Johan Derksen hekelt keuze Orkun Kökcü: ‘Turkije is een kutland’

Maandag, 5 augustus 2019 om

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de keuze van Orkun Kökcü voor een interlandloopbaan bij Turkije. Volgens de analist van Veronica Inside had de middenvelder van Feyenoord meer tijd kunnen nemen voor zijn beslissing om niet voor het Nederlands elftal uit te willen komen. "Voordat hem wat gevraagd wordt, heeft dat jongetje al voor Turkije gekozen", zegt Derksen.

De achttienjarige Kökcü werd geboren in Haarlem, maar kiest dus voor Turkije. "Dat stuit mij een beetje tegen de borst", aldus Derksen maandagavond in het tv-programma. "Die jongen is in Nederland geboren, die heeft hier zijn hele opleiding gehad, die heeft hier van alle sociale voorzieningen geprofiteerd, zoals wij allemaal. En dan voordat Jong Oranje kan zeggen: 'Wil je voor ons spelen?', is er al een Turk die hem gek gemaakt heeft."

Derksen vindt dat er het nodige op Turkije aan te merken is. "Nu gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wil, waar je zo in de gevangenis gepleurd wordt zonder proces, waar de mensenrechten met voeten getreden worden. Kan iemand uit zijn omgeving dat eens uitleggen aan die jongen? Ik vind dat bijna een belediging ten opzichte van Nederland, dat hij voor Turkije kiest."

De analist vindt dat Kökcü als international iets terug had kunnen doen voor Nederland. "Als er iets aan de hand is met iemand met een dubbel paspoort dan roepen ze meteen in koor: 'Maar wij zijn Nederlands, we hebben een Nederlands paspoort.' En nu kan-ie wat voor Nederland betekenen en dan gaat hij naar Turkije. Nou, dat is een kutland. Als je een bepaalde politieke voorkeur hebt, word je zonder proces gewoon vastgezet. Daar wil je toch niks mee te maken hebben, zo'n land?"

Van Bronckhorst: 'Dat zegt iets over het talent van Kökcü'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door kaassie)

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Turkije

FIFA ranking: 37
351 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

1 fan
18 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren