Update: Lille OSC maakt komst van Turks toptalent Yazici wereldkundig

Dinsdag, 6 augustus 2019 om 09:56Demen Bulbul • Laatste update: 10:00

Yusuf Yazici lijkt de Turkse competitie deze zomer te gaan verlaten. Het toptalent van Trabzonspor zou volgens diverse Franse media, waaronder Foot Mercato, namelijk op weg zijn naar Lille OSC. Trabzonspor gaat naar verluidt ongeveer negentien miljoen euro overhouden aan de verkoop van de 22-jarige aanvallende middenvelder.

Yazici geldt al jarenlang als een van de grootste beloften van het Turkse voetbal. De technicus doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van Trabzonspor en debuteerde in januari 2016 op achttienjarige leeftijd in de hoofdmacht van de club. Hij speelde de afgelopen vier seizoen 87 wedstrijden in de Süper Lig, waarin hij 20 doelpunten wist te maken.

Yazici mag zich sinds zijn debuut in juni 2017 ook A-international van Turkije noemen. De spelmaker staat inmiddels op veertien interlands en speelde onlangs 45 minuten mee in het EK-kwalificatieduel van Turkije met IJsland. Zijn naderende overstap naar Lille betekent voor Yazici een langverwachte transfer naar een Europese topcompetitie.

De begaafde linkspoot wordt al jarenlang begeerd door tal van Europese clubs en acht zichzelf nu eindelijk rijp voor een vertrek bij Trabzonspor, waar zijn contract nog doorloopt tot de zomer van 2022. Yazici is al enige tijd persoonlijk akkoord met Lille en moet bij de Noord-Franse club de nieuwe ster worden, na het recentelijke vertrek van onder meer Nicolas Pépé naar Arsenal en Rafael Leão naar AC Milan.

Update 6 augustus 09.56 uur - Lille OSC maakt komst van Turks toptalent Yazici wereldkundig
Yusuf Yazici vervolgt zijn carrière bij Lille OSC, zo maakt de Franse club via de officiële kanalen bekend. De 22-jarige aanvallende middenvelder ondertekent bij les Dogues een vijfjarig contract, dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt. De Turks international, die wordt overgenomen van Trabzonspor, kost Lille naar verluidt een bedrag van negentien miljoen euro.


Poll

Denk jij dat Yusuf Yazici gaan slagen bij Lille OSC, mocht de transfer doorgaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door efsane61)

Trabzonspor heeft een topdeal gesloten! Volgens TRT spor gaan ze 17,5 miljoen krijgen + centrale verdediger edgar le en een doorverkoop percentage van 20%. En volgens sommige andere bronnen gaan ze 19 miljoen krijgen. Ik weet niet welke precies correct is, maar beide deals zijn top!

Hun huidige bestuur doen echt geweldige zaken met weinig middelen in de transfermarkt!

Kan ons bestuur iets van leren. We hebben nood aan versterkingen, maar onze voorzitter is meer bezig met ruzie te maken met onze fans.

4 augustus 2019 om 13:04

Denk dat de reden dat jullie voorzitter zo bezig is met supporters ligt aan het feit dat hij Orhan Ak heeft toegelaten tot de club. Ik wil heel die discussie over hem vermijden, maar denk dat als je zo een grote club bent als Beşiktas dat je dan dit had kunnen zien aankomen en beter dit had kunnen voorkomen, want nu lijkt het zoals jij ook aangeeft alsof ze bezig zijn met allerlei randzaken dan met voetbal, terwijl als ik het nu zo bekijk BJK de club is die het meest achterloopt op TS, GS en FB qua selectie en voorbereiding. Vooral nu Burak, Ljajic, Dorukhan en Medel geblesseerd zijn ben ik benieuwd hoe Beşiktaş gaat handelen op de transfermarkt, want ik vrees dat wat ze op dit moment hebben niet genoeg is voor de titelstrijd en vooral niet voor een goede competitiestart met al die blessures.

4 augustus 2019 om 15:00

Zoals je aangeeft zou je als een ervaren voorzitter moeten inzien dat als je zo iemand binnen je club brengt dat je onnodige chaos zaait binnen de club. Alle supporters zijn tegen zijn aankomst en dan komt die met uitspraken zoals het is een “mooie” jongen.

Daarna neem je de aanvoerdersband af van oguzhan en geef je hem aan burak. Hij is nog niet eens 6 maanden bij ons en krijgt die de aanvoerdersband omdat fikret orman het wilt. Dat terwijl je een legende zoals atiba nog hebt in de selectie.

En dan steun je avci nauwelijks in de transfermarkt door spelers te halen. Ik zou al zeer blij geweest zijn als we een paar jonge Turken hadden gehaald zoals kerim alici of die middenvelder van eskisehir!

6 augustus 2019 om 10:20

Bjkq7. Beleid voeren is niet handelen aan de hand van de wensen van de supporters. Burak werd ook verafschuwd bij zijn komst, want jullie Carsi is oh zo principieel. Totdat Burak besloot de competitie kapot te schieten en toen omarmden ze hem opeens. Schijnheilige gedoe allemaal. Dat Oguzhan of Necip aanvoerder is een grote grap. Jullie leiders in het veld zijn Vida, Atiba en Burak.

6 augustus 2019 om 11:07

Ik wil hem nog steeds niet bij ons zien en dat zal ook zo blijven. Al scoort die erop los! Een club is gebaseerd op waardes die geïnstalleerd zijn decennia’s lang. Dat zijn belangrijker dan trofeeën en titels in mijn ogen.

Wanneer heeft carsi of mensen die tegen burak zijn hem omarmt? Nu zit je wel dik te zeveren. Er is nog steeds kritiek op hem ook al is het nu vermindert.

Als ik me niet vergis is selcuk inan ook bij jullie nog steeds aanvoerder en die speelt bijna nooit. Is dat een grotere grap dan volgens jouw logica? Zoals ik al eerder zei is het onlogisch om iemand aanvoerder te maken die er pas 6 maanden is terwijl je een levende legende zoals atiba in de selectie hebt of spelers die iets betekenen voor onze club!

6 augustus 2019 om 11:28

Gangstarr, Carsi heeft Burak nooit omarmd, ook niet na al zijn doelpunten. Ik mag die groep voor geen meter, maar wat je nu roept is niet waar.

6 augustus 2019 om 12:27

Clutch Enige wat ik weet is dat Burak door de Besiktas-fans werd uitgefloten de eerste paar wedstrijden en toen scoorde hij een paar keer, riepen ze hem eindelijk naar de tribunes om de strijdbijl te begraven. Als dit niet per se Carsi was, excuses voor de misinformatie.

6 augustus 2019 om 12:31

Bjkq7. Je kunt hier ook met geen 1 turk van de tegenpartij discussieren zonder dat je eigen club erbij wordt gehaald. Selcuk speelt al zeven jaar bij ons, heeft meer wedstrijden voor ons beslist dan Necip en Oguzhan bijelkaar. Necip is misschien de slechtste speler van jullie. Oguzhan was een groot talent, maar oogt totaal niet als iemand die even Q7 of Vida vertelt hoe het zit. Bij ons durft niemand tof te doen tegen Selcuk.

6 augustus 2019 om 15:26

Selcuk inan gaat wel spelers vertellen wat x andere speler moet doen? Kom op man. Jullie gslilar denken waarschijnlijk dat jullie spelers super man zijn of zoiets.

Ik snap ook niet waarom je nog steeds necip en oguzhan wilt vermelden? Terwijl ik overduidelijk vermeld dat als er iemand aanvoerder gemaakt moet worden dat het atiba is. Probeer je dat expres te negeren of wil je het niet begrijpen?

6 augustus 2019 om 17:13

Hij vermeld Necip en Oguzhan omdat hij jullie aanvoerder is, Atiba word geen aanvoerder omdat jij het zegt, Necip of Oguzhan word het gewoon weer, Selcuk laat teminste leiderschap zien en is vaak belangrijk geweest, hoe vaak zijn Necip en Oguzhan opgestaan in wedstrijden? Bedank Burak maar op je blote knieeen dat je in de top 4 bent geeindigt.

4 augustus 2019 om 13:29

Die huurdeals met talisca en en aboubakar vergeten? 2x achter elkaar kampioen geworden na zoveel jaar. Deze spelers hebben miljoenen opgeleverd voor jullie in de cl en dat is tog dankzij jullie voorzitter. Waar was bjk ervoor, deden niet eens mee met de titel. Spelers verkocht voor miljoenen.. Maarja een mens wil steeds meer. Het is moeilijk om constant te zijn. Maar jullie voorzitter heeft het zeker goed gedaan.

4 augustus 2019 om 15:15

In het begin had fikret orman een visie om besiktas terug naar de top te brengen. Hij was altijd transparant over wat er allemaal ging gebeuren en de fans hebben hem in die moeilijke periode dik en dwars gesteund. Tijdens de constructie van de nieuwe stadium die 2,5- 3 jaar heeft geduurd moesten wij constant in iemand anders zijn stadium voetballen.

Hij heeft de fundering geplaatst, maar middenweg bij het afwerken van het huis is hij de plot kwijtgeraakt door weg te stappen van de visie.

4 augustus 2019 om 14:14

Overdrijven is ook een kunst, besiktas heeft gewoon weinig geld te besteden en met die weinig middelen zijn we 2 keer in 4 jaar kampioen geworden. Ik vind het ook niet leuk dat we tot heden weinig transfers hebben gedaan maar beter geen transfer dan een transfer om een transfer te maken.

4 augustus 2019 om 15:12

We hadden in de jaren voor de 2 kampioenschappen ook weinig geld te besteden (zelfs tijdens de gewonnen kampioenschappen), maar toen maakten we wel goed gebruik van dat geld. De juiste transfers maken een wereld van verschil. Ik verwacht ook niet dat we met miljoenen gaan smijten, maar je gaat me niet zeggen dat we een paar jonge Turken konden halen die deze selectie beter zouden maken.

Ik vraag me af of je überhaupt hebt gezien hoe slecht we zijn tijdens de voorbereidingen? Onze verdediging is even lek als de 10 jaar oude banden van mijn fiets. En recent hebben we pas een RA gehaald in douglas en hebben we hem 1,5 miljoen tekengeld gegeven dankzij umut guner. Kon je in mijn ogen beter kerim alici halen van altinordu.

4 augustus 2019 om 16:39

De jonge jongens hebben tijd nodig en wij turken zijn ongeduldig wij willen direct resultaat zien. Daarbij hebben we met dorukhan en guven al twee potentiele toppers in huis. Douglas is gewoon een goede transfer, als iemand zijn contract in handen heeft is het normaal dat hij meer tekengeld vraagt. Is gewoon een prima standup en ik hen enkele wedstrijden gezien en ja we spelen bagger maar er zal hooguit nog 1 of max spelers bijkomen als niemand vertrekt dus verwacht maar geen grote wonderen.

Lille is lekker bezig zeg! Pepe, Leao, Thiago Mendes, El Ghazi,en Kone voor 150 miljoen verkocht, en potentiële pareltjes Osimhen, Weah, Bradaric, Djaló en waarschijnlijk deze Yazici voor in totaal 'maar' voor iets meer dan 50 miljoen euro. En dan te bedenken dat ze in 2018 bijna waren gedegradeerd. Het kan verkeren

Aan de ene kant jammer dat hij naar Lille gaat. Hij heeft niks te winnen in de Ligue 1. Aan de andere kant is het wel weer goed dat steeds meer Turken Turkije verlaten. Ben benieuwd waar zijn top ligt.

4 augustus 2019 om 12:58

Ik denk ook niet dat hij Lille heeft gekozen om prijzen te winnen, want met Trabzon won hij ook niets en denk niet dat daar zijn prioriteit ligt. Hij gaf zelf ook aan dat hij met deze stap puur voor zijn carrière heeft gekozen. Lille is daar dan ook een geschikte club naar mijn mening als we kijken naar wat ze hebben verkocht de afgelopen periode.

4 augustus 2019 om 14:10

Trabzon heeft dit seizoen wel een elftal dat om het kampioenschap kan spelen. Bij Lille is het natuurlijk al lang en breed bekend wie er kampioen wordt. Maar Champions League is inderdaad een nieuwe uitdaging voor hem. Hopelijk laat hij zijn kwaliteiten zien.

4 augustus 2019 om 16:07

Je speelt toch veel liever champions League dan dat je in de Turkse competitie mogelijk kampioen wordt

4 augustus 2019 om 20:02

Dan ken je fans en spelers van Trabzonspor niet.

4 augustus 2019 om 13:24

Lille speelt Champions League dit seizoen. Dat is ook wat waard. En de Ligue 1 is een fysiek zware competitie.

Prima gehandeld door Trabzon. Ik denk ook echt het uiterste gehaald met rond de €17,5 miljoen + 20% doorverkopingspercentage + verdediger Edgar Le. Voorzitter Ağaoğlu gaf paar dagen aan dat er nog een aanvaller zou komen en meteen na Yusuf heeft Trabzon Alexander Sörloth bekendgemaakt. Jammer dat we het middenveld Sosa, Yusuf en Mikel niet gaan meemaken, met Nwaekame en Abdülkadir Ömur op de flanken, maar ik heb de volste vertrouwen in dat Yusuf het gaat waarmaken in Europa, ook goed dat hij voor Lille heeft gekozen en niet Lazio. We zien talenten toch sneller die grote stap maken via de Franse competitie vergeleken met de Italiaanse.

Zag op Instagram reactie van TS supporters die zeiden dat hij het niet kon maken om weg te gaan zonder een kampioenschap. Stel je voor, je hele carrière bij Trabzonspor blijven terwijl je top duidelijk hoger ligt. Ben wel blij voor hem, nu heeft Lille met Yazici 2 Turkse talenten in het team met enorm veel potentie. Lekker bezig daar!

4 augustus 2019 om 15:29

Dat heb je dan verkeerd geïnterpreteerd. Inderdaad, er is een slogan: "sampiyon yapmadan gitmek yok" bedacht om hem te behouden. Vrij vertaald: "je mag niet weg zonder ons kampioen te maken". Echter de gedachte achter deze slogan is niet dat hij nog tig jaar bij ons moet blijven, nee integendeel. Men gelooft er dit seizoen meer dan welk seizoen dan ook in dat het kan gebeuren, hij had daar een prachtige rol in kunnen spelen. Helaas, heeft hij net op het moment supreme gekozen om te vertrekken.

De synergie die nu bij de club heerst, het geloof, het elftal, de voorzitter, de trainer, de fans, alles lijkt als een legpuzzel in elkaar te vallen. Hij moet dit ook zien, dat kan niet anders. Hij had een levende legende kunnen worden. Nu is het een speler die wij enkel hebben opgeleid, jammer!

Zijn goed recht, maar ik vind het jammer! Ik gun het, hopelijk slaagt hij, begrijp me niet verkeerd. Maar hij had echt prima nog een laatste seizoen kunnen blijven. Dan was die 23 jaar en had hij nog steeds zijn hele carrière voor zich. Ik snap zijn beweegredenen absoluut, maar ik vind persoonlijk Lille ook niet aanspreken (door de competitie). Ja, ze verkopen nu goed door. Ja, ze spelen CL. Maar ik had persoonlijk Yusuf hoger zitten. Misschien dat hij daar constanter wordt en via daar alsnog naar de top gaat.

6 augustus 2019 om 10:48

En het is ook de supportersschare van Trabzon die ze nekt. Ze zijn agressief, compulsief en hebben altijd veels te hoge verwachtingen. Wanneer is Trabzon voor het laatst kampioen geworden? 30-40 jaar geleden? İk weet het zelf ook niet, en ik zit al in mijn twintigen. Trabzon moet eerst ervoor zorgen dat ze weer een stabiele subtopclub worden, want de afgelopen jaren was het huilen met de pet op. 19 miljoen is een record voor Trabzon, en als je zo'n bod krijgt moet je het gewoon accepteren. Vooral als je een opleidingsclub zoals Ajax wilt worden en je over gigantische schuldenlast beschikt.

6 augustus 2019 om 11:11

Like omdat je het woord compulsief gebruikte. Ik moest hem even opzoeken. Het betekent 'dwingend'. Bedankt, ik ga hem vandaag nog een keer tegen mijn vrouw en kinderen gebruiken.

6 augustus 2019 om 12:31

De eerste zin geef ik je gelijk in. Zit in het bloed van de regio, kun en zul je niet veranderen. En vaker is het is ons nadeel, dan in ons voordeel.

Trabzon is kampioen geworden in het seizoen 2010-2011, nog niet zo lang geleden.
Als we even uitgaan van ons wel toegekende kampioenschap, dan kunnen we 35 jaar terug, maak je geen zorgen, ik heb die ook niet meegemaakt.
Maar er zijn clubs, zoals Liverpool, Feyenoord en nu in de nog recentere jaren AC Milan, waarbij het niet uitmaakt hoeveel jaar ze geen kampioen zijn geworden. In ieder geval niet om te meten hoe groot die club is.

Ja, wij zijn de kleinste van de grote 4. Ja, wij hebben noch de financiële middelen, noch de supporterschare van de rest. Maar om nou te stellen dat wij eerst wat aan onze schuldenlast moeten doen, dan heb je echt niets gevolgd van Trabzon de afgelopen twee jaar.
Wij zijn de eerste club waar het bestuur volgens de statuten aansprakelijk is gesteld voor gemaakte schulden. Wij zijn de eerste club die een overeenkomst sloot met de banken om onze schulden terug te betalen, nog voor de komst van de Turkse Süper Lig overeenkomst met de banken. Wij halen al twee seizoenen geen dure transfers meer binnen en ons salarisplafond is teruggebracht naar €1,5 miljoen (excl. de spelers die al een contract hadden getekend onder het vorige bestuur). Ons salarishuis is met 60% teruggedrongen. Wij hebben geen groter gat in het budget gehad dan €5,- miljoen het afgelopen seizoen (in tegendeel, we hebben zelfs zwarte cijfers gedraaid), conform afspraken met de Uefa. We hebben voor het eerst goede verkoopcijfers met merchandise. De club doet het eindelijk normaal met verkoop van seizoenskaarten. We hebben een nieuwe shirtsponsor gevonden, die ons €9,- miljoen betaald voor 3 jaar (vestel).

Betreft de resultaten doen we het eindelijk ook beter, er zit een stijgende lijn in en jullie zijn afgelopen seizoen kampioen geworden met maar 6 punten meer dan ons. Wellicht kampioen van de armoede, maar dan toch.

En dan heb jij het over het feit dat we schulden moeten aflossen en dat wij 'moeten' accepteren. Wij moeten dit seizoen voor het eerst financieel niets. En net op zo'n moment wilt Yusuf per se weg.
Als hij de clubleiding niet zo had geforceerd, weet ik zeker dat ze hem volgend seizoen ook nog wel voor €25 tot €30 miljoen hadden weten te verkopen. Na nog een fantastisch seizoen. Helaas begon hij de laatste tijd ook al maniertjes te krijgen, dus ik ben tevreden met de huidige gang van zaken.

6 augustus 2019 om 18:58

@gangstarr Ahahah jij moet een eigen voetbalzone-talkshow starten, en dat bedoel ik niet gemeen. Geen andere voetbalzone gebruiker heeft mij vaker in lachen laten uitbarsten. @Efsane61 Ik heb ook erg veel respect voor jullie project en voor jullie voorzitter, op dit moment zijn jullie heel erg goed bezig maar de weg naar Istanbul is lang. Trabzon komt van een heel, heel, heel diep gat en het is al wonderbaarlijk dat jullie vorig jaar de top-4 hebben bereikt. Helaas heb ik wel het gevoel dat als het niet even goed gaat, jullie coach (my favorite Karaman) en jullie voorzitter zwaar afgebrand zullen worden, en dat is puur omdat de verwachtingen veels te hoog zijn. Een paar jaar achter elkaar plaatsen voor de El is al een knap resultaat voor Trabzon, want wees eerlijk, Trabzon is qua achterban, qua financien en qua steun veel kleiner dan de clubs uit İstanbul. İk denk dat iedereen wel een Anadolu-team gunt om kampioen te worden, want de laatste is al erg lang geleden. Volgens mij was dat Bursaspor. De transfer van Yusuf is een bekroning voor de goede weg die ze hebben ingeslagen in Trabzon. Nu zorgen dat jullie die Tsjechen uitschakelen.

Jammer voor Trabzon maar wel goed voor zijn eigen ontwikkeling om na jaren een stap hogerop te maken in een andere competitie. Ik ben erg benieuwd naar zijn ontwikkeling. Voetballend is hij erg goed en vooral met de bal aan zijn voet. Echter vind ik zijn spel zonder de bal stukken minder. Daar heeft hij nog veel in te leren en ik hoop dat hij dat stukje verbeterd bij Lille.

Voor beide partijen de beste oplossing. Yazici begint maniertjes te krijgen op de training en luistert niet altijd naar trainer Karaman. Trainer Karaman zou dan maatregelen nemen. Dat zou al heel snel veel onrust veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het beter nu Yazici te verkopen nu hij geld waard is. Sportief gezien kan Trabzon best het ontbreken van Yazici opvangen en blijven investeren en vertrouwen op jonge talenten. Nu kan Abdulkadir Omur echt uitgroeien tot smaakmaker. Voor de competitie wordt Trabzonspor er voor een heel seizoen niet zwakker van. Wens Yusuf Yazici veel succes bij Lille.

Groot talent, al heb ik een lichte voorkeur voor Fenerbahce kon ik ontzettend genieten van deze jongen evenals Abdulkadir Omur. Als hij veel speeltijd zal krijgen, is Lille een goede stap voor zijn carriere. Misschien kan hij na een aantal jaren nog een laatste stap omhoog doen naar een Roma of Sevilla.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Trabzonspor

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8445
5.Sivasspor6511
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
A. NwakaemeAanvaller347
DjaninyAanvaller308
Y. SarıAanvaller261
U. ÇakırKeeper380
A. AkbulutKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Trabzonspor.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren