‘Ik heb hem gestuurd: ’Trainer, hoe is het? Als je me nodig hebt, ben ik er‘’

Maandag, 29 juli 2019 om

Iliass Bel Hassani verruilde AZ eerder deze zomer voor PEC Zwolle, waar hij een tweejarig contract ondertekende. De 26-jarige middenvelder wordt in Zwolle herenigd met John Stegeman, eerder zijn trainer bij Heracles Almelo. In dienst van PEC hoopt Bel Hassani zich te revancheren voor de uitermate teleurstellende periode bij AZ.

“Toen ik hoorde dat John naar PEC zou gaan, heb ik hem een bericht gestuurd. 'Trainer, hoe is het? Als je me nodig hebt, ben ik er'. Zo is het balletje gaan rollen”, vertelt Bel Hassani in gesprek met de NOS. Bij AZ voelde de middenvelder zich op gegeven moment ‘geen voetballer meer’. “Je wilt zo graag, maar alle wegen zijn dicht. Er is geen uitweg meer. Dan liep ik in de weekenden te joggen, zonder doel. Niemand bekommerde zich om mij. Dat zijn de minder leuke dingen. En dan word je door sommige mensen ook nog eens bestempeld als een probleemjongen.”

Om die reden liet Bel Hassani aanbiedingen vanuit het buitenland bewust schieten. “Ik ben een jongen met trots en eer. Ik had kunnen cashen in de woestijn, maar ik kies bewust voor Nederland. Ik wil iedereen bewijzen dat ik het nog kan. Dat de oude Iliass nog bestaat. Weet je, ik worstel ermee. Dat het er de afgelopen jaren niet is uitgekomen. Terwijl ik het wel in mij heb”, zegt de aanvallende middenvelder, die voor achtereenvolgens Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, AZ en FC Groningen speelde.

“Sinds ik in Zwolle ben, focus ik mij meer op mezelf. Ik was een type dat een minuut voor een training nog grapjes aan het maken was. Hoe je het ook wendt of keert, dat neem je mee in zo'n training. Pas na twintig minuten was ik scherp en geconcentreerd”, stelt Bel Hassani. Hij bereidt zich nu naar eigen zeggen ‘rustiger’ voor. “Spelletje op de telefoon, babbeltje met ploeggenoten. Ik kan nog steeds wel het hoogste woord hebben, maar ik heb die drukte nu 26 jaar gehad. Op een gegeven moment moet je het stokje overgeven. Ik ben volwassener geworden.”


Poll

Zie jij Iliass Bel Hassani een uitblinker worden bij PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door bolhuis17)

Bla bla bla..hoe vaak hebben we dit al niet gehoord. Laat je voeten spreken en als dat lukt mag je weer praatjes hebben lijkt me

29 juli 2019 om 10:58

Hoe vaak we hebben gehoord dat hij ermee worstelde dat hij geen echt deel uitmaakte van de selectie en hij zich geen voetballer voelde? Ik niet eerder van hem. Vind het in dit interview een prima houding, en nu is het aan hem om te laten zien dat het geen luchtkastelen zijn.

29 juli 2019 om 11:23

Mwoah ik geloof em wel, hij heeft bij Heracles niet verzaakt onder Stegeman.

Sorry Bel Hassani, je zit nu hetzelfde verhaaltje te vertellen als toen je net bij Fc Groningen kwam.
Je kende Danny Buijs nog van het verleden en zag daarom wel brood in een overgang naar Groningen.
Tevens vertelde je precies hetzelfde van jou opvatting wat training betreft.
Ook zou je bij aankomst in Groningen de focus op jezelf leggen.
Je hebt jammer genoeg niets maar dan ook niets laten zien, sterker nog je hebt rel zitten schoppen in de spelers bus.
Je kan goed voetballen maar je zal toch echt eens de knop moeten omzetten en het niet alleen maar vertellen en vervolgens niets doen.

Het is een leuke speler maar koppige jonge. Als hij in vorm is is hij een verbetering t.o.v Namli. Technisch is hij echt goed. Begon bij Az heel sterk bij FCG vorig seizoen was het niet veel.

29 juli 2019 om 17:58

Sorry maar daar klopt niets van. Hij is in het begin ook echt niet goed geweest bij az en was eigenlijk meteen al een slechte match. Ook in vorm acht ik hem niet beter dan Namli, dat is echt een leuke creatieve speler.

29 juli 2019 om 18:16

Smaken verschillen maar hij doet echt niet onder voor Namli als hij in vorm is.

Deze reacties zijn echt belachelijk. Als De Ligt zulke dingen zou zeggen zouden jullie hem op handen en voeten dragen en aanbidden. Omdat het deze jongen is, die onterecht bestempeld wordt als probleemjongen en keihard werkt met respect voor iedereen en alles in zijn vak, maakt het niet uit wat hij zegt en jouwen jullie hem uit. Geef hem een kans en luister naar wat hij werkelijk zegt en doet.

29 juli 2019 om 11:56

Dat is mijn reactie niet.
Ik volg Fc Groningen op de voet en heb meerdere interviews van hem gezien en gelezen en zoals ik al aangaf vertelt hij elke ronde hetzelfde.
Ik begrijp ook uberhaupt niet hoe je in deze context de Ligt er bij haalt om eerlijk te zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.PEC Zwolle10-13
17.VVV-Venlo9-25
Voor de complete stand: Eredivisie

19 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Paris Saint-Germain ziet Antoine Griezmann als een interessante kandidaat om Kylian Mbappé in de toekomst op te volgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren