‘Vlap doet het goed, maar het is niet zo dat ze geweldig onder de indruk zijn'

Zondag, 28 juli 2019 om 10:41Yanick Vos • Laatste update: 12:52

Met het aantrekken van Vincent Kompany als speler/trainer waait er een frisse wind bij Anderlecht, dat zondagmiddag aan het nieuwe seizoen begint met een wedstrijd tegen KV Oostende (14.30 uur). De routinier moet voor betere tijden zorgen, want het vorige seizoen verliep rampzalig. Trainers Hein Vanhaezebrouck en Fred Rutten werden ontslagen, supporters misdroegen zich en na de play-offs eindigde de club op een teleurstellende zesde plaats. “De sfeer bij Anderlecht is volledig omgeslagen. Een paar maanden geleden lag de club echt op apegapen, maar nu is er weer vertrouwen”, laat Sporza-commentator Peter Vandenbempt weten aan de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door sirius)

Als je echt de allergrootste idioot wil interviewen onder de Belgische journalisten, ben je bij Vandenbempt wel aan het juiste adres.

Hij is wel Anderlechtfan en een goede vriend van de malafide makelaar Mogi Bayat. Dus moet die Vlap gewoon eens Mogi als makelaar nemen, en dan wordt hij de nieuwe Cruijff volgens Vandenbempt.

28 juli 2019 om 11:57

Ben ik volledig met je oneens, Vandenbempt is als commentator een van, zo niet, de beste. En als analist is hij zeker een van de betere met een vaak nuchtere analyse. En waar je het vandaan haalt dat hij een vriend van Bayat is, is me ook een raadsel daar hij vaak terechte commentaren op hem heeft.

28 juli 2019 om 12:12

Ben ook volledig onakkoord met je. Veruit de beste, en misschien wel de enige, topanalist in België. Kan soms wel wat romantiseren. Vanwaar je plots komt met Bayat en anderlechtfan is mij echt een raadsel.

28 juli 2019 om 12:17

Wat??? Vandenbempt is samen met Verheyen zowat de enige goede analist in Belgie, en hij blijft ook altijd objectief. De Vlieger, Boskamp, de Mos, de Bilde, Mulder, Raes (Bart en Frank), van Wijk, Courtois (Imke)... is pure prut. Degryse en Sonck kunnen er nog mee door. Maar ik erger me vooral aan de Vlieger, is misschien niet de slechtste van de hoop, maar wel veruit de meest arrogante.

En een vriend van Bayat? Haha. Hij was al meerdere malen snoeihard voor Bayat.

28 juli 2019 om 12:36

Vandenbempt zal zogezegd de eerste zijn om Anderlecht te bekritiseren. Maar dat doet hij altijd op de manier die hem het best uitkomt. Nu is dat Mogi verjager Coucke zwaar aanvallen dus.

Schrijf vanaf nu eens de meningen op van analisten en hou het bij. Dan zal je de verbanden beginnen zien en alles snappen. Bijna elke onterechte penalty voor Anderlecht is volgens Vandenbempt terecht, bijna elke niet gegeven rode kaart is goed gefloten. Etc. Als Anderlecht zwaar concurrentie heeft van Club en Standard doet niet mee, wordt hij plots de zwaarste Standardfan bij Club-Standard. Als Anderlecht met Standard strijdt om Europees voetbal, wordt hij plots Club Brugge fan bij Club-Standard. Etc.

Mogi klanten zoals bv. Hein en Trebel zullen ook altijd miskende wereldtalenten blijven voor hem. Hein is volgens hem de, kuch, beste Belgische trainer. Maar had gewoon ongeluk dat hij op een vuilnisbelt van Coucke moest werken. Etc.

Die man is zo doorzichtig als plastiek. Hij probeert het natuurlijk te verbergen, maar dat doet hij op zo'n amateuristische manier dat het vreemd is dat Club Brugge fans zoals jij daar met open ogen in lopen. Hou het gewoon eens rationeel en feitelijk bij op papier, in plaats van zomaar iets te denken op gevoel.

28 juli 2019 om 12:51

Absoluut onzin wat je verkondigt. Zelden een journalisg als Vandenbempt gezien, altijd nuchter en genuanceerd in zijn reacties. Nooit gekke uitspraken. Mss heb jij gewoon een probleem met andermans mening?

28 juli 2019 om 12:56

Toch zegt hij niet zoveel verkeerd. Bovendien heb ik geen ervaring met de zaken waarvan je hem beticht. Vlap is geen speler waar je geweldig van onder de indruk raakt. In Nederland alleen al breken er (bijna) elk seizoen types als Vlap door (een nummer 10 met drive en scorend vermogen; technisch niet veel bijzonders).

28 juli 2019 om 14:38

Sorry man, maar daar sla je de bal vollédig mis. Vandenbempt is wat mij betreft dé top-voetbalcommentator en kenner in België. Echt genuanceerd en kennis van zaken. Heb ik enorm respect voor, dus heel vreemd dat je zoiets zegt. Kijk maar naar alle reacties hierboven. Ik moest hier zelf ook gewoon iets op zeggen, want gewoon niet juist.

Volgens Vandenbempt is het aan Kompany te danken dat het negativisme rond de club is verdwenen. “zijn komst heeft voor een schokeffect in het kwadraat gezorgd. En dat is überhaupt al goed nieuws voor de club”

een beetje erg voorbarig. het seizoen moet nog beginnen. als Kompany twee of drie wedstrijden op rij verliest is het negativisme weer helemaal terug

28 juli 2019 om 11:48

Je moet weten dat voorzitter Marc Coucke Mogi Bayat (de malafide huismakelaar en goede vriend van Vandenbempt) heeft buitengewerkt bij Anderlecht.

Dus alles wat goed gaat bij Anderlecht, is enkel dankzij Kompany. Alles wat slecht loopt heeft enkel met voorzitter Marc Coucke te maken. Zolang hij Mogi Bayat buiten houdt.

Belgische journalisten zijn erg voorspelbaar met hun verborgen agenda's.

28 juli 2019 om 11:56

Maar Vandebempt was toch de journalist met de meeste informatie en met de meest uitgesproken mening over operatie 'propere handen' waarin Bayat toch ook een spilfiguur in is?

28 juli 2019 om 12:19

Ja. Daar was hij zelfs telkens de allereerste. Om aan iedereen duidelijk te maken dat Mogi erge dingen deed en hij die zwaar afkeurt. Maar dat de rest nog veel erger was dan Mogi. En de grootste klootzak was Club Brugge coach Leko.

28 juli 2019 om 14:14

Ik vind het ook erg voorbarig, Kompany heeft nog niets gepresteerd. Ik moet het nog maar zien, speler-trainer. Daarnaast vind ik het ook vrij opmerkelijk dat hij al 50 (!) spelers heeft gebruikt tijdens de voorbereiding? Dat zijn bijna vijf hele elftallen.

28 juli 2019 om 14:43

Jongens, Anderlecht speelde vorig seizoen hun slechter seizoen ooit. Zesde plaats, super slechte band met de supporters, geen Europees voetbal etc. Door de komst van Kompany zit er nu weer een drive in de club en veel meer positivisme. Dat iemand als Kompany nu al terugkeerde om zijn club bij de hand te nemen spreekt de fans en het hele Belgische voetbal echt wel tot de verbeelding. Spelers willen ook komen dankzij zijn aanwezigheid etc. Dus die positieve spiraal is er echt wel. Net omdat het vorig seizoen zo slecht was en als kind van de club, kapitein v/d Rode Duivels, ... heeft Kompany echt wel heel veel krediet.

28 juli 2019 om 14:48

Vlap heeft er ondertussen na een kwartier spelen 2 in liggen, lekker begin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller72
J. ZirkzeeAanvaller53
C. KouaméAanvaller32
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

2 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren