Update: Transfer Guus Til naar Spartak Moskou ‘kwestie van tijd’

Donderdag, 1 augustus 2019 om

Guus Til staat op het wensenlijstje van Spartak Moskou, dat naar verluidt tussen de tien en vijftien miljoen euro overheeft voor de 21-jarige middenvelder van AZ. Directeur voetbalzaken Max Huiberts bevestigt dat de gesprekken tussen beide partijen gaande zijn, maar details over een eventuele deal met de Russische topclub wil hij liever niet prijsgeven.

“Er is contact geweest tussen beide clubs”, stelt Huiberts op de website van de Eredivisionist uit Alkmaar. “Dat loopt op dit moment, daar kan ik verder nog niks met zekerheid over zeggen. We zijn met die club (Spartak Moskou, red.) in gesprek, maar heel veel nieuws kan ik daar momenteel niet over zeggen. Er is dus nog niets definitief.” Til heeft naar verluidt wel oren naar een verhuizing richting de Russische competitie.

Aan de andere kant is AZ bezig met inkomende transfers. In een eerder stadium werden Jordy Clasie en Yukinari Sugawara aangetrokken en Huiberts hoopt niet dat het daarbij blijft. “We zijn bezig om te kijken of we ons kunnen versterken. Dat doen we altijd. Ik ga ervan uit dat er zeker nog spelers bij gaan komen. Ik kan daar momenteel alleen niks over zeggen omdat we in contact zijn met de zaakwaarnemers van spelers. Daarnaast zijn onze scouts in deze tijd van het jaar volop bezig.”

Mocht Til daadwerkelijk bij Spartak tekenen, dan is Mark Diemers wellicht zijn opvolger in het AFAS Stadion. Volgens 1Limburg staat de 25-jarige middenvelder van Fortuna Sittard op een ‘schaduwlijstje’ van AZ. Volgens diens zaakwaarnemer en Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna, is er echter nog geen bod neergelegd in Sittard voor Diemers, wiens contract in Limburg nog twee seizoenen doorloopt.

Update 1 augustus 21.02 uur - Transfer Guus Til naar Spartak Moskou ‘kwestie van tijd’
Guus Til heeft zijn laatste wedstrijd voor AZ mogelijk gespeeld. Donderdagavond werd hij in de tweede voorronde van de Europa League tegen BK Häcken na 72 minuten spelen gewisseld. Gelet op de innige knuffels die hij kreeg van zijn ploeggenoten, leek het te gaan om een afscheidswissel. “Daar leek het wel een beetje op hè", zei Til na afloop van de 0-3 overwinning in gesprek met Veronica. “Er is nog niets definitief. Daar moet je echt voor bij Max (technisch directeur Huiberts, red.) zijn.” Til gaat uit van een vertrek. “Ik ga ze allemaal missen. Ik ben hier opgegroeid. Ik denk dat het wel een kwestie van tijd is tot er een definitieve klap op gegeven wordt ja.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door quancios)

Labyad niks ter vervanging van Til?

30 juli 2019 om 15:01

Lijkt me voor alle partijen een hele mooie transfer! Maar de vraag is of AZ het durft met een speler die al een tijdje geen minuten maakt (in officiële wedstrijden dan).

1 augustus 2019 om 23:18

Als je het aandurft met Van Rhijn, Vejinovic en Clasie moet Labyad daar ook wel bij kunnen.

30 juli 2019 om 17:37

Denk niet dat AZ dit moet willen. Was bij Utrecht een aardige speler, maar sinds hij bij Ajax is, lijkt hij alleen maar slechter te zijn geworden. Misschien dat hij bij AZ zijn oude vorm weer kan herpakken, maar daar zal dan zeker een tijdje overheen gaan.

1 augustus 2019 om 23:21

Ook wel lastig voor veel spelers om zonder wedstrijdritme op het niveau van het huidige Ajax echt een goede indruk te kunnen maken.. Als hij dat kon, hadden we misschien Marin Of Promes niet gehaald. Het is echter zo dat het helemaal geen schande is om niet mee te kunnen in het huidige Ajax. Dan kan je nog steeds een uitstekende spelers zijn voor een club als AZ.

2 augustus 2019 om 12:41

Dat is zeker zo, alleen is het dus voor een club als AZ ook heel lastig in te schatten of hij wel weer op zijn oude niveau kan komen. Het blijft dus altijd een risico, en aangezien Ajax waarschijnlijk zo min mogelijk verlies wil maken, zal het voor AZ lastig worden om hem te halen. Zij hebben nou eenmaal niet zoveel geld, en om dan zo'n gokje te wagen is niet zo verstandig denk ik.

Az heeft toch al jaren een nieuwe cv nodig toch? Raar dat ze die niet hebben gehaald maar het kan nog. Beetje zelfde verhaal als Feyenoord die haalt ook al jaren geen cv.

30 juli 2019 om 15:49

Klopt, enige waar we echt om zitten te springen. Nu gaan we het jaar in met Vlaar (traag en te oud), Wuytens (traag en net terug van zware blessure) en Hatzidiakos (kan het niveau niet aan).

30 juli 2019 om 16:24

Loopt er geen cv talent rond in de jeugd bij jullie?

30 juli 2019 om 17:38

Joris Kramer.

Een vertrek van Til zou wel jammer zijn, want hij is erg belangrijk voor AZ. 15 miljoen is wel een mooi bedrag. Diemers wordt genoemd, maar geen idee of hij geschikt is voor AZ. Ze kunnen bijvoorbeeld ook een poging wagen bij Ramselaar, De Wit, Kadioglu, Labyad of Doan. Misschien niet allemaal geschikte of haalbare namen, maar wie weet.

30 juli 2019 om 14:54

Op doan naar allemaal wel haalbaar lijkt mij, kom labyad maar ophalen bij Ajax,zijn we daar vanaf

30 juli 2019 om 15:17

labyad halen ze niet, zijn niet de jongens die passen bij Az.

30 juli 2019 om 15:26

@evrijn

Hoe bedoel je dat precies? Wat voor een jongen is Labyad en waarom past hij niet bij Az?

Ik krijg het gevoel dat jij bedoelt dat Labyad een lastige jongen is, maar dat is hij totaal niet. Hij zit eigenlijk al vanaf zijn begin bij Ajax op de bank, maar hij heeft nog nooit ergens over geklaagd. Ook nu hoor je eigenlijk niks van hem.

Of hij de perfecte vervanger voor Guus Til is, dat is natuurlijk iets anders, want het zijn in mijn ogen toch twee verschillende type spelers. Wel denk ik dat Labyad iets kan toevoegen aan AZ.

@franklampard 08

Uit dat lijstje hebben alleen Ramselaar, Labyad en Doan enige ervaring en zelfs dat valt nog mee. De Wit lijkt mij nou ook niet een speler waar AZ beter van gaat worden. Kadioglu is (was?) een groot talent, maar die heeft zo goed als nul wedstrijden gespeeld voor Fenerbahce.

Ramselaar is ook een grote gok, want die heeft ook amper wedstrijden gespeeld de laatste twee jaar. Labyad heeft ook niet veel gespeeld, maar je weet wel wat hij kan en heeft toch al de nodige ervaring. Doan speelt redelijk veel en is zeker talentvol en lijkt mij van dat rijtje de meest interessante optie.

30 juli 2019 om 15:42

@ Miccoli ik weet niet of het voor AZ een vereiste is om (veel) ervaring te hebben. In principe hebben ze met Clasie behoorlijk wat ervaring binnengehaald. De Wit lijkt mij een prima speler met veel loopvermogen en een goede fysiek. Wat dat betreft enigszins te vergelijken met Til. Kadioglu was in z'n NEC-tijd een groot talent en komt in Turkije niet aan spelen toe, misschien kan hij bij AZ weer opbloeien? Ook voor Ramselaar en Labyad kan wat dat betreft AZ een zegen zijn. En Doan heeft genoeg leuks laten zien, maar zal wel wat duurder zijn.

Aan de ene kant ben ik blij om te horen dat er waarschijnlijk nog een paar spelers bij komen. Aan de andere kant is het, net als de vorige transferzomer, een beetje laat. AZ is bezig met Europees voetbal en de competitie begint binnenkort al. Ik vind dat je je selectie voor die tijd al op orde moet hebben.

Meneer Huiberts is dus een beetje hardleers. Vorig seizoen al voor de start van de Eredivisie uitgeschakeld in Europa mede omdat meneer Huiberts niet op tijd was met het afronden van inkomende transfers. Slim om het nog een keer te proberen.

30 juli 2019 om 16:38

Ze kochten Weigelt die alleen nog voor Jong AZ gespeeld heeft, Vejinovic werd gekocht en verhuurd, Gudmundsson kwam 14 augustus en Johnsen kwam 27 juli van Ado.

Verder kwam Maher transfervrij in september en de gehuurde Rotariu kwam nauwelijks aan spelen toe in het eerste van AZ. Het is dus allemaal nogal overdreven.

AZ had de selectie min of meer al bij elkaar voor het Europees avontuur vorig jaar, want buiten Maher en Gudmundsson waren alle spelers er al.

30 juli 2019 om 17:16

Allemaal overdreven, natuurlijk, dat zal het zijn. Huiberts verkoopt met Jahanbaksh en Weghorst 50 doelpunten. Wat was er voor teruggehaald toen de Europese campagne tegen Kairat Almaty begon op 26 juli? Dorin Rotariu. Die was maar liefst Vijf dagen ervoor op 21 juli gehuurd van Club Brugge. Voor de rest was er dus helemaal niks gehaald om de 50 doelpunten op te vangen. Goh, wat zou daar nou mis kunnen gaan als je 50 doelpunten verkoopt?

Johnsen kwam inderdaad 27 juli, een dag na de heenwedstrijd tegen Kairat Almaty. Omdat de heenwedstrijd al gespeeld was, mocht ie niet meer worden ingeschreven voor de return. Wel voor een eventuele volgende ronde. Nou, die volgende ronde is er nooit gekomen. Johnsen was dus TE Laat. Het schip lag al op de bodem van de zee. Maher in september TE Laat. Gudmundsson op 14 augustus TE Laat. Dat noem jij dus nog al overdreven.

30 juli 2019 om 17:52

Gudmundsson is geen geweldenaar en z'n cijfers zijn ook niet indrukwekkend. Hij is natuurlijk een goed talent, maar was zeker niet onvervangbaar. Johnsen is maar vrij kort basisspeler geweest en heeft geen grote impact op de ploeg gehad. Eigenlijk is alleen Maher belangrijk geweest voor Az.

Dat je Huiberts dus beschuldigt van het inadequaat vervangen van vertrokken spelers is een goed argument. Echter zeg je dat Huiberts de selectie niet op tijd klaar had, terwijl ruim 82 van de basiself (9 spelers) er al was en alleen Maher echt belangrijk is geweest. Bovendien denk ik niet dat Maher haalbaar was voor september gezien de transfermarkt die nog geopend was en z'n transfervrije status.

Ik zeg dus ook niet zozeer dat je ongelijk hebt, maar ik bedoelde ermee aan te geven dat je het wellicht verkeerd formuleert. Ik ben namelijk ook van mening dat Huiberts te veel fouten maakt voor een club in een dergelijke groei. Zo'n persoon kan de club miljoenen gaan kosten als het iets structureels is. Aan de andere kant doet hij ook veel dingen wel goed.

Een paar weken geleden was de selectie rond en nu wordt er ineens na de geruchten van Til gesproken over 'meerdere' aankopen.

30 juli 2019 om 15:13

Wellicht dat ze iemand in de schoot geworpen krijgen op dit moment, een buitenkansje laten ze natuurlijk niet lopen.

30 juli 2019 om 15:30

Klopt. Max heeft verklaard dat de selectie rond was inclusief Bel Hassani, Fred Friday, Vejinovic en Johnsen die eigenlijk niet voor de A-selectie in aanmerking kwamen. Wel drukken deze 4 dure spelers flink op de AZ begroting. Bel Hassani is verkocht voor een fooi. Door de eventuele transfer van Til krijgt AZ alsnog de noodzakelijke financiële ruimte om de selectie aan te vullen.

30 juli 2019 om 15:37

Die financiële ruimte om de selectie aan te vullen was er gewoon hoor. Ze hebben nog ruim 20 miljoen over van de transferinkomsten van vorig seizoen. Huiberts kiest er bewust voor om niks te doen qua aankopen. Net als vorig seizoen.

30 juli 2019 om 16:16

Nee, AZ had nog een lening van het stadion uitstaan bij “De Vrienden van AZ”. Die moest worden afgelost wanneer AZ over voldoende middelen beschikte.

Dan is er nog het nieuwe trainingcomplex in Zaandam.

Daarnaast heeft AZ een slechte relatie met de gemeente Alkmaar.
AZ zal met het huidige bestuur geen euro gemeentesteun krijgen.

Dat betekent dat AZ een financiële koers op zeker moet varen.

Dat doet de club uitstekend!

30 juli 2019 om 16:25

Van de Gemeente Alkmaar zullen bij een goede relatie ook geen steun krijgen. Die heeft de handen vol met haar defecte bruggen die miljoenen kosten en zien meer in wielrennen dan voetbal. On: AZ moet zich gewoon echt richten op een goede verdediger als je het mij vraagt.

Ik heb bij lange na niet alle wedstrijden van Til gezien, maar op basis van het handjevol wedstrijden en de samenvattingen die ik heb gezien meen ik dat Til vorig jaar niet zo'n goed jaar had als het jaar er voor. Klopt dit? Was dit de bekende terugslag bovenop de extra druk van de aanvoerdersband?

30 juli 2019 om 15:23

Idd, tot aan december speelde Til ongelukkig in de afronding en daardoor met weinig vertrouwen. Maar plots was daar de bevrijdende goal en hij had er toch 12 in het netje liggen aan het einde van het seizoen.

30 juli 2019 om 15:29

Qua statistieken heeft Til afgelopen seizoen een beter seizoen gedraaid dan het jaar ervoor. Seizoen 17/18: 39 wedstrijden, 11 goals en 4 assists. Seizoen 18/19: 39 wedstrijden, 15 goals en 7 assists. Qua spel vond ik Til afgelopen seizoen ook inderdaad minder nadrukkelijk aanwezig dan het seizoen ervoor. De aanvoerdersband leek hem niet goed te hebben gedaan. Maar zoals gerritvooijs zegt, in de tweede seizoenshelft is het best hard gegaan qua goals en assists.

30 juli 2019 om 16:43

@gerritvooijs en @pbessem
Helder, bedankt!

Het wordt interessant om te volgen of hij de lijn van de tweede seizoenshelft kan voortzetten of dat hij terug valt in zijn spel van de eerste seizoenshelft. Hopelijk blijft hij nog wel gewoon bij AZ, dit soort spelers geven de Eredivisie toch wat kleur.

Max is zich voor mijn gevoel al weer aan het indekken mocht AZ er donderdag uitvliegen. Om bij een slecht scenario daarna immers nog een aankondiging te doen van nieuwe op handen zijnde aankopen zou betekenen dat hij net als vorig jaar wederom te laat is.

31 juli 2019 om 11:14

Als Til niet verkocht wordt komt er helemaal niets meer bij. Of vertrek van Til, of vertrek van Friday en Vejinovic zal de trein in beweging zetten. AZ is in gesprek en deze toezegging is voor mij het signaal dat de deal bijna rond is.

Kunnen we niet Max omruilen met Ted van Leeuwen die lijkt beter connecties te hebben om iets van niets te maken . Max is weer lekker bezig alles laat te doen. Hoop dat we vanavond niet uit vliegen we hebben de centjes hard nodig. Als dit gebeurd dan zie ik Robert Eenhoorn hard op weg naar Feyenoord .

1 augustus 2019 om 22:01

Nu denk ik ook wel dat Ted van Leeuwen eigenlijk een van de beste technische directeuren van de Eredivisie is. Ook in zijn tijd bij Vitesse vond ik dat hij het echt naar behoren heeft gedaan en ook bij Twente laat hij inderdaad zien over de juiste connecties te beschikken. Twente heeft dan ook een hele goede aan hem!

Ben benieuwd waar Az op mikt bij een transfer van Til. Er word immers beweerd dat er dan iemand gehaald word. Zal het dan die jongen van Fortuna zijn of heeft Az nog iets spectaculairs als verassing

1 augustus 2019 om 22:43

15m is laatste bericht. Diemers (25) zou kunnen voegt ook enigszins ervaring mee maar vraag is of hij subtop aankan.

Lastig als je zo laat in de transferperiode nog je aanvoerder kwijt zou raken. Aan de andere kant is 15 miljoen voor een club als AZ een heleboel geld (nog niet zo lang geleden was de 10 miljoen van Altidore de hoogst ontvangen transfersom ooit). Ik ben op zich wel gecharmeerd van Til, maar vind dat hij geen aanvoerder had moeten worden.

2 augustus 2019 om 09:12

Sindsdien weghorst 11, jahanbaksh 22-25 (media) en Janssen 22. Feyenoord verkoopt voor fors minder

2 augustus 2019 om 09:30

Is waar, maar daarmee is 15 miljoen nog steeds een heleboel geld, waar AZ een heleboel goede dingen mee kan doen (of ze het doen is een tweede ). Zeker voor een speler als Til, die niet zó duidelijk uitblonk als Alireza of een fenomenaal half seizoen had, zoals Janssen (inclusief een interland tegen Engeland).
En laten we wel wezen, die twee spelers hebben hun geld ook nog niet echt waargemaakt .

2 augustus 2019 om 10:01

In 5 seizoenen:

Berghuis 6 miljoen
Henriksen 6,5 miljoen
Haps 6 miljoen
Luckassen 6 miljoen
Janssen 22 miljoen
Weghorst 11 miljoen
Alireza 25 miljoen
Seuntjens 3 miljoen
Til 15 miljoen

Kassa in 5 seizoen over de 100, 5 miljoen
Als je dan ziet dat ze nagenoeg niets terug kopen, maar continue dit soort spelers komen boven drijven, dan doen ze toch iets fenomenaals goed wat andere clubs maar niet wil lukken.

AZ Fanpage weet te melden dat de transfer ruim 15 miljoen bevat.
Gezien ze een prachtige aanval hebben met Idrissi-Boadu en Stengs die allemaal iets extra's hebben zou AZ wellicht die Gudmundsson achter de spits kunnen zetten. Die jongen heeft bewezen een neusje voor de goal te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren