PSV profiteert eveneens mee van miljoenentransfer naar Engeland

Donderdag, 1 augustus 2019 om

PSV profiteert mee van de transfer van Arnaut Danjuma Groeneveld, die Club Brugge voor een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro heeft ingeruild voor Bournemouth. Volgens het Eindhovens Dagblad ontvangt PSV drie procent van de transfersom vanuit Engeland, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer 450.000 euro.

Danjuma speelde tussen zijn elfde en negentiende voor PSV, al bleef een definitieve doorbraak in de hoofdmacht van de Eindhovenaren uit. Een procent van het voor PSV gereserveerde bedrag bestaat uit de solidariteitsvergoeding voor de eerste vier jaren van Danjuma in de PSV-opleiding. Voor de laatste vier jaren is de vergoeding dubbel zo hoog, waardoor de Eredivisionist uit Eindhoven bijna een half miljoen euro tegemoet kan zien.

PSV is overigens niet de enige Nederlandse club die profijt heeft van de overgang van Danjuma naar de Premier League. NEC had namelijk een doorverkooppercentage bedongen met Club Brugge bij de transfer van de aanvaller van een jaar geleden. De club uit de Keuken Kampioen Divisie houdt volgens Voetbal International circa anderhalf miljoen euro over aan de deal van de Belgen met Bournemouth.

Club Brugge zal waarschijnlijk ook tevreden zijn over de transfer, want Danjuma kwam een jaar geleden voor een miljoen euro over van NEC en gaat nu voor een veelvoud de deur uit. Danjuma, die vorig jaar zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, tekende donderdag een vijfjarig contract bij Bournemouth.


Poll

Denk jij dat Arnaut Danjuma gaat slagen bij Bournemouth?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door cambuurlwden)

Nou als ik PSV was zou ik met dit bedrag het contract van Malen opwaarderen.

1 augustus 2019 om 16:08

Ow joh zo'n financiële klapper maakt het niet plaatsen voor de CL helemaal goed

1 augustus 2019 om 16:09

Precies, geef die jongen maar een "Luuk de Jong contract" gewoon de hele 450k, in tekengeld steken

Toch wel bijzonder dat deze jongen het toch zover heeft geschopt, terwijl hij bij PSV nooit een profcontract heeft gekregen. Ook volgers van buitenaf zagen het nooit als een groot talent bij Psv.

Mooi dat hij naar de Premier League gaat, dan blijft hij een stuk beter in beeld voor mij.

1 augustus 2019 om 15:59

Nja, is het dan zo'n groot talent? Hij is 22, levert een schamele 15m op. Hij zou bij PSV of Ajax niet in aanmerking komen voor een basisplaats en heeft nog geen gevolg gegeven aan z'n leuke start in de Champions League.

1 augustus 2019 om 16:04

Er zijn meer dan genoeg spelers van 22 die niet in aanmerking komen voor een transfer naar de BPL. In mijn ogen is hij dan ook zeker een talent.

1 augustus 2019 om 16:04

Volgens mij kwam dhr Tadic ook uit de PL over voor ongeveer zo n bedrag. Begrijp niet waarom je het nu zo negatief benaderd. Het zelfde geldt voor Promes die voor 15 miljoen de overstap maakt. Ben benieuwd wie beter is, eind van dit seizoen.

1 augustus 2019 om 16:04

Ik vind het allemaal ook erg voorbarig ja. Deze jongen heeft een paar maanden goed gevoetbald voor Club Brugge en maakte daarom zijn debuut voor Oranje. Daarna raakte hij geblesseerd en is hij niet meer in actie gekomen voor Brugge.

Op basis van dit ene halfjaar heeft hij een transfer gemaakt naar Bournemouth voor maar liefst 15 miljoen. Ik vind het allemaal wel wat snel gaan voor deze jongen. Had nog lekker een jaar of twee bij Brugge laten zien dat je constant een hoog niveau kan aantikken en maak dan die stap naar een grotere competitie.

Natuurlijk hoop ik dat hij slaagt, maar ik weet nou niet of dit allemaal iets te snel gaat en vooral dat dit alles gebaseerd is op een paar maanden leuk voetbal.

1 augustus 2019 om 16:05

Dat is jouw mening Fcexclusief. Ik denk wel degelijk dat hij basisspeler was geweest bij een topclub hier. Deze jongen heeft zijn debuut al gemaakt voor oranje en heeft meer potentie dan de meeste spelers hier in Nederland op zijn positie.

1 augustus 2019 om 17:03

Heb jij hem wel eens zien spelen? Maakte op 20 of 21 jarige leeftijd debuut voor Oranje en volgens mij wilde Ajax hem ook halen. Hij is een groot talent en aankomend jaar wordt het tijd dat hij het gaat laten zien maar ik zou hem wel slagen..

1 augustus 2019 om 17:32

Van dijk kwam ook niet in aanmerking bij psv of ajax haha en kijk nu

1 augustus 2019 om 17:44

@miccoli

Frenkie De Jong is ook op basis van 1 heel goed seizoen voor 86 miljoen naar Barca gegaan. dan is 15 miljoen voor Danjuma toch redelijk marktconform?

1 augustus 2019 om 19:38

Ben vaak met je eens japie, maar nu toch ff niet.. Frenkie heeft uiteraard wel bewezen op een veel hoger niveau, zowel voor club als land. Desalniettemin, is 15 wel marktcongorm.

Nou, dat compenseert de misgelopen CL-inkomsten toch wel een beetje...

1 augustus 2019 om 16:02

Het leedvermaak is nog niet voorbij begrijp ik. Hoe je het ook wendt of keert, € 450.000 zonder ook maar iets te doen is altijd lekker meegenomen.

1 augustus 2019 om 16:03

Willem II en RKC lachen om zulke bedragen.

1 augustus 2019 om 16:04

Willem II en RKC zouden zielsgelukkig zijn als ze nu ook nog eens € 450.000 zouden ontvangen

1 augustus 2019 om 16:10

Laat je niet kennen man. Mensen lopen gewoon te trollen hiero. Vaak ook omdat veel ajacieden hiervoor vaak de pispaaltjes zijn. 5 jaar geen schaal. Nu gaat t heerlijk bij ons, we return the favor. Komt waarschijnlijk weer een dag dat wij met onze billen bloot gaan.. En is het bij jullie weer hosana

1 augustus 2019 om 16:14

Ik laat het over het algemeen ook vrij makkelijk gaan RiDIRKulous. Ik ben zelf niet zo van het leedvermaak. Snap dat nooit zo goed

1 augustus 2019 om 16:16

"willem II en RKC lachen om zulke bedragen."

Ik denk niet dat RKC zou lachen om een bedrag dat gelijk staat aan 6.5 procent van hun jaarbegroting.

1 augustus 2019 om 16:25

Ik zelf ook niet hoor, maar als ik lees hoe mensen elkaar jennen, kan ik soms wel erom lachen.

1 augustus 2019 om 16:54

Diegelbereds ik vind hem leuk gevonden. Een beetje wrange humor moet kunnen. Ik ken een paar collega's die erg pro ajax zijn, baalden dat feyenoord en titel pakte, en ajax niet de El finale maar enorm hebben gelachen toen dat door feyenoord supporters gehuurde reclame vliegtuig boven Amsterdam vloog met "helemaal niets in Amsterdam".

Zo dat is vooral voor NEC toch wel een erg lekker bedrag.

Met dat geld kunnen ze nu Locadia proberen te huren! 😜

Gelukkig maar, dat compenseert mooi die 40 miljoen dat PSV nu heeft misgelopen.

1 augustus 2019 om 16:07

Zo simpel, PSV is dat niet misgelopen.
Want de CL halen is niet voor ieder team weggelegd.
Hoe vaak heeft de nr 2 geen CL gehaald?
Ajax ook vaak genoeg gebeurd.

1 augustus 2019 om 16:14

Natuurlijk kan je de CL mislopen, dat dat op deze manier gebeurt is simpelweg schandalig. Het voelt nu zeker nog als mislopen hier hoor... On: mooie transfer voor die jongen, verwacht dat hij daar in één of twee seizoenen wel zal uitgroeien tot een nuttige tot goede speler. Een half miljoen voor 'niks' is natuurlijk altijd lekker meegenomen, buiten het bovenstaand heb ik dan ook niets te klagen over dit bericht en de reacties er op

1 augustus 2019 om 16:41

Niet vaak maar wel gebeurd. Maar nu gaat het om bedragen dat bepalend gaat worden voor de nationale competitie en Ajax heeft daarin al ruim 80 miljoen verdiend.

1. Overmars kwam al met een voorzichtige begroting van 110 miljoen ook gebaseerd op de EL maar die kan nog gaan oplopen.

2. Het eigen vermogen is nu al zo hoog t,o,v, de rest van de eredivisie dat het niet meer in te halen is..

3. Met 1 en 2 samen gaat Ajax nu in een hele andere vijver vissen naar talenten en/of ervaren spelers, die niet meer toegankelijk zijn voor PSV of wie dan ook uit de eredivisie.

Wat ik hier nu opnoem zijn gebaseerd op feiten die makkelijk terug te zoeken zijn.

1 augustus 2019 om 18:54

Het is vooral jammer, schandalig vind ik iets te ver gaan.
Uiteindelijk is PSV (nr 41 van de Uefa ranking) uitgeschakelt door Basel (de nr 30).
Dat is gemeten over prestaties over de afgelopen 5 jaar.
Vorig jaar stond zwitserland zelfs als land nog boven nederland (12e vs 14e) wij doen het inmiddels iets beter en zij iets minder.
Het geeft in iedergeval aan dat het niet zo maar vanzelfsprekend was of zou moeten zijn dat PSV dit zou winnen.

😂😂😂😂😂😂 ik ga stuk maat.. wist niet dat er zoveel zielige losers fan waren van Ajax.. o wacht.. toch wel😂😂😂😂 zielig volk hahahaha

1 augustus 2019 om 16:33

Nou beste Mike, met deze reactie doe jij PSV anders ook weinig eer aan...

1 augustus 2019 om 16:34

Ajax heeft nu eenmaal de meeste fans, dus ook de meeste zielepoten. Zijn er genoeg die wel normaal kunnen doen hoor.

1 augustus 2019 om 16:54

Schoolvakantie begonnen en je verveelt je he knaap?

Voor PSV leuk meegenomen, maar voor amateurclubs en de kleinere en middelgrote profclubs is deze regeling een ware zege. Zo loont op opleiden van spelers zelfs jaren naar dato. Een mooie stimulans voor clubs om iets met hun jeugdopleiding te doen.

1 augustus 2019 om 17:09

Klopt Adzevedo. Wat vind jij van het herenakkoord? Ik las het artikel met Wim Jonk. Die ziet juist gebeuren dat kleinere clubs (waaronder Volendam met haar goede jeugdopleiding) hiervan de dupe worden, omdat de topclubs geen talenten meer bij elkaar weg mogen halen. Dan verleggen ze de aandacht dus naar niet-topploegen. Wim Jonk verwacht dan ook dat er nog meer aan talenten van Volendam wordt getrokken. Kortom, het herenakkoord is uiteindelijk juist gunstig voor de topploegen en het selecte clubje van ploegen die onderdeel zijn van het herenakkoord.

1 augustus 2019 om 17:35

Hoewel ik geen Adzevedo ben, ben ik zo vrij om wel mijn mening te geven. Mea culpa. ;-)

Het herenakkoord moet er, zo heb ik begrepen, voor zorgen dat die clubs niet actief jeugdspelers mogen benaderen en dat, als er een jeugdspeler overstapt, een hogere vergoeding moet worden betaald. Ik kan me voorstellen dat de kleinere clubs ook een hogere vergoeding willen, ook al is het akkoord niet op hen van toepassing. Ik zou dat ook redelijk vinden.

1 augustus 2019 om 18:31

Wie vroeg jou om je mening, Kyle?

Ben het met je eens. Ik kan me best voorstellen dat bijvoorbeeld AZ en Ajax nu nog meer in Volendam gaan shoppen. Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik het idee krijg dat alleen de topclubs hier voordeel bij hebben.

Zelfde idee heb ik trouwens over de CL en Europa League. Naar mijn mening moet je de Europa League aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld de nummers 3 en 4 van de top-5 competities daarin te laten spelen. Dan krijg je sowieso aantrekkelijker wedstrijden en dan mag de verdeling van geld ook wel een beetje recht getrokken worden. De donderdagavond voelt voor mij toch altijd een beetje als zure mosterd na een heerlijke maaltijd.

1 augustus 2019 om 19:57

@DieGelbeReds Het is ook een vorm van protectionisme. De bescheiden opleidingsvergoedingen voor de overige clubs terwijl het herenakkoord de jeugdopleidingen van betreffende clubs “beschermt”. Die bescherming is overigens maar relatief. De traditionele top heeft er niks aan. Die worden vooral door buitenlandse clubs berooft van talent. Tegelijk zal Ajax (en misschien PSV en Feyenoord in mindere mate) zich niet laten weerhouden. Ajax haalt nu al spelers voor 1-2-3 miljoen om de jeugd te versterken. Dan gaan een paar ton echt weinig veranderen. Het is leuk voor AZ en Utrecht dat ze een vergoeding krijgen. Maar het is een illusie dat dit werkelijk verschil zal maken. Ik geloof niet zo in herenakkoord, ze hadden beter voor geheel Nederland een oplage op de opleidingsvergoeding die verplicht is kunnen afspreken. Daar had iedereen iets aan.

1 augustus 2019 om 19:57

@DieGelbeReds Het is ook een vorm van protectionisme. De bescheiden opleidingsvergoedingen voor de overige clubs terwijl het herenakkoord de jeugdopleidingen van betreffende clubs “beschermt”. Die bescherming is overigens maar relatief. De traditionele top heeft er niks aan. Die worden vooral door buitenlandse clubs berooft van talent. Tegelijk zal Ajax (en misschien PSV en Feyenoord in mindere mate) zich niet laten weerhouden. Ajax haalt nu al spelers voor 1-2-3 miljoen om de jeugd te versterken. Dan gaan een paar ton echt weinig veranderen. Het is leuk voor AZ en Utrecht dat ze een vergoeding krijgen. Maar het is een illusie dat dit werkelijk verschil zal maken. Ik geloof niet zo in herenakkoord, ze hadden beter voor geheel Nederland een oplage op de opleidingsvergoeding die verplicht is kunnen afspreken. Daar had iedereen iets aan.

PSV profiteert niet. Ze verliezen miljoenen doordat ze spelers niet in het 1e elftal lieten spelen. Je kunt dit dus gedeeltelijke op conto van cucu zetten.

Mooie ontwikkeling heeft Groeneveld doorgemaakt. Hij was in de A1 een van de minst belovende spelers van dat team en heeft het nu het verst geschopt.

Dus nec krijgt 1,5 miljoen. Psv nog geen derde en wat staat in de titel? Het is zeker naar verhouding van begrotibgeb toch veel belangrijker dat nec zo veel geld krijgt?

Het is geen vetpot maar wees blij dat je het zo krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren