Lionel Messi moet schorsing van drie maanden uitzitten

Zaterdag, 3 augustus 2019 om

De CONMEBOL heeft Lionel Messi een schorsing van drie maanden en een boete van omgerekend 45.000 euro uitgedeeld. Dit naar aanleiding van zijn uitspraken na de halve finale en troostfinale van het recente toernooi om de Copa América. De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie schorste de aanvaller van het nationale elftal van Argentinië eerder al voor een wedstrijd in verband met zijn rode kaart in de troostfinale tegen Chili.

Messi werd in de eerste helft van het duel na een handgemeen met Gary Medel van het veld gestuurd. Het was voor de sterspeler van la selección albiceleste pas zijn tweede rode kaart in zijn loopbaan, na een uitsluiting in zijn allereerste A-interland. Enkele dagen eerder, na de verloren halve finale tegen gastland Brazilië, was hij bijzonder kritisch op de scheidsrechters, de VAR, de organisatie van het toernooi en de CONMEBOL zelf.

Wat is het vermogen van Lionel Messi en hoe hoog is zijn salaris?

Als speler van Barcelona heeft Lionel Messi de afgelopen jaren een fortuin opgebouwd. De Argentijns international is een van de best betaalde atleten ter wereld.Lees artikel

“Zoals ik eerder al eens heb gezegd: er is helaas veel corruptie bij scheidsrechters”, stelde de aanvoerder van Argentinië ook nog eens na de troostfinale. “We hadden na die wedstrijd (tegen Brazilië, red.) het gevoel dat we niet in de eindstrijd móchten staan van de arbitrage. Maar als je dat uitspreekt, gebeuren zulke dingen.”

"Aan deze corruptie zouden we niet mee moeten werken", foeterde Messi. "We zijn het helemaal zat hier. Er is bij deze Copa totaal geen respect voor ons. Het voetbal raakt verziekt, de mensen kunnen er op deze manier niet meer van genieten." De Zuid-Amerikaanse voetbalbond vindt de uitspraken van Messi ‘buitenproportioneel’ en ‘respectloos’, zo valt op de website te lezen.

De Argentijnse nationale bond (AFA) schreef in juli een brief met verontschuldigingen van Messi naar de ethische commissie van de CONMEBOL. De bond wees erop dat Messi zich in een stressvolle situatie bevond en is ook van mening dat een schorsing van twee jaar, de maximale straf, buiten alle proporties zou zijn. Een waarschuwing of boete was in de optiek van de AFA zwaar genoeg, maar de CONMEBOL koos voor een schorsing van drie maanden.

Messi mist door zijn schorsing de oefeninterlands tegen Chili, Mexico en Duitsland in september en oktober. Door de schorsing vanwege zijn rode kaart mist de Argentijn tevens de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd, tegen een nog onbekende tegenstander. Argentinië start in maart volgend jaar de kwalificatiecyclus voor het WK in Qatar in 2022.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door tomido)

Kansloze straf , niet dat t nodig was maar doe dan niks . ze spelen nu een hele tijd niet dus lekker belangrijk !

Messi pakt nog wel een prijs met Argentinië, slechts een kwestie van tijd!

3 augustus 2019 om 07:06

Nehhh

3 augustus 2019 om 07:14

Ik betwijfel het. Ook de aankomende generatie heeft Brazilië een sterkere, maar vooral meer uitgebalanceerde selectie. Waar Argentinië het moet hebben van de aanval met natuurlijk Messi, Icardi, Higuain, Di Maria en Dybala, heeft hun grote rivaal op elke positie wel topspelers. Ook de talenten voor de volgende generatie maken bij Brazilië een stuk meer indruk dan Argentinië. Waar Messi's thuisland alleen Lautaro Martinez als benoemenswaardig wereldtalent heeft, kan Brazilië de komende jaren rekenen op de kunsten van megatalenten als Vinicius, Rodrygo, Eder Militao, Paulinho van Bayer Leverkusen, Matheus Cunha van Leipzig, Gabriel Jesus, Lucas Paqueta, Richarlison en meer.

3 augustus 2019 om 10:20

Dat denk ik echt niet als je kijkt naar Brazilië hebben ze een onuitputtelijke top selectie zelfs Colombia en Peru schat ik hoger dan Messi en zijn vrienden. Voordeel is next year isdat in Argentinië de copa wie weet wie weet

3 augustus 2019 om 11:25

Peru? Ga even fietsen man. Argentinië is na Brazilië gewoon de beste ploeg van het continent hoor.

3 augustus 2019 om 17:52

Zie hem eerder nog wat kaarten pakken

Hoewel ik het inderdaad ermee eens ben dat er ongetwijfeld corruptie plaats vindt binnen het betaald voetbal, was het gewoon niet slim van Messi om dit zo te uiten. Ik denk echter niet dat hij er echt wakker van ligt. Let's be honest, ik denk dat hij überhaupt nooit zin heeft om voor Argentinië te spelen.

3 augustus 2019 om 07:26

Het was misschien niet slim om zich zo te uiten, maar als een bekende spelers het zegt wordt het iig wel meer op gepakt dan als de 3e wissel dit had gezegd. Want dat er een hoop corruptie is, is duidelijk. Die rode kaart waar echt niks aan de hand is kort na zijn uitspraken is ook wel heel toevallig.

3 augustus 2019 om 09:10

Als er echt corruptie plaatsvindt, en Messi weet dit dan moet meneer Messi doorpakken en niet als een schijterd achteraf sorry komen zeggen. Dat bewijst alleen maar zijn ongelijk en dat deze schorsing dus gewoon terecht is.

3 augustus 2019 om 10:20

Lol. Alsof er niet vaker onterechte kaarten worden gegeven en als iemand er dan over zeurt dan moet ie normaal doen en is de wereld te klein, maar onze kleine vriend Messi mag alles zeggen en hoeft geen respect te hebben voor de arbitrage? Ik weet dat Messi fans hem als een soort God zien, maar dat is hij dus niet. Gwn lekker op de blaren zitten.

3 augustus 2019 om 11:03

Er zal inderdaad vast corruptie plaats vinden in het betaald voetbal. Maar het is gewoon ronduit triest en respectloos richting je tegenstanders om dit te roepen nadat je uitgeschakeld bent. Daarnaast komt het ook een beetje sneu over, zo van 'als ik niet kan winnen, moet het wel corruptie zijn'.

3 augustus 2019 om 13:28

Tegenwoordig heb je VAR tijdens de wedstrijd jesaja, als je dan nog zulke fouten maakt (elke wedstrijd bijna) kun je wel spreken van corruptie, om het goed te praten omdat er vaker onterecht gehandelt is is ook vrij dom, VAR is er niet voor niets.

Ik begrijp dat je een schorsing oplegt, maar wat ik mis is de kritische blik van de Conmebol naar zichzelf. De kritiek die Messi had, was echt wel ergens waar. Het zou ze sieren als ze naast deze straf ook een intern onderzoek hadden ingesteld. Dat ze dat niet doen, geeft Messi alleen maar extra gelijk (maar je moet je kritiek nooit zo uiten zoals Messi heeft gedaan).

3 augustus 2019 om 09:05

Een intern onderzoek naar corruptie bij hun zelf? Dat heeft geen enkele zin natuurlijk. Iets van wij van WC eend adviseren WC eend schiet dan door me hoofd.

3 augustus 2019 om 09:11

Je draait het om. Als er echt corruptie plaatsvindt, en Messi weet dit dan moet meneer Messi doorpakken en niet als een schijterd achteraf sorry komen zeggen. Dat bewijst alleen maar zijn ongelijk en dat deze schorsing dus gewoon terecht is.

3 augustus 2019 om 10:15

Er wordt toch wel overdreven hoor, er wordt echt gedaan of Argentinië elke wedstrijd enorm vaak benadeeld werd. Er werden natuurlijk enorme blunders begaan door de arbitrage maar dat was zo wat in elke wedstrijd zo. Het zat Argentinië niet mee maar om dan meteen te roepen dat er zeker en vast corruptie is gaat er zwaar over. Ik weet dat ik oude koeien uit de sloot haal maar moest er dan ook een onderzoek naar corruptie van de UEFA uitgevoerd worden na de wedstrijden van Barcelona tegen PSG en Chelsea?

3 augustus 2019 om 11:07

Nee dat zou alleen moeten als een speler van PSG of Chelsea na de wedstrijd had geroepen dat het corruptie was volgens de logica van 4Ever4Ajax.

3 augustus 2019 om 11:16

@Lierse1997: het gaat me niet om Messi of wie dan ook. Maar er worden in Zuid-Amerika aan de lopende band zeer dubieuze beslissingen genomen (niet bij den specifiek land). Het zou ze sieren als ze daar eens kritisch naar gaan kijken. Wat betreft de uefa geef ik je helemaal gelijk natuurlijk. We zullen hier in Europa ook niey gevrijwaard zijn van corruptie. Die wedstrijd tussen PSG en Chelsea was op z’n minst curieus.

3 augustus 2019 om 11:17

@Quancios: even serieus, waar haal jij deze wijsheid vandaan? Ik suggereer helemaal niets. Jij bent nu zielig bezig door mij dingen in de schoenen te schuiven die ik niet heb gezegd. Ik heb met je te doen als je zo in de wereld staat.

3 augustus 2019 om 11:35

@4ever4ajax

Dat er corruptie plaatsvind in Zuid-Amerika is zo goed als zeker, maar dat is eerder op het vlak van geld achterhouden en nepotisme (en dit gebeurt overal getuige Platini en Blatter). Maar waar Messi op doelt is dat er echt matchfixing plaatsvind die door de Conmebol en Brazilië gereguleerd wordt. Daar geloof ik persoonlijk geen snars van en het zijn dan ook echt belachelijke aantijgingen. En het lijkt me daardoor ook volkomen logisch dat Messi een (lichte) straf krijgt.

Je hebt wel gelijk dat er veel dubieuze beslissingen gemaakt worden, maar zoals je zelf zegt geldt dit voor wel meer landen dan voor Argentinië. En foute beslissingen zijn inherent aan het voetbal, dus ik zie niet echt in waarom de Conmebol een onderzoek zou moeten instellen naar een scheidsrechter die foute beslissingen maakt. Ze zouden inderdaad wel kritisch moeten zijn naar die scheidsrechters toe maar dat hou je beter intern, dus misschien heeft dat ook gewoon plaatsgevonden.

3 augustus 2019 om 12:26

Ik bedoel ook geen onderzoek naar 1 scheidsrechter. Maar naar het hele scheidsrechterkorps van Zuid-Amerika. En nogmaals, dat zou ik ook bij uefa toejuichen hoor, al komt het denk ik minder vaak voor (maar zal zeker ook hier plaatsvinden). En als je geen onderzoek instelt, zou hey goed zijn geweest als de Conmebol in ieder geval zou aangeven dat ze het betreuren dat er vele dubieuze beslissingen zijn genomen en dat ze daar intern mee aan de gang gaan.

3 augustus 2019 om 11:06

Jemig. Omdat Messi dit zegt moet er ineens ook echt gekeken worden of er echt corruptie plaats heeft gevonden. Als pak 'm beet Renato Tapia dit na de finale had geroepen, was iedereen over hem heen gevallen en had niemand het gehad over 'Conmebol moet een intern onderzoek instellen'. Beetje krom ook he, als organisatie moet je dus een onderzoek instellen wanneer een speler na zijn uitschakeling roept dat er corruptie plaatsvind, zonder dit hard te maken. Nee, Messi heeft zich als een klein kind gedragen en moet daar voor 'boeten'.

3 augustus 2019 om 11:26

Ook hier weer doe je zoveel aannames die ik allemaal zou hebben geschreven. Ik zou opnieuw leren lezen voordat je van allerlei dingen concludeert uit mijn stuk. Te beginnen met iets positiever in het leven te staan, ik heb met je te doen als je zo deprimerend in het leven staat.

3 augustus 2019 om 11:09

@4ever4ajax

nou, dan zit heel het voetbal vol met corruptie want ik ik zie elke week in elke competitie de meest rare arbitrale dwalingen, van de Premier League tot aan de Eredivisie. aangeschoten hands waarvoor je penalty's tegen krijgt bv is ook iets wat ik steeds vaker zie terug komen.

Messi heeft met Barca bv ook vaak genoeg discutabele beslissingen mee gehad en toen heb ik hem niet gehoord over corruptie. natuurlijk kan een speler wel eens gefrustreerd raken door een scheidsrechterlijke beslissing maar om dan gelijk te beginnen over corruptie gaat mij wel weer net iets te ver

3 augustus 2019 om 11:24

Ik beweer ook nergens dat het buiten zuid-Amerika nooit voorkomt. Zoals hierboven genoemd wordt heb je nog enigszins recent Barca-psg gehad die natuurlijk nooit had gekund. In zuid-Amerika is dit alleen meer schering en inslag. Afgelopen copa is bizar geweest (en niet alleen Argentinië) qua beslissingen van de scheidsrechters. Daar vind ik dat Messi een punt heeft, alhoewel hij dat nooit zo moet uiten. Schorsing vind ik dan ook terecht. Zou sowieso willen dat de FIFA (dus ook de uefa) meer door aan corruptie, nu laten ze het meer over aan de FBI dan dat ze een zelfreinigend vermogen hebben.

3 augustus 2019 om 11:36

Ik weet nog wel dat Drogba van een ‘absolute disgrace’ sprak nadat Barcelona enorm geholpen werd en dat Messi toen ook niet over corruptie begon te praten. Toen was het namelijk in zijn voordeel, net als bij die ‘oh zo fantastische’ remontada, waar Neymar de wedstrijd beslist maar al lang en breed wegens natrappen niet meer op het veld mocht staan. Messi is gewoon een enorm slechte verliezer, maar de fanboys zullen het nooit gaan inzien. Hij is niet meer de nederige Messi van vroeger, maar nog steeds kan hij alles maken in hun ogen waar bij andere spelers de wereld te klein is als ze dit doen. Dus om nou een onderzoek in te stellen omdat Messi zich erover uitspreekt.. Als ie het zo zeker weet, laat ie lekker een onafhankelijk onderzoek starten, want miljoenen heeft hij genoeg gezien zijn 100 miljoen euro contract.

3 augustus 2019 om 12:28

Ik ben hier geen vrijpleiter van Messi hoor, ik vind de straf terecht. Ik doel alleen op het feit dat tijdens de copa erg veel dubieuze beslissingen zijn genomen (en zeker niet alleen bij Argentinië).

Ik snap beide kanten wel. Die rode kaart en het VAR moment waren natuurlijk een regelrechte blamage. Grote kans dat Argentinië anders in de finale had gestaan. Maar als captain hoor je dit niet zo te stellen. Dat kan ook een stuk netter en diplomatieker. 3 maanden geen interlands is makkelijk te overleven.

Het zal hem leren, de belhamel!

Terechte straf voor een speler die het buiten Barcelona nergens heeft waargemaakt. Zijn populariteit zorgt voor een voorbeeldfunctie en dit soort acties kunnen niet. Hij heeft spijt betuigd, dus nu zand erover en over 3 maanden verder.

3 augustus 2019 om 11:44

"voor een speler die het buiten Barcelona nergens heeft waargemaakt"
Want dit heeft invloed op het wel of niet terecht zijn van een straf? Of is dit na zo'n lange tijd de opgekropte drang om gewoon weer even een sneer in een berichtje te zetten waarin Bochie zijn anti-messi/barca ideologie die we van hem gewend zijn moet laten zien? Dit zou bij elke voetballer gewoon een terechte straf zijn en Messi moet gewoon op de blaren zitten van zijn eigen opmerkingen.

Ik had daar lang op gereageerd maar il zei het nog. Argentinië wist hoe laat het was daarom moest Messi die excuus brief schrijven. Maar zijn uitspraken waren zo zwaar dat hij moest zwaar bestraft worden. Eigenlijk verschiet daar niet van want ik had daarvoor er reportage gezien en in Brazilië en de CONMEBOL waren ze razend ze wilden Messi gewoon zwaar aanpakken voor zijn uitspraken.

3 augustus 2019 om 11:38

Drie maanden noem ik nou niet bepaald zwaar. Dat is even lang als toen hij stopte, maar toch weer terugkwam. Hij mist wat oefenwedstrijden en welgeteld 1(!) kwalificatie wedstrijd. Als ze hem echt zwaar hadden willen straffen, hadden ze hem een volledig jaar geschorst zodat ie ook volgend jaar het toernooi zou missen. Prima straf verder trouwens, want het is pas zijn eerste keer dat ie zo over de schreef gaat. Gebeurt het nog een keer, direct de maximale straf opleggen.

Dit is toch geen straf en heb het gevoel dat hij gespaard wordt. Het zelfde als zeggen je bent 4 weken geschorst tijdens de zomerstop. Messi loopt gefrustreerd rond. Messi blinkt uit bij Barça omdat iedereen bereid is voor hem te lopen werken sleuren. Vuile meters maken. Hij mag zogezegd zijn kunstje doen. Bij Argentinië zijn de verwachtingen niet realistisch en zijn team is minder goed en er spelen spelers in die helemaal niet in zijn dienst willen spelen lijkt het. Hij moet daar de kar trekken maar komt daarvoor verdediggend veels te veel te kort. Hij moet te veel doen. Je ziet ondanks zijn extreme talent ook zij te kort komingen. Het is zonde want ik denk niet dat Argentinië het nog gaat doen in 2022 en 2026 is hij denk niet meer van de partij. Helaas komt aan alles een einde

Wat een onzin schorsing zeg. Hij zal er slapeloze nachten aan over houden.

Begrijpelijke straf. Je kunt niet zomaar even een bond van corruptie gaan betichten omdat het niet loopt zoals jij wilt. Was de arbitrage weer eens vrij matig tijdens de Copa? Ja, wil dat corruptie zeggen? Nee. Daar is op dit moment totaal geen bewijs voor.

Rare schorsing. Waarom schors je iemand niet voor een bepaald aantal wedstrijden? Ik denk dat iedere topspeler wel zo'n schorsing wil. Dan hoef je geen smoes te verzinnen om niet aan oefeninterlands mee te doen.

Wassen neus natuurlijk. Messi speelt heel vaak vriendschappelijke wedstrijden niet mee, dus de straf komt neer op één wedstrijd schorsing. Mild.

Zou de VAR ook op het matje geroepen zijn? Niet dat ik in complottheorieën geloof. Maar het was natuurlijk wel een schandalige beslissing / actie en ik kan me voorstellen dat een leidinggevende dan wel tekst en uitleg wenst van de VAR.

Dit is wel mooi nu kan die zich weer volledig focussen op Barcelona. Daarnaast roepen vele hier dat Argentinië na Brazillie gewoon de sterkste selectie heeft maar als team zijnde is het echt de zwakste selectie waarmee die gespeeld heeft. De eerste 3 wedstrijden op de Copa waren echt van een heel slecht niveau van Argentinië, positief is dan wel dat ze hun 2 beste wedstrijden tegen Brazilië en Chili hebben gespeeld. En dat je al verbetering kon zien ten opzichten van elkaar, aangezien de meeste pas 4 a 5x met elkaar samen hadden gespeeld.

Zal hem een zorg zijn. Hij is ook al 32 en wilt zich lekker kunnen focussen op Barcelona waar hij het meest tot zijn recht komt. Die oefen en kwalificatie wedstrijden kunnen hem gestolen worden. Ben blij dat grootheden als Messi zich een keertje uitspreken. Zoiets doe je niet zomaar dus heb juist respect voor zijn understatement. Messi, Argentinië en Zuid Amerika is nooit een gelukkig huwelijk geweest. Je zag aan alles dat hij veel opkropte daar en bij Barca zit hij altijd veel beter in zijn vel. Lees je ook van zijn spel af. Grote legende bij Barca en in Europa, maar met de nationale ploeg is hij altijd beetje misbruikt en speelde ze niet zoals hij zou willen. Toch zonde want Argentinië heeft te weinig gewonnen met zo'n speler in de gelederen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

3682 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0 0 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG - Real Madrid: Record van piepjonge Lionel Messi loopt gevaar

Paris Saint-Germain en Real Madrid zijn elkaars tegenstander in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. De ploeg van coach Thomas Tuchel won vijf van de eerste zes...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren