Zidane geconfronteerd met golfpartij Bale: ‘Ik hoop dat hij getraind heeft’

Woensdag, 31 juli 2019 om

Real Madrid was woensdagavond met 5-3 te sterk in de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe. Na afloop van het duel kreeg trainer Zinédine Zidane op de persconferentie vragen over zijn kijk op het duel en de manier van spelen, maar ging het opnieuw vooral over Gareth Bale. De Welshman werd door de coach niet meegenomen naar Duitsland voor het toernooi om de Audi Cup en lijkt geen toekomst meer te hebben in het Estadio Bernabéu. Zidane probeerde de vragen over Bale te ontwijken.

De wegen van Real Madrid en Bale leken onlangs te scheiden met een transfer naar China. Op het laatste moment ketste de deal met Jiangsu Suning af, waardoor de aanvaller nog altijd onder contract staat bij de Koninklijke. Een verhuizing naar China zit er ook niet meer in, daar de Chinese transfermarkt sinds woensdag dicht is. Zidane gaf aan helemaal klaar te zijn met de transferperikelen rondom Bale en een aantal andere spelers van Real Madrid. “Ik kan er weinig over zeggen. Tot 31 augustus kan er van alles gebeuren. Ik denk dat jullie misschien wel moe zijn van mijn antwoorden, want ik ben dat in ieder geval wel.”

El Confidencial meldde woensdag dat Bale aan het golfen was toen Real Madrid dinsdagavond tegen Tottenham Hotspur speelde (0-1). “Daar weet ik niets van. Je vertelt me nu iets wat waarschijnlijk is gebeurd. Ik ben hier met mijn spelers en richt me op de voorbereiding. Hij is achtergebleven in Madrid om te trainen en ik hoop dat hij ook gewoon getraind heeft”, aldus Zidane. “We zullen vanzelf zien wat hij gedaan heeft als we terug zijn. Ik bemoei me niet met zijn privéleven.”

Zidane was er niet van gediend toen een journalist hem vroeg of de golfpartij van Bale een gebrek aan respect is tegenover de rest van de Real Madrid-selectie. “Ik ga je niet vertellen of ik dat respectloos vind. Je moet me niet in een positie plaatsen waarin ik niet wil zitten. Ik ga hier verder geen vragen meer over beantwoorden”, besloot Zidane, die al meerdere keren heeft aangegeven dat Bale wat hem betreft mag vertrekken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Wat moet hij dan, verplicht naar een oefenpotje kijken terwijl hij niet mee mag? Ze doen net alsof hij zijn corvee op school geskipt heeft.

Lekker een balletje slaan in Madrid. Mooi leven heeft die Bale. Dikke knaken verdienen zonder er echt iets voor te doen!

1 augustus 2019 om 09:33

Ja of je voelt je behoorlijk nutteloos na enige tijd.

1 augustus 2019 om 12:59

Ja want voetballen voor tientallen miljoenen per jaar maakt de wereld veel beter

Als hij niet mee mag op trainingskamp mag hij toch zelf weten wat hij doet in zijn resterende vrije tijd? Wat een geneuzel weer.

Bale moet echt weg en ik hoop zooooooo erg dat James blijft. Enige positieve van dit preseason is dat duidelijk is dat het middenveld met Kroos en Modric echt niet meer kan en dat Casemiro basis moet staan. Ik denk dat Perez alles gaat doen om Pogba te laten komen en dan hoop ik dat Zidane zo gaat spelen:

Courtois; Mendy, Ramos, Varane, Odriozola; Casemiro, James, Pogba; Hazard, Jovic, Rodrygo/Vinicius

31 juli 2019 om 23:08

Was het met je eens tot de laatste zin. Dit team heeft naar mijn mening meer arbeid en loopvermogen nodig op het middenveld en met Pogba haal je een hele andere speler. Als je dan ook nog James ernaast zet daar, dan wordt het helemaal lachen want bij balverlies is Casemiro de enige middenvelder. Denk dat we meer iets hebben aan iemand die veel meters maakt zoals bijv Donny Van de Beek. Verder ben ik ook niet van mening dat Odriozola nu al moet spelen door zijn slechte gevoel voor positie. Benzema ernaast zetten? Really bro, wat moet die jongen nog doen om het vertrouwen te krijgen van de Madridistas.

1 augustus 2019 om 08:53

van de Beek? Heeft net 1 leuk seizoen gedraaid waarbij hij zelfs nog wissel heeft gestaan begin vh seizoen. Die acht jij rijp voor Real Madrid? Ik mag hopen van niet. Wel is er nog een middenvelder nodig. Wie? Dat is mij een raadsel.
Carvajal krijgt toch nog wel de voorkeur boven Odriozola maar hoelang zal dat nog zijn?

31 juli 2019 om 23:43

Ik zie liever een andere Fransman komen. Met kante in de basis kan je gewoon Isco en James op het middenveld plaatsen zonder je druk te maken over het spel bij balverlies.

31 juli 2019 om 23:51

Haha en jij denkt dat ze na Hazard, even de andere topper laten gaan met een transferverbod? Lijkt me niet

1 augustus 2019 om 00:44

Kante zou natuurlijk welkom zijn en de beste op zijn positie wss maar zoals hier al wordt gezegd acht ik zijn komst niet heel waarschijnlijk.

1 augustus 2019 om 01:17

Nooit van zijn leven zal Zizou Benzema laten banken

1 augustus 2019 om 12:18

Ik ben het niet helemaal met je eens. Kroos kan nog prima een goed jaar mee met real en kan ook goed afwisselen met modric. Zo spelen ze beide en wisselen ze af, verder snap ik je opstelling niet want waarom zou je benzema na zo'n goed seizoen op de bank zetten Mijn opstelling Navas(zelf vind ik die beter dan courtouis maar helaas denkt real daar anders over dus zou courtouis wel basis staan Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal Pogba, Casemiro, Kroos/Modric Hazard, Benzema/jovic, Kubo/asensio, Vinicius verhuren want er is dit seizoen geen plek voor hem en ik denk eerlijk gezegd dat hij ook niet zoveel meer gaat spelen

Als trainer in zo'n situatie (persconferentie en elke keer dezelfde soort vragen krijgen over Bale) zou ik op elke vraag hierover hetzelfde beantwoorden met iets als; zodra er duidelijkheid is over de sportieve toekomst van Bale, communiceren wij hierover naar jullie. Dit zou ik 3 persconferenties consequent herhalen, zodat iedereen het zat wordt of je na enkele keren waarschuwen om de persconferentie te verlaten bij een volgende vraag, je aan kan geven dat het nergens op sloeg. Ik zou dit geen 10 persconferenties trekken. Bij zo'n grote club zitten er niet 3 journalisten die dezelfde vraag stellen, maar minimaal 50 denk. En dat haast elke dag, terwijl er geen nieuws te melden is.

31 juli 2019 om 23:01

Dat is dus exact wat Zidane heeft gezegd tijdens deze persconferentie, een vertaling van het exacte gedeelte:

“we're heading back to Madrid and we'll see what happens. Anything can happen until the 31st August. I'm sure you're tired of my responses and I'm tired of giving them, but that's the situation, we are going to look at things back in Madrid”

Wat een engnek die Zidane. Hoe haal je het in je hoofd je speler zo te behandelen, de speler die je naar je 3e Champions League geschoten heeft. Wat een walgelijke club is dat Real Madrid zeg, net een stelletje verwaande kinderen.

31 juli 2019 om 23:19

Real Madrid is altijd al een koude en kille club geweest. Meeste clubiconen zijn daar zelfs langs de achterdeur weg moeten gaan. Bale kan je in deze situatie ook wat verwijten. Spreekt na 6 jaar nog geen woord Spaans en loopt er de laatste seizoenen zo lui en ongeïnteresseerd bij. Best jammer, want een fitte bale behoort gemakkelijk tot de 10 beste voetballers op de planeet.

31 juli 2019 om 23:27

Eh, hij spreekt spaans, niet bijster geweldig maar goed dat kan je van wel meer spelers zeggen...en met zijn inzet is nooit wat misgeweest, traint zich keer op keer weer topfit na de zoveelste blessure en werkt als een paard (ook al lukt t niet altijd, hij past niet echt meer in de huidige tactiek van Real waar er wat meer de nadruk ligt op combinatievoetbal ipv counteren). Hij wil duidelijk spelen voor Madrid, maar die wil is er andersom blijkbaar niet meer.

31 juli 2019 om 23:33

Hij spreekt beter Spaans dan menig 1ste generatie gastarbeider hier in Nederland. Grammaticaal is hij nog niet geweldig maar verder prima verstaanbaar.

31 juli 2019 om 23:50

Het is toch te schandalig voor woorden dat de 1e en zelf 2e en 3e generatie immigranten hier nog steeds geen Spaans spreken!

1 augustus 2019 om 00:28

Dat moeten ze toch lekker zelf weten? Je hebt hier ook ladingen Brabanders die geen woord fatsoenlijk Nederlands spreken, dat is hun goed recht.

1 augustus 2019 om 00:38

@hangover96: Gast, leer eens iets over ironie/sarcasme.

1 augustus 2019 om 12:23

Bale is een legende en zeer belangrijk voor real madrid geweest, maar ik denk dat de problemen die hij met real heeft ook door hemzelf komen. Verder is het geloof ik niet eens waar dat hij niet mocht spelen want hij mocht en wilde wel de wedstrijd tegen arsenal spelen, maar vervolgens niet tegen fenerbahce dat vind ik raar

1 augustus 2019 om 14:10

1e generatie werden hier naartoe gehaald om uren te maken in de fabriek. Ik weet dat het oud zeer is, maar je weet totaal niet waar je het over hebt.

31 juli 2019 om 23:43

Maar daarentegen verkoop je Ronaldo voor een prijsje!Ik word langzamerhand echt moe van het geleuter Bale heeft dit gedaan (2x cl bla bla)!Terwijl Ronaldo die letterlijk gewoon de erkenning niet ervoer en om die reden vertrok,wordt gezien als :hij wilde zelf weg. Tevens waarom Zidane is vertrokken. Het is wel heel makkelijk om te zeggen dat Bale 2×de finale heeft beslist,Zeker nadat Ronaldo al het voorbereidende werk heeft gedaan

31 juli 2019 om 23:46

En die slapjanus in de lappenmand lag.Ik neem aan dat jij dat verwacht dat hij voor 100miljoen iets moet kunnen.

1 augustus 2019 om 08:13

Och och wat een grootspraak toch weer.... zonder de één had je de ander niet. Het woordje team is van groot belang in deze. Bla bla Ronaldo...

1 augustus 2019 om 10:15

Hou toch op man, zo ga je niet om met je spelers. Bale heeft die finale beslist omdat niemand anders het kon. De situaties van Ronaldo en Bale is appels met vrachtwagens vergelijken.

1 augustus 2019 om 00:15

Wat een engnek?? moet zidane dan bale opstellen omdat hij een keer een omhaal heeft gescoord?? Rare snuiters zijn jullie bale fans als hij niet goed genoeg bevonden wordt door de trainer of niet fit is of ze kapsel is te lelijk is dat zidane's goed recht om m niet op te stellen.

1 augustus 2019 om 00:31

Dat mag idd, maar het is wel erg zonde om een van je beste spelers vanwege een persoonlijke vete niet op te stellen. Maar ik denk dat de soep echt niet zo heet gegeten wordt, als deze transferperiode voorbij is en hij toch blijft, dan zal Zidane m net als voorgaande jaren gewoon opstellen in de grote wedstrijden als hij fit is, Zidane wordt gewoon afgerekend op de resultaten namelijk.

1 augustus 2019 om 08:22

Een keer een omhaal? Bale loopt 1op2 in zijn carriere, zowel bij Spurs als bij Real, 146 goals en 76 assists in 350 wedstrijden, als flankspeler, dan ben je gewoon een grote. Reken daar nog eens bij dat Bale patent heeft op cruciale goals en assists. Bale is meer dan goed genoeg.

1 augustus 2019 om 10:10

Huh hoe weten wij dan dat het een persoonlijke vete is?? Zidane heeft gewoon geen plek voor bale, ik vindt m persoonlijk ook niet goed genoeg had in zijn begin jaren hevige concurentie van ene ronaldo. En jullie zien toch ook wel dat bale meer geblesseerd is dan fit dus er valt niet op hem te bouwen.

1 augustus 2019 om 10:20

Nee wat mij betreft zet je die man op de tribune, of werk je mee aan een mooie transfer, maar ga hem niet publiekelijk afbranden. Wat dat betreft kan Zidane echt wat leren van Mourinho.

1 augustus 2019 om 10:29

Nou nou als jij een realistisch antwoord afbranden noemt, dan ben je wel heel snel op je teentjes getrapt! Ik kan me geen interview herinneren waar Zidane de grote bale afbrandt?

1 augustus 2019 om 19:19

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=355625

Dit soort dingen verkondig je niet in de media maar handel je intern af. Hiermee zet je een grote speler enorm voor schut.

2 augustus 2019 om 05:43

Heb je daar ook beelden bij? want we weten allemaal wel hoe smeuïg journalisten dingen kunnen neer pennen. Hier in dit interview hoor en zie je zidane praten en daarin zegt hij niets geks, op een gekke vraag. Ze vragen zidane naar het golfen en Zidane geeft terecht aan dat hij zich niet met iemands privé leven bemoeit dus nogmaals, waar zie jij Zidane bale afbranden??

Ze doen alsof hij niet heeft getraind. Maar dat is iets wat zij niet weten. Bale kan ervoor of erna hebben getraind. Ik neem aan dat ze weten dat een trainingsessie niet de hele dag duurt

Hopelijk vindt Bale nog gewoon een mooie club die goed bij hem past. Mocht hij eindelijk eens een tijdje blessurevrij blijven dan is Gareth voor bijna alle teams zeker nog een toegevoegde waarde! Ik ben benieuwd of hij erin slaagt de juiste club te vinden en eindelijk eens een lange periode blessurevrij te blijven.

Voor men Bale weer wil aanvallen, denk wel even dat hij niet weg wilde in eerste instantie. Pas na de woorden van Zidane en de mislukte transfer heeft hij besloten om niet meer te willen spelen voor Real. Hij wil geen gefluit meer in Bernabeu, daarvoor heeft hij te veel gedaan voor de club. Zelden een speler vertrokken bij zijn club met zo’n palmares en toch uitgespuwd.

4-1-2-1-2 Courtois Carvajal- Ramos- Varane - Mendy Casemiro Kroos/Modric Pogba James Benzema Hazard

1 augustus 2019 om 02:11

Als Pogba komt zal het ongeveer zo zijn ja.

1 augustus 2019 om 08:39

Nee, jammer genoeg niet. Zidane is zo'n koppigaard dat hij James echt niet gaat opstellen, ook al is heel de wereld, inclusief mezelf, een andere mening toegedaan.

1 augustus 2019 om 02:32

Volgend seizoen hopelijk Kroos en Modric weg en zelfs Ramos is niet meer gemotiveerd. Al een jaar niet. Marcelo is ook al finished en Benzema mist te veel. Op de rechterflank ook te zwak.

1 augustus 2019 om 02:50

Ik wil die haakneus echt nooit meer op doel zien.

1 augustus 2019 om 08:48

Om zo op iemands uiterlijk in te hakken moet je toch ook wel een klein kind zijn niet?

1 augustus 2019 om 15:13

Misschien niet slim van mij om zo te reageren, maar ik heb nog nooit zo’n zoutzak als Courtois gezien. Zijn goede wedstrijden zijn op 1 handen te tellen. En dan heb je ook nog ene Navas die alleen wedstrijden tegen Espanyol mag spelen.

Ach, ach. Kap toch met die antwoorden, Zidane. Een aantal weken geleden was je respectloos genoeg om te zeggen dat je hoopte dat Bale voor zondag weg zou zijn, nu ‘kan er van alles gebeuren’. Ik vind het werkelijk schandalig hoe er met Bale wordt omgegaan en hoe Zidane hem behandelt, het is gewoon een werknemer, doe normaal.

1 augustus 2019 om 08:57

Jij weet precies hoe het zit? Toch knap als buitenstaander? Volgens mij geeft Zidane daarnaast duidelijk weer hoe het zit. Hij wilt Bale niet bij zijn selectie en dat is zijn goed recht. Moet hij iemand dat hij niet wilt in zijn selectie zetten dan? Zal alleen maar gezeur opleveren en zolang de transfermarkt open is zou ik hem daar ook buiten laten ook. Als het is gesloten dan kan je altijd weer praten en kijken of je eruit komt. Een ontevreden iemand moet je weren.

1 augustus 2019 om 09:18

Ik weet helemaal niet hoe het binnenskamers zit, dat zeg ik ook nergens. Ik geef aan dat ik het schandalig vind hoe hij hem laatst in de pers afviel en hoe hij er vervolgens nu weer omheen draait. Ook zeg ik nergens dat hij hem in zijn selectie moet plaatsen hoor. Als ik Bale was, zou ik voor geen goud meer werken onder een man die zo over me praatte.

1 augustus 2019 om 10:19

@SergioRamos Je verspilt je moeite, deze bale groupies zijn echt van de trap gevallen, Zidane heeft het duidelijk uitgelegd en nog zoeken ze dingen die er waarschijnlijk niet zijn! Als een frank de boer een speler "schandalig" behandelt zegt iedereen hier NIEMAND is groter dan de club! wauw gewoon wauw!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

760 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren