‘Sevilla ziet kansen na Champions League-uitschakeling PSV’

Woensdag, 31 juli 2019 om

Het Champions League-avontuur van PSV kwam dinsdagavond door toedoen van FC Basel ten einde voordat het goed en wel begonnen was en de uitschakeling in de voorrondes van het miljardenbal brengt mogelijk nog meer slecht nieuws met zich mee. Mundo Deportivo meldt woensdag namelijk dat Sevilla hoopt te kunnen profiteren van de tegenvaller die de Eindhovenaren in Zwitserland hebben geïncasseerd.

Los Rojiblancos worden al enige tijd in verband gebracht met de komst van Steven Bergwijn en technisch directeur Monchi hoopt de Europese eliminatie van PSV nu in zijn voordeel te kunnen gebruiken. De club van trainer Mark van Bommel liet eerder nog weten minstens dertig miljoen euro te willen incasseren voor de Oranje-international, maar Sevilla gaat ervan uit dat de Champions League-eliminatie de onderhandelingspositie van PSV geen goed heeft gedaan.

Bergwijns vader was onlangs samen met de zaakwaarnemer van de buitenspeler al in Andalusië om het een en ander te bespreken met Sevilla, dat in hem een geschikte opvolger van Pablo Sarabia zou zien. De Spanjaard werd eerder deze zomer voor achttien miljoen euro, het bedrag dat als transferclausule in zijn contract was opgenomen, door Paris Saint-Germain opgepikt in het Ramón Sánchez Pizjuán.

Als Bergwijn inderdaad naar Sevilla verkast komt hij opnieuw samen te spelen met Luuk de Jong, die eerder deze zomer al van Eindhoven naar het zuiden van Spanje verkaste. De aanvaller wordt daarnaast nog altijd in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar de Amsterdammers lijken pas concreet te worden als David Neres of Hakim Ziyech nog vertrekt.


Poll

Zou jij Sevilla een goede club vinden voor Steven Bergwijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door beastman)

Ik denk wel dat Bergwijn wil gaan, zeker na gisteren. Hij wordt naar mijn inzien ook volledig verkeerd gebruikt door van Bommel op de 10 positie.

31 juli 2019 om 12:52

PSV zou hem gewoon moeten behouden imo. Lozano moet je dan maar wat minder op pakken maar die ga je niet missen, dan zou ik kijken of je Dost nog erbij kan halen voor 10M of huren met optie tot koop. PSV mist na de Jong en Lammers toch wel een target man/plan B ondanks dat ik Malen een beest vind. De rest moet dan geïnvesteerd worden aan de verdediging aangezien je met Ihattaren genoeg creativiteit op middenveld kunt zetten

31 juli 2019 om 12:59

Is er al wat bekend over verlenging van Malen en/of wat Psv wil gaan doen als Malen niet gaat verlengen?

31 juli 2019 om 13:24

Goede vraag Imke, ik heb er geen concreet antwoord op. PSV zou hem gwn een oplopend transfer% in het verschiet moeten leggen dat hoger wordt des te langer hij blijft obv 3 jarige verlenging en oplopend salaris. Als hij dan niet wilt dan is het een keuze voor PSV, behouden en daadwerkelijk transfervrij laten lopen of hem toch verkopen, maar dan moet je snel schakelen voor een vervanger natuurlijk. Tijd zal het ons leren🧐😊

31 juli 2019 om 13:33

Railo en malen gaan na de transfer window om de tafel zitten, de intentie is er bij beide om te verlengen.

31 juli 2019 om 13:46

Heb je dat van een bron?

31 juli 2019 om 14:35

@Riciotto, waar heb je dat gelezen? Ik heb namelijk juist de indruk dat het nog helemaal niet zeker is wat Malen gaat doen. Zeker nu PSV geen CL speelt.

31 juli 2019 om 12:53

Klopt en buiten dat moet een 10 in mijn ogen ook het spel kunnen maken. Nu heb je in principe Berwijn en Malen die precies hetzelfde willen, gebruik maken van hun snelheid. Op die manier isoleren ze elkaar! Luuk missen ze echt, aanspeelpunt voor deze snelle mensen. Dit type hebben ze gewoon nodig om die andere 3 te laten renderen. Nu word het allemaal te voorspelbaar!

31 juli 2019 om 12:58

Je hebt lammers die echt wel als een targetman kan functioneren kijk maar naar heereveen.

31 juli 2019 om 12:59

Daar ligt het probleem niet naar mijn mening. Spelers als Rosario, Dumfries en Sadilek leiden echt teveel balverlies en zijn weinig te betrappen op goede passes en roeien de bal vaak zelfs naar voren. Dat heeft geen nut met de aanvallers die we momenteel hebben! Natuurlijk heb je een 10 nodig die met slimme balletjes de pijlsnelle aanvallers van PSV diep kan sturen, dat ben ik volledig met je eens. Maar naar mijn mening moet er ook snel een nieuwe middenvelder gehaald worden en moet je Sadilek uit de basis halen als linksback.

31 juli 2019 om 13:03

Sadilek is nog redelijk goed met aanvallende intenties beter dan dumfries of luckassen, zelfs die timo ziet er niet zo heel sterk uit.

31 juli 2019 om 15:20

Timo heeft nog geen wedstrijd gespeeld.

31 juli 2019 om 13:00

Bergwijn en Lozano zijn wel toe aan een stap hogerop. Gewoon doorselecteren nu voor PSV. Ihattharen op 10, Lammers in de spits. Verder 3 spelers beschikbaar voor de 2 vleugels met Gapko, Malen en Bruma.

31 juli 2019 om 13:35

Ik merk aan lozano heel weinig dat hij toe is aan de volgende stap, 1 leuk jaartje goed gespeeld en 1 potje tegen Duitsland op t wk

31 juli 2019 om 13:13

Het lijken pikken is begonnen na het mislopen van de CL.
Wat ook wel logisch is ... Dit wordt nog een lange maand met transfer perikelen voor de PSV supporter..

31 juli 2019 om 13:44

Bergwijn stond al open voor een vertrek, ook voor de wedstrijd van gisteren, dus daar is niets in veranderd. PSV heeft echter nooit aangegeven 30 miljoen voor hem te verlangen.

Dit bericht lijkt mij dan ook je reinste kletskoek, want PSV gaat hem nooit onder de 30 miljoen wegdoen, wat maakt dat ik het zie als broodje aap verhaal verzonnen door een journalist.

Mocht het wel waar zijn, dan zou ik hem direct ophalen als ik Overmars was

31 juli 2019 om 14:38

@DonCoXxX, ik ben het vaak met je eens, maar nu niet. Althans, voor het deel dat Overmars hem dan direct moet halen. Waarom zou Ajax een kleine 30 miljoen uitgeven aan 1 speler? Dat zou absurd zijn.

31 juli 2019 om 15:43

Omdat hij een goede speler is met een enorme groeipotentie, waar Ajax een hoop geld aan kan verdienen. Ik geloof ook dat Bergwijn veel beter kan renderen bij Ajax met betere spelers op het middenveld. Na een topjaar zoals vorig seizoen kan Ajax 80 miljoen voor hem pakken.

Ik ben ook voor roulatie van vleugelaanvallers; na 55-60 minuten is de back van de tegenstander helemaal stukgespeeld door Neres en Tadic, ook op CL niveau,en dan is het heerlijk als je bv Bergwijn en Promes kan inbrengen. De grootste clubs hebben die opties altijd open, Ajax moet daar ook naartoe wil Ajax een vaste plek in de KO fase van de CL veroveren.

Overigens bouw ik luchtkastelen, want ik geloof, zoals ik al aangaf, niet in een dergelijke lagere verkoopprijs.

31 juli 2019 om 15:30

Op zich helemaal mee eens, maar ik hoop echt dat lozano vertrekt. Irriteer .e mateloos aan die man

Tja, kan me voorstellen dat hij champions league wil spelen, maar Sevilla is ook niet jaar in jaar uit vaste klant in de CL. Dan kun je misschien beter nog een jaar blijven, echt uitgroeien tot de allerbeste PSV’er en dan vertrekken. Dan komen de clubs echt wel.

31 juli 2019 om 12:46

Je maakt pas echt stappen als voetballer als je regelmatig getest wordt. Dat word je niet in de eredivisie.
Ik denk dat hij -meer dan eerder- open staat voor een vertrek.

31 juli 2019 om 12:52

Nou het is ook weer niet zo dat Bergwijn PSV echt ontstegen is. Het is echt wel een hele goede speler maar als je echt een goede aanvaller bent dan leg je er minimaal 20 in. Daarnaast is de Europa league ook niet perse zo'n hele slechte competitie.

31 juli 2019 om 12:54

In alles is Sevilla een stap hogerop. Prachtig land, goede competitie, betere spelers om je heen, beter salaris. Wanneer Bergwijn, als vleugelflitser opgesteld wordt, kan hij daar uitgroeien tot publiekslieveling... Wie weet zit er dan ooit nog een stap naar de absolute top in.

31 juli 2019 om 13:04

@nicknesz

Dat is Ziyech niet met je eens

31 juli 2019 om 13:19

@ninjakai
Dat is zijn goed recht, maar ik vind het rijtje Barca, Real M, Atl. M, Valencia, Bilbao, Espagnol toch wat anders dan het rijtje Psv, Feyenoord, AZ, Utrecht en Vitesse.

31 juli 2019 om 13:19

@ninjakai, Ziyech had het over de stap van Ajax naar Sevilla. Van psv naar Sevilla is een ander verhaal. Dan is het natuurlijk wel in alle opzichten een stap hogerop 😜

31 juli 2019 om 13:36

Ziyech heeft teveel Sahara zand in de ogen gekregen.

31 juli 2019 om 13:38

Klopt! Is gisteren weer eens bevestigd voor diegene die hieraan twijfelden.

31 juli 2019 om 13:49

@memphisdepay

Ziyech is anders een uitstekende speler en heeft er nog nooit 20 per seizoen in gelegd. Als je op 21-jarige leeftijd de sterkhouder van PSV bent en betrokken bent bij 26 doelpunten in 33 Eredivisie duels, kun je gerust zeggen dat je wel een niveau hoger kunt.

Wanneer ben je de Eredivisie nou echt ontstegen? Memphis faalde na PSV hopeloos bij Manchester United, terwijl Erik Pieters (die niet eens meekwam bij Psv) na z'n vertrek jarenlang Premier League heeft gespeeld.

31 juli 2019 om 14:22

Dat is natuurlijk compleet anders. Ziyech is meer een speler die andere speler die andere spelers in stelling brengt. Hij is de spelmaker van Ajax. Daarnaast had hij ook betere statistieken. Bij Man Utd hebben wel meer spelers hopeloos gefaald maar toen Depay vertrok toen dacht iedereen wel die is echt toe aan een stap hogerop, terwijl Bergwijn naar mijn mening nog wel een seizoen kan blijven. Zijn statistieken zijn goed hoor en hij is de beste speler van PSV maar hij kan er zeker nog meer uithalen want hij heeft ook gewoon hele periode's niet goed gepresteerd.

31 juli 2019 om 15:53

Ziyech is bij 29 goals betrokken en heeft veel minder wedstrijden gespeeld in de ED. En van sterkhouder heb ik niets van gemerkt gister.

31 juli 2019 om 17:52

Als Monchi niet de TD was geweest bij Sevilla was Ziyech er misschien wel heen gegaan.

Waar heb je Ziyech horen zeggen dat Sevilla een te kleine club is? Het enige wat hij zegt is dat het totaalplaatje moet kloppen.

Monchi was vorig jaar namens Roma rond met Ziyech maar had het nog niet voorgelegd bij het bestuur. Toen die er een stokje voor staken hoorde Ziyech en Ajax niks meer van Monchi

Ziyech is een trotste jongen en doet dus uit principe geen zaken meer met Monchi. Iedereen roept maar wat dat hij alleen naar de absolute top wil maar dat zegt hij Zelf niet.

Als hij een goed gevoel heeft bij Napoli, AC/Inter, Valencia Everton dan gaat hij

Mocht Bergwijn alsnog verkocht worden dan zou ik als PSV zijnde ook nog steeds voor een aanvaller gaan, middenveld en verdediging is sterk zat en behoeft geen impulsen

31 juli 2019 om 13:00

Kunnen nog altijd voor Botteghin of van der Heijden gaan.......

31 juli 2019 om 13:02

Jij bent gek. Daar is precies waar de zwaktes liggen. Rosario eruit(werkelijk waar niemand weet wat van bommel ziet in hem) dumfries wegwezen, dat hij een voetballer genoemd wordt is echt te schandalig voor worden, kan alleen maar rennen en zelfs dat gaat vaker fout dan goed. Hendrix kan ook vertrekken. Aanvallers hebben ze genoeg lammers,malen,lozano,gakpo,bruma, en dat zijn een beetje teveel zelfs, miss lozano verkopen en een spits ervoor terug, maar goed met de flut aankoopbeleid komt er waarschijnlijk niks beters ervoor terug.

31 juli 2019 om 13:06

Ik vermoed dat hier wat sarcasme aan het woord is biij Fr_jc

31 juli 2019 om 13:08

"sarcasme wordt vaak ontdekt door bepaalde signalen, zoals de toon van iemands stem en diens gezichtsuitdrukking. Dit kan het herkennen van sarcasme in tekst moeilijk maken. Als je echter wat tijd besteedt aan het beschouwen van een tekst, zou je in staat moeten zijn om na te gaan of de schrijver sarcastisch is. Let op subtiele signalen in het schrijven, zoals het gebruik van hyperbolen, en neem vervolgens de context van de tekst in overweging."

31 juli 2019 om 13:14

Weet nou niet of je al Feyenoord supporter moet gaan beginnen of de verdediging van een andere club.

31 juli 2019 om 13:19

@g0d3nz0n3n
Wat een onzin, maar goed als we jouw kromme redenatie dan aanhouden: wat geeft jou dan weer het recht om hier op te reageren als Ajacied?

31 juli 2019 om 13:34

@godenzonen

Hoezo niet. Als je iets wilt leren ga je altijd toe naar iemand met ervaring. Feyenoord is in die zin ervaringsdeskundige op het gebied van een matige verdediging.

31 juli 2019 om 13:03

Vandaar 2 makkelijke doelpunten thuis tegen Basel. En 1 makkelijke uit tegen Basel

Tsja.. Dit kan je nu wel verwachten. Las vanochtend ook dat de interesse in Lozano weer aan het aanwakkeren is vanuit napels. Die ploegen willen nu natuurlijk prima voor een dubje op de eerste rang deze spelers overnemen nu ze weten dat ze geen cl gaan spelen. Is er al wat meer bekend over de contractverlenging van Malen trouwens? Of gaat die ook nog vertrekken/ dan wel volgend seizoen gratis de deur uit?

31 juli 2019 om 12:59

"ongelofelijk dat je zo'n naar ventje in je selectie wil hebben"

erhmmm Lozano is natuurlijk een koorknaap vergeleken met Berghuis...

31 juli 2019 om 14:17

Voot het juiste bedrag 15 à 20 miljoen zal dat nog steeds een optie zijn. 9 à 10 miljoen is lachwekkend en zullen ze verder moeten zoeken. Maar gelet op wat we 3 wedstrijden tegen Basel en Ajax gezien hebben zullen ze ergens anders hun geld in moeten steken.

31 juli 2019 om 19:23

Laat Berghuis maar lekker bij Feyenoord. Beter goede centrale verdediger en een middenvelder er bij. Ik vind dat John de Jong erg gefaald heeft door niet eerder een verdediger te kopen.

31 juli 2019 om 19:23

Laat Berghuis maar lekker bij Feyenoord. Beter goede centrale verdediger en een middenvelder er bij. Ik vind dat John de Jong erg gefaald heeft door niet eerder een verdediger te kopen.

31 juli 2019 om 19:37

Zeker waar. Zodoende schreef ik al eerder dat PSV hun centen in andere spelers moesten stoppen. Een aanvaller is wel het laatste wat ze nodig hebben.

Uitschakeling in de CL terwijl de transfermarkt nog open is, is desastreus voor Psv. Marktwaarde voor spelers is flink gekelderd, en spelers zelf zullen ook zo snel mogelijk wel willen. Ik denk ook niet dat Bergwijn nou zo happy is dat hij naar de nummer 10 positie wordt verdreven, wat echt een blunder is van van Bommel. Ik zie Bergwijn, Lozano en Malen nog wel vertrekken deze zomer. En dan zit PSV waarschijnlijk opgescheept met een aanval bestaande uit Lammers, Bruma en Pereiro...

31 juli 2019 om 13:22

Zelfs Bruma-lammers-perreiro is niet zo slecht als je nu voordoet. Bruma laat zich gelden op vergelijkbaar niveau van lozano en bergwijn (op dit moment). Lammers heeft vorig jaar in zijn huur al veel laten zien en laat nu ook zien heat scherp voor het doel te zijn. Perreiro wil je natuurlijk achter de spits en niet op de vleugel, maar ook een uitstekende speler voor top eredivisie. Je wint er geen EL mee, maar voldoende om van 16 ploegen te winnen in de ED. En tegen de laatste ploeg is in 2 wedstrijden een hoop mogelijk (vorm vd dag/ tactiek/ lucky psv/ etc) dus ja. Presteren in europa en kampioenschap worden een stuk moeilijker, maar qua eredivisie is er niet veel aan de hand dan en in de EL moet je daar ook wel mee kunnen overwinteren. En als het nu niet meer lukt in de winter met het transfergeld nieuwe spelers halen.

31 juli 2019 om 14:01

Ik vind Lammers een veelbelovend talent, zie hem graag spelen. Maar Pereiro kan echt niet meer. Geen slechte speler maar het is gewoon op bij Psv, die gaat geen stap teveel zetten terwijl PSV juist behoefte heeft aan leiders en spelers die de boel op kunnen zwepen.

Ik denk wel dat de transfersommen voor Bergwijn, Lozano en waarschijnlijk ook Malen erg gaan tegenvallen. Clubs zullen de prijs gaan drukken nu ze weten dat PSV geen CL en misschien zelfs wel niet eens EL speelt dit seizoen.

31 juli 2019 om 13:59

PSV hoeft toch helemaal niet per se te verkopen? Waarom zou het desastreus zijn?

31 juli 2019 om 14:07

Misschien omdat spelers weg willen? En PSV kan zonder CL straks wel inkomsten van transfers goed gebruiken.

31 juli 2019 om 14:13

Spelers zullen altijd weg willen, maar ze hebben gewoon nog een contract. Waarom zou PSV ze dan na een teleurstelling verkopen? Zelfs al zou de marktwaarde omlaag gegaan zijn, het is toch juist enorm onverstandig om op dat moment te verkopen?

PSV heeft gewoon de touwtjes in handen. Zij bepalen wat er gaat gebeuren. Als andere clubs de vraagprijs niet willen betalen verandert er niet zo gek veel.

31 juli 2019 om 14:39

Ben je nieuw in de voetballerij? Clubs hebben allang niet meer de touwtjes in handen. Als een speler echt weg wil en er komt een marktconform bod is de speler gewoon weg. Bovendien loopt het contract van Malen volgend jaar af.

31 juli 2019 om 15:10

Marktconform? Wat is een marktconform bod?

Wat je bedoelt te zeggen is wanneer er een bod komt waar zowel de kopende als de verkopende partij het over eens zijn. Voor PSV hoeft er helemaal niks te veranderen na de uitschakeling. Ze hebben hun zaakjes redelijk op orde als het op de financiën aan komt. Dus de vraagprijs hoeft niks te veranderen. Dan moet de kopende club dus nog steeds gewoon voldoen aan die vraagprijs.

31 juli 2019 om 15:44

Mijn punt is dat met CL op zak 30 miljoen voor Bergwijn misschien een marktconform bedrag is en dat je daar nu makkelijk 5 miljoen van af kan halen. Bovendien zullen spelers sneller willen vertrekken wat PSV hun onderhandelingspositie niet ten goede komt. Zo moeilijk is het allemaal niet.

31 juli 2019 om 16:55

Nogmaals, het marktconforme bedrag wordt bepaald door zowel de kopende als de verkopende club. Aangezien PSV het geld niet direct nodig lijkt te hebben is er voor hen niks veranderd. Dus er is geen enkele reden om er van uit te gaan dat de vraagprijs nu maar omlaag moet gaan.

Die onzin dat er maar vijf miljoen van de vraagprijs af zou moeten is onnozel. De kopende partij zal misschien denken dat ze daar mee weg komen, maar dat lukt alleen bij clubs die het financieel nodig hebben. Dan is er geld nodig en verandert de onderhandelingspositie. Bij PSV is dit niet het geval.

De aasgieren staan gelijk al klaar om een koopje te kunnen ophalen. Bergwijn en vooral Lozano maakten te weinig indruk in wedstrijden waar ze er moesten staan. Lozano viel zelfs zwaar door de mand tegen Basel en Ajax. Daar kan Psv nog maar maximaal 20 miljoen voor krijgen. En ook Bergwijn kon het verschil niet genoeg maken tegen Basel en Ajax. Als Sevilla 25 miljoen biedt voor Bergwijn moet Psv hem laten gaan want je wilt niet met een ongemotiveerde speler blijven zitten.
Dan Krepin Diatta van Club Brugge halen als vervanger en dan kan Psv verder met een aanval met Diatta, Bruma, Malen, Lammers, Ihattaren, Aboukhlal en Gakpo. En mogelijk kan Psv ook Berghuis halen voor op het middenveld.

31 juli 2019 om 15:05

Diatta halen lol. Waarom gaat psv niet gelijk voor Neymar? Danjuma mogen jullie voor een redelijk bedrag best hebben, Diatta is niet te koop.

31 juli 2019 om 15:58

Danjuma Groeneveld gaat al naar Bournemouth las ik net. Wat is de vraagprijs van Diatta?

31 juli 2019 om 16:53

Zal wel minimaal een miljoen of 20 zijn. De ceo zei dat Diatta nog niet weg mocht.

Lijkt me inderdaad lastig worden voor PSV om hem te behouden. Voor veel spelers is CL toch wel een reden om naar een club te gaan of blijven. Voor PSV wordt de aanval nu denk ik wel een beetje een dingetje. Als je het zo opnoemt heb je fantastische spelers/talenten; Malen, Bruma, Bergwijn, Lozano, Lammers, Gakpo. Naar mijn mening alle 6 speler van niveau. Maar hoe ga je spelen? Zoals er nu is gespeeld tegen Basel lijkt een goede optie, maar je ziet dat, vooral vanuit achteren, ze graag spelen met een aanspeelpunt voorin. Zoals Zoet die een lange bal geeft waar er nu gewoon niemand is om die op te vangen. Ook weet ik niet of Bergwijn is gemaakt voor de 10-positie. Wel vind ik Bruma tot nu toe een goede indruk maken, en Malen blijkt gewoon een fantastisch groot talent. Jammer dat Lammers geblesseerd is, want zie in hem toch zeker een goede spits, maar ik weet dan ook niet of hij de basis dit seizoen had gehaald. Toch zou hij ook als invaller zijn goals mee kunnen pikken. Een jongen als Gakpo heeft denk ik toch wel een spits als Luuk de Jong naast zich nodig. Je ziet dat zijn grootste kwaliteit toch wel ligt bij het voorzetten geven, die vrijwel allemaal aankomen. Op dit moment is er echter niet echt iemand om ze binnen te koppen, zeker niet nu Lammers geblesseerd is. Dus hoor ik nu ook vee mensen zeggen dat PSV Dost zou moeten halen, alleen weet ik niet of dit de juiste keus is. Je ziet dat Van Bommel nu toch steeds meer de voetballende kant op wil, en ik denk dat Dost daar niet de juiste spits voor is, daarom denk ik ook dat je met het halen van Dost eigenlijk een beetje tegen de aankoop Bruma ingaat. Als ik PSV was zou ik toch voor de aanval gaan zoals er nu tegen Basel gespeeld is en zou ik nu vooral gaan investeren in de verdediging.

Je hebt met Bruma, Bergwijn, Lozano en Gakpo 4 zelfde soort spelers, dribbelaars, die op dit moment zichzelf er doorheen willen frommelen, geen killers/afmakers, dat Lammers dan op dit moment ook nog een blessure heeft is extra zuur, dat is wel een ander soort aanvaller. Bovendien mis je een echt 10, iemand die de voorhoede voor de keeper kan zetten met een bal tussendoor. Weinig creativiteit ...
en door het zwakke middenveld komt je verdediging ook hopeloos onder druk, Dumfries die naar een bedenkelijk niveau is afgezakt, Luckassen is geen PSV materiaal, en Viergever die steady is maar geen topper is. En dan heb je de grabbelaar Zoet nog die van de 18 schoten 12 goals doorlaat ...

31 juli 2019 om 13:15

Eigenlijk best een matige ploeg als je het zo omschrijft

31 juli 2019 om 13:19

Haha, teveel van hetzelfde soort spelers als je het mij vraagt, en dat je defensie onder druk komt te staan begint natuurlijk voorin, maar ook vooral het matige middenveld. Ik vraag me al een tijdje af net zoals bij Cocu, wat wil van Bommel, wat voor systeem wil je spelen, 4-3-3 lijkt het, maar ik zie niet wat hij wil, lange halen thuis, weinig balbezit, en als je het hebt veel balverlies.

31 juli 2019 om 17:07

Niet helemaal mee eens, maar PSV heeft zeker wel een probleem in de aanval. Lozano is naar mijn mening puur een snelle aanvaller in plaats van een dribbelaar. Heeft niet de techniek om hem een dribbelaar te kunnen noemen, maar wel de snelheid en het doorzettingsvermogen om goed te zijn. Gakpo vind ik ook niet echt een dribbelaar, maar hij heeft een fantastische voorzet in huis, alleen is er op het moment bij PSV niet iemand, wat Luuk wel had, om hem binnen te koppen. Daarom snap ik de verkoop van Luuk de Jong niet helemaal, al gun ik hem de transfer zeker.

Het grote probleem bij PSV zit 'em op dit moment met veel te weinig ervaring in de as van het elftal. Het vertrek van Luuk en Schwaab heeft veel meer impact dan gedacht. Mocht er geld binnen gaan komen zou ik, wanneer haalbaar, dolgraag een ervaren bikkelaar binnengehaald zien worden zoals een Mendez, Moreno of Guardado in het verleden. Wie is op dit moment mogelijk? Geen idee eerlijk gezegd...

31 juli 2019 om 13:35

Psv heeft tot nu toe alleen het geld uitgegeven dat ze binnenkregen van de verkoop van luuk de jong en die LB. of die nieuwe verdedigers aaren erg duur. Psv heeft meer dan 30 miljoen verdient in de cl afgelopen jaar. Stel dat de nieuwe verdedigers aardig wat hadden gekost, dan heeft psv nog steeds zo’n 20 miljoen over om te investeren en hoeven ze dus niet te wachten op de verkoop van aanvallers. Alvarez had bv gewoon gekocht kunnen worden

Nu PSV zich niet heeft geplaatst voor de Champions League, ben ik wel benieuwd of spelers als Bergwijn, Lozano en zelfs Malen wel willen blijven.

Bergwijn wordt natuurlijk al langere tijd met verschillende teams in verband gebracht en ergens heb ik het idee dat Bergwijn ook niet helemaal blij is met de positie die hij momenteel heeft bij Psv, aangezien van Bommel hem tot nu toe dit seizoen meerdere keren op de tien positie heeft gezet en dat eigenlijk geen positie is waar hij thuis hoort.

Lozano aast eigenlijk ook wel op een vertrek bij PSV heb ik het idee, maar Lozano speelt niet alleen de eerst wedstrijden van dit seizoen erg matig. Al sinds vorig seizoen en dan met name sinds de tweede seizoenshelft speelt Lozano echt heel matig en ik heb het idee dat hij in zijn hoofd al vertrokken is bij Psv.

En Malen lijkt nu een hele goede kans te maken op een basisplaats bij PSV nu de Jong is verkocht en Lammers waarschijnlijk langere tijd uit de roulatie zal liggen, maar het contract van Malen loopt ook volgend jaar zomer af en ik denk dat hij nu ook wel op een vertrek zal azen nu PSV zich niet heeft geplaatst voor de Champions League.

Hoe staat PSV er financieel voor? Is er in de begroting rekening gehouden met Champions League inkomsten of is dat als een 'extra' begroot?

Indien Ajax nou wel de Champions League haalt dan kan het financiele gat met zelfs PSV al wel erg groot worden.

31 juli 2019 om 13:41

Gebruikelijk is dat je geen inkomsten uit Europa begroot of zeer beperkt (bv 2 voorrondes)

31 juli 2019 om 13:47

Volgens mij EL begroting. Met de verkoop van Hendrix?, de Jong en Angelino zijn er al de nodig miljoenen binnen gekomen. (bovenop de CL inkomsten) Daarnaast hebben ze veel kapitaal op het veld staan, dus Psv hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken.

31 juli 2019 om 16:01

Thanks!

Maar ten opzichte van Ajax kan het gat wel aardig groeien op deze manier, of niet? Qua kapitaal op het veld staan ze misschien on par met Ajax, maar als je dan de CL inkomsten van Ajax meerekent van afgelopen (en mogelijk ook komend) jaar. Dan hebben we het over een gat van +- 100 miljoen? Begint financieel dan toch wel een serieuze achterstand te worden. Hopen dat het niet sportief soortgelijk verloopt, dat zou wel de doodsteek voor de competitie zijn.

2 augustus 2019 om 09:16

Volgens mij is dat gat al 200-300 miljoen hoor. Betekent niet dat Ajax dat allemaal gaat uitgeven. Je kunt je hier niet naar het kampioenschap kopen omdat de tegenstand van de andere teams zo matig is kan Psv ook met minder geld gemakkelijk blijven aanhaken.

Back2basics: Lammers SP, Bruma LAM, Malen RAM. Door CL uitschakeling Bergwijn en Lozano verkopen. Backup Gakpo , Achbouchlal. Berghuis posteren op 10. Erachter voetballend vermogen met Affelay en Guti. Belangrijkste move: Unnerstal IN en Zoet OUT!

Mocht Lozano of Bergwijn vertrekken. Dan zouden ze echt Calvin Stengs moeten binnen hengelen.

31 juli 2019 om 14:05

Alsjeblieft niet zeg. Gedraagt zich als een vedette in het veld maar speelt helemaal niks klaar. Die moet echt nog volwassen worden voordat hij naar een topclub wil gaan.

31 juli 2019 om 14:08

Huiberts wil geen spelers meer verkopen aan Ajax en Psv. Stengs heeft eerder ook al eens gezegd liever van AZ naar het buitenland te vertrekken.

31 juli 2019 om 14:12

Niet weer een overschat jonkie, we hebben iemand met ervaring en overwicht nodig in dit elftal koorknaapjes.

Bergwijn en Lozano zullen nu zéker weg willen. Ze brengen alleen veel minder op. Nu is Lammers geblesseerd, Romero verhuurd, heb je een waardeloos middenveld, verdedigers zijn te laat gekocht, enz, enz.......
De beleidsmakers hebben er een potje van gemaakt. En dan wil PSV volgens de heer Gerbrands aanhaken bij de Europese subtop???? Gooi dan eerst de Jong en van Bommel er maar uit. Deze falende mensen hebben de club miljoenen gekost.

2 augustus 2019 om 09:24

Altijd zo grappig, eerst zelf falen als het er toe doet, en daarna zeker weg willen omdat geen CL is behaald. Lozano speelde niet best en Bergwijn had Psv eigenhandig een ronde verder kunnen / moeten schieten.

2 augustus 2019 om 13:36

Eens hoor, maar Bergwijn kan er niks aan doen dat er niets aan het middenveld wordt gedaan, zodat hij gedwongen wordt op 10 te spelen. Ook is het zijn schuld niet dat de verdediging te laat wordt versterkt en dat Zoet geen bal meer tegenhoud.

PSV had 3 rondes moeten spelen om de CL te halen.
Was dat ze gelukt?
Lange serie, maar deze ronde had je moeten overleven.
Nu is het nog niet zeker of PSV de EL ingaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Bryan GilAanvaller20
Y. BounouKeeper60
Javi DíazKeeper00
LopeteguiKeeper
T. VaclíkKeeper330
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

47 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
Feyenoord blijft werken aan het verlengen van de contracten van zelfopgeleide spelers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren