‘Everton rondt voor donderdag alsnog transfer van zeventig miljoen euro af’

Maandag, 5 augustus 2019 om

De verwachting is dat Wilfried Zaha nog deze week naar Everton wordt getransfereerd, zo schrijven Engelse media maandagavond. De transfermarkt in Engeland voor ingaande transfers sluit komende donderdag al de deuren. Volgens de laatste berichten praten Everton en Crystal Palace achter de schermen opnieuw over een transfer van de 26-jarige aanvaller naar Goodison Park.

Crystal Palace zou bereid zijn om Zaha voor een bedrag van zeventig miljoen euro van de hand te doen. Everton is van zins om een dergelijk bedrag neer te tellen, zo klinkt het. Marcel Brands zou alleen nog bezig zijn om een structuur voor een dergelijk bod te bedenken. Zaha liet het bestuur van Crystal Palace eerder deze zomer weten dat hij deze transferperiode wilde vertrekken.

Everton zou onlangs zestig miljoen euro plus Cenk Tosun en James McCarthy hebben geboden voor Zaha. De club liet een week geleden in een statement echter weten dat dit niet klopte. "Everton ontkent met klem dat een bod is neergelegd bij Crystal Palace voor Wilfried Zaha waarbij ook Cenk Tosun en James McCarthy zouden zijn betrokken", zo klonk het. Everton bevestigde dat men in een eerder stadium wel had aangeklopt bij de club uit Londen. “Everton en Crystal Palace hebben een zeer goede relatie. Er is afgelopen weekend wel een bod uitgebracht, maar dit werd geweigerd.”

“Beide clubs zijn het eens geworden dat dit het einde van de kwestie betekent”, zo liet Everton weten. Engelse media stellen echter dat de clubs alsnog een akkoord naderen. Zaha werd ook aan Arsenal gelinkt: de Londense club was zelfs de eerste keus van de aanvaller. Crystal Palace weigerde echter een eerste bod van Arsenal, daar men in termijnen wilde betalen. Arsenal verlegde de aandacht vervolgens naar Nicolas Pépé, die van OSC Lille werd overgenomen. Everton kocht onlangs Moise Kean van Juventus, maar dit staat los van de interesse in Zaha.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door samcro)

Everton heeft wel een lekkere aanval nu met Zaha - Kean- Richarlison. 70 miljoen is natuurlijk teveel, maarja het kan altijd erger #ManUnited

5 augustus 2019 om 22:09

Nadeel is echter wel dat Richarlison en Zaha het liefst op linksbuiten spelen.. Wie van deze twee zet je dan op rechtsbuiten? Beide zullen toch wel minder goed aarden op rechtsbuiten. Ik had eerder Malcom gehaald.

5 augustus 2019 om 22:12

ze kunnen ook allebei in de spits. denk dat het wel goed komt. lekkere dynamische aanval. heel frivool, heerlijk.

5 augustus 2019 om 22:20

Idd Malcom is veel goedkoper, jonger en is een echte rechtsbuiten. Ik zou Richarlisson op rechts zetten en dan rouleren met Zaha tijdens de wedstrijd.

Wat een tijden als zelfs clubs als Everton 70 miljoen kunnen uitgeven. Everton koopt 1 speler ter waarde van de gehele begroting van Feyenoord. Bizar

5 augustus 2019 om 21:47

Jammer dat ze het dan zo investeren.

5 augustus 2019 om 21:55

Zaha was vorig jaar één van de gevaarlijkste aanvallers van de PL. De prijs valt wat voor te zeggen al moeten wij toch echt een keer gaan accepteren dat het realiteit is. Als je bij Crystal Palace al een aardige indruk kan maken moet dat bij Everton ook haalbaar zijn. Betere spelers om hem heen.

5 augustus 2019 om 22:14

Als je als Premier League club van een competitiegenoot koopt, en dan ook nog een home grown speler, weet je dat daar een alleraardigst prijskaartje aan zal hangen. Kijk maar naar Manchester met Maguire en Wan Bissaka en wat Bournemouth vraagt voor Aké.

Lijkt er overigens op dat Everton ook na de eventuele komst van Zaha nog niet klaar is op transfermarkt. Zijn nog op zoek naar centrale verdediger en heel veel geruchten omtrent Doucouré van Watford.

5 augustus 2019 om 21:56

En dan kochten ze al Gomes en Kean.. Zit erg veel geld daar.

5 augustus 2019 om 22:19

Als je serieus werk wilt maken van een aanval op de top 6 is dat wel een eerste vereiste ja.

Gelukkig lijkt er sinds de komst van Brands ook sprake te zijn van gericht beleid. Daar ontbrak het in de voorgaande jaren namelijk volledig aan.

5 augustus 2019 om 22:33

Ik vind nu niet dat Brands echt uitzonderlijke transfers doet. Ze pakken natuurlijk goed uit maar het zijn toch eerder zogenaamde “fifa-transfers”. Al is het natuurlijk ook wel zo dat je ze moet kunnen overtuigen om te komen.

5 augustus 2019 om 22:39

Duidelijk gericht beleid hoor.. Relatief jonge spelers die vlak onder de top zitten en eventueel nog door kunnen groeien. Ik vind jongens als Pickford, Keane, Mina, Digne, Gomes, Kean, Richarlison, Zaha daar perfecte voorbereiden van. Echt al een sterk elftal met potentie. Als daar een paar voltreffers tussen zitten/spelers zich verder ontwikkelen, kan je zo al een flinke stap zetten.

5 augustus 2019 om 22:50

Zeker en vast mooie transfers en zoals je zegt allemaal spelers die veel potentie hebben, maar naar mijn idee wordt er iets te veel een wonder dokter van Brands gemaakt. Hij levert heel sterk werk en achteraf is het natuurlijk eenvoudig praten maar als Zaha gehaald wordt dan heeft hij meer dan 250 miljoen uitgegeven in 2 seizoenen. Verder heeft Everton 450 (!) miljoen uitgegeven in 3 seizoenen, dus dan mogen er wel goede prestaties zijn naar mijn idee.

5 augustus 2019 om 23:05

@ De Toekomst, precies hoe ik het ook zie. Volgens mij is het met Tottenham toch ook zo gegaan? Correct me when I'm wrong. Maar die hebben in een keer doorgepakt toen ze een paar sterke spelers in het team hadden en hebben toen doorgepakt.

Ik heb in Brands echt het volste vertrouwen dat die weet wat die doet. Het enige verschil is dat die nu zoekt in een andere onbekendere vijver. Maar wanneer hij daar de weg vindt weet ik zeker dat hij leuke spelers uit zijn hoge hoed kan toveren.

5 augustus 2019 om 23:23

Naar mijn mening zoekt hij juist in een bekendere vijver met meer zekerheid. Meeste zijn spelers die al bewezen hebben op een erg goed niveau mee te kunnen. Ik vind het juist bijzonder dat Brands toch zo vaak voor deze dure opties kiest, terwijl hij bij PSV ook heeft laten zien met relatief goedkope spelers succesvol te kunnen zijn. Ik had echt van hem verwacht dat hij de betere spelers uit de Eredivisie zou proberen te halen, maar dat laat hij vooralsnog na..

5 augustus 2019 om 23:26

Wel graag alleen de miljoenen meetellen die door Brands zijn uitgegeven dan graag. Dus op die 250 miljoen mag je hem afrekenen Ben het voor de rest niet helemaal oneens met je. Maar ik denk dat iedere Evertonian je zal vertellen, dat toen Brands aantrad als director of football, de selectie en salarishuishouding een complete puinhoop was. Daar heeft hij in ruim een jaar tijd al heel wat verbetering in aangebracht.

En natuurlijk mag er nu wel wat verwacht worden van Brands en Everton, maar die verwachtingen horen er natuurlijk bij.

5 augustus 2019 om 23:37

In 18/19 heeft hij 99,8 miljoen uitgegeven aan Digne, Mina, Richarlison, Zouma en André Gomes (laatste twee een bedrag om hen te huren). Deze transferperiode heeft hij 87 miljoen uitgegeven aan Kean, Gbamin, Delph en André Gomes, als we daar de 70 van Zaha bij optellen komen we op 257 miljoen uitgaven. Verder ben ik het er wel mee eens dat hij wel aan goede selectieopbouw doet, want veel geld betekent natuurlijk niet meteen goede aankopen.

Veel geld voor een matig rendement, ik kan best begrijpen dat hij een terreur is voor defensies, maar zijn stats roepen niet 70 miljoen.

5 augustus 2019 om 21:55

Klopt, maar het zou voor een club als Everton wel een hele zieke voorhoede zijn.. Zaha, Kean, Richarlison.. Daar kan je mee aankomen hoor. En Younes had ook weinig rendement, hetzelfde gold voor Traore, maar ze trokken wel constant twee verdedigers naar zich toe. Niet voor niets kon Dolberg toen etaleren.

5 augustus 2019 om 21:57

Ik denk dat dit 1 van de beste spelers uit de PL is maar Palace niet het rendement haalt wat hij bij een betere club wel hou halen. Bij een club als Arsenal zouden zijn stats waarschijnlijk dubbel zo hoog zijn. Betwijfel of dat bij Everton ook zo is, maar gezien hun aanval zullen ze een stuk aanvallender spelen dan vorig seizoen.

5 augustus 2019 om 21:58

70 Mil is de enige manier om hem los te weken en zoals zoveel home grown spelers betaal je helaas 20% a 30% meer dan de spelers werkelijk waard is. Je zegt dat Zaha een matig rendement heeft, (vergeet niet dat hij bij een middelmatig ploeg speelt die veelal counter voetbal speelt) maar ik vind zijn ontwikkeling in de afgelopen twee seizoenen bij een ploeg als Crystal Palace indrukwekkend. Eerlijk had ik hem liever bij Arsenal gezien, maar na de komst van Pepe zal dat niet meer gebeuren

Bizar wat voor aankopen zo’n middenmoter in Engeland kan doen, na Kean. Begint wel een sterk team te worden nu!

Blijft toch iedere keer lachwekkend die bedragen voor aardige spelers. Natuurlijk is Zaha een prima aanvaller in de Premier League. Maar kom op 70 miljoen voor maximaal 10 doelpunten. Dan kun je net zo goed Bergwijn of Lozano voor 40 miljoen ophalen in Eindhoven. Kun je die 30 miljoen in een andere positie investeren.

5 augustus 2019 om 21:54

Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik denk toch dat je beter Zaha kan hebben dan Bergwijn én Lozano

5 augustus 2019 om 21:59

Sowieso zou ik Lozano nooit kopen. Die kan nu zelfs bij PSV op de bank belanden met zijn spel. Dat zegt wel wat..

5 augustus 2019 om 23:06

Bergwijn zie ik dan wel weer als een typische Everton speler. Net wat je hierboven zegt van die ruwere diamanten die kunnen uitgroeien tot wereldtop. Bergwijn hoort daar op dit moment zeker bij. Maargoed je weet hoe dat bij talenten kan gaan.

6 augustus 2019 om 11:00

@--

6 augustus 2019 om 11:00

@--

5 augustus 2019 om 23:35

Denk dat er grote kans is dat Zaha er bij Everton meer gaat maken dan bij Palace. Met Bergwijn/Lozano is het daarbij maar afwachten hoe ze zich aanpassen aan Premier League. Zaha heeft zich al bewezen.

Maar voorlopig is Zaha nog gewoon een Palace speler.

Everton eindigt dit seizoen boven de ploegen van Solskjaer en Emery!
Voor Wolves is dit ook mogelijk.
Prima aankoop als dit rond komt!

5 augustus 2019 om 23:29

Ik lach me echt kapot als Everton ook nog eens boven Liverpool gaat eindigen. Liverpool heeft echt stilgestaan deze transferperiode en zijn in de breedte gewoon pover. Als straks: Salah, Robertson en Van Dijk geblesseerd zijn, zie ik het zomaar gebeuren dat dit Everton boven Liverpool gaat eindigen en Liverpool geen eens CL haalt. Dan mag je toch wel spreken van een gefaalde missie met Klopp dit seizoen.

5 augustus 2019 om 23:49

Ik lach me ook kapot als Manchester City volgend seizoen weer uitgeschakeld wordt in de kwart-finale van de CL.

5 augustus 2019 om 23:56

Tja ...en als de Bruyne (onderhand patent op) Aguero,sterling,stones en Silva geblesseerd raken?
Kan altijd hè en niemand blijft gevrijwaard van blessures een heel seizoen.
Maar Everton en Liverpool verdragen elkaar goed in 1 stad hoor,gewoon gezonde rivaliteit.

5 augustus 2019 om 23:58

Je haat jegens Liverpool zit diep he. Jezus man zie je de laatste tijd alleen maar gal spugen richting Liverpool. Liverpool is juist een van de mooiere ploegen in Engeland. Ze hebben historie, trouwe fans en Nederlandse spelers. Oorspronkelijk ben ik een Arsenal fan in Engeland maar Liverpool is toch ook echt een schitterende ploeg!

6 augustus 2019 om 00:41

Net zoals ze afgelopen seizoen zouden doen? Of het seizoen daarvoor? Everton heeft de afgelopen seizoenen leuke spelers aangetrokken, maar vooralsnog is het team zelf los zand gebleken. Ik ga ervan uit dat de top 6 onveranderd blijft dit seizoen.

6 augustus 2019 om 09:39

Fijn, weer een mooie uitspraak voor op mijn pagina. We spreken elkaar in mei 2020!

zieke bedragen hoor, als zaha ook nog komt naar everton krijgen ze echt een heel mooi team, wat kan stunten

Pfff wat een aanval gaat dat worden bij Everton, Brandt is goeie zaken aan het doen!

Hoppa, ik dacht al dat Everton nog wat zou doen, hebben opnieuw een lekkere transferperiode met André Gomes, Delph, Gbamin, Kean en Zaha. En alleen Gueye weg. Zijn opnieuw sterker geworden qua selectie, hoop dat de coach er wat meer van kan maken dit jaar, maar met Zaha, Sigurdsson, Richarlison en Kean voorin moet je toch wat kunnen hoor. Met André Gomes, Gbamin, Delph en Schneiderlin heb je genoeg goede controleurs. Sidibé lijkt ook nog te komen voor rb, linksback heb je Digne, centraal Keane en Mina, Pickford op de goal. Mooi elftal hoor.

jaaa dit wordt een fifa 20 hitje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Everton14-5
Voor de complete stand: Premier League

30 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren