De Ligt speelt met Juventus gelijk tegen sterren uit Koreaanse competitie

Vrijdag, 26 juli 2019 om

Juventus heeft vrijdagmiddag de oefenwedstrijd tegen de K-League Stars met 3-3 gelijkgespeeld. La Vecchia Signora trad met Matthijs de Ligt in de basis aan tegen een team dat bestond uit de beste voetballers uit de Zuid-Koreaanse competitie en keek lange tijd tegen een achterstand aan. Late doelpunten van Blaise Matuidi en Matheus Pereira voorkwamen uiteindelijk een nederlaag voor de Italianen.

Al na zeven minuten kwamen de K-League Stars op voorsprong. Gonzalo Higuaín liet zich bij de middellijn verrassen door Osmar, die de bal onderschepte en op weg ging naar het Juventus-doel. De Spanjaard in dienst van FC Seoul verraste doelman Wojciech Szczesny vervolgens met een kiezelharde uithaal in de kruising.

Juventus had maar twee minuten nodig om de schade te herstellen. Een vlotlopende aanval, waarbij de bal snel van voet naar voet ging, belandde via Higuaín bij Simone Muratore, die eenvoudig afwerkte. Vlak voor rust zette Cesinha de thuisploeg weer op voorsprong. De Braziliaan ontving de bal in het strafschopgebied en schoot ondanks een uiterste reddingspoging van De Ligt raak.

Vlak na rust leek Adam Taggart de wedstrijd te beslissen. De Australische spits kreeg de bal uit de kluts voor de voeten en schoot met een volley raak. Juventus, dat vervolgens de nodige wissels doorvoerde, kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd via een rake kopbal van Matuidi. Een prachtige treffer van Mattheus Pereira voorkwam enkele minuten later een nederlaag voor Juventus.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Begint goed daar die de ligt!

geloof mij die gaat het nog heeeeel lastig krijgen in italie

26 juli 2019 om 15:56

Net als zijn 10 medespelers, want het blijft een teamsport. Ik lees nergens ook terug dat De Ligt schuldig is aan alle tegendoelpunten.

26 juli 2019 om 20:01

Sterker nog, ik lees niet eens dat De Ligt direct schuldig is aan 1 tegendoelpunt.

26 juli 2019 om 15:58

Oefenwedstrijden zeggen echt nooit iets. Wacht nou maar tot het seizoen begint

26 juli 2019 om 16:02

Haha Nick_10. Niet serieus te nemen. Ook de andere verdedigers krijgen het dus nog knap lastig.

26 juli 2019 om 17:48

Oh maar dat zou kunnen hoor. Alleen ik heb het over de ligt. Ik heb het niet over alle andere verdedigers. Boeit me ook een stuk minder. Vind het leuk om Nederlandse talenten te volgen.

26 juli 2019 om 16:10

De ligt maakt een prima indruk tot dusver.

26 juli 2019 om 16:53

Dit is gewoon echt niet waar, speelt voorlopig een paar klassen minder als bij Ajax. En dat is ook logisch, hij is er net.

26 juli 2019 om 17:05

LucasAndersen

Euhm... Neen. Demiral maakt een goede indruk, De Ligt allesbehalve. Als dit zo blijft gewoon een dikke miskoop, misschien heeft Juve zich door de hype laten vangen. Hopelijk gaat hij snel feller worden, die jongen heeft een draaicirkel van een vrachtwagen, valt me echt tegen, 1op1 tot nu toe drama, hij leest het spel wel goed maar ik houd men hart vast als die in een rechtstreeks duel komt, itt Van Dijk, das echt een topper in alle facetten.

Voor all duidelijkheid, ik schrijf hem natuurlijk nog niet af, ik had er misschien onterecht direct meer van verwacht, ik zeg enkel maar dat het echt wel beter moet, en hopelijk wel zal gaan.

26 juli 2019 om 17:39

Wauw AlexDelPiero10, wat heb jij veel verstand van tuinieren zeg.... Kom op man. Je schrijft De Ligt nog niet af, maar je denkt wel dat het nog wel eens een grote miskoop kan zijn. Uhuh. Gebaseerd op wat? 3 oefenpotjes? Met 0 voorbereiding in een nieuw team met een nieuwe coach en een jetlag van hier tot Tokio? Die jongen heeft op zich prima gespeeld. Dat eigen doelpunt was ongelukkig. Maar voor de rest deed hij het niet slecht. Die draaicirkel valt wel mee. En de vergelijking met Van Dijk loopt echt mank. Virgel is jaren verder, heeft in zijn vroege jaren ook zat fouten gemaakt en moest ook bij Liverpool wennen aan zijn nieuwe team.

26 juli 2019 om 18:02

"van Dijk is al jaren verder" Dus? Gaat erom dat er 70+ miljoen wordt neergeteld voor hem, dus dan moet hij het wel laten zien. Alleen potentie is het niet meer, hij doet al jaren mee en heeft nu een contract verdient door zijn prestaties, maar dan mag hij ook wel bekritiseerd worden over zijn prestaties. En het valt gewoon tegen. Denk wel dat het goedkomt, maar ik vind/vond het ook gewoon teveel geld. Van Dijk stond er bijvoorbeeld vanaf moment 1, itt jij zegt.

26 juli 2019 om 18:08

Denajax01, De Ligt is gehyped door alles en iedereen logisch dat hij dan tegenvalt, mag je daar niks over zeggen ofzo? Niet aan Mathijsje komen hoor hij heeft het zeer moeilijk in de voorbereiding, als hij het zo moeilijk blijft hebben gaat Demiral de voorkeur hoven de Ligt krijgen, mag je wel zoveel gekost hebben en golden boy genoemd worden begin het dan ook gelijk waar te maken, hij krijgt er ook naar betaald toch?

26 juli 2019 om 18:33

Denajax

Ik noem enkel zijn zwakke punten op die echt wel extreem opvallen, reactietijd zwak, wendbaarheid zwak, één op één zwak, ik noem ook wat goed is, jammer dat jij niet verder kan zien door je Ajax bril.

Demiral speelt veel feller, is veel sneller, wendbaarder, op deze manier speelt De Ligt die er echt niet uit.

26 juli 2019 om 19:27

[email protected] Alex zegt duidelijk dat het een miskoop is als hij zo blijft en daar heeft hij gewoon gelijk in.

26 juli 2019 om 21:32

Ik had @AlexDelPiero wel redelijk hoog zitten qua meningen over Juve spelers en niet altijd direct een oordeel vellen. Dit valt me wat tegen. Kunnen we die 19-jarige knul niet eens meer dan 3 weken de tijd geven voor allemaal onze voorbarige mening te kunnen geven, om later hopelijk te kunnen zeggen 'zie je wel, ik zei het toch!'? Het is de wereld van tegenwoordig. De vergelijking met Virgil is ook lachwekkend. Ja, ze kostten beiden veel maar bij Virgil betaalde je voor zekerheid en huidige topkwaliteit terwijl je bij De Ligt voor potentiële topkwaliteit betaalt die het ook al heeft laten zien, maar nog niet gewend is aan z'n nieuwe opgeving. De zekerheid die bij Virgil een stuk groter was aangezien hij al in Engeland speelde.

26 juli 2019 om 21:34

De Ligt haal je binnen voor de komende 4 tot 6 jaar en misschien wel langer.

26 juli 2019 om 21:51

@alexdelpiero

Tja, jij als zal als Juve fan die wedstrijden wel bekeken hebben en ongetwijfeld oprecht teleurgesteld zijn in wat je ziet. Er is geen een supporter die hoopt dat een nieuwe aanwinst teleursteld, helemaal niet als het gaat om zulke transfersommen. Als je zegt dat hij teleursteld wil ik dat best aannemen, hoewel ik had begrepen dat hij tegen Inter een aardige beoordeling had gekregen in de Italiaanse pers.

Voorbereidingen zeggen ook niet alles, Juve heeft ook nog 4 weken om zich voor te bereiden en dan zullen alle spelers inclusief Mathijs de Ligt er moeten staan. Een nieuwe trainer, een nieuwe speelwijze (?) en nieuwe spelers ... het heeft ook even de tijd nodig. De eerste indruk is niet alles bepalend, Neres was bij Ajax na een half jaar al als miskoop opgeschreven en pas na driekwart jaar begon hij te overtuigen. Terwijl Tobias Sana een geweldige indruk maakte in zijn eerste twee maanden bij Ajax en daarna raakte hij compleet uit beeld.

27 juli 2019 om 03:06

@DENAJAX01 , het enige wat Alex hier eigenlijk zegt is dat op basis van alle hype rondom De Ligt, hij hem de eerste 3 wedstrijden tegenvalt. Ik snap dat we als Nederlands ‘trots’ moeten zijn op zo’n groot talent, maar je zou toch gewoon liegen als je zegt dat dit de De Ligt is waarvoor Juventus hem gehaald heeft? Natuurlijk mogen we hem nog niet afschrijven of hem als miskoop neerzetten en dus doe ik dat ook zeker niet, maar je kunt gewoon eerlijk zeggen dat het beter moet.

27 juli 2019 om 17:18

Sjonny Ik zeg nochtans erbij dat ik hem zeker niet afschrijf, dat zou inderdaad veel te snel zijn, ik zeg het er nog speciaal bij om reacties zoals de jouwe te vermijden, maar goed, ik bekijk het enkel hoe het nu ervoor staat, en momenteel is De Ligt op basis van prestaties gewoon de 4de cv. En de vergelijking met Virgil is er omdat ik had gehoopt dat Juve zo een type had gehaald, dynamisch, een beest en enorm wendbaar, maar ik denk dat Demiral dat type meer is, en De Ligt een strateeg.

26 juli 2019 om 16:32

Zijn ontwikkeling gaat als een raket sinds hij in Italie is. Vorige pot nog een eigen doelpunt, dit keer niet.

Da's meer progressie dan azijnslurpers doorgaans dagelijks laten zien.

26 juli 2019 om 16:46

Nick het is zo eng en misselijk, hoeveel Nederlanders een mede-Nedelander geen succes gunnen in het buitenland. Veel succes Matthijs, het komt helemaal goed! Gadverdamme.🤮

26 juli 2019 om 17:16

Als we omtrent de Ligt al de balans gaan opmaken na 1 jaar, zou ik het al vroeg vinden. Laat staan na 2 oefenwedstrijden. Gun die jongen eens wat tijd.

Het is zo lek als een mandje zou Evert Ten Napel dan zeggen daar achterin bij Juve. On: Tuurlijk speelde ze nog niet met de vaste elf maar het loopt nog niet heel lekker zeg

26 juli 2019 om 15:55

Nog vroeg in het seizoen

26 juli 2019 om 15:57

Dat mag geen excuus zijn als het kwaliteitsverschil tussen de twee teams zo groot is.

26 juli 2019 om 16:08

Als je jezelf verdiept zou hebben, dan wist je dat Juventus onder Sarri overgeschakeld is op zone dekking, althans die intentie is er. Oefenwedstrijden zijn ervoor dit te oefenen. In andere woorden het heeft nog tijd nodig.

Ik weet niet hoeveel basisspelers er bij Juventus in stonden, maar dit is toch wel pijnlijk. Drie tegengoals tegen zo een matige tegenstander is natuurlijk veel te veel. Ook hoop ik dat De Ligt geen schuld had aan die tegengoals, na die eerdere eigen goal tegen Inter. Bij een absolute topclub als Juventus word je gewoon op de bank gezet na drie van zulke wedstrijden.

26 juli 2019 om 16:13

Trainer Sarri, gaf al aan dat De Ligt sowieso al een achterstand heeft op de andere verdedigers en tactisch etc. nog stappen moet maken. Hij zal dus in het begin van het seizoen als 3e/4e verdediger fungeren.

De promotour is afgelopen. Nu kan het serieuze werk beginnen!

Hoeveel tegengoals heeft hij nu om de oren gekregen in 3 wedstrijden? 8 geloof ik?

26 juli 2019 om 16:03

En de rest van z'n team?

26 juli 2019 om 16:09

Hetzelfde aantal hè? Dat praat de enorm slechte start van De Ligt niet goed.

26 juli 2019 om 16:11

Hoezo van De Ligt? Wat kan hij nou aan al die goals doen? 1 eigen doelpunt maar voor de rest is het toch echt een teamprestatie. Doe even normaal zeg..

26 juli 2019 om 16:17

Daarmee kan de Jong bij Barcelona ook als mislukt worden gezien? Wat zijn dit voor een voorbarige conclusies? Alleen maar om de Ligt in een kwaad daglicht te stellen!

26 juli 2019 om 16:19

Waarom De Ligt? Het gaat om de punten toch? Als je als Juventus zijnde 0x wint in 3 wedstrijden dan lever je een enorm slechte prestatie. Ook De Ligt.

26 juli 2019 om 16:33

Whaha echt grappig hoe mensen spelers afschrijven . Dit zijn wedstrijden om de DaffyDuck COPA . FF je bent Koreaan en je mag tegen Juve spelen , je geeft dus 380%. Je bent speler van Juve en je speelt in de voorbereiding tegen Koreanen je speelt dus 3.8 % . Thats it en niet meer of minder

26 juli 2019 om 16:45

Lekker relevant om de jong erbij te betrekken die maar 45 min heeft gespeeld. Overgens ben ik het wel met je eens. De Ligt heeft gewoon tijd nodig.

26 juli 2019 om 16:55

"de enorm slechte start" wat een nare mensen heb je hier toch op. Laat iemand is wennen. Functioneer jij gelijk goed bij je nieuwe werkgever. Als jij het zo goed zag had je waarschijnlijk niet op dit forum gezeten

26 juli 2019 om 17:10

De Ligt mag trots zijn op zo'n trouwe schare aan fanboy's die hem kosten wat kost willen verdedigen.

Omdat jullie me overtuigd hebben wil ik hem dan ook graag feliciteren met 0 overwinningen en 8 tegendoelpunten in zijn eerste 3 wedstrijden. Dat er nog vele gelijke spelen, nederlagen en tegendoelpunten mogen volgen.

26 juli 2019 om 16:54

Wat praat jij nou? Hij om de oren gekregen..? Juventus bedoel je. Mogen mensen even wennen. Met die simpele domme conclusies trekken. Geef de man ff wat tijd. Hij zit er net 2 weken man

Hoewel ik nergens lees dat het allemaal de schuld van De Ligt is denk ik wel dat men geduld moet hebben. Hij heeft een riant deel van de voorbereiding toch echt gemist en dan moet je bij een topclub aansluiten. Dat duurt even.

De spelers van K-League spelen natuurlijk al langer, aangezien de Koreaanse competitie al is begonnen. Daar had Juventus het erg lastig mee.

Ach ja. als de hele selectie bij elkaar is, kan het echte werk pas beginnen. Dit soort wedstrijden zijn meer bedoelt om weer in vorm te geraken.

Het is en blijft een oefenwedstrijd. Geen Chiellini, Bonucci (los van laatste half uur) en Demiral. Matthijs is hier niet verantwoordelijk voor. Met de acquisitie van Matthijs en Demiral is Rugani, die al jaren geen enkel vooruitgang heeft vertoond, redelijk overbodig geraakt.

Bonucci doet het overigens ook wel steeds minder. Ik zie (indien fit) Chiellini en De Ligt als eerste keus, met kort daarachter Demiral.

26 juli 2019 om 16:10

Speelde Ronaldo?

26 juli 2019 om 16:15

De trainer denkt daar op dit moment weliswaar nog anders over.
Trainer Sarri, gaf al aan dat De Ligt sowieso al een achterstand heeft op de andere verdedigers en tactisch etc. nog stappen moet maken. Hij zal dus in het begin van het seizoen als 3e/4e verdediger fungeren.

26 juli 2019 om 16:22

Sarri moet dat natuurlijk wel zeggen. Hij zal De Ligt van zijn spreekwoordelijke roze wolk moeten afgooien en scherp houden. Hij komt nog net kijken, heeft twee routiniers en een supertalent die al heeft aangetoond zich staande te kunnen houden in de Serie A.

Toch zie ik in de loop van het seizoen De Ligt wel in de basis geraken. Die jongen zal de perfecte duo vormen met Demiral op den duur.

26 juli 2019 om 17:40

Ik denk dat de ligt voorlopig als 3e keus zal blijven. Hij moet veel vechten voor een basisplaats, zoals alle andere teamgenoten.

Overigens echt zielig hoe mensen op de eerste rang zitten om De Ligt al af te gaan vallen. Heeft de voorbereiding grotendeels gemist, moet wennen aan zijn eerste buitenlandse avontuur/andere cultuur/speelstijl etc. en dan viel hem niet eens zoveel te verwijten bij de goals. Kijk bijvoorbeeld die eerste goal alleen al, daar was die middenvelder toch vooral schuldig aan. Hij speelde daarnaast het grootste gedeelte van de wedstrijd niet naast Bonucci of Chielini, maar naast Rugani, normaliter geen basismateriaal.

Niet zo zielig doen jongens, het seizoen is nog niet begonnen. De Ligt komt er wel als hij even de tijd krijgt.

26 juli 2019 om 16:33

Ik ben zelf ook Psv'er, maar vind De Ligt een fantastisch talent. Misschien maakt hij in het begin wat foutjes en heeft hij tijd nodig. Misschien is hij niet meteen basisspeler en heeft hij een seizoen nodig om te wennen. Prima. Hij is nog jong en gehaald voor de (nabije) toekomst, de tijd heeft hij en moet hem gegund worden.

Ik heb de wedstrijd niet gezien en weet niet of de Ligt het goed of slecht heeft gedaan maar dat staat los van sommige commentaren over het feit dat de rest van de spelers ook op het veld stonden. Onzin natuurlijk, als hij het goed doet is ie God en als ze 3 om de oren krijgt dan is het een team sport? Hij is gehaald om te verdedigen en als toegevoegde waarde en als de verdediging het niet goed doet is hij er zeker verantwoordelijk voor, Zou heel makkelijk zijn anders. Als de 0 wordt gehouden en niemand scoort voorin kunnen we ook niet zeggen dat de spits niet scoort en dus ook het hele team niet. Nogmaals, heb niks gezien dus zeg niet dat het aan hem licht.. of Ligt

26 juli 2019 om 16:32

Ik zou zeggen, geef hem de tijd. Hij is 19 en gehaald voor de (nabije) toekomst, niet om nu meteen na het missen van (een deel van) de voorbereiding bij zijn eerste buitenlandse avontuur in een ander land/cultuur meteen een sterspeler te zijn. Wellicht dat hij een seizoen nodig gaat hebben om te wennen. Nou, prima toch? Dat kan prima aan de hand van Chielini en Bonucci.

De Ligt stond het laatste halfuur Bonucci te coachen. Prachtig om te zien. Deed het ook gewoon prima en gaat het echt wel maken daar. Heeft vanaf dat. het officieel is nog geen moment rust gehad. Daarnaast is De Ligt wel een type die Sarri graag heeft.

De ligt heeft totaal geen voorbereiding gehad, daarbij moet alles op het laatste moment geregeld worden, speelt in een compleet nieuw team/land als 19 jarige en heeft pas 2 wedstrijdjes in de benen in de voorbereiding. En dan gaan mensen hem al zitten afkraken.

26 juli 2019 om 17:32

Ach... azijnzeikers heb je overal. Toen De Ligt zijn debuut maakte bij Ajax was het in eerste instantie hosanna. Toen maakte hij zijn debuut bij Oranje en na 1 ongelukkige wedstrijd was hij ineens toch niet zo goed... allemaal bullshit. Die gozer had alleen bij dat eigen doelpunt echt schuld. De rest van de doelpunten kon hij niet veel aan doen. Hij heeft idd snel zijn plek moeten vinden en dat hele team moet wennen aan een nieuwe coach met een andere speelstijl. Tel daarbij op dat er een aantal basisklanten niet in het veld stonden en je weet waarom deze oefenpotjes niet echt een goed beeld geven. De Ligt kun je echt pas over een jaartje beoordelen. En voor al die zeurpieten die De Ligt nu afzeiken en Van Dijk ophemelen: ook Virgel heeft er jaren over gedaan om op dit niveau te komen.

Wat een stelletje haters hier...

Als ik de reacties hier moet geloven... heeft De Ligt 3 eigen goals gemaakt ofzo ?

Snap sowieso niet dat mensen waarde hechten aan oefenduels. Vorig seizoen verloor Ajax bijna alles in de voorbereiding. En we weten allemaal hoe het seizoen is gelopen.

Die reacties ook.. doe niet alsof de Ligt nu God is of zo. Hij is 19 jaar, getalenteerd en heeft veel potentie. Dus mensen die hier roepen dat het de Ligt' schuld is, hebben waarschijnlijk de wedsstrijd niet eens gezien. Lijkt me ook sterk dat alle 3 goals de ligt zn schuld is

Niet een lekker begin, maar dit zijn oefenpotten. Er is nog geen man overboord en hij heeft niks van de voorbereiding meegemaakt.

De Ligt moest gewoon naar barca man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 5 0 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax-aankoop kan niets met vergelijking: ‘Ik schrijf mijn eigen geschiedenis’

Edson Álvarez kan bij Ajax niet altijd rekenen op een basisplaats, maar de miljoenenaankoop uit Mexico maakt zich vooralsnog geen zorgen. De verdediger annex middenvelder geniet naar eigen zeggen het volledige...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren