‘Circusartiest’ Dennis Johnsen wekt ergernis bij aanvoerder en John Stegeman

Zaterdag, 3 augustus 2019 om

De seizoensouverture mondde vrijdagavond uit in een grote teleurstelling voor PEC Zwolle. Voor eigen publiek verloor de nummer dertien van vorig seizoen met 1-3 van Willem II. Een negatieve hoofdrol was weggelegd voor Dennis Johnsen, die een tegendoelpunt veroorzaakte en de ergernis van zijn medespelers wekte met enkele frivole acties.

Zes minuten voor rust opende Lennart Thy namens PEC de score, maar kort daarna leidde Johnsen de 1-1 van Willem II in. De huurling van Ajax leverde de bal plots in bij Vangelis Pavlidis, die daar dankbaar gebruik van maakte. Aanvoerder Etiënne Reijnen zag tot zijn ergernis dat Johnsen vervolgens enkele keren balverlies leed met hakjes en een voorzet achter zijn standbeen langs.

"Het gaat af en toe helemaal nergens over wat voor ballen wij inleveren. En dan gaan we ook nog allemaal leuke Cirque du Soleil-capriolen uithalen, daar werd ik ziek van", foetert Reijnen voor de camera van FOX Sports. Trainer John Stegeman benadrukt dat Johnsen aan de bal een belangrijke speler is die 'goede dingen' kan doen, maar vindt dat de buitenspeler moet leren van zijn fouten.

"Hij moet leren waar op het veld hij die dingen kan doen. Dat is hem al een paar keer gebeurd in de voorbereiding, toen kon hij het nog rechtbreien. Dit is niet goed, dat snapt hij hopelijk zelf ook wel", aldus Stegeman, die spreekt van 'domme fouten' van zijn pupil. "Op die plek moet je simpel spelen. Je mag acties maken, maar het moet wel gepast zijn. Als je achter staat, hoef je van mij niet de acrobaat uit te hangen."

Zelf spreekt Johnsen van een 'dag waarop niets lukte'. Hij beaamt dat de 1-1 voortkwam uit een fout van hemzelf. "Dat mag niet gebeuren op dit niveau, dit is niet de manier waarop ik het seizoen wilde beginnen. Het wordt vast beter, ik moet ook wennen aan dit niveau. Ik heb nog niet zoveel in de Eredivisie gespeeld, het is een leerproces voor mij", geeft hij aan. De titel van 'circusartiest' is evenwel niet nieuw voor Johnsen. "Dat heb ik wel eens vaker gehoord ja. Bij iedere club waar ik gespeeld heb. Maar ik doe ook maar gewoon mijn best."Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door joaquinbetis)

Houd dit intern joh. Niemand is hierbij gebaat. Johensen dit soort dingen al bij Jong Hereveen Jong Ajax en Heereveen.

3 augustus 2019 om 12:12

Het is hem bij diverse clubs al eerder gezegd en ook on ee voorbereiding . Hij lijkt dus nogal hardleers dus wellicht eens publiekelijke veroordeling goed voor hem. Het is jammer want voetballen kan hij wel hoor . Moet alleen wel heel snel enkele stappen gaan maken nu

3 augustus 2019 om 13:05

Tsja misschien is dat gewoon zijn manier van voetballen. Dat krijg je er niet uit door te zeggen dat het niet mag , want het gaat namelijk gewoon automatisch, en “afleren” gaat niet vanzelf.
De enige manier is om hem op de training de zakelijke oplossing te laten zoeken .. voorbeeld: stop het spel midden in een actie , laat hem even om zich heen kijken welke opties die heeft , en dan weer verder (was slechts een voorbeeld , er zijn tig andere manieren)... op een gegeven moment word het een automatisme en gaat ie zelf de zakelijke oplossing zoeken.

3 augustus 2019 om 15:35

Tsja ik ben geen coach. Dat wordt dan de uitdaging voor Stegeman . Hij heeft de klasse wel hoor. Goede techniek , kan heel goed een man voorbij. Maar als hij op het beslissende moment dan niet de juiste keuzes maakt is het uiteindelijk toch niks. In mijn jeugd was ee bij Willem II ook zo een speler , Shoukov. Jarenlang ging er een zucht van verwachting door het station als hij de bal kreeg. Het zag er zo mooi en dreigend uit. Maar na 2 jaar hoop bleek het er toch steeds maar niet uit te komen en werf hij uiteindelijk zelfs het pispaaltje van het publiek .

Bizar. Pec lijkt nu al spijt van hem te hebben. Maar nog maar 3 jaar geleden was dit volgens kraay de nieuwe linksbuiten voor Ajax.

3 augustus 2019 om 11:38

Ik heb hem een paar potten bij Jong Ajax gezien op de Toekomst, maar kon er echt niet naar kijken. Zo’n blije idioot die zich continu vastloopt terwijl ‘ie naar de grond kijkt. Gruwelijk irritant. Blijkbaar heeft hij nog steeds niet door waarom hij mocht vertrekken bij Ajax..

3 augustus 2019 om 12:09

Dan heb je of niet goed gekeken of de verkeerde wedstrijden gezien want ik heb hem toch een paar keer gruwelijk goed zien voetballen bij jong Ajax . Mist wel vaak nog net in het laatste moment de koelbloedigheid en overzicht , maar kan echt wel voetballen. Hij is nog jong . Ik hoop dat hij nog met wat meer overzicht gaat krijgen , anders wordt het inderdaad wel een net-niet voetballer

3 augustus 2019 om 13:14

Hans Kraay jr. bedoel je? Degene die Willem Janssen een aanwinst voor Feyenoord vind? Dat verklaart denk ik een hoop.

3 augustus 2019 om 14:55

Dat is kort door de bocht VoetballR. Kraay zei dat hij bij Feyenoord de beste verdediger zou zijn, maar dat hij helaas al 33 is. Ben het overigens ook niet met hem eens, want Botteghin vind ik beter.

Kraay heeft geen verkeerde kijk op voetbal. Hij zei ooit ook dat Pelle een aanwinst voor Feyenoord was en toen werd hij uitgelachen. Kraay volgt de KKD momenteel altijd en als ik op vrijdagavond inschakel vind ik dat hij daar zinnige momenten uithaalt en vaak leuke talenten belicht. Kraay kan bijvoorbeeld heel sterk vertellen waarom Matusiwa Groningen sterker maakt, waarom Emil Hansson het kan halen bij Feyenoord en waarom Branco van den Boomen een nieuwe kans in de Eredivisie verdient.

Het is een vreemde eend in de bijt en dat zorgt ervoor dat veel mensen hem niet serieus nemen, maar hij heeft er absoluut wel kijk op

"dat is hem al een paar keer gebeurd in de voorbereiding"

Dus de trainer weet dat hij dit soort onhandige dingen in zijn spel heeft, heeft het er nog niet uitgekregen, stelt hem wel gewoon op en bekritiseerd hem vervolgens hierop. Hoewel je als trainer niet alles in de hand hebt mag hij hier toch ook wel de hand in eigen boezem steken.

3 augustus 2019 om 14:59

Ik denk niet dat PEC budget heeft om dan maar een alternatief neer te zetten.

3 augustus 2019 om 17:23

Daar gaat het mij ook niet om. Als je als trainer blijkbaar al perfect op de hoogte bent van zijn tekortkomingen, het helemaal mis ziet gaan, niets doet qua wissels (want wellicht niets op de bank), dan getuigt het in mijn ogen van weinig vernuft om deze speler na de wedstrijd nog eens de grond in te boren in de pers. Helemaal op een manier waarbij je zelf aangeeft dat je al veel eerder wist wat er aan schort. Stegeman laat hier gewoon zien niet al te lekker begonnen te zijn en botviert dat op een speler die een wel heel ongelukkig debuut kende, zonder zelf in te grijpen tijdens de wedstrijd. Dat vind ik niet getuigen van veel kunde of klasse.

Dan had je hem niet moeten halen. Dit is precies de reden waarom hij bij Ajax weg mag en bij Heerenveen na een verhuurperiode niet terug hoefde te komen ondanks een optie tot koop. Ja, hij kan iets met een bal. Maar aan de andere kant kan deze jongen kan helemaal niks waar het team iets aan heeft. Een speler die nooit thuis geeft als het om het echie gaat. Een verschrikkelijke egoman met alleen maar rendementsloze niks trucjes. Je kan beter met 10 man gaan spelen dan dat je hem als 11e man erbij hebt.

Als ik zo iemand in mijn team had had ik hem zélf onder het gras geschoffeld.

3 augustus 2019 om 11:59

Tja,we sabelen nu eenmaal alles neer wat boven het maaiveld uitsteekt.

3 augustus 2019 om 12:11

Hij heeft bij 2 clubs de kans gehad om zijn acties om te zetten in iets effectiefs voor het team en dat is hem niet gelukt. Dan hoop je dat ie er een keer wat van leert en begint met simpel spelen totdat ie voldoende krediet voor trucjes heeft. Maar nee hoor, ook bij club nummer 3 gaat ie door met het spel wat tot op heden vooral destructief voor zijn carriere is. Dat ie kan voetballen staat namelijk niet ter discussie.

3 augustus 2019 om 12:15

Hij steekt niet boven het maaiveld uit. Het zit er ver onder.

3 augustus 2019 om 12:28

Ik vind het juist wel leuk, eindelijk een speler bij PEC die dingen kan met een bal en creatief is. Als hij het wisselvallige eruit krijgt, lijkt me dit een speler met veel doorgroeimogelijkheden.

Ik snap zo'n speler echt niet. Kies toch voor effectieve acties en rendement ipv show. Wat wil je nou!

Dit wist je toch al toen je hem huurde? Dit deed hij namelijk altijd al... dat is ook precies de reden dat hij weg moet bij Ajax. Hij kan fantastisch voetballen, maar het is te frivool. Dat werkt niet in het profvoetbal.

Deze jongen kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Maar ik zei het gister in het 'Live meepraten' ook al, het slaat bij hem zo snel over in nonchalance. Jammer.

Ach, brand vooral die jongen in de media af. Lekkere medespeler en coach ben je dan. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je hebt geergerd aan hem, maar zo uiten helpt natuurlijk niet. Het is nog een jonge vent, spreek hem daar intern op aan. Straks is die jongen na 1 wedstrijd al klaar in Zwolle, daar heeft niemand baat bij.

Johnsen is typisch zo'n buitenspeler die een hele goede techniek heeft maar niet het overzicht heeft om er echt iets mee te doen. Veel met een bal kunnen is leuk maar zolang het niet efficiënt is dan heb je er helemaal niks aan... Hem na 1 wedstrijd afschrijven is misschien een beetje voorbarig maar wat die liet zien was niet heel hoopgevend.

Die jongen moet wat minder foto's maken van zn auto en fortnite spelen en meer trainen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Willem II8-8
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper90
S. KerstenVerdediger90
J. DrostMiddenvelder91
E. ReijndersMiddenvelder92
M. SaymakMiddenvelder81
M. van DuinenAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren