Van Bommel: ‘Wij zijn beter dan Basel, maar benutten de kansen niet’

Dinsdag, 30 juli 2019 om 23:22Jeroen van Poppel

PSV-trainer Mark van Bommel reageerde na afloop van de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen FC Basel (2-1) als vanzelfsprekend teleurgesteld. De oefenmeester is van mening dat zijn elftal de bovenliggende partij was in Zwitserland, maar dat het missen van kansen de Eindhovenaren de kop heeft gekost. "Wij zijn beter, maar dan moet je het wel afmaken", aldus de coach tegenover De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben je het met Mark van Bommel eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door trodat4030)

Hoe vaak lees je dit elk jaar wel niet van de coach van een Nederlandse club? Ja wij waren beter, we hadden de kansen moeten afmaken. Ik heb alleen nog de gouden zin gemist: wij domineerde de wedstrijd. Gewoon met de staart tussen de benen naar huis noem je dit.

30 juli 2019 om 23:37

Jaa Mark jullie waren geweldig en zij mochten blij zijn om met jou wereldploeg op het veld te mogen staan. Mark is weer eens ouderwets zijn straatje aan het schoonvegen. Word een lang en zwaar seizoen daar in Eindhoven, ik zie van Bommel het seizoen niet afmaken.

31 juli 2019 om 08:18

Het is ook gewoon echt niet waar wat hij zegt. Van Wolfswinkel heeft alleen al twee enorme kansen laten liggen...:

31 juli 2019 om 08:52

idd, net nog even de samenvatting naast zijn interview gelegd en dan kun je maar tot a conclusie komen. Of v Bommel ziet echt niet wat er gebeurd of hij probeert zichzelf goed te praten. Zowel psv as basel hebben 3 kansen gekregen door een mooie aanval en verder waren bij alle overige kansen, zowel voor psv als basel, klutsballetjes, 3e veroveringen, gelukjes, of gewoon een bal voor de pot gooi actie nodig om de kans te krijgen. Dan zegt dat hij dat op moment dat we controle hadden zag het er goed uit ...ja, das nogal logisch! Alleen was die controle er maar af en toe en heel even. Alleen na de 1-1 heeft psv langere tijd controle gehad (10m) en begin 2e helft (10m). Na de 2-1 geen enkele kans meer gekregen!!!

31 juli 2019 om 12:56

Zaterdag zag hij nog 'alles' vanaf de zijkant. Zo typisch dat hij dit dan weer niet ziet. Stond hij niet aan de zijkant vandaag?

30 juli 2019 om 23:51

@generaal; je vergeet de grootste dooddoener; we hadden meer balbezit 😂
Ik vond de teams over 2 wedstrijden gelijkwaardig en de gelukkigste heeft gewonnen imo.
Overigens verwacht ik dat de uitschakeling van psv best een gevolgen kan hebben voor een transfer van bergwijn.

31 juli 2019 om 00:16

Zolang hij dit zooitje achterin op blijft stellen, en met name die keeper die in 3 wedstrijden 8 schoten op goal krijgt en er 6! Door laat, moet je er elke week minstens 3 a 4 maken wil je winnen. Nee als je een goal moet maken terwijl het dan in eerste instantie nog niet eens uitmaakt of Basel nog een keer scoort en je komt mer Gakpo voor Lozano dan ben je ver heen.

31 juli 2019 om 00:16

Ik kom wel op een punt waarop ik denk dat het wel goed is dat Lozano of Bergwijn vertrekt. Dan geen vervanger aantrekken, maar Gakpo en Ihattaren het vertrouwen geven! Dan misschien maar een soort van tussenjaar, maar dit kan zo niet verder

31 juli 2019 om 06:34

@ijsmuts.. "we vergeten ons zelf te belonen" das de grootste van de afgelopen 2 a 3 jaar volgens mij.. :-)

31 juli 2019 om 06:58

@rolotjuh

Wat stel je voor dan dat hij opstelt achterin? Dit was de sterkst mogelijke opstelling.

31 juli 2019 om 08:58

Staart tussen de benen naar huis is zeer overdreven. Ik ben zeker geen Van Bommel fan maar hij heeft wel een punt. Over twee wedstrijden was Basel volwassener, professioneler, geraffineerder of hoe je dat wil noemen maar voetballend was PSV beter. Het was talent vs ervaring en daardoor een 50/50 strijd waarbij het dubbeltje ook de ander kant uit had kunnen vallen. Over twee wedstrijden was de stand getalsmatig niet voor niets gelijk. Als je de wedstrijd over een jaar over zou spelen wint PSV geheid. Met iets meer ervaring krijgt de hogere intrinsieke kwaliteit van de PSV-spelers de overhand.

31 juli 2019 om 09:35

De geschiedenis leert dat Nederlandse teams het altijd heel moeilijk hebben met teams uit Oostenrijk en Zwitserland. Dat het seizoen daar eerder begint zal een rol spelen, maar het heeft me verbaasd hoe lichtvaardig veel mensen over Basel dachten.

Ach mark hou toch op, dit had je MOETEN winnen.

Wat een gezwets weer. Amper kansen gecreëerd en gewoon heel opportunistisch gespeeld door Psv. Basel creëerde de kansen met beter voetbal dan Psv. Zodra Basel terug was tikte PSV rond de 16 de bal rond en wist niemand meer wat ze moesten. Terwijl Basel met name de laatste 20 minuten met goed voetballende counters nog een paar grote kansen kregen.

30 juli 2019 om 23:48

Ik vond ze redelijk aan elkaar gewaagd. En dat is vanuit PSV perspectief teleurstellend. De ploeg, is goed genoeg om in Nederland tweede te worden maar europees lijkt het wederom tegen te vallen.

31 juli 2019 om 00:22

Gerard, ik stoor me aan je reacties. Ja, PSV heeft echt een aantal behoorlijke kansen gehad. Bergwijn op de paal, Lozano over, Bergwijn nog een keer op de keeper af. Kritisch zijn moet, maar jij geeft wel heel erg af op PSV in vrijwel al je posts.

31 juli 2019 om 06:41

Los daarvan. De bewering van v Bommel over 3kansen en scoren 2x slaat nergens op. Basel kreeg net zoveel open kansen als PSV, en door geklungel van de achterhoede (met name t wegwerken) ook een niet te missen kans.
En van de kansen die je noemt is de 1op1 van Bergwijn de echte kans. Die had moeten zitten.
Persoonlijk baal ik. Had graag PSV erbij gehad of iig 1ronde verder. Nu maar kijken of men afdoende motivatie heeft om iig EL te halen. Daar ben ik nl bang voor. PSV speelt redelijk vaak ambitieloos als t op de EL aankomt, terwijl er genoeg punten verdiend kunnen/moeten worden.

31 juli 2019 om 08:04

Basel was in mijn ogen ook veel feller. Psv ging pas reageren na de achterstand. Wederom eigenlijk want psv doet dat vaker. Als v bommel vindt dat psv beter was is het belangrijk dat v marwijk die wedstrijd nog eens met hem bekijkt en eerlijk vertelt wat er allemaal mis gaat. Het zal een lange zit worden, maar misschien haalt het v bommel uit zijn cocon. Neem nou de angst die regeert bij het opbouwen. De 4 verdedigers staan vaak bijna op 1 lijn. Niet 1 schuift er door zonder bal, want dat is natuurlijk te risicovol. Probleem is dat je dan met 4 verdedigers tegen 3 aanvallers opbouwt en dat is makkelijk te te verdedigen. Als je 1 of 2 backs doorschuift sta je 2 tgeen 1 te spelen en is het vrij simpel om 1 verdediger vrij te krijgen.
De middenvelders worden nauwelijks ingespeeld en als ze de bal krijgen weten ze niet hoe snel de bal terug naar achteren moet. Geen durf, geen vertrouwen, bang om balverlies te lijden.

Ach het leven gaat door, maar nu al uit de voorronde Champions League is gewoon een grote val, je bent nog niet eens verzekerd van de Europa League. Natuurlijk heb je het al thuis gewoon weg gegeven want je had met 4-1 moeten winnen en dit een formaliteit hebben moeten maken.
Laten we zien hoe de Psvers voor de dag komen dit weekend, 2 wedstrijden als dezen verliezen is geen lekkere voorbereiding.

Verder vind juist dat PSV heel opportunistich speelde.

Zelfde riedeltje als de afgelopen 2de seizoenshelft... toen was het “we spelen echt wel beter alleen verspelen we nu 4 dubbel zoveel punten”.. ja tuurlijk Mark doe jij maar lekker alsof we beter waren tegen basel en dat we voor de rest 0 problemen hebben

30 juli 2019 om 23:40

Mark heeft ze niet allemaal meer op een rijtje nee. Iedereen ziet dat het niet goed gaat, behalve Mark. En waarom wisselt Mark niet aanvallend. We moeten scoren en de enige wissel die hij doorvoert is een aanvaller voor een aanvaller. Had in de laatste twintig minuten Dumfries eraf gehaald voor Gakpo. En Rosario die zoveel balverlies leed voor Pereiro. Bergwijn ook nooit meer op 10 zetten; mist creativiteit en inzicht. En ons centrale duo. Nee dit kan echt niet zo...

30 juli 2019 om 23:41

Tenenkrommed toch? Geen schrijntje zelfkritiek. Gewoon helemaal 0.

Dit soort teksten lijken me vrij frustrerend om te lezen voor PSV-supporters. Misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is verloren gegaan en zijn reactie : "het is even wennen, maar het zij zo..."

31 juli 2019 om 00:11

Wat ik het allerergste vind is dat er pas echt gevoetbald wordt nadat er een tegengoal valt. Vorige week kegel je Basel omver in de laatste 10 minuten. Nu kwam de 2-1 en ineens konden er niet 2 maar 3 tandjes bij. Je weet al maanden dat je deze wedstrijden moet spelen. De wedstrijd tegen Ajax was beter dan die tegen Basel. Waar ben je dan mee bezig? Ik had van zo'n ervaren topvoetballer echt veel beter verwacht.

31 juli 2019 om 01:41

Twee zielen 1 gedachte. Dat vraag ik me ook al tijden af, waarom gokken op 0-0 en daarna 1-1. Gewoon gehakt maken van die hap, twee doelpunten in het eerste kwartier en ze doen niets meer terug. Dan kun je 75m achterover leunen. Dat is net zoiets als dat ik niet snap dat ze altijd maar op de doelman blijven schieten. Ze trainen verdorie dagelijks als pro's.schiet nou eens waar de goalkeeper n i e t staat, hoe moeilijk kan het zijn als broodvoetballer. Harry van Raaij wilde vroeger al die Euro Liga, waarin psv tegen overige kampioenen/tweede clubs van semi-top landen en derde/vierde clubs van de grote landen. Inmiddels is het zo dat psv speelt tegen clubs uit landen, zoals Sjoerd de Vos het een keer zei, waar ze een onleesbaar alfabet gebruiken en valleien hebben met zand zonder strand.

Je zal dit toch lezen als PSV supporter, we liggen eruit, het zij zo

Hoe kun je zoiets afdoen??? Wat Eem ontzettende zelfingenomen verschrikkelijke vent

Ik ben het niet met Van Bommel eens dat PSV beter was over twee wedstrijden. Dat vind ik helemaal niet. Basel is verdiend door. Bommeltje moet eens een stuk kritischer naar zijn ploeg kijken dan het maar op pech te gooien. Want met zo'n houding kom je niet zo ver.

30 juli 2019 om 23:38

Niet alleen naar zijn ploeg, maar eigen beslissingen. Die zijn ook niet te stroken...

30 juli 2019 om 23:56

Eens. Nu wil ik hem ergens nog wel het voordeel van de twijfel geven aangezien hij ook niet met 16 wereldtoppers werkt, dus dan is het een beetje roeien met de riemen die hij heeft.
Maar dan alsnog is het bijzonder vreemd dat hij verzorgd voetbal wil spelen met dit middenveld. Dat gaat hem gewoon niet worden op dit niveau.

31 juli 2019 om 02:58

Dat voordeel is inmiddels toch flinterdun neem ik aan; zijn spelers geven structureel niet thuis. En er zit best wel kwaliteit in de selectie. Begint al bij het feit dat als je (nieuwe) aanvoerder je slechtste speler is, het een heel ingewikkeld verhaal wordt.

31 juli 2019 om 01:00

Inderdaad die Bommel is een zelfingenomen corky

31 juli 2019 om 09:40

Van Bommel had als speler al geen zelfkritiek. Zie de uitzending van Andere Tijden Sport over het Ambrosini-moment. Dan zie je ook dat Cocu er het zijne van denkt. Van Basten en Van Gaal hadden groot gelijk.

Als je beter bent, verlies je niet!
Of het nu taktiek of kansen afmaken betreft, Basel is over 2 wedstrijden in iets beter gebleken!
Fail!

Beter gevoetbald?? Wat een ongelooflijke onmacht. Als we geen nieuwe CM en 10 halen gaan we met Feyenoord strijden om de 2e plaats en niks meer. Hoe haalt Van Bommel het in zn hoofd om Rosario, de slechtste speler op het veld, captain te maken. Het middenveld wordt overgeslagen omdat niemand er iets van kan. Bergwijn doet wat ie kan, maar is gewoon geen 10. De verdediging staat bij iedere tegenaanval te stuntelen. Alles gaat via de back en de flanken omdat Rosario en ook Guti er totaal niet aan te pas komen.

Het tempo gaat pas omhoog als er een achterstand op het bord staat. Het slotoffensief bestond alleen maar uit hoge ballen terwijl je met met deze aanvallers alles over de grond moet doen. Wat een tactisch dramatische wedstrijd van Van Bommel. Ik geloofde echt mijn ogen niet.

Nu heeft Ajax gewoon vrije doortocht. Diep en diep en diep triest. Als PSV niet heel snel een beter middenveld krijgt wordt het helemaal niks. Echt een schande voor een club als PSV dat je niet van dit Basel kan winnen. Alle schoten tegen gaan erin. Als het middenveld zo blijft wordt het een heel, heel lang seizoen. Als Baumgartl en Boscagli er eerder waren geweest en Unnerstal niet geblesseerd was had je waarschijnlijk gewoon gewonnen. Maar waarschijnlijk houdt Van Bommel toch vast aan Zoet en co. Een regelrechte afgang dit. Ik schaam me dood.

30 juli 2019 om 23:42

Denk dat dit alles wel dekt! Ik kan het alleen nog in een woord samenvatten: drama!

31 juli 2019 om 00:02

Je vergeet alleen nog Drama met hoofdletter D te schrijven. Want dat was het.

31 juli 2019 om 03:54

Wat je zegt. Guti mag blijven staan maar een 10 en een verdedigende middenvelder zijn broodnodig. Voorin een overbodige luxe en Lozano worden we nooit meer kwijt. Daar gaan alle miljoenen .. het feit dat we nu officieel geen CL halen voor dit seizoen gaat ons financieel kei veel pijn.

Ook ik zie het somber in dit seizoen. van Bommel moet spelers durven wisselen. Rosario mag altijd maar weer blijven staan en 300 fouten maken maar zodra Hendrix dit doet, moet hij er gelijk uit. Schande gewoon.

31 juli 2019 om 07:57

Om aan te haken op Rosario. Hij wordt idd niet of nauwelijks aangespeeld door zijn verdedigers. Of ze durven het niet of vanwege angst om centrale bal te verspelen. Of ze durven het niet vanwege vertrouwen in Rosario. Basel liet hem ook vrij staan, deden niet eens hun best om hem af te dekken. Logisch, want het is geen gevaar om hem aan de bal te laten. De pass vooruit is altijd veilig, maar bij de minste druk gaat zijn bal weer snel terug naar achteren. Typerend vond ik zijn twee pogingen op doel. Bij een 1-0 achterstand schiet hij een volley in de 2e ring. Gewoon wild geschoten zonder overtuiging om ook echt te gaan scoren. Op het eind van de wedstrijd schiet hij van 20 meter met binnenkant voet rustig de bal in de handen van de keeper. Hij durft ook geen steekpass te geven, en die mogelijkheid heeft hij echt gehad. Je vraagt je af waarom hij aanvoerder is. Hij heeft totaal geen persoonlijkheid. Toen dacht ik aan wie de assistenten van v bommel op de bank zijn...tsja, ook geen persoonlijkheden. Zou v bommel het fijn vinden om geen tegenspraak te krijgen? Als je naar de hele selectie kijkt, zie ik twee spelers die tegengas durven geven. Guti en lozano en dat zijn precies de twee spelers die v bommel heel kort aan het houden is.

31 juli 2019 om 08:27

Helemaal mee eens. Je ziet ook dat in zo'n wedstrijd, waarin de gemoederen hoog oplopen en het voor 50% op vechtvoetbal uitrolt, Rosario totaal, maar dan ook echt totaal geen captain is. Die captain van Basel ging voorop in de strijd. Rosario heb ik amper gezien in close-up, omdat hij steeds nergens te bekennen was op dat soort momenten. Hij is voetballend heel erg beperkt, en zou je eigenlijk in de jeugd (of bij een ander team, iig niet Psv) moeten omtoveren tot CV. Hij is lang en kan goed verdedigen. Bespaar die jongen de ellende en zet hem gewoon in het centrum bij een subtopper. Dan kan het nog best een goede worden.

Dat laatste over die assistenten. Ik weet nog dat MvB bij zijn aanstelling aangaf met deze heren op één lijn te zitten over voetbal. Geen idee of zij hem ooit kritische vragen durven stellen. Spelers idem inderdaad. Guti en Lozano zullen helemaal klaar met hem zijn.

31 juli 2019 om 08:44

Op zich niet verkeerd om redelijk op een lijn te zitten, maar het gaat inderdaad om wat je aangeeft. Als trainer moet je assistenten hebben die intern je aan / tegen durven te spreken zodat er een gezonde discussie ontstaat. Die discussie kan je zo veel opleveren aan ideeën, alternatieven, concepten, wisselmoglijkheden etc..ik vermoed dat dat nauwelijks gebeurd en dat de heren blij zijn om dat baantje op de bank bij psv te hebben. Op zich niets mis mee voor hun, maar el voor psv. Cocu kreeg veel commentaar, maar durfde wel brood naast hem te zetten. Ook niet echt een onruststoker, maar wel iemand die zijn mening geeft lijkt me. Je zou toch verwachten dat v marwijk wel eens een goed gesprek heeft met zijn schoonzoon. Aan de andere kant ...die had vaak dezelfde tactiek en uitspraken

31 juli 2019 om 14:33

@valceryn,

Ik ken Rosario nog uit de jeugd van Ajax waar hij in de B2 een 10 was én aanvoerder. Daarna ging het, mede door blessures, steeds minder. In de B1 speelde hij nog zelden en vertrok naar Almere City en werd daar? Jawel, centrale verdediger. Op die positie haalde hij daar ook het 1e en speelde zich dan ook op die positie in de kijker bij Psv. Vind het dan ook geen gek idee om hem daar eens te posteren. Na een paar jaar op het middenveld zal hij wel weer ff moeten wennen aan die positie, maar het zou geen gek idee zijn.

"wij krijgen kansen uit voetbal, zij uit opportunisme, daar hebben zij ook de spelers voor." - Mark van Bommel, hoofdtrainer FC De Lange Bal.
Ik log uit.

PSV stond de hele wedstrijd gewoon op tegengoals te wachten. Ze speelden veel te ver teruggezakt tegen een team dat juist gevaarlijk is in de lucht en met afstandschoten.

het piept en het kraakt bij v. Bommel. De reactie van Lozano bij zijn wissel sprak boekdelen, evenals het onderonsje met Guti van afgelopen zaterdag. Sommige spelers lijken hun trainer behoorlijk zat te zijn. Daarnaast was het vandaag natuurlijk gewoon om te janken, en moet je nederig zijn i.p.v. dit soort teksten uit te kramen.

Het wordt een lang seizoen in Eindhoven.

31 juli 2019 om 00:00

Of en kort seizoen voor Van Bommel... Lijkt me ook dat er behoorlijk onvrede is en Van Bommel lijkt me niet de man die meebeweegt, maar lekker aan zn eigen idee blijft hangen. Das geen sterk punt bij een manager

Wat een blamage, schande voor het nederlands voetbal. Voortaan alleen Ajax europa insturen, de enige ploeg die er wat te zoeken heeft en de enige club die Nederland nog wat aanzien geeft in de wereld. Hopen dat PSV nu Bergwijn wat makkelijker naar ajax laat gaan, is voor iedereen beter, psv qat geld wat ze in hun hopeloze verdediging kunnen stoppen en ajax meer kans om de Nederlandse eer in Eurppa te redden en Voor Bergwijn kans op ontwikkeling bij een ploeg op veel hoger niveau

30 juli 2019 om 23:55

Is wel hele schaamteloze wishful thinking amsterdam123. Ook ajax moet zich maar eerst zien te kwalificeren. Dat hebben ze vorige jaar netjes gedaan, maar als paok een stugge struikelblok blijkt te zijn sta jij als ajax supporter ook voor paal.
Ja ajax heeft de afgelopen jaren vaak alleen de Europese eer hooggehouden, maar de pijn zit meer in het falen van de subtoppers en feyenoord dan bij psv.

30 juli 2019 om 23:57

Ajax, Ajax, Ajax.... Overduidelijk de enige ploeg in Nederland. Moeten we de competitie überhaupt nog wel spelen? Kom eerst zelf de voorondes maar even door! Sterker nog, win eerst Vitesse komend weekend maar even....

31 juli 2019 om 00:19

Ik snap niet hoe je hier als Ajax fan blij mee kan zijn. Je enige concurrent mist een financiële klapper om je enigszins bij te houden. Als PSV echt niks te zoeken heeft in de CL, kunnen ze hopelijk de EL bereiken en daar meer punten halen. Laten we voor het Nederlands voetbal hopen dat PSV hier sterker van wordt..

31 juli 2019 om 15:27

"Ik snap niet hoe je hier als Ajax fan blij mee kan zijn. Je enige concurrent mist een financiële klapper om je enigszins bij te houden." Nou ik denk dat de meeste Ajacieden dat niet heel erg vinden hoor.

31 juli 2019 om 00:46

Ik zou nu toch liever Malen zien bij Ajax. Bergwijn valt nu al een aardige tijd tegen en Malen zit nog veel meer rek in. Ontopic: wanneer gaat van Bommel eens echt eerlijk zijn? Het zag er de tweede helft gewoon niet uit van PSV op enkele powerplay momenten na is er amper wat gecreëerd en het wisselbeleid is ook dramatisch.

31 juli 2019 om 15:08

Malen zit bij Mino en sinds het vertrek van Jol koopt Ajax geen spelers van Raiola. Malen kun je dus wel uit je hoofd zetten. Daarnaast is Raiola alweer bezig met het bekende spelletje dat ook met Tete en Justin werd gespeeld. Knipoogje in de camera en een geruststellende 'het komt goed' geneuzel als er gevraagd wordt naar de contractverlenging. Maar we weten allemaal dat deze act tot februari niet veranderd en dan is PSV 'opeens' met alles slecht, bieden te weinig geld, komen afspraken niet na, Mino heeft geen tijd om te onderhandelen en allemaal andere uitvluchten en aan het eind van het liedje gaat Malen transfervrij naar een club waar Mino vriendjes heeft. Voor een berg commissie. Dit is allemaal al jaren geleden bekokstoofd, vóór zijn komst naar Psv. Tot februari zal Malen daardoor ook gewoon blijven spelen (de trainer zit 'toevallig' ook bij Mino) en kan zich lekker in de kijker spelen voor clubs die (mino) veel betalen.

31 juli 2019 om 01:58

Ik denk niet dat je begrijpt wat op de lange termijn de consequenties kunnen zijn. Op korte termijn bied het een aantal leuke mogelijkheden, dat geef ik grif toe.

Je kan plotseling misschien sterkhouders van PSV halen, je wint en domineert nationaal compleet en bent het samen met het nationale elftal het enige gezicht van het Nederlands voetbal. Absoluut niet verkeerd, denk ik zo.

Maar dan ga je de nadelen zien. Een Eredivisie waar je compleet weet te domineren maar waar de rest geen niveau heeft zorgt ervoor dat spelers amper wedstrijden met weerstand spelen. Wat heb je als Ajacied nog te leren als zelfs de topwedstrijden in Nederland een Abc'tje zijn? Dan ben je na 2 jaar Eredivisie er wel klaar mee, als het louter Europees voetbal is wat Ajax te bieden heeft en een competitie die minder weerstand geeft als die van Oostenrijk, Denemarken of Tsjechië. En hoe wil je dan aansluiting zoeken met de Europese top?

Niet voor niks krijgt PSG het al jaren niet geregeld de stap naar absolute de top te zetten. Waarom verloren clubs die nationaal domineerde zoals Olympiakos en Basel de aansluiting? Als je competitie niks meer voorstelt dan schiet je jezelf Europees gezien voor de voet. Wie wilt nou zulke prachtige Europese avonturen inruilen voor nationale dominantie zonder internationaal enige rol van betekenis te spelen ?

We hebben de rest nodig, ook al willen we dat soms niet hardop toegeven.

Net zo als het onder Cocu zo was dat we beter waren, simpelweg door de betere score, zijn we nu minder, simpelweg door de mindere score. V Bommel kan met excuses komen en ja, het had in de eerste wedstrijd al beslist moeten zijn, maar als dat niet zo is ben je niet beter en verdienen we het ook niet.
Enorm frustrerend dit, het kampioenschap wordt natuurlijk in een wedstrijd of 4 bepaald, maar als we die niet pakken...

Van Bommel zit er niet echt mee, lekker gespeeld, paar kansjes gecreëerd, niks mis mee. Dat van Wolfswinkel nog twee keer had moeten scoren vergeet Bommeltje even voor het gemak. Maar wat geeft het, EL is ook leuk. En als je dat ook niet haalt, kan de focus lekker op de competitie, net als vorig seizoen na de winter. Lekker toch?

Mark als psv beter was, dan was Basel slimmer anders win je niet. Pure pech kan je niet mee aankomen want ook in Eindhoven ging het bijna fout. Dit zijn zaken die je als trainer in de hand hebt. Psv heeft een groot verdedigend blok en een razendsnelle aanval. Maar eigenlijk geen middenveld. Dat zou Mark toch moeten kunnen zien. Zeker bij de 1-1 moet je volwassener spelen, en als coach zorgen dat je de bal op het middenveld en voorin kan houden.

Op een of andere manier vind ik het altijd overkomen dat bij een nederlaag van PSV het nooit aan PSV maar helemaal zeker niet aan Van Bommel ligt. Ok, ik overdrijf een beetje nu, maar ik mis zo'n kritische blik van Van Bommel naar zichzelf toe. Hij gaat liever zoals afgelopen zaterdag Hans Kraay jr. de les lezen ipv het bij zichzelf zoeken. Ook al zijn de vragen van de pers soms zo tenenkrommend, je bent en blijft het uithangbord van je club. Wees eerlijk vooral naar jezelf!

31 juli 2019 om 00:01

Hij probeert Van Gaal na te doen, alleen had Van Gaal vaak wel gelijk. En Van Gaal presteerde wel.

31 juli 2019 om 04:23

Helemaal eens. Het is tenenkrommend. Toneelstuk van een slechte acteur. Lachwekkend wordt het. Ik heb het al eerder aangegeven. Van Bommel gaat het heel lastig krijgen en vooral door zijn doen laten. Zowel richting spelers, scheidsrechters als de media. Mensen raken daar klaar mee en dat moment is nu bijna al gekomen. Dit jaar weer geen kampioen en Mark kan naar de subtop.

Wat een geweldige analyse.....
beter gevoetbald en blablablabla...maar ondertussen gewoon de boot in gaan tegen een Europese middenmotor...
Nee, von Bommel verliest teveel wedstrijden als het erom gaat. Zondag zullen ze in Enschede wel met 0-4 winnen. Maar belangrijke duels gaan eenvoudig verloren. 2x JC Schaal, kampioenswedstrijd tegen Ajax, in de CL en nu weer tegen Basel. Nee, von Bommel is nog geen toptrainers.

Blijkbaar heeft hij een andere wedstrijd gezien dan ik. “De wedstrijd in handen?”

31 juli 2019 om 00:20

Ik had gaandeweg de tweede helft wel het idee dat PSV de wedstrijd wat naar zich toe trok. Met een aantal kansen voor Lozano en Bergwijn. Toen de 2-1 viel was het voorbij en lukte niets meer.

Vorig seizoen voor de winterstop was het allemaal leuk en mooi, alleen maar lof want we speelden echt mooi voetbal. Ik weet werkelijk waar niet wat er gebeurd is na de winterstop. Zijn ze van Bommel een beetje beu geworden of waren de tegenstanders te veel onder de indruk voor de winterstop? Ik weet het niet maar wat ik zie is dat het alleen maar slechter is geworden en dat van Bommel zichzelf met dit gênante interview ook nog eens voor de gek houd slaat de spijker wel op z’n kop. Komop man, word eens wakker.

31 juli 2019 om 00:46

PSV zat destijds in een hele goede flow. Alle spelers zaten lekker in hun vel. Ook de trainer. Na de winterstop zag je langzaam het vlammetje uitgaan. We moeten niet vergeten dat van Bommel nog een beginnende coach is. Je word beter door soms hard op je bek te gaan. Vanavond kon je gewoon zien hoe belangrijk Luuk de Jong was. Er kwam ook geen slotoffensief op gang omdat PSV geen target man had. Er was geen optie om opportunistisch te spelen. Daarom schreef ik ook dat er eigenlijk een breekijzer moet komen. Door dat domme geheime gedoe rond die blessures (je eigen achterban mag best iets weten) weet niemand hoe lang Lammers uit de roulatie is. In de eerste wedstrijd was hij degene die de 2-2 maakte.

Ik denk dat PSV best een goede aanval heeft maar achterin is het gatenkaas. Van Bommel zal de komende tijd echt onder druk komen te staan en dit zal voor hem een goede leerschool zijn.

31 juli 2019 om 07:23

Mooi voetbal zelfs?

De enige reden dat PSV voor de winterstop zo werd geprezen was het belachelijk hoge aantal punten dat ze hadden behaald. Dat dat regelmatig met tenenkrommend voetbal was en het geluk (ja, ik weet het sommigen noemen dat een kwaliteit; waar was die kwaliteit gisteren?) van een doelpunt in de laatste minuten. Tja.

Keepersfout alweer..... en waar moet je aan wennen? Dat je europees voetbal speelt?

Keepersfout alweer..... en waar moet je aan wennen? Dat je europees voetbal speelt?

Niet alleen mark van Bommel maar ook td de Jong en Gerbrands mogen eens met zijn 3en heel zelfkritisch gaan evalueren. Want hoewel Mark inderdaad tactische missers maakt is hier meer aan de hand. Psv had 40 miljoen overgehouden van het afgelopen CL toernooi, je weet hoe belangrijk deze financiële goudmijn is, waarom dan niet zoals ajax tijdig Blind en tadic vorig seizoen haalde, eerst 2 goede verdedigers gekocht. Nee er moest eerst Bruma gekocht worden terwijl psv malen, Bergwijn, Lozano en Lammers heeft. En kom niet aan met anticiperen op mogelijk vertrek Lozano of Bergwijn, want je hebt nog niet geanticipeerd op de al vertrokken Schwaab (ja veel te laat, waardoor je nu uit de CL ligt).
En daar zijn meer mensen verantwoordelijk voor dan alleen van Bommel.

31 juli 2019 om 00:25

Ik ben het volledig met je eens. Een hele kritische evaluatie is op zijn plaats. En het is ook exact waar ik me aan stoor. Naar mijn mening heeft PSV op alle vlakken gefaald.

Het zij zo? Is dit nu die winnaar Van Bommel? Nu heeft hij een keer een reden om over de zeik te zijn reageert hij weer zo gelaten. Hij vond Psv zelfs beter en Basel had eigenlijk maar wat mazzel dat ze vaak scoren, waanzin natuurlijk. Wat voert die man toch een act op voortdurend, bah. Het glipt gewoon langzaam door zijn vingers. Tactisch klopt er ook weinig van. Hij wil zo graag met al zijn ster aanvallers spelen dat je maar met twee middenvelders speelt en laten dat nou net geen geweldenaars zijn. Rosario en Guti werden volledig afgetroefd en Bergwijn is geen 10 maar een vleugelspeler, altijd al geweest. Dan speel je dus met 4 pure aanvallers, dan wordt je middenveld overlopen ja, niet zo gek. Wel vind ik dit voor een groot gedeelte ook de schuld van John de Jong. Die faalt ook gewoon. Voor Basel had de selectie rond moeten zijn. Maar de broodnodige verdedigers komen nu pas, veel te laat dus. Maar wel een smak geld neerleggen voor Bruma terwijl daar de noodzaak nog het kleinst was. Dus geld was het probleem niet. Mag toch hopen dat ze wel de EL halen.

Mark. Anders hou je op met dit soort flauwekul. Het was gewoon waardeloos. Als je in drie wedstrijden 6 doelpunten tegen krijgt moet je even nadenken over hoe goed je bent. Zelfs onder Cocu was het veldspel beter en doordachter. Dat ik nldit nog zou zeggen, zegt al genoeg.

Bommel, je zegt iedere x hetzelfde maar er gebeurt vrij weinig. Het is geen eenheid en de kwaliteiten zijn gering. Hoop dat met het geld van Lozano/Bergwijn meer gretigere spelers kunnen worden gehaald. Arne Maier bijvoorbeeld of Stengs van AZ.

Hij maakt weer dezelfde fout als afgelopen seizoen door te stellen dat het veldspel goed is en er voldoende kansen worden gecreëerd. De werkelijkheid is dat zijn elftal op dit moment als los zand opereert. Spelers en linies weten niet waar ze aan toe zijn.

Wat een ergerlijke reactie zeg, kom op. Gewoon je kansen niet uitgespeeld en het was niet goed genoeg. In de combinatie was Basel ook prima en kwamen er een paar keer goed uit.

Steek de hand in eigen boezem, Mark. Leer dat toch eens een keer. Als je weet dat ze kunnen scoren uit opportunisme, zorg er dan voor dat je op tijd de juiste verdedigers in huis hebt. Ik vind dat je Sadílek in principe niks kan verwijten. Die jongen doet zijn best, is geen echte linksback en haalde wat mij betreft een voldoende. Viergever is altijd een 6je en vandaag hield het ook niet over. Dumfries is normaal gesproken een goede speler maar had vandaag geen sterke dag. Mijns inziens heeft hij wat krediet en kan dit gebeuren. Hij deed immers zijn best maar was vooral ongelukkig vind ik. Maar Luckassen, alsjeblieft zeg. 2 jaar geleden bij NAC uit viel hij al compleet door de mand en het was al snel duidelijk dat hij nooit het niveau van PSV zal hebben. Laat zich vorige week compleet verrassen bij die 1-1 en bij die goal van Van Wolfswinkel veroorzaakt hij in principe gewoon een penalty door shirtje trekken. En dan nog zoveel onnodige overtredingen altijd. Je weet al sinds de winter dat Schwaab hoogstwaarschijnlijk niet blijft en je ziet al een heel jaar dat Viergever niet meer dan redelijk is en Sainsbury het niveau eigenlijk niet heeft. Hoe kan het dan in vredespijp dat je niet voor de CL kwalificatie minimaal 1 echt goede verdediger hebt?!

dan ben je niet perse beter Marc. effectief zijn voor de goal is namelijk ook een kwaliteit en daar was FC Basel helaas de betere in over 2 wedstrijden

Van bommel moet eens in de spiegel kijken. Hij acteert een trainer te zijn. Spelers kotsen hem al uit en spelers gaan niet door het vuur voor elkaar. Het is los zand, en daar is hij verantwoordelijk voor. Hij heeft een wereld voorhoede, technisch jonge goede spelers, maar hij laat ze niet in hun kracht voetballen, rosario was begin vorig seizoen een talent, maar als je hem nog ziet voetballen, hij kan er niks meer van.

Alsof PSV zoveel kansen gecreeerd heeft. Het voetbal was slecht, maar wat mij nog het meeste stoorde was het feit dat van Bommel ook nauwelijks geprobeerd heeft met wissels of door een verdediger vast naar voren te gooien echt geprobeerd heeft iets te forceren.

31 juli 2019 om 11:00

Probleem is dat ze niks anders hebben!! Sadilek links back omdat je aankopen toch niet zo goed blijken.
Volgens mij speelt de jong spelletjes zoals osm en daar zijn het talenten dus zullen ze in het echt ook wel goed zijn.
Als je kijkt wat ze halen en dan ook nog een gebleseerde speler aanvoeder maken een grote schande is het lijkt wel club voor de degradatie strijd

Plan B: Dumpfries in de spits!😂

Als je naar de statistieken kijkt zeggen die wat anders... PSV heeft zich te kijken gezet. Lekker voor het Nederlandse voetbal weer.

Dat is dus ook vaak het probleem met het Nederlands voetbal. Voetballend zijn we vaak in de wedstrijd wel iets beter, maar met alleen maar leuk voetbal red je het vaak niet. Vaak genoeg gezien met verschillende Nederlandse clubs in het verleden. We moeten ook leren om eens op resultaat te kunnen spelen door de verdediging goed dicht te houden en niet telkens van die onnodige goals weg te geven. Daarnaast moeten we meer kansen gaan benutten. Typisch Nederlands om veel kansen te missen en aan de andere kant 1 kans tegen te krijgen en dan met 0-1 achterstaan. Vorig jaar had ik met Ajax en PSV de hoop dat het allemaal wat beter zou gaan en dat we betere resultaten zouden halen, maar PSV heeft nu weer eens typisch Nederlands verloren. CL hoop ligt bij Ajax tegen PAOK wat denk ik ook een vervelende en stugge tegenstander is. Hopen dat de rest EL wel weten te halen

Bedoel het niet lullig hoor,maar als je een Viergever laat spelen,
wat eigenlijk een afdankertje van Ajax is , ja dan kan je er op wachten.

Nee Mark, PSV was niet beter als Basel. Gelijkwaardig wel, maar waar de verdediging van Basel redelijk solide oogde, heb ik de verdediging van PSV zien schutteren. Jammer.

hallo die slapjanus bommeltje is de oorzaak dat het provinciale clubje van hem door een ander provinciaaltje wordt uitgeschakeld! nu de europa leque? Ik ben benieuwd of ze dat wel halen! Wat ik betwijfel! Dus weer geen punten! mvg ritje

Van Bommel en Seedorf hebben een ding gemeen: een veel te hoge eigendunk. Daarom worden ze moeilijk gepruimd. Van Basten had groot gelijk.

Ik vond PSV onder Cocu al laf spelen maar met deze trainer... altijd de schuld van de spelers maar nooit van hem ..bah.. hij is zelfs te arrogant voor Ajax (haha) ⚪🔴⚪

Kansen jezus man welke kansen.
Het is een grote bagger zooi daar.
Trainer kan niks doen en de td al helemaal niet.
Je verkoopt je 2 beste spelers! Luuk en angelino en krijgt er niks voor terug.
Vorige jaar was het middenveld al de pijnpunt maar nee we gaan gewoon lekker veder met dit belabberde middenveld!
Ga vooral zo door en word lekker een feyenoord 2 man schande dit naar je fans schande dit voor nederlands voetbal!

Ik vind van Bommel oprecht de allergrootste flapdrol die ons trainersgilde rijk is in Nederland, zijn toontje, zijn uitspraken zijn houding, het raakt echt kant noch wal.
Gedurende de wedstrijd grijpt hij ook niet in met een slimme wissel of een omzetting qua tactiek, het doet maar wat, het ettert maar voort en dan verlies je maarrrr….. was je wel beter.
Echt ik neem aan dat PSV hem echt aan straat zet komend seizoen.

Hij mag hopen dat hij het seizoen mag afmaken bij PSV, ik zie het ontslag al in de lucht hangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla

VfL Wolfsburg heeft zichzelf dinsdagavond een hele slechte dienst bewezen met het oog op eventuele overwintering in de Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging op bezoek bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren