Update: FC Utrecht bevestigt komst Justin Hoogma

Dinsdag, 30 juli 2019 om

FC Utrecht is nog op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en de Domstedelingen hebben naar verluidt hun oog laten vallen op Justin Hoogma. Voetbal International meldt dinsdagochtend namelijk dat FC Utrecht contact heeft opgenomen met TSG 1899 Hoffenheim om te informeren naar de mogelijkheden om Hoogma voor een seizoen te huren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Justin Hoogma een goede aanwinst vinden voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door vak104)

Zou een leuke speler zijn voor Utrecht. Vond het altijd een redelijk talent die in ieder geval voetballend en verdedigend altijd degelijk is. Al denk ik dat hij onder Schreuder bij Hoffenheim ook wel kansen gaat krijgen

30 juli 2019 om 12:46

Sluit me aan bij je mening over Hoogma, al kan Schreuder deze huur dus nog wel dwarszitten. Vraag me af waarom je als FcU zijnde Dumic dan hebt laten gaan. Je hebt notabene je eerste Europese wedstrijd al gespeeld..

30 juli 2019 om 13:21

Ik dacht precies hetzelfde over Dumic

30 juli 2019 om 14:30

Dumic heeft geprobeerd het niveau van Fc Utrecht te spelen maar kon het niet aan. Daarom werd hij verhuurd, daar heeft hij het leuk gedaan maar nog steeds niet het niveau dat v/d Brom en Zuidam willen zien van een centrale verdediger voor Fc Utrecht. Ik zou het mooi vinden als het lukt om Hoogma een jaar te huren.

30 juli 2019 om 22:02

Dan had Hoffenheim m denk ik niet laten gaan..

Zou echt weer een topaanwinst zijn voor Utrecht. Utrecht is wat mij betreft echt de winnaar van dit transferwindow qua Nederlandse clubs: Cerny, Barca-samenwerking, Maher, geld van Haller-transfer en nu Hoogma

30 juli 2019 om 11:27

Tja dat moeten we nog maar zien. Als we donderdag niet 0-0 spelen of winnen tegen Zrinsjski Mostar dan is Utrecht helemaal niet de winnaar dit transferwindow. Leuk al die aankopen en extra geld maar we moeten nu wel aan de bak aanstaande donderdag. Persoonlijk vind ik het seizoen echt voor de helft minder leuk als we direct al uit de EL vliegen.

30 juli 2019 om 11:41

@fcutrecht0300, realistisch gesproken. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het danig versterkte FC Utrecht er al direct tegen een zeer matig ploegje uit Mostar uitvliegt in de kwalificatieronde voor de Europa League. Het is voor de Utrechters en ook voor het Nederlandse voetbal te hopen dat FC Utrecht zich donderdag met een afgetekende overwinning plaatst voor de volgende ronde

30 juli 2019 om 11:48

Ik hoop het van harte. Qua spel moeten we het makkelijk winnen, niks is nog verloren. Anders heb je het hele seizoen gevochten voor twee frustrerende potjes, dat zal erg pijnlijk zijn. On topic: deze Hoogma is van harte welkom, helaas betreft het wel alleen huur.

30 juli 2019 om 12:35

0-0 spelen is niet goed hoor. Dan lig je er gewoon uit op basis van uitdoelpunten.

30 juli 2019 om 12:40

0-0 in Servië is niet genoeg. Uitdoelpunten 😅

30 juli 2019 om 13:08

@penkie, Servië? Laat ze dat in Bosnie Hercegovina niet horen

30 juli 2019 om 12:01

@e013willem ja samen met ajax echt de sterkste aan de Nederlandse kant zou me niet verbazen als ze az in gaan halen op de ranglijst feyenoord denk ik nog niet maar met al die oudjes die ze halen wellicht over een paar jaar.

30 juli 2019 om 22:01

Dalmau, Lonwijk

Als ik het bericht zo lees zou hij bij Utrecht ook geen basisspeler worden dan?
Want dat zijn Willem Janssen en Emil Bergström, of zou hij wellicht de concurrentiestrijd van Bergström kunnen winnen? Want Willem Janssen (aanvoerder) zal er niet snel naast komen te staan.

Off: Waarom heeft Feyenoord geen interesse in hem? Die zijn toch ook nog opzoek naar centrale verdediger?

30 juli 2019 om 11:30

Ik denk dat Feyenoord een zekerheidje wil en dat is Hoogma niet. En jonge spelers met potentieel hebben ze zelf genoeg.

30 juli 2019 om 11:37

Wie zijn die spelers dan met potentieel in de Feyenoord selectie?

Van Beek vind ik nou niet echt een speler met potentieel :-P.

En Botteghin (bijna 32) en van der Heijden (31 jaar) zijn inmiddels ook al aardig op leeftijd.

En Hoogma is juist een jonge speler met potentie!

30 juli 2019 om 12:51

Geertruida (zou je nu al in de basis kunnen zetten) en Hendriks.

30 juli 2019 om 13:47

Maar deze Hoogma heeft dan alsnog meer ervaring als de twee spelers die jij nu opnoemt!

Geertruida pas 2 wedstrijden en Hendriks nog helemaal geen ervaring op het hoogste niveau.

Hoogma heeft al twee seizoenen in de eredivisie gespeeld bij Heracles.
Een aantal wedstrijden bij Hoffenheim (vooral het tweede) en een heel seizoen in de 2e Bundesliga bij St. Pauli.

Als je iemand wilt hebben die er meteen staat kun je beter voor Hoogma gaan i.p.v. die twee gasten die jij nu opnoemt!

30 juli 2019 om 15:03

Ja, maar dat is de keuze ook niet. Dat er mensen zijn met minder ervaring maakt Hoogma niet ineens een zekerheidje. Kortom Hoogma niet halen. En talenten heeft Feyenoord zelf al.

30 juli 2019 om 12:14

Heb je Bergström zien dekken? Dat moet Hoogma wel beter kunnen, net als de rugdekking van Willem Janssen dat sloeg afgelopen europese wedstrijd ook nergens op. Over het algemeen is Janssen wel goed hoor, maar ik heb mijn twijfels over Bergström

Lijkt mij ook een prima versterking voor Feyenoord. Vond het toen een erg groot talent.

Mocht Willem Janssen bij FC Utrecht blijven dan zou FC Utrecht zeker niet mijn eerste keus zijn. Maar zou ik eerder kiezen voor Feyenoord. Of voor de club uit zijn geboorteplaats, oftewel voor FC Twente. Waar hij gewoon wekelijks een basisplaats krijgt. En bij thuiswedstrijden voor minimaal 25000 meelevende toeschouwers kan spelen. Het wordt overigens een ander verhaal als FC Utrecht-aanvoerder Janssen, zoals her en der wordt geopperd, naar het verdedigend noodlijdende Feyenoord vertrekt.

30 juli 2019 om 11:51

Maar feyenoord of twente en andere clubs uit zijn geboorteplaats hebben zich niet gemeld (althans niet volgens dit artikel) en als hij echt over dat talent beschikt dan kan hij zeker bergstrom uit de basis spelen

30 juli 2019 om 12:22

Janssen zal niet gaan vertrekken, wilt zijn carriere bij Utrecht afsluiten en dan jeugdtrainer worden, is er al bovendien mee bezig bij SV Houten.

30 juli 2019 om 13:05

@danny, je ziet en merkt aan alles dat Willem Janssen een toptrainer in de dop is.

30 juli 2019 om 22:03

Feyenoord en Twente waren helemaal niet in beeld

Ik vraag me gelijk af waarom Dumic dan weer verhuurd is. En als je deze Hoogma haalt, dan haal je hem voor de bank denk ik? Dat is niet iets dan Hoffenheim wil en ook niet wat Hoogma wil. Of gaat Bergstrom weer een jaar de bank warm houden?

Utrecht is goed bezig, echt goeie versterkingen tot nu toe en Hoogma gaat zeker in het lijstje passen. Hopelijk wil Hoogma zelf ook, kan hij zich laten zien op een europa league niveau.

Tja. Zuidam moet toch 'iets' om zijn enorme peperdure flop (enorm tekengeld + vorstelijk salaris) genaamd Bergstrom te compenseren. Zoals kenners al langer roepen komt die enorm snelheid tekort. Het was gewoon gênant om te zien hoe hij eruit gelopen werd tegen Zrinjski. Kan gewoon echt niet in de speelstijl van van den Brom, waarbij je laatste linie tegen de middellijn staat.

30 juli 2019 om 13:54

Bergstrom is beter van Letchert, en als je iedere speler op basis van 1 fout afrekent houdt geen enkele club meer een speler over

30 juli 2019 om 13:59

Een bizar tekort aan snelheid is geen "1 fout", maar een structurele tekortkoming.

30 juli 2019 om 20:22

Heb jij patent op het zinnetje: "Zoals de kenners al voorspelden" ? Vroeg het al eens eerder maar wie is dat groepje kenners? Verder is Bergstrom mijns inziens niets bijzonder, 13 in een dozijn speler.

Je gaat je toch afvragen of het achteraf niet beter was voor die jongen om gewoon bij Heracles te blijven indertijd. Hij speelde alles en iedereen was tevreden over hem. Inclusief zijn pa en toen tevens TD bij Heracles. Zulke gasten moeten spelen in mijn ogen.

30 juli 2019 om 13:02

@harecles, klopt. Justin Hoogma had er voor zijn ontwikkeling beter aan gedaan eerst de stap naar de vaderlandse top te maken. En daarna, bij gebleken geschiktheid, over te stappen naar de internationale top. Echt jammer, maar wel voorspelbaar. Hetzelfde is, jammer genoeg, ook gebeurd met de 20-jarige Rick van Drongelen, een verdedigend talent van mijn club, Sparta Rotterdam. Die het twee jaar geleden nodig vond vanuit Spangen linea recta naar Hamburger SV te verkassen. En zijn wedstrijdjes nu meepikt in de 2e Bundesliga.

Ja hoor top. Laat deze zeer talentvolle centrale verdedidger maar weer lopen. Laten wij als Feyenoord zijnde vooral geen actie ondernemen en lekker blijven aankloten met Van Beek

Precies type wat AZ nodig heeft met de oude Vlaar, geblesseerde wuytens, matige hatzidiakos en onervaren (niet goed genoeg?) Bergsma. Maar Utrecht zal deze jongen vast polsen ivm vertrek letsert en oude Janssen

30 juli 2019 om 12:29

Huren is alleen niet echt handig

30 juli 2019 om 13:54

huren is heel handig als je niet het geld hebt om hem te kopen

30 juli 2019 om 18:04

Dan plukken andere clubs de vruchten financieel. Maak dan een creatieve koop deal met 20-30% doorverkoop aan hoffenheim i.p.v. jaar speler helpen en geld kostend die weggaat weer

Goed dat Utrecht concreet op zoek lijkt te zijn naar versterkingen voor achterin het centrum. Of Hoogma de juiste man is kan ik niet beoordelen, daarvoor zie ik hem te weinig spelen. Mogelijk een interessante deal als er een optie tot koop bij zit, mocht hij goed voldoen. De kwaliteiten van zowel Bergstrom als Janssen kun je ter discussie stellen (vooral eerstgenoemde moet zich nog bewijzen) en Willem Janssen gaat bovendien geen jaren meer mee dus er moet doorgepakt worden achterin. Doorstroom vanuit de beloften is er niet of nauwelijks. Voornoemde geldt overigens ook voor de linksback positie.

En daar zal az waarschijnlijk weer de plank misslaan. Echt zonde, want dit lijkt me een goede versterking. Was bij Heracles goed en kan nog veel stappen maken.

Is dit een linksbenige verdediger?

Speelde hij bij Heracles niet vaak als linksback, of vergis ik me?

30 juli 2019 om 20:07

Geloof meer in het centrum, maar kan ook op linksback.

30 juli 2019 om 20:35

Hoe dan ook, ik ben enorm blij met deze transfer! Hoogma kan namelijk inderdaad op meerdere posities uit de voeten in de verdediging, iets wat we nodig moeten hebben!

31 juli 2019 om 07:26

Hij speelde bij ons inderdaad in het centrum; jammer dat het bij één seizoen bleef.

31 juli 2019 om 08:38

Is hij een linkspoot?

Echt respect voor het transferbeleid van Utrecht. Nog voor de start van de competitie de ploeg compleet, en met Hoogma een jongen erbij die dicht bij de basis zit. Klasse bezig daar in de U!

Doet Utrecht goed! Het is een groot talent met veel potentie. Was bij Heracles nooit op grove fouten te betrappen. Ik zie Utrecht wel boven Feyenoord eindigen dit seizoen.

Heel netjes gedaan, echte Tukker dus een topmetaliteit!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller92
M. MahiAanvaller62
R. HakeUnknown
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren