankrijk dat de WK titel veroverde. Ik zou eerder Higuain, Can & Khedira wegdoen.

6 augustus 2019 om 19:13

Ik vind dat matuidi moet blijven, ik vind hem bijna altijd heel goed spelen. En geloof me een middenveld met pjanic en ramsey zonder een speler als matuidi, zal totaal overlopen worden.

Snap helemaal niks van Juventus beleid.. Kean laten gaan, Dybala die weg moet,vervolgens Lukaku of Icardi willen halen.

6 augustus 2019 om 17:45

Financiele kwestie.

7 augustus 2019 om 09:23

Ik denk dat Lukaku & Icardi meer gaan opstrijken dan Dybala & Kean.
Tevens hebben de laatste twee meer potentie dan Lukaku of Icardi.
Higuain loopt er ook nog eens rond. (denk niet dat hij naar Roma gaat)

Of hij nou veel doelpunten maakt of niet, ik hoef deze spits niet te zien in het Juve shirt. Het bestuur heeft zowiso al een grote fout gemaakt door Kean te verkopen vind ik, een van je talentvolste speler verkopen aan Everton, kan het nog niet begrijpen. M En dan Cancelo was mischien verdedigend niet al te best maar dat kan opgevangen worden door de beesten Demiral, Chiellini, De Ligt en Bonucci, aanvallend is de Portugees wel goed en ik acht Danilo niet veel beter. Juve had spelers als Mandzukic, Matuidi, Khedira en eventueel Rugani moeten verkopen, ben ze allemaal dankbaar voor de inzet van Juve maar het einde is toch echt gekomen voor deze oudjes voor Juve, Rugani is nog jong maar simpelweg niet hard genoeg voor een topclub als Juve, of had Daniele idd verhuurd aan Arsenal kijken of hij harder werd in De PL. Dybala moet gewoon blijven en het beste dat je hem kan gebruiken is hoe Del Piero ook werd gebruikt maar je zit mer Ronaldo, Juve speelde onder Lippi en Capello altijd 4-4-2 met Nedved en Camoranesi op de flanken, Trezeguet als targetman en Del Piero zweefde daar omheen en dat heeft Dybala ook nodig. Dus mischien Sczezcny, Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Cuadrado, Pjanic, Rabiot, Douglas Costa, Dybala zwevend om Ronaldo heen in een 4-4-2 Ik verkies Cuadrado boven Bernardeschi op de rechter flank aangezien Cuadrado vaak mee terug komt verdedigen dus zit je ook niet met dat het te aanvallend is en aangezien Ramsey toch 9 van de 10 gebleseerd is een centraal middenveld met Pjanic en Rabiot, de verdedigers rouleren veel aangezien Chiellini niet alles meer kan spelen door vele blessures dus komt er genoeg speeltijd voor De Ligt en Demiral.

Als ze Icardi weten te halen maakt Juventus veel groter kans op de CL dan met Manzukic en Higuain, die twee laatste spelers choken vaak in big games. Icardi en Ronaldo samen kan dodelijke duo worden.

Wie is daar de baas bij Juve? Ronaldo of gewoon de directie? Ronaldo kan dus blijkbaar niet met Dybala door één deur. Afgezien daarvan vind ik Lukaku niet bij Juve passen, Icardi is denk ik veel nuttiger en ik Blijf Dybala de man van de toekomst vinden. Nooit verkopen die jongen. Misschien verhuren voor één seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1050 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Lazio00
13.Lecce00
Voor de complete stand: Serie A

3817 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 1 0 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren