NEC houdt bijna anderhalf miljoen euro over aan Premier League-transfer

Donderdag, 1 augustus 2019 om

Bournemouth maakte donderdagochtend de komst van Arnaut Danjuma Groeneveld wereldkundig en die transfer betekent niet alleen goed nieuws voor de Engelsen en de speler zelf. NEC, de club die Danjuma een jaar geleden voor een miljoen euro verkocht aan Club Brugge, profiteert naar verluidt ook volop mee met de overstap van de Oranje-international.

Voetbal International weet namelijk te melden dat NEC bij de verkoop van Danjuma een doorverkooppercentage van naar verluidt tien procent op de winst die Club Brugge in de toekomst zou maken heeft bedongen. De Belgen incasseren volgens berichten uit Engeland vijftien miljoen voor de aanvaller, waardoor zij in een jaar tijd een winst van veertien miljoen kunnen bijschrijven.

Algemeen directeur Wilco van Schaik wil in gesprek met het weekblad niet ingaan op de precieze percentages, maar hij bevestigt wel dat de transfer van Danjuma voor NEC als een meevaller komt: “Niet de minsten hebben via NEC een stap gemaakt. Daar profiteren wij bij de meeste spelers goed van mee, waardoor we weer door kunnen investeren in het volledige bedrijf. Niet alleen op het veld, maar ook richting het topsportklimaat dat we willen, denk daarbij aan de jeugdopleiding en de kantoororganisatie”, reageert hij.

“Daarnaast kijken we ook uit naar een nieuw stadion, waar veel geld voor nodig is. En we hebben nog een gat in de begroting te dichten. Zo willen we op elk terrein iets doen met dit soort gelden. Natuurlijk kijken we dan ook naar het eerste elftal, het belangrijkste onderdeel in ons bedrijf”, sluit de bestuurder af.


Poll

Denk jij dat Arnaut Danjuma gaat slagen bij Bournemouth?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door millerbrugges)

Nieuw stadion hahaha, dat lijkt me idd ook wel echt de eerste prioriteit in Nijmegen.

1 augustus 2019 om 11:53

Ja dat is inderdaad eerste prioriteit. Juist door het verouderde stadion is NEC ingehaald door allerlei clubs die voorheen een lagere begroting hadden en dat heeft mede de degradatie veroorzaakt (naast een stuk wanbeleid op technisch gebied). Als NEC op termijn weer structureel eredivisie zal willen spelen is een nieuw/vernieuwd stadion een grote noodzaak. En dan gaat het niet eens zozeer om capaciteit qua toeschouwers want die is op zich voldoende maar met name om faciliteiten en capaciteit voor business seats.

1 augustus 2019 om 11:56

Prioriteit zal het misschien niet hebben, maar de Goffert is inmiddels wel een tíkkie gedateerd haha. Alhoewel je natuurlijk gezien de sportieve malaise zeker zou kunnen stellen dat het stadion momenteel goed genoeg is en de aandacht bij andere facetten moet liggen.

1 augustus 2019 om 11:57

Goed plan! Misschien kunnen we de helft van het GelreDome kopen, meer hebben ze daar toch niet nodig!

1 augustus 2019 om 12:20

Haha, 15.500 bezoekers gemiddeld vorig jaar bij Vitesse is wel wat meer dan de helft van de capaciteit (22.000).

Maar NEC zou inderdaad prima uitkunnen met 11.500 plaatsen als je naar de gemiddelden kijkt, in Eredivisie tijden N.b.

Gericht investeren in jeugdopleiding/eerste selectie lijkt me prioriteit nummer een.
Een mooi stadion kan me gestolen worden, als er niet kan worden gepresteerd.
Zet al je hebben en houden in, op versterkingen op korte en lange termijn.
Jammer dat NEC geen Ted van Leeuwen heeft.

1 augustus 2019 om 13:00

Investeren in de jeugd is weggegooid geld gebleken als er niets met de ‘talenten’ wordt gedaan. Momenteel leiden we op voor clubs die vroeger ver onder ons stonden. Deze clubs (VVV en SC Cambuur) zijn NEC nu gewoon voorbijgestreefd.

Natuurlijk kan een nieuw stadion bijdragen aan de ontwikkeling en groei van een club, maar in het geval van NEC zou ik eerst gewoon weer een stabiele club proberen te worden. De laatste jaren is het zowel sportief als bestuurlijk een puinhoop. Als ze eerst alle zaken op orde krijgen en er voor zorgen dat ze weer een fatsoenlijke selectie op de been kunnen krijgen, kunnen ze kijken of ze d.m.v een nieuw stadion door te groeien.

Voor stabiliteit heb je echt geen nieuw stadion nodig alleen de juiste mensen aan het roer m.b.t. het technisch beleid. Wanneer gaan de Nlse clubs nou eens creatiever scouten, ik zie vorige week bij dat Mostar tegen Utrecht een aanvaller lopen die zo mee kan bij de meeste clubs. Vaak halen ze liever spelers die overal zijn uitgekotst. En richt je op de jeugd, dat gaat je uiteindelijk het meeste opleveren.

Er zijn geruchten over een transfersom van 18 miljoen dus dan zou NEC zelfs 1,7 miljoen overhouden. Is jullie gegund, club brugge en nec is een geslaagd huwelijk gebleken.

1 augustus 2019 om 16:10

Op Bjorn Vleminckx na is de relatie tussen NEC en Brugge wel een succes.

Hoppa anderhalf keer zoveel winst als toen hij vertrok. Die doorverkooppercentages zijn soms nog lucratiever dan een hoge transfersom vragen. Vooral met jonge spelers met potentie die vaak in Nederlandse competities spelen is zoiets ideaal. Spelers worden 9/10x altijd voor meer doorverkocht.

Goed gedaan van Nec, juist met dit soort constructies (zoals ook met Frenkie de Jong) laat ook de mindere clubs die wel investeren in de jeugd goed meeprofiteren. Zouden meer clubs moeten doen!

Het blijkt 18 miljoen te zijn, gefeliciteerd Nec!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Telstar100
12.NEC90
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren