‘Heracles Almelo incasseert een miljoen euro met volgende transfer’

Woensdag, 31 juli 2019 om 09:13Tim Siekman • Laatste update: 09:56

Kristoffer Peterson gaat Heracles Almelo binnenkort verlaten, zo meldt het Zweedse Expressen. De aanvaller, die nog tot volgend jaar zomer vastligt bij de Eredivisionist, staat naar verluidt op het punt om zich aan te sluiten bij Swansea City, dat ongeveer een miljoen euro gaat overmaken in ruil voor de Zweeds international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede deal voor Heracles Almelo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Wat is een miljoen nog tegenwoordig? Wat heeft Heracles eigenlijk aan inkomende transfers gedaan om het vertrek van Dalmau, Peterson en Kuwas op te vangen?

31 juli 2019 om 09:20

Ze hebben Desserd er als spits bij. Daarnaast Mauro Junior gehuurd van PSV, Teun Bijleveld en Bakboord van Ajax gehaald. Bijleveld zeker in de gaten gaan houden want die gaat het daar goed doen denk ik.

31 juli 2019 om 09:38

@ajaxf1, Mauro Junior zou gisterenavond helemaal niet misstaan hebben bij Psv. Je mag toch hopen dat PSV bij de verhuurdeal met Heracles bedongen heeft dat Mauro direkt naar Eindhoven terug moet keren als de nood aan de club is. Zeker nu Sam Lammers voorlopig geblesseerd is

31 juli 2019 om 09:45

Je bedoelt die Mauro Junior die bij Heracles nog niet eens in de basis staat?

31 juli 2019 om 10:08

@azalkmaar2, dat Mauro Junior mogelijk zondag niet in de basiself staat thuis tegen SC Heerenveen, laat onverlet dat het Braziliaanse talent een goede indruk heeft achtergelaten tijdens de recente oefenwedstrijden van Heracles Almelo.

31 juli 2019 om 10:45

@palko

PSV heeft voorin geen problemen joh. Voorin zit het bij PSV echt wel goed maar dat middenveld is tragisch, om over de verdediging maar te zwijgen. Dit wordt het seizoen van Donyell Malen, daar ben ik van overtuigd. Hopen voor PSV dat hij bijtekent..

31 juli 2019 om 11:49

@ajaxf1, ik beschouw Mauro Junior meer als een creatieve middenvelder met aanvallende kwaliteiten. Maar je hebt gelijk, de grootste problemen heeft PSV in verdedigend opzicht, de doelman niet uitgesloten. Ik vind het ook als niet-PSV aanhanger een drama voor het Nederlandse voetbal dat de club zo snel en zo simpel is uitgeschakeld in de 2e voorronde voor de Champions League

31 juli 2019 om 10:08

Eigenlijk hebben ze al eerder op eventuele vertrekken van Peterson en Kuwas geanticipeerd door Van de Water en Dos Santos aan te trekken. Zeker Van de Water speelt het aankomende seizoen veel verwacht ik. Ik weet alleen niet of Dos Santos een waardige vervanger voor Peterson zal blijken. En anders kan Mauro daar eventueel spelen of Szöke. Dalmau kan worden vervangen door Dessers en Konings.

Koopje, hier liggen een aantal clubs te slapen. Denk dat hij bij clubs als AZ/Heerenveen/Groningen prima had meegekomen. Zeker voor AZ zie ik dit als goedkoop gokje.

31 juli 2019 om 09:46

Helemaal mee eens. Voor een miljoen hadden wij hem moeten pakken.

31 juli 2019 om 09:47

Az heeft hem niet nodig en het laatst gokje in de spits is ook niet goed uitgevallen. Az heeft Boadu en Druijff. AZ zal wel gek zijn om een miljoen te investeren in een nieuwe spits.

31 juli 2019 om 10:21

@kleinegeneraal
Peterson is een buitenspeler en geen spits.


@ajaxf1
Voor Heerenveen lijkt zijn komst mij niet reëel. Hebben Van Bergen al en daarnaast deze zomer Ejuke voor veel geld aangetrokken. Als back-up zou hij talent Van Der Heide in de weg staan.

31 juli 2019 om 10:45

Ik denk dat ook voor de clubs, welke jij hierboven noemt, 1 miljoen euro toch nog een hoop geld is.. Een 'goedkoop gokje' valt niet in deze categorie. Bovendien vind ik hem voor een gokje vaak te grillig in zijn spel. Heeft hele goede wedstrijden er tussen, maar vind hem ook vaak niet goed spelen, mislukken zijn acties en is zijn rendement niet hoog genoeg. Hij blijft wel altijd keihard werken voor de ploeg.

31 juli 2019 om 10:47

Nick

AZ kan echt wel een miljoen neerleggen met alle inkomsten over de jaren heen. Ze geven alleen vrijwel niks uit, wat ik als Ajacied snap aangezien ze het denk ik willen oppotten zoals wij ook jaren deden. Peterson voor 1 miljoen altijd doen, mislukt hij bij AZ is er altijd wel een club die hem oppikt voor 5 ton.

31 juli 2019 om 10:55

Ik denk ook zeker wel dat zij de middelen hebben, alleen leg je niet zomaar 1 miljoen euro neer voor een speler van het kaliber Peterson. Is inderdaad een gok, ook qua zijn verleden aan blessures, dan blijft 1 miljoen een hoop geld, ook voor AZ. Mijns inziens kunnen ze beter dat geld investeren in een goede centrale verdediger, zodat Koopmeiners gewoon op het middenveld kan acteren.

31 juli 2019 om 11:31

Exact... til verpatsen voor 12-15m. Gudmundsson of stengs op 10.... (die lopen daar toch i.p.v. op de vleugel) en Peterson op de vleugel.

Het lijkt mij vervelend voor heracles als Peterson vertrekt. De hele (succesvolle) voorhoede van vorig jaar is dan verdwenen. Lijkt me niet dat Kuwas, Dalmau en Peterson zo makkelijk te vervangen zijn. De transfersom vind ik overigens ook laag, maar dat kan aan mij liggen.

31 juli 2019 om 10:15

Als je regelmatig Heracles hebt gekeken kon je zien dat hij na de eerste 10 wedstrijden, waarin hij geweldig was, geen bal meer heeft geraakt.

Volgens mij moeten ze nog wat van de transfersom aan Utrecht overmaken aangezien die een doorverkooppercentage hebben. Of Swansea moet het weer "slim" spelen zodat Utrecht wederom geen geld krijgt.

Was na de winterstop, geen schim meer van de speler ervoor. Ook te maken met zijn blessure denk ik. Zou niet bijtekenen en nog maar een jaar contract. Heracles pakt nu de centjes, anders sta je volgend jaar met lege handen.

Degene die de transferzaken voor Heracles doet is beduidend beter in een goed oog voor inkomende spelers dan het onderhandelen voor uitgaande spelers.

1 miljoen voor Peterson en 7 ton (+dessers?) voor Dalmau is echt belachelijk slecht uitonderhandeld. Dalmau 3-4 miljoen en Peterson 2-2,5 miljoen moet in de huidige markt voor deze spelers gewoon haalbaar zijn.

31 juli 2019 om 10:17

Dalmau maakte met alles en iedereen ruzie en Peterson heeft na de eerste 10 wedstrijden geen bal meer geraakt.
Helemaal niet zo slecht onderhandeld dus want dessers is ook wel wat waard en Peterson heeft nog maar een contract voor 1 jaar.

31 juli 2019 om 10:18

Als dalmau gewoon normaal had gedaan had het bedrag dat jij noemt zeker realistisch geweest.

Heracles heeft de geldzaken al heel lang in orde.
De club neemt weinig risico waar het de investering van nieuwe spelers betreft.
Het zou leuk zijn als ze een keer per toeval een goudhaantje binnen vissen en daarna voor 20 miljoen kunnen verkopen bijvoorbeeld.
Dit geldt natuurlijk voor bijna iedere eredivisieclub.

Wat wordt de basis 11 van Heracles? Ik heb een aantal oefenpotjes gevolgd en het zag er leuk uit. Echter heb ik me niet verdiept in de mogelijke opstelling.

31 juli 2019 om 12:35

@robinho010: de verwachting is dat Wormuth in de competitie aantreedt met grotendeels het elftal tegen Leverkusen. Die bestond uit: Blaswich, Bakboord, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Merkel, Osman, Szöke; Van der Water, Dessers, Konings. In de plaats van Konings, gok ik dat Dos Santos speelt. Wormuth is zeer van hem gecharmeerd. De redenen daarvoor zijn mij niet bekend.

Liever zie ik Merkel en Osman niet samen op het middenveld spelen (twee dezelfde type spelers, hoewel het goede voetballers zijn). Voor 1 van die spelers (merkel of Osman) zie ik liever Kiomourtzoglou spelen. Verder gok ik dat Teun Bijleveld (als aanvallende middenvelder) en Mauro Junior (als rechtsbuiten, hoewel ik hem beter vind als aanvallende middenvelder) uiteindelijk basiskrachten worden. Pröpper kan nog geen hele wedstrijden spelen door de blessure van vorig seizoen. Normaal is hij de aanvoerder. Breukers is, net als Schöne bij Ajax, een speler die zich continue terugvecht in de basiself. Grote kans dat die het op ervaring uiteindelijk wint van talent Bakboord. De uiteindelijke opstelling (zoals Wormuth het waarschijnlijk voor ogen heeft) wordt dus: Blaswich, Bakboord/breukers, Rossmann, Pröpper, Czyborra; Merkel, Osman, Bijleveld; Mauro Jr. , Dessers, Dos Santos/aankoop.

31 juli 2019 om 12:43

Oke thanks! Ik zag dat Szöke een aantal goals heeft gemaakt. Waarom denk je dat hij uit de basis gespeeld wordt? Ik heb alleen samenvattingen gezien dus kan hem niet echt beoordelen. Had gezien dat hij vorig jaar aardige statistieken had wat betreft goals.

31 juli 2019 om 13:29

@robinho010: dat heb je goed opgemerkt. Szã¶ke is voor een club als Heracles basiswaardig, want hij is heel koeltjes voor de goal, kan goed wegdraaien, ziet de mannetjes vrijstaan en heeft geen slechte techniek. Daarom is het geen wonder dat hij zo snel al in de aanvankelijke basisopstelling staat. Die mag je best beschouwen als een mogelijk pareltje. Echter, Bijleveld heeft veel meer creativiteit dan Szã¶ke. Zeer wendbaar, beweeglijk en lichtvoetig. Passt zo snel en makkelijk dat je zijn voetbeweging vaak niet eens ziet. Is bij veel gevaarlijke aanvallen betrokken door op te zetten, goed weg te draaien, goed door te bewegen en slim te passen.om eerlijk te zijn had ik verwacht dat Bijleveld in zijn tijd bij Ajax kans maakte op genoeg speeltijd bij de eerste selectie van Ajax, een paar stapjes hoger dan het niveau van Heracles. Er ontbreekt alleen een belangrijke eigenschap bij Teun: body. Als Bijleveld meer body kan trainen en dezelfde techniek behoudt, heb je een mooi duo aan Bijleveld en Mauro jr. Die twee vonden elkaar heel makkelijk in de oefenduels.

1 miljoen is echt veel te weinig, met een beetje onderhandelen had Swansea makkelijk 2,5 miljoen neergelegd. Maar dat is dan weer de bescheidenheid van een provincievlub, een mentaliteit die je de kop gaat kosten in het moderne voetbal. Goeie speler man, die Peterson!

2 augustus 2019 om 12:03

Als Peterson nog een contract zou hebben voor 2-3 jaar zou ik je gelijk geven. Echter was de keuze of hem behouden en volgend seizoen gratis weg doen, of nu verkopen voor +- een miljoen euro. Die keuze is als Heracles zijnde snel gemaakt. (peterson had geen optie tot eenzijdige verlenging in zijn contract)

2 augustus 2019 om 14:12

Dat is dus de bescheidenheid die ik noemde. Voor Swansea maakt het geen reet uit of ze 1 of 2 miljoen moeten neerleggen, die hebben geld als water. Als ze Peterson willen, betalen ze net zo makkelijk 2 miljoen als je als Heracles je poot stijf houdt. 12 goals bij de nummer 7(?) van de Eredivisie zou echt wel meer dan 1 miljoen moeten opleveren in de huidige markt, zeker als een Engelse club hem wil.

Peterson begon het seizoen als een raket, maar was daarna hopeloos uit vorm.
Is wel een speler met dreiging aan de bal.
Veel succes in Engeland en Heracles heeft al aangegeven een vervanger te halen. Ik hoop op een leuke speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder40
O. KiomourtzoglouMiddenvelder40
L. SchoofsMiddenvelder40
R. VloetMiddenvelder41
M. AmissiAanvaller40
D. BurgzorgAanvaller42
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

5 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren