Blind barstte in huilen uit: ‘Tegen mijn vrouw zei ik: ‘Zeg maar even niets’’

Zaterdag, 3 augustus 2019 om

De nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League was een mokerslag voor Daley Blind. De emoties liepen hoog op bij de verdediger van Ajax, zo vertelt hij een kleine drie maanden na dato openlijk in een interview met Ajax Life. "Het was zó moeilijk", vertelt Blind over de eerste uren na de wedstrijd.

"Ik appte mijn vrouw dat ik niet naar het spelershome zou komen en gelijk naar huis zou gaan en dat zij dat ook moest doen", blikt Blind terug in het supportersmagazine. "Ik stapte in de auto om van de ArenA weg te rijden en toen ben ik in huilen uitgebarsten. Daarna reed ik naar huis en daar zei ik de hele avond niks meer."

Blind trok een biertje open met een zak chips, vertelt hij. "Tegen mijn vrouw zei ik: 'Ik weet dat je lief voor me wilt zijn, maar zeg nu maar even niks.'" Uiteindelijk moest Blind de knop toch omzetten. Dat kon hij de volgende dag al doen, geeft hij aan. "Ik ben een van de oudere jongens en de mouwen moesten weer opgestroopt worden."

"We moesten nog strijden voor het kampioenschap. Ik zag het ook als mijn rol om dat over te brengen op de groep", legt Blind uit. "Ik kwam die ochtend op de training en merkte dat er al veel meer jongens waren die er zo in stonden. We moesten kampioen worden en onszelf belonen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door binny)

Blond is de meest onderschatte speler van de laatste 10 jaar. Tegen elke grote tegenstander speelde die ijzersterk,en nog hoor je verhalen dat die te kort komt

3 augustus 2019 om 12:47

Klopt idd. En dan hoor je die theo jannsen bleren dat blind overlopen zal worden met hem op 6. Man man man. Wat een ongelooflijke domme opmerkingen van deze "analist".

3 augustus 2019 om 13:16

Ik snap de reactie van Janssen wel. Dat baseert hij namelijk op de wedstrijden van Blind als '6' bij het Nederlandse Elftal. Dat was toen weinig soeps. Het is dus wel een gefundeerde mening.

3 augustus 2019 om 13:32

Blind heeft 2 topwedstrijden tegen Bayern op 6 gespeeld, zijn opmerking is dus ontkracht.

3 augustus 2019 om 14:05

Michielschipper... dat zie ik 10 maanden na dato vaker... alsof ineens van alles vergeten wordt. Uit; er was geen VAR en blind had gewoon met een 2e geel moeten vertrekken. Thuis; Gnabry stond 2x in de eerste 10 min. Tegenover onana na fouten van blind, nee ze gingen er met dank aan onana niet in! Blind is een geweldige 4. Maar Theo Jansen heeft 100 procent gelijk dat hij op t hoogste niveau geen 6 is en dat heeft hij juist tegen Bayern laten zien! 6 jaar geleden tegen Barcelona was hij eenmalig thuis op die plek fantastisch... Alleen is dat 6 jaar geleden!

3 augustus 2019 om 14:07

@arsenallz, Toen Dicky het Nederlands Elftal overnam en Daley op 6 zette, ging Oranje voor het eerst in jaren weer goed spelen. Toen zag je de contouren weer een beetje terugkomen.

3 augustus 2019 om 14:42

Theo Janssen is er ook alleen maar neergezet om "het volk" aan te spreken. Je hebt analisten die veel inhoudelijker over voetbal praten maar Theo Janssen heeft zo'n lekker "man uit de kroeg" uiterlijk.

3 augustus 2019 om 12:59

Blind is juist hartstikke overschat. Het is een speler die goed genoeg is voor Ajax maar dat is dan ook zijn plafond. Hij komt trouwens flink tekort voor de basis van het Nederlandse elftal.

3 augustus 2019 om 13:07

grappig dat je dat zegt. hij had een essentiële rol, was steeds uitblinker, in het Ajax dat de Europese top voetballes gaf afgelopen jaar. dus wat is dan zijn plafond? 🤷🏻‍♂️ @gebetenhond. prima toch. Uit starling is overschat. de wereld is het eens dat VD sar een absolute topkeeper was. toch echt met een uitstraling van niks. Messi plakt er een baardje en wat tattoos op tegenwoordig, maar straalt toch ook weinig uit eigenlijk?

3 augustus 2019 om 13:08

Toch raar, dat bondscoach na bondscoach hem maar blijven opstellen. Maar dat zal volgens de criticasters wel aan nepotisme liggen.

3 augustus 2019 om 13:08

'Dat is dan ook zijn plafond'. Euh oke, alsof er zo veel boven Ajax zit. Ja, de absolute topclubs, maar er zijn maar weinig spelers die daar wel goed genoeg voor zijn.

3 augustus 2019 om 13:10

Daarom heeft Blind ruim 140 wedstrijden voor United gespeeld en wordt ie door de laatste 5 bondscoaches telkens opgesteld. Dat zal wel zijn omdat zij (van Gaal, Hiddink, Blind, Advocaat en Koeman) hem ook overschatten. Misschien dat het toch aan jouw beeld can Daley Blind ligt.

3 augustus 2019 om 13:10

Ghaha wat een partij onzin zeg. Hij wordt/werd door menig mens flink bekritiseerd terwijl hij altijd al minimaal een 6 speelt. Dus overschat gaat voor Blind niet echt op, omdat hij eerder ongenuanceerd hard aangepakt wordt dan opgehemeld wordt. Verder samen met Tadic een zware voortrekkersrol gespeeld op het moment dat het na de winterstop (europees) hard begon te draaien. Europese topclubs werden onder meer door hun hand weggespeeld, hoog plafond heeft die Blind dan

3 augustus 2019 om 13:15

@bergwijn, met alle respect maar Bling is precies het type speler dat PSV mist. Hij was vorig jaar de Haarlemner olie in de verdediging van Ajax. Ook bij ManU heeft hij laten zien wat hij een team kan brengen. Ja natuurlijk moet hij een sterke CV naast hem hebben maar dat is andersom net zo. 95% van de Sterke grote CV’s heeft iemand als Daley naast zich nodig. De combinatie maakt het juist zo goed. Sterke kopper met meedogenloze verdediging enz. gecombineerd met spelinzicht, opbouwende vermogen positionering enz enz. Er zijn maar weinig CV’s die alle aspecten op hoog niveau hebben. Laat staan dat je 2 van die CV’s en dan ook nog een linksbenige en een rechtsbenige structureel in jou team kunt opstellen. En dan hebben we het alleen maar over de CV positie gehad. Oftewel, Daley is voor heel veel topclubs erg nuttig.

3 augustus 2019 om 13:21

@bergwijn
Wat is er zo overschat aan Blind dan? Want daar ga je verder niet op in.
Blind krijgt altijd veel kritiek, terwijl je zelf zegt dat hij goed genoeg is voor Ajax. Dat maakt hem toch juist onderschat?

3 augustus 2019 om 13:28

Ah daar zal je @Bergwijn hebben! Jammer dat je het nooit kunt opbrengen om je negatieve gevoelens richting Ajax bij jezelf te houden. Zit er toch nog wat zuur van de afgelopen week? On: vrij bizar om een speler die uitblinkt in Madrid en Turijn in CL overschat te noemen. Je snapt er weinig van, zoals wel vaker.

3 augustus 2019 om 13:54

@sportweek dat komt omdat zijn vader zo’n goed netwerk heeft 🤦🏻‍♂️

3 augustus 2019 om 14:04

Ik denk dat je je naamgenoot bedoelt ?? Die bij PSV speelt.

3 augustus 2019 om 16:14

Lekkere reactie weer van je Bergwijn. Je zegt allemaal dingen, maar geeft 0,0 uitleg waarom.

3 augustus 2019 om 13:16

Blind heeft mij het afgelopen seizoen in positieve zin enorm verrast. Zeer nuttig en speelde in de CL ook echt meer dan uitstekend. Het afgelopen seizoen werd hij door Ten Hag in mijn ogen dan ook voor het eerst op de juiste positie gebruikt. Als centrale verdediger met een echte topper naast zich. Op het middenveld komt hij in mijn optiek handelingssnelheid tekort en als linkerverdediger komt hij snelheid tekort. Kortom: volgens mij is hij jaren niet optimaal gebruikt. Met name in Nederlands elftal. Want daarin was hij toch jaren een van de zwakste schakels. In een toch al zeer zwak elftal was hij in mijn optiek bijna altijd een van de zwakkeren (samen met Strootman). Met name toen zijn vader bondscoach was.

3 augustus 2019 om 14:22

Topwedstrijden speelt die vaak wel goed ja, maar tegen de mindere goden speelde die vaak niet best bij Man utd. Bij ajax vind ik hem wel heel constant.

Begrijpelijke reactie van Daley. Eeuwig zonde. Toch een wereldse prestatie waar ze trots op mogen zijn. Hopelijk kunnen ze dit jaar weer een mooie prestatie neerzetten.

3 augustus 2019 om 13:03

Met spelers als Ekkelenkamp, Noa Lang, Gravenberch, Promes, zouden ze de kwartfinale wel moeten kunnen halen. Helemaal als ze nog een vleugelaanvaller weten te strikken. Qua verdediging en middenveld is het prima op orde. Alleen mis ik nog iemand die veel diepgang heeft nast Neres. Blind naar het middenveld, met Donny en Ziyech en je hebt weer een middenveld met enorm veel kwaliteit. Noa Lang zou in mijn ogen een betere vleugelaanvaller zijn, alleen moet hij voorin blijven en niet meeverdedigen.

3 augustus 2019 om 13:06

Je noemt allemaal spelers op, behalve promes, die nieteens basis staan? Daarbij zijn die nog lang niet klaar voor CL-werk.

3 augustus 2019 om 13:11

Noa Lang maakt prima indruk, is geen doelpunten machine zoals Ziyech, maar qua inzicht uitstekend. Ekkelenkamp een goaltjes dief en slimme speler. Gravenberch, kan het spel versnellen en vertragen. Promes heeft al enorm belangrijke doelpunten gemaakt in Oranje, zoals tegen Engeland, maar ook tegen Duitsland. Toen zat er ook enorm veel druk op het spel. Normaal doet De Ligt of Tadic dat, maar met een Promes heb je eentje die internationaal ook wat heeft laten zien. Heeft ook nog een Nation League finale gespeeld. Per Schuurs maakt ook prima indruk, heb hem alleen nog geen duels zien uitvechten, maar met zijn inzicht en passing zit het wel goed.

3 augustus 2019 om 13:15

Als Nederlandse club moet je gewoon geluk hebben met de loting om de poule-fase te overleven. Maar om zo makkelijk te zeggen dat de kwartfinale! gewoon moet lukken is wel een beetje vreemd.

3 augustus 2019 om 13:21

@erdinho jij doet over de kwartfinale wel erg makkelijk. Sterker nog, zo kleineer je de prestatie van vorig seizoen volledig. Ben eens realistisch en denk eens eerst na over de uitzonderlijke prestatie van vorig jaar voor je riept dat een “bijna vergelijkbare” prestatie wel ff gehaald kan worden.

Dat moet als speler nog erger zijn geweest dan als supporter. Ik was er zelf ook kapot van, je was er zo dichtbij.... Inmiddels kun je er met trots op terugkijken dat we zo ver gekomen zijn, en vooral de manier waarop. Nu de hoop op komende week om weer de groepsfase te halen, het zou net als het jaar na de EL finale wel weer typisch zijn dat je daarna weer in de vergetelheid raakt.

3 augustus 2019 om 13:12

Ik blijf echt met stomme verbazing lezen hoe mensen het jaar van Ajax na de EL-finale blijven zien als een soort kleurloze wanprestatie. Terwijl dat jaar in mentaal opzicht waarschijnlijkst het zwaarste jaar ever was voor Ajax met het drama van Nouri in de voorbereiding.

Verliezen in het voetbal hoort erbij en zijn de consequenties van het spelletje. Maar deze dreun was onverdraagzaam. Deze staat voor mij op 1 van de grootste teleurstelling die ik ooit meegemaakt heb. Na de WK finale voelde ik mij al ziek en uitgeblust. Klinkt misschien overdreven maar je beseft gewoon gelijk dat dit die ene kans was die misschien wel nooit meer voorbij gaat komen en dan op zo manier. Alsof je een telefoontje krijgt dat er een dierbare is overleden en dat je gelijk beseft diegene altijd zullen moeten missen. Mensen vinden die vergelijking wat overdreven maar de bom die in slaat en het rouw gevoel kun je ermee vergelijken. Neemt niet weg dat dit een spelletje is en geen mensen levens geofferd worden, maar zoiets is het gevoel te omschrijven. Ik barst niet snel in huilen uit en kan elke verloren wedstrijd relativeren en verwerken dat het er gewoon niet in zat. Maar dit was zo uit het niets. Sprookje weg en gelijk wist je dat opeens alles over was. Heel wreed. Door mijn vrienden als aansteller uitgemaakt, maar die het voetbal al een tijdje volgen weten wel beter. Op zo'n wijze de gedroomde Champions league finale mislopen op enkele secondes na zul je en wil je nooit meer meemaken. Vond het knap dat Ajax er tegen Utrecht weer stond. Dat zegde veel over deze ploeg!

Ajax heeft het gewoon zelf verknald. De CL finale was eigenlijk al binnen. Als je 2-0 voor staat (uit ook nog met 0-1 gewonnen) ga je niet twee van je centrale verdedigers nog naar voren sturen. Dit is een kapitale fout/blunder geweest van Ajax.
En ook Magallan had je niet moeten inbrengen. Die had nog niks goed gedaan bij Ajax. Het was vragen om problemen.
Dit was allemaal makkelijk te voorkomen geweest door logisch na te denken. Een unieke kans om weer de CL te kunnen winnen werd met deze cruciale fouten verpest. Voornamelijk Ten Hag had dit moeten voorkomen. De schuld van het mislopen van de CL winst mag dan ook voornamelijk op het bordje van Ten Hag komen.

3 augustus 2019 om 13:09

Helemaal mee eens, die wedstrijd is zo naief uitgespeeld. Ik heb werkelijk alles en iedereen vervloekt toen ook nog Magallan er in kwam. De finale was inderdaad binnen als onze 11 spelers gewoon op positie hadden gespeeld.

Je bent ongeveer 5 seconden verwijderd van een finaleplek en misschien zelfs de titel, waarmee je jezelf en de rest van de club onsterfelijk zou hebben gemaakt in de geschiedenis van voetbal. Want Ajax flikte bij hetgene wat alleen in sprookjes voorkomt.

Tuurlijk kan je het relativeren door te zeggen dat vele andere zaken erger is in het leven, wat natuurlijk ook zo is, maar sportief gezien is dit de grootste dreun je kan incasseren als sportman. Als je gewoon een paar tellen langer had volgehouden...

3 augustus 2019 om 13:26

Het was niet alleen een kwestie van een paar tellen langer volhouden. Maar ook van zelf betere tactische keuzes maken.

3 augustus 2019 om 13:56

Dat ook natuurlijk. Maar Ajax had zich er wel beter tegen kunnen wapenen. Sterker nog dat hadden ze moeten doen.

3 augustus 2019 om 14:10

Ja achteraf had alles anders gekund en dat maakt voetbal zo mooi en menselijk. Maar blijft staan dat het 10 seconden verwijdert was van een finale. Daar ben je extra kapot van.

Op FR12 word ik uitgemaakt voor jood of neus als ik dit zeg, maar ondanks dat ik al sinds ‘95 in De Kuip kom zat ik heel lang voor mij uit te staren nadat Moura die laatste erin prikte. Ongelofelijk. Wellicht komt het omdat wat goede vrienden voor Ajax zijn, maar Ajax verdiende met hun spel tijdens het toernooi gewoon de finale. Ik hou van mooi voetbal en ik heb echt zitten genieten.

3 augustus 2019 om 13:22

Ja toen Moura hem erin schoot was het leedvermaak erg groot in sommige streken van het land. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met een deel van de Ajax-supporters dat stuitend arrogant wordt zodra Ajax enig succes boekt. Dat jij je hier itt veel andere Feyenoorders overheen kan zetten en oprecht kan genieten van het spel van de grote rivaal valt je zeker te prijzen.

3 augustus 2019 om 14:25

Ik heb de wedstrijd met vrienden gekeken waarbij een flink aantal voor Feyenoord zijn (met seizoenskaart). Iedereen was er kapot van, ook zij. Was bijna gelukt, maar toch gewoon niet. Ik vond het mooi hoe iedereen er bij mij bij zat, iedereen was voor het Nederlandse voetbal. Dag later was het weer tijd voor de grappige pesterijtjes, die van mij ook mogen. Het is en blijft een spelletje.

Ik vind het wel bijzonder dat wanner het over Blind gaat, het altijd gaat over het feit dat hij onderschat/overschat is. Zijn de meningen van analisten dan echt zó verschillend? Verder heb ik het idee dat veel mensen Blind vals beoordelen omdat hij 'de zoon van' is. Persoonlijk vind ik Blind een erg goede voetballer en is hij zeker mijn voorkeur op linksback in Oranje. Al vind ik wel dat dit één van de slechtst bezette posities is in het Nederlands elftal.

3 augustus 2019 om 13:39

Ik vind het een topspeler voor Ajax, maar denk dat dat ook echt zijn plafond is. Dat mag dan weer niet gezegd worden, want dan krijg je meteen een lijst aan wedstrijden waarin hij goed speelde tegen topclubs. Bij de absolute top heeft hij het geprobeerd, en het nooit waar kunnen maken. Daar is helemaal niks mis mee, want Ajax is een prachtig niveau om je klasse te etaleren. Voor Nederland een prima optie, voor Ajax een topper, voor de absolute top komt hij te kort.

3 augustus 2019 om 14:28

@Fr-RKC: ik ben het met je eens dat hij bij Man U niet altijd uit de verf is gekomen, desondanks nog 140 wedstrijden gespeeld (en ook echt goede wedstrijden). Is hij daar tekort geschoten? Misschien wel, misschien niet, onberispelijk basisspeler is hij daar in ieder geval nooit geworden. Maar als je het niet redt bij Man U, kom je dan tekort voor de absolute top? Dat is dan weer te makkelijk beredeneerd denk ik dan. Niet dat ik het tegendeel kan bewijzen hoor, maar je argument voor dat hij tekort komt voor de absolute top vind ik wat magertjes.

Zeg ik wel vaker tegen mijn vrouw... Echt heel zuur, heel voetbalminnend Nederland was een paar minuten in shock na de 2-3, nadat het bij die ruststand zo zeker leek. Of ze de finale gewonnen hadden zullen we helaas nooit weten. Het visitekaartje is in Europa weer afgegeven en op een manier waarop we/ze trots kunnen zijn. Dit gaat ze niet elk jaar lukken, zeker niet na het verkopen van 2 wereldspelers maar met de kwaliteit die overblijft kunnen ze een gevaarlijke outsider zijn. Verder echt een wereld van verschil met de rest van Nederland als je ziet hoe Schuurs alweer klaar staat terwijl ze bij Feyenoord, PSV en Utrecht staan te schutteren. Ik zie landelijk PSV alleen een beetje concurentie bieden wanneer ze net als vorig jaar vroeg uitgeschakeld zijn in Europa en de beker.

Nou Daley, ik begon in de kroeg al. De eerste keer dat ik weer opkeek van de grond was de nabeschouwing al ten einde en de kroeg bijna leeg. Zelfs nu, bij het lezen van of horen over, kan ik heel eerlijk gezegd nog niet echt trots of blij zijn met de halve finale, maar doet het nog steeds auw. En dan ben ik maar een simpele supporter. Hopelijk voor het Nederlandse voetbal en alle andere supporters in Nederland gaan we dit soort stunts vaker van onze clubs zien. Hopelijk...

Meest overschatte voetballer ooit, zet hem bij iedere willekeurige eredivisie club en hij valt niet op. Puur door de naam blind is die waar die nu is. Kan er geen reet van dat slap ei.

Logisch, ik ben niet eens voor Ajax en had echt ernstig zwaar de pest in. Ik zou zoiets als speler echt de komende tien jaar niet los kunnen laten. Maar goed, daarom ben ik ook geen voetballer. Naja, ook wel omdat ik niet kan voetballen.

Eerlijke reactie van hem en heel begrijpelijk. Zo dichtbij zo'n CL finale en het dan zo door je vingers zien glippen is erg pijnlijk. Ik vind dat soort momenten overigens prachtig, objectief bekeken. Die toppen en dalen die zo dicht bij elkaar liggen (zo ook de nc-strijd tussen GAE en Rkc), maar voor sporters en supporters is het van de hel in de hemel en andersom.

Als Ajax supporter is dit toch wel 1 van de moeilijkste momenten geweest. Zo dichtbij de finale na zo'n lange tijd. Meestal na een teleurstelling ben ik er wel snel overheen maar nu duurde het echt een paar dagen voordat ik er overheen was. Maar dit hoort er ook bij als je supporter bent; het kan dooien en het kan vriezen.

3 augustus 2019 om 15:41

Valt nog mee dan. Ik heb er denk ik enkele weken last van gehad en nog steeds doet het pijn als ik er aan terugdenk. Terwijl ik normaliter toch vrij goed kan relativeren en me vrij snel over teleurstellingen heen kan zetten, want wat heb je er uiteindelijk nog aan?! Het moment is geweest. Wellicht komt het ook een beetje doordat er in de allerlaatste seconden ook nog eens een dusdanig geldbedrag door m’n neus geboord werdt waar ik lekker gratis van op vakantie had gekund. Net op het moment dat ik de polonaise in wou zetten... Overigens besef ik me wel dondersgoed dat we echt een fantastisch seizoen achter de rug hebben hoor.

Je weet wanneer een wedstrijd pijn doet en te veel impact heeft gehad, wanneer je nooit meer de herhaling ervan wilt terugkijken. Na de WK-finale was de halve finale Champions League een tweede geval voor mij...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

341 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen vernietigend na Atalanta - Ajax: ‘Hij viel hier volledig door de mand’

Ajax moest dinsdagavond in de tweede groepswedstrijd van de Champions League op bezoek bij Atalanta genoegen nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen voor rust nog op...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren