‘Iedereen wil van Ajax naar Real of Barça, zo gaat dat helaas niet met iedereen’

Vrijdag, 2 augustus 2019 om

SC Heerenveen maakte donderdag de komst van Ricardo van Rhijn wereldkundig. De 28-jarige verdediger was na zijn vertrek bij AZ transfervrij en had verschillende opties in binnen- en buitenland. “Uiteindelijk zat daar, met name in het buitenland, niet iets tussen dat mijn gezin en mij goed paste”, geeft Van Rhijn te kennen in gesprek met FOX Sports.

“Van daaruit heb ik de keuze voor Heerenveen gemaakt. Misschien dat de ik de afgelopen jaren een beetje ben verdwenen. Ik ben een jaartje in België geweest en heb de laatste twee seizoenen niet zoveel gespeeld als ik wilde. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik snel de tijd kan inhalen hier”, vertelt de verdediger, die toegeeft dat hij zowel binnen als buiten Europa aan de slag had gekund. Uiteindelijk viel zijn keuze op Heerenveen, waar hij zijn handtekening zette onder een eenjarig contract.

“Ik ben fit genoeg om direct aan te sluiten bij de groep. De meeste clubs hebben al een flinke voorbereiding achter de rug, dat heb ik niet. Ik zal een korte periode nodig hebben om volledig klaar te zijn”, stelt Van Rhijn, die na zijn vertrek bij Ajax een beetje van de radar verdween. De achtvoudig international van Oranje liet de Amsterdammers in de zomer van 2016 achter zich voor Club Brugge, waar hij na een seizoen op huurbasis naar AZ mocht vertrekken.

“Iedereen wil vanuit Ajax naar Real Madrid of Barcelona. Maar zo gaat dat helaas niet met iedereen. Laat ik nou een ander voorbeeld zijn. Dit is het pad dat ik moet bewandelen. En dat ga ik met volle overgave doen”, vult Van Rhijn aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. In twee seizoenen bij AZ kwam hij vervolgens tot 33 officiële wedstrijden. “Ik kwam bij AZ binnen in een ploeg die goed stond, met stabiele factoren centraal- en rechtsachterin. Het was op dat moment een bewuste keuze, maar die heeft achteraf niet goed uitgepakt.”


Poll

Is Ricardo van Rhijn een aanwinst voor sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door miccoli)

Ik vind hem wel een realist. Zoekt geen excuses. Geen over proud persoon. Mag ik heel graag. Ik wens hem t aller beste toe.

2 augustus 2019 om 11:05

toch vraag ik mij af waar het bij hem fout is gegaan. Hoe kan het dat deze speler op zijn leeftijd niet of nauwelijks speelt.

2 augustus 2019 om 11:13

weet niet of het fout gegaan is, bij Ajax hadden we misschien ook niks beter op het moment met oa Ligeon.
Hij is daarna gewoon voorbijgestreefd door Veltman en hij heeft eieren voor ze geld gekozen. In België heb ik hem niet meer gevolgd, dus weet niet hoe het daar geweest is, maar volgens mij ook niet erg veel gespeeld.

2 augustus 2019 om 11:28

Was Tete niet zijn opvolger ? Was niet de volgorde Van der Wiel, van Rhijn en daarna Tete en toen Veltman ?

2 augustus 2019 om 12:02

Hij werd inderdaad er uit gespeeld door Tete.

Voor de rest ben ik nou ook benieuwd waar het fout ging. Hij deed het in het begin helemaal niet verkeerd op de rechtsback positie bij Ajax. Heel veel mensen waren ook enthousiast en hij heeft daarom ook zijn debuut mogen maken voor het Nederlands elftal.

Hij is gaandeweg alleen kleurlozer gaan spelen, maar dit kan ook te maken hebben gehad met het Ajax van Frank de Boer wat ook steeds kleurlozer ging spelen. Hij is ook nooit heel veel beter geworden dan zijn eerste jaar.

Je kan ook niet echt zeggen dat hij nou een slechte mentaliteit of iets dergelijks heeft. Hij was naar mijn mening altijd een rustige jongen die niks geks deed.

2 augustus 2019 om 13:43

Ik noemde Van Rhijn altijd als een schijnverdediger. Iemand die altijd op één meter of 2 met zijn man meeloopt maar nooit ingrijpt. Heeft wel een paar vrije trappen er knap ingeschoten. Werd wat mij betreft gewoon altijd geoverwaardeerd.

Toen hij bij Ajax speelde had ik ik toch een grotere carrière voor hem voorspeld. Zie je toch wel vaker dat jonge spelers het bij Ajax heel goed doen en een grote toekomst voor zich hebben maar het in het buitenland niet redden. Desalniettemin is dit natuurlijk een prima speler voor Heerenveen.

2 augustus 2019 om 11:10

Hij redt het zelfs niet bij AZ. Of het voor Heerenveen een prima speler is, blijft dan ook de vraag. Hij heeft de laatste jaren te weinig wedstrijden gespeeld om dit gelijk te kunnen bevestigen. Maar idd er zijn genoeg voorbeelden van spelers die in de jeugd een gouden toekomst voor zich hadden maar die het totaal niet waar gemaakt hebben.

Heeft zijn kans gepakt toen Vd Wiel het iets minder deed, en deed dat 2 jaar naar behoren met ook een paar goede interlands. Maar je zag dat hij iets nonchalants in zijn spel had, en te vaak concentratieverlies. Het is me wel bijgebleven dat hij een zeer prettige jongen was in zijn interviews, en dat lees je hier ook terug. Het siert hem ook dat genoeg zelfreflectie heeft dat dit zijn plafond is, en dat hij ook genoegen neemt met een gelukkige omgeving, anders was hij wel naar het buitenland gegaan.

Al is het niet de beste voetballer. Van Rhijn komt over als een verstandige kerel en een prettig persoon. Ik gun hem ook echt het beste bij Heerenveen!

2 augustus 2019 om 12:04

Van Rhijn is juist een best goede voetballer voor zijn positie. Alleen zijn gebrek aan inzet speelt bij hem zeker een grote rol.

Toch wel opvallend dat hij nu op zijn 28e bijvoorbeeld niet goed genoeg is voor AZ, terwijl hij ook in het Nederlands Elftal speelde en bij Ajax op jonge leeftijd. Doet me denken aan zijn voorganger van der Wiel, wat is daar eigenlijk mee gebeurd? Emanuelson is ook een voorbeeld van een speler waar het vroeg mee klaar was. En Siem de Jong natuurlijk

2 augustus 2019 om 12:43

Siem de Jong heeft gewoon veel pech met blessures gehad. Sinds hij die klaplong heeft gehad, is hij nooit meer helemaal de oude geworden.

2 augustus 2019 om 12:47

En verder zie je toch vrij veel dat spelers domweg verkeerde keuzes maken. Emanuelson zat volgens mij best op zijn plek bij AC Milan, speelde er regelmatig, maar verslijt vervolgens drie clubs in Italië waar hij een bijrol speelde.

2 augustus 2019 om 12:48

Van der Wiel is daarnaast momenteel dacht ik clubloos nadat hij na een aanvaring met zijn trainer bij Toronto mocht vertrekken. Heeft daarvoor nadat hij bij PSG vertrok met Fenerbahçe en Cagliari ook niet bepaald de gelukkigste keuzes gemaakt.

Heb hem bij Ajax veel goede wedstrijden zien spelen met zo af een toe een keer een foutje. Had niet gedacht dat zijn carrière zo zou gaan lopen. toch jammer.. hopelijk kan die bij Heerenveen weer zijn niveau bereiken van eerder. Toch nog wel een leuke club waar ik hem zeker een basisplaats zie veroveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

171 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren