‘Barcelona kan aankoop van vorig jaar voor 40 à 45 miljoen euro slijten’

Maandag, 29 juli 2019 om 15:35Robin Bruggeman • Laatste update: 17:27

Barcelona nam deze zomer al voor tientallen miljoenen euro’s afscheid van onder meer Jasper Cillessen en, de al eerder verhuurde, André Gomes en Paco Alcácer en het is de bedoeling dat er in de komende weken meer spelers gaan volgen. Malcom staat hoog op het lijstje met spelers die mogen vertrekken en de Braziliaan lijkt dicht bij een nieuw avontuur te zijn.

Marca meldt namelijk dat Zenit Sint-Petersburg zeer gecharmeerd is van de 22-jarige aanvaller, die een jaar geleden nog voor 41 miljoen euro werd overgenomen van Girondins Bordeaux. Malcom wist trainer Ernesto Valverde in zijn eerste seizoen in het Camp Nou echter niet te overtuigen en kwam in de 24 wedstrijden die hij kwam meestal in de slotfase als invaller binnen de lijnen.

Door de komst van Antoine Griezmann is de concurrentie voorin bovendien toegenomen, waardoor Barça niet afwijzend tegenover een vertrek van de dribbelaar staat. De Catalanen wensen echter wel hun aankoopbedrag terug te verdienen en dat vormt naar verluidt voor Zenit geen probleem. De Russische topclub zou 40 tot 45 miljoen overhebben voor de komst van Malcom.

Barcelona hoopt de verkoop van de aanvaller deze week nog af te kunnen ronden, zodat het met een kleinere selectie af kan reizen naar de Verenigde Staten waar een oefentrip wordt georganiseerd. Malcom werd in de afgelopen weken overigens ook in verband gebracht met onder meer Everton en AS Roma, maar zij lijken op dit moment voorrang te moeten verlenen aan de Russen.


Poll

Vind jij dat Barcelona deze zomer alweer afscheid moet nemen van Malcom?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door lucas97)

Arsenal geen interesse?
Lijkt me een uitstekende speler voor Arsenal.

29 juli 2019 om 15:59

Pepe gaat vrijdag gepresenteerd worden en ze willen Tierney nog halen. Malcom geen prioriteit.

29 juli 2019 om 16:35

Pepe moet naar verluid 80mln kosten… Is ie 2x zo goed als Malcolm?

29 juli 2019 om 17:19

Je betaalt niet 2x zoveel voor iemand die 2x zo goed is, als je dat al zou kunnen meten

29 juli 2019 om 17:27

Zinloze vergelijking. Er bestaat geen wiskundig, recht evenredig verband tussen prijs en kwaliteit. Zelfs al laat je alle overige aspecten die de prijs beinvloeden buiten beschouwing, dan nog klopt het niet. Het is namelijk zo dat wanneer een speler ook maar een fractie beter is het aanbod zo drastisch afneemt dat de prijs exponentieel toeneemt. Dat verklaart ook waarom napoli , liverpool, bayern en arsenal voor deze jongen in de rij staan en niet voor malcom

29 juli 2019 om 17:54

Vegitosan - Sinds wanneer kan je dat op die manier meten? Het scheelt per speler. De ene is jonger/meer potentie, de ander heeft een langer contract. Of zie jij het ook zo Joao Felix beter dan Ronaldo is?

29 juli 2019 om 18:20

De uitgebreide versie van wat ik bedoelde , maar inderdaad goed verwoord

Doet Barcelona toch goed dan, de flops snel lozen nu ze nog wat waard zijn ipv nog jaren met dure bankzitters opgezadeld zitten.

29 juli 2019 om 15:54

Of ze geven nieuwkomers te weinig kans. Net hoe je het ziet

29 juli 2019 om 16:04

Of je doet zoals Arsenal, geeft tegenvallers een paar jaar extra kansen totdat het echt helemaal duidelijk is voor iedereen dat ze er niks van kunnen, en op dat punt kan je ze nergens meer slijten.

29 juli 2019 om 15:55

22 jaar en een flop? Nee Barcelona loopt gewoon teveel spelers te kopen voor dezelfde positie, Malcolm is een uitstekende speler die helaas te weinig speeltijd krijgt.

29 juli 2019 om 18:04

Jaa ik vind hem ook een goede speler , snelheid sterk , alleen nog beetje onwennig in de speelstijl van barca leek het soms.. maar een trainer als Valverde helpt ook niet echt mee .. zonde zie toch echt potentie in hem ,, maar als ze neymar ervoor terug kunnen halen dan vind ik het zwz best ..

29 juli 2019 om 16:46

Het verkoopbeleid van Barcelona is juist vaak ondermaats. Bij bijna elke speler die ze verkopen, heb je het gevoel dat er meer in zat.

Malcom verdient overigens het beste. Ondanks zijn moeilijke situatie, is hij altijd een voorbeeldprof geweest, zowel op training als in de weinige minuten die hij kreeg. Zeker indien Coutinho blijft, lijkt een vertrek voor beide partijen de beste oplossing.

Wordt waarschijnlijk onderdeel van de deal met Neymar. Dit staat waarschijnlijk al bevestigd maar Barca en PSG maken dit pas in augustus bekend. Volgens een reporter van Barca TV die de transfer van Griezmann ook goed had. Schijnt 70m te worden met Coutinho +Malcom + extra speler evt

29 juli 2019 om 16:12

als dit waar is doet barca goede zaken.
2 flops eruit voor een wereldspeler waarvan je al 100% zeker weet dat die in het team gaat passen.

Neymar Griezman Messi.

Maaar ik juich pas als neymar officieel is. We hebben al een tijde geen geruchten meer erover gehoord.

29 juli 2019 om 16:14

Ik zou als PSG zijnde eerder voor Rakitic en Dembele gaan + 70 miljoen euro. Coutinho en Malcom hebben ze daar niet nodig.

29 juli 2019 om 16:51

Die zelfde reporter gaf overigens aan dat Griezmann het nummer 14 van Malcom ging overnemen, wat nooit gebeurd is. Daarnaast hadden tientallen journalisten de transfer van Griezmann "juist". Het was eigenlijk al langer gekend dat Barcelona naar alle waarschijnlijkheid de clausule ging activeren na 1 juli.

De statements van de sjeik van PSG waren vrij duidelijk. Met Barcelona willen ze niet onderhandelen. Enkel als Neymar absoluut wil vertrekken naar Barcelona is er misschien iets mogelijk, maar het lijkt mij heel sterk.

29 juli 2019 om 17:14

Geeft dit keer aan dat Neymar 11 krijgt en Dembele zijn nummer veranderd. Griezmann gaat dan met 7 voetballen. Hij is er van overtuigd dus ben benieuwd.

29 juli 2019 om 19:20

Cool. Mooi nieuwtje dat je deelt. Zou die 3e speler rakitic ofzo worden? Of Suarez. Zoekt psg nl niet nog een spits?

29 juli 2019 om 19:36

Vast niet. Suarez sloot laatst nog wel en fit aan in een individuelentraining. Die gaat vol de concurrentiestrijd aan met Griezmann. Rakitic kan maar lijkt me steeds minder sterk dat die zal vertrekken en nog een seizoen aanblijft. Zie zomaar Semedo misschien nog die kant op gaan en Alves naar Barca. Afwachten dus. Volgens zijn laatste post kunnen we voor 29 augustus de bekendmaking tegemoet zien, ben benieuwd.

Barcelona is goed bezig met de bezem door de selectie te halen. Nu nog Coutinho, Rakitic en Suarez graag en ohja Valverde mag ook mee.

29 juli 2019 om 16:20

Toch wel een aparte beleid daar in Catalonië. Je kaapt hem op een vieze manier voor de neus van Roma weg, laat hem amper spelen en nu voor ongeveer hetzelfde bedrag laten gaan. Had hem dan helemaal niet gehaald.

29 juli 2019 om 17:39

Tja, aparte beleid of niet, maar ze kochten hem omdat het een ''talentje'' bleek te zijn en ze hoopten dat hij zou doorbreken met minimale speltijd. Echter had hij veel meer gespeeld onder een wat aanvallender coach. Valverde weet niet hoe hij met bepaalde spelers om moet gaan. Ik denk dat hij elders echt wel tot zijn vorm kan komen en zich beter ontwikkelen. Type Arsenal/dortmund zou een beter stap voor hem zijn.

Ik ben wel met je eens dat het beetje lelijk overkomt dat ze hem zo voor Roma's neus kochten om vervolgens op de bank te zetten.

29 juli 2019 om 17:38

Oh ja wat zijn ze goed bezig zeg. Ongeveer iedereen is nog op een Vermaelen, een Boateng en Murillo wiens contract/huurovereenkomst afliep na dan. Oh ja ze hebben een reserve keeper voor een reserve keeper gewisseld. Voor de rest is iedereen die vorig jaar onderdeel van de selectie uitmaakte er nog.

Misschien wil AS Roma hem wel overnemen 😜

On: nu is hij overbodig. Maar zo slecht deed hij het niet eens in de wedstrijden dat ie speelde

Was vanaf minuut een al tegen deze transfer. Is gewoon een doorsnee flankspeler die opgehemeld is doordat hij een keer tegen Inter scoorde en moest huilen. Snel weg met dit soort spelers.

29 juli 2019 om 16:32

En hij was tegen Real Madrid de beste speler, maar kreeg na die wedstrijd 10 wedstrijden geen minuten. Die jongen heeft nooit een eerlijke kans gekregen, net als vele andere jonge spelers in de selectie.

29 juli 2019 om 21:03

Dan kan hij toch nog wel minder zijn? Mathieu heeft ook een geweldige wedstrijd gespeeld tegen Real.

Ik vond dat malcolm vorig jaar meer kansen verdiende dan dat valverde hem gaf helemaal al na de wanprestaties van coutinho.

Alleen moeten ik wel eerlijk blijven dat malcolm gewoon niet het niveau is wat het huidige barcelona nastreeft

Hoe komt ieder toch op de naam malcolm. Je leest en ziet toch duidelijk dat hij malcom heet . Ot lijkt me een prima speler maar zou ook niet misstaan bij een Roma of Arsenal

Malcom was toch gehaald voor de breedte? Dat was toch het voornaamste doel van die transfer? Of dacht men dat hij Dembèlè uit de basis zou spelen? Kom op zeg. Het transferbeleid is zeer opmerkelijk. Barcelona koopt een Griezmann terwijl je Messi, Suarez en Dembèlè in de gelederen hebt. Over Messi hoeven we niet te praten. Hij zal uiteraard spelen. Maar Suarez of Dembèlè zal geslachtofferd worden neem ik toch aan, want Valverde zal niet met vier aanvallers spelen. Aangezien de goede band tussen Messi en Suarez zal Dembèlè banken. Jammer. Dit zal zijn ontwikkeling stagneren. Griezmann vind ik een overbodige aankoop. Een topspeler kopen omdat het simpelweg kan. Men spreekt van een top transfer maar ik weet niet of dat top is voor de lange termijn. Ik denk van niet.

Misschien proberen om een keer goed te scouten, Barca. Dan hoef je spelers ook niet te slijten en met verlies te verkopen. Zomaar een tip...

Dit zou echt een stunt zijn van Zenit. Malcom is een groot talent waarvoor ze eventueel nog meer aan kunnen verdienen indien hij weer zijn oude Bordeaux vorm terug weet te vinden.

Eindelijk iemand die Hulk kan opvolgen. Als Malcom er nog bij komt heb ik wel wat meer vertrouwen in Zenit in de CL. Dan alleen nog een creatieve middenvelder en de selectie is compleet. Alleen nog afwachten wat hij qua salaris gaat vragen want Zenit is niet meer de club die zonder nadenken miljoenen uitgeeft aan een Hulk en een Witsel.

29 juli 2019 om 19:27

Zenit heeft wel het geluk gehad dat ze Hulk met winst konden door verkopen aan een Chinese club. Wel leuk om te lezen dat hij een rol speelt in transfers zoals deze en die van de linksback die van HSV was over gekomen.

Op de rechtsback positie mag Zenit ook wel iets gaan halen, want vind Smolnikov ook geen speler meer die in de CL mee zou kunnen.

30 juli 2019 om 15:19

Smolnikov zijn rendement is niet meer wat het was idd, maar de enige echt aanzienlijk betere optie is Mario Fernandes voor die positie. Misschien dat Terentiev een kans krijgt, speelt in oefenwedstrijden altijd heel goed.

30 juli 2019 om 15:54

Klopt ja, maar denk dat Zenit niet nog eens 30-40M wilt uitgeven voor een positie waar je goedkopere opties kunt vinden. Karavaev bijvoorbeeld lijkt mij ook wel klaar om de volgende stap te gaan maken.

Anders moet je toch maar weer voor een buitenlander gaan en hopen dat tegen die tijd spelers zoals Kran, Mak, Rigoni en Mevlja al een andere club hebben gevonden.

30 juli 2019 om 22:53

Karavaev is idd een hele goede optie, die was ik alweer vergeten.

Vooral voor Kranevitter en Mevlja is echt 0 interesse. Hopelijk lijkt het Ribalta nog om hen te slijten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren