Juventus werpt zich voor vertrek van concurrent Matthijs de Ligt naar Arsenal

Zaterdag, 3 augustus 2019 om

Juventus wenst niet mee te werken aan de verhuur van Daniele Rugani aan Arsenal. Vrijdag schreef La Gazzetta dello Sport dat de Premier League-club zich officieel heeft gemeld in Turijn en dat nieuws wordt een dag later bevestigd door Goal. Juventus heeft Arsenal nul op het rekest gegeven, zo klinkt het. Een vertrek van de centrale verdediger past momenteel niet in de plannen van de grootmacht uit de Serie A.

Naar verluidt zette Arsenal in op een verhuurperiode van twee seizoenen, met een optie tot koop. Ondanks dat Rugani vorig seizoen slechts vijftien competitieduels speelde, en sinds de zomer ook concurrentie heeft gekregen van Matthijs de Ligt, wil Juventus hem voorlopig binnenboord houden. De club gaat de nieuwe jaargang het liefst in met vijf centrale verdedigers, mede omdat er intern zorgen zijn over de fitheid van Giorgio Chiellini.

Rugani zou een langer verblijf bij Juventus wel zien zitten. De mandekker heeft een goede relatie met de nieuwe trainer Maurizio Sarri, die hij al kende van hun gezamenlijke periode bij Empoli tussen 2013 en 2015. Arsenal lijkt zodoende kansloos en zal verder moeten zoeken naar een centrale verdediger. The Gunners tastten eerder al mis met twee biedingen op Kieran Tierney van Celtic, al verwacht Goal een derde poging vanuit het Emirates Stadium.

Rugani is bij Juventus nooit verzekerd geweest van een basisplaats. Na zijn twee seizoenen op huurbasis bij Empoli speelde hij nooit meer dan 22 duels in een seizoen voor Juventus in de Serie A. In totaal staat de teller op 69 optredens in de competitie voor la Vecchia Signora. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed hij 45 minuten mee tegen Tottenham Hotspur (2-3 nederlaag) en 23 minuten tegen Internazionale (1-1, winst na strafschoppen).


Poll

Doet Juventus er goed aan om Daniele Rugani binnenboord te houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Typische Arsenal aankoop. Een net niet speler. Nu hebben ze met Auba, Lacazette en Pepe een mooie aanval, maar verder is het te matig om in de top 4 te komen

3 augustus 2019 om 11:17

Wat lul jij nou? Ze gaan hem juist niet halen volgens het artikel.

3 augustus 2019 om 11:19

Rugani is gewoon een zeer goede cv, wat te braaf maar de kwaliteit is er.

3 augustus 2019 om 11:27

Vriendin van hem mag er ook wezen, wellicht dat zij het wilde in hem er alsnog uit kan brengen

3 augustus 2019 om 11:43

Wellicht zuigt die het beest in hem te snel leeg

3 augustus 2019 om 17:11

Is gewoon middelmaat zag je tegen Ajax pijnlijk duidelijk. Komt gewoon te kort voor Juventus..

4 augustus 2019 om 02:15

Tegen Ajax was hij de beste verdediger in de uitwedstrijd?

3 augustus 2019 om 11:25

Te matig om in de top 4 te komen zelfs? Afgelopen seizoen miste Arsenal de top 4 op 1 puntje met een mindere selectie. Deze top 4 hadden ze wel gehaald als van Brighton of Crystal Palace werd gewonnen. Ik kan daarom ook niet inzien hoe je tot deze conclusie komt. Natuurlijk heeft Arsenal betere verdedigers nodig, maar ze zijn met het huidige team gewoon in de race voor de top 3/4.

3 augustus 2019 om 13:17

Zulke reacties, zoals die van Jos-92, lees ik nu echt letterlijk altijd bij Arsenal-artikels. Mensen apen elkaar gewoon na zonder Arsenal echt te volgen.

3 augustus 2019 om 13:57

Inderdaad magician! Het was eerder meer dat chelsea en spurs deden alsof geen CL-voetbal wouden en uitvorm waren.

3 augustus 2019 om 15:16

Weet niet of je mijn reactie goed verstond, heb daarom dus ook aangepast maar ik gaf Awkard Turtle gelijk. Chelsea en Spurs waren uit vorm, maar Arsenal was dat zeker ook. Echt zonder dat we geen CL gehaald hebben.

3 augustus 2019 om 11:36

Misschien beter lezen voordat je wat post, ; ) er staat duidelijk dat Juventus hem NIET laat gaan dus. Btw Rugani is een prima speler.

Begrijpelijk, Chiellini is inderdaad te vaak out om met 4 cv's het seizoen te starten, hopelijk laten ze Rugani gaan en halen ze een andere oudere (Italiaanse) cv om zijn plek in te vullen, Rugani moet meer spelen en bij Juve gaat dat niet lukken. Romero is te beloftevol om terug te halen en te laten banken, en zowel Demiral als De Ligt gaan normaliter veel spelen, Juve zit met een lastige luxe centraal achterin.

3 augustus 2019 om 11:23

Hoe zie jij de kansen van Demiral onder Sarri? Kan hij Bonucci of Chiellini verdringen op den duur, of denk je dat Sarri toch voor de ervaring gaat en een van hen naast De Ligt opstelt?

3 augustus 2019 om 11:26

Een fitte Chiellini is nog steeds de beste verdediger van de wereld. Ik praat puur verdedigend, voetballend is hij natuurlijk wat minder. Het zal Chiellini worden en dan zal het knokken worden tussen de ligt en bonucci. Ik zie demiral meer als een vervanger voor Chiellini.

3 augustus 2019 om 11:26

Er is ook gewoon een kans dat de Ligt in het begin nog een tijdje moet banken hoor.

3 augustus 2019 om 11:33

MamiDemerci

Demiral gaat genoeg spelen, hij is een type Chiellini, De Ligt is een type Bonucci, die twee gaan doorgaans met elkaar vechten voor een plek, daarnaast zal Chiellini strijden met Demiral, maar aangezien je Chiellini altijd een half jaar kwijt bent aan blessures zal Demiral genoeg kunnen spelen. Komt nog eens bij dat Demiral in de voorbereiding veruit de best presterende speler was van de achterhoede ( misschien zelfs van het hele team ). Als deze Demiral niet vaak gaat spelen, moet Juve nooit nog een jonge speler onder 25 halen.

3 augustus 2019 om 13:38

Bedankt voor je uitgebreide antwoord 👍🏼

3 augustus 2019 om 15:37

Geen probleem 👍

Snel doorschakelen naar een andere CV dan, Holding en Sokratis zijn een prima duo maar een concurrent + Mavropanos als back-up is zeker weten nodig.

Dit wordt zo zwaar door de Italiaanse media er doorheen gedouwd op aanspraak van Juve of zaakwaarnemer. Hij is het net niet , gevalletje mustafi. Over net niet gesproken daar hebben wij laatste paar jaar wel een copyright op gehad. Nu er eindelijk een wederopstanding is zie ik dit niet gebeuren.

3 augustus 2019 om 13:09

Gevalletje Mustafi dan nog wel. Ga er vanuit dat je Rugani zelden heb zien voetballen. Solide verdediger gewoon.

3 augustus 2019 om 14:10

Tuurlijk wel. Jij hebt hem niet zien voetballen. Juve - Parma? Juve - Ajax? In totaal 15 wedstrijden gespeeld in serie a. En dan waren barzagli en chiellini vaak genoeg geblesseerd. Als hij zo goed is he zoals jij dat nu insinueert, dan waarom laten ze gaan? Waarom demirel halen ? Zoveel potentie dat hij bonucci of chiellini kan opvolgen toch ? Dan waarom willen ze hem laten gaan? Jij bent die type Arsenal supporter zoals TY. Jarenlang krijgen wij net niet balrs en dan vindt jij hem een versterking voor Engeland.

3 augustus 2019 om 15:00

Wie is TY zelfs?

Daarnaast, jij vergelijkt hem met Mustafi. Ik herhaal het nog eens: je vergelijkt hem met Shkodran Mustafi. Heb je de Duitser ooit al eens zien voetballen? Hij is in geen honderd jaar te vergelijken met Rugani. Is Rugani een topverdediger à la Chiellini of Van Dijk? Neen. Is hij beter dan wat we hebben? Met uitzondering van Rob Holding, zeker. Na het binnenhalen van Saliba, Ceballos, Martinelli, Pepe en hoogstwaarschijnlijk Tierney zou ik zeker tevreden geweest zijn met Rugani als centrale verdediger.

Vervolgens: Demirel is de keeper van Fenerbahce, Demiral is een Turks toptalent gekocht van Sassuolo die het beter lijkt te doen dan de Ligt.

Ten slotte stel je de vraag: 'dan waarom willen ze hem laten gaan?'. Heb je het artikel zelfs gelezen? Ze willen hem juist niet laten vertrekken.

3 augustus 2019 om 15:54

Jij spreekt ook als TY. Iemand die Claude wil zijn? En jij hoeft mij niet te vertellen hoe je het schrijft en of hij een toptalent is of niet. Ik heb hem zien ballen bij sassuelo en turkije. Ik weet ook dat hij in Portugal heeft gebald, nou dan weet je dat ook. Ja ik vindt hem slecht , ik zou eerder blind nemen dan hem. Kom aub met zijn statistieken van vorige seizoen want 2 seizoenen geleden was hij lekker bezig. Maar vorig seizoen kom met statistieken. Ik heb elke wedstrijd gezien van Juve , zoals ik het zeg hij is gevalletje mustafi. Ook geen wereld kampioen, zeggen die dingen wat, nee. Ik kan praten over rugani omdat ik hem heb zien voetballen , hij wordt ook niet meer geselecteerd voor Italië. Jij wilt een slap verdediger erbij hebben. Schrijf een brief naar Edu, ik kan jou niet serieus nemen als jij rugani erbij graag hebt. En nee we hebben ook geen helden op dit moment achterin op papa en holding na ben ik niet zo gecharmeerd van de rest. Kijk nogmaals dit wordt door Juve en de media doorgedrukt. En ik trap er niet in, rugani wil graag spelen zoals elke balr. En als het in een artikel staat dat ze hem niet weg willen laten gaan, dan is dat natuurlijk ook onzin. Na zoveel uitgave en de FFP is elke bankzitter te koop.

3 augustus 2019 om 16:35

Heel goed gebruik gemaakt van Wikipedia over Merih Demiral. Proficiat! Maar bon, je schrijft ik vind met dt en je zegt vervolgens dat je me niet serieus neemt. Leuk. Laten we het tenminste eens zijn dat we het oneens zijn over Rugani.

3 augustus 2019 om 16:47

Magische meester heeft wiki ontdekt. En nee ik heb het niet van wiki, je hebt al een oordeel zonder de feiten te kennen hoe ik aan me bron kom. En BTW we zitten hier geen Nederlandse les te toetsen waar ik me voor jou speciaal goed moet uitdrukken terwijl je mij al begrijpt. Of het nou demirel of demiral is of een dt is die er gemist wordt, je begreep me. En over demirel gesproken hij keept niet meer voor fener🤣. En ik hoop voor jou dat het rugani wordt magische meester.

Zeer verstandig van Juve,wellicht heb je hem vaker nodig dan gedacht,aangezien de Ligt nog moet wennen aan het Italiaanse voetbal en zo meer roulatiemogelijkheden zijn voor Sarri.
Chiellini zal ook niet meer alles spelen.

Waarom hebben zoveel mensen het idee dat Rugani een matige verdediger is? Is verdedigend heel goed, staat positioneel goed, stapt op de juiste momenten goed en kan goed meevoetballen. Het enige wat hij nog mist is het felle wat een Ramos etc wel heeft maar dat is ook prima te doen met een partner die dat wel heeft. Deze jongen zit gewoon bij de verkeerde club en heeft teveel concurrentie met wereldtoppers als Chiellini, Bonucci en nu ook De ligt en Demiral die ook heel veel potentie laat zien. Als ik hem was maakte ik de stap naar Arsenal om jezelf toch in de kijker te spelen.

Jammer, maar ga ervan uit dat Sanllehi op meerdere borden aan het schaken is.

Toch nog iets positiefs te lezen van Juventus, gezien de laatste tijd. *zucht

Al had het voor Rugani niet slecht geweest moest hij verhuurd worden. Hij krijgt te weinig kans tot spelen bij Juve, uiteraard omdat de concurrentie wat betreft de centrale verdedigers echt wel hoog ligt momenteel.

3 augustus 2019 om 13:19

Wat is er zo positief aan? Als ik het goed begrijp heeft hij vier (!) verdedigers voor hem staan in de pikorde: Bonnucci, Chiellini, De Ligt en Demiral.

Rugani moet gewoon vertrekken bij Juventus als hij nog wat wil maken van zijn carrière. Hij is 25 maar heeft al vier jaar gefungeerd als bankzitter.

3 augustus 2019 om 13:49

Dit was eerder sarcastisch bedoeld...

3 augustus 2019 om 17:21

Sarcasme via het internet kan soms lastig zijn

Ik zou als Arsenal zijnde overschakelen naar Upamecano. Hij is sterk in de lucht, hij kan goed tackelen en daarnaast zeer goed meevoetballen. Hij zou met Holding de komende 10 jaar een zeer sterk duo kunnen vormen. Als ze dan nog Tierney binnenhalen, zijn alle defensieve problemen opgelost voor de komende jaren.

3 augustus 2019 om 12:26

Moest die geen 90+ miljoen kosten? Heeft zelfs zo'n hoge clausule dacht ik.

3 augustus 2019 om 12:37

Dat is wel erg prijzig inderdaad, maar het zou wel nodig zijn bij ons. Ik zou het sowieso niet verkeerd vinden om in de BL te kijken naar verdedigers. Konaté, Upamecano en Jonathan Tah zouden allen zeer goed passen bij ons namelijk. Misschien is Konaté goedkoper dan Upamecano?

3 augustus 2019 om 13:09

Dacht dat die nu op te halen was voor rond de 30-40 miljoen door blessures en een minder seizoen vorig jaar. Dat is toch wat ik opgevangen had toen Milan interesse had maar of dat accuraat is ben ik niet zeker van.

Konaté is blijkbaar nog een stuk beter en die zou een stuk meer kosten.

Bij juve zien ze ook wel dat de ligt niet klaar is voor de basis maar enkel is afgekomen voor het geld. Wordt een leuk seizoen voor hem.

3 augustus 2019 om 14:38

Die gaat gewoon minimaal 25 wedstrijden spelen komend seizoen. Wat een prima aantal is in je debuut seizoen.

Konaté, Upamecano, Ruben Dias, Aké. Allemaal verdedigers die niet al te prijzig zijn en die onze verdediging onmiddellijk kunnen versterken. Rugani is een goeie verdediger maar heel erg vind ik het nu niet dat we hem niet zouden halen, genoeg centrale verdedigers die onze verdediging kunnen versterken. Maar echt veel tijd hebben we nu niet meer, hopelijk handelt Arsenal snel.

3 augustus 2019 om 13:17

Aké hoeft van mij niet. Wij zijn een echte leider en gelieve een grote verdediger nodig. Aké is in de lucht toch te zwak.

3 augustus 2019 om 13:21

Het is nog maar de vraag of we een echte topper kunnen halen in de laatste 6 dagen. Met Tierney en Aké zou ik gewoon heel tevreden zijn met deze transferperiode. Ook al is hij niet al te lang. Maar bon, de andere namen die ik opnoemde lijken inderdaad een betere optie.

3 augustus 2019 om 14:17

Liever ake(L CB) en tierney dan rugani. Maar ake gaat niet gebeuren aangezien wij met EL te weinig inkomsten genereren om dat te voltooien.

3 augustus 2019 om 14:52

Ake hoeft voor mij ook niet hoor. Liever rugani maar die is ook niet haalbaar. Misschien een lijntje gooien na 1 van de 2 verdedigers van brigthon? En anders konate, upamecano, tah of Ruben dias? Een tah of Ruben dias moet wel haalbaar zijn toch?

Rugani geeft zelf aan te willen blijven, dat is prima. Als je liever 5e centrale verdediger wil zijn bij Juventus dan basis bij Arsenal moet je het ook zelf weten.

Hopelijk schakelt de club snel door naar een andere speler. Ik ga er vanuit dat ze wel een lijstje hebben.

3 augustus 2019 om 14:27

Als je na 3 jaar daar niet in de basis kan komen dan waarom zou je van hem verwachten dat hij bij Arsenal wel in de basis komt? We hebben het hier niet over van dijk ofzo, we hebben het hier over een speler die niet kopsterk is, niet snel, geen lange paas heeft of een goede dribbel. We praten over een oke verdediger. Waarom heb ik het idee dat sommige denken dat we hier een speler halen die onze verdediging beter maakt? Als dit rondt zou komen dan hoop ik voor jullie als Arsenal fans dat dit een aankoop is wat ons beter maakt anders hangen we met zijn wage bill elke week eraan. Ik kan me nog goed herinneren hoe hij zat te verdidegen tegen Parma. Kijk ik heb meerdere wedstrijden gezien en geen 1x heeft hij mij geïmponeerd. Wij zoeken imposante, prater, fysieke, leider en mentaal sterk speler. Ik zie geen van deze aspecten in deze jongen terug. Als hij echt zo goed was hield ik zelf een petitie om hem te halen.

3 augustus 2019 om 14:52

Hij is beter dan wat er staat bij Arsenal dus hartstikke logisch dat ze hem willen halen.

3 augustus 2019 om 15:19

Hij is zwaar niet beter dan papa, Kos(ja hij is oud maar nog steeds een leider) en ook niet beter dan holding. Voordat iemand wat over holding gaat beginnen laat me even jullie voor zijn. Voor zijn blessure heeft hij onder emery bijna alles gespeeld en was hij best goed. De rest tjaa dat zit op zijn niv of eronder. Bewijs het met statistieken nationaal en internationaal wedstrijden aub. Laatst geselecteerd voor Italië in nov en dan ook hele wedstrijd op de bank. Spelers als acerbi, mancini en romagnoli krijgen voorrang boven hem. 2 seizoenen terug speelde hij goed ja(17/18). Vorige seizoen ging nergens over, als Juve het zag zitten hadden ze hem zeker uitgeleend aan een Italiaanse ploeg dan een Engelse ploeg. BTW welke Italiaanse speler kan wel goed aarde in Engeland ? De enige 2 die opkomen zijn Zola en pelle. Type fans als jou zullen zeker rugani beter vinden dan een zouma, ake, RB verdedigers. Iedereen kent de namen die interessant zijn , Google ook aub de beelden waar hij als een mustafi zit te ballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1064 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus6326
2.Lazio6237
4.Atalanta4836
5.AS Roma4516
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger253
P. DybalaAanvaller247
G. HiguaínAanvaller235
M. OlivieriAanvaller00
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

4 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Borussia Dortmund is absoluut niet van plan om de vraagprijs voor Jadon Sancho te verlagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren