BILD: Feyenoord en Hannover 96 bereiken akkoord over transfersom

Maandag, 5 augustus 2019 om

Emil Hansson gaat Feyenoord verlaten, zo verzekert BILD maandagavond. Volgens de Duitse krant heeft de aanvallende middenvelder een medische keuring bij Hannover 96 ondergaan en zullen dinsdag de laatste details worden afgerond. Hansson, 21 jaar, komt niet in de plannen van trainer Jaap Stam voor.

Hansson zou vorige week donderdag al medisch gekeurd zijn bij Hannover 96, dat vorig seizoen uit de Bundesliga degradeerde en nu op het op een na hoogste niveau van Duitsland actief is. Feyenoord en Hannover 96 zouden onlangs overeenstemming hebben bereikt over de vergoeding voor het afkopen van zijn nog een jaar doorlopende contract.

Feyenoord leende Hansson vorig seizoen uit aan RKC Waalwijk, waar hij goed was voor dertien doelpunten en twaalf assists en een belangrijk aandeel had in de promotie naar de Eredivisie. Eenmaal terug in De Kuip werd duidelijk dat Stam meer ziet in andere spelers. Zo kregen Luis Sinisterra (basis) en Sam Larsson (invalbeurt) zondag de voorkeur tegen Sparta Rotterdam (2-2).

Feyenoord nam Hansson in de zomer van 2015 over van het Noorse Brann Bergen. Hij maakte in maart 2017 zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Onder leiding van Giovanni van Bronckhorst kwam de Zweed niet verder dan vier optredens. Bij het Hannover van Mirko Slomka komt hij met Jonathas (ex-AZ) een andere speler met een Eredivisie-verleden tegen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ruudos)

Logische gedachte van Hansson. Heeft straks Narsingh, Sinistera en Larsson voor zich.

5 augustus 2019 om 23:21

Narsingh niet, die is er voor rechts. De redelijk onverwachte opleving (moet nog langdurig blijken) van Sinisterra zorgt ervoor dat hij eronder valt in de pikorde. Daarnaast viel Azarkan erg veel op. Was altijd erg fan van Hansson in de minuten die hij soms kreeg. Zou het zonde vinden als hij vertrekt maar het vanuit zijn keus snappen. Gok dat hij nog wel eens wat kan laten zien, RKC heeft hem veel vertrouwen gegeven qua vertrouwen/lef/ritme/ervaring, en als hij speeltijd krijgt kan hij daar verder doorgroeien. Hoop voor Feyenoord dat ze een doorverkooppercentage, of terugkoopclausule hebben. Met een eenjarig contract kun je immers toch niet veel vragen.

5 augustus 2019 om 23:52

Zeker niet. Narsingh is stijfrechts en heeft ook niet echt een dribbel/actie om naar binnen te gaan. Sinisterra kan op beide flanken.

6 augustus 2019 om 00:08

Niet waar. Heeft ook wedstrijden op links gespeeld bij PSV, vanuit daar gescoord en assists afgeleverd.

6 augustus 2019 om 00:18

9 potjes met 1 doelpunt en 2 assists. Groot succes.

5 augustus 2019 om 23:24

Overigens is mentaliteit bij hem wel een issue, heeft Grim afgelopen seizoen meermaals aangegeven omdat de verhuurperiode eerste halfjaar nog vrij onsuccesvol leek (weinig speeltijd, weinig laten zien). Belangrijk is dat hij dat wel heeft bij Hannover, anders kan het op een mislukking uitlopen. Maar goed, laten we het niet hopen!

6 augustus 2019 om 00:19

Ik denk dat dat eerste half jaar gewoon een gebrek was aan wedstrijdfitheid. Hij had bij ons nou niet bepaald veel speeltijd gehad. Iets met Van Geel en het verpesten van jeugd door niet instromen in de piramide

Serieus? Zag in Hansson juist wel een talent die zeker leuk is om ieder geval op de bank te hebben zitten, zo dik is de spoeling niet

5 augustus 2019 om 23:54

Flanken zijn bij Feyenoord wel druk bezet hoor. Met Berghuis, Narsingh, Sinisterra, Azarkan, Summerville, Larsson en Toornstra die daar ook nog uit de voeten kan. En dan reken ik Cheik Toure nog niet mee, die jongen heeft ook talent.

Dat komt als nieuws! Wat denken de talentenkenners hiervan? Had het gevoel dat hij dicht bij de basis 11 zat

5 augustus 2019 om 23:21

Heeft wel wat concurrentie voor zich.

6 augustus 2019 om 01:48

Sinisterra krijgt mede door zijn opleving en mede door zijn transfersom de voorkeur. Dan heb je ook nog Larsson, Berghuis en Narsingh.. Volledig logische keuze van hem, maar ook van Feyenoord. Helaas, want ik vond het een leuke speler, maar blijkbaar toch te licht bevonden. Hoop dat hij tot bloei komt bij Hannover!

Erg jammer! Ben benieuwd of het koop of huur is?! Zie in deze jongen wel potentie ben benieuwd bij Hannover.

5 augustus 2019 om 23:22

Verkoop, nog eenjarig contract. Verder eens met je bericht, zal zeker door kunnen blijven vlammen zoals hij bij RKC deed.

5 augustus 2019 om 23:59

Jammer! Had m graag Noor verhuurd zien worden aan een W2 oid...

5 augustus 2019 om 23:59

*nog

Die is toch een stuk beter dan Vente?
Maar goed, van hem snap ik het wel.

5 augustus 2019 om 23:22

Leuk dat je mee wil doen aan de nationale Vente afzeik. Maar als je niet weet op welke positie Hanson speelt en ze dan vergelijken zeg dan niets.

5 augustus 2019 om 23:38

Ik zou hansson ook liever in de spits zien dan Vente hoor

Op zich jammer, want ik zag wel wat in die jongen. Aan de andere kant heb je met Sinisterra en Larsson die kant al goed bezet en komt Azarkan er ook aan. Hopelijk kunnen ze nog een beetje leuke transfersom beuren, maar dat zal wel tegenvallen. Misschien iets van anderhalf miljoen?

5 augustus 2019 om 23:31

1,5 miljoenlijkt mij vrij veel voor iemand die nog niets in de eredivisie heeft laten zien...Feyenoord kennende voor een appel en een ei

5 augustus 2019 om 23:40

Zal inderdaad eerder een paar ton zijn of hoogtens een half miljoen. Al ging Boetius ook nog wel voor een verrassend hoog bedrag naar Mainz..

5 augustus 2019 om 23:44

Jonge speler die goede cijfers had in de KKD en best een aardige voorbereiding heeft gedraaid. Anderhalf moet wel mogelijk zijn, al loopt zijn contract niet heel lang door. Als hij echt voor een paar ton te halen is hebben er een paar eredivisie teams liggen slapen.

5 augustus 2019 om 23:52

Hoezo liggen slapen? Wat heeft hij al bewezen in de eredivisie? En daarnaast wie zegt dat ze geen interesse toonden en hansson niet naar de middenmoot van de eredivisie wilde? Ik bedoel, denk je dat vitesse, az of utrecht zitten te wachten op de dienste van hansson? Ik denk het niet

6 augustus 2019 om 00:01

Heerenveen of Groningen hadden mij leuke clubs voor hem geleken. Lijkt me nog altijd aantrekkelijker dan de 2e Bundesliga.

6 augustus 2019 om 00:11

Bij Heerenveen zoeken ze naar jongens op rechts en bij groningen vonden ze mo el hankouri blijkbaar veelbelovender

6 augustus 2019 om 01:50

De 2. Bundesliga trekt enorm veel toeschouwers en is best een aardig niveau.

6 augustus 2019 om 02:21

Ik zou sowieso liever naar 2e Bundesliga gaan dan Heerenveen of Groningen. Daarnaast is Hannover net gedegradeerd en zullen ze spelen voor promotie!

6 augustus 2019 om 14:43

Wat kreeg Feyenoord toen voor Sleegers want dat is eigenlijk een vergelijkbaar verhaal.

Dacht dat hij het vorig jaar bij RKC prima deed! Heeft natuurlijk wel de nodige concurrentie maar deze jongen had best wel kunnen toegroeien naar een basisplek bij Feyenoord.

had hem wel wat kansen gegeven, larsson bewijst het nou ook totaal niet, hansson nooit echt een kans gekegen. rare keuze

Ik begrijp hier echt niets van. Hansson heeft de potentie om een belangrijke speler voor Feyenoord te worden. Nog een jaar RKC zou ik mee kunnen leven, maar dit is echt puur korte termijn denken. Hansson heeft inzicht, een goede trap, scorend vermogen, een uitstekende techniek en handelingssnelheid. Aankopen als Narsingh vind ik logisch, maar als je dan dit soort spelers weg gaat doen, is beleid in mijn ogen ver te zoeken

5 augustus 2019 om 23:29

Ik heb de voorbereiding een beetje gevolgd en eerlijk gezegd maakten Azarkan en Summerville een betere indruk op me. Reken daarbij dat je voor die positie ook nog Sinisterra en Larsson hebt en ik begrijp het wel een beetje. Het leek veelbelovend bij een rkc wat hij liet zien, maar van daar uit is echt nog wel een stap naar een basis plaats bij Feyenoord 1.

5 augustus 2019 om 23:33

Ik heb precies hetzelfde gevoel dit is gewoon een jonge die in de toekomst een goede speler voor Feyenoord kan worden. Na een sterk seizoen bij RKC had Feyenoord die jongen wel een kans moeten geven in de voorbereiding. Ze hadden denk ik zijn contract moeten verlengen en nog jaar verhuren aan RKC en op Eredivisie niveau laten voetballen. Ik vind Larsson nogsteeds niet overtuigend en Sinistera is sterk begonnen en heeft veel potentie. Dit is denk ik gewoon slecht gehandeld van Feyenoord veel beter had die jongen het niet kunnen doen vorig seizoen.

5 augustus 2019 om 23:37

Hoezo dat dan? Zijn cijfers zijn vertekend he. Hij nam alle penalties en dat waren er veel. Daarnaast speelde rkc op de counter en daar lag de kracht van hansson. Feyenoord zal echt geen counterclubje worden. Als gio het niet in hem zag en nu stam ook niet, dan neem je toch afscheid? Zeker als je geld nodig hebt voor versterkingen. Dan ga je geen geld verspillen door zo’n jongen een beter contract aan te bieden. Want nog een paar seizoen voor een jeugdloontje zonder garantie op speeltijd heeft emil vast ook geen zin in

5 augustus 2019 om 23:45

Je hebt voor dezelfde positie ook Summerville die een prima halfjaar achter de rug heeft bij Dordt. Daarnaast hebt je nog Azarkan die pas net 17 is maar in de voorbereiding meer liet zien dan Hansson. Soms is afscheid nemen van spelers ook goed om ruimte te scheppen voor talentvolle jeugd.

5 augustus 2019 om 23:55

Exact. Je hebt als speler bij een club gewoon een houdbaarheidsdatum. Als je het 4 seizoenen niet gelukt is om door te breken, moet je weg, anders ga je de nieuwe talenten in de weg staan. Zo is het nu eenmaal. En wat je zegt klopt. Summerville en zeker Azarkan waren overtuigender in de voorbereiding terwijl hansson mij enorm tegenviel. Je merkt toch dat hij beter past bij een counterclubje waar er veel ruimte achter de verdediging van de tegenstander ligt

6 augustus 2019 om 00:05

Aproxis, waar heb je het over? Hij heeft twee penalties benut. In totaal twaalf goals en elf assists.

En counter? Fred Grim speelt niet bepaald countervoetbal. En al zou hij dat doen, dan ligt daar niet de kracht van Hansson. Hij is namelijk een creatieve speler die openingen kan creëeren. Snelheid is niet zijn grootste wapen.

6 augustus 2019 om 00:16

3 penalties (waarvan eentje eigen rebound) de helft van overige doelpunten zijn counterdoelpunten. Kijk filmpje maar na van zijn rkc seizoen. Dan zul je ook zien dat snelheid zeker wel tot zijn wapens behoord en zul je zien dat dat creatieve wel meevalt. Voornamelijk veel op snelheid. Zijn passeer acties idem dito. Gewoon simpele beweging en op snelheid er langs.

6 augustus 2019 om 00:23

Passeeracties hoeven ook geen circuscapriolen te zijn, ze moeten effectief zijn. En dat zijn ze. En ik haal het creatieve niet uit een filmpje. Ik heb RKC afgelopen seizoen vrij veel gezien en Hansson is ontegenzeggelijk een creatieve voetballer. Ik zeg overigens dat snelheid niet zijn grootste wapen is. Hij is vrij vlot, dat wel, maar het is niet een speler die puur daar op teert

6 augustus 2019 om 07:03

Sorry, maar als je denkt dat RKC vorig jaar op de counter speelde dan snap je het niet helemaal. We hebben voor het eerst in 6 seizoenen weer een jaar gehad waar we puur opbouwend/voetballend gespeeld hebben.

5 augustus 2019 om 23:43

Als je in 4jaar tijd niet weet te overtuigen waarom in je 5e jaar dan wel ineens? Het kan natuurlijk maar ik snap prima dat als je 3e keus uit zijn contract loopt en er een bod binnenkomt, je dat geld pakt, een jaar salaris uitspaart en vrolijk verder kijkt.

Bij Feyenoord zijn we kampioen mensen op de verkeerde positie zetten. Je zag het zondag Sinestra links buiten terwijl het een rechtsbuiten is. Daar had Hanson moeten spelen.. maar die gaat weer voor een appel en een ei weg.

5 augustus 2019 om 23:34

En wat moet je volgens jou dan als je betere spelers hebt op die posities? Hansson werd in zweden/noorwegen ook al als 10 gebruikt hoor. Sinisterra deed het toch heel goed op linksbuiten, dus dan is dat toch goed gezien? Had hij dan basis moeten staan ipv van berghuis? Kom eens uit je ei

6 augustus 2019 om 14:44

Sinisterra speelt bij Colombia ook linksbuiten en tot nu toe vind ik hem vanaf die kant ook beter spelen. Overigens speelde hij de keren onder Gio steeds vanaf rechts.

Prima. Als een tweede trainer het ook niet in hem ziet zitten, zeker na een goed keukendivisie seizoen, dan moet je ook gewoon afscheid nemen. Daarbij waren veel van zijn doelpunten uit penalties waardoor zijn cijfers een vertekend beeld geven. Met nog een jaar contract heeft verhuur ook geen zin meer en wordt het gewoon tijd om de volgende lichting de kans te geven. Die spelers zijn aanwezig: sinisterra, azarkan, toure en summerville, terwijl je ook nog larsson hebt en eventueel narsingh op die kant kunt laten starten. Azarkan, summerville en toure moeten en minimaal 2 van verhuurd worden. De kleine transfervergoeding zal niet meer zijn dan een half miljoen en bedraagt waarschijnlijk enkele tonnen. Daarbij had hansson nog een ‘jeugd’ contract waardoor er niet veel salarisbudget vrij zal zijn gekomen. Wellicht biedt het wel net de ruimte om een cv te huren...

6 augustus 2019 om 07:06

Nogmaals, ik weet niet wat jij veel vind, maar hij heeft twee pentalies gemaakt in de reguliere competitie (van 12 goals) en eentje in de play-offs.

Ik vind het echt doodzonde eigenlijk. Feyenoord heeft die jongen jarenlang intensief gescout en hij kwam van kleins af aan continu op trainingsstage. Na al die jaren investeren ook, vertrekt hij nu... Juist nu ik dacht dat dit eindelijk het jaar van zijn doorbraak zou worden. Ontzettend nuttige speler met een goede techniek. Ik snap wel dat hij meer aan spelen toe moet komen en vanuit hem is dit dan ook een verstandige zet, een uitstekende transfer. Ik had alleen graag gezien dat Feyenoodd hem dan verhuurd had.. Hij heeft zeker de potentie om daar te slagen!

Heel jammer! Had Emil graag langer gebonden en een jaar aan RKC verhuurd. Moet wel zeggen dat hij veel concurrentie heeft en op dit moment eigenlijk een mindere versie van Larsson is. Hij gaf zelf aan dat hij beter tot z'n recht kwam op de linkerflank, daar waar ik hem eerder op de 10 zag doorbreken. Al is daar natuurlijk ook ons supertalent Orkun aanwezig. Jammer en het ga je goed!

Logisch als je bedenkt dat naast Sinisterrra en Larsson ook Azarkan op de deur klopt en dit is echt een mega groot talent waar ik meer vertrouwen in heb dan Hansson.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren