Feyenoord loopt ondanks doelpunt in minuut 95 direct averij op

Zondag, 4 augustus 2019 om

Feyenoord is met een gelijkspel begonnen aan het nieuwe seizoen. Het elftal van nieuwbakken trainer Jaap Stam had het zaterdagmiddag in de eigen Kuip lastig tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam, maar stelde in de vijfde minuut van de blessuretijd toch nog een punt veilig: 2-2. Invaller Sam Larsson voorkwam dat Feyenoord het seizoen met een nederlaag begon.

De thuisspelende club, met Wouter Burger en Luis Sinisterra in de basis, had in de eerste helft veel moeite met het goed georganiseerde en degelijk spelende Sparta. Er kwamen echter wel kansen zo hier en daar voor Feyenoord, want Orkun Kökcü raakte de paal en Steven Berghuis zag een schot van afstand net naast het doel verdwijnen. De bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd. Mohamed Rayhi zag een inzet gestopt worden door Kenneth Vermeer en Ragnar Ache liet een goede kopkans onbenut.

Sparta begon brutaal aan de tweede helft, wat in de 49ste minuut resulteerde in de openingstreffer van de promovendus. Rayhi troefde Eric Botteghin af en was vervolgens trefzeker met een schot van net buiten het strafschopgebied, al ging Vermeer niet helemaal vrijuit. Het elftal van trainer Henk Fraser rook bloed en zocht nadrukkelijk naar de tweede treffer. Abdou Harroui stond aan het einde van een vlot lopende aanval, maar zijn inzet vanaf de zijkant ging ruim over het doel.

Na ongeveer een uur spelen liet Feyenoord zich meer gelden. Ridgeciano Haps testte de vuisten van Sparta-doelman Tim Coremans. Berghuis miste vervolgens een opgelegde kans op de gelijkmaker. Zijn kopbal van dichtbij kwam op de paal terecht, tot opluchting van alles en iedereen bij Sparta. Er was meer tegenslag voor Feyenoord, want Dylan Vente verliet het veld met een knieblessure. Luciano Narsingh kwam binnen de lijnen en de vleugelaanvaller maakte hiermee zijn officiële debuut voor Feyenoord.

Halverwege de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte. De mee opgekomen Haps gaf een panklare voorzet op de volledig vrijstaande Berghuis, die de bal vervolgens simpel binnen kon tikken. Ook Sparta moest noodgedwongen wisselen, want de geblesseerde Harroui werd afgelost door Deroy Duarte. De bezoekers kwamen korte tijd later wederom op voorsprong. Ache zette Veldwijk met een slimme steekbal alleen voor Vermeer, die snel uit zijn doel was maar de inzet van de spits desondanks tergend langzaam in het doel zag verdwijnen. Sparta leek daarna stand te houden, maar Larsson zorgde in de absolute slotfase toch nog voor iets van opluchting in De Kuip.


Poll

Eindigt Feyenoord dit seizoen in de top drie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

172 reacties (laatste reactie door ubayasuede)

Goed gespeeld stom einde

4 augustus 2019 om 16:29

Smeets was goed zeg.

4 augustus 2019 om 16:31

Sparta heeft idd goed gespeeld tegen een armzalige Feyenoord. Zeker de verdediging maar we kunnen daarbij de aanval ook niet links laten. Vente is zo bijzonder slecht, dat ik niet begrijp dat hij zo lang in mocht blijven of überhaupt opgesteld wordt.

4 augustus 2019 om 17:01

Heisa om niks. het is pas de 1e match. Gebeurt altijd. op naar de volgende speelronde.

4 augustus 2019 om 17:02

Het is nu wel duidelijk waar de pijnpunten liggen. De centrale verdedigers waren verdedigend slecht en opbouwend nog slechter. Grandioos traag en volgens mij heeft van der Heijden geen pass over 10 meter op de juiste plek kunnen plaatsen. Echt droevig om te zien. Natuurlijk is Vente ook niks. Voetbalt niet mee, wat wellicht kan als spits, maar dan moet je open kansen wel maken (op zijn minst de bal raken). De rest was zo slecht nog niet, zeker het middenveld is prima. Vond Burger erg goed spelen. Kreeg alleen het gevoel dat ie maar weinig naar voren mocht. Keren dat ie het deed werd het gevaarlijk. Al bij al is alles wat we al wisten extra benadrukt. Ik heb oprecht geen idee hoe we Tbilisi gaan verslaan. Zie dat eigenlijk niet gebeuren zo.

Gelijkspel is de terechte verhouding. Dramatisch verdedigend hoor, Feyenoord. Gooi er een jeugdspeler in, slechter kan het niet.

4 augustus 2019 om 16:31

Schei toch uit. Feyenoord had veel meer kansen. Gisteren riep je dat Ajax wel had moeten winnen met meer kansen en nu Feyenoord niet. Hypocriet gedoe.

4 augustus 2019 om 16:33

El fenomeno, ben je daar nu pas achter? De meeste Ajacieden draaien elke situatie precies zo zodat het in hun eigen straatje past. Is echt heel knap

4 augustus 2019 om 16:34

Het is allemaal zo traag en uit stil stand. Eerste helft vroeg burger een paar keer om beweging niemand komt in de bal. De 2-1 is tekenend je staat met 10 man voor de bal. Moet niet kunnen. Achterin blijft gewoon fragiel. Waar is Geertruida gebleven. En laat Bannis eens starten aan Vente heb je helemaal niks. Sparta wilde alleen counteren en dat leverde ze 2 goals op.

4 augustus 2019 om 16:34

Het is allemaal zo traag en uit stil stand. Eerste helft vroeg burger een paar keer om beweging niemand komt in de bal. De 2-1 is tekenend je staat met 10 man voor de bal. Moet niet kunnen. Achterin blijft gewoon fragiel. Waar is Geertruida gebleven. En laat Bannis eens starten aan Vente heb je helemaal niks. Sparta wilde alleen counteren en dat leverde ze 2 goals op.

4 augustus 2019 om 16:36

Gisteren riepen Feyenoorders ook van alles dat ze nu niet op hun eigen ploeg zouden toepassen, ga je hun nu ook de les lezen?

4 augustus 2019 om 16:38

Yup, en bedankt verdediging

4 augustus 2019 om 16:39

Dat doen de meeste voetbalfans, niet alleen Ajacieden haha. Voetbalfans in het algemeen zijn ongeveer de minst rationele groep ter wereld.

4 augustus 2019 om 16:39

Iets met pot en ketel of je leest hier de post van je mede supporters niet. Ik zal nóóit ontkennen dat 99% hier van de prins geen kwade spreekt en hypocriet is. Ook ik maak me er weleens schuldig aan. Dus laten we niet roomser dan de paus gaan doen.

4 augustus 2019 om 16:40

@hijniet!

we moeten naar ons zelf gaan kijken en niet naar Ajax of Psv. onze directe concurrenten heten AZ en FC Utrecht, Ajax en PSV gaan strijden om plek 1 en 2. dit puntverlies vandaag is gewoon onnodig

4 augustus 2019 om 16:41

Fenomeno, vond je Feyenoord echt zoveel beter? Dat kan maar ik ben het niet met je eens, zeker het eerste half uur en de laatste 20 minuten had Sparta goede kansen.

4 augustus 2019 om 16:42

Het enige wat ik gister gezien heb is dat Ajax en PSV ook zaadpotjes kunnen gelijkspelen/verliezen. Dus niet zo op je pik getrapt als iemand een terechte opmerking maakt. Er hoeft niemand de les gelezen te worden. Er wordt zelfs gezegd ook, maw Feyenoord speelt die dus ook. Nergens is gezegd dat Feyenoord beter is.

4 augustus 2019 om 16:55

Wees blij dat (sommige) mensen Feyenoord nog in een rijtje met PSV en Ajax noemen. Rond de winter staan ze gewoon weer op veilige en onoverbrugbare afstand.

4 augustus 2019 om 17:03

KhalDrogo over hypocrisie gesproken, jij doet wekelijks precies hetzelfde met Martina Rody.

4 augustus 2019 om 17:05

Kijkend naar de statistieken heeft Feyenoord 15 (6) doelpogingen en Sparta 13 (5). Ajax had gisteravond daadwerkelijk veel meer kansen. Denk dat jouw stelling dus enigszins gekleurd is. Kan dat kloppen?

4 augustus 2019 om 17:06

@Japie_Krekel, Met zn instelling kun je net zo goed als doelstelling hebben, eindigen in het linkerrijtje... wat heeft PSV allemaal rondlopen wat zo veel beter is dan Feyenoord? En bij Ajax gaat er ook het een en ander gebeuren... Feyenoord heeft alleen een nieuwe verdediger of rechtsback (dan kan St Juste naar het centrum) en een spits nodig. Feyenoord creëerde vandaag zo veel kansen en een fatsoenlijke spits scoort ze.

4 augustus 2019 om 17:21

@Peter, het elftal van PSV is veel meer waard dan Feyenoord. Me dunkt is dat al een teken dat ze beter zijn.

4 augustus 2019 om 17:40

Feyenoord meer kansen? Uit statistieken blijkt schoten op doel 12-12 en totaal aantal 15-13...dus?

4 augustus 2019 om 18:19

Schoten zijn per definitie niet gelijk een kans.......

4 augustus 2019 om 18:19

Schoten zijn per definitie niet gelijk een kans.......

4 augustus 2019 om 18:40

Eerder de naam zoals dat Ajax ook altijd meer zou kunnen krijgen dan een betere speler van PSV... het team van Ajax was qua waarde twee keer PSV, maar hoe groot was dat verschil in de eredivie dan? Als je al met zulke argumenten komt dan zegt het wel genoeg over dat je er geen argumenten voor hebt. Feyenoord speelde afgelopen jaar 3 keer tegen PSV en was 3 keer beter. Nou wat een waarde maakt het verschil...

4 augustus 2019 om 18:41

Kijk de samenvatting maar even terug. En schoten op de paal worden vaak niet meegeteld als schot op doel. Tellen die dan ook niet kansen...

4 augustus 2019 om 19:00

@peter_selie

Bergwijn, Lozano en Malen zijn al 3 spelers die ik beter vind als wat wij in de voorhoede hebben lopen. daar zit diepgang, onvoorspelbaarheid, scorend vermogen en techniek in.

Dumfries vind ik beter als wat wij op rechtsback hebben en PSV heeft een snellere centrumverdediging waardoor ze ook meer naar voren kunnen spelen

imo moet Feyenoord idd zoveel mogelijk punten sprokkelen en we moeten gewoon realistisch blijven. als Feyenoord AZ achter zich weet te houden dan heb je naar behoren gepresteerd in principe. meer zit er niet in met deze selectie naar mijn mening en is dat wel het geval en weten we te verassen zien we vanzelf wel waar het schip strand

4 augustus 2019 om 21:47

Als we ooit nog eens kampioen worden zal Japie de eerste zijn om te benadrukken dat het vooral komt door zwak optreden van Ajax en PSV.

4 augustus 2019 om 16:32

Haha die verdediging kan idd echt niet joh. Aanvallend was het wel prima, met wat meer geluk hadden we 3 punten. Vermeer ook weer lekker gekeept bij die 0-1..

4 augustus 2019 om 18:42

Sinds Vermeer officieel weet dat hij 1e doelman is gaat het mis! Vermeer moet vechten voor zijn plek om scherp te zijn.

4 augustus 2019 om 19:01

@peter_selie

dat is zo maar dan moet je wel wat beters op de bank hebben zitten als Bijlow

4 augustus 2019 om 16:44

Eens wat betreft de jeugdspelers. Zijn waarschijnlijk een stuk sneller en vast niet minder dan deze 2. Ook mag Vente wel eens banken. Laat Berghuis maar mooi in de spits staan.

Feyenoord had wel echt de beste kansen om de wedstrijd te winnen.

4 augustus 2019 om 19:03

maar dan haal je alle aanvoer naar de voorhoede weg. Berghuis en Kokcu zijn de enige twee spelers die creativiteit hebben dus als je Berghuis gaat opofferen in de spits haal je zo goed als al het voetbal uit je ploeg

6 minuten blessuretijd? Ongelooflijk, wat had Feyenoord nog een geluk dat ze zo laat scoren, maar wat zijn ze slecht. Ik houd mijn hart vast komende week, want het kan zomaar weer een flinke domper worden in Europa. En dan zijn PSV en Ajax ook niet bepaald in vorm...

4 augustus 2019 om 16:36

Blessure van Botteghin duurde al gauw 2 minuten, dan had je nog de wissels waar een halve minuut per stuk voor staat en overig oponthoud gedurende de wedstrijd. 6 minuten was prima, als je echt gaat muggenziften zelfs wat aan de korte kant.

4 augustus 2019 om 16:40

Komt vast niet zo vaak voor dat Ajax PSV en Feyenoord alledrie gelijk spelen in de 1e speelronde

4 augustus 2019 om 16:42

88/89 voor het laatst volgensmij.

4 augustus 2019 om 16:58

Meneer de FOX kijker.

4 augustus 2019 om 16:46

Ik vond Ajax anders een heel behoorlijke pot spelen, op de tegengoals na

4 augustus 2019 om 16:51

Bij vlagen. Na de 2-1 voor Vitesse had Vitesse er zomaar 3 of zelfs 4-1 van kunnen maken.

4 augustus 2019 om 17:13

We speelden verre van goed op een paar momenten na.

4 augustus 2019 om 17:14

Ja vond je? Inderdaad bij vlagen, zoals Buitenspelgoal ook aangeeft. Laatste kwartier voor rust was bijvoorbeeld goed (hadden 2/3 goals moeten zijn). Eerste kwartier na rust vond ik dan weer helemaal niks. Maar goed, misschien Ajax nog wel de morele winnaar (mocht je daarvan kunnen spreken). Ik schat Vitesse uit in als een lastigere pot dan Twente uit of Sparta thuis

4 augustus 2019 om 16:49

Buitenspelgoal, die blessuretijd was gewoon terecht. In de laatste tien minuten alleen al lag het spel minuten stil. Laat scoren is niet per se geluk. Net zo veel geluk als wanneer je in de 37e minuut scoort. Sterker nog, laat in de wedstrijd ga je juist risico nemen en is de kans groter dat je scoort.

Slecht was het wel ja

4 augustus 2019 om 18:11

Heb je de wedstrijd uberhaupt gezien?

En het had zo mooi kunnen zijn....

4 augustus 2019 om 18:16

Voor Ajax is dit wel mooi toch de winnaar van de eerste speelronde van de klassieke top 3. Voor wat het waard is.

Haha “ajax en psv gaan minimaal 25 punten boven feyenoord eindigen”. Iemand die er anders over nadenkt?

4 augustus 2019 om 16:29

Ja na vandaag denk ik minimaal 40 punten

4 augustus 2019 om 16:30

Nee heel Nederland deelt dezelfde mening als jij....

4 augustus 2019 om 16:32

Hebben we gemerkt na gisteren. Vooral PSV is goed bezig laatste weken....

4 augustus 2019 om 16:33

Ik, Feyenoord en Psv speelde tegen clubs die net uit de keuken kampioen divisie komen, dan is een gelijkspel tegen Vitesse minder pijnlijk.

4 augustus 2019 om 16:33

PSV is zelf ook niet denderend. Ajax met wat aankopen waarschijnlijk wel.

4 augustus 2019 om 17:00

Zou me oprecht niet verbazen als Feyenoord boven PSV eindigt. Ajax speelde gister al wel redelijk goed, pech met de 1-0 en niet scherp voor de goal. Die worden denk ik wel kampioen.

4 augustus 2019 om 17:10

Gezien het verschil in financiële mogelijkheden zou het ook een schande zijn als ze het niet worden.

4 augustus 2019 om 18:02

Dat is dan ook weer waar.

4 augustus 2019 om 16:41

Toch nog wat te vieren voor je dit weekend. Gefeliciteerd mijn jongen

Dat wordt komende donderdag nog wat. Hopelijk sven van beek centraal achterin.

4 augustus 2019 om 16:31

van Beek? Alsjeblieft niet. Dan liever Ramon Hendriks.

4 augustus 2019 om 16:39

Ik vond hem in voorbereiding echter niet sterk overkomen. Volgensmij is hij oprecht net zo sloom als van der Heijden. Ik zie liever Geertruida en dan bij voorkeur als rechtsback.

4 augustus 2019 om 16:44

Werd in de voorbereiding ingezet als linksback. Hij hoort natuurlijk gewoon in het centrum en hij is best snel. Heb hem in de o19 echt top zien spelen dit seizoen. Heel groot talent.

4 augustus 2019 om 16:31

Hopelijk??

4 augustus 2019 om 16:42

Sorry, van Beek? Hoop hem toch echt nooit meer in ons shirt te zien!

4 augustus 2019 om 16:45

Jammer dat sarcasme niet wordt herkend.

4 augustus 2019 om 17:21

Hopelijk Fer of Tapia. Ja, die nemen af en toe risico. Ja, het zijn geen CV’s van origine. Maar alles beter dan wat er nu staat lijkt me? Of anders maar gewoon eens aanpassen. 5-3-2/3-5-2 a la Koeman destijds. En dan Toornstra als wingback. Juste, Fer/Tapie en Botteghin centraal. Haps aan de andere kant.

Ajax en PSV verspelen ook gewoon punten jonguh
We kunnen gewoon meedoen jonguh
Berghuis is 50 miljoen waard jonguh
Tactisch slechte Gio is weg Jaap Stam is net Guardiola jonguh

4 augustus 2019 om 16:29

Stop met praten over voetbal jonguh.

4 augustus 2019 om 17:16

Doe eens normaal jonguh

wat een armoede aan beide kanten. Wel strijd, maar ook een fouten zeg. Open kansen missen en nauwelijks positiespel. Wordt een bijzonder seizoen denk ik.

Positieve punten: redelijk wat kansen gecreerd. Fer heeft wat goede dingen laten zien. Negatieve punten: kansen voor open doel worden constant gemist. Kansen worden aan de tegenstander weggeven. Vermeer kan er weinig van. Baltempo ligt zoals altijd erg laag totdat Kokcu of Berghuis iets leuks bedenkt. Centrale duo is te slecht voor de Keuken Kampioen Divisie. Communicatie is er totaal niet waardoor posities niet overgenomen worden. Vente komt veel te kort. Aankomende donderdag moeten we al Europees spelen waar we nog totaal niet klaar voor zijn als we dat ooit al worden.

4 augustus 2019 om 16:36

Waarom ook niet Berghuis op 10? Hopelijk krijgt Lutsharel eens een kans.

Ik zie een hoop positieve punten bij Feyenoord. Vandaag genoten van talenten als Kokcu, Burger en Sinisterra. Ik hoop op Bannis in de spits, met Vente kan er geen duel gewonnen worden. De verdediging is zwak, maar dat is bekend.

4 augustus 2019 om 16:31

Zie ook veel positieve punten maar meer voor de toekomst... te veel zwakke plekken op dit moment op cruciale plaatsen! Volgende week Heerenveen uit kan je op je buik schrijven deze manier

Tot zover de trieste top 3. Nu over naar Max die wel weet wat winnen is...

4 augustus 2019 om 16:31

Ook daar is het afwachten of de gekozen tactiek de juiste was 🙄

4 augustus 2019 om 16:50

Lol, this got old quickly..

4 augustus 2019 om 16:59

Verwijder je account alsjeblieft zeg. En je zit er nog volkomen naast ook. Wat een armoede.

Dit Feyenoord komt op bepaalde plekken zwaar tekort. Op doel, centraal in de verdediging en in de spits. We creëeren 6 a 7 kansen, 100% kansen.. Minimaal 3 moeten er gewoon in. Daarnaast is elke aanval van de tegenstander gevaarlijk en bij voorbaat een half doelpunt. Dat kan gewoon echt niet! Vermeer mag van mij banken, vd Heijden en Botteghin zijn passé en Vente kan nog niet eens mee met de 2e divisie amateurs.

4 augustus 2019 om 16:31

2 nieuwe CV, of een nieuwe Ra zodat St.Juste centrum kan. Botteghin kan verdedigen maar pakt zovaak een stomme kaart en aan de bal is die slecht. Spits mis je gewoon dus dan Berghuis in de spits en Narsingh basis?

4 augustus 2019 om 16:38

St Juste is veel te onrustig voor centraal in de verdediging en alles behalve betrouwbaar. Die moet lekker op de flank op blijven komen en gevaar stichten voorin. Ik zou als ik Stam was nu naar de technisch directeur lopen van Sparta om Veldwijk te halen. Als ie kan scoren scoort ie en vandaag was het bij Feyenoord een kwestie van goede positionering en koel blijven. Zoveel moet ie niet kosten neem ik aan. En verder Nieuwkoop, waar is hij? Tapia kan ook nog centraal achterin als nood.. Berghuis in de spits zou ook niet gek zijn omdat Narsingh ook geen verkeerde speler is. Zo kunnen ze beide spelen. Hoop alleen wel dat Stam vasthoudt aan Sinisterra ipv Larsson.

4 augustus 2019 om 17:31

Wazza je zegt dat Botteghin, Vermeer en Van der Heijden passé zijn. Om vervolgens Veldwijk aan te dragen die overal voor problemen heeft gezorgd, een entourage heeft waar niemand op zit te wachten. En bovenal Feyenoord helemaal niet beter maakt, hij is ook niet beter dan Vente waar de meeste Feyenoorders al geen geloof meer in hebben.😬

4 augustus 2019 om 17:40

Hij scoort toch Sulejmanii? Je kan over gekke Veldwijk (of over z'n privéleven) zeggen wat je wilt, maar hij weet wat scoren is. Laat ie vandaag ook weer zien. En we missen gewoon simpelweg iemand die op de goede plek staat en een balletje kan afdrukken. Dat kan Lars Veldwijk meer dan prima toch? En vergeet niet dat het een backup is. Zit driekwart van de wedstrijden op de bank en kan wat forceren indien mogelijk. Na de wedstrijd hoorde ik z'n interview met Kraay Jr en hij was realistisch, oprecht en nuchter. Ik zou zijn komst toejuichen in ieder geval, zeker als backup voor Jorgensen.

4 augustus 2019 om 18:10

Wazza ja hij scoort, maar ik vind het wel anders om ze bij Feyenoord erin te rammen dat is toch een topclub. Oh ok, dat had ik niet helemaal door. Als 2e of 3e man, en hij zijn koppie erbij houdt zou het misschien nog wat kunnen worden. Zou mij wel verbazen, aan de andere kant had ik het ook nooit allemaal van Pellè verwacht. 😉

Nou Feyenoord is dus ook niet veel soeps. En Vente kan echt niet. Die komt in overal gewoon te kort.
Wanneer is het nou voor het laatst geweest dat de traditionele top 3 alle drie de eerste wedstrijd, punten hebben verspeeld.

4 augustus 2019 om 16:35

Feyenoord zelf creëert veel open kansen, maar er loopt niet bepaald een topspits bij hun... Vente moet je zo snel mogelijk afscheid van nemen wil je serieus mee doen...

4 augustus 2019 om 16:38

Ik kan het me niet herinneren. We spelen tegenwoordig ook al vroeg in de voorrondes voor Europa. Ik hou mijn hart vast de komende jaren!

Waar haalt makkelie 6 minuten vandaan?

4 augustus 2019 om 16:29

Blessure van Botteghin gemist?

4 augustus 2019 om 16:37

Spel ging tijd door alleen toen de verzorgers kwamen werd het stil gelegd en was hij zo uit het veld

4 augustus 2019 om 16:30

Geen idee. Tis willekeur. Ajax kreeg er ook 6 en PSV 3, waarvan anderhalve minuut een vrije trap voor Twente was. Maar laten we eerlijk zijn; als je naar die details moet kijken kun je beter in de spiegel kijken

4 augustus 2019 om 16:37

Je heb duidelijk de wedstrijd niet gekeken.
Anders had je gezien dat Bottegin 5 minuten op het veld verzorgd werd.
Maakt je kritiek wel "bijzonder"..

4 augustus 2019 om 16:40

Gaat me niet eens zozeer over de tijd. Die zal vast wel kloppen. Maar de ene scheids (bij Ajax gisteren bijv.) speelt tot de 97e minuut door en de ander strak op einde blessuretijd

4 augustus 2019 om 16:51

Dat er door werd gespeeld kwam door een blessure geloof ik.

4 augustus 2019 om 17:03

Ja gek he.. als er 1 van Vitesse nog lekker lang op de grond gaat liggen met een blessure. Voor jouw info: het mag dan blessuretijd heten, maar het is niet bedoeld om dan maar geblesseerd op de grond te gaan liggen.

4 augustus 2019 om 16:47

Uit de blessure behandelingen van Botteghin, Vente, Harroui (2x) en het kleine beetje tijdrekken van de keeper. Verder maakte Sparta in het algemeen vrij veel overtredingen waarvoor het spel relatief vaak stil lag. Eigenlijk had hij zelfs nog een minuut erbij moeten/kunnen doen doordat de hele eerste minuut van de blessuretijd opging aan een behandeling van Auassar.

Top 3 begint lekker op deze manier. En dan had Ajax nog de sterkste tegenstander. De prietpraat kan weer de prullenbak in, de eredivisie kan weer beginnen! Op een mooi spannend seizoen!

Je kan nog zoveel kansen creëeren, maar met zo'n centraal duo + keeper kan je gewoon niet winnen. Iedere keer dat Sparta van eigen helft kwam, wasmachine het direct gevaarlijk. Dit kan echt niet.

Man wat mist Feyenoord Jorgenson, zolang Vente speelt lijkt het wel of je met 10 man speelt. Grote pluim voor Sparta wat echt een top prestatie heeft geleverd!(die zullen volgend weekend wel weer lekker op de kloten krijgen)

Ik vrees voor donderdag. Weer een sloot aan spelers geblesseerd. Weer op de counter meerdere keren weggespeeld en laat Dinamo Tblisi die tactiek nu ook gaan hanteren. 2-2 tegen Sparta, dat is een matige prestatie. Je moet minimaal 3x scoren om een wedstrijd te winnen momenteel. Nou succes ermee in Europa.

Heel simpel. Er moeten 2 verdedigers bij en een back up spits. Het liefst verdedigers met wat snelheid. Met de blessure van Botteghin en van Beek zou ik aanstaande Donderdag zo spelen achterin:
Haps, Scharie, St Juste, Geertruida.

4 augustus 2019 om 16:34

Ik zat eens even te denken.. Wat als we ons melden voor Lars Veldwijk? Die ramt die ballen er wel in denk ik. Als ie kan scoren scoort ie. Zoveel zou hij ook niet moeten kosten neem ik aan

4 augustus 2019 om 16:38

Liever Veldwijk dan Vente lol. Kreeg vandaag zelfs het lichte verlangen naar Kramer in de spits. Kan je nagaan hoe zwak Vente is.

4 augustus 2019 om 16:40

Haha ja ik ook. Kreeg zelfs verlangen naar Johnny Beukering! Moet je nagaan!

4 augustus 2019 om 16:42

Johnny van de Burgerking. Wauw

4 augustus 2019 om 17:15

Ja joh, we hebben echt wel een stel iconische spitsen gehad hoor in de Kuip!

4 augustus 2019 om 16:39

St. Just lijkt me toch te onrustig voor in het centrum, op RB aan de zijkant hoeft hij minder overzicht te hebben. Er is gewoon nood aan een CB, maar waar haal je die vandaan als Feyenoord zijnde.

Wat een kansen die weer gemist werden, dat is een structureel probleem. Verder heeft Jaap een slechte beurt gemaakt door weer die Vente op te stellen. Die kan er helemaal niets van en zal zelfs bij De Treffers ernaast staan, zet dan een buitenspeler in de punt. Verder is de erfenis van Van Geel weer zichtbaar. Twee trage centrale verdedigers die tekort komen waar allang op door geselecteerd had moeten worden en onbegrijpelijk dat Zwarts niet werd behouden in plaats van Vente. Het wordt een lang seizoen en ik vrees dat de groepsfase EL ook niet wordt gehaald.

4 augustus 2019 om 17:17

Stam maakt dezelfde fouten die Nederlandse coaches wel vaker maken. Hij heeft een visie en forceert die op een selectie die daar momenteel de kwaliteiten niet voor heeft. Als je achterin geen snelheid hebt, is het in ieder geval zaak dat de bal er niet achter komt, want dan ben je geklopt.

Verder is het te makkelijk om Van Geel de schuld te blijven geven, want nu hij weg is is er nog werkelijk niets veranderd in het technisch beleid. Feyenoord is momenteel stuurloos en dat zie je altijd terug op het veld. Er zullen zeker nog aankopen gedaan moeten worden, want met deze ploeg is een 3de plaats al relatief lastig.

Al zet je Messi en Ronaldo samen voorin, met zo'n zwakke verdediging is elke wedstrijd lastig en wordt het sowieso een lang/zwaar/moeilijk seizoen. Geen idee of ze daar nog wat aan gaan doen, maar zullen toch zelf ook wel zien dat dit gewoon niet kan

4 augustus 2019 om 16:32

Dan kunnen wij je in Eindhoven de hand schudden..

Het is toch ongelooflijk dat je deze wedstrijd niet wint... Begrijp me niet verkeerd, de verzending is echt bagger en Vermeer vond ik ook slecht vandaag. Maar van die kansen van Berghuis, 2x Kökcu, 2x Vente en Narsingh had er in ieder geval wel eentje extra in gemogen..

Wat hebben wij toch een schandalig slechte keeper. En zijn er nog steeds mensen die hem liever zien dan een jongen die alleen maar beter kan worden. Daar kan ik met mijn verstand echt niet bij. En ja, defensief is het niet sterk, maar als je zoveel kansen mist ligt het niet aan de verdediging.

Kan je eindelijk 1e staan nadat de “directe concurrenten” punten verspillen, speel je zo bagger. En ik denk dat we allemaal kunnen zeggen dat de kracht van de Kuip allang al weg is, afgelopen seizoenen is het meerdere malen bewezen dat letterlijk elke club gewoon een punt of misschien wel 3 daar kan pakken. Van promovendus tot titelkandidaat, bang zijn hoeft allang niet meer.

4 augustus 2019 om 17:13

Dat is gewoon niet waar. Zelfs in een seizoen waar Feyenoord echt hele slechte thuiswedstrijden heeft gespeeld pakte Feyenoord 42 van de in totaal 65 punten in eigen huis.

4 augustus 2019 om 17:19

Dat vind ik sowieso romantiserend geblaat. Alles valt en staat bij de kwaliteiten van de selectie. Heb je 1 van de betere selecties, is de kans groot dat je thuis bijna alles wint. Bij Feyenoord valt de kwaliteit op dit moment erg tegen en dan ben je erg kwetsbaar, dus ook thuis.

Een armoedig Feyenoord gezien. Je ziet gewoon dat Feyenoord simpelweg aan kwaliteit te kort komt. Sparta daarentegen volop in de strijd en met leuke spelers als duarte, Smeets en rayhi is er toch best leuk voetbal te zien. Ik maakte overigens 2 weken geleden een opmerking over dat Feyenoord gewoon een spits nodig heeft. Ik opperde dat veldwijk wellicht een goede optie zou zijn, met het budget dat Feyenoord heeft. Toen werd dit door een aantal leden heel snel weggelachen en zeiden ze dat Dylan vente beter was. Vandaag blijkt toch wel weer dat vente nog veeeeel te kort komt. Veldwijk blijft gewoon een lastige spits. Houdt constant 2 verdedigers bezig, moeilijk van de bal te zetten, kan een goal maken. Ik vind het echt een prima optie voor Feyenoord, hoeft ook niet veel te kosten.

Zwak van de traditionele top 3. Tis ook weer typisch feyenoord. Je weet dat zowel ajax als psv punten hebben gemorst. Je wordt al niet serieus genomen door de buitenwacht als t gaat om de titelrace. Ga je zo voor de dag komen.

Wordt een lange seizoen voor Feyenoord.

4 augustus 2019 om 16:43

Pohh echt hè. Gewoon 34 wedstrijden lang (oké oké, nu nog 33)! Hoe lang duurt het seizoen bij jullie?

4 augustus 2019 om 16:50

Dat ligt aan de komende weken. Als die Duitser achterin wat blijkt te zijn en PSV iemand in de spits zet die ook af kan maken gaat het vast beter. Anders net zo lang als die van Feyenoord! Misschien wel langer..

4 augustus 2019 om 17:07

En hopen dat Unnerstall snel onder de lat staat.

4 augustus 2019 om 17:16

Dat hoop ik voor PSV ook ja, dat Unnerstall erin komt. Dat is een goede keeper en Zoet is echt passé.

Spel was bij vlagen (hele kleine vlagen) goed. Maar in deze wedstrijd worden de paar zwaktepunten pijnlijk blootgelegd. Vente nooit meer opstellen en voorlopig Berghuis daar neerzetten, met Narsingh en Sinisterra op de flanken. En ik zou St Juste naar het centrum verhuizen en rechts nog een aankoop doen of Geertruida daar neerzetten. Om een een of andere reden heb ik nog wel vertrouwen in de rest van het seizoen.

Spel was bij vlagen (hele kleine vlagen) goed. Maar in deze wedstrijd worden de paar zwaktepunten pijnlijk blootgelegd.
Vente nooit meer opstellen en voorlopig Berghuis daar neerzetten, met Narsingh en Sinisterra op de flanken.

En ik zou St Juste naar het centrum verhuizen en rechts nog een aankoop doen of Geertruida daar neerzetten.

Feyenoord had vandaag hier makkelijk kunnen winnen als het zijn 100% kansen had afgemaakt.

Om een een of andere reden heb ik nog wel vertrouwen in de rest van het seizoen.

Kramer Vente. die man is zo slecht niet te doen ik vond Feyenoord leuk spelen maar met zo een defense...... ik heb er geen woorden voor. Laat Hall op rb spelen en de twee cvs gewoon geertruida en st juste we worden toch geen kampioen dus risicos

Tja, gelijk averij. Persoonlijk zou ik zodra Bijlow fit is Vermeer weer op de bank zetten, eerste goal een fout, tweede op zijn best ongelukkig gekeept. Burger, Fer en Kökçü een pluspunt. Laat ik positief blijven, het is duidelijk waar het probleem ligt, dat is met twee aankopen heel makkelijk te fixen.

4 augustus 2019 om 16:43

Vermeer is, naast zijn gegrabbel vandaag, ook een bron van onrust door zijn verdedigers op te zadelen met iets wat ze niet kunnen: opbouwen van achteruit. Als je dag toch weet van je centrum, speel ze dan niet zo in.

Zoveel kansen gemist. Zoveel kansen weggegeven met deze enorm matige verdediging. 2-2 een terechte uitslag denk ik.

Man man man, enige voordeel is dat goed zichtbaar is geworden waar de pijnpunten liggen. En aub, ontbind het contract van Vente en geef hem wat poen mee. Ook graag met de boodschap: jongen, sorry maar je bakt er gewoon niks van.

tja, er is kritiek op Gio geweest dat hij een te behoudend middenveld opstelde en te weinig druk naar voren zette maar vandaag heb je kunnen zien waarom. dit trage verdedigende centrum en het gebrek aan een scorende spits gaan je gewoon veel punten kosten dit seizoen

4 augustus 2019 om 16:40

In alle eerlijkheid, het spel van stam lijkt aardig op het spel van gio

4 augustus 2019 om 16:44

@stefanverwaal9...

maar dat is wat ik al heel lang aangeef. elke trainer denkt dat hij het beter gaat doen dan zijn voorganger maar Stam moet het ook gewoon doen met hetzelfde materiaal dus die zit met dezelfde beperkingen als Gio. je kan wel aanvallend pressievoetbal willen spelen maar als je dar het materiaal niet voor hebt dan houd het gewoon op. of je nou Gio, Stam of Guardiola of Klopp heet

4 augustus 2019 om 17:57

Wel jammer dat je dat nu pas ziet en het wel nodig vond om Gio een heel seizoen af te branden

4 augustus 2019 om 18:16

Dat heb ik nooit gedaan , ik ken je niet eens dus hoe zou je dit überhaupt kunnen weten.

4 augustus 2019 om 19:06

@mv010

volgens mij ben je in de war met iemand anders. ik heb Gio constant in bescherming genomen en vond vorig jaar misschien wel zijn beste seizoen bij Feyenoord gezien de armoedige selectie en het feit dat we desondanks toch AZ zo ver achter ons hebben weten te houden. dat heb ik meerdere keren aangegeven en dat kan je allemaal in de oudere artikelen terug vinden. @ijsmuts kan je dat ook bevestigen

ik als Ajax fan had Feyenoord de overwinning echt gegund

Zo het seizoen is begonnen. Alle voor beschouwingen kunnen de prullenbak in. Top 3 verliest nu al punten.

Verdediging bij Feyenoord is echt drama, Stam kan beter zichzelf opstellen. Word dan toch wel blij van die Wouter Burger.

4 augustus 2019 om 17:52

Kan die niet gwn centraal?

Wat een dramatisch slechte pot. Verdedigend is het zo ontzettend slecht, daar is niet tegenop aan te vallen. Sparta verdiende zeker een punt, wellicht wel meer. Hebben een leuke ploeg.

Heerenveen keer kampioen is ook leuk.

De eerste 10 minuten had je minimaal 1 keer moeten scoren. Vooral Vente die weer over een bal heen maait. Kokcü ongelukkig op de paal. Daarna weet je dat het weer de andere kant op valt zoals het eigenlijk de hele voorbereiding al gaat. De goal van Veldwijk stond symbool voor bijna iedere tegengoal. Alles uit de counter. Het centrum moet echt anders. En hopen dat we de periode zonder Jorgensen gaan overleven. Misschien zonder 9 gaan spelen?

4 augustus 2019 om 17:46

Voor rust had feyenoord 3-0 moeten staan.

Er moet echt iets gebeuren met de verdediging en rest verdediging. De hele voorbereiding krijgen we goals tegen na een corner of vrije trap of moment dat er vol druk gezet wordt. De tegenstander schiet da bal naar voren en dan blijkt daar ineens niemand van Feyenoord te staan en waar Feyenoord 100 kansen nodig heeft, gaat elk schot op goal er bij Feyenoord wel in. Ongelooflijk dat je wisselt en je spits gaat er zitten en moet ook gewisseld worden. Verder kan je niet met Vente blijven spelen. In de voorbereiding en nu weer maait hij over de bal heen inspelen hoef je hem ook niet, want fysiek komt hij ook te kort. Hij spreekt duidelijk taal meneer Troost. Ik laat me niet foppen door Tapia, maar hij moet zorgen dat de problemen voorin en achterin worden opgelost.

Wel grappig hoe de meeste Feyenoord supporters dit weer proberen recht te praten. Gisteren schreeuwden ze het uit haha PSV en Ajax 25 punten boven ons eindigen. Maar nu blijkt wel weer waarom. Vitesse uit en Twente uit is toch veel zwaarder als Sparta thuis. Gaat weer een lang seizoen worden voor jullie. En inderdaad hoeegmoed komt voor de val.

4 augustus 2019 om 18:20

Hoogmoed komt voor de val? Waar heb je het over? Ik zie heel veel Feyenoorders die zich helemaal kapot ergeren aan het spel van hun eigen ploeg, hoe is dat arrogantie?

4 augustus 2019 om 18:46

Vermijd @marknr1, dit is een Feyenoord-haattroll account. Die jongen reageert alleen wanneer er een Feyenoord topic is om dit soort dingen te zeggen. Hij zegt altijd maar wat.

4 augustus 2019 om 18:20

Uit bij Vitesse en uit bij Twente puntenverlies lijden is ook helemaal geen schande. Thuis punten verspelen tegen Sparta daarentegen...

En dat op een zaterdagmiddag. Ik vond het aardig live vanmiddag ..... Nou de traditionele top 3 allemaal gelijk dat scheelt dan maar weer

We hebben hier zelf om gevraagd. Er wordt de eerste helft niks onder druk gezet iedereen beetje nonchalant. Die van der heijden en Botteghin mag van mij per direct vertrekken. Vermeer is ook niet de oude meer. Die Sinesstra denkt dat die het allemaal al heeft laten zien nonchalant. Vind daartegen Vente goed wat mensen ook vinden hij heeft werklust, pressing. Alleen die jonge moet je tijd gunnen en niet vanaf het begin brengen ervaring laten opdoen. We hebbe echt versterking nodig cv, middevelder, elia type buitenspeler die een man voorbij kan snelheid dribbel, aanvaller als Kuyt leider die schreeuwt en ze erin schiet
....

Bizar, gehele top 3 speelt gelijk. Blijkbaar denken ze alle drie dat de competitie volgende week voor het 'echie' begint.

Klote wedstrijd, Feyenoord onwaardig...weer een seizoenkaart, weer hoop...duurde 7 minuten toen was het alweer duidelijk wat voor seizoen het zou worden. Waardeloze keeper, waardeloze verdediging, waardeloze spits. Tiblisi gaat je helemaal ondersteboven counteren donderdag en dan kan het vizier weer op volgend seizoen

Die centrale verdedigers van Feyenoord, moedeloos word je ervan. Het is toch niet te geloven, het was gewoon een genante vertoning. Bij dat tweede doelpunt van Sparta staan er gewoon twee man vrij in de omschakeling, dat kan toch niet..

Stam was tevreden met een punt tegen promovendus Sparta in eigen huis. Tja......dat zegt toch genoeg....

Prima middenveld gezien (fijn om te zien dat we een cdm hebben die daadwerkelijk kopduels wint en gewoon ballen inspeelt ipv brengt + eigen jeugd dat eerst vooruit kijkt en dan pas breed = verademing); Sinisterra voordeel van de twijfel (hoop goede acties met af en toe wat oogkleppen op); Berghuis zal gewoon weer bovengemiddelde cijfers afleveren dit seizoen

ben een optimistisch man maar dan toch echt de keerzijde,

wat een dramatische achterhoede! vd Heijden voelt zich te goed voor de bank maar raakt verder geen bal en st Juste begint pas vanaf minuut 80 met rennen en diep gaan. En dan Vente, zonde maar helaas. Een spits heeft de hoogste nood. Als het hoogtepunt van je wedstrijd slechts een overstapje is in zoveel minuten wedstrijd vs Sparta, dan kom je aardig te kort.

Als we er niet in slagen iets aan te kopen:

Kenneth; Haps, Geertruida, Botteghin, st Juste; Fer, Burger, Kokcu; Sinisterra of Larsson, Berghuis (valse 9), Toornstra

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

159 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren