Door FIFA uitverkozen Miedema kan in voetsporen van Martens treden

Woensdag, 31 juli 2019 om 15:33Robin Bruggeman • Laatste update: 15:59

Vivianne Miedema maakt kans op de titel Speelster van het Jaar, zo heeft de FIFA woensdag naar buiten gebracht. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen neemt het in de ‘The Best’-verkiezing op tegen onder meer Megan Rapinoe, Alex Morgan, Rose Lavelle en Julie Ertz. Het viertal was met de Verenigde Staten in de WK-finale met 2-0 te sterk voor Nederland. Miedema stond in 2017 ook al op de shortlist, maar toen ging Lieke Martens er met de prijs vandoor.

Miedema heeft een uiterst succesvol seizoen achter de rug bij Arsenal, dat in Engeland de landstitel opeiste. Op het WK Vrouwen in Frankrijk kwam de 22-jarige aanvalster uiteindelijk tot drie doelpunten, waardoor ze zich met 61 treffers tot topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen kroonde. Miedema nam de titel over van Manon Melis, die met 59 doelpunten lange tijd de topscorerslijst aanvoerde.

Voor Miedema komt de concurrentie niet alleen uit de Verenigde Staten. Ook Lucy Bronze en Ellen White (Engeland), Caroline Graham Hansen en Ada Hegerberg (Noorwegen), Amandine Henry en Wendie Renard (Frankrijk) en Sam Kerr (Australië) zijn genomineerd door de FIFA, dat een 12-koppige shortlist heeft samengesteld. De stembussen gaan woensdag open en op 23 september wordt in Milaan de winnaar wereldkundig gemaakt tijdens de FIFA Awards-show.

De FIFA liet eerder deze woensdag weten dat bondscoach Sarina Wiegman is genomineerd in de categorie Trainer van het Jaar. Wiegman loodste de Oranje Leeuwinnen onlangs als regerend Europees kampioen naar de tweede plaats op het WK. Concurrentie is er van onder meer Phil Neville, bondscoach van Engeland, Jill Ellis, die Team USA naar de wereldtitel leidde en Reynold Pedros, de coach van Olympique Lyon die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte.


Poll

Vind jij dat Vivianne Miedema moet winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door fr-rkc)

Gaat natuurlijk naar Rapinoe. Miedema stelde best teleur op het WK na haar geweldige seizoen bij Arsenal. Laten we wel wezen, Martens won hem vooral omdat Nederland thuis de EK titel pakte. Rapinoe was topscorer en beste speelster op het WK, zij is torenhoge favoriet.

31 juli 2019 om 16:44

Ik vond Miedema op de finale na misschien alles behalve teleurstellen. Het waren vooral Martens en die blinde van de Sanden die tegenvielen.

Als het maar niet gutmensch Rapinoe wordt, de rest is me om het even. Buiten het WK om niet veel gezien van deze dames, dus dan moet je afgaan op de verhalen. Van wat ik dan hoor staat Ada Hegenberg ver boven de rest qua niveau. Lucy Bronze was op het WK veruit de beste speelster, maar net zoals bij de mannen zie ik een verdediger niet snel een dergelijke prijs pakken helaas.

31 juli 2019 om 16:03

Altijd fijn die ongefundeerde beoordelingen op persoonlijkheid. Ze was namelijk wel een van de betere spelers van het toernooi. Gutmensch, mijn god. Ik denk dat je voor dat soort uitlatingen beter bij GeenStijl terecht kunt.

31 juli 2019 om 16:11

1 van de betere misschien wel ja, maar op basis van dit WK zeker niet de beste. Ik weet niet hoe zij zich houdt in het clubvoetbal, maar ook zij is mij alleen maar opgevallen door de randzaken die zij maar al te graag zelf opzocht ipv haar geweldige wedstrijden op het WK. Zal mij niks verbazen dat zij deze prijs alleen maar wint, om haar nog een keer een podium te geven.

31 juli 2019 om 16:13

Ik vind het anders een prima benaming. Maar egocentrisch, narcistisch en rondweg naar was ook mogelijk geweest.
Los van het politieke, want het is in mijn optiek al verachtelijk dat ik van haar weet hoe ze hierin staat als voetbalster, straalt de arrogantie er vanaf. Daarnaast was ze goed, maar zeker niet de beste.
Al bij al zijn praktisch alle oordelen over voetballers, los van kwaliteiten op het veld, 'ongefundeerde beoordelingen', alhoewel ik het in deze absoluut niet zo zie.

31 juli 2019 om 16:25

Aldus powned_nl

@padras, het viel jou dus ook op dat het meerendeel van de Rapinoe bashers een bepaalde politieke voorkeur erop nahielden.

31 juli 2019 om 16:44

Bashers? Zij pakt zelf het podium om haar politieke voorkeur te tonen en als mensen er dan commentaar op hebben (op haar politieke voorkeur of de manier waarop zij dat uit) dan ben je meteen een basher? Haar hele politieke voorkeur zou mij echt werkelijk een worst wezen, maar hoe zij dat dan weer uit stuitte mij wel tegen de borst. Het was vooral om haar eigen ego te strelen en de aandacht die zij ervan kreeg. Wat heeft het volkslied te maken met de huidige politieke situatie? Het volkslied gaat veel verder dan de huidige situatie en staat los van politiek. Dus dan zingen wij het maar niet meer mee?

31 juli 2019 om 16:45

Aldus ik, ja. Dacht dat het feit dat het mijn mening was wel duidelijk was, sinds ik het zelf heb geschreven.
Maar, nogmaals, waarom weten we haar politieke voorkeur? Ze is een voetbalster. Heb zelden of nooit iemand gezien die haar of zijn (voetbal) platform gebruikt om politiek te doen. Ik vind dat niet kunnen. Hou sport en voetbal gescheiden, los van hoe ik denk over haar politieke standpunten. Daarnaast is haar uitstraling arrogant, in mijn optiek. En daarvoor hoef je echt niet politiek andere denkbeelden erop na te houden.

31 juli 2019 om 16:50

Sport en voetbal = sport en politiek

31 juli 2019 om 16:52

Oh en nog iets. Had je de politieke overtuiging van de 'bashers' die zeggen dat ze een naar persoon is er ook bij gehaald als zij niet haar politieke voorkeur liet zien? Of was het dan wel valide? Misschien ben jij lichtelijk biased.

31 juli 2019 om 16:55

Niet dat het me ooit zou zijn overkomen maar ik zou ook het volkslied meezingen. Ik heb helemaal niets met dat soort uitingen van nationalisme.

31 juli 2019 om 17:11

Gutmensch: iemand die zeer politiek correct is en daarmee te koop loopt; iemand die erg graag politiek wil deugen; politiek correct persoon (anw).

Rapinoe schreeuwt vooral wat iedereen wil horen, en wat ik nog erger vindt is dat ze anderen gaat opdringen wat goed en fout is. Dat iemand een andere mening heeft is voor dit type personen vaak geen optie. Het gebruik van het woord Gutmensch was bewust omdat dit een nog acceptabele uiting is op Voetbalzone. Mijn echte mening over Rapinoe hier ventileren had me punten gekost.

31 juli 2019 om 20:10

Ik vond Rosé Lavelle op het WK veruit de beste speelster. Lucy Bronze was idd niet slecht, maar in de halve finale zat ze volledig mis met tegendoelpunt tot gevolg en in de strijd om het brons was ze zeer matig.

Maar Ada Hegenberg moet idd volgens kenners een topper zijn.

Verwacht daarom niet dat Miedema in de Top 3 eindigt ondanks haar topseizoen in Engeland.

Ik denk niet dat Miedema gaat winnen, maar het staat buiten kijf dat ze een waanzinnig seizoen heeft gehad. Op zo'n jonge leeftijd is het een fantastische speelster en als ze zo doorgaat, gaat ze deze prijs wel een paar keer winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden

Nederland
9 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren