Moise Kean verlaat Juventus en verkast naar Premier League

Zondag, 4 augustus 2019 om

Moise Kean heeft zich aan Everton verbonden, zo meldt de club via de officiële kanalen. De van Juventus afkomstige aanvaller doorstond de medische keuring op Goodison Park zonder problemen en tekent een vijfjarig contract met the Toffees. Everton betaalt maximaal 30 miljoen euro aan Juventus voor de negentienjarige Kean, waarvan 27,5 miljoen euro vast, bevestigt de Italiaanse club via de officiële kanalen.

Everton en Juventus hebben volgens onder meer Sky Italia geen terugkoopclausule in de verbintenis laten opnemen. De Italiaanse kampioen heeft echter wel een eerste optie als een andere club zich bij technisch directeur Marcel Brands meldt voor de drievoudig Italiaans international. Kean gaat in Engeland naar verluidt drie miljoen euro bruto per jaar verdienen.

De kersverse aanwinst van Everton stond bij la Vecchia Signora voor zijn laatste contractjaar. Kean werd in deze transferperiode in Italië gelinkt aan Ajax als onderdeel van een mogelijke ruildeal met Matthijs de Ligt, al werd dat onlangs door directeur spelerszaken Marc Overmars stellig ontkend. Ook Internazionale werd met de aanvaller in verband gebracht. Kean kwam bij Juventus tot 8 doelpunten en 1 assist in 21 officiële wedstrijden in alle competities. In het seizoen 2017/18 werd hij nog verhuurd aan Hellas Verona. Hij verlaat de Serie A met twee landstitels, een Italiaanse beker en een Supercup op zijn palmares.

Kean is de vijfde zomeraanwinst die Brands heeft weten te realiseren. André Gomes werd voor een transferbedrag van 25 miljoen euro definitief overgenomen van Barcelona, terwijl Fabian Delph voor bijna 10 miljoen euro de overstap maakte van Manchester City naar Everton. Jonas Lössl kwam transfervrij over van het naar de Championship gedegradeerde Huddersfield Town. Jean-Philippe Gbamin werd opgepikt voor ongeveer dertig miljoen euro opgepikt bij FSV Mainz 05. Aan de andere kant nam Everton afscheid van Idrissa Gueye, voor wie Paris Saint-Germain 33 miljoen euro neerlegde.


Poll

Goede zet van Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door theedge)

Wow, wat een toptransfer voor Marcel Brands en Everton. Dit had ik even niet aan zien komen!

4 augustus 2019 om 12:32

Marcel Brands verricht echt geweldig werk.

4 augustus 2019 om 15:19

Brands is echt stappen aan het maken met Everton straks gaan ze de top 4 nog bestormen.

4 augustus 2019 om 12:34

Brands doet het goed inderdaad, wat zag je niet aankomen? Transfer hing in de lucht

4 augustus 2019 om 13:30

Transfer hing in de lucht, maar naar Everton? Ik had United verwacht. Ik had ook verwacht dat Keane niet naar een "mindere" club wilde gaan.

4 augustus 2019 om 12:35

Natuurlijke opvolger van Lukaku, Kean is ook een snelle doelgerichte speler die goed kan spelen met ruimte voor zich en diep gestuurd kan worden, ook technisch goed en fysiek prima, al zal die nog wel even het krachthonk inmoeten om echt sterk te zijn in de PL.

4 augustus 2019 om 13:16

Was dit niks voor Ajax?

Ik ben niet zo gecharmeerd van Dolberg (te inconsequent) en Huntelaar (te oud). Ik ben bang dat je dit seizoen weer genoeg potjes met 10 man gaat spelen.

Ik snap dat Monaco ooit 50 miljoen heeft geboden op Dolberg. Maar het wordt tijd dat er echt iemand opstaat op de spitspositie bij Ajax. En nu ben ik wel gecharmeerd van sterke technische snelle Afrikanen in de aanval (types zoals Traore)

4 augustus 2019 om 14:20

Los van het feit dat ik Ajax niet snel 30 mil voor een speler zie neerleggen heeft hij voor zijn leeftijd ook een mega salaris. Ajax kan dat natuurlijk betalen maar dan willen er meer Ajacieden (los van Tatic etc.)dat salaris en dat moet Ajax denk ik niet willen. Daarnaast premier league of eredivisie keus snel gemaakt dan denk ik.

4 augustus 2019 om 13:26

Niet joh? Zag deze al weken aankomen.

Hele goede aankoop van Everton!

Waarom zou je zo’n groot talent als Juve zijnde verkopen? Wie heb je na Ronaldo voor de spitsenpositie? Mandzukic? Je verkoopt gewoon je volgende 10 jaar voorin..

4 augustus 2019 om 12:34

Het plan zal wel zijn om Lukaku te halen..

4 augustus 2019 om 12:40

Dat maakt het alleen nog maar achterlijker haha.

4 augustus 2019 om 13:41

dus de deal lukaku en dybala lijkt dus ook door te gaan??

4 augustus 2019 om 12:34

Ja eens! Maar snap het beleid sowieso niet zo goed van Juve op dit moment..

4 augustus 2019 om 12:52

Dat was ook mijn eerste gedachte. Ze zullen idd nu wel voor Lukaku gaan maar had toch liever Kean gezien voorin.

4 augustus 2019 om 12:53

@bvrcv

"waarom zou je zo’n groot talent als Juve zijnde verkopen? Wie heb je na Ronaldo voor de spitsenpositie? Mandzukic? Je verkoopt gewoon je volgende 10 jaar voorin.."

Het antwoord is heel simpel. De speler heeft nog maar een contract voor 1 jaar en aangezien hij dat, waarschijnlijk door een gebrek aan perspectief, kennelijk niet wilde verlengen, bleef Juve nog maar 1 optie over en dat is hem verkopen. Voor een talent van amper 19 jaar met een verbintenis van nog maar 1 seizoen, is 30 tot 40 miljoen bovendien een behoorlijk bedrag. Die terugkoopoptie is natuurlijk helemaal niets waard. De houdt alleen in dat als zich een koper meldt en Everton bereid is om hem te verkopen, Juventus het recht heeft om dat bod te overtreffen en Everton verplicht is om dat bod te accepteren. En dan moet Kean ook nog eens zelf akkoord gaan.

4 augustus 2019 om 13:07

Hij is meer kracht dan finesse en koelbloedigheid, en in de absolute top heeft een spits dat laatste echt nodig. Ik denk ook dat hij veel meer geschikt is voor de BPL dan de Serie A en ik denk dat een overstap naar en club als Everton ideaal voor hem is. Hij kan speelminuten maken en zich verder ontwikkelen en dan vallen de goals vanzelf en komt zijn kans bij de top nog wel.

Maar goed, als Juve Lukaku gaat halen zoals hierboven wordt gesuggereerd, dan neem ik mijn woorden terug; dan zijn ze knettergek geworden in Turijn.

Wwaah. Niet verwacht dat Juve zo een domme deal zou maken. Kean is een supertalent, en dan achter Lukaki zitten.

Wat doet juve hier nou? Ongelooflijk. Higuain behouden en deze wereld talent verkopen? Juve maakt hier een enorme fout.

4 augustus 2019 om 12:38

Het probleem voor Juve is dat Higuain niet weg wil, die ruikt natuurlijk zijn kansen onder Sarri en is zelfs bereid om een salaris vermindering te accepteren om te kunnen blijven. Dat wil hij doen ondanks dat hij bij Roma de best betaalde speler en basisspeler kon worden, dus die verkast niet meer ga ik van uit.

4 augustus 2019 om 13:19

Een speler heeft ook een wens. Niet alleen een club als juventus

5 augustus 2019 om 04:40

Higuain is in vorm gewoon weergaloos en was deze voorbereiding een van de betere spelers.. ik zie Higuain graag blijven .. alles beter dan Lukaku

Brands pakt goed door, wie hebben zij tot nu toe gehaald? Kunnen ze een aanval zetten en de top 6 binnen dringen? Overigens denk ik niet dat Kean er gelijk gaat staan, zal wel even moeten wennen. Juventus verkoopt goed door ivm schulden

4 augustus 2019 om 12:46

Kean, Gbamin, André Gomes en Delph zijn aangekocht. Daartegenover staat het vertrek van Gueye naar PSG, Lookman en Vlasic. Everton heeft volgend seizoen een vrij sterk team maar om te zeggen dat ze top 6 gaan aanvallen vind ik nog te vroeg. Denk dat ze met Leicester om de 7de plek gaan spelen, die hebben ook een sterk team. Chelsea heeft natuurlijk geen spelers kunnen halen, Arsenal is op zich best wat sterker geworden en zijn nog niet klaar en United heeft in ieder geval hun defensie zwaar versterkt en Pogba lijkt daarnaast te blijven. Spurs hebben ook een sterk team maar hebben tot nu toe weinig gedaan op de markt. Liverpool en City stonden sowieso al ver weg van Everton.

4 augustus 2019 om 12:49

Chelsea heeft toch die Amerikaan van Dortmund gehaald en die Kroaat van Real definitief overgenomen?

4 augustus 2019 om 12:51

Klopt Kovacic speelde er wel vorig jaar al en dan is Pulisic gekomen i.p.v. Hazard. Natuurlijk een zware achteruitgang. Toch hebben ze wel spelers als RLC en Hudson-Odoi zie ik dit jaar wel zie uitblinken..

4 augustus 2019 om 13:06

CHO is geblesseerd, denk niet dat hij veel speelt dit seizoen

4 augustus 2019 om 13:41

CHO traint alweer, die zal wel redelijk snel terug zijn.RLC is een ander verhaal, die zal er wel heel lang uit zijn

So juve heeft gewoon 40M gepakt voor 19 jarige met een 1 jaar contract. Ja ik weet dat hij potentie heeft maar het is geen mbappe ofso dat je extreem verlies gaat krijgen.

4 augustus 2019 om 12:34

Looptijd van een contract wordt steeds minder leidend. Je wilt kwaliteit, prima, maar dan betaal je er ook maar voor. Ongeacht looptijd contract.

4 augustus 2019 om 13:35

De ligt heeft ook 75 miln gekost, en ik herinner me dat mensen zelfs 100 miln wilden hebben. Dan is dit niet zo gek, juist weinig.

4 augustus 2019 om 13:47

@juveitalia

Weinig? Het is een transfersom van 32 miljoen, dat kan oplopen tot 40 miljoen. Kean had nog maar 7 maanden op z'n contract en wilde niet verlengen. Heeft 11 doelpunten gescoord in professioneel voetbal, heeft niks laten zien afgelopen EK onder 21 en de goede indruk die hij achterliet was afgelopen seizoen in wedstrijden toen Juventus al kampioen was.

Dat kan je toch niet vergelijken met De Ligt die veel meer bereikt heeft? Zowel nationaal bij Ajax (incl. Cl), als bij Oranje? Kean heeft nog helemaal niets bewezen en er wordt 32 miljoen voor betaald.

4 augustus 2019 om 14:25

@mick-94 Ik heb je aantal keren die opmerking zien maken over Kean die niks heeft laten zien tijdens het EK onder de 21. Dat waren maar 3 wedstrijden, waarvan hij 1x basis stond, 1x in viel en tegen België mocht hij niet meedoen als straf voor te laat komen. Vind ik nogal kort door de bocht om dan te zeggen dat hij niks heeft laten zien. Hij scoorde wel meteen bij zijn debuut voor het “grote” Italië en vestigde afgelopen seizoen een record met de jongste speler in de serie A die in 4 opeenvolgende wedstrijden scoorde. Hij scoorde bij Juventus u17 en Italië u17 aan de lopende band en kende alleen een moeizamere periode bij Hellas Verona. Kean heeft maar 536 minuten gespeeld bij Juve afgelopen seizoen waarin hij 6x scoorde, daarnaast zijn zijn stats bovengemiddeld. Hij heeft dus zeker wel iets bewezen. Ben het wel met je eens dat de Ligt meer heeft laten zien. Denk dat Kean ook veel meer had laten kunnen zien als hij meer had mogen spelen, maar dat is helaas bij Juve lastig als jonge speler. Daarom gun ik hem deze stap. Hoop dat hij veel gaat spelen en zich nog meer ontwikkelt.

4 augustus 2019 om 14:34

@lucazzurri

Het feit dat hij met name in het nieuws was tijdens dat EK, omdat hij zich disciplinair misdroeg zegt al genoeg eigenlijk.

Daarbij zie je vaker bij jeugdelftallen dat fysiek sterke spelers uitblinken. Zo ook heeft Kean een gigantisch voordeel gehad van zijn fysiek t.o.v. leeftijdsgenoten.

De wedstrijden waarin hij afgelopen seizoen bij Juventus scoorde, waren wedstrijden die vrijwel nergens meer over gingen. Hij speelde namelijk ook nog minuten in de CL (tegen Ajax) en dat is iedereen alweer vergeten (liet niets zien).

Zelf zeg je ook al dat in zijn verhuurperiode op het hoogste niveau, hij ook geen potten kon breken. Hij heeft dus vrij weinig bewezen en is helemaal geen garantie voor succes/doelpunten. 30-40 miljoen voor hem, gezien zijn aflopende contract is dan ook gewoon een goede deal.

Desalniettemin zie ik heus wel dat hij potentie heeft en hij het zomaar kan gaan maken bij Everton, maar de vergelijking die getrokken werd met De Ligt sloeg nergens op. Die heeft op eenzelfde leeftijd veel meer bewezen en dat is dan ook terug te zien in de transfersommen.

4 augustus 2019 om 18:48

Je beoordeelt kean op anderhalf wedstrijd voor het ek onder 21. En schrapt zijn prestaties in de serie a alleen omdat juve al kampioen is. Waar slaat dat op? Als je al kampioen bent, dan zou je juist minder kunnen presteren toch? Tegen ajax was het hele team slecht. Ronaldo heeft ook niks laten zien buiten die goal, is hij gelijk ook slecht? Met oranje was de ligt ook niet heel geweldig ofzo. Het was de cl waar hij zich heeft bewezen. Maar kortom, het gaat erom dat iedereen het argument had bij de ligt dat hij zo jong was en veel potentie had en alleen maar beter kon worden, terwijl dat bij kean ook het geval is. Dus dat is wat ik duidelijk wil maken. Want omdat felix voor 120 miln ging, moest de ligt ook zoveel kosten. Maar kean wil je niet vergelijken met die prijs.

Het zou me verbazen als Brands niet binnen 5 jaar bij een absolute topclub zit. Kent z'n vak en realiseert bij iedere club wel een transfer die tot verbazing roept.

Juve wilt elk talent op de aardbol kopen maar een van de grootste uit eigen jeugd laten ze zo gaan. Ongelofelijk dat ie naar Everton gaat!

Slim gehandeld door everton. Ze hebben een goede, jonge spits gehaald voor relatief weinig geld!

Maar dat juve hem laat gaan is echt een domme move. Dit kon kean zijn jaar zijn bij hun.

Zonde... als dat soort talenten niet doorbreken of alles aan gedaan wordt ze te behouden... Voor de fans en algehele sympathie is het toch leuk om jongens uit de opleiding tot basisspeler te zien worden. En dan maar Lukaku die minder getalenteerd is kopen voor een mega bedrag

Van Juventus naar Everton......logisch. Man man wat is dit dan voor een transfer. Dit is zo’n groot talent. Verhuur hem dan als Juventus zijnde.

4 augustus 2019 om 21:00

Beter informeren... hij had nog een contract voor zo 7 maanden, misschien wilde hij hem niet verlengen? Dan is verkoop met zo +/- 35 mil. Niet slecht.

WTF is Juventus aan het doen.. Een supertalent als Moise Kean laten gaan? Hoe kom je erbij.. En ondertussen vergrijst de rest van de selectie alleen maar..

4 augustus 2019 om 12:42

Er zullen nog spelers vertrekken zoals Higuain, Mandzukic, Khedira en eventueel matuidi. De selectie is dus echt niet zo oud hoor haha.

4 augustus 2019 om 13:08

Sczeszny - 29, bijna 30.
Chiellini - 34.
Bonucci - 32.
Matuidi 32.
Alex Sandro - bijna 30.
Pjanic - 29, bijna 30.
Ronaldo - 34.
Mandzukic - 33.

Allemaal op dit moment nog gewoon bij de club, en trainen nog gewoon mee. Zie je wat ik bedoel?

4 augustus 2019 om 13:19

@lesterr, je doet aan cherry picking. Je vergeet namelijk de andere helft van de (basis)selectie voor jouw gemak even te benoemen:

- De Ligt 19
- De Sciglio 26
- Demiral 20
- Pellegrini 20
- Rugani 25
- Emre Can 25
- Rabiot 24
- Bernardeschi 25
- Bentancur 22

En dan heb je Dybala (25) en Cancelo (25) ook nog die momenteel nog wel onder contract staan.

4 augustus 2019 om 13:28

Lester

Sandro bijna 30? Sandro is 28.

4 augustus 2019 om 21:01

30 is de nieuwe 20 😇

Kijk, ajax had met zo'n aankoop echt de toon kunnen zetten. Dit is de markt waarin je moet vissen als je eu subtop wil nastreven. Nu kom je aankakken met dolberg. Jammer dat ajax met zoveel geld deze slag alsnog niet durft te maken.

Maldini waarom niet deze jongen in plaats van Correa??

Moet eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat Brands het zo goed zou doen bij Everton. Hij heeft toch bewezen dat die creatief kan zijn en haalt spelers voor relatief weinig naar Everton (als je de huidige markt bekijkt).

We hebben nu wel een lekkere aanval zeg, hopelijk word Zouma gehaald dan heb je elke linie goed staan

Waar zijn AC Milan en Juventus mee bezig...

4 augustus 2019 om 13:22

Hoezo Ac Milan?

4 augustus 2019 om 14:50

Vanwege Cutrone denk ik, een ander groot spitsen talent.

Hele goede aankoop van Everton en brands! Lijkt me qua speelstijl ook prima in england te passen. Doet me een beetje denken aan de jonge lukaku die toen der tijd ook bij Everton speelde.

Waanzinnige aankoop dit voor Everton, dit wordt een regelrechte sensatie de komende jaren in de Premier League. Geweldige spits, nu al, met een enorm potentieel. Vanuit Juventus gezien is dit niet goed te praten. Was over twee jaar de spits van Juventus geweest. Ontzettend dom om hem te verkopen.

4 augustus 2019 om 13:29

Over 2 jaar had ie sowieso niet meer bij Juventus gezeten, want hij had nog maar een contract van 7 maanden en wilde dat niet verlengen.

4 augustus 2019 om 21:02

Precies, iedereen gaat maar vanuit dat deze deal dom is van juve, maar als de speler niet wilt verlengen

Kan Everton bij de eerste 4 eindigen?

4 augustus 2019 om 13:00

Nee dat is niet erg realistisch. Selecties van Liverpool, City, Tottenham zijn al veel beter en ook de andere 3 clubs uit de top 6 schat ik iets hoger in dan Everton.

4 augustus 2019 om 15:59

Iets? Zeg maar een stuk. Leicester, Everton en Wolverhampton zijn goede ploegen, maar zullen ruim onder de top 6 eindigen.

4 augustus 2019 om 21:03

Naja, zeg niet dat het nog eens gebeurt, maar als Leicester een top seizoen kan hebben, waarom kan everton niet verassen met een top 4

Knap gedaan door Brands. Ik heb zeer hoge verwachtingen van deze jongen.

30-40 miljoen euro voor een spits die 12 doelpunten heeft gescoord in zijn professionele carrière, inclusief een 1e optie tot koop. Heeft een één jarig contract en heeft weinig tot geen kans om volgend seizoen basis te spelen als Icardi/lukaku nog komen en Higuain blijft.

Was onzichtbaar bij het EK onder de 21 deze zomer en blonk uit met problemen naast het veld. Heeft ook niet kunnen imponeren tijdens eerdere verhuurperiodes (hellas Verona) en de indruk die hij vorig seizoen maakte was toen Juve al zo goed als kampioen was en nergens meer om speelde.

Natuurlijk ziet hij er hier en daar veelbelovend uit en ik denk dat het een hele goede deal is voor Everton, maar mensen slaan wel redelijk door.

Kean weg, straks Dybala. En dan krijg je voorin Lukaku in de plaats, daar wordt je als Juve fan toch niet vrolijk van? Cristiano blijft Cristiano, dat is een topper. Maar die is straks 35 ofzo? Mandzukic is ook op leeftijd. Higuain is nog maar de helft van de spits die hij ooit geweest is. Wat is dat bestuur daar allemaal aan het doen?

kijk hij had maar een jarig contract maar ik had hem behouden als Juve zijnde als 2de spits

4 augustus 2019 om 21:04

Hij wou niet verlengen

Vinden Italianen talenten eng ofzo? AC Milan deed die goede jonge spits als weg, nu doet Juventus hetzelfde. Ik zou d'r niet heel blij van worden als fan.

30 zonder terugkoop?? Dat lijkt me toch wel sterk eerlijk gezegd.

4 augustus 2019 om 13:07

Ik had ook zo'n bedrag voor Kean in gedachten. Hij was nog geen basisspeler he.

4 augustus 2019 om 21:32

Daadwerkelijke waarde? 16mlj. Maar komende van grote club waar hij CL ervaring op heeft gedaan en met de gedachtegang hoe Juventus normaal handelt met talenten vind ik dit een vreemd bedrag. Tenzij Kean zelf heeft aangegeven echt graag weg te willen. Dan werkt Juve gewoonlijk wel mee aan een transfer.

Ik zou liegen als ik het niet jammer vind dat Kean vertrekt...
Juventus speelt met vuur om hem te laten gaan met niet eens een terugkoopclausule. Zo graag had ik meer van hem willen zien bij Juve. Een paar jaar geleden had ik al wat van hem gezien maar afgelopen seizoen is hij echt losgebarsten!!

Desondanks vind ik het echt knap werk van Brands! Dit is echt een transfer waar je van kan dromen als subtopper Everton. Dit kan ik niet ontkennen. (staat tevens los van mij als Juve-fanaat)

Ben benieuwd hoe hij het gaat doen daar, vond hem lekker bezig bij juve hier hopelijk pakt hij een basisplaats om uit te groeien

Wat een held die brands! Maar in wat voor wereld leven we dat kean voor 30 mil word gekocht en Donny straks wss voor 50 of hoger. Klopt helemaal niets meer van hahah

Er wordt wel eens gezegd hier op deze site dat clubs als PSV en Ajax liggen te slapen.....
Toppers als Fekir en Kean maar naar clubs als Everton en Real Betis, nou lieve mensen dan liggen clubs als Liverpool, City, Bayern etc ook gewoon te slapen. Dit is echt een stunt van jewelste van Everton! Deze blijft max 2 seizoenen en dan mark my words wordt ie voor 50-90 miljoen doorverkocht.

4 augustus 2019 om 21:06

Fekir ligt wat lastiger door zijn blessures, maar snap je punt.

Donkere spelers hebben het niet makkelijk in de Italiaanse competitie dus verbaast ook niks dat hij daar zo snel vertrekt.

Dit hing natuurlijk al een tijd in de lucht, maar nu is het dan officieel. Dit doet pijn als Juve supporter. Ik ben erg gecharmeerd van Kean en vind dit dan ook ontzettend jammer. Hij verdiende gewoon een kans bij Juve. Kean is een topper in wording dat je hem dan weg doet terwijl je Higuain en Mandzukic behoudt snap ik werkelijk niks van.. waar is het bestuur van Juve toch mee bezig, eerst die geweldige aankoop van de Ligt en nu Kean weg, Cancelo die gaat en mogelijk ook nog Dybala. De club verliest zo beetje bij beetje haar ziel. Ik zag Juve altijd als een familieclub die iedereen netjes behandelde, maar dat het bestuur zo om gaat met Dybala dat komt hard aan. Ik gun Kean wel deze stap, Juve verdient hem zo niet. Hoop dat hij zich nog meer ontwikkelt en een hele grote gaat worden, dan kan ik in ieder geval nog jaren van hem genieten bij de Azzurri!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton162
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder101
D. Calvert-LewinAanvaller1010
A. IwobiMiddenvelder90
AllanMiddenvelder90
J. PickfordKeeper90
J. RodríguezMiddenvelder93
G. SigurðssonMiddenvelder90
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

5 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren